تارا فایل

پاورپوینت مدیریت استراتژیک شرکت دل DELL


بسم الله الرحمن الرحیم
www.management.blogfa.com

Dell company

«دل» در یک نگاه

سابقه: 25 سال (تاسیس: 1984)
بنیانگذار: مایکل دل حوزه فعالیت: تولید و فروش سیستم ها و تجهیزات رایانه ای ویژگی: ابداع مدل مستقیم در عرضه رایانه و سپس فروش مستقیم اینترنتی فروش (2007): 56 میلیارد دلار تعداد کارکنان (2007): 65200 نفر مدیرعامل: کوین رولینز رئیس هیئت مدیره: مایکل دل

تاریخچه شرکت «دل» برپایه یک مفهوم ساده شکل گرفت: فروش مستقیم سیستم های رایانه ای به مصرف کننده.شرکت «دل» در سال 1984 با سرمایه 1000 دلار ثبت شد. گروه تولید تنها سه نفر بودند که با آچار در کنار میزهای کوچک می ایستادند و بهسازی دستگاهها را انجام می دادند. یک سال بعد، شرکت اولین سیستم رایانه ای را با طراحی خود به بازار عرضه کرد؛ ریزپردازنده اینتل 8088 و سرعت 8 مگاهرتز. دوسال پس از آن، توسعه بین المللی شرکت با گشایش دفتر آن در انگلستان آغاز شد و به سرعت به چین، فرانسه، ژاپن، کانادا و دیگر کشورها تعمیم یافت.درسال 1989 دل اولین رایانه کیفی نوت بوک خود را عرضه کرد.سال پس از تاسیس دل جزو 500 شرکت برتر جهانی قرار گرفت.تا سال 1997 شرکت 10 میلیون سیستم رایانه فروخت. در سال پایانی قرن بیستم، فروش شرکت از طریق اینترنت به 50 میلیون دلار در روز رسید. پیش از آن دل جایگاه خود را به عنوان اولین شرکت رایانه ای که فروش سالانه بیش از یک میلیارد دلار را به دست آورده، تثبیت کرده بود. در این سال ها عرضه سرور و چاپگر نیز به جمع فرآورده های متنوع شرکت افزوده شده بود.

چشم انداز
«دل» در سال 1984 با یک چشم انداز ساده شرکت را تاسیس کرد: مطابق سفارش مشتری مستقیما آن طور که او می خواهد و آنچه که او می خواهد می فروشیم. 20 سال پس از آن تاثیر این دیدگاه در شرکت کاملا روشن است.

ماموریت
بیانیه ماموریت شرکت چنین است: می خواهیم موفق ترین شرکت رایانه ای در جهان در ارائه بهترین تجربه ها به مشتریان باشیم.

استراتژی
– بهبود کیفیت
– ارتباط صحیح و مستمر با مشتری
– سرمایه گذاری بهینه در R&D برای بهبود استفاده از فناوری
– تبلیغات بازاریابی از طریق فروش مستقیم،تبلیغات پیشبردی و ماهوارهای و از طریق اینترنت

حوزه فعالیت و محصولات و خدمات
شرکت «دل» به سرعت فعالیت خود را به خارج از آمریکا نیز گسترش داد و اکنون در بیش از 150 کشور جهان به فعالیت مشغول است.از جمله چین،برزیل و … حوزه فعالیت عرضه محصولات و خدمات شرکت عبارت است از: – سرورها؛ – حافظه ها؛ – سیستم های تصویری و چاپگری؛ – ایستگاههای کاری؛ – رایانه های کیفی؛ – رایانه های رومیزی؛ – محصولات شبکه ای؛ – نرم افزارها؛ – خدمات مدیریتی؛ – خدمات پشتیبانی؛ – خدمات اجرایی؛ – خدمات آموزشی.

منابع انسانی
تعهد به کار تیمی و یادگیری و توسعه از آن طریق محور بیانیه ارزشها و فرهنگ سازمانی شرکت است. به این دلیل است که شرکت کارکنان خود را «عضو تیم» می داند. قدرت شرکت در کارکنان آن نهفته است که هرروز که به سر کار حاضر می شوند اهداف خود را به وضوح می دانند و دریک مسیر صحیح متعهد به تحقق آن هستند. کارکنان شرکت در پایان سال 2005، 65هزارو200 نفر بوده اند که حدود نیمی از آنها در خارج از آمریکا مشغول به کار بوده اند. در سال آغازین قرن جدید تعداد کارکنان شرکت حدود 40 هزار نفر بود.

ویژگیها ویژگی انحصاری شرکت «دل» که در چشم انداز و ایده اولیه تاسیس شرکت نیز وجود داشته است «بی واسطگی» است.در سیستم فروش بی واسطه یا مستقیم هزینه انبارداری و توزیع و پخش توسط واسطه ها حذف می شود، یعنی فروش بی واسطه رایانه به مشتری، یعنی بی واسطه با تامین کنندگان در تماس بود. مزایای این مدل عبارت است از: 1- دسترسی مشتری به فناوری روز
2- عرضه انبوه کالا مطابق دلخواه مشتری
پنج اصل ساده مدل مستقیم دل عبارت است :
در کنار مشتری باقی بمان.
جایگاهی را برای پاسخگویی فراهم کن.
مشتری را با ارائه آنچه او می خواهد توانمند ساز. با بهبود مستمر، هزینه ها را کاهش ده. آن فناوری را عرضه کن که استفاده از آن راحت باشد

مدیر عامل

مایکل دل در سال 2004 کوین رولینز را به عنوان رئیس و مدیرعامل شرکت برگزید و خود در سمت ریاست هیئت مدیره باقی ماند. از سال 1992، مایکل دل جوانترین مدیرعامل در 500 شرکت برتر دنیا بوده است، علاوه بر آنکه طولانی ترین زمان تصدی را به عنوان مدیرعامل و رئیس شرکت دارا بوده است

سیاست شرکت دل
– تعهد به مشتریان. تعهد به برقراری ارتباط مستقیم، فراهم کردن بهترین محصول و خدمت براساس فناوری استاندارد محور. – ارتباط مستقیم. تعهد به بی واسطگی کارکنان در همه چیز؛ در کار با کارکنان، مشتریان، تامین کنندگان و… – شهروند جهانی بودن. مشارکت در مسئولیت جهانی نسبت به درک قوانین وارزشها و فرهنگ. – موفقیت تیمی. تعهد به کار تیمی و یادگیری و توسعه از این طریق. – شوق به تعالی. اشتیاق به پیروزی و تعالی در هرکاری که انجام می دهیم

فروش درآمد شرکت در سالی که ثبت شد، 6 میلیون دلار بود. این رقم در سال 1992 به بیش از 2 میلیارد دلار رسید. فروش شرکت در سال 1996 روزانه یک میلیون دلار بود که در سال 1998 به 12 میلیون دلار و در سال 1999 به 35 میلیون دلار رسید. در سال 1997، «دل» اولین شرکتی بود که رکورد فروش یک میلیارد دلاری از طریق اینترنت را به دست آورد. در سال 2005، درآمد شرکت به 56 میلیارد دلار و سود خالص آن به بیش از 10 میلیارد دلار رسید. بااین میزان فروش، رتبه شرکت در 500 شرکت برتر آمریکا 28 و در بین 500 شرکت برتر جهانی به مکان 84 رسیده است.

CPM ماتریس

IFE

EFE

مدل پورتر ( 5 عامل رقابتی ):
1- تهدید نو آمدگان : با ورود شرکتoracle و xerox در آمد فروش Dell کاهش یافته است.

2- قدرت چانه زنی مشتریان: چون فروش از طریق اینترنت است تعداد مشتریان زیاد هستند و این موضوع می تواند قدرت چانه زنی آنها را زیاد کند.ولی با این وجود شرکت دل برای اینکه مشتریان خود را از دست ندهد با آنها مذاکراتی انجام می دهد و پیشنهادات و درخواستهای آنها را یک به یک انجام میدهد.

3- قدرت چانه زنی تامین کنندگان: شرکت دل برای تهیه ابزار و لوازم مورد نیاز جهت تولید محصولات خود به دیگر شرکت های تامین کننده وابسته است که با چانه زنی بالا سودآوری را محدود می کند.

4- تهدید محصولات یا خدمات جایگزین: محصولات جایگزین شرکت مثل لپ تاپ های شخصی ، سرورها و…. می تواند دل را تهدید کند.که دل می تواند برای مقابله با این شرایط رهبری محصول خود را حفظ کند و از فن آوری عقب نماند.

5- رقابت میان رقبای موجود: IBM تولید کننده سخت افزار و نرم افزار است که Dell برای حفظ فروش و وضعیت موجود خود در رقابت باید کیفیت آنها را بالا ببرد تا بتواند سهمی از بازار را نصیب خود کند که این باعث افزایش هزینه هایش می شود و یک تهدید برایش به حساب می آید.

چشم انداز آینده مایکل دل عصر حاضر را عصر اینترنت می داند. او آینده را واجد چالشهای بزرگی برای شرکت می شمارد. او معتقد است برای افزایش سهم 6 درصدی شرکت در بازار 800 میلیارد دلاری رایانه راه طولانی در پیش است. کوین رولینز مدیرعامل شرکت نیز چهار اولویت فعالیت راهبردی را در سالهای آینده چنین ترسیم می کند: – سرعت در رشد جهانی؛ – دستیابی به رهبری محصول؛ – تشدید جذب تجارب مشتری؛ – توسعه فرهنگ پیشرو.

دل، برادر ناتنی آی فون را عرضه کرد
 شرکت کامپیوتری دل هم با تغییر استراتژی، وارد بازار گوشی های هوشمند شد و نخستین گوشی خود را با نام مینی3 ویژه بازارهای چین و برزیل عرضه کرد. از این گوشی به برادر ناتنی آی فون یاد می شود.

آخرین محصول شرکت دل شاید شیک ترین دستگاهی باشد که این شرکت تا کنون تولید کرده است. این کامپیوتر کیفی یا لپ تاپ کلیهء استانداردهای طراحی را رعایت کرده، اما یک کامپیوتر کیفی لوکس محسوب می شود چون قیمت آن در پایین ترین سطح 1999 دلار تعیین شده است.
                       
                       

با توجه به مسائل اقتصادی و کاهش روزافزون قیمت لپ تاپ ها این سوال پیش میاید که آیا شرکت دل سیاست درستی را در پیش گرفته است یا خیر. اگرچه این لپ تاپ از رقبای خود باریک تر است اما یک پوند بیشتر از آنها وزن دارد.
این اولین لپ تاپی است که برچسب های مایکروسافت و اینتل بر روی آن مشاهده نمی شود. درب باطری آن نیز دیده نمی شود چون کاربر آن را تعویض نمی کند. صفحه نمایش آن 13.4 اینچ است که دقت بسیار بالایی دارد. با دو گیگابایت حافظه این دستگاه قادر است عمده نیازهای کاربر را تامین کند، اما توان پردازش آن برای کارهای گرافیکی پیشرفته و بازی های سه بعدی پایین است.
                                              عمده ترین نکته تعجب برانگیز تغییر استراتژی شرکت دل در ارائه این محصول است. در جایی که دل همواره بخش عمدهء بازار را با محصولات ارزان قیمت و استاندارد مورد هدف قرار می داد و برند خود را نیز در همین حوزه تثبیت کرد. ورود به بازار کامپیوتر های لوکس آنهم در شرایط اقتصادی فعلی بسیار سوال برانگیز است. سادگی و کاربرد، یعنی شعارهای سابق این شرکت که مطلوبیت زیاد نیز داشت، در حال حاضر عمده ترین عوامل تصمیم گیری خریداران در بازار کامپیوترمحسوب می شوند.

آیا این تغییرات دل را نجات خواهند داد؟ غول بزرگ سازنده رایانه با مشکلات بسیاری دست به گریبان است ولی تلاش های مدیرعاملش مایکل دل، قدم هایی در مسیر درست هستند. در روز سی ویکم دسامبر شاهد جدا شدن دو نفر از مدیران ارشد دل از این شرکت، و یک تجدید نظر کلی در ساختار واحد فروش محصولات تجاری آن بودیم. با شروع سال 2009 اشتیاق سهام داران دل برای آگاه شدن از قدم بعدی مایکل دل بیشتر و بیشتر می شود. مایکل دل برنامه ای را برای کاهش هزینه ها و تعدیل نیروی کاری در پیش گرفت. او همچنین در قالب برنامه کلی اش برای بازگرداندن دل به دوران اوج، مدل فروش مستقیم و محصولات ارزان قیمت را به نفع محصولاتی که گران تر و جذاب تر باشند

با تشکر از شما
www.management.blogfa.com


تعداد صفحات : 24 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود