داستان برند شنل
برند لوکس فرانسوی
برند شنل یا شانل یکی از برندهای لوکس خصوصی فرانسوی می باشد
این خانه مد های فشن در تولید لباس های اوت کوتور، پوشاک آماده، وسایل لاکچری و اکسسوری های مد روز فعالیت میکند.
اوت کوتور عبارتی فرانسوی به معنای «دوزندگی بالا» یا «دوخت در سطح بالا» یا «فشن سطح بالا» است و به خلق و ایجاد پوشاک و لباس های انحصاری و سفارشی در صنعت طراحی مد اطلاق می گردد
کوکو شنل خالق شنل
گابریل بونور «کوکو» شنل معروف به افسانه مُد 19 اوت سال 1883، در خانواده ای فقیر در فرانسه به دنیا آمد
او مادرش را در دوازده سالگی از دست داد و پدرش که دستفروش بود، او را به یک یتیم خانه (صومعه) سپرد.
شانل در یتیم خانه و تحت نظر راهبه ای مهربان پرورش یافت و هنر خیاطی را نیز از او آموخت؛ هنری که بعدها به پیشه پر درآمد و شهرت آفرین او تبدیل شد.
ترک یتیم خانه و خوانندگی در کافه ها
نام مستعارش شنل نیز یادگار همان دوران خوانندگی اوست. شانل در کلوپ ها به خوانندگی می پرداخت و در آنجا، او را کوکو می نامیدند. برخی می گویند که این نام را به دلیل یکی از آهنگ هایی که می خواند برایش برگزیدند اما خود شانل چیز دیگری می گوید. براساس مقاله منتشر شده در مجله آتلانتیک، شانل می گوید که نام «کوکو»، مخففِ کلمه cocotte در فرانسه به معنای «زن بدکاره یا معشوقه») است.
دوستی با Etienne Balsan
شانل در بیست سالگی با اتین بالسان(Etienne Balsan) ، تاجر پارچه، آشنا شد.
بالسان پیشنهاد تجارت کلاه در پاریس را با کوکو شانل در میان نهاد.
دوستی با اتین بالسن در سال های ابتدایی فعالیت باعث شد تا شنل به سرعت با بازار تجارت هم آشنا شود.
آغاز کار شنل با کلاه
با وجود توانایی و مهارت شنل در خیاطی، او برای آغاز رسمی کارش به جای لباس به سراغ بخش کوچک اما تاثیرگذاری رفت که می توانست به آهستگی، مسیر او را هموارتر کند. کلاه، اولین محصول مغازه مد شنل بود.
کلاه، انتخابی درست
گابریل شنل در سال ۱۹10 اولین سالن نمایش و فروش خود را راه اندازی کرد.
گابریل درست فکر می کرد. کلاه، آغاز قدرتمندی بود که توانست نام او را بر سر زبان ها بیندازد. کلاه های شنل به مرور در میان زنان فرانسوی به شهرت رسیدند و طراحی ساده آن ها در عین وقار، مشتریان بسیاری را برای کوکو به همراه داشت.
کلاه هایی با نان «شنل مُدز» اولین محصول این فروشگاه بودند که معروف ترین بازیگران زن فرانسه خیلی زود به طرفداران سرسخت این کلاه ها تبدیل شدند و طرح های ساده و ظریف شنل نیز به سرعت در پاریس محبوبیت پیدا کردند.
همین شهرت باعث شد تا شنل پس از مدتی با بازیکن مشهور چوگان انگلیس، آرتور بوی کاپل آشنا شود.
آشنایی با کاپل، زمینه اولین جذب سرمایه را برای کوکو شنل فراهم کرد.
آغاز امپراطوری شنل
سه سال بعد، فروشگاه های بعدی شنل در دوویل و بیاریتز راه اندای شدند که مجوز طراحی و فروش لباس کامل داشتند.
درنتیجه در سال ۱۹۱۳ برند لباس شنل با تمرکز بر لباس های اسپرت زنانه به طور رسمی شروع به کار کرد.
سال 1913 کوکو شانل و خاله اش روبه روی اولین بوتیک شانل
آشنایی با بزرگان دنیای هنر
آشنایی های بعدی کوکو با بزرگان طراحی زمان خودش، او را به سرعت در مسیر پیشرفت و شهرت قرار داد. دایره دوستان و آشنایان شنل پس از چند سال شامل افراد مشهوری همچون سرگئی دیاگیلف، پابلو پیکاسو، ایگور استراوینسکی و ژان کوکتو شد. نام هایی ماندگار که در تاریخ هنر جهان، می درخشند. آشنایی با این افراد علاوه بر افزایش شهرت شنل، به او کمک کرد که به زبانی منحصربه فرد در طراحی برسد.
ارائه اولین لباس های لوکس
اکنون دیگر وقت برداشتن قدم اصلی رسیده بود.
گابریل اولین لباس های لوکس خود را با پارچه های کِش بافت، دکمه های الهام گرفته شده از لباس خدمتکاران و طرح لباس هایی گشاد که از پیراهن های مردانه اقتباس شده بودند ارائه کرد.
در طول پنج سال، طریقه استفاده شانل از پارچه کشباف، توجه زنان ثروتمندی را که به دنبال رهایی از لباس های ناراحت بودند، به خود جلب کرد. شانل معتقد بود هر چیز لوکسی باید راحت هم باشد، وگرنه لوکس نیست. شانل در طراحی هایش بر اصولش پایبند بود و همواره بر سادگی و راحتی تاکید داشت و همین موضوع سبب رخداد انقلابی در صنعتِ مُد شد.
شنل در دنیای هنر و ادبیات فرانسه
شنل در دنیای هنر و ادبیات فرانسه، به شخصیتی محبوب بدل شد.
با طراحی لباس برای شرکتِ باله روسBallets Russes) ) و نمایشنامه اورفهOrphée))، اثر ژان کوکتو
نخستین خانه طراحی لباس شنل، در سال 1919 میلادی در فرانسه راه اندازی شد
خصوصیت مهم لباس های شنل در دهه ۱۹۲۰، استفاده از آستر در آن ها بود که فرم لباس را پس از پوشیدن به همان شکل طراحی حفظ می کرد. همین مشخصه باعث می شد تا لباس های شنل کیفیت بسیار بالایی هم داشته باشند. ست لباس رسمی شنل موسوم بهChanel Suit مهم ترین لباسی بود که با بهره مندی از این اصول، محبوبیت زیادی پیدا کرد.
در سال 1920، رابطه عاشقانه ای میان شانل و ایگور استراوینسکی، آهنگساز روس، شکل گرفت که دوام چندانی نداشت.
شنل در سال 1921، از یکی از با استعدادترین عطرسازان فرانسوی،کمک گرفت تا نوعی رایحه خاص را که امضای او به شمار می رفت برایش بسازد.
ارنست بوکس چند رایحه را برای گابریل ساخت.
او نیز یکی از آنها را انتخاب کرد و عطر موفق «شنل شماره 5» Chanel No.5) )، به صنعت مد معرفی شد.
این اولین بار بود که عطری با نامِ یک طراح تولید می شد.
در مورد علت نام گذاری شانل نامبر 5 این گونه روایت می شود که وقتی ارنست بوکس، یک سری رایحه به عنوان نمونه برای شانل ساخت و شانل رایحه پنجم را انتخاب کرد.
اولین و خاص ترین عطر کوکو شانل
هر مشتری که به سراغ شنل می آمد با مقدار بسیار اندکی از این رایحه، بدرقه می شد. در این بین اتفاق عجیبی افتاد که گابریل را شگفت زده کرد. بعد از مدت کوتاهی، مشتریان زیادی برای خرید این عطر به مغازه های شنل می آمدند.
استقبال از این عطر بسیار زیاد شد و کم کم میزان فروش آن از تمام محصولات برند شنل پیشی گرفت. شنل شماره ۵، تبدیل به عطری شد که بعد ۱۰۰ سال هنوز هم یکی از پرفروش ترین محصولات این برند به شمار می رود.
نماد ناب زنانگی CHANEL N° 5
دولت فرانسه اعلام کرده است که هر دقیقه دو بطری از این عطر که به عقیده برخی افراد، «نماد ناب زنانگی» است، به فروش می رسد.
شنل در سال 1922 عطر شماره 22 را معرفی کرد
کمبود نقدینگی و شوق جهانی شدن، گابریل را بر آن داشت تا برای گسترش کارش به دنبال یک سرمایه گذار بگردد
شانل با تاجرانی مانند توفیل بادر از گالری لافایت پاریس و پیر ورتیمرPierre Wertheimer) ) از شرکت بورژوآ شریک شد. او رابطه بسیار صمیمانه ای با پیر برقرار کرد.
دوستی شنل با پیر ورتیمر
ورتیمر تصمیم گرفت که روی این عطر معروف سرمایه گذاری کند به شرط آنکه، مالک ۷۰ درصد از حق فروش این عطر باشد. در این میان، فرد واسطه نیز که گابریل و ورتیمر را با هم آشنا کرده بود، از اطلاعات کم گابریل در مورد تجارت و سهام سو ءاستفاده کرد و ۲۰ درصد از سود فروش عطر را به نام خودش زد. در انتها کسی که صاحب واقعی عطر بود – یعنی کوکو شنل – تنها مالک ۱۰ درصد از محصولش شد. بعد از بستن قرارداد، شنل از توافقی که ایجاد شده بود احساس نارضایتی کرد و با شکایت از این دو نفر به دنبال پس گرفتن حق و حقوقش افتاد. اما ورتیمر، وکیلی را فقط برای پاسخگویی به شکایت های شنل استخدام کرد. گابریل شکست خورد و هیچ گاه نتوانست حق خود را از ورتیمر پس بگیرد. اما با این وجود، جهانی شدن این عطر، ثروت قابل توجهی را برای کوکو شنل به همراه آورد.
حوالی سال 1923، شانل با هیو گروسونور (Hugh Grosvenor)، دوک ثروتمند وست مینیستر، ملاقات کرد.
رابطه عاشقانه آن ها ده سال به طول انجامید و هیو از شانل درخواست ازدواج کرد اما شانل درخواست ازدواج او را رد کرد.
رابطه شانل با هیو گروسونور
سال 1924 میلادی، خط تولید محصولات آرایشی و بهداشتی شنل آغاز به کار کرد.
تولید محصولات آرایشی و بهداشتی شنل
شنل در سفرهای خود به اسکاتلند با «تویید» TWEED، پارچه ای که در لباس های مردانه مورد استفاده قرار می گرفت، آشنا شد و با آن لباس های زنانه ای را تولید کرد که بعدها تبدیل به یکی از نمادهای شنل شد.
در سال 1925، شانل کت و دامن افسانه ای شانل را به دنیای مُد معرفی کرد؛ کت بدون یقه و دامن جذاب.
در این طرح ها از عناصر لباس های مردانه استفاده شده بود و باعث شد زنان با لباس های زنانه آزاردهنده خداحافظی کنند.
کت و دامن افسانه ای شنل
1925 تولید عطر گاردنیا
در سال 1926 لباس سیاه کوتاه نیز دیگر طراحی انقلابی شانل بود.
او رنگی را برگزید که تا آن زمان، فقط یادآور غم و مجالس عزاداری بود؛ اما شانل زیبایی و شیک بودن آن را به همگان اثبات کرد.
این پیراهن ها چنان زیبا، نوآورانه و شیک بودند که مجله «ووگ» آن ها را با ماشین های مجلل فورد مقایسه کرد.
طرح انقلابی لباس سیاه کوتاه
سال 1927 تولید عطر CUIR DE RUSSIE
1927 تولید اولین محصولات مراقبت از پوست
سال 1928 تولید عطر BOIS DES ÎLES
اواخر دهه 1920، برندِ شانل، میلیون ها دلار می ارزید و بیش از 2000 کارمند در خانه مُد، عطرسازی، پارچه بافی مشغول به کار بودند.
