تارا فایل

پروپوزال بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان بندر خرمشهر


بسمه تعالی

آموزش دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا
درخواست تصویب موضوع پروژه کارشناسی

1- عنوان پایان نامه
فارسی:
بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان بندر خرمشهر
لاتین:

2- مشخصات دانشجو
نام خانوادگی : محمدی نژاد
نام : مریم
شماره دانشجویی : 9055823
دانشکده : اقتصاد و مدیریت دریا
رشته تحصیلی : مدیریت و بازرگانی دریایی
گرایش : بندر
پست الکترونیک : maryam.kmsu90@gmail.com
تلفن : 09302025045

3- مشخصات استاد راهنما
استاد راهنما
نام خانوادگی: رشنودی
نام: اصغر
تخصص اصلی: مدیریت

آخرین مدرک تحصیلی: فوق لیسانس
پست الکترونیک: asghar.rashnoodi@gmail.com

رتبه دانشگاهی: هیات علمی

5- اطلاعات پایان نامه
5-1 واژگان کلیدی
فارسی: انگیزش شغلی- میزان آزادی افراد – تامین نیاز اولیه- پذیرش اجتماعی

لاتین:
5-2 نوع تحقیق
بنیادی 
نظری 
کاربردی 
توسعه ای 
بیان مساله
بحث و بررسی در خصوص ارضای نیازها و عوامل دیگری و اثر بخشی بیشتر کارکنان و ایجاد محیطی صیفی و پر جاذبه برای آنان در محیط های سازمانی توجه هر فرد دلسوز به آینده این مرز و بوم را به خود معطوف می آورد. چرا که با تلاش و همفکری کلیه آمار و سازمان های جامعه است که می توان به طور طبیعی امیدوار بود از طریق اعمال یک مدیریت صحیح و علمی کشور واقعاً در جهت توسعه و پیشرفت قدمهای اساسی بردارد. از آنجا که محقق خود چندی است در سازمان بندر و کشتیرانی خرمشهر به عنوان کارشناس تحقیقات مشغول به کار می باشد و بارها شاهد تغییر و حیات کارشناسان این سازمان بوده است لذا همواره این سئوال برایش مطرح بوده و هست که چرا و چگونه در پاره ای موارد از طریق ایجاد انگیزش و ارضای نیازهای منطقی و معقول کارشناسان در دلبستگی به کار و بالا بردن روحیه آنها تاثیر مثبت حاصل شده و با بالعکس در اثر کم توجهی و ضعف مدیریت، تا چه حد در روحیه و انگیزه افراد اثر سوء گذاشته است چرا برخی افراد در سازمان با وجود امکانات و مزایای یکسان فعال و دارای انگیزه و برخی دیگر، تمامی مشکلات ماندگار می شوند؟ در چه صورتی افراد حداکثر توان خود را در کار به عمل می آورند؟چگونه می تون روحیه شغلی آنان را افزایش داد؟ و چرا و چراهای دیگر موجب شده است که محقق در انی خصوص گام برداشته تا عوامل موثر و اسایی در انگیزش کارشناسان سازمان بندر و کشتیرانی خرمشهر را مورد بررسی قرار دهد و از این رهگذر بتواند در جهت ارتقا و اثر بخشی عملکرد کارشناسان در راستای اهداف سازمان رهنمودها و راهکارهایی هر چند ناچیز ارائه دهد. (حریری، 1388)
اهمیت و ضرورت تحقیق
مفهوم تفاوت های فردی و بالاخص نیاز کارکنان و مفاهیم مرتبط با انگیزش به چند دلیل از اهمیت برخوردار است. آگاهی از چگونگی تفاوت افراد می تواند به مدبر کمک کنید تا کارکنان خود را بهتر بشناند و در نتیجه اقداماتی انجام دهد که هدف از آن فراهم آوردن موجبات ارضای نیاز کارکنان باشد با در نظر گرفتن اینکه برخی از کارکنان برای مشاغل فروش تعدادی برای مشاغل ستادی و گروهی برای مشاغل تحقیقاتی مناسب ترند آگاهی از این تفاوت ها در تصمیم گیری مربوط سازماندهی یعنی اینکه چه کسی را به چه شغلی باید گمارد می تواند مفید باشد. (حسینی، 1386)
آگاهی از نیازهای افراد سازمانی مدیران را در دادن یا ندادن پاداش یاری می کند عکس العمل برخی از کارکنان در مقابل پاداش های مختلف متفاوت است و این آگاهی در زمینه تفاوت در نیازها می تواند به مدیر کمک کند تا سیستم های منطبق با نیازهای کارکنان را طرح ریزی کند. (شعنی ، 1391)
همچنین شناخت اینکه کارکنان نیازهای متفاوتی را دنبال می کنند، می تواند به مدیر این مطلب را تفهیم کند که چرا رفتار کودکان متفاوت است؟
سرانجام اینکه در سطح کلی آگاهی از فرآیند های اساسی انگیزش برای شناخت پویایی سازمان ضروری است چرا رفتار مردم اینگونه می باشد؟ چه چیزی موجب عملکرد خوب باید می شود؟ و….پاسخ به اینگونه سئوالات با شناخت آنچه کارکنان را بر می انگیزاند روشن می شود.
ادبیات و پیشینه تحقیق
هدف از گنجاندن بخش پیشینه تحقیق ، عبارت است از :
1. برقراری ارتباط منطقی میان اطلاعات پژوهش های قبلی با مسئله تحقیق.
2. دست یابی به چارچوب نظری و یا تجربی برای مسئله تحقیق.
3. آشنایی با روش های تحقیق مورد استفاده در پژوهش های قبل.

در رابطه با موضوع مستقیم تحقیق ، پژوهشی صورت نگرفته است. اما در موضوعات مرتبط به پژوهش های زیر اشاره نماییم :
1- حریری، نجلا ؛ بهار 1388، " بررسی میزان رضایت شغلی کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی "
هدف پژوهش حاضر، آگاهی از میزان رضایت شغلی کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور است. روش پژوهش پیمایشی تحلیلی و ابزار مورد استفاده، پرسشنامه و جامعه آماری مورد مطالعه نمونه ای به تعداد 542 نفر از کتابداران کتابخانه های عمومی در مراکز استانهاست. برای اجرای این پژوهش، ابتدا مدلی برای سنجش رضایت شغلی کتابداران در قالب 6 بعد و 27 متغیر طراحی شد و رضایت شغلی کتابداران بر اساس مدل طراحی شده و با احتساب نمرات 27 متغیر محاسبه گردید. بر اساس یافته ها، رضایت شغلی کتابداران از حد متوسط پایین تر است. در رابطه با ابعاد رضایت شغلی، رضایت از ابعاد امکانات مادی و رفاهی، ثبات شغلی، خودشکوفایی و ماهیت شغل پایین تر از حد متوسط، و رفتار مدیر و روابط متقابل بالاتر از حد متوسط است. در این پژوهش، تفاوت معناداری بین میانگین رضایت شغلی کتابداران بر حسب رشته تحصیلی (کتابداری و غیرکتابداری) مشاهده نشد. یافته های پژوهش حاضر که نشانگر نارضایتی کتابداران از اکثر متغیرهای شغلی است، ضرورت توجه مسئولان به بهبود شرایط کاری کتابداران کتابخانه های عمومی کشور را مطرح می کند.
2- حسینی، سید کمال الدین؛ بهار و تابستان 1386، " بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی"
هدف تحقیق حاضر بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان ادارهء کل فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی و عوامل مرتبط با آن می باشد که به روش پیمایشی،در جامعه آماری با تعداد 96 نفر، با حجم نمونه 215 نفر و با روش نمونه گیری انجام شده است. یافته ها نشان می دهد که متغیرهای مستقلی که با رضایت شغلی کارکنان رابطه داشته اند به ترتیب عبارتند از: عوامل سازمانی،سمت و شهرستان محل خدمت از چهارده متغیر مرتبط با عوامل سازمانی به ترتیب میزان آگاهی و اشراف مدیر به روابط غیررسمی،ارایه آزادی عمل و توجه به شخصیت کارکنان، عدم حمایت سازمانی و برخورداری مدیران از همکاری فکری و عاطفی کارکنان با رضایت شغلی رابطه داشته اند.
3- شعنی، سید اسماعیل؛ زمستان 1391، " تحلیل دیدگاه حسابرسان در رابطه با عوامل موثر بر رضایت مندی شغلی آن ها"
هدف اصلی این تحقیق، بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی حسابرسان می باشد. بدین منظور پرسشنامه ای توسط پژوهشگران تهیه و بین حسابرسان شاغل در موسسات عضو جامعه ی حسابداران رسمی ایران، توزیع گردید. در تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس، T استیودنت و ضریب همبستگی اسپیرمن، استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که هشت عامل سازمانی شامل دستمزد ، ارتقاء ، مشارکت در تصمیم گیری ، قدردانی ، تخصصی کردن فعالیت های حسابرسی ، ارزیابی عملکرد به شیوه مناسب ، پیشرفت شخصی و فعالیت در موسسات حسابرسی بزرگ و شش عامل ماهیتی شامل تنوع کاری ، آزادی عمل در کار حسابرسی ، آگاهی از نتیجه حاصل از انجام فعالیت حسابرسی ، چالشی بودن شغل حسابرسی ، انعطاف پذیری در حین فعالیت حسابرسی و احساس مفید بودن ، و سه عامل محیطی شامل سرپرستی ، روابط اجتماعی مناسب همکاران و امنیت شغلی در موسسات حسابرسی موجب افزایش و ابهام در شغل حسابرسی ، موجب کاهش رضایت شغلی حسابرسان می-شود. همچنین، میزان تاثیر عوامل فرصت مشارکت در تصمیم گیری و قدردانی از حسابرسان بر رضایت شغلی با افزایش سن و تجربه حسابرسان افزایش می یابد. در نهایت، دیدگاه حسابرسان نسبت به عوامل موثر بر رضایت شغلی در مناطق و سطوح تحصیلی گوناگون، متفاوت بوده و حسابرسان زن و مرد در خصوص عوامل موثر بر رضایت شغلی دیدگاه یکسانی دارند.
4- عزیزی، سعید؛ " بررسی ارتباط بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی (مطالعه موردی کارکنان اداره کل امور مالیاتی استان قم)"
رابطه بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی یکی از موضوعات اساسی و از جمله مسایل مهم در علم مدیریت است که کانون مباحثات فراوان در میان محققان بوده است. بهبود رضایت شغلی، بهبود تعهد سازمانی را به همراه دارد. به دلیل نقش حساس سازمان مالیاتی در میان سازمانهای دیگر، تغییرات آن دارای اهمیت بسیاری است. این تحقیق به دنبال شناسایی مولفه های رضایت شغلی کارکنان و رابطه آن با تعهد سازمانی بوده است. سوال اصلی تحقیق عبارت است از این که، آیا رابطه معنی داری بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی در کارکنان جامعه هدف وجود دارد یا خیر. جامعه آماری تحقیق، کارکنان سازمان امور مالیاتی استان قم است که در این تحقیق بصورت نمونه گیری مورد بررسی قرار گرفته است. داده های گردآوری شده از طریق آمار توصیفی( میانگین، انحراف استاندارد و…) و آمار استنباطی (ضرایب همبستگی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که بین شاخص های رضایت شغلی کارکنان و تعهد سازمانی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. براساس اطلاعات به دست آمده از این تحقیق در جامعه تحت بررسی، زیر مجموعه های رضایت شغلی یعنی رضایت از همکاران دارای بالاترین سهم در کل رضایت شغلی و از سوی دیگر رضایت از حقوق و مزایا دارای پایین ترین سهم بوده است.

فرضیات تحقیق
بین میزان تامین نیازهای اولیه کارمندان با انگیزش شغلی آنان رابطه وجود دارد.
بین میزان پذیرش اجتماعی کارمندان در داخل و خارج از سازمان با انگیزش شغلی آنان رابطه وجود دارد.
بین میزان آزادی و ابتکار عمل کارمندان جهت انجام فعالیت های سازمانی با انگیزش شغلی آنان رابطه وجود دارد.

اهداف تحقیق
هدف تحقیق عبارت است از " بررسی عوامل موثر در انگیزش شغلی کارمندان سازمان بندر خرمشهر" که در پی آن بوده است تا با شناخت علایق و انگیزه ها و همچنین عواملی که باعث نارضایتی کارکنان می شود، کارکنان را به تلاش بیشتر در جهت تحقق اهداف سازمان ترغیب و تشویق نماید و بدین وسیله به کارایی و ثمربخشی و در نتیجه به بهره وری آنان بیفزاید.

روش انجام تحقیق
در این تحقیق، روش نمونه برداری و ابزار گردآوری داده ها از طریق مطالعه و روش کتابخانه ای، روش های میدانی، استفاده از سایت های اینترنتی معتبر و همچنین پرسشنامه طراحی شده به دست آمده است. این تحقیق از لحاظ روش در دسته ی تحقیقات علی قرار می گیرد زیرا در آن از پرسشنامه و تکنیک آماری معادلات ساختاری که به بررسی رابطه علی بین متغیرها می پردازد ، استفاده شده است. اما روش انجام تحقیق مذکور بر مبنای هدف تحقیق از نوع کاربردی می باشد.

فهرست منابع و مآخذ
کتاب: نام خانوادگی، نام، عنوان کتاب، مترجم، محل انتشار، ناشر، سال نشر
مقاله: نام خانوادگی، نام، عنوان مقاله، عنوان نشریه، دوره، شماره، صفحه، سال

منابع فارسی:
1. حسینی، سید کمال الدین؛ بهار و تابستان 1386، " بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی" مجله علوم اجتماعی (دانشگاه فردوسی مشهد- شماره 9
2. حریری، نجلا ؛ بهار 1388، " بررسی میزان رضایت شغلی کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی " ؛ مجله کتابداری و اطلاع رسانی – شماره 45
3. عزیزی، سعید؛ " بررسی ارتباط بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی (مطالعه موردی کارکنان اداره کل امور مالیاتی استان قم)" پاییز 1390، مجله پژوهشنامه مالیات – شماره 59
4. شعنی، سید اسماعیل؛ زمستان 1391، " تحلیل دیدگاه حسابرسان در رابطه با عوامل موثر بر رضایت مندی شغلی آن ها" مجله پژوهش های تجربی حسابداری ، سال دوم- شماره 6

نام و نام خانوادگی دانشجو: محمدی نژاد
امضاء:
تاریخ:
نام و نام خانوادگی استاد راهنما: اصغر رشنودی
امضاء:
تاریخ:

7


تعداد صفحات : 7 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود