بسمه تعالی
آموزش دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا
درخواست تصویب موضوع پروژه کارشناسی
1- عنوان پایان نامه
فارسی:
بررسی تاثیر کد بین المللی امنیت کشتی و تسهیلات بندری بر صنعت حمل و نقل دریایی ایران
لاتین:
An Investigation Of The Effect Of ISPS Code In Maritime Industry Of Iran
2- مشخصات دانشجو
نام خانوادگی: شاوردی
نام: مزدک
شماره دانشجویی: 9032411
دانشکده: اقتصاد و مدیریت
رشته تحصیلی: مدیریت بازرگانی دریایی
گرایش: گمرک
پست الکترونیک: Shaverdi.Mazdak@Ymail.Com
تلفن:09395794996
3- مشخصات استاد راهنما
استاد راهنما
نام خانوادگی: عباسپور
نام: مجتبی
تخصص اصلی: دریانوردی٬ گرایش بندر و کشتیرانی
آخرین مدرک تحصیلی:
فوق لیسانس
پست الکترونیک:
m.abbaspour1364@yahoo.com
رتبه دانشگاهی: مربی
4- مشخصات استاد مشاور (در صورت صلاحدید استاد راهنما)
استاد مشاور
نام خانوادگی:
نام:
تخصص اصلی:
آخرین مدرک تحصیلی:
پست الکترونیک:
رتبه دانشگاهی:
5- اطلاعات پایان نامه
5-1 واژگان کلیدی
فارسی: صنعت دریانوردی ایران – تسهیلات بندری – کشتی
لاتین :- Port Facilitate – ship iran shippering industry
5-2 نوع تحقیق
بنیادی
نظری
کاربردی
توسعه ای
تعریف مساله
سیستم حمل و نقل مانند سایر سیستم موجود در برابر حوادثی مانند بلایای طبیعی، تصادم ها، انفجارهای تروریستی و دزدی دریایی آسیب پذیر است و این آسیب پذیری زمانی تشدید پیدا می کند که از این سیستم به عنوان زیر مجموعه ی شبکه عرضه و توزیع یاد می گردد چرا که آسیب پذیری آن باعث آسیب پذیری کل شبکه عرضه و توزیع می گردد و از سویی دیگر با در نظر گرفتن سیستم حمل و نقل بعنوان زیر مجموعه ی شبکه عرضه و توزیع برخی از عواملی که در بخش حمل و نقل تهدید محسوب نمی شوند تهدید تلقی می گردند. حوادث 11 سپتامبر 2001 امکان وقوع چنین حوادثی را در بنادر و دریا افزایش داد و IMO به این موضوع پی برد که دزدان دریایی یا تروریست ها می توانند با دزدیدن انواع کشتی های تجاری خصوصا کشتی های نفتکش از آن بعنوان یک سلاح مرگبار جهت اخاذی و امتیاز گیری های مالی- سیاسی استفاده کنند، لذا برای جلوگیری از چنین حوادثی در دریا با موافقت اعضا فصلی جدیدی را به کنوانسیون SOLAS به نام ISPS Code اضافه کرد تا با تدوین و اجرای قوانین و مقررات پیرامون امنیت بنادر و کشتی ها از بروز چنین حوادثی جلوگیری گردد.
در سال 1383 سازمان بنادر ایران به دنبال لازم الاجرا شدن جهانی ISPS Code، این کد را در بنادر خود اجرا نمود. اما آنچه که مهم است میزان اثرگذاری این کد بر فعالیت های بنادر پس از اجرای آن می باشد.
سابقه و ضرورت انجام تحقیق
در حال حاضر در رابطه با افزایش امنیت دریا، چه در سطح بین المللی و چه در سطح ملی، تحقیق بلند مدت، منسجم و منظم وجود ندارد. با این حال در این زمینه به طور دائم تحقیقات سود بخش و مهم صورت می گیرد. هم اکنون به تعدادی از پژوهش های مهم انجام گرفته در این زمینه اشاره مینماییم.
1. مظاهری، آشاهام، 2008، در پژوهشی تحت عنوان " بررسی تاثیرات ISPS Code در بندر و فعالیت های بندری " تعدادی از بنادر کشور سوئد را از طریق یک پرسشنامه الکترونیکی از نظر حداقل قاچاق و سرقت صورت گرفته مورد بررسی قرار داده است، چرا که در حقیقت ISPS CODE یک قانون ضد تروریسم است. از سوی دیگر تاثیرات غیر مستقیم این کد نقش مهمی در این موفقیت ایفا کرده است. تاثیرات غیر مستقیم ISPS CODE بر بنادر می تواند در تاثیرات بهره وری، کارایی، مدیریت هزینه ها، قیمت و سطح سرویس، سود، رقابت، رضایت مشتری، ایجاد خطر، سند سازی، پرسنل، هدایت زمان و بررسی فرایند ها خلاصه شود.
2. هلمیک، جاناس، 2007، در مقاله ای تحت عنوان " بررسی عامل تعیین کننده اولویت های تحقیق در رابطه با امنیت دریایی" به این نتیجه رسیده است که بیشتر فعالیت ها و اقداماتی که جهت تعیین چارچوبی برای پژوهش امنیت دریایی صورت می گیرند٬ که بر مبنای ریسک و خطر و ایجاد سنجش صحیح نتیجه ها می باشند٬ ناتمام باقی می مانند.
اهداف
-1بررسی خطرات موجود در صنعت حمل و نقل دریایی و بنادر ایران.
2-شناسایی عوامل موثر و تعیین کننده در ریسک دریایی.
3-ارائه روش های مناسب در کاهش و جلوگیری از وقوع خطرات احتمالی.
روش انجام تحقیق (نوع مطالعه، روش جمع آوری اطلاعات و مشکلات پیش روی تحقیق)
این پایان نامه بر مبنای یک مطالعه کتابخانه ای و نیز براساس جمع آوری اطلاعات از نشریات معتبر خارجی و داخلی و همچنین از کتب و مقالات مرتبط صورت گرفته است. همچنین جهت نوع مطالعه شیوه نظری مد نظر قرار داده شده است.
اما علاوه بر تمامی مزیت هایی ک انجام اینگونه پژوهش ها باخود به همراه دارند٬ مشکلاتی نظیر کمبود منابع مرتبط٬ عدم دسترسی مستقیم به منابع موجود٬ عدم پاسخگویی و همکاری مراجع ذی ربط٬ کمبود افراد متخصص و در نهایت انگشت شمار بودن پژوهش های انجام شده مرتبط با این موضوع پیش روی انجام این دست پژوهش ها می باشد.
فهرست منابع و مآخذ
کتاب: نام خانوادگی، نام، عنوان کتاب، مترجم، محل انتشار، ناشر، سال نشر
مقاله: نام خانوادگی، نام، عنوان مقاله، عنوان نشریه، دوره، شماره، صفحه، سال
منابع فارسی:
1- آیین نامه اجرایی ISPS Code در ایران.
2- شهبا٬ محمدعلی – حمیدی٬ حمید – صفارزاده٬ محمود ، کتاب حمل و نقل دریایی٬ تهران، انتشارات اسرار دانش، 1385.
منابع لاتین:
www.civilica.com
www.pmo.ir
نام و نام خانوادگی دانشجو : مزدک شاوردی
امضاء:
تاریخ:
نام و نام خانوادگی استاد راهنما : مجتبی عباسپور
امضاء:
تاریخ:
نام و نام خانوادگی استاد مشاور :
امضاء:
تاریخ:
4