در سال 1931 میلادی، شنل طراحی لباس ستاره های زن هالیوود را برعهده گرفت.
سال 1932 ارائه مجموعه ای از جواهرات با کیفیت بالا
سال 1935 میلادی اوج شهرت و موفقیت شنل است.
در سال 1939، مصادف با آغاز جنگ جهانی دوم، شانل خانه مُدش را تعطیل و همه کارگرانش را اخراج کرد.
اعلان جنگ و برچیده شدن بساط مد و فشن
جنگ جهانی اول که از اروپا شروع شد، تاثیری بسیار عمیق و مهلک بر بازار لوکس فشن در قاره سبز داشت.
با آغاز جنگ جهانی دوم و اشغال فرانسه توسط نیروهای آلمانی، دنیای مد و لباس به یک تعطیلی اجباری فرستاده شد. وقتی آتش جنگ، فرانسه را دربرگرفت، ورتیمر که شریک گابریل و سهام دار بزرگ برند شنل بود، پاریس را به مقصد نیویورک ترک کرد. اما گابریل تصمیم گرفت در فرانسه بماند. در این بین از هر ترفندی که می توانست برای بازپس گرفتن حق خود در عطر شنل شماره ۵، دریغ نکرد
اما گفته می شود کوکو شنل در سال های دشوار جنگ نیز دست از توسعه کسب وکارش بر نداشت. او شعبه جدیدی از فروشگاه لباس خود را در خیابان rue Cambon در نزدیکی Hôtel Ritz راه اندازی کرد.
طراحی های شنل در آن سال ها، از یونیفرم های نظامی الهام می گرفت و به سرعت، به پرطرفدارترین مدل لباس در فرانسه تبدیل شد. شنل از پیشگامان تحول در طراحی لباس هم بود. او در آن سال ها از رنگ هایی مردانه همچون خاکستری و سرمه ای در لباس ها استفاده می کرد و برای اولین بار، شلوار را به لباسی مرسوم در فشن زنانه تبدیل کرد. بسیار اعتقاد دارند شنل مهر پایانی بر دوران فشن موسوم به دوران زیبا یا Belle Epoque در فرانسه زد.
در دوران اشغالِ فرانسه به دست آلمانی ها و اوج قدرت نازی ها، شانل با مشارکت با یک دیپلماتِ آلمانی، شهرتش را لکه دار کرد و تا سال 1954، به عرصه مُد بازنگشت. شانل اجازه داشت در آپارتمانش در هتل ریتز پاریس بماند و این درحالی بود که این آپارتمان، مرکز نظارت ارتش آلمان نیز بود.
هم دستی با نازی ها؟
پس از پایان جنگ، شانل درمورد ارتباطش با دیپلمات آلمانی مورد بازجویی قرار گرفت؛ اما به همدستی متهم نشد. برخی معتقدند که وینستون چرچیل، به عنوان دوست شانل، از او جانبداری کرده و اجازه نداده است که او متهم به همدستی با نازی ها شود؛ اما برخی هم چنان رابطه او را با دیپلماتِ آلمانی، خیانت به وطنش تلقی می کنند.
پس از این ماجرا، کوکو شنل، پاریس را به مقصد سوئیس ترک کرد و چند سال خارج از فرانسه روزگار گذراند.
تصویر وینستون چرچیل و شنل و پسر چرچیل
گابریل تا ۷۰ سالگی در سوئیس ماند و ورتیمر نیز همچنان با فروش عطر شنل ۵، سود قابل توجهی را تجربه می کرد. اما آمار و ارقام، روندی نزولی از فروش عطر و جایگاه آن در میان مردم را نشان می دادند. ورتیمر چاره ای نداشت جز اینکه برای برگرداندن صاحب واقعی برند شنل، راهی سوئیس شود. کوکو شنل هرگز ازدواج نکرد و در نتیجه فرزندی نداشت تا سهام باقی مانده از برندش را مدیریت کند. ورتیمر از همین نکته برای متقاعد کردن او استفاده کرد. او به شنل قول داد که اگر به پاریس برگردد و دوباره خودش مسئولیت برند را بر عهده بگیرد، تا پایان عمر گابریل، مسئولیت تمام هزینه های زندگی شخصی، هزینه های دفتر مرکزی، سرمایه لازم برای توسعه برند و تمام مالیات ها را عهده دار می شود. در عوض گابریل باید وصیت کند که سهامش پس از مرگ فقط به خانواده ورتیمر برسد. شنل پذیرفت و بعد از چند روز، عزلت نشینی چندین ساله در سوئیس را برای یک شروع تازه به سمت زادگاهش ترک کرد.
گابریل شنل 9 سال بعد و در 71 سالگی شعب تعطیل شده را مجددا بازگشایی کرد
طراحی های ظریف و راحتش که باب سلیقه و خواسته زنان بود، بر فروشندگان سراسر جهان چیره شد.
شانل با معرفیِ کتِ بدون یقه و نواردوزی شده، با یک دامن زیبا و ظریف، مجددا وارد این عرصه شد. شانل شلوار دمپاگشاد و دیگر ابداعاتش را نیز به دنیای مُد معرفی کرد.
در همه طراحی های شانل، رنگ و بوی پوشش کلاسیک به وضوح مشهود است.
گابریل شنل در شمار ۱۰۰ انسان تاثیرگذار قرن بیستم جای گرفت.
بازگشت به دنیای مُد
در سال 1954 هنری رابرت، جانشین ارنست بوکس به عنوان عطرساز شنل شد.
کوکو شنل در دهه ۱۹۵۰ با معرفی گردنبند بلند از الماس سفید و سیاه، بار دیگر خود را به دنیای فشن ثابت کرد.
در دهه 1950 مرلین مونرو معروف ترین مدل برای ارائه محصولات شانل بود و در حال حاضر هم یکی از معروف ترین ها به یادگار مانده است
کیف خلاقانه دستی 2.55
در سال 1955 ، گابریل شانل کیف دستی معروف لحافی را با یک زنجیره طلایی به نام "2.55" ایجاد کرد که به نام تاریخ ایجاد آن نامگذاری شده است. این کیف کاربردی مجهز به زنجیر کشویی نرم اجازه می دهد تا دست های فرد آزاد شود.
کیف های چرمی سبک و محکم شنل با زنجیرهای طلایی کوتاه، از طرح های خلاقانه شنل بود که به شدت مورد استقبال زنان قرار گرفت.
1955 تولید POUR MONSIEUR تنها عطر مردانه
طرح های شنل آنچنان در دنیای مد سال ۱۹۵۷ غوغا به پا کردند که نشریه آمریکایی «تایم» درباره اش نوشت: «او زنان ثروتمند را در ژاکت های مردانه، بلوزهای مکانیک ها و شلوار و لباس هایی با طرح ملوان های نیروی دریایی قرار داد.»
سال 1960 کوکو شنل به همراه کیف دستی معروفش در تئاتری در پاریس: کیف شماره 2.55
در سال 1960 برجسته ترین زنان آن دوران لباس مجلس شنل را می پوشیدند
Elizabeth Taylor
تولید عطر شماره 19 توسط هنری رابرت در تاریخ 19 آگوست 1970 که نامش را از تاریخ تولد شنل می گیرد
سال 1978 JACQUES POLGE سومین عطرساز شنل شد.
در دهم ژانویه سال 1971، شانل در آپارتمانش در هتل ریتز ، چشم از جهان فرو بست. او هرگز ازدواج نکرد. صدها نفر در کلیسای Madeleine گرد هم آمدند تا پیکر بی جان افسانه مُد را به سوی منزلگاه ابدی اش بدرقه کنند. بسیاری از زنان عزادار، کت و دامن های طراحی شانل را به تن داشتند.
پس از مرگِ شنل، در سال 1971، خانه مدُ شانل توسط خانواده ورتیمر و طراحان مختلف اداره شد. در سال 1983، کارل لاگرفلد،طراح معروف لباس دنیا (ملقب به پدرخوانده دنیای فشن مدرن) زمام امور را به دست گرفت و وضعیت ثبات و امتیازات شانل ادامه یافت.
شنل پس از کوکو
عملکرد هوشمندانه این طراح باعث شد تا برند شنل دوباره جایگاه قبلی خود را در دنیای مد و فشن به دست آورد. لاگرفلد، به سراغ اتدهای قدیمی گابریل رفت و بر پایه آنها و داستان هایی که از زندگی شخصی کوکو تعریف می کرد، فصل به فصل، طرح های الهام گرفته شده از او را ارائه داد. بار دیگر، گابریل با کمک غیرمستقیمش برندی که ساخته بود را احیا کرد.
عرضه عطر جدید در سال 1984 ، به افتخار بنیانگذار ، Coco
در سال 1986 اولین ساعت شانل نیز تولید و ارائه شد
در طول دهه 1980 ، بیش از 40 بوتیکChanel در سراسر جهان افتتاح شد. در اواخر دهه 1980 ، بوتیک ها کالاهایی را به فروش می رساندند که از عطر 200 دلار در هر اونس تشکیل میشد. لوازم آرایشی و عطرهای شانل فقط توسط فروشگاه های Chanel توزیع می شد. بازاریاب Chanel، ژان هون در توضیح رویکرد این شرکت گفت: “ما هر 10 سال یکبار عطر جدید را معرفی می کنیم ، نه مثل رقبا هر سه دقیقه یک بار، ما مصرف کننده را دست کم نمی گیریم. با شانل ، مردم میدانند چه محصول با کیفیتی را انتخاب کنند.
جهانی شدن فروشگاه های شانل
برند شنل در دهه ۱۹۹۰ به برند فرمانروای بازار عطر در جهان تبدیل شد. چنین موفقیتی برای برندی که هر ۱۰ سال، یک عطر جدید معرفی می کرد، عجیب به نظر می رسید. به هرحال شنل با تکیه بر همان هویتی که کوکو سال ها قبل طراحی کرده بود، با قدرت به در حوزه های گوناگون دنیای فشن حضور داشت. کلکسیون های سالانه برند فرانسوی همیشه در میان پرفروش ترین ها قرار داشتند و بازیگران و چهره های مشهور، از مشتریان همیشگی برند بود.
سال 1995 تولید لاک ناخن
سال 2000 تولید ساعت J12
سال 2001 تولیدعطر MADEMOISELLE
در ژوئیه 2002 ، یک فروشگاه جواهرات و ساعت در خیابان مدیسون افتتاح شد. ظرف چند ماه ، بوتیک کفش / کیف دستی در کنار آن باز شد. شانل در ایالات متحده گسترش یافت و تا دسامبر 2002 ، 25 بوتیک آمریکایی فعالیت بود.
سال 2003 تولید ساعت J12 سفید رنگ
سال 2006 تولید رژ لب
2007 تولید عطرهای اختصاصی les
2010 تولید عطر blue de
شنل در سال 2012 در تبلیغات عطر شماره 5 Chanel خود با بازیگری برد پیت، سر و صدا ایجاد کرد.
ویدیوی تبلیغ شنل با حضور برد پیت
در سال 2015 ، اولیویه پولگ مسئولیت آزمایشگاه تولید و توسعه عطرCHANEL را بر عهده گرفت
2016 تولید ساعت MONSIEUR
2017 تولید عطر GABRIELLE
سال 2017 تولید ساعت CODE COCO
سال 2018 ، شانل اعلام کرد که میخواهد دفتر مرکزی خود را به لندن منتقل کند. همچنین در دسامبر سال 2018 ، Chanel اعلام کرد که پوست خز و اگزاتیک را از مجموعه محصولات خود حذف خواهد کرد.
2018 تولید مجموعه عطر LES EAUX
در فوریه 2019 ، لاگرفلد در 85 سالگی درگذشت.
ویرجینا ویارد ، که بیش از 30 سال با خانه لاگرفلد در خانه مد کار کرده بود ، به عنوان مدیر هنری جدید معرفی شد.
Virginie Viard
چهار طراحی تاریخ ساز که شنل را از فرانسه فراتر بردند
لباس سیاه کوتاه
عطر شماره پنج شنل
ژاکت کش باف جلوباز شنل
کت وشلوار شنل
چه عواملی باعث موفقیت برند شنل شدند؟
1-تلاشی خستگی ناپذیر
گابریل شنل از کودکی با سختی و مشقت بزرگ شد و تلاش های زیادی برای موفق شدن خود انجام داد.
در این بین بارها شکست خورد اما هر بار شیرینی طعم موفقیت و انگیزه برنده شدن، او را قدرتمندتر از قبل به بازی برگرداند.
2-توجه به نیازهای ناگفته مشتری
گابریل شنل طرفدار ایده ای بود که چندین سال بعد «استیو جابز» در طراحی محصولات اپل از آن پیروی کرد: «گاهی مشتریان ما خودشان نمی دانند که چه چیزی را واقعا می خواهند. این ما هستیم که باید خواسته قلبی شان را به آنها یادآوری کنیم.»
3-شکستن ساختارهای قدیمی
برند شنل در طول سال ها فعالیت خود و در تمام محصولاتش از فاکتور مهمی به نام «راحتی» غافل نشد.
به همین دلیل هر جا که توانست فاکتور راحتی را به درستی پیاده کند، کنترل بازار آن را هم در دست گرفت
لوگوی شنل
هیچ تغییری در طول این صد سال در ظاهر لوگو ایجاد نشده است و لوگو بخشی جدایی ناپذیر از محصولات برند شنل شده است.
شنل ایده اولیه طراحی لوگو را براساس ظروف صاف و ساده آزمایشگاهی که در تولید عطرهای فرانسوی استفاده می شدند، انتخاب کرد.
محصولات شنل
لباس: تولید انواع لباس های مجلسی، پیراهن، لباس شنا، اوت فیت و غیره.
اکسسوری: کیف دستی، کیف پول، جاکلیدی، جواهرات، کمربند، روسری، کش مو، دستکش و غیره.
کفش: تولید انواع کفش های مجلسی و اسپرت
جواهرات خیره کننده: تولید انواع جواهرات ساخته شده از طلا و نقره
عینک: تولید انواع عینک که از جمله محبوب ترین محصولات این برند است.
محصولات مراقبت از پوست: تولید انواع محصولات مراقبتی و مرطوب کننده ها
عطر: تولید پرفیوم، تولید انواع ادکلن
لوازم آرایشی: انواع رژلب، کانسیلر، مداد ابرو، خط چشم و ریمل
شنل در حال حاضر در مالیکت آلن و جرارد ورتمیر نوادگان پیر ورتمیر اولین شریک بیزنسی کوکو شنل می باشد
شنل درحال حاضر در رتبه ۵۲ برترین برندهای جهان از نگاه نشریه فوربز قرار دارد.
درآمد شنل در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار بود که ۱/۳ میلیارد دلار آن سود خالص بوده است.
درحال حاضر، بیش از ۲۰ هزار نفر در سرتاسر جهان برای برند شنل کار می کنند.
شنل در بین ۱۰ برند با ارزش لوکس در جهان در رده دوم قرار دارد
مد مانند یک انقلاب است. تنها زمانی که در قلب خیابان حضور داشته باشد، وارد زندگی مان می شود
کوکو شنل
منابع
www.bartarinha.ir
www.pouyaandish.com
www.academyzibaei.com
www.asemooni.com
www.hessebartar.net
www.virgool.io
www.rabani.com
denizyol.com
www.khanesarmaye.com
www.carismacolor.com
www.zibamoon.com
www.blog.arthibition.net
www.moaser.com
www.didbaniran.ir
modomod.ir
www.chanel.com