تارا فایل

پاورپوینت فصل ششم کتاب مدیریت سرمایه گذاری جونز




1

عنوان:
سهام عادی

مقدمه
معمولاً شرح ویژگیهای سهام عادی نسبت به سایر اوراق بهادار، آسان تر است، زیرا سهام عادی بسیاری از ویژگیهای پیچیده و فنی اوراق بهادار با درآمد ثابت را ندارد. از طرف دیگر، تجزیه و تحلیل و ارزشیابی آن از ارزشیابی سایر اوراق بهادار بسیار دشوارتر است.

ویژگیهای سهام عادی
ویژگیهای عام
ویژگیهای خاص

ویژگیهای عام سهام عادی
سهام عادی دلالت بر حقوق صاحبان سهام در شرکت دارد.سهامدارن مالکین شرکت هستند و بعد از پرداخت مطالبات اوراق با درآمد ثابت بر باقیمانده دارایی ها مالکیت دارند. سهامداران سهام عادی ، به عنوان ماالکین، در اصل کنترل شرکت را بدست دارند. سهامدارن همچنین دارای مسئولیت محدود هستند، به این معنی که سهامداران نمی توانند بیشتر از سرمایه گذاری خود در شرکت متضرر شوند.

ویژگیهای خاص سهام عادی
ارزش اسمی
ارزش دفتری
ارزش بازار بازده سود سهام
سود تقسیمی
درصد سود پرداختی
سود سهمی
تجزیه سهام

ارزش اسمی: برای سهام عادی، بر خلاف اوراق قرضه یا سهام ممتاز، یک متغیر اقتصادی مهم نیست. شرکتها می توانند ارزش اسمی سهام عادی را هر مبلغی که بخواهند انتخاب کنند.
ارزش دفتری: ارزش دفتری شرکت عبارت است از ارزش حسابداری سهام در دفاتر شرکت(مثل تراز نامه). ارزش دفتری شامل مجموع سهام عادی منتشر شده، صرف یا کسر سهام، اندوخته ها و سود یا زیان انباشته است. با تقسیم مجموع ارزش دفتری بر تعداد سهام عادی منتشر شده، ارزش دفتری هر سهم بدست می آید. در نتیجه ارزش دفتری عبارت است از ارزش حسابداری سهام سهامداران.

مثال ارزش دفتری
شرکت سینتکس در سال مالی منتهی به 2015، کل ارزش سهام سهامداران را 1283/8 میلیون دلار اعلام کرد. این مبلغ ارزش دفتری سهام است. اگر این شرکت به طور متوسط در حدود 225/4 میلیون سهام در آن سال منتشر کرده باشد( این ارقام بر اساس گزارشات سالانه شرکت بوده است)، بنابراین ارزش دفتری هر سهم 570 دلار خواهد بود.

ارزش بازار: عبارت است از قیمت اوراق بهادار که در بازارهای مالی تعیین می شود. ارزش بازار سهام متغیری است از علائق سرمایه گذاران و بوسیله عرضه و تقاضا تعیین می گردد. ارزش بازار کل برای شرکت از طریق ضرب قیمت بازار هر سهم به تعداد سهام منتشر شده بدست می اید و نشان دهنده ارزش کل شرکت در بازار است.

سود تقسیمی: آن بخش از سود شرکت است که به سهامدارن پرداخت می شود. سود تقسیمی تنها پرداخت نقدی است که به طور منظم به سهامداران پرداخت می شود. میزان سود تقسیمی توسط هیات مدیره تعیین می شود و از صفر تا هر مبلغی که شرکت بخواهد پرداخت کند را شامل می شود.
دو اصطلاح زیر در مورد سود تقسیمی حائز اهمیت هستند:
بازده سود سهام
درصد سود پرداختی

بازده سود سهام: عبارت است از سود تقسیمی سالانه تقسیم بر قیمت جاری هر سهم که به صورت درصد نشان داده می شود.
درصد سود پرداختی: این نسبت نشان می دهد که شرکت چند درصد از سود خالص خود را به سهامدارن پرداخت می کند. اگر درصد سود پرداختی را از سود خالص کسر کنیم (یا درصد سود پرداختی – 1) نسبت سود انباشته بدست می آید و نشان می دهد که چه درصدی از سود فعلی شرکت برای سرمایه گذاریهای مجدد در شرکت نگهداری می شود.

مثال مربوط به سود تقسیمی
سود هر سهم شرکت سینتکس در سال 2015 برابر 2/10 دلار و سود تقسیمی این شرکت در همان سال برای هر سهم 0/95 دلار بوده است. بنابراین سود پرداختی این شرکت یا 45% است. اگر فرض کنیم قیمت هر سهم شرکت سینتکس 35 دلار باشد در این صورت، بازده سود سهام باید 2/7 درصد باشد.

سود سهمی: سهام جدیدی است که شرکت به سهامدارن به صورت بلاعوض می دهد. این سهام مربوط به افزایش سرمایه ای است که از محل سود تقسیم نشده یا سود انباشته انجام می گیرد.
تجزیه سهام: شامل تجزیه سهام عادی شرکت به تعداد بیشتری از سهام عادی است. این تجزیه سهام موقعی صورت می گیرد که شرکت اقدام به کاهش ارزش سهام و افزایش تعداد سهام نماید بدون اینکه سرمایه شرکت افزایش یابد.

سرمایه گذاری فردی
در برخی از موارد، سرمایه گذاران فردی، به منظور مدیریت حرفه ای دارایی خود، سهام خود را به موسسات سرمایه گذاری واگذار می کنند و در عین حال مالکین اصلی سهام عادی به شمار می روند.
خانواده ها بیشترین مقدار اندوخته های صندوقهای بازنشستگی را به خود اختصاص داده اند. صندوقهای بازنشستگی نیز بیشتی اندوخته را در سهام و اوراق بهادر با درآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند.

خانواده ها سه گزینه و راه حل برای پس انداز در پیش رو دارند:
1- پس انداز در واسطه های مالی سنتی مانند بانکها، موسسات اعتبار، شرکتهای بیمه و از این قبیل موارد.
2- سرمایه گذاری مستقیم در اوراق بهادار هم چون سهام عادی و اوراق قرضه که مستقیماً از کارگزاران و سایر واسطه های مالی خریداری می شود.
3- سرمایه گذاری غیرمستقیم در اوراق بهادار، از طریق صندوقهای مشترک سرمایه گذاری و صندوقهای بازنشستگی.

موسسات سرمایه گذاری
از موسسات سرمایه گذاری می توان به عنوان خریداران حرفه ای سهام نام برد. موسسات سرمایه گذاری شامل صندوقهای بازنشستگی، شرکتهای بیمه، شرکتهای سرمایه گذاری،دایره امانی بانک و موسسات مالی هستند.

بازده سهام عادی
بازده سهام عادی به دو بخش قابل تقسیم است: سود تقسیمی و سود یا زیان سرمایه. بازده کل سهام عادی عبارت است از:
سود (زیان) سرمایه + بازده سود تقسیمیTR=
که در این فرمولTR، بازده کل سهام در زمان مشخص شده است. بازده سود تقسیمی عبارت است از سود تقسیمی به قیمت بازار و سود (زیان) سرمایه عبارت است از سود یا زیان سرمایه ناشی از خرید سهام با یک قیمت و متعاقباً فروش آن با قیمتی متفاوت.

اندازه گیری بازده سهام
اجزای درآمدی بازده سهام عادی توسط بازده سود تقسیمی اندازه گیری می شود. برای مثال، بازده جاری سهام عبارت است از سود تقسیمی سالانه جاری تقسیم بر قیمت جاری بازار. بازده تخمینی سهام نیزعبارت است از سود تقیسمی برآورد شده که در آینده پرداخت می شود تقسیم بر قیمت جاری بازار.
به عنوان معیار مفهومی، بازده کل معیار مناسبی از بازده کل سهام عادی است؛ از طریق فرمول بازده کل می توان تمامی عایدات حاصل از سهام عادی را محاسبه کرد.

فرمول بازده کل برای سهام عادی بصورت زیر است:

ریسک سهام عادی
منابع ریسک مربوط به سهام عادی عبارت اند از:
ریسک بازار
ریسک تجاری
ریسک مالی
ریسک صنعت.

ریسک بازار: آن قسمت از ریسک کل اوراق بهادارکه مربوط به نوسانات کلی بازار سهام است. به عبارت دیگر، قسمتی از تغییرات قیمت اوراق بهادار، در نتیجه تغییرات کلی بازار است. علت این نوع ریسک نیروهای وسیعی هستند که مستقل از اوارق بهادار است.

ریسک تجاری: عبارت است از احتمال متحمل شدن زیان یا منتفع شدن شرکت در نتیجه وقوع شرایط نابهنجار در فعالیتهای شرکت است، به نحوی که ضرر یا نفع حاصل متفاوت از میزان پیش بینی باشد.
علتهای ریسک تجاری
نیروهای خارجی: مانند محدودیتهای تجاری، رکود جهانی، بحران در معاملات تجاری شرکت در نتیجه اختلافات و درگیری های کشورها
نیروهای داخلی: مانند پایین بودن کارایی، برنامه ریزی ضعیف یا اقداملات غیر قانونی توسط کارکنان

ریسک مالی: عبارت است از ریسک استفاده از بدهی برای تامین مالی دارایی های شرکت. استفاده از هزینه های ثابت مالی باعث می شود که سود هر سهم سهامداران، سود و زیان را اغراق آمیز نشان دهد که به آن اهرم مالی گفته می شود. به خاطر ریسک ناتوانی دز بازپرداخت اصل و فرع بدهی و ورشکستگی که می تواند نتیجه استفاده از بدهی باشد، تغییر پذیری در بازده شرکت، در اثر استفاده از اهرم مالی، افزایش می یابد.

ریسک صنعت: عبارت است از احتمال اینکه همه شرکتهای یک صنعت خاص تحت تاثیر عامل یا عوامل خاصی قرار بگیرند بنحوی که شرکتهایی که در صنعتهای دیگر قرار دارند تحت تاثیر این عامل یا عوامل قرار نگیرند.

انواع ریسک سهام عادی
ریسک مربوط به سهام عادی را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
1- یک جزء عمومی که بیانگر آن قسمت از تغییر پذیری در بازده کل سهام است که مستقیماً به تحولات کلی فعالیتهای عمومی اقتصاد بستگی دارد.
2- یک جزء خاص، که بیانگر آن قسمت از تغییرپذیری در بازده کل سهام است که به تحولات فعالیتهای عمومی اقتصاد بستگی ندارد.
بنابراین ریسک کل عبارت است از:
= ریسک غیر سیستماتیک+ ریسک سیستماتیک = ریسک کل
ریسک غیر بازار+ ریسک بازار=
ریسک قابل تنوع + ریسک غیر قابل تنوع=

ریسک غیر سیستماتیک (غیر بازار): تغییر پذیری در بازده کل اوراق بهادار که به تغییرپذیری کل بازده ارتباطی نداشته باشد، ریسک غیر سیستماتیک ( یا غیر بازار) نام دارد. ریسک غیر سیستماتیک به عوامل همچون ریسک تجاری و ریسک مالی بستگی دارد. اگرچه تمامی اوراق بهادار تا حدی از ریسک غیر سیستماتیک برخوردار هستند، با این حال، این نوع ریسک بیشتر با سهام عادی مرتبط است.

ریسک سیستماتیک (بازار): تغییرپذیری در بازده کل اوارق بهادار که مستقیماً با تغییرات و تحولات کلی در بازار یا اقتصاد عمومی مرتبط است ریسک سیستماتیک (بازار) نام دارد. تقریباً تمامی اوراق بهادار اعم از سهام یا اوراق قرضه تا حدودی از ریسک سیستماتیک برخوردار می بشاند، برای اینکه ریسک سیستماتیک مستقیماً دربرگیرنده ریسکهای نوسان نرخ بهره، بازار و تورم است.

تاثیر تنوع بر روی ریسک پرتفلیو


تعداد صفحات : 28 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود