تارا فایل

پاورپوینت فصل دهم کتاب مدیریت سرمایه گذاری جونز




1

عنوان:
بازارهای کارا

مقدمه
سرمایه گذاران قیمت سهام را بر اساس جریانات نقدی مورد انتظار حاصل از سهام و ریسک آن تعیین می کنند. سرمایه گذرانی که منطقی عمل می کنند باید بتوانند از تمامی اطلاعات موجود و یا اطلاعاتی که می توانند کسب نمایند به نحو احسن استفاده کنند. این اطلاعات می تواند شامل اطلاعات معلوم و یا برآوردهایی درباره آینده باشد. در هر صورت، اطلاعات عامل مهمی در تعیین قیمت سهام است و به همین دلیل بحث مهمی در مباحث مربوط به مفهوم بازارهای کارا به شمار میرود.

مفهوم بازار کارا
بازار کارا بازاری است که در آن اطلاعات موجود بلافاصله بر قیمت اوراق بهادار تاثیر می گذارد. مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود، تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد. بنابراین، قیمت فعلی سهام شامل تمامی اطلاعات شناخته اعم از اطلاعات گذشته (مانند سود مربوط به فصل یا سال گذشته)، و اطلاعات فعلی است. اطاعات فعلی می تواند شامل اطلاعاتی باشد که اعلام شده ولی هنوز اعمال نشده است(مانند خبر تجزیه سهام).

مفهوم بازار کارا به این معنی است که اطلاعات به محض آشکارشدن سریعاً بر قیمت ها تاثیر می گذارند. مفهوم بازار کارا یک ادعا نیست، بلکه تغییرات کاملی است که در اثر انتشار اطلاعات جدید در قیمت سهام صورت می گیرد. طبق فرضیه بازار کارا، تغییرات قیمت ناشی از اطلاعات موجود است.

بازار کارا چه زمانی به وجود خواهد آمد؟
یک بازار کارا زمانی بوجود خواهد آمد که اتفاقات زیر به وقوع بپیوندد:
1- حضور تعداد زیادی سرمایه گذار منطقی که به دنبال حداکثر کردن سود خود می باشند و به طور فعال از طریق تجزیه و تحلیل، ارزشیابی و معامله سهام در بازار مشارکت دارند. این سرمایه گذاران به تنهایی نمی توانند بر قیمت اوراق بهادار تاثیر بگذارند.
2- دریافت اطلاعات بدون هزینه باشد و بلافاصله به طور وسیعی در اختیار همگان قرار گیرد.
3- اطلاعات به صورت تصادفی به وجود آید و مستقل از اعلان سایر اطلاعات باشد.
4- سرمایه گذاران در قبال ارائه اطلاعات جدید سریعاً عکس العمل نشان دهند، که این خود باعث تغییر قیمت سهام می شود.

اشکال مختلف بازار کارا
شکل ضعیف بازار کارا
شکل نیمه قوی بازار کارا
شکل قوی بازار کارا

شکل ضعیف بازار کارا

شکل نیمه قوی بازار کارا
سطح خیلی متداول کارایی بازار نه تنها شامل اطلاعات موجود قیمتی است، بلکه شامل تمام اطلاعات شناخته شده و در دسترس مانند اطلاعات مربوط به درآمد، سود تقسیمی، اعلان تجزیه سهام، پیشرفت های جدید در مورد محصولات، مشکلات تامین مالی و تغییرات مربوط به حسابداری است. به بازاری که این چنین اطلاعات سریعاً در قیمتها منعکس می شود، بازار کارای نیمه قوی گفته می شود.

شکل قوی بازار کارا:
قوی ترین شکل بازار کارا، شکل قوی آن است، که در آن قیمتهای سهام کاملاً تحت تاثیر اطلاعات اعم از اطلاعات عمومی و غیر عمومی است. اگر بازار کارا به شکل قوی آن وجود داشته باشد، هیچ گروهی از سرمایه گذاران نمی توانند بیش از نرخ بازده در یک برهه از زمان منتفع شوند. پرتفلیوهایی که به صورت حرفه ای مدیرت می شوند معمولاً جزء این دسته هستند. شکل قوی بازار کارا دربرگیرنده شکل ضعیف و نیمه قوی نیز هست و نشان دهنده بالاترین سطح کارایی بازار است.

سطوح تجمعی کارایی بازار و اطلاعات مربوط به هر سطح

کاربردهای فرضیه بازار کارا
تکنیک گرها معتقدند که قیمت سهام را می توان بر اساس روند قیمتهای گذشته برآورد کرد، در حالی که بر طبق فرضیه ضعیف کارایی بازار، اطلاعات قیمتی دوره های گذشته، قبلاً در قیمت سهام منعکس شده است و دیگز تاثیری ندارد.
از طریق فرضیه یازار کار می توان ارزش ذاتی اوراق بهادار را تعیین کرد و با توجه به اینکه آیا قیمت فعلی بازار کمتر از ارزش ذاتی است یا بالاتر از آن، به تصمیم گیری در مورد خرید و فوش سهام پرداخت.
در یک بازار کارا فعالیتهای مربوط به مدیرت پول چگونه است؟ برای لحظه ای فرض کنید که بازار کاراست. در این حالت فرایند مدیرت پول از طریق مدیران حرفه ای پول چگونه است؟ شاید تاثیر اصلی بر روی کاهش منابع تخصیص یافته برای ارزیابی هر یک از اوراق بهادار باشد و نیازی به مدیران با بینش بالا نباشد.

وظایف مدیران پرتفلیو در بازارهای کارا
1- میزان تنوع سازی: مهمترین کار مدیریت بهینه پرتفلیو، ایجاد تنوع در پرتفلیو است. مدیر باید مطمئن باشد که به حد مناسبی از تنوع در پرتفلیو دست یافته است.
2- کاهش ریسک پرتفلیو: با توجه به نوع پرتفلیو و اهداف آن، مدیران باید به سطح مناسبی از ریسک برای پرتفلیو دست پیدا کنند. این کار مستلزم بررسی ریسک و برقراری موقعیت مناسب است.
3- نگهداری سطح مطلوب ریسک: در برخی از موارد لازم است تغییراتی در پرتفلیو با توجه به ریسک مورد نظر انجام شود.
4- وضعیت مالیاتی سرمایه گذار: سرمایه گذاران بعد از مالیات تمایل به مقدار معینی از بازده دارند. بنابراین باید در هنگام بررسی راه حل های سرمایه گذاری، میزان مالیات را هم در نظر گرفت.
5- هزینه نقل و انتقال( معاملات): هزینه های معاملاتی می توانند تاثیر مهمی بر روی عملکرد مالی پرتفلیو داشته باشند. مدیران باید به دنبال کاهش هزینه های معاملاتی تا حد امکان باشند.


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود