تارا فایل

پاورپوینت مباحث پیشرفته در مدیریت ریسک فصل 5 کتاب جورج ای رجدا


بسم الله الرحمن الرحیم
1

مدیریت ریسک و بیمه
فصل پنجم
مباحث پیشرفته در مدیریت ریسک
جورج . ری. رجدا
ترجمه : کرامت اله افخمی
2

تعریف مدیریت ریسک مالی:
عبارت است از شناسایی ، تجزیه و تحلیل و اداره ریسک های مالی سوداگرانه.
این ریسک ها شامل موارد زیر می باشند:
۱)ریسک نوسان قیمت کالاها
۲)ریسک نوسان نرخ بهره
۳)ریسک نوسان نرخ ارز.

3

۱)ریسک نوسان قیمت کالاها: ریسک نوسان قیمت کالاها، ریسک از دست دادن پول یا زیان مالی هنگام تغییر قیمت کالا است. فروشندگان و خریداران کالا با ریسک نوسان قیمت کالا روبه رو هستند.
۲)ریسک نرخ بهره: موسسات مالی به طور خاص زیر تاثیر ریسک نرخ بهره هستند. ریسک نرخ بهره، ریسک زیان مالی ناشی از تغییرات معکوس نرخ بهره است.
۳)ریسک نوسان نرخ جاری ارز: نرخ تبدیل ارز، نرخی یا مبلغی است که ارز یک کشور به ارز یک کشور دیگری تبدیل می شود. شرکت هایی که عملیات بین المللی دارند ، تحت تاثیر ریسک تغییرات نرخ ارزند. ریسک تغییرات نرخ ارز عبارت است از کاهش ارزش ناشی از تبدیل نرخ ارز یک کشور به نرخ ارز کشور دیگر.

4

مدیریت ریسک های مالی
ریسک های خالی توسط مدیران ریسک از طریق روش های نگهداری، انتقال و کنترل اداره می شوند. ریسک های سوداگرانه توسط بخش مالی و از طریق مواد، قرارداد و ابزارهای بازار سرمایه اداره می گردند.

5

مدیریت ریسک شرکتی
مدیریت ریسک شرکتی در واقع یک برنامه فراگیر است که ریسک های خالص، سوداگرانه، راهبردی و عملیاتی یک شرکت را در بر می گیرد.
ریسک راهبردی: عبارت است از عدم اطمینان در مورد اهداف و مقاصد، نقاط قوت و ضعف سازمان و فرصت ها و تهدیدهای آن.
ریسک عملیاتی: ریسکی است که از عملیات سازمان ناشی می شود و شامل مواردی از قبیل محصولات تولید شده و خدمات به مشتریان است. با دسته بندی این ریسک ها در یک برنامه جامع، سازمان می تواند یک ریسک را در مقابل دیگری بگذارد و در عمل ریسک کلی را کاهش دهد. تا وقتی ریسک هایی که در یک برنامه ترکیب شده اند همبستگی مثبت کامل نداشته باشند ترکیب موارد در معرض خسارت ، ریسک را کاهش می دهد.
6

سازمان ها به چند دلیل برنامه های مدیریت ریسک شرکتی را پذیرفته اند:
برخورد کل نگر راجع به ریسک هایی که سازمان با آن روبه رو می باشد.
ایجاد مزیت رقابتی با سایر شرکت ها
تاثیر مثبت بر درآمدها
کاهش در نوسانات سود عاید شده
برآورده نمودن رهنمودهای نظارتی و اجابت رهنمودهای دولتی.
7

برخی محدودیت هایی که بر مبنای پژوهش های انجام شده پیش روی ERM وجود دارد عبارت اند از:
فرهنگ سازمانی، رقابت ، تصور مدیران از اینکه برنامه های ERM یک اولویت محسوب نمی شود، نقصان یک فرآیند رسمی و کمبودها در زمینه سرمایه فکری و فناوری.
هنگامی که موارد در معرض خسارت اموال و مسولیت از طریق اجتناب از ریسک قابل کنترل نباشند، خسارت های وارده بایستی به روش دیگری از لحاظ مالی پوشش داده شوند.
مدیریت ریسک بایستی از میان دو روش تامین مالی شامل نگهداری و انتقال ، دست به انتخاب بزند.
خسارت های نگهداری شده را می توان از محل درآمدهای جاری موسسه ، ذخیره های خسارت ، به کمک وام یا توسط شرکت های بیمه وابسته (کپتیو) پرداخت نمود.
انتقال ریسک، بار مسئولیت پرداخت خسارت ها را به دیگری منتقل می کند که اغلب یک شرکت بیمه اموال یا مسئولیت است. تصمیم های راجع به انتقال یا نگهداری ریسک معمولا تحت تاثیر شرایط بازار بیمه است.

8

سه عامل مهم تاثیر گذار بر بازار بیمه عبارت اند از:
ادغام و یکپارچه سازی ها در بیمه
ایمن سازی ریسک
چرخه بیمه گری
9

چرخه بیمه گری:
در بررسی تعدادی از نتایج بیمه گری و محاسبه سودآوری در رشته های بیمه مسئولیت و اموال در صنعت بیمه برای سال های بسیار، یک الگویی دوره ای مشاهده گردیده است. این الگوی دوره ای که بیانگر اوج کسادی فعالیت بیمه گری ، سطوح حق بیمه ها و سودآوری بیمه می باشد، به چرخه بیمه گری معروف است.

10

نرخ مرکب
عبارت از نسبت مجموع خسارت های پرداخت شده ، هزینه های ارزیابی خسارت و هزینه های بیمه گری به حق بیمه ها می باشد. اگر نرخ مرکب بیش از ۱ باشد ، عملیات بیمه گری به حق بیمه ها می باشد. اگر نرخ مرکب کمتر از ۱ باشد، شرکت های بیمه از عملیات بیمه گری سود می برند.
مدیران ریسک باید هنگامی که تصمیم های نگهداری یا انتقال ریسک را می گیرند، نرخ حق بیمه جاری و استانداردهای بیمه گری را در نظر بگیرند. آنها هنگامی که بازار منعطف است، می توانند بیمه نامه را با شرایط مناسب تری خریداری کنند.
در بازار خشک ؛نگهداری ریسک بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا برخی از پوشش های بیمه ای محدود است یا در دسترس نیست و ممکن است قابلیت لازم را نداشته باشند.
دو عامل بسیار مهم که تصمیم های قیمت گذاری بیمه و بیمه گری در بیمه های مسئولیت و اموال را تحت تاثیر قرار می دهند عبارت اند از:
ظرفیت صنعت بیمه
نرخ بازده سرمایه گذاری

11

پیش بینی خسارت
مدیران ریسک می توانند برخی از روش ها را برای کمک به پیش بینی به کار برند. این روش ها عبارت اند از :
تجزیه و تحلیل احتمالات ؛
تجزیه و تحلیل رگرسیون؛
پیش بینی بر مبنای توزیع خسارت( تجارب خسارتی گذشته).

12

ادغام و یک پارچه سازی در صنعت بیمه
یک پارچه سازی به معنی یکی شدن سازمان ها از طریق ادغام و ترکیب است. برخی از روندهای یکپارچگی سازمان ها، بازار بیمه را برای مدیران ریسک دچار تغییر کرده است.
ادغام شرکت های بیمه
ادغام کارگزاران بیمه
ادغام های تقاطعی در میان صنعت

13

ایمن سازی ریسک:
ایمن سازی ریسک به این معنی می باشد که ریسک قابل بیمه شدن به کمک ابزارهای مالی به بازارهای سرمایه منتقل شود، مانند اوراق قرضه حوادث فاجعه آمیز، قراردادهای تامینی ،قراردادهای دارای اختیار خرید یا فروش و یا سایر ابزارهای مالی.

14

سایر ابزارهای مدیریت ریسک:
۱)سیستم های اطلاعاتی مدیریت ریسک
۲)پایگاه های اینترنتی مدیریت ریسک
۳)نقشه های ریسک
۴)تجزیه و تحلیل ارزش در معرض ریسک(VAR).

15

سیستم های اطلاعاتی مدیریت ریسک:
عبارتند از یک پایگاه داده رایانه ای به مدیریت ریسک این امکان را می دهد که داده های مدیریت ریسک را ذخیره و تجزیه و تحلیل کند و این اطلاعات را برای پیش بینی خسارت های آینده به کار ببرند.
مدیران ریسک ممکن است از پایگاه های اینترنتی، شبکه های درون سازمانی، نقشه های ریسک و تجزیه و تحلیل ارزش در معرض ریسک ، در برنامه های ریسک خودشان استفاده کنند.

16

پایان
17


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود