تارا فایل

پاورپوینت شرکت هواپیمایی بوئینگ آپدیت 2022


داستان بوئینگ نخستین شرکت هواپیمایی جهان

بوئینگ، یک شرکت آمریکایی است.
بوئینگ سال ۱۹۱۶ توسط ویلیام بوئینگ در شهر سیاتل واشینگتن تاسیس شد.

ویلیام بوئینگ(سمت چپ)

بوئینگ نخستین و بزرگترین شرکت هواپیمایی جهان در ساخت هواپیماهای تجاری است.
شرکت بوئینگ در سال ۱۹۹۷ با خریداری شرکت مک دانل داگلاس به بزرگترین شرکت هوافضای جهان تبدیل شد.
بوئینگ دومین شرکت بزرگ در ساخت سامانه های دفاعی جهان است.
همچنین بزرگترین صادرکننده کالا و خدمات در ایالات متحده محسوب می شود.

ویلیام بوئینگ در ماه مارس سال ۱۹۱۰ شرکت گرین وود تیمبر را تاسیس کرد و ۲ سال بعد شرکت شیپ یارد را خریداری کرد و مقدمات تاسیس یک کارخانه هواپیماسازی را فراهم نمود. ویلیام بوئینگ ابتدا در مورد صنعت چوب در دانشگاه ییل تحصیل می کرد و این تجربه، او را در اجرای طرح هایش و نیز ساخت هواپیما یاری نمود. در تاریخ ۱۵ ژوئیه ۱۹۱۶ بزرگترین شرکت هواپیماسازی جهان، با سرمایه ۱۰۰ هزار دلار تاسیس شد. این در حالی بود که نخستین هواپیمای تولید شده توسط این شرکت کمتر از ۸ متر طول داشت و تا ارتفاع ۹۰۰ پایی پرواز می کرد.
نخستین هواپیمای تولید شده بوئینگ

 ویلیام بوئینگ در ابتدا آن را شرکت محصولات هوایی پسفیک نام نهاد و یک سال بعد نام آن را به شرکت هواپیمایی بوئینگ تغییر داد. در سال های اولیه فعالیت بوئینگ به ساخت هواپیماهای کوچک برای نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا اقدام نمود که این هواپیماهای کوچک با هدف ترابرد و انتقال بسته های پستی طراحی و ساخته می شدند. این هواپیماها به نام مدل سی شهرت یافتند.

در سال ۱۹۱۹ نخستین هواپیمای تجاری بوئینگ به نام بوئینگ بی-۱ به پرواز درآمد.طی دهه بعد بوئینگ درصدد تغییر استاندارد موتورهای هواپیما از سامانه خنک کاری با چرخه آب، به هواگرد بود و مدل ای-۴۰ را پس از اعمال این تغییرات تولید کرد.در این دهه بود که هواپیمای بمب افکن توسط دونالد داگلاس طراحی شد و بوئینگ شرکت دولفین را که متعلق به او بود، خریداری نمود و تولید مجموعه هواپیماهای جنگنده را نیز در دستور کار خود قرار داد. 

در سال ۱۹۲۹ بوئینگ اقدام به خریداری چند شرکت بزرگ هواپیماسازی نمود. در سال ۱۹۳۰ هواپیمای بوئینگ مدل بی-۱-ای با ۴ سرنشین، سپس مدل بوئینگ-۸۰ با ۱۲ سرنشین به پرواز درآمد. گرچه هم زمان با رشد و رونق شرکت در سال ۱۹۳۴ به دلیل قانونی که به تصویب رسیده بود، ویلیام بوئینگ سهم خود را فروخت و این شرکت را رها کرد، اما همچنان تا پایان عمر به ارائه مشاوره به شرکت بوئینگ ادامه داد.

مدل بوئینگ-۸۰

در سال ۱۹۳۷ هواپیمای مسافربری بوئینگ ۳۰۷ ساخته شد، که در زمان خود انقلابی در عرصه هواپیماهای تجاری به شمار می آمد.
این هواپیما قادر بود تا ارتفاع ۶ هزار پایی پرواز نماید.
بوئینگ ۳۰۷

بوئینگ بی-۱۷ فلایینگ فورترس
بمب افکن بی-۲۹ 
در خلال جنگ جهانی دوم شرکت بوئینگ اقدام به تولید انبوه بوئینگ بی-۱۷ فلایینگ فورترس و بمب افکن مدل بوئینگ بی-۲۹ نمود.

۱۵ سال بعد نیز بمب افکن پیشرفته بی۵۲ طراحی و ساخته شد.

در همان سال (۱۹۵۷) نخستین هواپیمای مجهز مسافربری مدل ۷ به عنوان بوئینگ ۷۰۷ به بازار عرضه شد. طی دهه بعد مدل های بوئینگ ۷۲۷، بوئینگ ۷۳۷ و بوئینگ ۷۴۷ نیز یکی پس از دیگری به بازار ترابری هوایی جهان ارائه شدند.

بوئینگ ۷۰۷

بوئینگ ۷۰۷ یک هواپیمای جت تجاری باریک پیکر دوربرد با اندازه متوسط است که دارای چهار موتور جت است. از این هواپیما در فاصله بین سال های ۱۹۵۸ تا ۱۹۷۹ به تعداد ۱۰۱۰ فروند ساخته و تحویل شده است. این هواپیما در میان گونه های مختلف خود بین ۱۴۰ تا ۲۱۹ مسافر ظرفیت داشته و بُرد آن بین ۴۶۳۰ تا ۱۰۶۵۰ کیلومتر است.

در این سال ها بوئینگ در ساخت موشک و فضاپیماها نیز وارد شده بود و با سازمان فضایی آمریکا (ناسا) همکاری نزدیک داشت.
بوئینگ و ناسا همکاری های بسیاری با هم داشته اند و در حال حاضر هم این همکاری ها ادامه دارد.
در سال ۱۹۷۴ پس از تجربه ساخت موفق آپولو، سفینه مارینر ۱۰ ساخته و به ناسا تحویل داده شد.

سفینه مارینر ۱۰

در سال ۱۹۹۰ بوئینگ ۷۳۷ با فروش ۱۸۳۲ فروندی، به عنوان پرفروش ترین هواپیمای جهان مطرح شد، در حالی که بوئینگ در سال های پیش و پس از آن، به طراحی و ساخت و عرضه مدل های بوئینگ ۷۵۷، بوئینگ ۷۶۷، بوئینگ ۷۷۷ و در سال ۲۰۰۵ بوئینگ ۷۸۷ پرداخت.
بوئینگ ۷۳۷

بوئینگ های سری 727 که در سال 1963 ساخته شدند، هواپیماهای جت مسافربری بزرگی بودند که سه موتور و بدنه ای نازک و متوسط داشتند. بوئینگ 727 یکی از نمونه های موفق و محبوب بوئینگ بود که نیاز به مهندس پرواز داشت در حالیکه امروزه در بیشتر هواپیما های مسافربری، وظایف مهندس پرواز را سیستم های کامپیوتری انجام می دهند. این هواپیما ظرفیت 163 تا 189 مسافر را داشته و همچنین به دلیل برد متوسط، قابلیت پرواز در مسیرهای بین المللی را نیز دارد. تولید هواپیما های این مجموعه در سال 1984 متوقف شد.

هواپیمای بوئینگ 737
یکی از مشهور ترین و با سابقه ترین در میان هواپیما های شرکت بوئینگ، بوئینگ 737 می باشد. بوئینگ 737 از هواپیما های تک راه رویی است و برای طی مسافت های متوسط گزینه مناسبی به حساب می آید. این مدل بوئینگ که دارای دو موتور توربو فن است، اولین پرواز خود را در سال 1967 انجام داده است. بوئینگ 737 از گذشته تا کنون یکی از هواپیما های موفق و کاربردی بوده و توانسته است جایگاهی خوبی در میان هواپیما های مسافربری در جهان داشته باشد. شرکت بوئینگ تا به حال نزدیک به ده هزار فروند از این هواپیما را فروخته است. لازم به ذکر است که ساخت بوئینگ 737 هنوز هم ادامه دارد و تا به امروز چهار مدل از آن را عرضه کرده اند. دو مدل از معروف ترین هواپیما های بوئینگ 737، مدل هایNG737   و 737MAX هستند که اصلی ترین تفاوت آن ها با یکدیگر، ظرفیت مسافر و فاصله صندلی هایشان می باشد. از این هواپیما ها در ایران نیز استفاده می شود.

هواپیمای بوئینگ 737

هواپیمای بوئینگ 747
بوئینگ 747 که شهرت بسیاری دارد، یکی از بزرگ ترین انواع هواپیما های مسافربری محسوب می شود. بوئینگ 747 پس از ایرباس 380، بزرگ ترین هواپیمای مسافربری جهان است که می تواند معادل 550 نفر مسافر را جا به جا نماید. بوئینگ 747، طولی معادل 70 متر دارد و طول بال آن 15.65 متر می باشد. وزن این هواپیما حدود 406 تن است و می تواند حدود 13 تن بار را حمل نماید. همچنین این هواپیما می تواند با یک بار سوخت گیری تا 12/700 کیلومتر پرواز کند. نام دیگر این مدل بوئینگ، جامبوجت است. جامبوجت 4 موتور دارد، و همانطور که گفته شد، با توجه به توانایی هایی که دارد می تواند برای مسافت های طولانی، گزینه ای مناسب محسوب شود.

هواپیمای بوئینگ 747

هواپیمای بوئینگ 757
یکی دیگر از هواپیما های مشهور شرکت بوئینگ، بوئینگ 757 نام دارد. بوئینگ 757 هواپیمایی است که اولین پرواز خود را در سال 1982 انجام داده است. در بین هواپیماهای تک راه رویی شرکت بوئینگ که بوئینگ 737 هم در این رده قرار دارد، این مدل یکی از بزرگ ترین مدل ها محسوب می شود که می تواند تا حداکثر 240 نفر ظرفیت داشته باشد. هواپیمای بوئینگ 757 جزء پر سرعت ترین هواپیما های دو موتوره است که معمولا برای مسافت های کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد.

بوئینگ ۷۶۷ یک هواپیمای پهن پیکر تجاری است. این هواپیما به تامین آسایش مسافران در هنگام سوار و پیاده شدن شهرت دارد. همچنین راهروهای عریض ۷۶۷ امکان یک پذیرایی بی نقص را به مهمانداران می دهند. کابین خلبان ۷۶۷ کاملاً شبیه بوئینگ ۷۵۷ است، به همین دلیل خلبان هایی که تجربه پرواز با یکی از این دو هواپیما را دارند، می توانند پس از یک دوره آموزش کوتاه مدت با دیگری نیز پرواز کنند.
تولید مدل مسافربری 767 در سال2016 متوقف شد اما مدل باری ان همچنان در خط تولید است.

هواپیمای بوئینگ 777
در میان هواپیما های غول پیکر، بوئینگ 777 یکی از هواپیما های معروف می باشد. این مدل از هواپیما های  بوئینگ برای اولین بار در سال 1995 به پرواز در آمد. در مدل های مختلف بوئینگ 777 فاصله بین دو بال آن بین 60 تا 64 متر است. بوئینگ 777 سرعت بسیار بالایی دارد. به طوری که توانسته است رکورد 945 کیلومتر بر ساعت را ثبت نماید. ظرفیت این هواپیما حدود 370 تا 396 نفر می باشد. از میان ایر لاین های ایرانی، شرکت ایران ایر دارای این نوع از هواپیما است. این هواپیما همچنین می تواند هر سه نوع کلاس پرواز را داشته باشد.

بوئینگ ۷۸۷ دریم لاینر یک هواپیمای جت مسافربری دوموتوره و پهن پیکر است که تعداد مسافران قابل حمل توسط این هواپیما، بسته به تعداد و نوع صندلی ها، ۲۱۰ تا ۳۳۰ نفر است. این هواپیما نسبت به دیگر هواپیمای مسافربریِ بوئینگ ازلحاظ مصرف سوخت دارای بازده بالاتری است و اولین بوئینگی است که کامپوزیت در بیشتر بدنه آن به کار رفته است.

هواپیماهای بوئینگ در ایران
تجربه پرواز با هواپیماهای بوئینگ در ایران به سال 1344 و هواپیمایی هما باز می گردد. در این سال بوئینگ 727 در مسیر تهران به بیروت به پرواز در آمد تا نخستین هواپیمای جت هما باشد که مسافران با آن سفر کرده اند. در واقع می توان گفت عصر طلایی هما با جت های بوئینگ کلید خورد. از آن پس بوئینگ در ناوگان هوایی ایران و ایر لاین های مختلف نیز وارد شد. جالب است بدانید که شرکت هواپیمایی هما، طولانی ترین خط هوایی بدون توقف جهان را با بوئینگ هایSP747 که درمسیر تهران به نیویورک پرواز می کرد را راه اندازی نمود.
بوئینگ 727

بوئینگ بدترین سال فروش هواپیمای خود را در سال ۲۰۲۰ به ثبت رساند.
پاندمی کرونا هم به مشکلات بزرگ بوئینگ که به علت سقوط و زمین گیر شدن ۷۳۷ مکس به وجود آمده بود، افزود.
۷۳۷ مکس

ایرباس فرانسه توانست در سال ۲۰۲۱ با پشت سر گذاشتن بوئینگ آمریکا عنوان بزرگ ترین هواپیماساز جهان را تصاحب کند.

سی اس تی-۱۰۰ به انگلیسیCST-100 نام فضاپیمای تجاری ساخت شرکت بوئینگ برای ناسا است.
پس از پرتاب های ناموفق این فضاپیما، ناسا تاریخ می ۲۰۲۲ را برای پرتاب مجدد این فضاپیما تعیین کرد.

در سال 2022 برای اولین بار در جهان، شرکت بوئینگ از یک پهپاد برای سوخت رسانی به یک جنگنده در حال پرواز استفاده کرد

حوزه فعالیت بوئینگ محدوده گسترده ای از سامانه ها، محصولات و خدمات فضایی و تجهیزات دفاعی را در زمینه طراحی، تولید و پشتیبانی هواپیماهای تجاری، جنگنده ها، بمب افکن ها، موشک ها، فضاپیماها، ماهواره ها، جنگ افزارها و فناوری های مختلف نظامی و دفاعی در برمی گیرد.
۵ حوزه اصلی فعالیت بوئینگ:
شرکت هواپیماهای تجاری بوئینگ (هواپیماهای تجاری)
بوئینگ دیفنس اسپیس اند سکیوریتی (سامانه های دفاعی یکپارچه)
گروه مهندسی، فناوری و عملیات بوئینگ
شرکت بوئینگ کپیتال (خدمات سرمایه گذاری)
گروه خدمات بوئینگ

حوزه فعالیت بوئینگ

هواپیماهای تجاری بوئینگ
عمده ترین محصولات تجاری در این زمینه، خانواده هواپیماهای مسافربری سری ۷ از ۷۰۷ تا ۷۸۷ است.
حدود ۱۲ هزار هواپیمای تجاری یعنی مسافربری و ترابری در جهان وجود دارد، که ۸۵٪ آن ها، متعلق به شرکت آمریکایی بوئینگ است.

سامانه های دفاعی بوئینگ
طراحی، مونتاژ و پشتیبانی سامانه های دفاعی و تولید انواع بالگردها و جنگنده های نظامی در این حوزه قرار می گیرد.

مهندسی، فناوری و عملیات
گروه مهندسی، فناوری و عملیات شرکت بوئینگ، یک پشتوانه قوی، برای سازمان فضایی آمریکا است، که در جهت طراحی و ساخت و عملیات شاتل های فضایی و ایستگاه بین المللی فضایی، فعالیت می کند. به طور کلی این حوزه، از واحدهای کسب و کار بوئینگ، پشتیبانی می کند و استراتژی رشد را در جهان با فراهم آوردن افراد، فناوری ها، فرایندها و عملکردهای مناسب، در زمان مناسب و مکان مناسب در سطح شرکت، فراهم می آورد.

شرکت سرمایه گذاری بوئینگ، در جهت فراهم آوردن و تسهیل عملیات بانکی و پشتوانه واحدهای کسب و کار اصلی، در زمینه تجاری و دفاعی، تاسیس شده است.
گروه خدمات بوئینگ، به واحدهای کسب و کار بوئینگ امکان می دهد، تا بر رشد سودآور تمرکز کنند؛ چرا که تمامی خدمات زیرساختی، شامل: خدمات تسهیلاتی، پرسنلی، جذب و استخدام، برنامه های رفاهی، ایمنی، آتش نشانی، عملیات کارگاهی، ترابری و نظیر آن را، فراهم می سازد.

رهبری و توسعه شرکت، جزء ارزش ها و فعالیت های اصلی شرکت بوئینگ است.
در مدل مدیریتی شرکت بوئینگ بر پیشبرد عملکرد، از طریق رشد و توسعه بهره وری و رهبری تاکید شده است.
شرکت بوئینگ دارای یک مرکز رهبری است، که رویکرد توسعه رهبری، در آنجا مُدون شده، سپس عرضه می شود.
این رویکردها، عبارت است از:
نهادینه سازی ارزش های بوئینگ و فرهنگ یکپارچه شرکت
تمرکز بر مهارت های کسب وکار
پشتیبانی اهداف استراتژیک کسب وکار، از طریق آموزش، مربی گری و ارزیابی عملکرد
انجام اقدامات چالشی در کسب وکار، اخذ و تحلیل بازخورد در مرکز رهبری

مدل مدیریتی بوئینگ

شرکت بوئینگ در سال ۲۰۰۷ با فروش ۶۱٫۵ میلیارد دلاری و سود ۲٫۲ میلیارد دلاری، در جایگاه ۲۸ در فهرست پانصد شرکت برتر جهان، قرار داشت. بخش فروش هواپیماهای بوئینگ، بیش از ۹۰ کشور را پوشش می دهد. ۷۰٪ هواپیماهای تجاری تولید شده به خارج از ایالات متحده فروخته می شود. ۷۵٪ هواپیماهای تجاری جهان نیز توسط بوئینگ تامین می گردد. حدود نیمی از فروش این شرکت به حوزه هواپیماهای تجاری برمی گردد. شرکت بوئینگ با ۲۲ هزار تامین کننده جهانی، قرارداد دارد، همچنین به عنوان بزرگترین پیمانکار سازمان فضایی آمریکا محسوب می شود.

منابع انسانی
بیش از ۱۵۹ هزار نفر از کارکنان این شرکت در ایالات متحده آمریکا و ۷۰ کشور دیگر فعالیت می کنند. از این شمار حدود ۴۰٪ در بخش هواپیماهای تجاری، ۴۴٪ در بخش سامانه های دفاعی و بقیه در دیگر حوزه ها اشتغال دارند. شرکت بوئینگ جامع ترین و بزرگترین آموزش های هوایی را چه در زمینه تعمیر و نگهداری و چه کارکنان پرواز، در بازار هواپیماهای ۱۰۰ صندلی و بالاتر، ارائه می دهد.

مدیرعامل کنونی شرکت، جیمز مک نرنی است و از ۲۰۰۵ به عنوان مدیرعامل بوئینگ، مشغول به کار شده است.
او همچون بنیان گذار شرکت، ویلیام بوئینگ، دانش آموخته دانشگاه ییل است و مدرک ام بی ای را، از دانشگاه هاروارد اخذ کرده است.
وی ۱۹ سال در جنرال الکتریک مشغول به کار بود. او کارکنان را منبع اصلی قدرت بوئینگ می داند و بر این باور است، که دیدگاه های متنوع آنان، در تولید نوآورانه محصولات به شرکت کمک می کند؛ شرکتی که همه با تعهد بر توسعه مستمر در آن گردآمده اند.

بوئینگ هواپیمای بعدی خود را در متاورس می سازد
در کارخانه آینده بوئینگ، طرح های مهندسی سه بعدی با روبات هایی که با یکدیگر صحبت می کنند ترکیب می شود و این درحالی است که طراحان و مهندسان در سراسر جهان با هدست های ساخته شده توسط شرکت مایکروسافت با یکدیگر در ارتباط خواهند بود.

درآمد بوئینگ در سال 2018 ، 101 میلیارد دلار بوده است
دفتر مرکزی بوئینگ در ساختمان بوئینگ، در شهر شیکاگو، ایلینوی قرار دارد.
بخشی از سهام این شرکت در بازار بورس نیویورک معامله می شود و جزئی از میانگین صنعتی داو جونز به شمار می آید.
بوئینگ مالک ۴ شرکت هواپیماهای تجاری بوئینگ، بوئینگ دیفنس اسپیس اند سکیوریتی، بوئینگ کپیتال و گروه خدمات بوئینگ می باشد.

پایان

خبرگزاری مهر
باشگاه خبرنگاران
hiholiday.irوبسایت هالیدی
ویکیپدیا
سایت خبری یکتا
اقتصاد آنلاین
تجارت نیوز


تعداد صفحات : 40 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود