تارا فایل

پاورپوینت فصل نوزدهم کتاب تئوری سازمان، ساختار و طرح سازمانی نوشته رابینز



موضوع:
سازمان ها در آینده

یقیناً از تاثیری که رایانه بر تصمیم گیری مدیریتی داشته است مطلع هستید، در مرحله اول به کارگیری رایانه، سیستم های رایانه ای متمرکز بودند و بخش پردازش داده ها، اطلاعات را برای تدوین جدول برنامه زمانی، عملیات تولیدی و موجودی ها گردآوری کرده و نهایتاً بر اساس این اطلاعات، گزارش های هفتگی و ماهانه را تدوین می کردند. در مرحله دوم که از دهه 1970 آغاز شد، مدیران، رایانه هایی را در اختیار گرفتند که به مدد آن می توانستند مستقیماً به پایگاه مرکزی داده ها دسترسی پیدا کنند.
فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات به سازمان ها اجازه خواهد داد که به طور همزمان تمرکز و عدم تمرکز را محقق سازند.
ایجاد تعادل صحیح بین تمرکز و عدم تمرکز به عنوان یک معمای همیشگی، در نظریه سازمان مطرح بوده است. تمرکز برای حصول کنترل، زمان را قربانی می کند. عدم تمرکز با عملی عکس این امر، درگیر است.
دوگانگی بین تمرکز و عدم تمرکز در آینده، به مراتب کمتر از زمان حال خواهد شد. دلیل این امر ساده است، زیرا فناوری اطلاعات به سازمان ها اجازه خواهد داد که خود اطلاعات را ایجاد و ذخیره کنند. این سازمان ها چنان قادر می شوند فعالیت های غیرمتمرکز را هماهنگ کنند که گویی آن فعالیت های متمرکز بوده اند.
تمرکز و عدم تمرکز

سیستم های اطلاعاتی، شکل آینده سازمان ها را تغییر خواهند داد. انقلاب اطلاعات نیاز به مدیران میانی و واحدهای ستادی برای گردآوری، تجزیه و تحلیل و تعبیر و تفسیر داده برای مدیران ارشد اجرایی را کاهش خواهد داد.
واحدهای ستادی، از ابتدا برای رفع مسائل و مشکلات ناشی از افزایش اندازه سازمانی، پیچیدگی مشکلات و نیاز به دانش تخصصی، ایجاد شدند. اما در خیلی از سازمان ها، رایانه ها قادرند گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات را سریع تر، با هزینه کمتر، صحت و دقت بیشتر انجام داده و میزان اطلاعاتی بیش از آنچه که پرسنل ستادی می توانند، گردآوری کنند.
سازمان های تخت تر (مسطح تر)

ر از
فناوری رایانه باعث خواهد شد که ده ها میلیون نفر از کارگران و کارمندان، مشاغل خود را در منزل انجام دهند. این امر، مرزهای سازمان ها را نامشخص خواهد ساخت.
حرکت به سوی کارکردن در منزل مستلزم این خواهد بود که تعاریفی مجدد از اصطلاحاتی نظیر پیچیدگی و حیطه نظارت ارائه شود.کارکنانی که امور دفتری را در سازمان برعهده دارند، این امور را در منزلشان انجام می دهند و کارشان شبیه به پرسنل فروش سیار خواهد شد.
کار در منزل

ر از
می دانیم که ساختارهای ارگانیک به تناسب گسترش در اندازه خود، تمایل به ویژگی های ماشینی پیدا می کنند. همچنین به این مسئله واقفیم که خیلی از بوروکراسی ها سعی کرده اند برای افزایش میزان انعطاف پذیرزی خود نسبت به ضمیمه کردن واحدهای ارگانیک و کارآفرین درون سازمانی، به چارچوب ماشینی خود، به این مهم دست یابند. اما یک شرکت بزرگ دارای فناوری قادر نخواهد شد جو نوآوری اش را از طریق حرکت به یک بوروکراسی با خواص ارگانیک، حفظ کند. این شرکت ها، ساختاری می طلبند که از شالوده، ارگانیک باشد.
مدیریت نوآوری در سازمان های بزرگ

ر از
تقریباً همه پژوهش های انجام شده راجع به نظریه سازمان در آمریکای شمالی یا انگلیس صورت گرفته است. با وجود این سازمان ها و مدیرانی در کشورهای دنیا وجود دارند که برای بهبود اثربخشی سازمان های خود به این مفاهیم نظریه سازمان، امید بسته اند.
با توجه به اینکه محیط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی در خیلی از کشورها نسبت به کشورهای ایالات متحده آمریکا، کانادا و انگلیس کاملاً متفاوت است، نیازی به نظریه بین المللی سازمان احساس می شود.
نظریه سازمان در عرصه بین المللی

ر از
می توانیم انتظار داشته باشیم که ابعاد محیطی نظریه سازمان در طی دهه آتی، به منظور این که تفاوت های فرهنگ های ملل مختلف را دربر می گیرد، گسترش بیابد.
می دانیم که شباهت هایی در ویژگی های کارکنان، در دسته ای از کشورها وجود دارند. یعنی ما ارزش ها و نگرش های مشترکی در بین مردم اروپای مرکزی از قبیل آلمان، نیوزلند، استرالیا می یابیم و همچنین در میان کشورهایی نظیر نروژ، سوئد، دانمارک و کشورهای آمریکای لاتین مشاهده می کنیم.
ادامه- نظریه سازمان در عرصه بین المللی

ر از
به علاوه این که ما می دانیم فرهنگ های ملل مختلف در مواردی از قبیل: چگونگی توزیع قدرت در سازمان ها، تحمل عدم اطمینان، و اهمیتی که به فردگرایی و اصلت ماده قائل اند، با هم فرق دارند. برای مثال مردم ایالات متحده آمریکا تعهد زیادی نسبت به تساوی طلبی، اخلاق فردگرایانه و به دست آوردن کالاهای مادی دارند، در حالی که مردم کشورهای پاکستان، ونزوئلا و یوگسلاوی، ارزش های فرهنگی خیلی متفاوتی نسبت به کشورهای ذکرشده دارند.
ادامه- نظریه سازمان در عرصه بین المللی

ر از
در کشورهایی که جامعه می پذیرد قدرت در نهادهایش به طور نامساوی توزیع شود، مردم معمولاً تمرکز را ترجیح می دهند. به طور مشابه، در کشورهایی که جامعه نسبت به موقعیت های نامطمئن و مبهم احساس تهدید می کند، به رسمیت سطح بالا باید متوسل شد.
ادامه- نظریه سازمان در عرصه بین المللی

رشته رفتار سازمانی به منظور توجیه و پیش بینی اینکه چرا افراد در هنگام کار کردن رفتارهای مختلفی از خود بروز می دهند، ایجاد شده است. تاکید رفتار سازمانی بر افراد و گروه های کوچک است. اما واضح است که ترتیبات ساختاری بر شیوه رفتاری افراد و گروه ها تاثیر می گذارد. نظریه سازمان و رفتار سازمانی برای اینکه دیدگاه های یکدیگر را در برداشته باشند، نیاز به بسط پارامترهای خود دارند.
ترکیب نظریه سازمان با رشته رفتار سازمانی

موضوعات مشترکی وجود دارند که هم رفتار سازمانی و هم نظریه سازمان بر آن تاکید دارند. برای مثال هر دو علاقمند به کنترل رفتاری، اجرای تغییر و بهبود اثربخشی سازمانی هستند. نظریه سازمان به ما می گوید که رسمیت و فناوری با هم برای کنترل کارکنان عمل می کنند. ولی هنجارهای گروهی نیز در کنترل کارکنان تاثیر دارند. اگرچه هنجارهای گروهی فقط در رفتار سازمانی بحث می شوند، اما نقطه نظر ما باید روشن باشد. فقط از طریق ترکیب مفاهیم رفتار سازمانی و نظریه سازمانی است که ما می توانیم درک کنیم که چگونه سازمان های انسانی را به طور اثربخشی طراحی کنیم.
ادامه- ترکیب نظریه سازمان با رشته رفتار سازمانی

رشته مدیریت پرسنلی و مدیریت منابع انسانی از گذشته در پی این بوده است که مدیریت را در خصوص این که چگونه به نحوی صحیح، منابع انسانی سازمانی را را به دست آورده، توسعه داده و در انها ایجاد انگیزش کند، راهنمایی کند.
مدیریت منابع انسانی بر موضوعات ویژه ای از قبیل: کارمندیابی، انتخاب، آموزش و توسعه، برنامه ریزی مسیرخدمتی (کارراهه)، ارزشیابی عملکرد، جبران خدمت و پاداش های دیگر و روابط مدیریت – اتحادیه تاکید می ورزد. برخی از اینها در موضوعات نظریه سازمان مورد بحث قرار می گیرند.
ترکیب نظریه سازمان با رشته مدیریت پرسنلی و منابع انسانی

برای مثال نگاهی به موضوعات گزینش و جبران خدمت می اندازیم.
عملکرد موفق کارکنان مستلزم تناسب صحیحی بین ویژگی های شخصی افراد (نظیر مهارت ها، تجربه، شخصیت) و خواسته های شغل است. مصاحبه ها، آزمون ها و بررسی سوابق برای ارزیابی ویژگی های شخصی افراد، مورد استفاده قرار می گیرند و تعیین می کنند که آیا یک متقاضی با سازمان تناسب صحیحی دارد یا نه؟ به ارتباطی که در اینجا بین موضوعات نظریه سازمان نظیر شکل های ساختاری، طراحی شکل و فرهنگ سازمانی وجود دارد، توجه کنید.
ادامه- ترکیب نظریه سازمان با رشته مدیریت پرسنلی و منابع انسانی

برای نمونه، برخی از افراد به طور واضح نسبت به افراد دیگر در بوروکراسی راحت تر و اثربخش تر کار می کنند. به طور مشابه اطمینان از تناسب صحیح بین شخصیت یک کارمند و طرح شغل او به علت تحت تاثیر قراردادن بهره وری، انگیزش، رضایتمندی، غیبت در کار و میل به استعفا مورد توجه است.
ادامه- ترکیب نظریه سازمان با رشته مدیریت پرسنلی و منابع انسانی

کمتر رشته علمی وجود دارد که همانند نظریه سازمان و برنامه ریزی استراتژیک، میان آنها ارتباط بسیار منطقی برقرار باشد. استراتژی و ساختار سازمان ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارند، ساختار صحیح، وسیله ای برای تحقق استراتژی سازمان محسوب می شود.
دیگر حلقه ارتباطی بین برنامه ریزی استراتژیک و نظریه سازمان، محیط سازمان است. ادبیات نظریه سازمان اهمیت تناسب خوب بین ساختار و محیط را تاکید دارد. اما برنامه ریزی استراتژیک روی محیط متمرکز است.
ترکیب نظریه سازمان با رشته برنامه ریزی استراتژیک

برنامه ریزی استراتژیک برای تعیین فرصت ها به کنکاش محیط پرداخته، سپس این ارزیابی محیطی را با ارزیابی ای که از نقاط قوت و ضعف سازمان به عمل آمده، جهت تشخیص جایگاه های قابل بهره برداری در محیط با هم ترکیب می کند. بنابراین واقعیت این است که برنامه ریزی استراتژیک و طراحی سازمانی با هم در برابر کنش های محیط به عنوان یک واحد، واکنش نشان می دهند.
ادامه- ترکیب نظریه سازمان با رشته برنامه ریزی استراتژیک

رشته مدیریت تولید و عملیات بر تغییر و تبدیل کارآمد داده ها به ستاده های سازمان تاکید دارد. این رشته بر فرایند تبدیل متمرکز است، که منابع فیزیکی و انسانی را به کالا و خدمات تبدیل می کند.
برخی از تاکیدات اولیه مدیریت تولید و عملیات همان هایی است که نظریه پردازان سازمان بر آنها تاکید می ورزند. موضوعاتی از قبیل: تصمیمات مربوط به مکان کارخانه، طراحی جریان کار و انتخاب فناوری مناسب که بسیار واضح است، مورد تاکید نظریه پردازان است.
دانشجویان مدیریت تولید، با بسط دانش خود از نطریه سازمان، درک بهتری از این که چرا مدیریت در پی استانداردکردن عملیات و سود و زیان سازمان خود بوده و این که تصمیمات چگونه در سازمان اتخاذ می شود، به دست خواهند آورد.
ترکیب نظریه سازمان با رشته مدیریت تولید و عملیات

سیستم حسابداری یک سازمان، اطلاعات مورد استفاده تصمیم گیرندگان را گردآوری می کند. اما سیستم حسابداری و ساختار یک سازمان ارتباط بسیار تنگاتنگی با هم دارند. بدون درک اولی، درک جامعی از دومی حاصل نخواهد شد.
حسابداری و نظریه سازمان هر دو، کنترل را مدنظر دارند. سیستم های حسابداری از طریق استفاده از بودجه ها و گزارش های خود، نخستین وسایلی اند که مدیریت به مدد آنها منابع مالی خود را کنترل می کند. علاوه بر این، طرح یک سازمان بر داده هایی که گردآوری می شود و جگونگی تاثیر آنها تاثیر خواهد گذاشت. بدیهی است که عکس آن نیز صادق است.
ترکیب نظریه سازمان با رشته حسابداری

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 22 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود