تارا فایل

پاورپوینت شرکت هواپیمایی ایرباس


ایرباس بزرگترین تولید کننده هواپیمای مسافربری در جهان

ایرباس صنایع هوافضایی اروپایی و سازنده بزرگترین هواپیمای جت مسافربری جهان است.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر لیدن، هلند قرار دارد .
مونتاژ پایانی هواپیماهای ایرباس در شهرهای تولوز در فرانسه، هامبورگ در آلمان، سویل در اسپانیا و تیانجین در چین انجام می پذیرد.
ایرباس محصولات هوافضای غیرنظامی و نظامی را در سراسر جهان طراحی، تولید و به فروش می رساند و در اروپا و کشورهای مختلف خارج از اروپا هواپیما تولید می کند. این شرکت دارای سه بخش است: هواپیماهای تجاری، صنایع دفاع و فضا، و هلیکوپترها.

کارخانه ایرباس در تولوز فرانسه

تا اکتبر 2016، ناوگان جهانی ایرباس بیش از 110 میلیون پرواز انجام داده است که مجموعاً بیش از 215 میلیارد کیلومتر بوده و 12 میلیارد مسافر را حمل کرده است. از سال 2019، ایرباس بزرگترین تولید کننده هواپیمای مسافربری در جهان است.

صنایع ایرباس به عنوان یک گروه اقتصادی در ۱۸ دسامبر ۱۹۷۰ تاسیس شد.
شرکت ایرباس از آغاز کار، توسعه و به کارگیری فناوری های نوین در صنعت هواپیمایی را به ابزار اصلی برتری خود در رقابت با شرکت های دیگر از جمله بوئینگ تبدیل کرد. فناوری هایی مانند کاربرد گسترده مواد کامپوزیت در سازه هواپیما، ساختار تمام رایانه ای و دیجیتالی کردن بخش عمده ای از سامانه کنترل پرواز و نیاز به تنها دو نفر در کابین خلبان، نمونه هایی از فناوری های توسعه داده شده توسط ایرباس هستند، که نه تنها به رشد این شرکت کمک کردند، بلکه هم اکنون به صورت استانداردهایی در صنعت هواپیمایی درآمده اند.

نخستین هواپیمای ایرباس مدل ایرباس ای۳۰۰ بود که در سال ۱۹۷۲ پرواز کرد و نخستین پرواز تجاری اش را در ۱۹۷۴ انجام داد. هواپیمای ایرباس ای۳۰۰ نخستین هواپیمای پهن پیکر دنیا است که در چیدمان کابین مسافران دو راهروی موازی دارد و در عین حال تنها از ۲ موتور جت نیرو می گیرد. در این مدل از بیشترین مواد کامپوزیت در ساخت بدنه هواپیما استفاده شد. آخرین فروند هواپیمای ایرباس ای۳۰۰ در ژوئیه ۲۰۰۷ تحویل داده شد و سپس تولید آن برای همیشه متوقف شد.
هواپیماهای ایرباس
A300

ایرباس ای۳۱۰ پس از ایرباس ای۳۰۰ معرفی شد و در آن طول هواپیما کاهش پیدا کرده بود و بال ها و موتورها تغییراتی کرده بودند.

A310

هواپیمای ایرباس ای۳۲۰ یکی از بزرگترین موفقیت های تجاری شرکت ایرباس می باشد،
با معرفی مدل ایرباس ای۳۲۰ ایرباس به عنوان یک بازیگر مهم در بازار هواپیمایی مسافری مطرح شد.
ایرباس موفق شد پیش از پرواز ای۳۲۰ تعداد ۴۰۰ سفارش قطعی برای این مدل دریافت کند.
A320

تمام هواپیماهای ایرباس توسعه یافته از آن زمان دارای سیستم های کابین خلبان مشابهA320 هستند که آموزش خدمه را آسان تر می کند.
مدل های جایگزین ای 320،  ایرباس ای ۳۲۰ نئو نام دارد.
A320 neo

مدل های ایرباس ای۳۱۹ و ایرباس ای۳۱۸ در حقیقت مدل های کوچکتر ایرباس ای۳۲۰ هستند.
این مدل ها برای بازارهای کوچکتر و همچنین بازار جت های خصوصی تجاری، جذاب هستند.

A318
A319

مدل ایرباس ای۳۲۱ اندکی از ایرباس ای۳۲۰ بزرگتر است و رقیب مستقیم مدل های بوئینگ ۷۳۷ محسوب می شود.

A321

هواپیماهای مدرن ایرباس ای۳۳۰ و ایرباس ای۳۴۰ به ترتیب با ۲ و ۴ موتور، هواپیمای مسافربری پهن پیکر دورپرواز ایرباس هستند. کاربرد اصلی این هواپیماها در جابجایی تعداد زیادی مسافر در مسافت های طولانی است.
طراحی و ساخت ایرباس ای۳۳۰ و ایرباس ای۳۴۰ از سال ۱۹۸۷ و به طور هم زمان آغاز شد.
A330

هواپیمای ایرباس ای۳۴۰ دارای بُردی معادل ۱۶٬۷۰۰ کیلومتر است.
تولید A340 چهار موتوره در سال 2011 به دلیل عدم فروش در مقایسه با همتایان دو موتوره خود مانند بوئینگ 777 پایان یافت.

A340

ایرباس ای۳۳۰نئو یک هواپیمای مسافربری پهن بدنه است که توسط ایرباس از ایرباس ای۳۳۰ توسعه یافته است.
A330 neo

ایرباس «ای۳۵۰ ایکس دابلیو بی» یک هواپیمای مسافربری پهن پیکر و دو موتوره است و کاربرد اصلی آن جا به جایی تعداد زیادی مسافر در مسافت های بسیار طولانی است. هواپیمای ای۳۵۰ نخستین هواپیمای ایرباس است که در ساخت بدنه آن به جای آلیاژهای آلومینیوم سبک رایج در صنعت هواپیمایی، از پلیمر تقویت شده با فیبر کربن استفاده شده است. این هواپیما برای رقابت با هواپیماهای بوئینگ ۷۷۷ و بوئینگ ۷۸۷ طراحی شده است و نخستین نمونه آن در سال ۲۰۱۳ میلادی به بازار آمد.
Airbus A350 XWB

تانکر سوخت رسان ایرباس موسوم به ام آرتی تی، هواپیمایی نظامی بر اساس طراحی ایرباس ای۳۳۰ است که برای سوخت گیری هوایی ساخته شده است .بیشتر قسمت های این هواپیما در کارخانه های ایرباس در اروپا ساخته می شوند و نهایتاً در مرکز جدیدی که ایرباس در ایالات متحده آمریکا دایر کرده، مونتاژ می شوند. این هواپیما در نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا با نام کی سی-۳۰ شناخته می شود.

هواپیمای مافوق صوت کُنکورد، با کاربری مسافربری یا ترابری، در کنار توپولف-۱۴۴، یکی از دو هواپیمای مافوق صوت است که در پروازهای تجاری برای حمل مسافر مورد استفاده قرار می گرفت. این هواپیما که محصول مشترک دو کشور فرانسه و بریتانیا است، قادر بود با سرعتی حدود دو برابر سرعت صوت پرواز کند. هواپیمای کنکورد با بهره گیری از چهار موتور توربوجت با پس سوز، قادر به پرواز در سرعت های مافوق صوت بود. این موتورهای بسیار قدرتمند مصرف سوخت بالایی داشتند.
Concorde

کنکورد برای نخستین بار در دوم مارس ۱۹۶۹ به پرواز درآمد و در ۲۱ ژانویه ۱۹۷۶ رسماً آغاز به کار کرد و پس از حادثه سقوطی که در ۲۵ ژوئیه سال ۲۰۰۰ در پاریس رخ داد، طراحان آن متوجه نقص در طراحی موتور این هواپیما شدند، که رفع عیب آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نبود و در نتیجه در بیست و ششم نوامبر ۲۰۰۳ آخرین پرواز این هواپیما انجام شد.
Concorde

قطعات هواپیمای ایرباس تا میانه های دهه ۱۹۹۰ بیشتر از طریق زمینی جابجا و منتقل می شد اما به واسطه بزرگتر شدن بدنه و حجم قطعات هواپیما، نیاز به انتقال هوایی و ساختن هواپیمایی برای انتقال قطعات بزرگ و حجیم هواپیمای ایرباس برای مونتاژ در فرانسه بیش از پیش احساس می شد. پیش از دهه ۱۹۹۰ کمپانی ایرباس برای انتقال هوایی قطعات حجیم خود مثل بال ها و… از هواپیمای سوپر گوپی استفاده می کرد، اما در سال ۱۹۹۶ برای نخستین بار با طراحی و ساخت هواپیمای بلوگا موسوم به نهنگ سفید، این مهم از طریق این هواپیمای غول پیکر صورت گرفت.
Airbus Beluga

قطعات این هواپیما همانند دیگر هواپیماهای مدل ایرباس در کشورهای مختلف اروپایی ساخته می شود اما در نهایت تنها در دو شهر هامبورگ آلمان و تولوز فرانسه مونتاژ می شود. این هواپیما در واقع ساخت چهار کشور اروپایی آلمان، بریتانیا، فرانسه و اسپانیا است. بال ها و چرخ های فرود هواپیمای نهنگ بلوگا در بریتانیا، دم هواپیما و درهای آن در اسپانیا، بدنه آن در آلمان و دماغه و اجزای داخلی آن در فرانسه ساخته می شود. تاکنون ۵ فروند از هواپیمای بلوگا ساخته شده است که ایرباس پنجمین فروند را به عنوان هواپیمای پشتیبان و نیز برای جابجا کردن بارهای سفارشی از خارج کمپانی در نظر گرفته است.
Airbus Beluga

ایرباس اِی۴۰۰ام اطلس یک هواپیمای ترابری سنگین نظامی با ۴ موتور  است که توسط ایرباس تولید می شود.
اِی۴۰۰ام قادر به استفاده از باندهای فرود ناهموار است.
به همراه نقش ترابری، اِی۴۰۰ام می تواند سوخت گیری هوایی و تخلیه پزشکی را در هنگام نصب تجهیزات مناسب انجام دهد.
A 400 M

 ایرباس ای۳۸۰ با ۲ طبقه کامل، ۴ موتور و ظرفیت بیش از ۸۵۰ مسافر، بزرگترین هواپیمای مسافربری در جهان می باشد.
هواپیمای ای۳۸۰ از اکتبر ۲۰۰۷ رسماً سرویس تجاری خود را  آغاز کرده است.
مدل «باری» ای 380 نیز دومین هواپیمای بزرگ باری جهان می باشد.

ایرباس ای۲۲۰ خانواده ای از هواپیماهای جت دو موتوره و باریک پیکر برد متوسط است که توسط شرکت بمباردیه کانادا طراحی و تولید شده و در حال حاضر تحت مالکیت و بازاریابی ایرباس قرار دارد.

هواپیمای خورشیدی زفیر یک هواپیمای بی سرنشین برقی با دو پروانه کوچک است. روی بال های این هواپیما پنل های خورشیدی نصب شده تا برق مورد نیاز آن را تامین کند. ایرباس تصمیم دارد از زفیر برای نظارت و برقراری اینترنت در مناطق دور استفاده کند.
پرواز آزمایشی آن در منطقه استراتوسفر زمین انجام شده است.

نمونه ای از بالگردهای ایرباس

تا سال ۲۰۳۵؛ ایرباس قصد دارد هواپیما با سوخت هیدروژنی بسازد.
پایان

وبسایت رسمی شرکت ایرباس
صفحه ویکیپدیای انگلیسی و فارسی ایرباس
خبرگزاری مهر


تعداد صفحات : 26 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود