تارا فایل

پاورپوینت کلیات تجزیه و تحلیل صورتهای مالی



عنوان: کلیات تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

مفهوم صورتهای مالی
انتخاب ارقام و اطلاعات، مقایسه و تعیین رابطه بین آنهاو ارزیابی حاصل از آن را تجزیه و تحلیل مالی می نامند.

مراحل تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
در تجزیه و تحلیل صورتهای مالی فرض بر این است که گذشته زمینه ساز آینده می شود و به این ترتیب نتیجه کوششها وتجارب گذشته که در صورتهای مالی منعکس است مبنای بررسی واقع و نتایج به دست آمده راهنمای اخذ تصمیم نسبت به آینده قرار می گیرد.

مرحله اول – انتخاب ارقام و اطلاعات
نخستین کار تعیین حدود تجزیه و تحلیل و انتخاب اطلاعات مورد نیاز می باشد. اهم گروه های مختلفی که به صورتهای مالی و تجزیه و تحلیل آنها علاقمند می باشند :

مرحله دوم – مقایسه و تعیین رابطه
مقایسه ارقام مجال تفکر و اظهار نظر را فراهم می سازد و به عبارت کلی ارقام در مقایسه معنی و مفهوم واقعی پیدا می کنند و هدف از آن ساده کردن رابطه ی بین ارقام است .
قابلیت مقایسه مستلزم ان است که اصل ثبات رویه در تهیه و تنظیم هر یک از دو حسابی که با یکدیگر مقایسه می شوند رعایت شده باشد.

؟ مثال ؟
اگر حساب موجودی کالای شرکتی بالغ بر هشت میلیون ریال باشد درست است که اطلاعی از مانده حساب به دست آورده ایم ولی در جهت آگاهی از وضع حساب و مشکلات و مسائلی که شرکت از این جهت با آنها روبرو است نمی توانیم اظهار نظر کنیم در حالی که اگر اطلاعاتی از مانده حسابهای موجودی نقدی و مطالبات داشته باشیم می توان با مقایسه بین سه رقم به شرح ذیل به نتایجی دست یافت :
در شکل روبرو آشکارا می بینیم که در مرحله فروش تنگنائی بوجود آمده که ممکن است ناشی از یک یا چند علت زیر باشد :

انواع روش های مقایسه بین ارقام
نسبت یا رابطه ی بین دو رقم ممکن است به صورت درصد ، به شکل کسر و یا براساس واحد پول بیان گردد .

نسبت یابی

نسبت بین یک عدد را باجمع اعدادی که آن عدد را هم در بر داشته باشد در صد جزء به کل می نامیم.
تعیین نسبت جزء به کل اهمیت نسبی ارقام مندرج در صورتهای مالی و تغییرات حاصل در دوره های مختلف را نشان می دهد که به صورتهای مالی که بدین گونه بر اساس درصد جزء به کل ارقام تنظیم شده باشند را اصطلاحاً صورتهای هم مقیاس می نامند.

درصد گیری
. تجزیه و تحلیل صورتهای مالی یک سال اطلاعات محدودی را به دست می دهد بنابراین در این روش بررسی وضعیت مالی برای مدت چند سال صورت گرفته که نتایج حاصل از آن نیز مفیدتر می باشد.

روند یابی

در محاسبه رشد مرکب ابتدا درصد افزایش سود خالص هرسال را نسبت به سال قبل تعیین و آنها را مثلاً از سال دوم تا پنجم جمع می کنیم سپس حد متوسط ساده آن را از تقسیم حاصل جمع بر چهار به دست می آوریم .
رشد مرکب
در این روش در مقایسه صورتهای مالی بیش از سه سال بهتر است یک سال رابه عنوان سال پایه قرارداده و بقیه سال ها را نسبت به آن بسنجیم

شاخص سنجی

؟ مثال ؟
اطلاعات حسابهای فروش ، سود و سود سهام یک شرکت به شرح ذیل می باشد که با مقایسه ارقام مهم مالی برای مدت پنج سال روند فعالیت و پیشرفت کار را به خوبی نشان می دهد:

سهم چنین روند فعالیت را ممکن است به طرق دیگر هم نشان داد از جمله به این ترتیب که افزایش یا کاهش هر سال را نسبت به سال قبل سنجید و ضمناً روند پیشرفت را به صورت درصد نسبت به سال پایه تعیین کرد :

مرحله سوم – ارزیابی
در کار ارزیابی وضع گذشته و حال شرکت از لحاظ مالی بررسی و براساس تفکر و استنباط تحلیل گر و احیاناً با توجه به واحدهای تجاری مشابه و برنامه ریزی آینده نسبت به میزان موفقیت آن اظهار نظر می شود .
روشهای تجزیه و تحلیل مالی :

طبقه بندی دارائی ها
دارائیها به دو گروه جاری و غیرجاری تقسیم می شوند :

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود