تارا فایل

پاورپوینت فصل پنجم کتاب حسابداری مدیریت پیشرفته سجادی و صوفی



عنوان :
کاربرد مدیریت برمبنای فعالیت در موسسات خدماتی

مقدمه:
مدیریت برمبنای فعالیت تغییرات اساسی در سیستم حسابداری بهای تمام شده ی سنتی ایجاد کرده است:
تخصیص هزینه ی دستمزد مستقیم به فعالیتهای وفرآیندهای تجاری
تاکیدبرکاهش بهای تمام شده ی خدمات
دراین سیستم یک مخزن فعالیت شامل مجموعه ای ازفعالیتهای مرتبط وهزینه ی آنهاست
میزان فعالیت استفاده شده توسط یک خدمت برمبنای مقدارفعالیت یافرآیندتجاری مورداستفاده توسط آن تعیین می شود
کاهش سربار تخصیص یافته
تمرکز روی کل هزینه ها
بهای تمام شده ی خدمت شامل همه ی هزینه ها می باشد
تغییردرحجم فعالیتهابربهای تمام شده ی خدمت تاثیرگذارست
هم سوبودن معیارهای غیرمالی عملکردبااستراتژی قضاوت وارزیابی نحوه ی عملکردفرآیندهای تجاری وفعالیتها

مزایای مدیریت بر مبنای فعالیت درموسسات خدماتی:

فراهم کردن اطلاعات صحیح تری درباره ی بهای تمام شده ی خدمت.

فرصت های کاهش بهای تمام شده وبهبودعملکرد فرایندهای تجاری راسریعتر,بهتروکم هزینه ترشناسایی می کند.

کاربرد بهای تما م شده ی خد مات:
تعیین اطلاعات صحیح ومربوط بهای تمام شده خدمات

  فراهم کردن اطلا عات صحیح بها ی تما م شده ی خد ما ت در شکل ها ی گونا گون برای اهداف زیر ضروری است :
1- برآورد بهای تما م شده خدما ت جد ید.
2- تعیین سودآوری گسترش یاواگذا ری بخشی ازچرخه ارائه خدمات
3- محا سبه ی حاشیه سودهریک ازخدمات
4- تسهیل فرآیند تصمیم گیری مربوط به خرید یاانجام خدمات
5- کمک به فرآیندتحلیل سرمایه گذاری های موردنیاز

  هزینه یابی سنتی بهای تمام شده ی خدمات دارای3عنصراست:
موادمستقیم
کارمستقیم
سرباراداری

شکل گردش هزینه هادرسیستم سنتی حسابداری بهای تمام شده ی خدمات:
موجودی ملزومات مستقیم

موجودی اول دوره خرید
مواد مصرفی
خدمت در جریان تکمیل
موجودی اول دوره
مواد مستقیم
دستمزد مستقیم
سربار تخصیص یافته
بهای تمام شده ی
خدمت فروش
بهای تمام شده خدمت فروخته شده
بهای تمام شده خدمت فروخته شده
کار مستقیم
کل هزینه حقوق
هزینه تخصیص یافته
سربار
دستمزد غیر مستقیم سایر هزینه های غیر مستقیم
هزینه های تخصیص یافته به بخش ها و خدمات

 فرآیند تعیین بهای تمام شده ی خدمات در سیستم سنتی

گام اول: تخصیص موادمصرفی ودستمزد مستقیم به هریک ازخدمات
گام دوم:درنظرگرفتن هزینه های باقی مانده به عنوان هزینه ی سربار
گام سوم:محاسبه ی هزینه های عمومی,فروش واداری و…هزینه های فروش هزینه های هستندکه برای بازاریابی یک خدمت ایجادمی شوندمثل
حق کمیسیون
حقوق کارکنان فروش
هزینه های پذیرایی ومسافرت
هزینه ی تبلیغات
هزینه کالای های نمونه

فرآیند تخصیص سنتی هزینه های سربار
1-تعیین هزینه های تشکیل دهنده ی سربار
2-تعیین دوره یادوره هایی که منافع حاصل از انجام هزینه در آن هاتحقق پیدامی کند
3-تعیین سطوح کنترلی هزینه های سربار
4-انتخاب مبنای تخصیص ومحاسبه ی نرخ سربار

معایب هزینه یابی سنتی بهای تمام شده ی خدمات:
الف)تخصیص هزینه های سربار بدون در نظرگرفتن رابطه ی علت ومعلولی
ب )رشدسریع هزینه های سربار
ج)الزامی شدن روشهای محاسبه ی بهای تمام شده
د)وسیع بودن دامنه ی بهای تمام شده
ه)یکسان نبودن شیوه ی برخورد بامخارج
ر)قابل تخصیص بودن هزینه های فعالیت های عمومی,اداری وفروش به خدمات

بهای تمام شده ی خدمت بر مبنای فعالیت:
مدیریت بر مبنای فعالیت براین اصل استواراست که فعالیت هاوفرآیندهای تجاری منابع رامصرف وسپس خدمات ازاین فعالیت هاوفرآیندهای تجاری ومواد اولیه استفاده می کنند.وازطریق فرآیندزیربهای تمام شده ی خدمات راتعیین می کند.
1)شناسایی مواداولیه
2)مشخص کردن فعالیتهاوفرآیندهای موردنیاز
3)مشخص کردن هزینه ها

عناصربهای تمام شده ی خدمت برمبنایی فعالیت
الف)صورت حساب فعالیت های یک خدمت:
1)مرحله ی اول:شناسایی فعالیت هاوفرآیندهای مهم بنگاه وهزینه ی آنها
2)مرحله ی دوم: صورت حساب فعالیت های هزینه یابی شده برای هرخدمت تهیه می شود
ب )هزینه ی مواد اولیه ی مصرفی:
صورتحساب مواداولیه همه ی مواد مورد نیاز هربخش ازخدمت ازمرحله ی طراحی تامرحله ی تکمیل وتحویل آن راتعریف می کند.
3عنصرمهم صورتحساب مواد اولیه:
1)مواداولیه خریداری شده یاتولیدشده درداخل
2)انبارکردن مواداولیه
3)زمان بندی های اقلام خدمت
ج)هزینه ی کار مستقیم:هزینه ی کار مستقیم به فعالیت ایجاد کننده ی آن اختصاص می یابد به دلایل:
دلیل اول:نوسان های هزینه ی کاراغلب ناشی ازنوسان های فعالیت هاوفرآیندهای تجاری است.
دلیل دوم:گزارش گری هزینه های کاربه طورعمده ای ساده وآسان می شود.

طراحی خدمت نشان می دهدچگونه وچه میزان فعالیت برای انجام یک خدمت موردنیازاست اطلاعات زیردربیشترطراحی هاوجوددارد:
شیوه ها و روش ها
بخش اجراکننده شیوه ها و روش ها
ساعات راه اندازی وتنظیم دستگاههاوماشین آلات
میزان ونوع کارمستقیم
ساعات کارمستقیم موردنیازهرخدمت
نوع تجهیزات وماشین آلات
ساعت های کارتجهیزات وماشین آلات
زمان بندی عملیات

د)هزینه های فن آوری
ه)هزینه های کیفیت که به 4دسته تقسیم می شود:
:1)فعالیت های پیشگری
برنامه ی کیفیت
طراحی وتوسعه ی معیارهای کنترل کیفیت وتجهیزات
راه اندازی وتنظیم تجهیزات
آموزش وفرآیندهای کنترل آماری
اجرای برنامه های تضمین کیفیت
سیستم بازرسی
2)آزمایش وارزیابی:
استفاده ازخدمات آزمایشگاهی برای آزمایش محصولات

بازرسی وآزمایش محصولات
بازرسی وآزمایش آموزش انجام شده
خودبازرسی فرآیندها
بازرسی وآزمایش راه اندازی
بررسی خدمات کیفیت
ارزیابی مشتریان
3)نارسایی های داخلی:
ضایعات
خدمات دوباره کاری
خدمات رفع عیب
بازرسی وازمایش دوباره
4)نارسایی های بیرونی
شکایت ها
حفظ اعتبارشرکت
فراهم کردن خدمات برای مشتریان
انجام دادن خدمات برگشت کالا
ارائه ضمانت نامه یاقراردادانجام خدمت
انجام دادن تعمیرات در منزل وفراهم کردن خدممات پشتیبانی

و)هزینه ی طراحی خدمات
کتابچه ی راهنمای بازاریابی
راهنمای خدمت و مشخصات آن
راهنمای نصب واستقرارخدمت
صورت حساب مواداولیه
فرآیندهایاشیوه های عملیات خدمت
ز)هزینه ی توسعه ی خدمات
تعدیل واصلاح فرایندهاوشیوه ها
خدمات انجام شده برای توسعه
ح)هزینه های تحقیق وتوسعه
تعیین تحقیقات مقدماتی
طراحی یک خدمت جدید
طراحی وتوسعه ی شیوه های جدید یک خدمت
تحقیق درباره ی فرآیندهای خدمات

ط)هزینه های مدیریت مواداولیه وکارهای درجریان تکمیل
مواداولیه –ملزومات-دارو وسوخت
هزینه های دفتری مربوط به مدیریت مواد اولیه وکارهای درجریان تکمیل
درخواست های بیمه یا وام های رهنی منتظردریافت اطلاعات اضافی
ی)هزینه های تبلیغات وبازاریابی:
مدیریت فروشهای شرکت
خدمات پشتیبانی فروش
مدیریت حسابهای عمده
مدیریت روش های توسعه ی خدمات:
بررسی بازار
تبلیغات
چاپ بروشورهای تبلیغاتی
چاپ بروشورهای تبلیغاتی
بخش اداری

ک)هزینه های پشتیبانی عملیات ارائه ی خدمات
فعالیتهای زمانبندی وبرنامه ریزی خدمت
کنترل عملیات وفرآیندخدمت
گ)هزینه های پشتیبانی فنی مشتری
خ)هزینه های مربوط به خدمات تکمیل شده وتوزیع آنها
انبارکردن خدمات تکمیل شده
حمل وارسال
ارائه ی خدمات پشتیبانی
تهیه ی لوازم وقطعات یدکی
نگهداری تجهیزات
هماهنگی کردن نمایندگی های فروش

گام های مهم وکلیدی درفرآیندمحاسبه ی بهای تمام شده:
گام اول: انتخاب هزینه ها
استخراج هزینه های بخش حسابداری ازدفترکل

گام دوم:تعیین فعالیت های بخش حسابداری

گام سوم:تعیین زمان صرف شده برای هرفعالیت

گام چهارم:ردیابی وتخصیص هزینه ها به فعالیت های خاص بخش حسابداری

گام پنجم: تخصیص هزینه ی فعالیت های ثانویه به اولیه:

گام ششم : تعیین هزینه ی کل برای هرفعالیت

گام هفتم: محاسبه ی بهای تمام شده ی هرواحدفعالیت

گام هشتم تهیه ی صورتحساب فعالیت

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 28 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود