تارا فایل

تحقیق بررسی نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر بیمه نوین




بررسی نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر بیمه نوین

این پایان نامه را ضمن تشکر و سپاس بیکران و در کمال افتخار و امتنان تقدیم می نمایم به:

محضر ارزشمند پدر و مادر عزیزم به خاطر همه ی تلاشهای محبت آمیزی که در دوران مختلف زندگی ام انجام داده اند و با مهربانی چگونه زیستن را به من آموخته اند.

به استادان فرزانه و فرهیخته ای که در راه کسب علم و معرفت مرا یاری نمودند .خصوصا استاد بزرگوار آقای امیر میلاد شمس که در این امر مرا یاری نمودند.

و در انتها به دوستانی که در راه کسب دانش راهنمایم بودند و مرا یاری کردند.

*شکر و سپاس خدا را که بزرگترین امید و یاور در لحظه لحظه زندگیست*

چکیده تحقیق
این تحقیق در 5 فصل تنظیم شده است. فصل اول طرح تحقیق : که شامل موضوع , اهمیت و فایده تحقیق , علت و هدف تحقیق , طرح مسئله , فرضیه ها , تعریف واژه ها , روش تحقیق می باشد. فصل دوم مروری بر ادبیات موضوع یا پیشینه تحقیق که در این فصل با استفاده از منابع موجود , سابقه بحث به صورت منظم و بر اساس مسیر تکاملی تاریخی آن ارائه می شود که ممکن است شامل تعاریف برخی مفاهیم , نظریات , مدل ها و تاریخچه می باشد . فصل سوم انتخاب حجم نمونه با توجه به ویژگی های جامعه آماری می باشد. فصل چهارم شامل تجزیه و تحلیل اطلاعات بر اساس اطلاعات جمع آوری شده و فرضیه ها و یافته های تحقیق می باشد. فصل پنجم خلاصه و نتیجه گیری تحقیق می باشد که در این فصل اقدام به نظریه پردازی می شود . و در پایان پیوست ها، منابع و ماخذ آورده می شود.

کلمات کلیدی : بیمه – بیمه نوین – تجارت الکترونیک – عوامل انسانی

فهرست مطالب
عنوان صفحه

فصل اول : کلیات تحقیق
1-1 مقدمه 2
1-2 بیان مساله 3
1-3 ضرورت و اهمیت تحقیق 3
1-4 اهداف تحقیق 4
1-5 فرضیات تحقیق 4
1-6 روش انجام تحقیق 4
1-7 متغیرهای تحقیق 5
1-8 واژگان کلیدی 5
1-8-1 بیمه 5
1-8-2 بیمه نوین 6
1-8-3 تجارت الکترونیک 6
1-8-4 عوامل انسانی 6

فصل دومادبیات و پیشینه تحقیق
2-1 مقدمه 8
2-2 تعاریف کلی از بیمه 9
2-3 عناصر تشکیل دهنده بیمه 9
2-3-1 خطر 10
2-3-2 حق بیمه 10
2-3-3 خسارت 11
2-4 انواع کلی بیمه 11
2-5 انواع کلی تقسیمات بیمه در ایران 12
2-6 تاریخچه شرکت بیمه نوین 14
2-7 انواع خدمات بیمه ای بیمه نوین 15
2- 8 ماموریت 15
2-9 چشم انداز 15
2-10 حوزه های راهبردی، اهداف و راهـبردهای اصـلی شرکت بیمه نوین 16
2-11 سهامداران شرکت بیمه نوین 17
2-12 تعریف تجارت الکترونیک 17
2-13 تاریخچه تجارت الکترونیکى 18
2-14 انواع تجارت الکترونیک 19
2-15 چارچوب تجارت الکترونیک 21
2-16 مراحل تجارت الکترونیک 21
2-17 مدل هاى تجارت الکترونیک 23
2-18 مزایاى تجارت الکترونیکى 25
2-19 موانع تجارت الکترونیکى 27
2-20 پیشینه تحقیق 27
2-21 اهمیت پیشینه در تحقیقات 28

فصل سومروش های انجام تحقیق
3-1 مقدمه 34
3-2 روش انجام تحقیق 35
3-3 جامعه آماری 35
3-4 نحوه ی تعیین حجم نمونه و روش نمونه گیری 35
3-5 روش گردآوری اطلاعات 36
3-6 ابزار گردآوری اطلاعات 36
3-7 روایی و پایایی ابزار جمع آوری داده ها 37
3-7- 1 روایی 37
3-7-2 پایایی 38
3-7-2-1 ضریب آلفای کرونباخ 39
3-7-2-2 ضریب پایایی تنصیف 39
3-8 روش تجزیه و تحلیل دادها 40

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده های تحقیق
4-1 مقدمه 42
4-2 تجزیه و تحلیل داده ها 42
4-3 تحلیل های توصیفی 43
4-3-1 جدول و نمودارمربوط به جنسیت پاسخ دهندگان 44
4-3-2 جدول و نمودارمربوط به سن پاسخ دهندگان 45
4-3-3 جدول و نمودارمربوط به سابقه خدمت پاسخ دهندگان 46
4-3-4 نمودارمربوط به سطح تحصیلات پاسخ دهندگان 47
4-4 تجزیه و تحلیل استنباطی 48
4-5 آزمون فرضیه ها 49
4-5-1 آزمون فرضیه اول 50
4-5-2 آزمون فرضیه دوم 51
4-5-3 آزمون فرضیه سوم 52
4-5-4 آزمون فرضیه چهارم 53
4-6 خلاصه فصل چهارم 55

فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
5-1 مقدمه 57
5-2 نتیجه گیری 57
5-2-1 نتیجه گیری از فرضیه اول 57
5-2-2 نتیجه گیری از فرضیه دوم 58
5-2-3 نتیجه گیری از فرضیه سوم 58
5-2-4 نتیجه گیری از فرضیه چهارم 59
5-3 نتیجه گیری کلی تحقیق 59
5-4 راهکار ها و پیشنهادات 60
( منــــابع و مــــآخذ ) 61
پرسشنامه 64

فصل اول

کلیات تحقیق

1-1 مقدمه
در جهان امروز بیمه در زندگی اقتصادی جوامع نـقش مـهمی بـر عهده دارد. صنعت بیمه منابع اقتصادی محدود کشور را مورد استفاده قرار می دهد. این منابع در صورت عدم استفاده از آنها در صـنعت بیمه می توانست در تولید سایر کالاها و خدمات بکار رود. این صنعت مانند بسیاری از حرفه های خـدماتی تا حدودی کاربر اسـت، یعنی در مـقایسه با دارایی های سرمایه ای نیروی کار بیشتری را مورد استفاده قرار می دهد. البته با استفاده فزاینده از رایانه برای انجام کارهایی که قبلا به صورت دستی صورت می گرفت این وزنه به نفع سرمایه در حال تغییر است. صنعت بیمه در قبال اسـتفاده از منابع اقتصادی خدمات متنوعی مطابق با خواست مردم ارائه می دهد، که بخش عمده زندگی و سیر توسعه کشورها را تشکیل می دهد. در ابتدای فصل توضیح مختصری درخصوص نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر بیمه نوین تحت عنوان تعریف مسئله ارائه شده و سپس ضرورت و اهمیت تحقیق ، سوالات تحقیق و اهداف تحقیق و متغیر های تحقیق به طور مختصر شرح داده می شود و همچنین روش های دست یابی به این اهداف نیز مشخص خواهد شد. لذا در آخر هم واژگان کلیدی تحقیق به طور جداگانه ای تشریح می شوند.

1-2 بیان مساله
صنعت بیمه به عنوان یکی از بخش های مهم اقتصاد کشور باید به صورت الکترونیکی فعالیت نماید. هر چند برای این کار نیاز است تا زیرساخت ها فراهم شود اما متاسفانه در حال حاضر صنعت بیمه در کشور به روش سنتی اداره می شود و سیستم های موجود نیز جوابگوی حجم بالای فعالیت هایی که در این صنعت انجام می گیرد نیست. این در حالی است که شرکت های مشابه خارجی سعی می کنند کلیه فعالیت های خود را به سمت الکترونیکی شدن هدایت کنند. (کریمی ، 1383(
با توجه به این که در کشور ما هنوز تجارت الکترونیک به طور کامل انجام نمی شود ونیز به دلیل عدم شناخت مردم از این روش تجاری ونیز با تاکید بر این موضوع که دنیای امروز بر پایه استفاده از امکانات اینترنتی پیش می رود، وارد نشدن به این عرصه، می تواند موجبات عقب ماندگی بیشتری اقتصاد کشوری را فراهم آورد. لذا ما در این پروژه تصمیم گرفتیم نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر بیمه نوین در شهر اهواز را مورد بررسی قرار دهیم.
1-3 ضرورت و اهمیت تحقیق
تجارت الکترونیکی فرصتهایی را فراهم می کند تا کیفیت خدمات ارائه شده به شهروندان بهبود یافته و آنها قادر باشند درهر دقیقه از شبانه روز به خدمات و اطلاعات جهت صدور بیمه نامه مورد نظر با استعلام نرخ با اعلام خسارت دسترسی داشته باشند. استقرار تجارت الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در تعامل میان شرکتهای بیمه و مشتریان می تواند مزایای عدم مراجعه حضوری برای دریافت خسارت ، ارائه خدمات بی شماری همچون قابلیت ارائه خدمات در تمام اوقات شبانه روز سریع و مطمئن ، جلوگیری از تقلبات بیمه ای و افزایش درآمد شرکت بیمه را در پی داشته باشد، لذا بنظر میرسداستقرار تجارت الکترونیک درآن امری ضروری واجتناب ناپذیرمی باشد. (کریمی ، 1383)
مجموعه این عوامل باعث شده تا کشورهای مختلف جهان به سرعت نسبت به تهیه و تنظم سیاستهایی در زمینه تجارت الکترونیک و تسهیل و تقویت آن اقدام کنند.
1-4 اهداف تحقیق
1. بررسی میزان تاثیر عوامل انسانی ، سازمانی ، فرهنگی و فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه نوین در اهواز
2. بررسی و شناسایی مشکلات موجود بر عملکرد تجارت الکترونیک در بیمه نوین در اهواز
3. ارائه راهکارهای مناسب جهت بهبود عملکرد تجارت الکترونیک در بیمه نوین در اهواز

1-5 فرضیات تحقیق
1. عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیرگذار می باشد.
2. عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز موثر است.
3. عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.
4. عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.

1-6 روش انجام تحقیق
برای انجام این پژوهش به مطالعه وبررسی تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است ، پرداخته شده و با استفاده از مقالات امکان سنجی ارائه ی محصولات بیمه ای موجود. با کمک گرفتن از راهنمایی های افراد با تجربه در بیمه ی آسیا. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در این پروژه از روش های آماری توصیفی و روش تحقیق همبستگی یک متغیره ای برای نمایش اطلاعات جمعیت شناختی و استفاده از جدول فراوانی و نمودار ها بهره می گیریم. روش گرداوری اطلاعات در این پروژه از طریق توزیع پرسشنامه در میان کارشناسان صنعت بیمه نوین و به صورت میدانی بوده است.

1-7 متغیرهای تحقیق
عوامل انسانی : عواملی که شامل مولفه های مهارت و توانایی فردی ، انگیزش و ویژگی های شخصیتی افراد درون سازمان می باشد.
عوامل فنی : به بررسی وجود یا عدم وجود دانش لازم جهت توسعه سیستم ، میزان دسترسی به امکانات سخت افزاری ، نرم افزاری و ارتباطات مورد نیاز برای توسعه سیستم می گویند.
عوامل فرهنگی : عواملی که چگونگی احساس کاربران نهایی را در خصوص سیستم پیشنهادی مورد سنجش قرار داده که ایا سیستم پیشنهادی در جو سازمانی موردنظر و برون سازمانی مورد پذیرش واقع خواهد شد یا خیر.
جامعه ی آماری این پژوهش شعب بیمه ی نوین در شهر اهواز می باشد و با استفاده از فرمول های آماری انتخاب حجم نمونه ، نمونه ی مناسب انتخاب می شود.

1-8 واژگان کلیدی
1-8-1 بیمه
عملی است که به مـوجب آن یک طرف (بیمه گر) تعهد می کند در ازای دریافت وجه یا وجوهی (حق بیمه) از طرف دیگر (بیمه گذار) در صورت وقوع یا بروز حادثه برای موردی کـه بـیمه شده، خسارت وارده را جبران نماید و یا وجه معینی را بپردازد. (کریمی، 1383)

1-8-2 بیمه نوین
یکی از شرکت های بیمه خصوصی در ایران است. این شرکت در تاریخ ۲۰ دی ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده است. شرکت بیمه نوین با مشارکت بانک اقتصاد نوین و دو شرکت خصوصی دیگر تاسیس شده است. ۳۳ درصد از سهام این بیمه در اختیار سهام گذاران است.

1-8-3 تجارت الکترونیک
تمام ابعاد و فرآیند بازار را که بتوان با اینترنت و تکنولوژی web انجام داد، تجارت الکترونیکی می گویند.

1-8-4 عوامل انسانی
عبارت است از دانش بکار بردن اطلاعات علمی موجود درباره انسان (و روش های علمی تولید چنین اطلاعاتی) در طراحی محیط کار. عوامل انسانی ظرفیت ها و توانمندی های انسان را بررسی می کند و سپس اطلاعات به دست آمده را در طراحی مشاغل، فراورده ها، محیط های کار و تجهیزات به کار می بندد.

فصل دوم

ادبیات و پیشینه تحقیق

2-1 مقدمه
بسیاری از اقتصاددانان، متخصصان و دوراندیشان عقیده دارند که در سال های اخـیر انقلابی مـشابه انـقلاب صنعتی به وقوع پیوسته است که جهان را وارد ''عصر اطلاعات" کرده و بسیاری از جنبه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حیات بـشر را دستخوش تحولی شگرف نموده است. یکی از ابعاد این تحول، تغییراتی است که در روابط اقتصادی بین افـراد، شرکت ها و دولت ها به وجود آمـده اسـت. مبادلات تجاری بین افراد، شرکت ها با یکدیگر و افراد با شرکت ها و دولت ها به سرعت از حالت سنتی خود که مبتنی بر مبادله بر مبنای اسناد و مدارک کاغذی است، خارج شده و به سوی انجام مبادلات از طریق بهره گیری از سیستم های مبتنی بر اطلاعات الکترونیکی در حرکت است. تجارت الکـترونیکی به دلیل سرعت کارایی، کاهش هزینه ها و بهره برداری از فرصت های زودگذر عرصه جدیدی را در رقابت گشوده است تا آنجا که گفته می شود عقب افتادن از این سیر تحول نتیجه ای جز منزوی شدن در عرصه اقتصاد جهانی نخواهد داشت.
در این جا به مفهوم تـجارت الکـترونیکی و بیمه و روند گسترش آن در بیمه نوین می پردازیم. سپس چکیده ای از مقالات مرتبط به این موضوع را به عنوان پیشینه تحقیق در پایان این فصل ارائه می کنیم.
2-2 تعاریف کلی از بیمه
بیمه عقدی است که طی آن خطر قریب الوقوعی که ممکن است برای دارائی ـ فعالیت یا جان فردی پیش آید را به شرکت بیمه منتقل می کند تا طی آن زیان مادی ناشی از خطر را جبران نماید.
در این فرآیند فردی که خطر را منتقل می کند بیمه گذار و قبول کننده خطر را بیمه گر گویند. بیمه گذار وجهی را به بیمه گر می پردازد که حق بیمه و موضوعی که بابت آن عقد بیمه منعقد می گردد موضوع یا مورد بیمه می گویند.
ماده 1 قانون بیمه مصوب سال 1316 بیمه را چنین تعریف می کند:
"بیمه عقدی است که به موجب آن یک طرف تعهد می کند در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی ازطرف دیگر درصورت وقوع یا بروز حادثه، خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی بپردازد. متعهد را بیمه گر، طرف تعهد را بیمه گذار، وجهی را که بیمه گذار به بیمه گر می پردازد حق بیمه و آنچه را بیمه می شود موضوع بیمه نامند."
همچنین برابر مفاد ماده 5 قانون مذکور موضوع بیمه مکنست مال (اعم از عین یا منفعت)، هر حق مالی, هر نوع مسئولیت حقوقی و برای حادثه یا خطری باشد که بیمه گذار از وقوع آن متضرر می گردد. به عبارتی دیگر بیمه گذار باید نسبت به بقاء آنچه بیمه می دهد ذینفع باشد.
بنابراین بیمه عقدی است که بیمه گذار با آینده نگری خسارات ناشی از خطر احتمالی و قریب الوقوع را ازطریق پرداخت حق بیمه به بیمه گر جبران می کند.

2-3 عناصر تشکیل دهنده بیمه
عناصر تشکیل دهنده بیمه عبارتند از: خطر، حق بیمه و خسارت.
2-3-1 خطر
موضوع تمام عملیات بیمه را خطر تشکیل می دهد و آن عبارت از اتفاقی مهتمل و قریب الوقوع.
از ویژگی های خطر می توان به احتمالی بودن ـ نامعین بودن زمان اتفاق افتادن و ایجاد خسارت درصورت بروز را نام برد.
در بیمه مسئولیت مدنی، مسئولیت مدنی ناشی از حوادث، موضوع بیمه است که می تواند در اثر عمل یا رفتار شخص یا اشخاص وابسته و یا ناشی از اشیاء و اموال تحت مالکیت یا تصرف او ایجاد شود.
بنابراین بیمه گذار در ازاء پرداخت حق بیمه مسئولیت مدنی رفتار خود، اشخاص وابسته یا اشیاء و اموال خود را که ممکنست موجب خسارت دیگران شود بیمه کرده و پرداخت خسارت احتمالی را به بیمه گر منتقل می کند. یعنی بیمه گر متعهد می شود درصورت مسئول شناخته شدن بیمه گذار به جای او خسارت زیان دیده را بپردازد. این عمل (یعنی بیمه کردن) اموال و دارائی های شخص بیمه گذار را از خسارت ناشی از مسئولیت او محافظت می کند.
در زندگی امروزی اکثر مردم درمقابل خطرات ناشی از مسئولیت مدنی در مقابل دیگران قرار دارند و بهترین راه برای حفظ دارائی ها و پرداخت خسارت زیان دیدگان با حداقل هزینه" بیمه" می باشد.
2-3-2 حق بیمه
حق بیمه وجهی است که بیمه گذار در قبال خرید بیمه یا با به عبارت بهتر انتقال خطر به بیمه گر پرداخت می کند. با پرداخت حق بیمه و خرید بیمه مسئولیت مدنی، تعهد جبران خسارت از بیمه گذار منتقل شده و بیمه گر متعهد می گردد.
2-3-3 خسارت
واژه خسارت در لغت به معنی زیان و ضرر است ولی در اصطلاح بیمه ای تنها به این اکتفا نشده و صاحب نظران علم بیمه تعاریف ویژه ای برای آن ارائه داده اند. اما اغلب آنها کم و بیش به این موضوع اذعان دارند که خسارت یعنی وقوع خطر پیش بینی شده در بیمه نامه و ادعای زیان ازطرف زیان دیده.
با بروز خسارت زیان دیده به عامل زیان مراجعه کرده و عامل زیان نیز با استفاده از بیمه نامه عملاً خواستار حمایت بیمه گر می شود که در اینجا بیمه گر وارد موضوع شده و درحدود بیمه نامه نسبت به پرداخت خسارت زیان دیده اقدام می کند.
در بیمه مسئولت مدنی نیز خسارت را می توان واقعه ای دانست که موجب مسئولیت بیمه گذار در مقابل اشخاص زیان دیده می گردد. (محمد صالحی، 1388)

2-4 انواع کلی بیمه
بیمه باتوجه به نوع نگاه ما به مبنای قانونی ـ اهداف و مقررات به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. در یک تقسیم بندی، بیمه به دو نوع کلی تقسیم می شود:
الف – بیمه های اجتماعی
ب – بیمه های بازرگانی
الف ـ بیمه های اجتماعی یا بیمه های اجباری به بیمه های ناشی از قانون نیز معروف هستند که درمورد کارگران و اقشار کم درآمد جامعه صدق پیدا می کند. قانون گذار برای اقشاری از جامعه که از یک سو نیروی تولیدی جامعه محسوب می شوند و ازسوی دیگر خود به فکر آینده و معیشت خود نیستند یا برای آینده خود نمی توانند برنامه مناسبی داشته باشند، دولت را موظف کرده در جهت حمایت از آنها، بیمه های اجتماعی را برقرار کرده و این اقشار را زیر چتر این نوع بیمه ها قرار دهد.
از مهمترین ویژگی این نوع بیمه ها می توان به پرداخت بخش اعظم حق بیمه توسط کارفرما و نیز محاسبه حق بیمه براساس درصدی از حقوق و دستمزد مشمولین اشاره کرد.
ب ـ بیمه های بازرگانی به بیمه های اختیاری نیز معروف هستند که در آن بیمه گذار به میل و اراده خود و به صورت آزادانه نسبت به تهیه انواع پوششهای آن اقدام می کند. در این نوع بیمه ها تعهد دوطرفه است یعنی بیمه گر در ازاء دریافت حق بیمه از بیمه گذار، تامین بیمه در اختیار وی قرار می دهد.
در بیمه های بازرگانی محاسبه حق بیمه متناسب با خطر بیمه شده تعیین می گردد و کلاً از بیمه گذار اخذ می گردد. بیمه های بازرگانی به انواع مختلفی در طول زمان تقسیم بندی شده اند که به فراخور نیاز روز و تنوع خطر ها به کار گرفته شده اند نظیر:
1- بیمه های دریائی و غیردریائی
2- بیمه های اموال و اشخاص
3- بیمه های زندگی و غیرزندگی
4- بیمه های اشیاء ـ مسئولیت، زیان پولی و اشخاص

2-5 انواع کلی تقسیمات بیمه در ایران

بیمه های دولتی
* ایران

بیمه های خصوصی شده
* نوین

* البرز

* دانا

بیمه های خصوصی
* اتکائی ایرانیان

* پاسارگاد

* پارسیان

* توسعه

* رازی

* سامان

* سینا

* کارآفرین

* کوثر

* ما

* معلم

* ملت

* میهن

* نوین

* سرمد

* تعاون

* آرمان

* دی

بیمه های مناطق آزاد
* اتکائی امین

* امید

* ایران معین

* حافظ

* آسماری

* متقابل کیش

* متقابل اطمینان متحد قشم
((کلیات بیمه ، چاپ هشتم))

2-6 تاریخچه شرکت بیمه نوین
شرکت بیمه نوین به عنوان هجدهمین شرکت بیمه در کشور جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 20/10/1384 تحت شماره 263461 در اداره ثبت شرکت های تهران به ثبت رسیده و پس از اخذ مجوز فعالیت از بیمه مرکزی ایران (به شماره 30881 مورخ 14/12/84) فعالیت خود را آغاز نموده است.
موسسین شرکت شامل سه گروه: بانکی و مالی (بانک اقتصاد نوین و شرکت های وابسته)، صنعتی (شرکت توسعه صنایع بهشهر و شرکت های وابسته) و ساختمانی (شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران و شرکت های وابسته، شرکت پیمانکاری بین المللی استراتوس و شرکت های وابسته) هستند.
سرمایه شرکت مبلغ یکصد و چهل میلیارد ریال (منقسم به یکصد و چهل میلیون سهم یک هزار ریالی با نام) است که کلاً در بدو تاسیس پرداخت شده، 67% سهام متعلق به هجده شرکت موسس و 33% نیز متعلق به سایر سهامداران است که از طریق پذیره نویسی عمومی خریداری نموده اند. (www.innovin.ir)
2-7 انواع خدمات بیمه ای بیمه نوین
بیمه آتش سوزی بیمه نوین
بیمه اتومبیل بیمه نوین
بیمه باریری بیمه نوین
بیمه اشخاص بیمه نوین
بیمه مسئولیت بیمه نوین
بیمه مهندسی بیمه نوین
بیمه کشتی بیمه نوین
بیمه وجوه بیمه نوین
بیمه هواپیما بیمه نوین
)www.innovin.ir(
2- 8 ماموریت
ماموریت شرکت بیمه نوین، که در واقع فلسفه وجودی شرکت را تشکیل می دهد، عبارت است از:

ارائه خدمات بیمه ای متنوع و با کیفیت، به منظور ایجاد امنیت مالی و آرامش، برای آحاد جامعه

2-9 چشم انداز
چشم انداز شرکت بیمه نوین، که نمایانگر آینده مطلوب و آرمانی شرکت می باشد، عبارت است از:
سرآمد شرکت های بیمه در تعالی سازمانی و یکی از پنج شرکت برتر غیر دولتی صنعت بیمه از نظر تولید حق بیمه و سودآوری

2-10 حوزه های راهبردی، اهداف و راهـبردهای اصـلی شرکت بیمه نوین

2-11 سهامداران شرکت بیمه نوین
تعدادی از سهامداران عمده شرکت بیمه نوین (سهامی عام) عبارتند از:
1. بانک اقتصاد نوین و شرکت های تابعه اولین بانک خصوصی کشور دارای شبکه گسترده بانکی در سراسر کشور با حدود 170 شعبه
2. شرکت توسعه صنایع بهشهر و شرکت های تابعه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان روغن نباتی – مواد شوینده و بهداشتی
3. شرکت پیمانکاری بین المللی استراتوس و شرکت های تابعه یکی از شرکت های معتبر در امور ساختمان و راهسازی
4. شرکت سرمایه گذاری ساختمان و شرکت های تابعه یکی از شرکت های معتبر در امور سرمایه گذاری ساختمان. (www.innovin.ir)

2-12 تعریف تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک عبارت است از خرید (buy)، فروش (sell) و مبادله (Exchange) کالا (product)، خدمات (services) و اطلاعات (Information) از طریق شبکه هاى رایانه اى از جمله اینترنت. این نوع از تجارت بر پردازش و انتقال الکترونیکى داده ها شامل متن، صدا و تصویر مبتنى است. تجارت الکترونیک فعالیت هاى مختلفى از جمله مبادله، تحویل فورى مطالب دیجیتال، انتقال الکترونیکى وجوه، مبادله الکترونیکى سهام، بارنامه الکترونیکى، طرح هاى تجارى و مهندسى و خدمات پس از فروش را نیز در برمى گیرد. (صادقی، مهدی و نوری، زهرا ؛ 1380)

این فناوری تعاریف دیگری دارد که به شرح هر کدام می پردازیم:
1- تمام ابعاد و فرآیند بازار را که بتوان با اینترنت و تکنولوژی web انجام داد، تجارت الکترونیکی می گویند.
2- بطور کلی واژه تجارت الکترونیک اشاره به معاملات الکترونیکی می نماید که از طریق شبکه های ارتباطی انجام می پذیرد. ابتدا، خریدار یا مصرف کننده به جستجوی یک مغازه مجازی از طریق اینترنت می پردازد و کالای را از طریق web یا پست الکترونیکی سفارش می دهد. نهایتاً کالا را تحویل می گیرد. (زرگر، محمود ، 1380)
3- تجارت الکترونیکی، مبادله ی الکترونیکی داده هاست. بطور خلاصه می توان گفت که مبادله الکترونیکی داده عبارت از تولید، پردازش، کاربرد و تبادل اطلاعات و اسناد به شیوه های الکترونیکی و خودکار بین سیستم های کامپیوتری و براساس زبان مشترک و استانداردهای مشخص و با کمترین دخالت عامل انسانی. البته تجارت الکترونیک حیطه ای به مرابت گسترده تر از مبادله الکترونیکی داده داردو آن یک تحول و انقلاب در عرصه ارتباطات است. تجارت الکترونیکی در ساده ترین تعریف عبارت از یافتن منابع، انجام ارزیابی، مذاکره کردن، سفارش، تحویل، پرداخت و ارائه خدمات پشتیبانی است که بصورت الکترونیکی انجام می شود. لذا تجارت الکترونیک روشی است براساس آن اطلاعات، محصولات و خدمات از طریق شبکه های ارتباطات کامپیوتری خرید و فروش می شوند.
(علیپور حافظی ، 1380)

2-13 تاریخچه تجارت الکترونیکى
در سال هاى ابتدایى دهه ،۱۹۷۰ واژه تجارت الکترونیکى به معاوضه داده هاى الکترونیکى براى ارسال سندهاى تجارى مانند سفارش هاى خرید یا صورت حساب هاى الکترونیکى اطلاق مى شد و بعدها با گسترش این صنعت واژه تجارت الکترونیکى به تجارت از طریق شبکه وب براى خرید کالا و خدمات گفته مى شد.
زمانى که نخستین شبکه جهانى وب به صورت فراگیر و شناخته شده در ۱۹۹۴ رواج یافت، بسیارى از پژوهشگران پیش بینى کردند که این شیوه از تجارت یعنى تجارت مبتنى بر وب به زودى به بخش مهمى در اقتصاد دنیا تبدیل خواهد شد اما ۴ سال طول کشید تا پروتکل هاى مبتنى بر http به طور گسترده در اختیار کاربران قرار بگیرد.
اولین کسب و کارهاى الکترونیکى را مى توان در ۱۹۹۸ و در میان تعدادى از کسب و کارهاى معتبر در کشور آمریکا و اروپاى غربى شاهد بود. کسب و کارهایى که با راه اندازى وب سایت هایى ابتدایى شکل گرفت و سپس توسعه یافت. در سال ۲۰۰۵، تجارت الکترونیکى در اکثر شهرهاى آمریکا، اروپا و آسیاى شرقى به سرعت توسعه و رواج یافت. عده اى معتقدند که قدمت تجارت الکترونیکى (E-Commerce) به پیش از پیدایش اینترنت کنونى باز مى گردد. اما به دلیل هزینه هاى سنگین این سبک از تجارت، امکان استفاده از آن تا چند سال گذشته مختصراً در اختیار شرکت ها، بنگاه هاى تجارى و موسسات اقتصادى بود. اما با فراگیرشدن اینترنت و امکان استفاده همه مردم این فرصت به دست آمد که ساختار تجارت الکترونیکى تغییر کرده و از حالت اختصاصى بودن براى طبقه خاصى خارج شده و به صنعتى در دسترس تبدیل شود. (جانی ، 1386)

2-14 انواع تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک را بر اساس ماهیت طرفین و اینکه آیا طرف معامله شخصیت حقوقی یا حقیقی است و نیز نوع ارتباط آنها به چهار گروه عمده تقسیم کرده اند:
1. تجارت بنگاه با بنگاه ( B2B )
این نوع از تجارت الکترونیک عبارتست از انجام مبادلات الکترونیک ( خرید و فروش کالا و ارائه خدمات ) بین شرکتها و موسسات تجاری. یعنی فروشنده و مشتری هر دو بنگاه تجاری ( شخصیت حقوقی ) با بخش هایی از یک بنگاه هستند که برای برقراری ارتباط بین خود از شبکه های رایانه ای و تجهیزات الکترونیک استفاده می کنند. مثلا دوبنگاه برای ارائه سفارش، انعقاد قرارداد، دریافت فاکتور و پرداخت هزینه ها مبادرت به راه اندازی یک شبکه الکترونیکی بین خود کرده و از این طریق فعالیت های تجاری خود را انجام می دهند.
ارتباط بین آنها برای انجام تمام فرآیند تجارت چنانچه به روش سنتی و با کاغذ و نامه صورت گیرد زمان زیادی لازم دارد ولی اگر تمام تبادلات از طریق اینترنت انجام شود زمان و هزینه به حداقل کاهش می یابد.
این فناوری مدل تکمیل یافته مبادله الکترونیکی داده ها ( EDI ) است و در واقع سابقه B2B به EDI باز می گردد که در سال های اخیر به خاطر گسترش اینترنت رشد و تکامل فزاینده ای یافته است. شبکه ای باز و ویژه اینترنت به طور فزاینده ای به ابزاری ارتباطی و تجاری تبدیل شده اند و دیگر استفاده از EDI در تجارت رو به اتمام است. تکیه و اعتماد بنگاهها به امکانان ، تجهیزات و خدمات سایر بنگاهها نیز از عوامل رشد و توسعه B2B بوده است.
2. تجارت بنگاه با مشتری ( B2C )
این شکل از تجارت الکترونیک بین شخص حقیقی ( مصرف کننده یا مشتری ) با یک شخص حقوقی ( شرکت یا موسسه تجاری ) صورت می پذیرد و به خرید و فروش کالا و خدمات بین یک بنگاه تجاری دارای وب سایت و یک مشتری اطلاق می شود. در این روش خریدار و فروشنده مستقیما و بدون واسطه از طریق اینترنت با هم ارتباط برقرار می کنند. یعنی مشتریان از طریق اینترنت به سایت فروشنده مرتبط می گردند و پس از انتخاب کالای مورد نظر خویش مبادرت به خرید آن می کنند. این نوع از تجارت الکترونیک بسیار متداول است و در حال حاضر بیشتر زمینه های فروش و ارائه خدمات از قبیل سخت افزار، امور مسافرت، جهانگردی، کتاب، موسیقی و …. از طریق B2C انجام می شود. سایت Amazon.com مثال خوبی از این نوع تجارت الکترونیک است.
3. تجارت مشتری با مشتری ( C2C )
در این نوع تجارت هر دو طرف اشخاص حقیقی هستند که بین آنها یک سایت واسطه وجود دارد و منزله محل بازار برای آنها محسوب می شود. بنابراین C2C انجام مبادلات الکترونیک بین افرادی است که اینترنت و فناوری های وب را برای داد و ستد انتخاب کرده اند. در این روش آنها مستقیما با هم ارتباط برقرار می کنند. انواع مزایده و مناقصه کالا در اینترنت در این حوزه قرار می گیرند. سایت حراجی eBay.com مثال خوبی از این شکل تجارت الکترونیک است.
4. تجارت مشتری با بنگاه ( C2B )
این روش عبارتست از فروش کالا یا ارائه خدمات توسط اشخاص حقیقی به بنگاهها و موسسات تجاری، یعنی افراد برای فروش کالا یا ارائه خدمات به شرکت ها پیشنهاد می کنند. (صادقی، مهدی و نوری، زهرا ؛ 1380)

2-15 چارچوب تجارت الکترونیک
چارچوب هاى تجارت الکترونیک از ۳ سطح تشکیل یافته است که براى داشتن تجارت الکترونیک موفق وجود این چارچوب ها لازم است:
2-15-1 زیر ساختار: بخش اول از چارچوب هاى مورد نیاز تجارت الکترونیک شامل سخت افزار، نرم افزار، پایگاه هاى داده اى و ارتباطى است که براى انجام وظیفه در قالب خدمات world wide web بر روى اینترنت و یا سایر روش هاى پیام گذارى و پیام گیرى بر روى اینترنت و یا سایر شبکه ها به کار مى رود.
2-15-2 خدمات: بخش دوم از چارچوب ها شامل دامنه گسترده اى از خدمات که توانایى پیدا کردن و ارائه اطلاعات را فراهم مى آورند و شامل جست وجو براى شرکاى تجارى و همچنین مذاکره و توافق درمورد مبادلات تجارى هستند.
2-15-3 محصولات و ساختارهاى تجارت الکترونیک: این بخش از چارچوب هاى (E-Commerce) مشتمل بر پیش بینى و تدارک مستقیم کالاها و خدمات تجارى وابسته به اطلاعات براى مشتریان و شرکاى تجارى، همکارى و سهیم شدن در اطلاعات داخل و خارج سازمان و سازمان دهى محیط بازار الکترونیکى و زنجیره تهیه و پشتیبانى است. (همایش تجارت الکترونیکی؛ 1382)
2-16 مراحل تجارت الکترونیک
مراحل رشد و گسترش تجارت الکترونیکى را مى توان به ۵ بخش تقسیم کرد که هر چه به گام هاى پایانى تر نزدیک مى شویم در حقیقت به تجارت الکترونیکى واقعى نزدیک تر شده ایم و شرکت ها و سازمان هایى که در جست وجوى بازار الکترونیکى براى کالاها و خدمات خود هستند، سعى در رسیدن به مراحل پایانى این چرخه دارند.
1. در مرحله اول از مجموعه مراحل پنج گانه، شرکت یا سازمان متقاضى تجارت الکترونیک سعى در ایجاد یک سایت ساده شامل اطلاعات محصولات و خدمات تولیدى خود را دارد تا این اطلاعات از طریق اینترنت در اختیار مشتریان قرار بگیرد. در حقیقت، مرحله اول به معناى به وجود آمدن ویترینى بر روى شبکه جهانى وب براى بازدیدکنندگان است تا اطلاعات مورد نظر خود را از طریق این صفحات دریافت کنند.
2. این مرحله شامل توسعه و گسترش مرحله اول است. در این مرحله سایت شرکت تبدیل به یک پایگاه داده اى (DataBase) قوى شده، براى نگهدارى اطلاعات مورد استفاده قرار مى گیرد، در این مرحله، اطلاعات همه محصولات و خدمات و شرح کامل آنها در بانک اطلاعات قرار مى گیرد و کاربران امکان ارسال سفارش خرید از طریق این وب سایت را خواهند داشت، اما هنوز زیرساخت هاى لازم براى پرداخت اینترنتى فراهم نشده است و پرداخت پول به همان روش سنتى انجام خواهد گرفت.
3. برقرارى امکان تعامل از مهمترین نکات مرحله سوم است. در این مرحله، کاربران امکان تعامل با مدیر سایت را خواهند داشت که این تعامل از طریق e-mail،chat و voice خواهد بود و کاربران در بازه زمانى بسیار کوتاه مدت پاسخ خود را از مدیر سایت دریافت خواهند کرد و امکان پرسش و پاسخ online میان فروشنده و خریدار و نیز رد و بدل شدن اطلاعات در مورد کالا و یا خدمات خواسته شده وجود دارد.
4. در این مرحله، امکان پرداخت اینترنتى براى کاربران فراهم خواهد شد و مشتریان پس از ارسال فرم هاى سفارش خرید و دریافت کالا، وجه موردنظر و توافق شده را از طریق پایانه هاى فروش بانک ها و موسسات مالى طرف قرارداد براى فروشنده ارسال خواهند کرد که این حمل و نقل پول به صورت بسیار امن از طریق اینترنت براى مشتریان فراهم خواهد شد.
5. مرحله آخر که آخرین مرحله از مراحل پنج گانه است، به مرحله یکپارچگى معروف است. در این مرحله، سیستم هاى واسطه اى میان فروشنده و خریدار با سیستم هاى موجود در سازمان و یا شرکت به حالت یکپارچگى کامل درخواهند آمد. بدین معنا که اگر کالایى فروش رود، موجودى کالاى فروش رفته به میزان خریدارى شده از موجودى انبار کسر شده و همزمان دستور خرید جدیدى براى جایگزین کردن کالاى فروش رفته به انبار ارسال خواهد شد و در خریدهاى بعدى موجودى انبار بلافاصله به نمایش درخواهد آمد. این مرحله از مجموعه مراحل تجارت الکترونیک کامل ترین مرحله در تجارت الکترونیکى است که در آن نتیجه همه عملیات مربوط به داد و ستد در همه سیستم هاى سازمان منعکس مى شود. (جانی ، جمال ، 1386)
2-17 مدل هاى تجارت الکترونیک
استفاده از اینترنت به عنوان اصلى ترین بستر ارتباطى در تجارت الکترونیکى باعث به وجود آمدن مدل هاى گوناگونى در این سبک از تجارت شده است. این مدل ها که حاصل تعامل ۳ گروه اصلى تجارت الکترونیکى یعنی دولت، مشترى و بنگاه هاى اقتصادى است، باعث توسعه و گسترش مدل هاى مختلف تجارت الکترونیک شده است:
1. مدل تجارت فروشنده با فروشنده یا B2B : این مدل از تجارت الکترونیک مهمترین نوع تجارت الکترونیکى است که در حدود نصف درآمدهاى تجارتى الکترونیکى را به خود اختصاص خواهد داد. این مدل سبب پیدایش ارتباطى گسترده میان تامین کنندگان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و فروشندگان خواهد بود. در این مدل، ارتباط میان دو یا چند سازمان ، توسعه اقتصادى، تولیدکنندگان مواد اولیه و ارائه کنندگان انواع گوناگون خدمات موردنظر است. در حقیقت، این مدل را به نوعى مى توان توسعه یافته مدل قدیمى (Electronic Data Interchange) EDI دانست، اما در این مدل واسطه ها کاهش یافته، همین خود سبب کاهش قیمت ها خواهد شد.
2. مدل تجارت مصرف کننده با فروشنده یاB2C : مدل هاى B2C و C2B بیان کننده ارتباط متقابل تولیدکننده و خریداران نهایى محصولات و خدمات است. مدل هاى دوگانه B2C و C2B داراى مزایایى مانند خرید ارزان تر کالا نسبت به دنیاى واقعى، امکان ارسال خریدارى شده به مکان درخواستى مشترى و غیره است. این مدل از تجارت الکترونیک به عنوان ساده ترین نوع تجارت الکترونیکى شناخته مى شود که منجر به ارتباط نزدیکى میان مشترى و فروشنده خواهد بود و در این میان به دلیل کاهش قیمت ها به دلیل از بین رفتن واسطه ها خریدار منفعت بیشترى خواهد داشت.
3. مدل تجارت مصرف کننده با مصرف کننده یا C2C : این مدل از تجارت الکترونیک بیشتر به خرده فروشى هاى کالاى دسته دوم خانگى اختصاص دارد. جایى که خریداران و فروشندگان هر دو از گروه نهایى هستند و در این میان ردپاى تولید کننده و یا واسطه اى دیده نمى شود. نمونه رایج این شیوه از تجارت را مى توان در جمعه بازارها و یا حراج هاى محلى و منطقه اى دید که هر کس کالاى تولیدى خود را به صورت تک فروشى در معرض فروش خریداران قرار مى دهد. از مشهورترین نمونه هاى این مدل از تجارت الکترونیک مى توان به سایت ebay اشاره کرد.
4. مدل تجارت فروشنده با دولت B2G : در این مدلها، سازمان ها و مراکز دولتى و خصوصى در ارتباط با مراکز اقتصادى و بنگاه هاى تجارى دولتى هستند. در این ساختار، دو طرف با مراجعه به وب سایت هاى طرف قرارداد و تعامل با یکدیگر از طریق شبکه هاى رایانه اى امور بازرگانى مورد نیاز خود را انجام مى دهند. این امور شامل مواردى چون ارسال درخواست هاى بانکى براى موسسات دولتى، گرفتن مجوزهاى لازم براى انجام امور ادارى، پرداخت وجه مورد درخواست سازمان ها و بانک ها و غیره است. مزیت اصلى این دو مدل صرفه جویى در انجام امور براى شرکت هاى دولتى و سازمان هاى خصوصى و نیز کاهش زمان انجام کارها است و نیز سبب تحصیل فرایندهاى ادارى توسط دولت شده است.
5. مدل تجارت مصرف کننده با دولت یا C2G : در این مدلها، ارتباط میان مردم و دولت مطرح است و این رابطه بیش از آن که ماهیتى تجارى داشته باشد، ماهیتى خدماتى دارد و شامل خدماتى است که دولت مى تواند به مردم ارائه دهد و یا زمینه اى براى تسهیل ارتباطات مالى مردم و دولت در امور مالیاتى است و یا درخواست خدماتى که از سوى شهروندان به دولت ارائه مى شود که مى تواند شامل درخواست هاى مختلف در زمینه اقتصادى و یا بازرگانى باشد.
6. مدل تجارت دولت با دولت یا G2G : در این مدل، ارتباط متقابل میان دو یا چند سازمان دولتى و یا وزارتخانه مطرح است و مواردى چون ارتباط شهردارى با پلیس، ادارات برق و آب با شهردارى ها، نهادهاى نظامى و انتظامى با وزارتخانه ها و غیره را شامل مى شود. در این مدل، امکان تبادل اطلاعات میان موسسات دولتى و یا دادوستد بازرگانى میان شرکت هاى دولتى فراهم شده است. به علاوه، بخش نامه ها و دستورالعمل هاى دولتى را مى توان از طریق این مدل کسب و کار الکترونیکى براى سازمان ها ارسال کرد. (معمار نژاد، عباس ؛ 1384)
2-18 مزایاى تجارت الکترونیکى
1. تجارت الکترونیکى اطلاعات کامل و گسترده اى در مورد هرکالا در اختیار خریداران و فروشندگان قرار مى دهد که به دست آوردن چنین اطلاعاتى در دنیاى واقعى ارزش تجارى بسیارى دارد، اما بدون صرف هزینه و زمان امکان نخواهد داشت.
2. امکان ایجاد ارتباط با همه افرادى که براى تکمیل فرایند بازرگانى لازم است از طریق e-mail، chat، voice و غیره.
3. حذف واسطه ها یکى دیگر از با ارزش ترین هدایاى تجارت الکترونیک به خریداران است که باعث کاهش بى سابقه قیمت ها خواهد شد که این کاهش قیمت ۱۵ تا ۵۰ درصد خواهد شد و به علاوه سبب کاهش زمان مبادلات نیز مى شود.
4. با تجارت الکترونیکى مى توان طیف گسترده اى از تولیدکنندگان را زیر پوشش قرار داد و امکان چانه زنى بیشترى در مبادلات تجارى به دست آورد که در تجارت سنتى به دلیل محدودیت هاى جغرافیایى امکان چنین امرى میسر نیست.
5. امکان عرضه و فروش محصول از سوى تولیدکنندگان به بازار تمام کشورها و این به معناى امکان جهانى شدن فروشندگان با صرف کمترین هزینه ممکن و امکان بازاریابى وسیع تر است.
6. امکان خرید محصولات سفارشى و مطلوب خریداران از دیگر مزایاى تجارت الکترونیکى است. به این معنا که شما در خرید یک محصول ویژگى هاى موردنظر خود را به فروشنده انتقال مى دهید و فروشنده نیز در صورت امکان محصول را با توجه به خواسته هاى شما تولید مى کند و دراختیار شما مى گذارد. هم اکنون این روش فروش در محصولات صنعتى رواج بیشترى یافته است، درحالى که در سال هاى اولیه تنها در مورد محصولات ساده اى مانند ساعت، کتاب و غیره امکان تحقق چنین امرى وجودداشت.
7. ایجاد نوسانات جدید اقتصادى از دیگر مزایاى commerce ـ E است. چنین موسسات نوپایى توانایى رقابت و در مواردى امکان سبقت گرفتن از شرکت هاى کهنه کار را دارند.
8. کاهش هزینه هاى ناشى از اشتباه هاى انسانى و ایجاد امکانات بهتر براى مدیریت در سطح شرکت ها.
9. افزایش سرمایه گذارى و اشتغال در بخش هاى درگیر با تجارت الکترونیکى.
10. امکان گسترده شدن و افزایش تعداد خریداران و فروشندگان در این نوع از بازار فراهم مى شود. با وجود تعداد زیاد خریداران و فروشندگان امکان رقابت کامل در بازار فراهم خواهد شد و هیچ یک از خریداران و فروشندگان نمى توانند اثرى برروى شرایط و قیمت بازار داشته باشند.
11. تجارت الکترونیکى سبب تحولى در شیوه هاى کسب و کار خواهد شد که این تحول با افزایش شدید مقیاس تولید، کاهش هزینه هاى مبادله، کاهش هزینه هاى توزیع، افزایش رقابت و… همگى سبب کاهش هزینه هاى تولید شده و خود سبب افزایش رفاه اجتماعى خواهد شد.
12. در بازار کسب و کار الکترونیکى، ادامه حیات شرکت ها و موسسات به میزان خلاقیت و نوآورى شرکت در مراحل مختلف تولید و توزیع وابسته است و هر شرکت که نوآور و خلاق باشد، گوى سبقت را از سایر رقبا خواهد برد و این خلاقیت به کل بازار سرایت مى کند و محرکى براى چرخه اقتصادى جامعه خواهد شد. (همایش تجارت الکترونیکی؛ 1382)
2-19 موانع تجارت الکترونیکى
براى راه اندازى کسب و کار الکترونیکى موانعى وجود دارد که شامل موارد زیر است:
* کمبود دانش و فرهنگ استفاده از تجارت الکترونیکى و شبکه اینترنت
* لزوم حمایت از حقوق مصرف کنندگان در تجارت الکترونیکى
* نبود زیرساخت هاى حقوقى در استفاده از تجارت الکترونیکى مانند عدم قبول اسناد و امضاهاى الکترونیکى
* امنیت پائین نقل و انتقال وجود الکترونیکى در برخى از کشورها
* سرعت پائین و نیز محدودیت هاى استفاده از شبکه اینترنت
* عدم اطلاع کافى موسسات و شرکت هاى واسطه اى و تولیدى ازمزایاى کسب و کار اینترنتى
* تامین امنیت لازم و نیز محرمانه ماندن اطلاعات رد و بدل شد. (همایش تجارت الکترونیکی؛ 1382)

2-20 پیشینه تحقیق
پژوهش چیزی نیست که شخص می سازد ؛ بلکه چیزی است که شخص کشف می کند. یکی از بخش های مهم تحقیق ، بخش مربوط به پیشینه و ادبیات تحقیقات است ؛ یعنی یکی از کارهای ضروری در هر پژوهشی مطالعه منابع مربوط به موضوع تحقیق است ؛ زیرا سرچشمه علوم را می توان در پیشینه ی آن ها کاوش کرد. مطالعه منابع ، به محقق کمک می کند تا بینش عمیقی نسبت به جنبه های مختلف موضوع پیدا کند. مطالعه منابع ، باید از منابعی باشد که به طور مستقیم ، در رابطه با موضوع تحقیق می باشند و هم از منابعی باشد که به طور غیر مستقیم با آن موضوع ، ارتباط دارند. (جان دیوئی، 1372)
2-21 اهمیت پیشینه در تحقیقات
یک پژوهش گر ، قبل از انجام تحقیق و بعد از ا نتخاب موضوع و تدوین عنوان وقبل از نگارش طرح تحقیق نیاز دارد که با مراجعه به مدارک و اسناد ، پیرامون موضوع و مسئله ای که برای تحقیق انتخاب کرده است. آگاهی خود را گسترش دهد ؛ تا بتواند در پرتوی اطلا عات بدست آمده ، مسئله تحقیق و متغیر های خود را تعریف و معین کند وکرانه های آن ها را مشخص سازد. این امر به او کمک می کند تا تحقیقات خود را در راستای مجموعه پژوهش های هم خانواده قرار دهد و آن را با دستاوردهای تحقیقاتی دیگران هماهنگ کند. (پروکوپنکو، 1385)
هدف از گنجاندن بخش پیشینه تحقیق ، عبارت است از :
1. برقراری ارتباط منطقی میان اطلاعات پژوهش های قبلی با مسئله تحقیق
2. دست یابی به چارچوب نظری و یا تجربی برای مسئله تحقیق
3. آشنایی با روش های تحقیق مورد استفاده در پژوهش های قبل
از این رو ، هر گونه نظریه ، قانون و بررسی قبلی در باره موضوع پژوهش را می توان جزء پیشینه آن منظور داشت. فراموش نکنیم که هر تحقیق ، بر مبنای بدیهیاتی انجام می گیرد که در مطالعات قبلی روشن شده است و تمام مطالعاتی که فرض ها و بدیهیات و خاستگاه تحقیق را به وجود آورده ند تحقیق ، محسوب می شود .تفکر انسان ، پدیده تکاملی است و اندیشه های هر نسل ، بر مبنای اندیشه های نسل های قبلی ، شکل می گیرد. ازاین رو ، فکر های پژوهشی محققان ، حتی در مواردی که خود توجه ندارند، از تفکرات علمی مطالعات قبلی به وجود می آید. (دیوید ، 1387)
تعدادی از پژوهش هایی که در این زمینه انجام شده است عبارتند از:
1. گرمکی ، مهدی ، " ارتقای سطح آمادگی الکترونیکی از طریق شناخت مدل های آمادگی و بلوغ الکترونیکی در صنعت بیمه" 1390 . در این مقاله به بررسی الگوهای آمادگی الکترونیکی وشناسایی شاخص های اصلی این الگوها پرداخته شده است. با عنایت به اهمیّت تجارت الکترونیک و متعاقباً تاثیر آن بر عملکرد آشور لازم است تا توجّه خاصی به چالش های موجود در این امر مبذول گردد. این تحقیق به بررسی تجارت الکترونیک و مسائل مرتبط با آن می پردازد. از آنجایی که این مقاله یک مقاله علمی توصیفی است، لذا به گردآوری آثار محققین مختلف در این زمینه پرداخته می شود. تجارت الکترونیک در همه زمینه ها رخنه کرده به طوری که در حال حاظر بدون وجود آن شرکت ها و صنایع از جوامع فرا صنعتی عقب مانده و راهی به جز نابودی نخواهند داشت نتایج تحقیقات در زمینه تجارت الکترونیک، نشان می دهد علی رغم توسعه روز افزون نقش و کاربرد تجارت الکترونیک، مسائلی نیز در این زمینه وجود دارد که لازم است مورد توجّه خاص محقق قرار گیرد. همانند عدم وجود زیر ساختارهای مناسب و عدم اعتماد به این روشها ، سرعت نامناسب اینترنت و سایر موارد مشابه. لازم است تلاش جدّی در جهت رفع این موانع صورت گیرد.
2. قاسم زاده ، فریدون، 1382؛ در مقاله ای تحت عنوان " چالش های قانونی پیاده سازی تجارت الکترونیک در ایران " در این پژوهش که درباره ((چالش ها و راه کارهای پیاده سازی تجارت الکترونیک در ایران )) تهیه شده و در آن چالش های پیاده سازی تجارت الکترونیک در سه دسته فنی، فرهنگی- اجتماعی و مدیریتی جای گرفته اند.
حرف اول را در این دوران نوین فناوری اطلاعات می زند. به این معنی که اقتدار اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی هرکشور متناسب با میزان تسلط و بهره گیری آن کشور از این فناوری خواهد بود .
فناوری اطلاعات عبارت است از گردآوری، سازمان دهی، ذخیره و نشراطلاعات اعم از صوت، تصویر، متن یا عددکه با استفاده از ابزارهای رایانه ای و مخابراتی صورت می پذیرد این فناوری، به عنوان یکی از جدیدترین دستاوردهای نوین بشری، نه تنها خود دستخوش تغییرات ژرفی شده، که به سرعت درحال تاثیرگذاری بر الگوی های زندگی، شیوه تحقیق، آموزش، مدیریت، حمل ونقل، امنیت، بهداشت و از همه مهم تر تجارت است . تجارت الکترونیک، صرف نظر از تمامی برتری ها هنوز دارای نقاط ضعفی است. توانائی دسترسی به رایانه های شخصی و سرعت پائین نقل و انتقال اطلاعات برروی بستر اینترنت امکان دستیابی به پایگاههای اینترنتی را با مشکل مواجه می سازد و در نتیجه تاثیر این موارد، اثر تجارت الکترونیکی را کمرنگ می کند ولی با افزایش کاربران اینترنت و سهولت دستیابی به دنیای مجازی اینترنت ، تجارت الکترونیکی به دنیای آینده چهره ای دگرگون خواهد بخشید. اما متاسفانه آنچه در کشور عزیزمان ایران شاهد هستیم ، شکاف روزافزون با کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه میباشد.که عمده دلیل آن هم نبود بستر مناسب و بروز از جهات مختلف میباشد. لذا بررسی و تحقیق درخصوص عوامل بازدارنده از رشد مناسب تجارت الکترونیک در کشورمان ایران امری ضروری به نظر میرسد.پس باید با همتی بیش از پیش در پیش برد تجارت الکترونیک بکوشیم و ایمان داشته باشیم که خواستن توانستن است. به امید دیدن شهرهای الکترونیکی و در نهایت کشوری الکترونیکی در آینده ای نزدیک.
عوامل سازمانی
تدوین قوانین و دستورالعمل های حقوقی خاص و شفاف در شرکت های بیمه 2. تدوین سیاست ها، خط مشی ها و برنامه های یکپارچه و مقتضی در زمینه بیمه الکترونیکی توسط بیمه مرکزی ایران با مشارکت شرکت های بیمه دولتی و خصوصی 3. بازنگری بیمه مرکزی در ساختار روابط بین شرکت های مختلف بیمه ای جهت استقرار تجارت الکترونیکی 4. بررسی شیوه های افزایش اعتماد بین بیمه گر و بیمه گذار برای مبادله الکترونیکی داده های مربوطه 5. بومی کردن فرهنگ و ابزارهای موردنیاز استقرار تجارت الکترونیک در صنعت بیمه 6. افزایش آگاهی مدیران ارشد شرکت های بیمه از تجارت الکترونیکی 7. به کارگیری هرچه بیشتر شرکت های بیمه ای از اینترنت در انجام امور بیمه ای

عوامل انسانی
گسترش فرهنگ استفاده از رایانه و اینترنت میان اقشار مردم و بیمه گذاران 2. گسترش فرهنگ تجارت الکترونیکی و افزایش آگاهی مردم درباره فواید تجارت الکترونیکی (از طریق آموزش در سطح مدارس و دانشگاه ها) 3. اطلاع رسانی عمومی و انجام تبلیغات لازم برای مشتریان فعلی و بالقوه بیمه الکترونیکی 4. جذب نیروهای متخصص و کافی در زمینه فناوری اطلاعات و بیمه الکترونیکی در صنعت بیمه 5. کاهش مقاومت کارکنان در برابر تغییر از طرق مختلف از جمله آموزش، اطلاع رسانی و …

عوامل فنی
1. ایجاد بستر مخابراتی مناسب جهت استقرار تجارت الکترونیکی (توسعه کابل های فیبر نوری و …) 2. پیاده سازی قوانین و مقررات ضروری و نظارت و پیگیری مسئولین ذی ربط در این زمینه (امضای الکترونیکی، کپی رایت و …) 3. افزایش امکان دسترسی عموم به اینترنت به ویژه در شرکت ها و نمایندگی های بیمه 4. توجه کافی و سریع به توسعه ارتباط بین شرکت های بیمه با سایر بخش های پشتیبان (نظیر بانک ها و موسسات مالی، نیروی انتظامی و …)
عوامل فرهنگی
بستر سازی فرهنگی نقش مهمی در پیاده نمودن فناوری اطلاعات در صنعت بیمه ایفا می نماید و موجب می شود تا به کارگیری ان سریعتر وبا موفقیت انجام شود موثرترین عامل در به کارگیری موفق فناوری اطلاعات اعتقاد و اطمینان مدیران به اینده جهت استفاده از فناوری است .
البته این مورد به تنهایی نمی تواند سبب دستیابی به مزیت رقابتی برای شرکتها شود برای کسب موفقیت باید این فعالیتها با فرهنگ سازمان هماهنگ شده و توسط افراد کلیدی سازمان حمایت شود. .(مقاله امکان سنجی ارائه محصولات بیمه ای موجود به صورت الکترونیک در شرکت های بیمه اصغر صرافی زاده و وحیده علیپور)
3. نصیری یار ، مریم ، در مقاله ای تحت عنوان " شناسایی چالش های بکارگیری فناوری اطلاعات " نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که ، توجه فزاینده سازمان ها و دولت ها به تجارت الکترونیک ، ناشی از اهمیت و میزان تاثیر قابل انتظاری است که هم برمحیط عمومی همه سازمانها (به طور عام) و هم بر فعالیتهای مختلف سازمانها (به طور خاص) می گذارد . در کشورهای پیشرفته و تازه صنعتی شده جهان ، استفاده از تجارت الکترونیک به لحاظ مزایای آن روز به روز گسترش می یابد ، اما کشورهای در حال توسعه را با مشکلات مختلفی مواجه می سازد تجارت الکترونیک ، تغییراتی بنیادین در معاملات تجاری قوانین و مقررات بازار ، محیط رقابتی بازار و…. پدید آورده است. این مقاله ضمن پیشنهاد مدلی برای طبقه بندی حوزه های تاثیر پذیر از فناوری اطلاعات در سازمانهای تجاری ،که در ادبیات تجارت الکترونیک شناسایی شده اند ، نمات قابل توجه و مهم تصمیم گیری در به کار گیری فناوری اطلاعات در سازمان های تجاری را درایران بیان می کند در این مقاله محققان با توجه به نتایج به دست آمده در تحقیق تلاش می کنند توجه تصمیم گیران را به اهمیت سرمایه گذاری منسجم و یکپارچه در فناوری اطلاعات جلب کند .

فصل سوم

روش های انجام تحقیق

3-1 مقدمه
روش انجام تحقیق و چگونگی استفاده از راهکارهای مختلف، بسته به اهمیت و ضرورت تحقیق ها دارد. چرا که بعضی از روش ها می تواند منجر به دید کارشناسانه و دقیقتر نسبت به موضوع مورد بررسی شود. بر این اساس امروزه به ندرت می توان بدون استفاده از روش های آماری اقدام به تفسیر ، تبیین و تحلیل نتایج بدست آمده از تحقیقات و پژوهش های علمی کرد. به این ترتیب ، در قلمرو علم مدیریت نیز کمتر می توان بدون استفاده از روش های آماری تحقیقی درخور توجه انجام داد ، بنابراین پژوهشگران علم مدیریت نیز باید برای اجرای طرح های تحقیقاتی خود در حد لزوم به این ابزار مجهز شده ، برای برآوردن نیازهای ویژه خود از آن بهره مند شوند. اگر اطلاعات را از مهمترین لوازم تصمیم گیری به شمار آوریم ؛ علم آمار که با پردازش دادها و تبدیل آنها به اطلاعات مورد نیاز ، زمینه ی اتخاذ تصمیم را فراهم می کند، یکی از مهم ترین علوم محسوب خواهد شد. آنچه مسلم است هنر مدیران و کارشناسان در نحوه ی استفاده از روش های آماری و تحلیل اطلاعات بدست آمده تجلی پیدا می کند. این امر به حدی اهمیت دارد که امروزه اکثر مدیران و مسئولان سازمان ها ، از مشاوران آماری استفاده می کنند.
3-2 روش انجام تحقیق
روش انجام تحقیق بر مبنای هدف تحقیق، از نوع کاربردی می باشد. زیرا با بکارگیری فرضیات و برخی علوم رفتاری و مدیریت و آمار در مورد جامعه آماری به نتایجی دست می یابد. این تحقیق از لحاظ شیوه و روش در دسته ی تحقیقات علی قرار می گیرد؛ زیرا در آن از تکنیک ها و فنون آماری که به بررسی روابط میان متغییر مستقل و وابسته می پردازد، استفاده شده است.
3-3 جامعه آماری
جامعه آماری عبارتست از " تعدادی از عناصر مطلوب مورد نظر که حداقل دارای یک صفت مشخصه باشند ". صفت مشخصه ، صفتی است که بین همه ی عناصر جامعه آماری مشترک و متمایز کننده جامعه آماری از سایر جوامع باشد بنابراین مشخص کردن جامعه آماری یکی از ضروریات و اصول هر پژوهش به شمار می آید. محدوده و فضای مطلوب ما جامعه آماری را معین و مشخص می کند. با توجه به اینکه بررسی تمام اجزای یک جامعه اطلاعات دقیق تری را در اختیار محقق قرار می دهد، اما شایان ذکراست که فاکتور زمان را باید در دستور کار قرار داد چرا که، این کار زمان زیادی لازم دارد. (صدقیانی، 1381)
جامعه آماری مورد استفاده در این تحقیق شامل کارمندان و کارشناسان بیمه نوین در شهر اهواز می باشد.
3-4 نحوه ی تعیین حجم نمونه و روش نمونه گیری
نمونه عبارتست از : " تعداد محدودی از احاد جامعه آماری که بیان کننده ی ویژگی های اصلی جامعه باشد ". با این تعریف طبیعی است از جامعه های آماری می توان نمونه های متعددی انتخاب کرد.
جهت نمونه گیری می توان از اصول تعیین حجم نمونه در تحلیل رگرسیون چند متغییری نسبت تعداد نمونه به متغییرهای مستقل نباید از 5 کمتر باشد ، در غیر این صورت نتایج حاصل از معادله رگرسیون چندان تعمیم پذیر نخواهد بود. نسبت محافظه کارانه تر 8 مشاهده به ازای هر متغییر مستقل پیشنهاد شده است. (آذر ، 1387)
در این تحقیق حجم نمونه بر اساس فرمول زیر محاسبه شده است:
q ≤ n ≤ 3q
پرسشنامه حاوی 16 سوال است و حداقل نمونه باید بین دو مقدار 16 و 48 باشد و با توجه به نظر استاد راهنما حد وسط این مقادیر یعنی 30 در نظر گرفته شده است.

3-5 روش گردآوری اطلاعات
در این تحقیق از روش میدانی برای گرد آوری داده ها استفاده می شود.

3-6 ابزار گردآوری اطلاعات
در تحقیق حاضر از ابزار پرسشنامه جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. پرسشنامه تهیه شده براساس عوامل کلیدی و حیاتی موجود در این تحقیق استخراج گردیده است. این پرسشنامه دارای 12 سوال در رابطه با بررسی نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر بیمه نوین در شهر اهواز می باشد.
جدول شماره یک مربوط به فرضیات تحقیق
ردیف
فرضیات تحقیق
تعداد سوالات
ترتیب سوالات
1
فرضیه شماره یک
4
1 تا 4
2
فرضیه شماره دو
4
5 تا 8
3
فرضیه شماره سه
4
9 تا 12
4
فرضیه شماره چهار
4
13 تا 16
شایان ذکر است که پرسشنامه مذکور در نهایت با تائید استاد راهنما مورد استفاده قرار گرفته است و به همین جهت استاندارد محسوب می شود. همچنین سوالات پرسشنامه بر اساس مقیاس ترتیبی و طیف لیکرت 5 تایی شامل: " بسیارکم، کم، متوسط، زیاد، بسیار زیاد" تنظیم گردیده و براساس موضوع فرضیات تحقیق طراحی شده است.

3-7 روایی و پایایی ابزار جمع آوری داده ها
3-7- 1 روایی
روایی ، آن خصیصه ابزار و یا روش جمع آوری داده هاست که با داشتن این خصیصه مقولاتی را تعیین می کند که برای تعیین آن مقولات طرح ریزی شده است. بطور خلاصه یعنی " بتواند چیزی که قصد سنجیدنش را دارد ، بدرستی بسنجد".
روایی از آن جهت حائز اهمیت است که در صورت عدم وجود روایی نتایج حاصل از اندازه گیری ها و آزمون ها ارزش و اعتبار علمی نخواهد داشت. با توجه به این که پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش به تایید استاد راهنما محترم رسانده شده است، بنابراین از لحاظ روایی تا حد بالایی قابل اعتماد است.

3-7-2 پایایی
یکی از شرایط مهم برای اینکه آزمون، وسیله ای مطمئن برای پیش بینی و سنجش متغییر مورد نظر باشد این است که قابل اعتماد و اطمینان و دارای ثبات باشد ؛ یعنی با انجام آن آزمون ، همیشه نتایج یکسانی به دست آید.پس پایایی آزمون مقیاسی است که بوسیله آن، درجه ی اعتماد به نتایج حاصل از آن آزمون تعیین می گردد. (سعادت ، 1380)
پایایی ، کیفیت ثبات و اعتباری است که ابزار یا روش جمع آوری داده ها در طول زمان نشان می دهد. برای بدست آوردن ضریب پایایی روش های مختلفی وجود درد که مهمترین آنها عبارتست از :
الف) تکرار آزمون
ب) معادل سازی
ج) دو نیم سازی
د) روش کودز – ریچاردسون
ه) روش مقیاس آلفای کرونباخ
برای سنجش پایایی پرسشنامه مذکور از روش آلفای کرونباخ و تنصیف استفاده شده است. پایایی به آن حدی اطلاق می شود که فرایند سنجش فاقد هر دو نوع خطای سیستماتیک و تصادفی و مقصود از روایی آن است که ابزار سنجش بتواند خصیصه و ویژگی مورد نظر به درستی مورد سنجش قرار دهد. (خاکی ، 1382)
پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش استاندارد بوده و پس از آماده سازی مقدماتی میان چند تن از کارشناسان جامعه آماری توزیع و نیز خدمت استاد راهنما ارائه و اصلاحات لازم در آن اعمال شده است تا برای توزیع نهایی آماده گردد. در این پژوهش برای سنجش اعتبار پرسشنامه از مقیاس آلفای کرونباخ و تنصیف استفاده شده است. با استفاده از نرم افزار SPSS ضریب آلفای کرونباخ بدست آمده برای این پرسشنامه 87/0 است که نشان دهنده این است که پرسشنامه از اعتبار خوبی برخوردار است.

3-7-2-1 ضریب آلفای کرونباخ 1

16N of Cases = 30 N of Items =

8726.Alpha =

همانگونه که مشاهده می شود ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده برای پرسشنامه مورد نظر 87/0 می باشد که بیانگر پایایی خوب پرسشنامه به کار رفته شده می باشد. (آذر ، 1387)

3-7-2-2 ضریب پایایی تنصیف
همانگونه که مشاهده می شود ضریب تنصیف به دست آمده برای پرسشنامه از دو روش گاتمن و اسپیرمن براون انجام گرفته که به ترتیب 87/0 و 87/0 می باشد که همچنین نشان دهنده پایایی بسیار خوب پرسشنامه به کار رفته شده می باشد.

Reliability Coefficients

16N of Cases = 30N of Items =

Guttman Split-half =.8722
Unequal-length Spearman-Brown = .8706

8 Items in part 1 8 Items in part 2

Alpha for part 1 =.6274 Alpha for part 2 =.53222

نکته : فرمول های استفاده شده از منابع ذکر شده می باشد که با توجه به نظر استاد مشاور جهت سنجش پایایی پرسشنامه به کارگرفته شده اند.

3-8 روش تجزیه و تحلیل دادها
در تحقیق حاضر اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت ، لذا در تحلیل توصیفی از جدول توزیع فراوانی ، پراکندگی و نمودارها با استفاده از نرم افزارهای Excel و در تحلیل استنباطی از نرم افزار Spss استفاده می شود.

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل داده های تحقیق

4-1 مقدمه
پژوهشگر پس از اینکه روش تحقیق خود را مشخص کرد و با استفاده از ابزارهای مناسب، داده های مورد نیاز را برای آزمون فرضیه های خود جمع آوری کرد، اکنون نوبت آن است که با بهره گیری از تکنیک های مناسب آماری که با روش تحقیق و نوع متغیرها سازگاری دارد، داده های جمع آوری شده را دسته بندی و تجزیه و تحلیل نماید و در نهایت فرضیه هایی را که تا این مرحله او را در تحقیق هدایت کرده اند، در بوته آزمون قرار دهد و تکلیف آنها را مشخص کند و سرانجام بتواند پاسخی(راه حلی) برای پرسش تحقیق بیابد. (خاکی، 1382، ص 303)
در تحقیق حاضر برای تجزیه و تحلیل داده ها، از فنون آمار توصیفی شامل جداول فراوانی و نمودار میله ای برای تجزیه و تحلیل داده های جمعیت شناسی نمونه آماری و از آزمون های آماری شامل آزمون " گاتمن و اسپیرمن " و آزمون " تی " برای بررسی فرضیات تحقیق استفاده شده است.
4-2 تجزیه و تحلیل داده ها
داده ها شامل ارقام و مشخصاتی هستند که برای معنی دار کردن باید از روش های آماری یا غیر آماری به منظور دستیابی به هدف تحقیقات یا پژوهش استفاده کرد. تجزیه و تحلیل به عنوان مرحله ای علمی از پایه های اساسی هر تحقیق است که به وسیله آن کلیه فعالیت های تحقیق تا رسیدن به نتیجه کنترل هدایت می شوند، به عبارت دیگر تجزیه و تحلیل نتایج عبارت از روشی که به وسیله آن کل فرایند و پژوهش از انتخاب مسئله تا رسیدن به یک نتیجه مورد کنترل قرار می گیرد. (سرمد، 1381، ص 207)
در این تحقیق از فنون آمار توصیفی شامل جدول فراوانی و نمودار میله ای برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق استفاده شده است.
4-3 تحلیل های توصیفی
هدف علم آمار، استنتاج از تعداد زیادی مشاهدات است که از جامعه بدست می آیند؛ بنابراین اولین سوالی که به ذهن هر پژوهشگری می رسد این است که آیا می توان این مجموعه بزرگ از مقادیر را توصیف کرد و چگونه می توان مشاهدات زیاد را در یک چارچوب مشخص سازماندهی نمود. (آذر، 1387)
محقق در این تجزیه و تحلیل، داده هایی را که با استفاده از نمونه آماری بدست آورده را با استفاده ازابزارهای تجزیه و تحلیل توصیفی مناسب را مورد بررسی قرار داده است.
نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل بصورت زیر می باشد:
30 نفر از کارمندان و کارشناسان بیمه نوین شهر اهواز مورد مطالعه قرار گرفتند و این 30 نفر که نمونه آماری این تحقیق بوده ه اند شامل 24 مرد و 6 زن می باشد.
این 30 نفر به پرسشنامه ای که در بخش ضمائم این تحقیق ارائه شده پاسخ داده اند و در ادامه این بخش پاسخ ها و نتایج حاصل از آن در قالب نمودار و جداول فراوانی ارائه گردیده که با استفاده از روش های آماری به تجزیه و تحلیل آن ها می پردازیم.

4-3-1 جدول و نمودارمربوط به جنسیت پاسخ دهندگان
جدول شماره دو مربوط به جنسیت
جنسیت
فراوانی
فراوانی %
مرد
24
80
زن
6
20
مجموع
30
100

نمودار شماره یک مربوط به جنسیت
همانطور که ملاحظه می شود اکثر پاسخ دهندگان مرد بوده اند. به طوریکه 80 % درصد از پاسخ دهندگان ما را مردها تشکیل می دهند.

4-3-2 جدول و نمودارمربوط به سن پاسخ دهندگان
جدول شماره سه مربوط به سن پاسخ دهندگان
سن
فراوانی
% فراوانی
30-20
14
47
40-30
10
33
بیش از40
6
20
مجموع
30
100

نمودارشماره دو مربوط به سن پاسخ دهندگان

با توجه به رتبه به دست آمده از پرسشنامه، اکثر پاسخ دهندگان دارای سنین 20 تا 30 سال می باشند.
4-3-3 جدول و نمودارمربوط به سابقه خدمت پاسخ دهندگان
جدول شماره چهار مربوط به سنوات خدمت پاسخ دهندگان
سابقه خدمت
فراوانی
% فراوانی
کمتر از 5
3
10
10-5
16
53
15-10
8
27
بیش از 15
3
10
مجموع
30
100

نمودار شماره سه مربوط به سنوات خدمت پاسخ دهندگان

از آنجایی که اکثر پاسخ دهندگان دارای سنوات خدمت متوسط می باشند، بنابراین مشاهده می شود که سنوات خدمتی نیز در طبقه میانی تمرکز بیشتری دارد و اکثر افراد در طبقه میانی از نظر سنوات خدمتی قرار دارند.

4-3-4 نمودارمربوط به سطح تحصیلات پاسخ دهندگان
جدول شماره پنج مربوط به میزان تحصیلات پاسخ دهندگان
تحصیلات
فراوانی
% فراوانی
دیپلم
2
7
فوق دیپلم
4
13
لیسانس
15
50
فوق لیسانس
8
27
دکترا
1
3
مجموع
30
100

نمودار شماره چهار مربوط به میزان تحصیلات پاسخ دهندگان
نتایج بدست آمده از پرسشنامه نشان می دهد 7 درصد پاسخ دهندگان دیپلم ، 13 درصد فوق دیپلم ؛ 50 درصد لیسانس، 27درصد فوق لیسانس، 3 درصد دکترا دارند.

4-4 تجزیه و تحلیل استنباطی
بعد از اینکه محقق یافته های توصیفی را با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل توصیفی مناسب مورد ارزیابی و آزمون قرار داد به سراغ تجزیه و تحلیل استنباطی می رود و از دیگر ابزارهای تجزیه و تحلیل آماری برای تایید یا رد فرضیات استفاده می کند. بنابراین در این نوع تجزیه و تحلیل محقق با استفاده از مقادیر نمونه، آماره ها را محاسبه می کند. آماره اصطلاحی است که در رابطه با نمونه به کار می رود و خصوصیتی از نمونه را بررسی می کند. مثلا میانگین، واریانس، یا نسبت نمونه، آماره می باشند. آماره از نمونه ای به نمونه دیگر تغییر می کند. پارامتر عددی است که خصوصیتی از یک جامعه را بیان می کند، مانند میانگین، واریانس و میانه جامعه که پارامتر می باشند. با اینکه پارامترها در یک جامعه ثابت می باشند، ولی مجهول هستند و به کمک آماره ها بایستی پارامترها را بر طبق روش های آماری براورد کرد که به آن استنباط یا استنتاج آماری گویند. (صدقیانی، 1381)
در این بخش به منظور آزمون هر یک از فرضیه ها، جامعه آماری را از طریق آزمون تی یک نمونه ای مورد بررسی قرار می دهیم.

4-5 آزمون فرضیه ها
دراین تحقیق از آزمون های آماری پارامتریک جهت تحلیل داده ها استفاده می گردد. در این تحقیق ما جهت بررسی هر یک از فرضیه ها از آزمون تی یک نمونه ای استفاده می کنیم.
با در نظر گرفتن اینکه از 16 سوال موجود در پرسشنامه سوالات یک تا چهار، مربوط به فرضیه اول، یعنی عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز ، سوالات پنج تا هشت مربوط به فرضیه دوم، یعنی عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در ، سوالات نه تا دوازده مربوط به فرضیه سوم، یعنی عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز و سوالات سیزده تا شانزده مربوط به فرضیه چهارم یعنی عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز می باشد که به آزمون هر یک از فرضیه ها با استفاده داده های آماری موجود می پردازیم.
بطورکلی فرضیات این تحقیق عبارتند از:
1. عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیرگذار می باشد.
2. عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز موثر است.
3. عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.
4. عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.
نکته: فرمول های استفاده شده از منابع ذکرشده می باشد که با توجه به نظر استاد مشاورجهت مشخص نمودن سطوح معناداری به کارگرفته شده اند.

4-5-1 آزمون فرضیه اول
در این آزمون میخواهیم تاثیر عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک را آزمون کنیم.
فرضیه اول پژوهش عبارت است از اینکه عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیرگذار می باشد.
جدول شماره شش- تاثیر عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک

تعداد افراد
میانگین
انحراف استاندارد
انحراف استاندارد میانگین
عوامل انسانی
30
20.4178
24.90677
71,062

10 Test Value =

t
درجه آزادی
سطح معناداری
تفاوت میانگین
95%
سطح اطمینان تفاوت

حداقل
حداکثر
عوامل انسانی
6.705
30
0/008
13.9286
12.8394
25.0173
همانطورکه درجدول فوق مشاهده می شود 6.705 مقدار t، درسطح معناداری 0/008بدست آمده است. بنابراین به علت اینکه سطح معناداری در این یافته کمتر از 05/0 می باشد، فرضیه مربوطه تایید می شود یعنی عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین تاثیرگذار است.
4-5-2 آزمون فرضیه دوم
در این آزمون میخواهیم تاثیر عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک را آزمون کنیم.
فرضیه دوم پژوهش عبارت است از اینکه عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز موثر است.
جدول شماره هفت- تاثیر عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک

تعداد افراد
میانگین
انحراف استاندارد
انحراف استاندارد میانگین
عوامل سازمانی
30
27.5517
14.79778
83.954

10 Test Value =

t
درجه آزادی
سطح معناداری
تفاوت میانگین
95%
سطح اطمینان تفاوت

حداقل
حداکثر
عوامل سازمانی
8.707
30
0/067
7.0517
14.9857
27.1159
همانطورکه درجدول فوق مشاهده می شود 8.707 مقدار t، درسطح معناداری 0/067 بدست آمده است. بنابراین به علت اینکه سطح معناداری در این یافته بیشتر از 0/05 است، این فرضیه رد می شود یعنی عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین تاثیرگذار نیست.
4-5-3 آزمون فرضیه سوم
در این آزمون میخواهیم تاثیر عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک را آزمون کنیم.
فرضیه سوم پژوهش عبارت است از اینکه عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.
جدول شماره هشت- تاثیر عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک

تعداد افراد
میانگین
انحراف استاندارد
انحراف استاندارد میانگین
عوامل فرهنگی
30
21.5223
14.56847
66.4322

10 Test Value =

t
درجه آزادی
سطح معناداری
تفاوت میانگین
95%
سطح اطمینان تفاوت

حداقل
حداکثر
عوامل فرهنگی
7.719
30
0/005
5.8448
13.4876
28.2022
همانطورکه درجدول فوق مشاهده می شود 7.719 مقدار t، درسطح معناداری0/005 بدست آمده است. بنابراین به علت اینکه سطح معناداری دراین یافته کمتراز 05/0 می باشد فرضیه مربوطه تایید می شود یعنی عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین تاثیرگذار است.

4-5-4 آزمون فرضیه چهارم
دراین آزمون می خواهیم میزان تاثیر عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک را آزمون کنیم.
فرضیه چهارم پژوهش عبارت است از اینکه عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.
جدول شماره نه- تاثیر عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک

تعداد افراد
میانگین
انحراف استاندارد
انحراف استاندارد میانگین
عوامل فنی
30
27.1043
15.95443
61.5450

10 Test Value =

t
درجه آزادی
سطح معناداری
تفاوت میانگین
95%
سطح اطمینان تفاوت

حداقل
حداکثر
عوامل فنی
5.657
30
0/007
12.6034
11.9770
67.4899

همانطورکه درجدول فوق مشاهده می شود 5.657 مقدار t، درسطح معناداری 0/007بدست آمده است. بنابراین به علت اینکه سطح معناداری دراین یافته کمتر از 05/0 می باشد، فرضیه مربوطه تایید می شود یعنی عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین تاثیرگذار است.

4-6 خلاصه فصل چهارم
در ابتدای این فصل، نخست به تجزیه و تحلیل یافته های توصیفی با استفاده از جداول و نمودارها که از نرم افزار Excel استفاده و داده های آن از طریق پرسشنامه جمع آوری شده بودپرداختیم. سپس داده های تحقیق با استفاده از فنون آمار استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت و در این تحلیل از آزمونهایی نظیر آزمون آلفای کرونباخ و تصنیف و آزمون تی استفاده شده است.
در آزمون فرضیه های تحقیق، چهار فرضیه تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند، که به جز فرضیه دوم، بقیه فرضیات تایید شدند. این بدین معنی است که تجارت الکترونیک بر بیمه نوین تاثیرگذار می باشد.

فصل پنجم

نتیجه گیری و پیشنهادات

5-1 مقدمه
در این فصل ، با توجه به در نظر گرفتن تمام جوانب و کسب تجربه های به دست آمده در این تحقیق، به کار نتیجه گیری خواهم پرداخت و راه حل ها و پبشنهاد های لازم را جهت توسعه تجارت الکترونیک در بیمه نوین ذکر خواهیم کرد.
5-2 نتیجه گیری
در تحقیق حاضر در مجموع چهار فرضیه با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون فرضیات به شرح زیر بیان می گردد :

5-2-1 نتیجه گیری از فرضیه اول
فرضیه اول پژوهش عبارت است از اینکه عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیرگذار می باشد.
به منظور سنجش این فرضیه از آزمون تی استفاده شده است و با توجه به نتایج بدست آمده از فرضیه اول مشاهده می شود که مقدار آماره t برابر 6.705 می باشد. این بدین معنی است عوامل انسانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیرگذار می باشد.
5-2-2 نتیجه گیری از فرضیه دوم
فرضیه دوم پژوهش عبارت است از اینکه عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز موثر است.
به منظور سنجش این فرضیه از آزمون تی استفاده شده است و با توجه به نتایج بدست آمده از فرضیه اصلی مشاهده می شود که مقدار آماره t برابر 8.707 می باشد. این بدین معنی است که نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که عوامل سازمانی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز موثر نیست. پاسخ دهندگان بر این باور بودندکه عوامل سازمانی ارتباط معناداری با تجارت الکترونیک ندارد.
5-2-3 نتیجه گیری از فرضیه سوم
فرضیه پژوهشی سوم عبارت است از اینکه عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.
به منظور سنجش این فرضیه از آزمون تی استفاده شده است و با توجه به نتایج بدست آمده از فرضیه اصلی مشاهده می شود که مقدار آماره t برابر 7.719 می باشد. این بدین معنی است که عوامل فرهنگی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد. به عقیده پاسخ دهندگان عوامل فرهنگی در هر سازمان از جمله مهمترین فاکتورهایی است که هر شرکت بیمه ای می بایست در راه دستیابی به یک عملکرد مناسب مهم بشمارد. در غیر اینصورت شرکت بیمه براحتی در مقابل هر تهدید و یا بحران ممکن است با آشوب و اختلال مواجه شود.
5-2-4 نتیجه گیری از فرضیه چهارم
فرضیه چهارم پژوهش عبارت است از اینکه عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد.
به منظور سنجش این فرضیه از آزمون تی استفاده شده است و نتایج حاصل از این آزمون حاکی از تایید این فرضیه می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده از این فرضیه مشاهده می شود که مقدار آماره t برابر 5.657 می باشد. این بدین معنی است عوامل فنی بر تحقق تجارت الکترونیک در بیمه ی نوین در اهواز تاثیر دارد. به عقیده پاسخ دهندگان عوامل فنی از فاکتورهای حیاتی در محیط کار برای هر شرکت بیمه ای است که رابطه قوی با تجارت الکترونیک دارد.

5-3 نتیجه گیری کلی تحقیق
با توجه به نتایج حاصل شده از تحقیق ؛ نشان می دهد که تجارت الکترونیک روز به روز در حال گسترش است و تاثیرات قابل توجهی برروی تمامی صنایع و به تبع آن بر زندگی انسان ها گذارده است. صنعت بیمه از این تغییرات مصون نیست، و متاثر از علوم جدید بوده و خواهد بود. با توجه به رشد سریع ضریب نفوذ تجارت الکترونیک در اقتصاد جهانی لازم است میزان تاثیر گذاری آن را بر روی صنعت بیمه در نظر گرفت. شرکت های بیمه با توجه به روند توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات و حضور رقبای جدید و قوی تر شدن رقبای قبل برای ماندن در عرصه رقابت نیازمند مجهز شدن به این نوآوری در صنعت خود می باشد. تا با به بکارگیری ازین فناوری پیشرفته بتواند به رقابت بپردازد و به اهداف بلندمدت خود برسد.

5-4 راهکار ها و پیشنهادات
1. در خصوص سودمندی، مشتری باید احساس و ادراک مفید بودن در هنگام استفاده از این خدمات را بکند. مشاوره و دریافت اطلاعات در باب بیمه به مشتریان ، امکان نرخ گیری حق بیمه جز راه های ابتدایی جلب و تقویت پذیرش خدمات از سوی مشتری است.
2. در خصوص عامل نگرش و تمایل به استفاده، شرکت های بیمه با سرمایه گذاری در حوزه بیمه الکترونیک و تبلیغات در خصوص شناساندن بیمه الکترونیک به آحاد مردم خصوصا جوانان می توانند در شناخت بیشتر بیمه و ایجاد نگرش و تمایل به استفاده از آن نقش موثری داشته باشد.
3. با ایجاد امتیازات و یا برخی تخفیفات برای مشتریانی که از این خدمات استفاده می کنند می توان در جهت جذب و پذیرش مشتری اقدامات بهتری انجام داد.
4. در خصوص سهولت استفاده، برخی محققان اعتقاد دارند که مصرف کنندگان به محیط های گرایش پیدا میکنند که بتوانند فرایند گزینش و خرید محصول را برای آنها تسهیل کنند.
5. برای ایجاد اعتماد، تضمین امنیت بر خط بسیار مهم است. این موضوع می تواند صریحاً با ذکر امکانات امنیتی استفاده شده در وب سایت صورت پذیرد. امکانات امنیتی اینترنت مانند دیواره های آتش، روترهای فیلتر کننده، کارت های هوشمند، گواهی نامه دیجیتال و سندیت می تواند در افزایش درک اعتماد مشتری موثر باشد. قرار دادن بیانیه امنیت 2 و حریم خصوصی 3 در معرض دید کابران گام اول در این راه است.

( منــــابع و مــــآخذ )

منابع فارسی
1. آذر، عادل، آمار و کار برد آن در مدیریت، جلد دوم ، تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت) چاپ دهم ص281، 1385
2. بیمه های مسئولیت – الن پاول – ترجمه علی اکبر ریسه-چاپ بیمه مرکزی ایران 1381
3. پروکوپنکو ، جوزف ، مدیریت بهره وری (ترجمه : ابراهیمی مهر) ، موسسه کار و تامین اجتماعی ، تهران، صفحه 92، 1385
4. تازه های جهان بیمه شماره 108 ص 25 خرداد 1386
5. جانی ، جمال ، تجارت الکترونیک ، مجله پیام مدیریت، ش 25 ، ص 85-67 ، 1386
6. جان دیوئی ، مدیریت و سازمان (ترجمه : حسین مهریان) ، موسسه کار و تامین اجتماعی ، تهران، صفحه 125 ، 1372
7. خاکی، اسد الله، روش های تحقیق در علوم تربیتی و روان شناسی، تهران، احسن، صفحه 228 و 303 ،1382
8. دکتر جانعلی محمد صالحی ـ حقوق زیان دیدگان ، 1388
9. دکتر محمود زرگر، مدل های راهبردی و راهکارهای تجارت در اینترنت، انتشارات بهینه، 1380
10. دیوید ، فرد ؛ مدریت استراتژیک ؛ ترجمه دکتر علی رضائیان و دکتر سید محمد اعرابی ؛ انتشارات : دفتر پژوهش های فرهنگی، صفحات 34 و 396 ، 1387
11. سعادت ، اسفندیار، مدیریت منابع انسانی ، انتشارات سمت، صفحه 10 ، 1380
12. سرمد، ایرج، نقش توسعه منابع انسانی در ارتقای بهره وری سازمان ها، مدیریت دولتی صفحه 207 ، 1381
13. شریفی، حسن پاشا(1380)؛ روش های تحقیق در علوم رفتاری، تهران، سخن، چاپ اول، صفحه 40
14. صادقی، مهدی و نوری، زهرا؛ تجارت جهانی الکترونیک و فن آوری اطلاعات، مشهد، سخن گستر، 1380
15. صدقیانی، رضا، روش­ های تحقیق و سنجش در علوم تربیتی و روان شناسی، تهران، رهیافت،1381
16. قاسم زاده، فریدون ؛ 1382، 'چـالش های قانونی پیاده سازی تجارت الکترونیک در ایران '، مجموعه مقالات همایش تجارت الکترونیک، چاپ و نشر بازرگانی.
17. کریمی، آیت ، 1383 ،'نقش فناوری اطلاعات در صنعت بیمه '، فصلنامه تخصصی آسـیا، ش 03 و 13، ص 02-51
18. کلیات بیمه – آیت کریمه چاپ هشتم- پژوهشکده بیمه مرکزی
19. گرمکی ، مهدی ، " ارتقای سطح آمادگی الکترونیکی از طریق شناخت مدل های آمادگی و بلوغ الکترونیکی در صنعت بیمه" 1390
20. مهدی علیپور حافظی، تجارت الکترونیکی در مراکز اطلاع رسانی، سخنرانی، همایش جهانی شهرهای الکترونیکی و اینترنتی جزیره کیش، 11-13 اریبهشت، 1380
21. همایش تجارت الکترونیکی؛ تجارت الکترونیکی راه به سوی جهانی شدن، تهران، معاونت برنامه ریزی و بررسی های اقتصادی 1382
22. معمار نژاد، عباس؛ تجارت الکترونیکی، کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد، شماره 3، فصلنامه مدیریت،1384
23. مقیمی، محمد (1377) ؛ س‍ازم‍ان و م‍دی‍ری‍ت روی‍ک‍ردی پ‍ژوه‍ش‍ی ؛ انتشارات خانیران ؛( صحفه 37)
24. نجفی، حبیب الله(1386)؛ روش های تحقیق در علوم تربیتی و روان شناسی، تهران، احسن، چاپ اول، صفحه 40
25. نصیری یار، مریم، 'شناسایی چالش های به کارگیری فناوری اطلاعات '، ماهنامه تدبیر، سال 1385 ، ش 761

منابع لاتین

1. www.innovin.ir

پرسشنامه

به نام خدا

پرسشنامه حاضر به منظور بررسی نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر بیمه نوین در شهر اهواز تهیه و تدوین شده است. از جنابعالی به عنوان یکی از ذینفعان این طرح در خواست می شود با ارائه پاسخ های صحیح به سوالات مطرح شده ، محقق را در انجام هر چه بهتر این تحقیق یاری فرمایید. دقت نظر شما در تکمیل پرسشنامه ما را در تحقق اهداف آن یاری می نماید.
پیشاپیش از همکاری شما کمال تشکر و قدردانی را داریم.

مشخصات پاسخگو:

جنسیت:
مرد  زن 

سن:
20 تا 30  30 تا 40  بیشتر از 40 

سابقه خدمت:
کمتر از 5 سال  5 تا 10 سال  10 تا 15 سال  بیش از 15 سال 

میزان تحصیلات:
دکتری  فوق لیسانس لیسانس  فوق دیپلم دیپلم 
بسیار زیاد
زیاد
متوسط
کم
بسیار کم

سوالات مربوط به تحقیق

1- میزان استخدام نیروی انسانی متخصص در شرکت

2- افراد در شرکت به سرعت خود را با فرایندهای کاری الکترونیکی تطبیق می دهند.

3- رضایت پرسنل از میزان دسترسی به اینترنت

4- میزان دسترسی به نرم افزارهای محصولات بیمه ای تحت وب در کشور

5- امکان پرداخت الکترونیکی حق بیمه برای بیمه گر

6- متخصصان فنی جهت پشتیبانی از طرح بیمه الکترونیک در شرکت حضور دارند.

7- برگزاری دوره های آموزشی مناسب جهت آموزش پرسنل

8- پویایی مشتری و تحقق تجارت الکترونیک در بیمه تاثیر گذار است.

9- فناوری پیشرفته درون سازمان

10- شرکت از شیوه های افزایش اعتماد بیمه گر برای مبادله الکترونیکی داده ها استفاده می کند.

11- به کار گیری اینترنت در انجام امور بیمه ای شرکت بیمه نوین به وفور انجام می پذیرد.

12- مدیران از تجارت الکترونیک در بیمه استقبال و حمایت می کنند.

13- بیمه گذاران با سیستم بیمه الکترونیک آشنایی دارند.

14- میزان اعتماد مردم به انجام کارهای بیمه ای از طریق اینترنت رضایت بخش است.

15- پرسنل از تجارت الکترونیک در بیمه استقبال و حمایت می کنند.

16- مردم به وجود انواع محصولات بیمه ای در زندگی اعتقاد پیدا کرده اند.

با تشکر

مرجع بزرگ خرید و فروش فایل های قابل دانلود
دارای سیستم پیشرفته همکاری در فروش فایل
مشاوره در زمینه تدوین پروپوزال، پایان نامه، مقاله،…

www.FaraFile.ir

1 Reliability Coefficients

2 خاکی ، 1382
—————

————————————————————

—————

————————————————————

ج

فصل اول: کلیات تحقیق

6

فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق

33

فصل سوم: روش های انجام تحقیق

40

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده های تحقیق

47

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

60

68


تعداد صفحات : 75 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود