تارا فایل

پاورپوینت سند 2030


به نام خدا

فهرست
سند 2030
اهداف سند 2030
نقد و تحلیل سند 2030
پیامد ها و آثار پذیرش سند 2030
میزان اجرا سند 2030
اجرای چراغ خاموش « سند 2030» در بدنه دولت

سند 2030
نفوذ یا توسعه؟؟

سند 2030
در مهرماه ۱۳۹۴ ( سپتامبر ۲۰۱۵ ) ، سندی به نام « دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار » به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید که یک برنامه ۱۵ ساله  را برای تحقق توسعه پایدار در کشورهای جهان ارائه نمود . این سند که برنامه ایی فراملی و نسخه ای واحد جهانی  است، که شامل ۱۷ هدف در عرصه های مختلف فرهنگی ، آموزشی ، اجتماعی ، اقتصادی و زیست محیطی است ، هدف چهارم خود را به « آموزش » اختصاص داده است . این هدف عبارت است از : « تضمین آموزش با کیفیت ، برابر و فراگیر و ترویج فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه ».
از سوی یونسکو ، برای تحقق این آرمان ، هفت هدف ویژه طراحی شده است . این اهداف عبارتند از : آموزش ابتدایی و متوسطه فراگیر ؛ توسعه مراقبت اوان کودکی و آموزش پیش دبستانی و فراگیر ؛ دسترسی برابر به آموزش عالی و آموزش فنی و حرفه ای ؛ مهارت های مختلف برای کار شایسته و شرافتمندانه ؛ فراگیری و دسترسی برابر زنان و مردان به فرصت های آموزشی سوادآموزی فراگیر جوانان و آموزش شهروندی برای توسعه پایدار . اما ابزارهای لازم برای تحقق آرمان های فوق ، عبارتند از : ۱. توسعه فضای مناسب یادگیری ؛ ۲. افزایش بورس ها و تربیت معلم ؛ ۳. توسعه همکاری های بین المللی.
بر اساس اهداف اعلام شده توسط سازمان ملل ، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ ، همه کشورهای عضو سازمان ملل باید تلاش کنند تا به اهداف و شاخص های توسعه پایدار با همکاری و تعامل با یکدیگر ، در سه سطح ملی ، منطقه ای و بین المللی دست یابند

اهداف سند 2030
سند ۲۰۳۰ ، دارای اهداف آشکار و پنهان فراوانی است . در یک نگاه ، این سند پروژه عمیق و بلندمدت جهانی سازی فرهنگ غربی است.
هدف اول: پایان دادن به فقر در تمامی اشکال آن در همه جا
هدف دوم: پایان دادن به گرسنگی، دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج کشاورزی پایدار
هدف سوم: تضمین زندگی سالم و ترویج رفاه برای همه در تمام سنین
هدف چهارم: تضمین کیفیت آموزش فراگیر و عادلانه و ایجاد فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه
هدف پنجم: دستیابی به تساوی جنسیتی و توانمند سازی تمام زنان و دختران
هدف ششم: تضمین در دسترس بودن و مدیریت پایدار آب و فاضلاب برای همه
هدف هفتم: تضمین دسترسی به انرژی ارزان قیمت، قابل اعتماد، پایدار و مدرن برای همه
هدف هشتم: ترویج رشد فراگیر و پایدار اقتصادی، اشتغال کامل و مولد و شغل مناسب برای همه
هدف نهم: ایجاد زیرساخت انعطاف پذیر، ترویج صنعتی سازی فراگیر و پایدار و تقویت نوآوری
هدف دهم: کاهش نابرابری در درون و میان کشورها

هدف یازدهم: شهرها و اجتماعات مقاوم و پایدار
هدف دوازدهم: تضمین الگوی تولید و مصرف پایدار
هدف سیزدهم: مبارزه با تغییرات آب و هوا و اثرات آن
هدف چهاردهم: حفظ و استفاده منابع دریایی برای توسعه پایدار
هدف پانزدهم: حفاظت و استفاده پایدار از محیط زیست
هدف شانزدهم: ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار
هدف هفدهم: تقویت مشارکت های جهانی برای توسعه پایدار 

نقد و تحلیل سند 2030
1- تساوی جنسیتی یا عدالت جنسیتی: در این سند از برابری و تساوی جنسیتی صبحت به میان آمده است در صورتی که براساس تعالیم دینی مسلمانان به عدالت جنسیتی معتقد هستند نه تساوی جنسیتی. 
2-خانواده یک قسمتی یا سه قسمتی: در حقوق بشر خانواده تعریف و حقوق آنها بیان و به سه دسته تقسیم شده است، این در حالی است که از ایران قبل از اسلام تا کنون در این کشور یک مدل خانواده بیشتر وجود نداشته است و آن ترکیب مرد، زن و فرزند بوده است ولی در سند 2030 خانواده در سه قسم «زن با زن»، «مرد با مرد» و «زن با مرد» تعریف شده است.
3-خشونت یا شهادت: در سند 2030 خشونت به نحو دیگری تعریف شده است به طوری که اگر در کتاب های درسی از واقعه عاشورا، جنگ تحمیلی، عملکرد امثال حسین فهمیده و … صحبت کنیم طبق تعریف سند 2030 متهم به خشونت گرایی هستیم در صورتی که براساس عقاید و ارزش های ایرانی – اسلامی این امور شهادت، رشادت و ایثارگری هستند.
4-اقلیت های دینی یا فرقه های ضاله؟ : در ایران به ویژه بعد از انقلاب، حقوق اقلیت های دینی همواره به رسمیت شناخته شده است و هیچ تفاوتی بین شهروند ایرانی مسلمان و غیرمسلمان وجود ندارد اما در سند 2030  اقلیت هایی معرفی شده اند که مورد تایید ما نیست و با پذیرش این سند باید این اقلیت باطل را به رسمیت بشناسیم. 
5-پایش اطلاعات یا جاسوسی؟: در سند 2030 آمده است که هر زمانی که مسئولان بالادستی سند برای بازدید مراجعه کردند باید تمام اطلاعات شخصی، سه جلدی و تحصیلی دانش آموزان را در اختیار قرار دهیم. در چنین شرایطی باید تمام نخبگان خود را معرفی کنیم و این امر به نوعی جاسوسی محسوب می شود و با قانون اساسی مغایرت دارد.

پیامد ها و آثار پذیرش سند 2030
پذیرش این سند، پیامدها آثاری به دنبال دارد که با مبانی فکری نظام اسلامی و آموزه های دینی به شدت در تضاد و تعارض می باشد . برخی از این پیامدها عبارتند از:
1- پذیرش میثاق بین المللی ۲۰۳۰، به عنوان سند بالادستی: با پذیرش سند ۲۰۳۰ یونسکو ، این سند مقدم و به عنوان اسناد بالادستی کشورها تلقی شده است ؛ یعنی اسناد کشور ما باید همسو با سند توسعه یونسکو اجرا شود.
2- پذیرش سلطه فرهنگی غرب: پذیرش سند ۲۰۳۰ یونسکو ، مستلزم دور شدن از آموزه های اسلامی است؛ چرا که روح حاکم بر سند ۲۰۳۰، پذیرش سلطه فرهنگی غرب است افزون بر این، آموزش شهروندی جهانی، مستلزم گذر از بسیاری از ارزشهای اسلامی و اخلاقی در سطح خانواده، جامعه و پذیرش حاکمیت فرهنگ لیبرالی غرب است. هدف سند ۲۰۳۰، جهانی سازی فرهنگ غربی و دگرگون سازی جامعه بشری بر اساس فرهنگ اومانیستی غربی است.
3- حذف بسیاری از ارزشهای دینی ، فرهنگی و ملی از متون آموزشی: تاکید بسیاری از بندهای این سند ، از جمله پذیرش « برابری » ، « تفکیک » و « آموزش » جنسی ، مستلزم حذف بسیاری از قوانین اسلامی از متون درسی و گنجاندن آموزشهای جنسی غربی است . فرهنگ جنسیتی غرب، مغایر با ارزشهای اسلامی است.افزون بر این ، واژه « نفی خشونت » ، و توصیه به پذیرش « تنوع فرهنگی » در اسناد بین المللی ، کلیدواژهای در غرب برای زدودن همه آثار و ارزشهای دین است . از این جمله ، کنار گذاشتن حق دفاع مشروع مظلوم و… است . از این رو، روز قدس، درس شهید فهمیده، و … از فرهنگ جامعه دینی و متون آموزشی امری عادی است. افزون بر این، پذیرش « تسهیل پایش پدیده حذف اجتماعی در آموزش » ، به معنای تسلیم در برابر گروههای غیرقانونی و پیروان فرق ضاله است. با سند ۲۰۳۰ حتی باید عقاید انحرافی مانند بهائیت و همجنس بازان و رفتار انحرافی آنان را که قرآن کریم با آن برخورد شدید کرده مانند قوم لوط، تحت عنوان « تنوع فرهنگی » به رسمیت شناخت.

پیامد ها و آثار پذیرش سند 2030
4- پذیرش رسمی نفوذ غرب در ارکان نظام اسلامی: واژه « آموزش بین فرهنگی » در سند ۲۰۳۰ ، به دنبال ترویج تساهل و تسامح فرهنگ غربی است . در واقع ، این سند ابزاری برای تحقق و روان سازی پروژه « نفوذ » غربی در ارکان نظام اسلامی است ؛ چرا که از یک سو ، در این سند نظارت جهانی بر توسعه پایدار نظام آموزشی پذیرفته شده است . پذیرش « نظارت جهانی » ، یعنی دخالت در امور داخلی و کاپیتولاسیون فرهنگی.

میزان اجرا سند 2030
الغای سند 2030
وزیر آموزش و پرورش درباره اجرای سند 2030 در مدارس بیان کرد: بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره سند 2030 این سند کامل ملغی شد .
روز سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بررسی سند ۲۰۳۰ با حضور حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد. طی این جلسه اکثریت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کردند که مبنای عمل در کشور اسناد بالادستی مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و سایر مراجع قانونی بوده و در حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت، سند اساسی و ملی، «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» خواهد بود که این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و هر سند، بیانیه یا موضوع دیگری که مغایر با این سند باشد، ملغی است.

اجرای چراغ خاموش « سند 2030» در بدنه دولت
روند اجرای سند 2030 متوقف شد اما هنوز افراد و تصمیم گیرانی در بدنه دولت هستند که قصد دارند این سند را به صورت چراغ خاموش اجرا کنند.
برخی افراد در حال اجرای سند 2030 هستند اما نه تنها به آن توجه نشد بلکه مفاد این سند به برخی از محتوا های آموزشی نیز وارد شده است.

و در پایان باید اضافه نمود که سند 2030 رفت اما اثراتش باقی است و اینکه اجرای چراغ خاموش سند 2030 در دولت باید متوقف شود؛ زیرا این سند نسل نوآموز و آینده کشور را هدف قرار داده است.

پایان


تعداد صفحات : 13 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود