Apple شرکت اپل
مقدمه
یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که در زمینهٔ طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی و نرم افزار کامپیوتر فعالیت می کند.
این شرکت ابتدا با نام شرکت کامپیوتری اپل در شهر کوپرتینو در ایالت کالیفورنیا، واقع در دره سیلیکون کشور آمریکا تاسیس شد.
این شرکت در دهه ٔ هفتاد میلادی با معرفی ریزرایانه های اپل ۱، اپل ۲، اپل ۳ و پس از آن مکینتاش به بازار به آغاز و گسترش نوعی رایانه شخصی کمک فراوانی نمود.
اپل معمولاً به تولید سخت افزارهای نوین و دارای طراحی صحیح معروف است. از محصولات سخت افزاری این شرکت می توان آی پاد، آی مک، مک بوک و آی فون را نام برد.
همچنین این شرکت در زمینه تولید نرم افزار هم فعالیت دارد. نرم افزارهای آی تونز، آی لایف، آی ورک و سیستم عامل مورد استفاده در رایانه های این شرکت مک اواس ده نیز نمونه هایی از فعالیت نرم افزاری این شرکت هستند.
مدیریت اجرایی این شرکت برعهده استیو جابز بوده است. وی یک ماه قبل از مرگش از ریاست این شرکت استفعا کرد و به جای آن تیم کوک ریاست این شرکت را بر عهده گرفته است. استیو جابز وی همراه با استیو وزنیاک و رونالد وین این شرکت را بنیانگذاری کردند. رونالد وین در کمتر از دو هفته سهام خود را واگذار کرد.
تاریخچه
*بنیانگذاری اپل (۱۹۷۶ تا ۱۹۸۰)
*دوران طلایی (۱۹۸۹ تا ۱۹۹۱)
*همکاری بزرگ (۱۹۹۴ تا ۱۹۹۷)
*شروع دوباره (۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵)
*عصر اینتل (۲۰۰۶ تا کنون)
بنیانگذاری اپل (۱۹۷۶ تا ۱۹۸۰)
کمپانی اپل در سال ۱۹۷۱ با دوستی زنیاک ۲۱ ساله مهندس کامپیوتر و استیو جابز ۱۶ ساله متولد شد به طوری که با گذشت شش سال از آشنایی این دو نفر در سال ۱۹۷۷ این کمپانی با معرفی کامپیوتر شخصی اپل1 که در گاراژ خانه جابز به صورت دستی ساخته شده بود رسما با نام تجاری اپل کامپوتر به بازار تکنولوژی وارد شد و توانست ظرف مدت کوتاهی با فروش تعدادی از این مدل کامپیوتر شخصی، اعتباری برای خود دست و پا کند. بلافاصله در سال ۱۹۷۷ اپل نوع دیگری از کامپیوتر شخصی یعنی اپل2 را وارد بازار کرد که به دلیل مجهز بودنش به فلاپی درایو ۵٫۲۵ اینچی از رقبای دیگر خود در آن دوره نظیر کمودور که از نوار مغناطیسی برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می کرد، پیشی گرفت. در سال ۱۹۸۰ اپل سعی کرد با معرفی مدل اپل3 که به نوعی بهینه شده سری اپل2 به شمار می آمد با بزرگ ترین رقیب آن دوره یعنی آی بی ام که با تجهیز کامپیوترهای خود به سیستم عامل داس توانسته بود سهم زیادی از بازار فروش را به خود اختصاص دهد، وارد رقابت جدی شود اما به دلیل ایراداتی که در طراحی این مدل وجود داشت مجبور شد تا صدها دستگاه از اپل3 فروخته شده را به کمپانی برگردانده و از همین جا با تعیین و تشخیص راه حل های ممکن برای رفع مشکل مدل اپل3 ایده ساخت مدلی جدید خلق شد.
دوران طلایی (۱۹۸۹ تا ۱۹۹۱)
ارائه مدل جدیدی از کامپیوترهای قابل حمل توسط اپل در سال ۱۹۸۹ به نام مکینتوش پرتابل کلید خورد و بعد از آن نوت بوک پاوربوک وارد بازار شد. نوت بوکی که با همکاری کمپانی سونی و به کارگیری باتری های دو ساعته، صفحه مانیتور ۹ اینچی و هارد درایو ۲۰ مگابایتی به فرمی کاملاً ارگونومیک طراحی شده بود توانست در سال ۱۹۹۱ سود زیادی را نصیب این کمپانی کند. این دوران به قدری در دوران کاری اپل سودآور و درخشان به شمار می آید که از آن به عنوان «دوران طلایی» یاد می کنند.
همکاری بزرگ (۱۹۹۴ تا ۱۹۹۷)
در اوایل دهه ۹۰ اپل به این نتیجه رسید که برای باقی ماندن در دنیای کامپیوتر باید مکینتاش را بازنویسی کند.احتیاجات کاربران و برنامه های کامپیوتری با سخت افزار و سیستم عامل های فعلی قابل پاسخگویی نبودند.در سال ۱۹۹۴ اپل طرفداران خود را با اتحاد با رقیب قدیمی خود یعنی آی بی ام و موتورلا غافلگیر کرد.این یک پیشنهاد جدید بود برای تولید یک کامپیوتر جدید بود که از سخت افزار آی بی ام و موتورلا و نرم افزار اپل استفاده می کرد.اپل با اتحاد «ای آی ام(اپل، آی بی ام ،موتورولا) »امید داشت که از مایکروسافت تنها رقیبش جلو بیفتد.بعد از آن اپل خط تولید پاور مکینتوش را راه اندازی کرد که از پردازنده پاورپی سی آی بی ام به جای سری ۶۸کا موتورلا استفاده می کرد.سیستم عامل اپل برای پردازنده جدید بازنویسی شد.
در اواسط دهه ۹۰ اپل بر روی بهبود قابلیت های سیستم عامل مکینتاش کار می کرد، بعد از اولین تلاش برای تغییر کدهای آن اپل به این نتیجه رسید که بهتر است نوشتن یک سیستم عامل جدید را آغاز کند و بعد آن را مطابق رابط کاربری مکینتاش اصلاح کند.بعد از شکست پروژه مشترک با آی بی ام ،برای نوشتن سیستم عامل جدید، اپل سیستم عامل نکس استپ را که محصول شرکت استیو جابز بود را خریداری کرد. این باعث بازگشت جابز به اپل شد.در ۹ جولای ۱۹۹۷ هیئت مدیره اپل جابز را بعد از ۱۲ سال ضرر مالی و ارزش سهام پایین به سمت مدیرعامل منصوب کرد. جابز کار خود را به عنوان مدیرعامل موقت شروع کرد و دست به اصلاحات گسترده ای در ساختار اپل زد.
شروع دوباره (۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵)
در ۱۹۹۸ یک سال بعد از برگشت جابز به شرکت، اپل یک مکینتاش کامل را به نام آی مک به بازار معرفی کرد، یک طراحی جدید که بیشتر استانداردهای اپل را مانند: اس سی اس آی و ای دی بی را حذف کرده و به جای آن دو درگاه یو اس بی قرارداده بود. در حالی که از نظر فنی چندان قابل توجه نبود دارای یک خاصیت ابتکاری جدید بود یعنی پوسته پلاستیکی شفاف که در رنگ های آبی و سفید ارایه می شد. ۸۰۰٬۰۰۰ سیستم آی مک در سال ۹۸فروخته شد. بعد از سال ۹۳ این اولین سالی بود که اپل به سود می رسید. در سال ۲۰۰۱ اپل سیستم عامل«مک اُ اس ایکس» را ارایه کرد که بر پایه نکس استپ و یونیکس بی اس دی بنا شده بود.اُ اس ایکس بین مشتریان و حرفه ای ها به ثبات و قابلیت اعتماد بالا همراه با ضریب امنیتی یونیکس و با یک رابط کاربری که استفاده آسان از آن را تضمین می کرد شناخته شد. در اواخر ۲۰۰۱ اپل اولین آی پُد که دستگاه پخش دیجیتال موسیقی قابل حمل بود را ارایه کرد. محصولی که بافروش بیش از ۴۲ میلیون به طرز شگفت آوری موفقیت آمیز بود.
آی پُد با آی تونز (که برنامه ای برای فروش موسیقی به قیمت هر آهنگ ۹۹ سنت است) همراه شد.تا فوریه ۲۰۰۶ بیش از یک میلیارد آهنگ قابل بارگیری از اینترنت برای آی پُد وجود دارد. در مارس ۲۰۰۵ اپل پشتیبانی خود را از تکنولوژی جدید بلو رِی سونی اعلام کرد و به بلو رِی اسوشییشن پیوست. جابز در ژوین ۲۰۰۵ در یک سخنرانی از فروش کامپیوترهای جدید مکینتاش با پردازنده اینتل در ژانویه2006 خبر داد.
وی همچنین گفت که انتقال مکینتاش از پاور پی سی به اینتل تا سال ۲۰۰۷ طول خواهد کشید
عصر اینتل (۲۰۰۶ تا کنون)
اپل در دهم ژانویه ۲۰۰۶ اولین کامپیوترهایش را با پردازنده اینتل ارایه کرد. لپ تاپ جدید مک بوک پُرُ جایگزین سری قدیمی پاوربوک شده است که حدود ۴ برابر سریعتر است و آی مک جدید که ۲تا ۳ برابر سریعتر شده است. هر دو از پردازنده های اینتل با تکنولوژی کُر دوو استفاده می کنند. مشارکت اپل و اینتل یک اصطلاح جدید را میان کاربران کامپیوتر به وجود آورده است.
مکتل در جواب عبارت وینتل که به کامپیوترهایی که با پردازنده اینتل و سیستم عامل ویندوز اطلاق میشد ساخته شده است.
البته این عبارت هیچگاه توسط یک مقام رسمی در دو شرکت استفاده نشده است و بیشتر در میان طرفداران رواج پیدا کرده است
مدیر عاملان و بنیانگذاران
Steven Paul Jobs استیو پاول جابز
زاده ۲۴ فوریه ۱۹۵۵- درگذشت ۵ اکتبر 2011
کارآفرین، مخترع، بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه ای
اپل و یکی از چهره های پیشرو در صنعت رایانه
Timothy D. "Tim" Cook تیموتی دی "تیم" کوک
اول نوامبر ۱۹۶۰، در آلاباما، آمریکا به دنیا آمد.
وی در تاریخ ۲۴ اوت ۲۰۱۱، بعد از استعفاء استیو جابز رسماً مدیر عامل
جدید شرکت اپل شد. او در مارس ۱۹۹۸ به این شرکت پیوست.
نخستین مسئولیت وی مدیریت عملیات «روزانه» در این شرکت بوده است.
Steve Wozniak استیفن گری وزنیاک
(زاده ۱۱ اوت ۱۹۵۰، سن خوزه در کالیفرنیا )
یک مهندس کامپیوتر آمریکایی است که به همراه
استیو جابز و رونالد وین شرکت اپل را پایه گزاری کردند.
Ronald Gerald Wayneرونالد جرالد وین
متولد ۱۷ می ۱۹۳۴ در کلیولند
موسس شرکت اپل به همراه استیو جابز و استیو وزنیاک
که دو هفته بعد از تاسیس، سهام خودش را به ۲۳۰۰ دلار واگذار کرد.
محصولات
مکینتاش:
پروژه مکینتاش از اوایل سال ۱۹۷۹ به وسیله جف راسکین (کارمند اپل) آغاز شد. در سبتامبر ۱۹۷۹ راسکین مجاز شد تا روی پروژه کار کند و در آغاز به دنبال یک مهندس کامپیوتر رفت که بتواند یک شکل اولیه داشته باشند و بعد
از چند سال راسکین توانست یک تیم برای ساخت اولین مکینتاش درست کنند
MAC OSکه مخفف Macintosh Operating System است، نام تجاری یک سری از سیستم عامل های دارای واسط گرافیکی کاربر است که توسط شرکت Apple برای کامپیوترهای مکینتاش توسعه داده شده اند. سیستم عامل Mac عموماً به خاطر رابط گرافیکی خوب خود مشهور شده است. این سیستم عامل برای نخستین بار در سال ۱۹۸۴ با کامپیوتر Macintosh ۱۲۸K عرضه شد.
آی پد iPad
یک لوح رایانهٔ ساخت شرکت اپل است. این رایانه که از سیستم عامل IOS بهره می برد، تنها دارای یک صفحهٔ نمایشگر چند لمسی ۹٫۷ اینچی با دقت بالا است و کاربری آن با انگشتان دست امکان پذیر است.
آی پد برای نخستین بار در روز ۲۷ ژانویه ۲۰۱۰ توسط استیو جابز معرفی شد.این دستگاه از اواخر ماه مارس سال ۲۰۱۰ برای فروش به بازار عرضه شد.
ویژگی ها:
آی پد رایانه ای بدون صفحه کلید است، از صفحه حساس لمسی بهره می گیرد و با اشاره انگشتان دست می توان از تمامی امکانات آن استفاده کرد. برای انجام کارهایی که به تایپ طولانی نیاز دارند، امکان استفاده از صفحه کلید جداگانه نیز به آن وجود دارد. گونه ای از آی پد تنها دارای قابلیت وای-فای و گونه دیگری از آن دارای قابلیت وای فای و اتصال تری جی است.
آی فون iPhone
یک گوشی هوشمند تلفن همراه است که در روز ۹ ژانویه ۲۰۰۷(۱۹دی۱۳۸۵) توسط استیو جابز، مدیر عامل شرکت اپل، معرفی شد. آی فون صفحه کلید ندارد و فقط از یک کلید برخوردار است که با فشردن آن کاربر به صفحه اصلی یا خانه منتقل می شود از صفحهٔ حساس لمسی بهره می گیرد، که می توان با آن تایپ کرد، شماره گرفت و برنامه های گوناگون مبتنی بر وب و سیستم عامل Mac، را اجرا کرد.
آی فون دارای یک صفحه نمایش ۳٫۵ اینچی است، ارتفاع آن ۴٫۵ اینچ، عرض آن ۳٫۴ اینچ و ضخامتش ۰٫۵اینچ است.سیستم عامل این گوشی بر مبنای مک اواس است و iOS نام دارد. آی فون از مرورگر وب سافاری – مرورگر اصلی اپل – بهره می گیرد.
آی پاد iPod
نام دستگاه پخش صوتی دیجیتال شرکت اپل است که برای نخستین بار در ۲۳ اکتبر سال ۲۰۰۱ به بازار عرضه شده است. آی پاد محبوب ترین دستگاه پخش موسیقی دیجیتال همراه است بطوریکه در فوریه سال ۲۰۰۷ بیش از ۷۳ درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده بود.
این دستگاه ابتدا با برخورد سرد ناظران روبه رو شد اما به سرعت بدل به یکی از مهم ترین محصولات شرکت اپل گشت، افتتاح فروشگاه موسیقی، عرضه نرم افزار آی تیونز و سازگاری با سیستم عامل ویندوز مایکروسافت عواملی بودند که سکوی جست اصلی آی پاد را ساختند.
انواع آی پاد: ۱ .آی پاد مینی ۲. آی پاد شافل ۳ .آی پاد نانو ۴ .آی پاد تاچ ۵ .آی پاد کلاسیک
وضعیت مالی اپل (در فوریه 2011-به دلار آمریکا)
بیلیون108.249 درآمد :
بیلیون33.790 درآمد عملیاتی:
بیلیون25.922سود:
بیلیون116.371 جمع داراییها:
بیلیون76.615 جمع سرمایه(حقوق صاحبان سهام) :
Anobit 3. FileMaker Inc. 2. Braeburn Capital1. زیر مجموعه ها: Apple.com وب سایت :
کارکنان اپل
تعداد کارکنان در سال 2011: 60,400 نفر
نظر مدیر عامل اپل(تیم کوک) در مورد کارکنانش:
به عقیده ما هر کارگر حق دارد در یک محیط کاری مناسب و امن کار کند؛ جایی که بتواند درآمد کافی داشته باشد و آزادانه اعتراضش را بگوید. از طرفی ما به آموزش اهمیت زیادی می دهیم و سعی داریم با برگزاری کلاس های رایگان مهارت و تخصص کارگران را افزایش بدهیم. در حال حاضر بیش از 60 هزار نفر از کارگران خطوط تولیدی ما در کشورهای مختلف در این کلاس ها رایگان شرکت می کنند. این کلاس های برای بعضی ها آنقدر جدی هست که حتی آنها را ادامه می دهند و مدرک های معتبری هم می گیرند. از طرفی معتقدیم که استفاده از نیروی کاری کم سن و سال بسیار زشت و دور از انسانیت است، اما می دانیم که تعداد کمی از این نیروهای کار در بعضی از کارخانه های ما مشغول به کارند. این موضوع برای ما ناراحت کننده و مهم است. به همین دلیل سعی داریم تا حد امکان از ورود این نیروها به چرخه تولیدی مان جلوگیری کنیم. حالا ما عضو بنیاد جهانی کار سالم هستیم و شرایط کار در بخش های تولیدی ما مرتبا از طرف بازرسان و کارشناسان این بنیاد مورد بررسی قرار می گیرد.
فرهنگ و جایگاه اپل در زندگی مردم از دید مدیر عامل
اپل یک شرکت منحصر به فرد است، یک فرهنگ منحصر به فرد که نمی توان آن را تکرار کرد. نمی خواهم بیهوده تعریف کنم، چون به چیزی که می گویم عمیقا اعتقاد دارم. در طول سال های متمادی استیو به همه ما یاد داد که این شرکت باید همیشه محصولات بزرگ و متفاوتی را تولید کند و اینکه ما باید روی این محصولات خاص متمرکز بمانیم تا اینکه بخواهیم محصولات مختلف و زیادی تولید کنیم. به همین دلیل باید همیشه در بخشی از بازار حضور داشته باشیم که بتوانیم از طریق آن تاثیر مهمی بر زندگی روزمره افراد جامعه داشته باشیم. ما سعی داریم بهترین کاری را که می توانیم، انجام بدهیم. هیچ چیزی بهتر از آن نیست که در خیابان می بینی کسی در حال حرف زدن با گوشی iPhone است یا در باشگاه بدنسازی در حال ورزش با iPod موسیقی گوش می کند یا در یک کافه در حالی قهوه عصرانه اش را می نوشد که با iPad کار می کند. ما توانسته ایم به زندگی روزمره مردم نفوذ کنیم. با این حال نمی خواهیم به موفقیت های گذشته قانع باشیم. فکر می کنم با کمک این پشتوانه خوب باید خودمان را بالا بکشیم. این چیزهایی است که درباره آینده اپل در ذهنم دارم.
چشم انداز اپل
یک اپل روی هر میز An Apple at every desk
بیانیه ماموریت اپل
To produce high-quality, low cost, easy to use products that incorporate high technology for the individual. We are proving that high technology does not have to be intimidating for
noncomputer experts.
تولید محصولات با کیفیت بالا،قیمت پایین، سهل الاستفاده که تکنولوژی پیشرفته را برای افراد به ارمغان میآورد.ما اثبات میکنیم که تکنولوژی پیشرفته تهدیدی برای متخصصان غیر کامپیوتری نخواهد بود
اهداف اپل
The Company is committed to bringing the best personal computing, mobile communication and portable digital music and video experience to consumers, students, educators, businesses, and government agencies through its innovative hardware, software, peripherals, services, and Internet offerings.
شرکت معتهد است که بهترین محاسبه گرهای شخصی،تلفنهای همراه ارتباطی،تجربه موسیقی و ویدئوی دیجیتال همراه را برای مشتریان،دانشجویان،اساتید،تاجران،آژانسهای دولتی از طریق نوآوریش در سخت افزارها،نرم افزارها،آلات مرتبط به کامپوتر،خدمات و ارئه اینترنتی به ارمغان بیاورد.
استراتژیهای برتر اپل
1- ایجاد فروشگاه های اختصاصی اپل: اپل از گذشته با فروشگاه هایی که به عرضه محصولات برندهای گوناگون مشغولند، مشکل داشت و از این رو با ایجاد مراکز مختص به فروش محصولات خود نه تنها توانست بر چنین مساله ای فایق آید، بلکه حتی از وفاداری بیشتر مشتریان نیز برخوردار گشت.با ایجاد این فضا اپل توانست مشتریان قدیمی و جدید خود را شگفت زده سازد.
2- تامین خواستهای جانبی: بدون شک، محصولات اپل مکمل یکدیگرند.چنین خدمتی بر اساس حمایت از مشتری از ابتدا تا انتها یعنی از تولید سخت افزار تا طراحی نرم افزار به وفاداری مشتریان منجر می شود.
3- القای مفهوم تازگی: شعار تبلیغاتی اپل مبنی بر اینکه«من یک Mac هستم» را در نظر بگیرید. کاربر Mac مطمئن و مصمم به نظر می رسد، درحالیکه کاربر PC غیر منعطف و قدیمی نشان می دهد. آیا اکنون حاضرید وقتی می توانید منعطف باشید، دوباره به همان حال بی تغییری برگردید.
4- ارائه محصولات متنوع: ممکن است برخی از مصرف کنندگان هنوز آمادگی خرید یک کامپیوتر اپل را نداشته باشند، اما شاید آنها بخواهند محصولات ارزان تری مثل آی پاد یا آیفون را مورد آزمایش قرار دهند. بهرحال تجربه موفق آنها از خرید محصولات کوچکتر می تواند آنها را به خرید یک کامیوتر اپل در آینده ترغیب کند.
5- امکان جذابیت رسانه ای: بسیاری از بلاگرها عاشق نوشتن مطالب جدید درباره اخبار اپل هستند. اما چرا؟ شاید چون اپل امکان چنین کاری را بسیار میسر ساخته است. مطمئناً اپل با بیان اخبار تحولات جدید و عرضه محصولاتش می تواند مخاطبان بیشتری را متوجه جایگاه رو به رشدش سازد و از این طریق محصولات و ابتکارات جدید خود را در معرض دید علاقمندان قرار دهد.
6- فروش به مراکز آموزشی: شرکت اپل با فروش و عرضه محصولات خود به مدارس و دانشگاه ها توانست کلاس های درسی را به محلی برای نمایش محصولاتش تبدیل کند. مسلماً اگر دانش آموزان و دانشجویان در مراکز آموزشی برای اولین بار با تجهیزات آموزشی اپل آشنا شوند، مطمئناً ارتباط بهتری با این برند برقرار می کنند و دیگر حاضر نیستند محصولات دیگری را مورد آزمایش قرار دهند. از این رو اپل شانس زیادی دارد تا قبل از آنکه مشتریان حتی بدانند که مشتری هستند، آنها را جذب کند.
7- تولید محصولات منطبق با نیاز مشتریان: شرکت اپل همیشه به دقت به بررسی نیازهای مشتریان می پردازد و از این رو محصولاتی تولید می کند که درنتیجه تحقیقات و مطالعات بازار درباره رفتار مشتری حاصل شده اند. این استراتژی اپل توانست میزان بالای رضایت مشتریان را در پی داشته باشد.
8- واگذاری بخش خدمات مشتریان به بخش خصوصی: ارائه محصولات استاندارد از سوی اپل جایی برای اعتراض مشتریان باقی نمی گذارد و اگر هم محصولی دچار اشکال باشد، شرکت AT&T که مسئول بخش خدمات مشتریان اپل است به بررسی اعتراضات می پردازد و اپل تنها بر روند کیفیت خدمات این شرکت نظارت می کند تا چندان درگیر موضوعات جانبی نشود و بیشتر به طراحی محصولات مطلوبتر بپردازد.
9- حفظ یکدستی محصولات: تمام محصولات اپل از یک ساختار اساسی برخوردارند، بطوریکه مصرف کنندگان آن در پذیرش محصولات جدید نگرانی چندانی ندارند و به خوبی می دانند که محصول جدید نیز به سادگی قابل استفاده خواهد بود و دستور کار آن تفاوت چندانی با گذشته ندارد. همین استراتژی آنها را به خرید دوباره ترغیب می کند.
10- عرضه ابتکارات جدید: با آنکه ساختار اصلی تمام محصولات اپل یکسان است، اما امکان نوآوری و خلاقیت در تولید محصولات جدید همیشه میسر است. این شرکت تلاش می کند تا مشتریانش بتوانند از راه های متفاوت بسیاری از محصولات آن لذت ببرند.
11- بکارگیری جذابیت در محصولات: اپل با بکارگیری طرحها و بسته بندی های جذاب می کوشد تا محصولات دلنشینی را به بازار عرضه کند. بدون شک، رنگهای روشن، آیکون های خندان و طرح های خوشدست میتواند مشتریان را هر لحظه به یاد اپل بیاندازد.
بررسی بیرونی
تهدیدات:
شرکتهای دیگر اپل را سازگار با نرم افزارهای خود نمی بینند
dell و HPرقبای اصلی ما هستند
رقابت فزاینده با دانلود موسیقی
dell ابتکار به خرج نمیدهد اما کامپوترهای با قیمت مشتری پسند ارائه میدهد
پس رفت قیمت کامپوترهای اپل زیاد است
پنتیوم بعدی اینتل در حال ظهور است
فرصتها:
افزایش کرم و ویروس در پی سی ها
جمعیت کثیر(GEN X&Y)که بشدت فردگرا هستند
و به تنهایی زندگی میکنند
گره خوردن بیشتر با محصولات مایکروسافت
موزیک و MP3 پلیرهای دانلودشونده به شدت
بازارپسند شده اند
افزایش فروش آنلاین کامپیوتر تا 25%
افزایش فروش لپ تاپ تا 20%
CPM – Competitive Profile Matrix
External Factor Evaluation (EFE) Matrix ماتریس ارزیابی عوامل بیرونی
بررسی درونی
ضعفها:
ارتباط ضعیف با اینتل و مایکروسافت
حضور ضعیف در عرصه کسب و کار
وابستگی به ارائه محصولات جدید
حضور ضعیف در بازارها بجز آموزش و انتشارات
کمتر دور و بر محصولات پرتقاضا گشتن
قوتها:
فروشگاه موسیقی iTunes منبع درآمد خوبی میباشد خصوصا همراه با iPod و قابلیت استفاده آن با پلت فرم ویندوز
ساخت نرم افزارها و سخت افزارهای مخصوص به خود
جایگاه ویژه اپل بین مردم شرکت را در مقاسیه با قیمتهای مستقیم رقابتی متمایز میسازد
رونمایی مجد از خط تولید دسکتاپ و نوت بوک
تکنولوژی وب میتواند آگاهی بخشی در مورد محصولات و فروش را بهبود بخشد
بدهی پایین-مانورپذیری زیاد
وفاداری خوب مشتریان به برند
Internal Factor Evaluation (IFE) Matrixماتریس ارزیابی عوامل درونی
SWOT Matrixماتریس سوآت
استراتژیهای قوت-فرصت:
افزایش آگاهی نسبت به مصونیت محصولات MAC از ویروسها و کرمها از طریق شبکه(قوت5-فرصت1)
تبلیغی که در آن از افرادی استفاده میشود که در آن میخواهند GEN X&Yرا با iTunes و سایر محصولات مرتبط ،وصل کنند(قوت1-فرصت6،5،4،2)
استفاده از آهنگها و فیلمهای گروههایی که متمایل به سمت GEN X&Y برای ارتقا کامپوترها و لپ تاپها هستند(قوت 5،3-فرصت6،5،2)
استراتژیهای قوت-تهدید
افزایش و ارتقا سازگاری با سیستم عامل ویندوز(قوت5،تهدید1)
ارتقا اصالت کامپوترهای اپل و سبک متفاوت و ثابت نگه داشتن سیستم که کمی زیاد هستند اما سودبردن بخاطرتفاوت در سبک،ثبات و سرعت(قوت 5،2-تهدید5،4،2)
استراتژیهای ضعف-فرصت:
افزایش ارتباط اپل با میکروسافت و اینتل و محصولات آنها(ضعف4،2،1-فرصت3،2)
ارتقا کسب و کار از طریق حفظ امنیت کامپوترهایی که کرم و ویروس دارند با استفاده از MAC(ضعف 4،2-فرصت6،5)
استراتژیهای ضعف-تهدید:
بهبود رابطه بین میکروسافت و اینتل بطوری که شرکتها آنها را سازگار با هم ببینند(ضعف2،1-تهدید1)
افزایش بهره وری و گشتن دور و بر محصولات پرتقاضا تا بدینگونه با Dell و HP رقابت کنیم(ضعف5-تهدید2)
Space Matrix
رقابتی
تدافعی
تهاجمی
Grand Strategy Matrix ماتریس استراتژی اصلی
اپل
The Internal-External (IE) Matrix ماتریس درونی-بیرونی
رشد و ساخت
Boston Consulting Group (BCG) Matrix ماتریس گروه مشاوران بوستون
پایین -20
بالا1.0
متوسط.50
پایین0.0
بین المللی
داخلی
نیاز به نقدینگی بالا در مقابل جریان نقدینگی پایین
نفوذ در بازار
توسعه بازار
توسعه محصول
فروش
خلاصه تحلیل ماتریس
QSPM
QSPM
پایان