تارا فایل

پاورپوینت سیاست گذاری های مالیاتی در جهت رفاه و توسعه اقتصادی



سیاست گذاری های مالیاتی در جهت رفاه و توسعه اقتصادی

outline
ــ درباره مالیات
ــ چرایی اخذ مالیات از شهروندان
ــ انواع و اقسام مالیات
ــ تـاثیر مالیات بر اقتصاد جامعه
ــ مالیات در ملل دیگر

In this world nothing is certain but death and taxes. Benjamin Franklin

Introduction
به مبالغی که شهروندان برای تامین هزینه های عمومی به دولت ها پرداخت میکنند،مالیات گفته می شود.
مالیات امروزه علاوه بر ایجاد درآمد برای دولت، به عنوان وسیله ای در جهت برپایی سیاست های عدالتی و کاهش فشار بر اقشار کم درامد کاربرد دارد.

Introduction
چرا باید مالیات بدهیم؟ از آنجایی که امکانات و ابزار کسب درامد را دولت برای مردم فراهم می کند،لذا دولت دارای سهمی از درامد های جامعه است. در اغلب کشورها مالیات مهم ترین منبع درامد دولت به حساب می آیند.

Text
مالیات: ــ بلاعوض است ــ طبق قانون انجام می گیرد ــ تحمیلی است

روز آزادی مالیاتی
اتحاد جهانی برای عدالت مالیاتی

انواع مالیات
مالیات مستقیم اگر پرداخت کننده مالیات یک نفر باشد و مشخص باشد،آن مالیات مستقیم محسوب می شود. مالیات غیر مستقیم اگر پرداخت کننده مالیات برای دولت نامشخص باشد ویا پرداخت با واسطه باشد،به آن مالیات غیر مستقیم می گویند؛مثل مالیاتی که به طور غیر مستقیم روی کالاها و خدمات اعمال می شود.

مالیات مستقیم
به دو دسته کلی تقسیم می شود: ــ مالیات بر دارایی(ثروت) ــ مالیات بر درآمد

مالیات بر املاک در اروپا
بیشترین ها ــ انگلستان 2.53% ــ فرانسه 1.70% ــ لهستان 1.61%

انواع مالیات بر دارایی(ثروت)
ــ مالیات بر ارث ــ مالیات بر حق تمبر مالیات بر حق تمبر از طریق الصاق و ابطال تمبر بر اسناد،اوراق و مدارک جهت رسمیت بخشیدن یا لازم الاجرا نمودن آنها، از مودی گرفته می شود؛به عنوان مثال از کلیه اسناد تجاری که صادر یا مورد معامله قرار می گیرد، و یا به ازای هر برگ چکی که از طرف بانک چاپ می شود، مبلغی به عنوان حق تمبر دریافت می شود.

انواع مالیات بر درآمد
ــ مالیات بر درآمد مشاغل ــ مالیات بر درآمد حقوق ــ مالیات بر درآمد املاک و مستغلات ــ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی(مالیات شرکت ها) ــ مالیات بر درآمد اتفاقی

کشورهایی با بیشترین میزان مالیات بر درآمد

کشورهایی با کمترین میزان مالیات بر درامد

مالیات غیرمستقیم
ــ مالیات بر واردات ــ مالیات بر مصرف ــ مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر واردات
مالیات بر واردات بابت واردات اجناس توسط دولت اعمال می شود؛ این نوع مالیات علاوه بر آنکه یکی از راه های درآمد زایی دولت به شمار می رود، می تواند به عنوان سیاستی بازدارنده در جهت حمایت از تولید داخل به کار رود. این گونه از مالیات به صورت زیر از وارد کننده دریافت می شود: ــ مالیات بر حقوق گمرکی ــ مالیات بر سود بازرگانی ــ مالیات بر حق ثبت سفارش کالا

نمونه های موفق در زمینه کاهش واردات و حمایت از تولید ملی
پس از جنگ جهانی دوم و شکست سنگین ژاپن، دولت ژاپن با همکاری مردم آن کشور برای احیای غرور ملی خدشه دار شده و اقتصاد ورشکسته به پا خواستند؛ یکی از اقدامات دولت برای این مهم، فرهنگ سازی و تشویق مردم به خرید کالاهای داخلی هر چند بی کیفیت و ایجاد ارزش و تقدس در جهت کارکردن برای وطن و نه برای کسب سود و منفعت شخصی بود.

نمونه های موفق در زمینه کاهش واردات و حمایت از تولید ملی
اقدام دیگر دولت برای این مهم، افزایش تعرفه و جلوگیری از واردات کالاهای دارای تولید مشابه داخلی و محدود کردن واردات به مواد اولیه مورد نیاز صنایع بود.

مالیات بر مصرف
این نوع از مالیات توسط مصرف کنندگان کالاها و در هنگام خرید آنها به همراه قیمت کالا پرداخت می شود؛ طبق قانون دولت پرداخت آن را برعهده تولید کنندگان و فروشندگان قرار داده است اما عملا مصرف کنندگان به هنگام خرید کالا ملزم به پرداخت آن می شوند

میزان مالیات بر سیگار
میزان مصرف سیگار

مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده در حقیقت تفاوت بین کالا و خدمات عرضه شده با ارزش کالا و خدمات
خریداری شده است؛ این نوع مالیات در چند مرحله دریافت می شود و در هر مرحله اعم از تولید، توزیع و واردات از هر فعال اقتصادی به فعال اقتصادی دیگر منتقل می شود ولی در نهایت توسط مصرف کننده پرداخت می شود. کالاهایی که صادر می شوند از این نوع مالیات معاف هستند. این مالیات از مهم ترین درآمدهای خزانه استانداریها، شهرداریها و دولت های مرکزی محسوب می شود و معمولاً به حساب خزانه دولت مرکزی وارد و از آنجا طبق قانون و معمولاً بنا بر نسبت جمعیت بین استان ها و شهرها پخش می شود.

مالیات بر ارزش افزوده در کشورها

تفاوت مالیات مستقیم غیر مستقیم

Result
مالیات ها سهم مهمی در اداره و پیشرفت و توسعه اقتصادی هر جامعه ایفا می کند، بنابراین بر شهروندان واجب است تا حدالامکان مالیات خود را بپردازند و دولت ها نیز باید از این سرمایه های ملی به نحو احسن استفاده و در جهت رفاه و توسعه اقتصادی جامعه گام بردارند.امید است تا در کشور عزیزمان نیز با اصلاح و تنظیم قوانین صحیح مالیاتی، راه اعتلا و پیشرفت بیش از پیش پیموده شود انشاالله

References
منابع خارجی
www.taxfoundation.org
www.economist.com
www.theglobaleconomy.com
منابع داخلی
سایت بانک مرکزی
خبرگزاری ایرنا-ایسنا-فارس
سایت نود اقتصادی سایت اقتصاد آنلاین مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی


تعداد صفحات : 33 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود