داستان توئیتر
گنجشکک معروف فضای مجازی
توئیتر چیست ؟
توئیت(توییتر)، ترکیبی از رسانه های اجتماعی، وبلاگ نویسی، نوشتن متن و همچنین سایت خبری و شبکه اجتماعی آنلاین است. به نوعی می توان گفت: کاراگاه گجت(شخصیت کارتونی قدیمی محبوب) رسانه های اجتماعی است؛
کارآگاه گجت
معنی توئیتر
کلمه twitter به معنای چهچه، جیک جیک کردن و صداهایی از این دست است. لوگوی توئیتر هم که یک پرنده است و در فرهنگ نیز صداهای پرندگان را به خبر رسانی آنها نسبت می دهند.
توییتر چگونه کار می کند؟
وبگاه توییتر با نشانی twitter.com و با اپلیکیشن سیستم عامل های موبایل در دسترس می باشد.
شما می توانید با نصب برنامه توییتر و ایجاد یک حساب کاربری به طور رایگان ثبت نام کنید و عضو شوید.
برای پیوستن به توئیتر باید نام، ایمیل، یک رمز عبور ۶ رقم به بالا و یک نام کاربری بیشتر از ۴ کاراکتر را وارد کرد.
لازم به ذکر است که در ایران باید از فیلتر شکن برای ورود به توییتر استفاده شود.
مخاطبان توئیتر
اکثر مخاطبان توییتر، افراد مطرح در زمینه موسیقی، بازیگری، سیاسی، مذهبی، روزنامه نگاری، ورزشی، تجاری و … می باشند که مورد توجه عموم مردم هستند. البته افراد عادی هم از توییتر استفاده می کنند.
کاربردهای اصلی توییتر چیست ؟
انتشار اخبار و اشتراک گذاری لینک
خواندن خبر و آگاه شدن از اوضاع محیط پیرامون
دیجیتال مارکتینگ
انواع تبلیغات(امروزه کاربران مدرن اینترنت، از تبلیغات تلویزیونی خسته شدهاند و ترجیح می دهند تبلیغات سریع، کوتاه باشد و به خواست خودشان فعال شود)، توییتر دقیقاً همین است.
دلیل محبوبیت توییتر
یکی از دلایل جذابیت بالای توییتر متن محوری و کوتاه بودن پست هایش است. در واقع می توانید صدها کاربر توییتر را دنبال کرده و مطالب آن ها را به صورت اجمالی و سریع نگاه کنید و این ویژگی با ساختار دنیای مدرن بسیار سازگار است.
حتی می توان گفت: بسیاری از الگوها و روندهای مجازی از این شبکه اجتماعی آغاز می شوند.
توییتر میکروبلاگ است یا یک پیام رسان جمعی ؟
میکرو بلاگ، بلاگی است که تعداد پست ها در آن زیاد بوده ولی نویسنده با محدودیت کاراکتری همراه است، که این محدودیت کاراکتری معمولا بین 140 تا 200 کاراکتر است.
پیام رسان جمعی به برنامه هایی گفته می شود که پیام را از فرستنده، دریافت و به گیرنده می رساند. به گونه ای که هر رخدادی که در نقطه ای اتفاق می افتد، فردی دیگر از آن به سرعت باخبر می شود.
توییتر به عنوان یک میکروبلاگ شروع به کار کرد، اما به عنوان یک راه ساده برای تایپ سریع اتفاقات در حال رخ دادن رشد کرد، بر این اساس، توییتر چیزی بین یک میکروبلاگ و پیام رسان جمعی و فوری است.
محدودیت 140 کاراکتری و 280 کاراکتری
توییت(پیام) شما می تواند حاوی لینک ، عکس ، گیف یا ویدیو باشد.
اما اگر توییت متن باشد شما با محدودیت ۲۸۰ حرف مواجه می شوید. قبلا این محدودیت ۱۴۰ حرف بود .
دلیل اصلی این که توییتر برای کاراکترهای یک توییت محدودیت اعمال می کند این است که، اصالت این ایده بر منبای SMSبود.
در روزهای ابتدایی توییتر، اپراتورهای تلفن همراه از پروتکل استاندارد SMS استفاده می کردند، که باعث می شد هر SMS بیشتر از 140 کاراکتر نداشته باشد، پس توییتر هم از این پروتکل تبعیت کرد. در نهایت وقتی توییتر به یک پلتفرم بر اساس وب تبدیل شد این محدودیت به عنوان یک ابزار برای برندینگ در جای خود باقی ماند.
در سال 2017 توییتر تصمیم به افزایش تعداد کاراکترهای هر توییت گرفت و محدودیت 280 کاراکتری اعمال شد که با اعتراضات جزیی همراه بود. این افزایش ایجاد شد تا کاربران توییتر وقت کمتری برای فکر کردن و وقت بیشتری برای صحبت کردن صرف کنند.
محدودیت 280 کاراکتری توییتر نیز برداشته خواهد شد.
اینستاگرام و توییتر
اینستاگرام نسبت به توئیتر از قابلیت های بیشتری برخوردار است، چراکه تعداد کاربران و نرخ تعامل بالاتری در مقایسه با توییتر دارد.
اما برای رشد و موفقیت در کسب و کار باید از هر دو پلتفرم استفاده کنید.
توئیتر اسپیس
توئیتر اسپیس به انگلیسی Twitter Spaces به عنوان رقیبی برای کلاب هاوس مطرح می باشد.
توئیتر اسپیس به عنوان یک استریم یا پخش جریانی، امکان مشارکت افراد را در یک گفتگوی زنده فراهم می آورد.
در توئیتر اسپیس امکان اضافه کردن ده سخنران یا گوینده علاوه بر میزبان در هر اسپیس وجود دارد.
توئیتر و ترامپ
در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده، جو بایدن، نامزد دموکرات، پیروز شد و دونالد ترامپ را شکست داد. قبل، در حین شمارش آرا و پس از آن، ترامپ و دیگر جمهوری خواهان با ادعای تقلب گسترده در رای دهندگان و تلاش برای رد نتایج، سعی در لغو انتخابات داشتند.
رئیس جمهور آمریکا از توییتر به عنوان تریبون اصلی برای انتشار سخنان خود و تصمیم گیری های مهم استفاده می کرد.
توییتر اعلام کرد حساب کاربری ترامپ را برای همیشه مسدود کرده است. توییتر علت این تصمیم را "تشویش و ترغیب به خشونت" از طرف ترامپ عنوان کرده است. بیش از ۸۸ میلیون نفر ترامپ را در توییتر دنبال می کردند.
درواقع اقدام توییتر پس از حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا انجام گرفته است..
توییتر یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در ایران است، رشد کاربران این وبگاه در انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) به حدی رسیده بود که در سایت الکسا به عنوان چهارمین وبگاه پربازدید ایرانیان معرفی شد.
با وجود آنکه تا چند سال پیش، غالباً توییتر در ایران به عنوان محیطی برای ارتباط بین کنشگران و خبرنگاران محسوب می شد، طی چند سال اخیر به لحاظ تعداد و تنوع کاربران، رشد چشمگیری یافته است. بعد از فیلترینگ تلگرام، افزایش کاربران ایرانی توییتر تشدید شده است. چرا که با فیلتر شدن تلگرام، استفاده از فیلترشکن ها در بین کاربران ایرانی رواج بیشتری پیدا کرده و در نتیجه حضور کاربران در سایر رسانه های فیلتر شده نیز تسهیل شده است
بررسی مرکز پژوهشی بتا در سال ۱۳۹۹ نشان می دهد توییتر در ایران بیش از ۲میلیون کاربر دارد که در طول یک سال در حدود ۵۰۰میلیون توییت مننشر می کنند.
توییتر در ایران
نشان آبی یا سیاست تایید حساب
نشان تایید یا Verified آبی در توییتر به افراد اجازه می دهد که بدانند حساب کاربری منافع عمومی معتبر است.
یک حساب کاربری ممکن است تایید شود اگر مشخص شود که حساب کاربری منافع عمومی باشد.
به طور معمول این شامل حساب هایی است که توسط کاربران در موسیقی، بازیگری، مد، دولت، سیاست، مذهب، روزنامه نگاری، رسانه ها، ورزش، کسب و کار و سایر زمینه های مورد توجه قرار می گیرد.
شرکت پژوهشی پیر آنالیتیکس، دو هزار توییت را در اوت ۲۰۰۹ در دوره ای دو هفته ای از ۱۱ صبح تا ۵ بعد از ظهر مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. «توییت های آمریکایی و به زبان انگلیسی». این توییت ها در ۶ دسته تقسیم بندی شده بودند.
سخنان بیهوده ۴۰٪
گفت وگو ۳۸٪
باارزش ۹٪
خودارتقایی ۶٪
اسپم ۴٪
اخبار ۴٪
محتویات توییت ها
اصطلاحات توئیتر
توییت کردنTweet) ) در این شبکه اجتماعی به معنای نوشتن یک عبارت ۱۴۰ حرفی یا کمتر است که می تواند شامل یک متن ساده،لینک ها، منشن و هشتگ ها می باشد که در ادامه در مورد آنها توضیح داده خواهد شد.
ریتوییتRetweet) ) یا RT به معنای این است که توییت شخص دیگری را در صفحه خود دوباره توییت کنید. فقط همان پست را عینا با دنبال کنندگانتان به اشتراک بگذارید یا می توانید نظر خود را همراه با آن پست منتشر کنید
توییت آپTweetUps) ) استفاده از توییتر برای ملاقات با دیگر اعضای توییتر است.
موضوعات داغ Trending Topics) ) یا TT ، موضوعاتی که به طور همزمان توسط افراد زیادی در توییتر در حال بحث شدن است. لیست موضوعات داغ یا Trending Topics در توییتر، موضوعات مورد علاقه کاربران توییتر را در زمان های مختلف نمایش می دهد..
لیست ها (List )،کاربران می توانند افراد مختلفی را که در توییتر دنبال می کنند در لیست های جداگانه ای مانند ورزش، تکنولوژی و افراد مورد علاقه قرار دهند.
توییت های تجاریPromoted Tweets) )، یک موضوع داغ یا Trending Topic که یک کمپانی یا یک سازمان با پرداخت هزینه برای تبلیغات و جلب توجه کاربران ایجاد می کند.
شما می توانید کاربران توییتر را منشن یا mention کنید.
فرض کنید شما در مورد تغییر کتاب های درسی یک پایه نظری دارید و این نظر خود را توییت می کنید. اگر وزیر آموزش کشورتان دارای حساب توییتر باشد شما می توانید این فرد را منشن کنید. برای این کار کافیست از کلید @ استفاده کنید و حساب کاربری فرد موردنظرتان را پس از این کلید بنویسید. فرد مورد نظر شما که در مثال وزیر آموزش و پرورش کشورتان هست باخبر می شود که شما در پیامتان ایشان را برای نظردهی و توضیح منشن کرده اید.
قابلیت منشن، قابلیت مهمی است. اگر منشن شدید باید پاسخ گو باشید. این موضوع برای افرادی که به وجهه شخصی و اجتماعی خودشان اهمیت می دهند بسیار حیاتی است. اگر کسی درTwitter منشن می شود به این معنی است که باید در برابر یک سوال یا مطلب پاسخ گو باشد و این در صحن عمومی یک شبکه اجتماعی رخ می دهد و پاسخ های فرد در میزان اعتبار وی تاثیرگذار خواهد بود.
شاید شنیده باشید که فلان هشتگ یا HashTag در توییتر ترند شده و طوفان توییتری به راه افتاده! هشتگ های توییتر گاهی به عنوان مرجعی برای سنجش تفکر یک جامعه به کار می رود. جالبتر این که با این روش گروه ها، کمپینها و جنبشها حرفهای خود را به سیاستگذاران و دیگر مردم دنیا می رسانند.
تگ یا Hashtag برای دسته بندی کردن توییت ها به کار می رود، در مواردی، بسیاری کاربرها در مورد موضوعی خاص توییت ارسال می کنند با اضافه کردن تگ به موضوع توییت ارسالی پیدا کردن و یافتن توییت هایی در ان مورد به راحتی قابل دسترس می باشد، تگ ها یکی از مهم ترین ابزارهای توییتر هستند که توسط کاربران مورد استفاده قرار می گیرد استفاده درست از تگ ها یکی از قوانین مهم توییتر به شمار می رود و توییت های نامرتبط با تگ ارسالی اسپم شمرده می شود.
توییتر در مارس ۲۰۰۶ با همکاری جک دورسی، نوآ گِلس، بیز استون، و اِوان ویلیامز متولد شد و در جولای همان سال منتشر شد و در دسترس عموم قرار گرفت. این سرویس به سرعت مورد اقبال عمومی قرار گرفت. در روزهای ابتدایی، توییتر با عنوان twttr معرفی شد ولی برای شانس بیشتر برای گرفتن دامنه حروف صدا دار را به آن اضافه کردند و Twitter به نام اصلی این شبکه اجتماعی تبدیل شد.
آغاز امپراطوری توئیتر
جک دورسی اولین پیام در توییتر را در 21 مارچ 2006 با محتوای just setting up my twttr. ارسال کرد.
معنی این توئیت «دارم توییترم را تنظیم می کنم.»است.
جک دورسی یک بار دیگر در جریان راه اندازی توئیتر اسپیس گفت: «دارم توییتر خودم را راه اندازی می کنم.»
درواقع پانزده سال بعد، این توییت همچنان تازه باقی مانده است.
اولین توئیت
توییتر در آغاز در آمریکا با نگاه های منفی مواجه شد. حتی خود ایوان ویلیامز هم یک بار توییتر را با بستنی مقایسه کرد و گفت هم خوش مزه است هم بی خود. متاسفانه شرکت اُدیو که با هدف کمک به برنامه نویسان جوان تاسیس شده بود سرمایه ی خود را از دست داد. کمتر از یک ماه پس از عرضه توییتر، جک ناچار شد خودش به فکر تامین سرمایه برای آن بیفتد و توییتر را به صورت شرکتی مستقل در آورد. او می گوید: «فرصت نداشتیم سرمان را بخارانیم که یک هو کسی ما را به صرف صبحانه دعوت کرد؛ با مشاورش در هتلی در سان فرانسیسکو ملاقات کردیم. دیدار کوتاه اما بسیار مفید بود. وقتی نیم ساعت بعد به دفتر برمی گشتیم رونوشت یک چک نیم میلیون دلاری در دست مان بود.»
Fred Wilson به عنوان حامی مالی و مشاور، کمک زیادی به موفقیت توییتر کرد. «فِرِد ویلسون»، بود که نه فقط حمایت مالی بلکه مشاوره راهبردی را به موسس توییتر پیشنهاد داد. ویلسون علی رغم مشغله زیاد، همیشه برای حمایت از جوان ها و توصیه و مشاوره به آن ها وقت می گذاشت. در نتیجه فِرِد، توییتر را نه فقط از نظر مالی بلکه مدیریتی و راهبردی پشتیبانی کرد تا به موفقیت برسد.
رشد انفجاری توییتر
سال 2007، طی فستیوال فیلم South By Southwest استفاده از توییتر مثل یک انفجار بود، بیش از 60هزار توییت در روز، طی این رویداد ارسال شد. تیم توییتر حضور پررنگی در این رویداد داشت و نتایج خوبی از وایرال شدن اتفاقات کنفرانس و شرکت کنندگانش به دست آورد.
توییتر با رشد توسط کاربران خود به آمار عجیب و غریبی رسید، به صورتی که مکررا حجم اطلاعات از ظرفیت سرورها بیشتر می شد و سرورها اصطلاحا دانdown) ) می شدند
با شروع روند روبه رشد رشد کاربران توییتر اتفاقات جالبی رخ داد،
کاربران اصطلاحات جدید و راه های جدیدی برای استفاده از این سرویس خلق کردند.
در ابتدا، کاربران راهی برای ارسال نظر برای دیگران نداشتند، برخی کاربران از سمبل "@" استفاده می کردند و قبل نام کاربری دیگری می آوردند تا با آن کاربر ارتباط برقرار کنند. این کار آنقدر شایع شد که تیم توییتر آن را به پلتفرم اصلی خود اضافه کرد.
این اتفاق برای ریتوییت هم افتاد، زمانی که گزینه ریتوییتی در کار نبود کاربران توئیتر با قرار دادن RT قبل از محتوای یک توییت آن را با ذکر نام کاربر، توییت می کردند، تا زمانی که در آگوست سال 2010 خود توییتر این امکان را به صورت رسمی به توییتر اضافه کرد.
همین اتفاق برای هشتگ هم افتاد، البته این ابتدای استفاده از هشتگ نبود اما این روش استفاده از هشتگ در شبکه های اجتماعی از توییت کریس مسینا "نظر شما در مورد اینکه از # برای مشخص کردن گروه ها استفاده کنیم چیست؟" در سال 2007 کلید خورد و توییتر برای اولین بار به صورت تخصصی به آن پرداخت.
نوآوری کاربران در توییتر
در آغاز تاسیس ، توییتر در درجه اول یک پیام رسان رایگان با عنصر شبکه های اجتماعی بود؛ به همین ترتیب ، فاقد جریان درآمدی شفاف بود. با افزایش تعداد بازدیدکنندگان منحصر به فرد در سال 2009 ، بدیهی بود که توییتر بیش از اینها ارزشمند شود. با این حال ، در سالی که شبکه های اجتماعی فیس بوک تنها برای اولین بار باب شده بود ، مشخص نبود که آیا توئیتر می تواند به استقلال مالی از سرمایه گذاران خود برسد یا خیر. در آوریل 2010 ، توییتر از توییتهای تبلیغاتی رونمایی کرد – مواردی که در نتایج جستوجو ظاهر می شوند – که به طور جدی به عنوان منبع درآمد اولیه در نظر گرفته شد.
آغاز تبلیغات توئیتر
چند مورد از اختلالات سال های ابتدایی توئیتر
۶ اوت ۲۰۰۹: توییتر و تحت تاثیر «حملات عدم پذیرش سرویس قرار گرفتند که منجر به آفلاین شدن توییتر به مدت چند ساعت شد.
بعدها ثابت شد که این حملات توسط یک کاربر گرجستانی به علت قرار گرفتن در سالگرد جنگ اوستیای جنوبی در سال ۲۰۰۸ بوده است.
۱۷ دسامبر ۲۰۰۹: طی یک حمله هکری، صفحه خوش آمد توییتر به مدت یک ساعت با صفحه ای سبز و یک پرچم و این جمله «این سایت به وسیله ارتش سایبری ایران هک شده است» جایگزین شده بود. هیچ رابطه ای بین ایران و هکرها منتشر نشد.
۴ ژوئیه ۲۰۱۱:هکرها پس از هک توییتر فاکس نیوز خبر مرگ اوباما را اعلام کردند.
تاریخچه توییتر، تاریخ تحول فرهنگ است.
در سال ۲۰۱۱، تصور استفاده از رسانه های اجتماعی برای اهداف انقلابی کاملاً ناشناخته بود، تا آن که موج های بهار عربی سراسر جهان را درنوردید، و یک کنشگر توییت کرد: «ما از فیس بوک برای برنامه ریزی اعتراضات، از توییتر برای هماهنگی، و از یوتیوب برای گفتن به جهان استفاده می کنیم.»
از آن زمان، جنبش های دیگری مانند جان سیاهان مهم استBlack Lives Matter در رسانه های اجتماعی ایجاد شده اند؛ جایی که روایت های فردی، جمعی می شوند تا بی عدالتی سیستمی را آشکار کنند. توییتر بارها و بارها، ابزاری برای تبادل بوده است – روشی برای گردهم آمدن اجتماعات کوچک و کمک به شنیده شدن صدایی آنان از سوی موسساتی که قادر به نمایندگی آن ها نیستند.»
در ماه ژوئن سال ۲۰۱۱، توییتر اعلام کرد که می خواهد به تجارت های کوچک، سیستم تبلیغاتی مخصوص به خودشان را ارائه دهد.
در سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۰۰ میلیون نفر کاربر روزانه ۳۴۰ میلیون توییت می کردند.
در سال ۲۰۱۳ جزو ۱۰ سایت اول پربازدید وب قرار گرفت .
در سال ۲۰۱۶ توییتر بیش از ۳۱۹ میلیون کاربر فعال داشت.
عرضه اولیه سهام
در دسامبر 2013 ، توییتر، گزارش مالی و برنامه خود برای آینده را در قالب یک مقاله ۸۰۰ صفحه ای ارائه داد.
در این مقاله، توییتر جمع آوری مبلغ ۱ میلیارد دلار آمریکا را به عنوان مبنای نخستین فعالیت و هدف خود در بازار سهام بیان کرد.
مختصری درباره جک دورسی
جک دورسی، برنامه نویس و کارآفرین برجسته آمریکایی در حوزه اینترنت، یکی از بنیانگذارن و مدیرعامل توییتر و اسکوئر (شرکت پرداخت موبایل) است. او در سال ۲۰۰۸ به عنوان یکی از بهترین مبتکران زیر سن ۳۵ سال در جهان شناخته شد. او در سال ۲۰۱۲ نیز از طرف ژورنال وال استریت جایزه «مبتکر سال» را دریافت کرد.
جک می گوید: ایده توییتر زمانی به ذهنم خطور کرد که ۱۵ ساله بودم و علاقه خاصی به مسیر یابی پیدا کرده بودم.
در آن زمان تاکسی ها و ماشین های آتش نشانی باید موقعیت مکانی و کاری که در لحظه انجام می دادند را مخابره می کردند. همین موضوع ذهن او را به خودش جلب کرد و مانند جرقه ای ایده ایجاد توییتر را در او ایجاد کرد.
جک دورسی در سال ۲۰۰۸ از مدیر عاملی توییتر کناره گرفت و این سمت را به ایوان ویلیامز واگذار کرد. اما ویلیامز هم خیلی دوام نیاورد و دو سال بعد یکی از مدیران ارشد شرکت به نام «دیک کستولو» مدیر عامل توییتر شد.
او تصمیم گرفت از کمک دورسی در شرکت استفاده شود. نظرات دورسی با دیگر موسسان توییتر خیلی منطبق نبود و همین عاملی شد برای مجادلات داخلی شرکت.
در نهایت کستولو هم در ۱۰ ژوئن ۲۰۱۵ استعفا داد و دورسی دوباره سکان توییتر را به دست گرفت.
رفت و بازگشت جک به خانه
ایوان ویلیامز
دورسی برنامه روزانه اش را این طور شرح داده است: دوشنبه (نخستین روز هفته): انجام دادن ملاقات ها و کارهای شرکت سه شنبه: کار روی محصولات کلیدی چهارشنبه: بازاریابی، موقعیت یابی و رشد پنج شنبه: توسعه دهندگان و شرکا جمعه (آخرین روز هفته): خود شرکت و فرهنگ جاری آن
جک دورسی، مدیر عامل شبکه اجتماعی توییتر با انتشار بیانیه ای، از استعفای خود از این سمت خبر داد.
همچنین بنابر این بیانیه، مدیر فعلی ارشدِ فناوری توییتر، پاراگ آگراوال، جانشین جک دورسی خواهد بود.
همچنین جک دورسی در بخشی از بیانیه خود در ارتباط با این کناره گیری اعلام کرد تا سال ۲۰۲۲ که زمان خدمتش به این شرکت به پایان برسد در این سمت خواهند ماند و پس از آن جایگزین او فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
۹ رمز موفقیت خالق توییتر (جک دروسی)
1- با ایده آغاز کنید
دورسی می گوید تصور غلطی که وجود دارد این است که کارآفرینان موفق کاری می کنند که رئیس خودشان باشند، و بعد به دنبال ایده می گردند. به استدلال وی اغلب کسب و کارها زمانی موفق می شوند که بنیانگذاران آن ها معکوس عمل کنند.
2- یک شرکت شفاف بسازید
در طول تمام جلساتی که در ادارات مرکزی اسکوئر برگزار می شود، برخی های یادداشت برداری می کنند و بعد این یادداشت ها را برای تمام کارمندان این شرکت می فرستند. دورسی می گوید:" این یادداشت ها اطلاعات همه را در یک سطح نگه می دارند، اما مزایای دیگری هم دارند. این که تمام دیدگاه ها و نظرات جدید و گوناگون را دریافت می کنیم و کاری می کنیم آدم ها به روش های مختلف فکر کنند و خلاقیت های بیشتری را در سازمان ایجاد نمایند. "
3- منتظر بمانید تا زمان آمدن ایده بزرگ فرا برسد
در ابتدا ایده توییتر در سال 2000 به ذهن دورسی رسید. اما ارسال پیام کوتاه هنوز کار بزرگی نبود. آمریکایی ها به طور متوسط تنها 35 متن در ماه ارسال می کردند. دورسی می گوید:" به سرعت فهمیدم …هیچ کس دیگری دستگاه پست الکترونیکی موبایل ندارد، بنابراین این سیستم به نوعی بلااستفاده بود. در سال 2006 روزی که منتظرش بودم فرا رسید. آمریکایی ها هر ماه بیشتر از آن که تماس تلفنی بگیرند، پیام متنی ارسال می کردند." جک دورسی سرویس شبکه اجتماعی توییتر را در ماه مارس آغاز و در ژوئیه همان سال راه اندازی کرد. وقتش رسید، زمان مناسب بود و توییتر گل کرد.
4- مسیرهای شغلی همیشه مسیرهای مستقیمی نیستند
درست قبل از راه اندازی توییتر، دورسی در دانشکده طراحی مد، مشغول طراحی لباس بود. کارهای معین و جدی همچون تصویرگری و ماساژ درمانی داشت. پس چرا تصمیم گرفت به سراغ برنامه نویسی و کارآفرینی برود؟ وی می گوید: " آن ها ابزارهای مورد نیازم بودند تا آنچه را دلم می خواست، بسازم." او امیدوار است روزی شهردار نیویورک شود.
5- به روزمرگی اعتقاد داشته باشید
دورسی هر روز صبح اش را به یک شکل آغاز می کند: او صبح ها دو تخم مرغ آب پز با سس سویا و یک برش توت فرنگی می خورد. وی تمام هفته ی خود را با دقت برنامه ریزی می کند. دوشنبه روز مدیریت است. در شرکت اسکوئر یک جلسه فکری و عملی داریم و در توییتر یک جلسه کمیته عملیاتی. سه شنبه روز محصول، مهندسی و طراحی است. چهارشنبه روز بازاریابی، رشد و توسعه و ارتباطات است. پنجشنبه روز مشارکت و توسعه دهندگان است. جمعه هم روز مصاحبت و فرهنگ.
6- رسیدن به کمال از طریق سادگی
دورسی دوست دارد ایده های پیچیده را دریافت و بقایای مفهومی آن را حذف کند، بنابراین فقط می توانید روی چیزهای بسیار مهم تمرکز کنید. جک می تواند در یک کلمه هدف شرکت ها را عنوان کند. در مورد توییتر این کلمه ارتباط است و در مورد اسکوئر این کلمه تجارت.
7- یادداشت ها را نگه دارید
همه تاریخ گذاری ها به دوره دبیرستان باز می گردد، مدت ها پیش از آن که دورسی شرکت هایش را بسازد، یادداشت های خود را نگه می داشت و حالا می گوید این بهترین کاری است که تا به حال در زندگی خود انجام داده است.
8- ارتباط و همکاری دو اصل کلیدی هستند
دورسی می گوید اگر دو بخش اداری دارید که با هم ارتباط ندارند، یا دو نفر که نمی توانند با هم همراه باشند، این اختلاف نظر در محصولی که عرضه می کنید خودش را نشان می دهد و مشتریان شما این اختلاف نظر را می بینند. شما مشکلات شرکت تان را به میان مشتریان تان می برید، که کاری گستاخانه و خودخواهانه است. " ما از طراحی و مهندسی شرکت و سازمان به اندازه محصول و سرویسی که می سازیم، مطمئن هستیم."
9- از تعطیلات آخر هفته به خوبی استفاده کنید
برخی ها تصور می کنند که آخر هفته ها بهترین زمان برای انجام اضافه کاریست تا در کارها پیش بیافتند. اما بسیاری از افراد موفق عادت به انجام این کار ندارند. روزهای پایانی هفته روز بازتاب ها، بازخوردها، استراتژی و آماده شدن برای بقیه هفته است.
در مرداد سال 1386 اولین هشتگ توسط کاربر chrismessina در پست ها نوشته شد.
139 میلیون کاربر به صورت روزانه در توئیتر مشغول به فعالیت هستند.
در مجموع 1 میلیارد و 300 میلیون اکانت در این شبکه ساخته شده است.
با این حال 44% این افراد فقط اقدام به ساخت اکانت کرده اند و حتی یک توئیت هم ارسال نکرده اند.
550 میلیون کاربر حداقل یک توئیت زده اند.
80% کاربران فعال از طریق گوشی موبایل خود از این شبکه استفاده میکنند.
میانگین فالوور هر شخص 707 می باشد.
اولین توییت به زبان فارسی هم به فاصله ی کمی از عرضه عمومی آن در ۲۷ نوامبر همان سال اول با اشاره به محدودیت کاراکتری توییتر نوشته شد: «سخن کم گوی تا در کار گیرند، که در بسیار بد بسیار گیرند.»
نکات جالب در مورد توئیتر
باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا با 108 میلیون فالوور دارای بیشترین فالوور است.
لیام پین و تیلور سوئیفت تاثیرگذارترین مرد و زن در توئیتر هستند(منظور تعداد ریتوئییت، کامنت و فیو).
83% از رهبران دنیا در توئیتر اکانت دارند.
توئیتر تخمین زده حدود 23 میلیون از کاربران فعال، ربات هستند.
روزانه 500 میلیون توئیت زده میشود.
بیشترین آمار ریتوئیت برای اکانت یک شخص میلیاردر ژاپنی با 5.5 میلیون ریتوئیت می باشد.
محبوب ترین ایموجی در توئیتر، شکلک خندان همراه با اشک است (پاره شده از خنده).
در حین بازی فینال جام جهانی 2014 در یک دقیقه 618,725 توئیت ارسال شد.
توئیت ها روزانه میتوانند یک کتاب 10 میلیون صفحه ای را پُر کنند.
58% برندهای برتر دنیا بیش از 100هزار فالوور دارند.
10 توئیت در هر ثانیه استارباکس را مِنشِن میکنند.
3 کشوری که بعد از آمریکا توئیتر در آنجا پر مخاطب است کشورهای ژاپن،بریتانیا و عربستان می باشد.
23% اکانت ها متعلق به کشور آمریکا است.
بیش از 35 زبان توسط توئیتر پشتیبانی می شود.
به طور میانگین هر کاربر 307 توئیت زده است.
وقتی مایکل جکسون مرد، 456 توئیت در ثانیه ارسال شد که به نوعی در زمان خودش رکوردی محسوب می شد.
در 22 ژانویه 2010 اولین توئیت غیر زمینی توسط فضانورد ناسا در ایستگاه بین المللی فضا ارسال شد.
34% کاربران توئیتر زن و 66% مرد هستند.
37% کاربران این شبکه در بازه سنی 18 تا 29 هستند.
74% کاربران این شبکه عنوان کرده اند برای پیگیری اخبار از توئیتر استفاده می کنند.
برنامه توئیتر حدود 12 میلیون بار از طریق اپ استور نصب شده است.
توئیت های همراه با تصویر، 150% بیشتر “ریتوئیت” میشوند.
به طور میانگین هر کاربر 5 اکانت تجاری فالو میکند.
توییتر به کاربران در مورد انتشار اخبار نادرست در مورد کرونا هشدار داد
حدود یکصد پزشک و کارشناس در عرصه های ویروس شناسی و بیماری های واگیر از سراسر جهان در نامه ای سرگشاده از شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، توئیتر و گوگل خواستند که علیه پخش و نشر اخبار جعلی در مورد کرونا قاطعانه تر اقدام کنند.
توییتر در زمینه سیاست های این شبکه گفت که به طور مستقیم توییت ها را چک نمی کند بلکه برچسب های اخطار ممکن است کاربران را به سمت توییت های مجاز و وب سایت های بهداشت عمومی یا مقالات خبری هدایت کنند.
جک دورسی بنیان گذار شبکه اجتماعی توییتر در یک مزایده دیجیتال اولین توییت خود را به قیمت بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار به سینا استوی ، کارآفرین ایرانی و مدیرعامل شرکت رمزارز بریج اوراکل فروخت.
جالب است بدانید یک ایرانی به نام امید کردستانی رییس هیئت مدیره توئیتر می باشد
البته امید کردستانی قبلا در شرکت های معروفی مانند گوگل هم بوده است
در سال 2019 تعداد کارکنان توئیتر 4600 نفر اعلام شد. در همین سال درآمد توئیتر بیشتر از 3 میلیارد دلار بوده است.
دفتر اصلی توییتر در سان فرانسیسکو است، ولی هم اکنون توییتر در نقاط مختلف جهان دفتر دارد و مشغول به فعالیت است.
ایلان ماسک و توئیتر
در آوریل 2022 ایلان ماسک برای خرید توییتر به ارزش ۴۴ میلیارد دلار قرارداد بست.
اما تا این تاریخ(آگوست 2022) اقدام به خرید توئیتر نکرده است.
ایلان ماسک گفته: حساب کاربری ترامپ را رفع فیلتر میکنم.
از زمانی که ایلان ماسک کنترل توییتر را در دست گرفت، تغییرات ناگهانی و رفتارهای غیرمنتظره اش مورد انتقادهای زیادی قرار گرفت. او بسیاری از قوانین سایت را شل کرد و اجازه داد هزاران اکانت که از فعالیت منع شده بودند دوباره به توییتر برگردند. آمار نفرت پراکنی و محتواهای مشکل ساز در این پلتفرم افزایش یافت و هرج و مرجی ایجاد شد که آگهی دهندگان را نگران کرد. بسیاری از آنها، از جمله برندهای کلیدی و بزرگ، دیگر دوست نداشتند با توییتر کار کنند.
از سوی دیگر، ماسک از سوی سرمایه گذاران تسلا مورد فشار قرار داشت. آنها از او می خواستند تمرکزش را دوباره روی شرکت خودروسازی اش معطوف کند. او در اواخر ۲۰۲۲ اعلام کرد که به محض یافتن یک جانشین، از مدیرعاملی توییتر کناره گیری خواهد کرد. هرج و مرج در توییتر کماکان ادامه داشت. آگهی دهنده ها یکی پس از دیگری همکاری خود را با این پلتفرم قطع می کردند. در همین گیر و دار، او «لیندا یاکارینو» را به عنوان مدیرعامل جدید توییتر معرفی کرد.
این بود داستان زیبای«اس ام اس اینترنت»
virgool.io
wired.com
Wikipedia.com
jalebamooz.com
raaz.co
www.azhangnews.ir
www.imarketor.com
www.karpuzzle.com
www.yjc.news
karinsoo.com
www.shabakeh-mag.com
faradeed.ir
www.sefrdesign.com
khabar-fouri.com
www.tasnimnews.com
Click.ir
www.irna.ir
donya-e-eqtesad.com
منابع