تارا فایل

پاورپوینت مدیریت مالی زنجیره تامین



برنامه ریزی تولید
موضوع ارائه:

مدیریت مالی زنجیره تامین

در دو دهه 60 و 70 میلادى، سازمان ها براى افزایش توان رقابتى خود تلاش مى کردند تا با استاندارد سازى و بهبود فرایندهاى داخلى خود محصولى با کیفیت بهتر و هزینه کمتر تولید کنند. در آن زمان تفکر غالب این بود که مهندسى و طراحى قوى و نیز عملیات تولید منسجم و هماهنگ، پیش نیاز دستیابى به خواسته هاى بازار و درنتیجه کسب سهم بازار بیشترى است. به همین دلیل سازمان ها تمام تلاش خود را بر افزایش کارایى معطوف مى کردند.  
تاریخچه
Supply chain Management
تاریخچه مدیریت زنجیره تامین

در دهه 80 میلادى با افزایش تنوع در الگوهاى مورد انتظار مشتریان، سازمان ها به طور فزاینده اى به تولید و توسعه محصولات جدید براى ارضاى نیازهاى مشتریان علاقه مند شدند. در دهه 90   میلادى، به همراه بهبود در فرایندهاى تولید و به کارگــــــیرى الگوهاى مهندسى مجدد، مدیران بسیارى از صنایع دریافتند که براى ادامه حضور در بازار تنها بهبود فرایندهاى داخلى و انعطاف پذیرى در توانایى هاى شـــــرکت کافى نیست، بلکه تامین کنندگان قطعات و مواد نیز باید موادى با بهترین کیفیت و کمترین هزینه تولید کنند و توزیع کنندگان محصولات نیز باید ارتباط نزدیکى با سیاست هاى توسعه بازار تولید کننده داشته باشند. با چنین نگرشى، رویکردهاى زنجیره تامین و مدیریت آن پا به عرصه وجود نهاد. از طرف دیگر با توسعه سریع فناورى اطلاعات در سال هاى اخیر و کاربرد وسیع آن در مدیریت زنجیره تامین، بسیارى از فعالیت هاى اساسى مدیریت زنجیره با روش هاى جدید درحال انجام است.
Supply chain Management
تاریخچه مدیریت زنجیره تامین

مفهوم زنجیره تامین چیست ؟ زنجیره تامین شامل همه مراحلی ست که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم درتحقق خواسته مشتری دخالت دارند. زنجیره تامین تنهاشامل تولیدکننده وتامین کننده نیست بلکه شامل حمل ونقل کنندگان ،انبارها،خرده فروشان وحتی خود مشتریان است . زنجیره تامین شامل همه فعالیت های درگیر دردریافت وتحقق خواسته مشتری است. برخی ازاین فعالیت هاعبارتند ازتوسعه محصول جدید، بازاریابی،عملیات،توزیع امور مالی وخدمات به مشتریان.

در رقابتهای جهانی موجود در عصر حاضر باید محصولات متنوع را با توجه به درخواست مشتری دردسترس وی قرارداد. خواست مشتری برکیفیت بالا و خدمت رسانی سریع موجب افزایش فشارهایی شده است که قبلا وجود نداشته است، در نتیجه شرکتها بیش از این نمی توانند به تنهایی از عهده تمامی کارها برآیند.
آیا میتوان زنجیره تامین را مدیریت کرد؟

. در بازار رقابتی موجود، بنگاه های اقتصادی و تولیدی علاوه بر پرداختن به سازمان و منابع داخلی، خود را به مدیریت و نظارت بر منابع و ارکان مرتبط خارج از سازمان نیازمند یافته اند.
لذا امروزه مدیریت زنجیره تامین به عنوان یکی از مبانی زیرساختی پیاده سازی کسب وکار الکترونیک دردنیا مطرح است. مدیریت زنجیره تامین پدیده ای است که این کار را به طریقی انجام می دهد که مشتریان بتوانند خدمت قابل اطمینان و سریع را با محصولات با کیفیت در حداقل هزینه دریافت کنند
آیا میتوان زنجیره تامین را مدیریت کرد؟

مدیریت مالی زنجیره تامین
میدیریت مالی زنجیره تامین از نگاه ذی نفعان مختلف در زنجیره تامین از جمله: ارایه دهندگان خدمات لوجستیکی، ارایه دهندگان خدمات اطلاعاتی و ارایه دهندگان خدمات مالی معانی مختلفی دارد.
Financial Supply Chain Management

این مفهوم از تعریف ساده مدیریت جریان نقدیدنگی(اعم از پرداخت مالی یا تامین مالی کوتاه مدت ) بین اعضای یک زنجیره تامین شروع شده و در برخی دیگر از تعاریف بر مدیریت هزینه های سرمایه گذاری یا تامین مالی برای کل زنجیره تامین و نحو کاهش این هزینه ها توسعه می یابد براین اساس در برگیرنده رویکردها و خدمات مالی مختلفی برای تسریع در جریان منابع مالی و اطلاعاتی میان شرای تجاری در زنجیره های تامین می باشد.
مدیریت مالی زنجیره تامین

بنا بر تعریفی دیگر مفهوم fscm
شامل فراهم اوردن ابزار های نوین تامین مالی برای زنجیره های تامین توسط بانک ها و موسسات طرف سوم ارائه دهنده خدمات مالی به عنوان شرکا زنجیره تامین است.
نگاهی دیگر بر مدیریت زنجیره تامین در پی محاسبه همه هزینه های فعالیت های مالی که درون یک زنجیره تامین و بین اعضای ان اتفاق می افتد و نیز تعین نحوی کاهش ان هزینه ها بدون تحمیل ریسک بر اعضای ضعیف تر زنجیره تامین می باشد
رویکردی دیگر بر مدیریت مالی زنجیره تامین آن را مجموعه ای از فرایند ها میداند که تبادل نقدینگی ،موجودی ها و مدیریت اطلاعات در طول زنجیره تامین را شامل میشود.
مدیریت مالی زنجیره تامین

با توجه به تعاریف ذکر شده هدف نهایی مدیریت مالی زنجیره تامین،حصول شفافیت و نماینی در طول فرایند های خرید تا پرداخت و سفارش تا نقد شدن می باشد.
هدف

ایجاد جریان ارزش پایدار و افزایش سودمندی و کار امدی زنجیره تامین
شفاف سازی و افزایش کار امدی فرایندهای مشمول در مدیریت مالی زنجیره تامین
کاهش هزینه های مالی زنجیره تامین
مدیریت مناسب کسر یا مازاد وجوه نقدینگی
تامین موثر سرمایه در گردش در طول زنجیره
چه زمانی مدیریت مالی زنجیره تامین برای شرکت ها اهمیت پیدا می کند؟

همکاری موثر با شرکا مالی زنجیره تامین
بهبود ارتباط و تعاملات مالی فی مابین اعضای زنجیره تامین
یک پارچه سازی و هماهنگی سیستم ها،روش ها،رویه ها وساختارهای جریان مالی در طول زنجیره
بهره گیری از روش ها و تکنیک های مناسب تامین مالی در طول زنجیره
ضرورت سنجش و پایش عملکرد جریان مالی در طول زنجیره تامین
چه زمانی مدیریت مالی زنجیره تامین برای شرکت ها اهمیت پیدا می کند؟

همانطور که در قبل اشاره شد سرمایه در گردش یکی از شاخص های مهم در بیان کارایی زنجیره تامین بوده و سازمان های موجود در زنجیره به دنبال بهینه سازی آن می باشند این شاخص معمولا به صورت زیر محاسبه می شود

که در آن دارایی های جاری شامل: موجودی ها, حساب های دریافتنی, حساب های بانکی, نقد و اوراق بهادر قابل معامله و
بدهی های جاری شامل: حساب های پرداختنی, تعهدات جاری و … می باشد

بنابراین بنگاه ها در تلاشند تا با متعادل سازی اجزای مذکور,مقدار بهینه سرمایه در گردش را برای جاری سازی کسب وکار خود بدست آورند
باید توجه نمود که دلیل توجه به متعادل نمودن سرمایه در گردش در برابر حداقل نمودن آن ارتباط این موضوع به دو فاکتور سود آوری و ریسک اعتباری کسب وکار است
تامین مالی زنجیره ای
سرمایه در گردش = دارایی جاری – بدهی جاری
Supply chain finance

همانطور که گفته شد تامین مالی زنجیره ای بدنبال توسعه تکنیک ها و ابزار هایی برای تسهیل در مبادلات زنجیره تامین می باشد. برخی از راه حل هایی که در راستای نیل به این مهم توسط ارابه دهندگان خدمات مالی پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:
تامین مالی قبل از سال
تامین مالی پس از سال
تامین مالی خریدار
تامین مالی تامین کنندگان
تامین مالی انبار
تامین مالی توزیع
حساب باز به کمک بانک
پرداخت حساب باز

به عنوان جمع بندی مطالب فوق میتوان گفت زنجیره تامین مالی به عنوان الگویی مناسب برای مدیریت و بهینه سازی جریان نقدینگی و تامین مالی در سرتاسر زنجیره ارزش کسب و کار ها, آن ها را قادر می سازد که جریان نقدینگی و سرمایه در گردش رادر سرتاسر زنجیره تامین خود مدیریت وبهینه نماید

مدیریت شبکه توزیع
کنترل موجودی
استراتژی های توزیع
طراحی و توسعه محصول
ایجاد ارزش افزوده برای محصولات
ایجاد مزایای مالی
و…
 
مروری بر تجربیات ارائه دهندگان خدمات مالی :

بنابراین استفاده از رویکرد های مدیریت مالی زنجیره تامین ونیز روش های تامین مالی زنجیره ای شرکت ها و سازمان های عضو زنجیره را قادر میسازد تا بااستفاده از نقدینگی کمتر کسب و کار خود را مدیریت نموده ودر نتیجه سود آوری بیشتری را برای سهامداران خود ایجاد نماید.
 

این مطالعه به مدیران شرکتها و سرمایهگذاران کمک میکند تا در تصمیم گیری ها
دیدگاه جامعی نسبت به موضوعات تاثیرگذار در مدیریت زنجیره تامین پیدا کنند و
جهت کسب مزیت رقابتی پایدار شرایط مساعدی را فراهم میآورد. در نظر گرفتن
عدم قطعیت در مدل، بررسی سایر اهداف مالی به طور همزمان و لحاظ نمودن برخی
تعیین کننده ها و شاخص های مالی (مانند نسبت های مالی ) در محدودیت های مدل،
میتوانند به عنوان پیشنهادهایی جهت پژوهشهای آینده لحاظ شوند.
نتیجه گیری


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود