تارا فایل

پاورپوینت بررسی جامع سیستم حمل و نقل کشور سنگاپور


بررسی جامع سیستم حمل و نقل سنگاپور

مقدمه:
پروفسور پیتر هال(برنامه ریز انگلیسی)میگوید:((یکی از بخش های مهم برنامه ریزی و طراحی شهری،برنامه ریزی حمل و نقل و طراحی ان است و یکی از بخش های مهم طراحی شبکه حمل و نقل بررسی نمونه های موفق پیرامون این موضوع است به نحوی که تمام جنبه های فیزیکی،کالبدی و کنترل سیستم ها را در بر گیرد)).پروژه پیش رو بر ان است تا با بررسی سیستم شبکه حمل و نقل کشور سنگاپور به عنوان جزیره ای کوچک در شرق اسیا که در سال۲۰۱۵عنوان بهترین سیستم حمل و نقل عمومی جهان را از رقیبانی سرسخت همچون شهرهای نیویورک،لندن و …ربود،به شناختی جامع از این سیستم حمل و نقل پیشرفته برسد.
پیرامون پروژه پیش رو نکته قابل اهمیت این است که به علت کمبود واقعا ازار دهنده اطلاعات پیرامون این کشور پیشرفته و شبکه حمل و نقل ان به زبان شیرین پارسی ،تمامی متون پروژه پیش رو بوسیله ارائه دهنده ،ترجمه شده است و بدین دلیل ترجمه ان کاملا تحت الالفظی(زبان انگلیسی) است.در پروژه پیش رو پس از معرفی کوتاهی از این کشور به معرفی طرح های حمل و نقل این کشور پرداخته میشود و پس از ان نیز به بررسی انواع ویژگی های این سیستم حمل و نقل میپردازیم.

معرفی کشور سنگاپور:
. سنگاپور کلمه ای مالایی است و به معنای شهر شیر می باشد.سنگاپور کشوری کوچک در انتهای شبه جزیره مالایا از شرق به تنگه مالاکا و از شمال به مالزی منتهی می شود. متشکل از یک جزیره اصلی و 63 جزیره کوچک می باشد.
جزیره اصلی سنگاپور با مساحتی بالغ بر 682 کیلومتر امروز به یک مرکز مهم صنعتی، بانکداری، تجاری و توریستی و یکی از مهمترین بنادر در جهان با بیش از 600 خط دریایی و هوایی تبدیل شده است.1300 بانک بین المللی و محلی امروز این کشور را به یک کانون مهم تجاری و مالی مبدل کرده است. وجود اقوام مختلف با تضادهای فرهنگی، ادیان متنوع، اماکن دیدنی بسیار زیبا و هتلهای شیک و مجلل سالانه جهانگردان بی شماری را به این کشور جلب می کند.
زبان های رسمی چینی ، مالایی ، تامیل و انگلیس می باشد . اما زبان رایج که تقریبا" همه به آن تسلط کافی دارند زبان انگلیسی است.

جمعیت فعلی سنگاپور در حدود ۴.۵میلیون نفر است که وجود تراکم جمعیتی ۶۵۰۰۰نفر در هکتار نکته قابل توجهی در مورد این کشور است.این کشور در ابتدا همراه با مالزی مستعمره چین بوده است که در سال ۱۸۶۷تحت استعمار بریتانیای کبیر در میاید.پس از ان در سال ۱۹۴۲توسط انگلستان به مالزی سپرده میشودکه این الحاق تا سال ۱۹۶۵(سال استقلال این کشور از مالزی)ادامه می یابد.از ان پس این کشور کوچک راه توسعه خویش را می یابد و با اقتصادی مبتنی بر شاهراهی تجارت بین المللی و توریسم به یکی از پیشرفته ترین کشور های شرق اسیا مبدل میگردد.به نحوی که امروزه این کشور بالا ترین درامد سرانه برای ساکنان را در اسیا داراست.

معرفی کشور سنگاپور:

پس از استقلال این دولت شهر در سال ۱۹۶۵،برنامه ریزان ان بر اساس طرحی جامع در سال ۱۹۶۷،سعی کردند رهیافت توازن یافته کاربری اراضی و سرمایه گذاری در زیر ساخت های حمل و نقل را به اجرا بگذارند.دولت سنگاپور برنامه مسکن سازی ای را در اوایل دهه ۷۰میلادی برای ساخت منازل چند طبقه قابل خرید برای اقشار کم درامد به راه انداخت.این طرح موفق شد که ساکنان شهر مرکزی را به نواحی مسکونی جدید منتقل سازد.این انتقال جمعیت باعث کاهش ترافیک عبوری ،کاهش الودگی هوا،اماده سازی مراکز شهری جهت ایجاد سیستم های جدید حمل و نقل و بهبود معابر شد.
معرفی انواع طرح های حمل و نقل اجرایی شده در سنگاپور:

الگوی کاربری اراضی نیز در سنگاپور برنامه ریزی حمل و نقل را تسهیل نمود.این امر بر مبنای ((مفهوم حلقه ای))میسر شده است،که نواحی مسکونی پر تراکم ،صنایع و مراکز شهری،بخش تجاری مرکزی را احاطه کرده است.مفهوم یا طرح حلقه دو مزیت دارد:
۱)حلقه یا رینگ به خوبی تطابق و تناسب فضایی کافی را با بخش تجاری شهر در ارتباط و همراهی با قسمت مرکزی سواحل جنوبی فراهم میسازد.
۲)محدوده مراکز تجاری،اداری و غیره را به طور متعادل بر روی جزیره توزیع میکند.
منظور از رینگ ایجاد بزرگ راه هایی با عرض مناسب و فضای سبز پیرامون ان ها است که بتواند رشد مراکز شهری با کاربری تجاری و مسکونی پر تراکم را کنترل و محدود سازد.

معرفی انواع طرح های حمل و نقل اجرایی شده در سنگاپور:

سیاست دیگری که در این کشور -شهر انجام شده در رابطه با قیمت گذاری و مالیات بندی بر خودروهای شخصی بود که در دهه ۷۰میلادی اغاز گردید.بدلیل محدود بودن مساحت جزیره و محدودیت شبکه ارتباطی ان و همچنین توریستی بودن شهر سنگاپور و رشد اقتصادی شدید این کشور و عوامل دیگر انجام این سیاست الزامی مینمود.
در طرح های جدید ساماندهی و طراحی شبکه های حمل و نقل سنگاپور معیار های مکانیابی زیر برای راه های تازه تاسیس در نظر گرفته میشوند:
کاربری زمین،توزیع جمعیت و تراکم جمعیتی
ساختار زمین شناسی منطقه
استعداد های توسعه صنعتی،کشاورزی،مسکونی و یا تفریحی در اینده
راهها،خیابان ها و جاده هایی که به منطقه سرویس دهی میکند
تاسیسات تدارکاتی و تسهیلات موجود در ناحیه
نقشه های فتوگرامتری ناحیه

معرفی انواع طرح های حمل و نقل اجرایی شده در سنگاپور:

در این طرح های جدید برنامه ریزی حمل و نقل کشور سنگاپور که بیشتر بر پایه عدالت اجتماعی و توسعه پایدار است خط مشی های زیر دنبال می شود:
کاهش فاصله میان مردم و امکانات رفاهی
اولویت دادن به وسایل حمل ونقل،دوچرخه سواری و پیاده روی در فضای جاده ای موجود
انسجام بیشتر شیوه های حمل و نقل،به منظور تحقق سفری پیوسته
تشویق استفاده کنندگان اصلی خودرو به مسئولیت پذیری بیشتر در برابر اجتماع و محیط زیست.
سیاست دیگر اجرایی شده تحت عنوان توسعه پایدار در این کشور استفاده از ۵۰۰خودروی خود ران(بدون نیاز به راننده) برقی توسط دولت محلی سنگاپور جهت انتقال توریست ها به مراکز تفریحی و گردشگری این کشور است.

معرفی انواع طرح های حمل و نقل اجرایی شده در سنگاپور:

در مجموع سیاست ها و پروژه های اجرا شده در این کشور از سیاست کنترل مراکز شهری توسط رینگ بزرگراه ها که توسط دولت های محلی اجرا می شد وکاملا دستوری بود به سیاست های توسعه پایدار که کاملا به تعامل متقابل با شهروندان وابسته است انجامید.برای مثال یکی از سیاست های اجرا شده در این کشور رایگان کردن انواع سرویس های حمل و نقل عمومی در ساعات ۷.۴۵تا ۸صبح بود جهت افزایش کارایی کارمندان و کاهش ترافیک صبحگاهی که این سیاست متقابل باعث کاهش ترافیک در بعضی از مناطق سنگاپور به میزان ۵۵٪شده است.

معرفی انواع طرح های حمل و نقل اجرایی شده در سنگاپور:

اساس حمل و نقل داخلی سنگاپور بر اساس حمل ونقل زمینی است.دسترسی بخش های زیادی از سنگاپور براساس جاده است مانند:جزایر سنتوزا و جورونگ.
فرم اصلی دیگر سیستم حمل و نقل داخلی کشور سنگاپور حمل و نقل ریلی است.خطوط مترو زیر زمینی یا روزمینی ریلی سنگین(mrt)طول و عرض سنگاپور را در می نوردند و خطوط ریلی سبک یا تراموا تعداد کمی از واحد های همسایگی در جزایر این کشور را به هم متصل میکنند.
جزایر اصلی سنگاپور نیز بوسیله قایق های باربری و مسافربری با هم ارتباط برقرار می کنند.
سنگاپور راه های ارتباطی بسیاری با بقیه نقاط دنیا دارد.از جمله ۲پل روی اقیانوس ارام که سنگاپور را به مالزی متصل میکنند و فرودگاه چانگی که قطب اصلی هواپیمایی اسیاست و سنگاپور را به یکی از مراکز اصلی تجارت جهانی تبدیل کرده است.

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:

تاکسی سه چرخه(trishaw)قبل از جنگ جهانی دوم بخش مهمی از حمل ونقل عمومی سنگاپور را شامل میشده است.این سه چرخه ها که ناشی از سنت چینی است کالسکه های سنتی این منطقه را کنار زد.این سه چرخه ها پس از سال۱۹۸۰جهت حمل و نقل عمومی منسوخ و ممنوع شد،اما هم اکنون نیز تعدادی از ان ها جهت سرویس دهی به توریست ها مورد استفاده قرار میگیرند.جاده های سنتی این کشور هم با عرض میانگین هفت متر و خاکی بوده اند
معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:حمل و نقل سنتی

سنگاپور از پیشگامان استفاده از سیستم هوشمند مدیریت حمل و نقل است که قوانین این سیستم تحت عنوان استاندارد های طرح حمل و نقل سنگاپور اجرا می شود.
جاده های جدید باید منطبق بر این قوانین ساخته شدند و جاده های قدیمی نیز باید بر طبق این ضوابط ترمیم شوند.بخشی از اهداف مطرح شده در این سیستم مدیریت عبارتند از:
بهبود بخشیدن به کارایی سیستم حمل و نقل از طریق ارائه اطلاعات
ایجاد امنیت ترافیکی
قیمت گذاری و دریافت عوارض راه ها
کاهش الودگی های زیست محیطی

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:جاده

مدیریت انواع سیستم های مدیریت ترافیک ،براورد اطلاعات مسافری و …در جاده ها به صورت کاملا اتوماتیک و بوسیله سیستم های خودکار پیشرفته صورت میگیرند.در جدول زیر به بررسی طول انواع راه های این جزیره می پردازیم:

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:جاده

در مجموع شبکه راه های جاده ای این کشور به صورت استاندارد های امریکا طراحی شده اند وبا توجه به براوردهای کنونی جوابگوی نیاز جمعیتی ۳۰سال اینده این کشور هستند.برنامه ریزی ،طراحی و نگهداری از شبکه راه ها در این کشور بر عهده سازمان حمل و نقل زمینی است که این سازمان تمرکز خود را بر توسعه بزرگراه ها گذاشته ات به نحوی که هم اکنون این کشور ۱۰بزرگراه دارد و ۳بزرگراه در حال ساخت.
وظیفه و هدف اصلی ساخت این بزرگراه ها برقراری ارتباط بین مراکز تجاری و اداری شهر با مناطق پر تراکم مسکونی است که این راه ها در انجام این وظیفه موفق بوده اند.علاوه بر ان وظیفه دیگر این بزرگراه ها کنترل توسعه مراکز شهری نیز هست.از نظر سایر انواع راه ها نیز به موازات تمام دسترسی های محلی پیاده راه و دوچرخه راه جهت عبور افراد در نظر گرفته شده است.پارکینگ دوچرخه نیز از امکانات دیگر موجود در این راه ها است که با وجود دوچرخه ها ی عمومی و پرداخت کرایه اندک ان در هر دسترسی محلی میتوان از انها استفاده کرد.

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:جاده

اتوبوس،مترو،مونوریل و تاکسی اجزا اصلی سیستم حمل و نقل عمومی سنپاپور را تشکیل میدهند.این امر یکی از نتایج صرف بودجه های دولتی برای بهبود سیستم حملو نقل این دولت شهر است.حدود۵.۸میلیون عدد مسافرت در روز توسط وسایل حمل و نقل عمومی در این کشور صورت میپذیرد.۵۲.۴٪از مردم این کشور به وسیله وسایل حمل و نقل عمومی به سر کار میروند و ۴۱.۵٪از دانش اموزان و دانشجویان برای رفتن به مدارس و دانشگاه ها سیستم حمل و نقل عمومی را در برنامه روزانه خود قرار می دهنددر مجموع حدود ۷۵٪از مسافرت های روزانه شهروندان این کشور توسط سیستم حمل و نقل عمومی انجام می پذیرد.

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:حمل و نقل عمومی

در این کشور در حدود۳۰۰ایستگاه اتوبوس بین شهری و بین کشوری وجود دارد که ۳۰۰۰اتوبوس فعال را در خود جای داده اند.۱۰۰ایستگاه و ۱۱۰۰اتوبوس درون شهری نیز از دیگر موجودی های این سیستم حمل و نقل پیشرفته است.
اتوبوسهای سنگاپور واقعا منظم هستند ، و بدون 1 دقیقه تاخیر میرسند ، در هر ایستگاه اتوبوس در سنگاپور و در هر نقطه ای از سنگاپور که شما باشید ، حداکثر زمان انتظار اتوبوس 15 دقیقه هست یعنی هر 15 دقیقه یکبار اتوبوس میاد، داخل هر ایستگاه اتوبوس هم که بروید یک تابلو هست ، که روی اون تابلو ، نام و شماره اتوبوسهایی که توی اون ایستگاه توقف میکنند و همچنین مسیرهای بعدی شون رو نشان می دهند .
معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:حمل و نقل عمومی(اتوبوس)

متروی سنگاپور که یکی از ده متروی برتر جهان است که در سال 1987 افتتاح شد و از نظر قدمت، دومین مترو در جنوب آسیاست.
این شبکه به عنوان ستون اصلی سیستم حمل ونقل عمومی در سنگاپور با 1.564 نفر مسافر در روز خیلی سریع گسترش یافت.
مترو سنگاپوردارای 4 خط، 70 ایستگاه و 118.9 کیلومتر طول است.
در حال حاضر 73 قطار تمام اتوماتیک و بدون راننده است. قرار است تا سال 2016 تمام قطارها بدون راننده باشد.
ساعت کار مترو از 5:30 بامداد تا یک نیمه شب و فاصله بین قطارها 8-3 دقیقه است. این خدمات در هنگام تعطیلات رسمی بیشتر می شود.
تمام ایستگاه ها به جز "وودلیف" فعالند.
هدف مقامات از توسعه سیستم، اتصال حومه به شهر سنگاپور بوده است.

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:حمل و نقل عمومی(مترو)

تسهیلات:
ایستگاه های مترو سنگاپور آن قدر عمیق است که بتوان به عنوان پناهگاه استفاده کرد.
سرویس تلفن همراه در تمام ایستگاه ها فعال است.
در قطارها و ایستگاه های زیر زمین تهویه مطبوع وجود دارد.
هر ایستگاه مجهز به دستگاه های فروش بلیت برای عموم است.
اطلاعات مربوط به قطارها و اعلانات را می توان از طریق تلویزیون های پلاسما دنبال کرد.
در ایستگاه های اصلی، فروشگاه، کیوسک، سوپرمارکت و … وجود دارد.
سرعت پله های برقی 50% درصد بیشتر از پله برقی های عادی است.
تسهیلات برای معلولان و سالمندان نیز مهیاست.

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:حمل و نقل عمومی(مترو)

وجود مونوریل در این کشور فقط مخصوص جزایر کوچک و برای برقراری ارتباط بین واحد های همسایگی محلی است.(به جز مونوریل جزیره سنتوزا که این جزیره را به پایتخت وصل میکند.)در جدول زیر به این مونوریل ها پرداخته میشود.
معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:حمل و نقل عمومی(مونوریل)

تاکسی محبوبترین وسیله حمل و نقل عمومی نزد مردم سنگاپور است.علت این محبوبیت دسترسی به ان در ۲۴ساعت شبانه روز و هزینه مناسب استفاده از ان است.موجودی تاکسی این کشور ۲۸۷۳۶عدد در سال۲۰۱۵است که با توجه به جمعیت۴.۵میلیونی این کشور عدد بسیار بالایی است.

معرفی شبکه حمل و نقل سنگاپور:حمل و نقل عمومی(تاکسی)

پیش بینی ایستگاه های مونوریل و مترو در این کشور به نحوی است که در هر ایستگاه ،به تاکسی و یا اتوبوس های درون شهری و برون شهری در زمان کمتر از ۲دقیقه دسترسی می یابد.پخشایش شبکه مونوریل و مترو نیز بسیار هوشمندانه و با براورد میزان سفر روزانه و تراکم حجم ترافیک در ساعات پیک بوده است.از نکات قابل توجه دیگر در این زمینه عرضه کارت هایez-linkاست که بوسیله ان میتوان از تاکسی،اتوبوس،مترو و مونوریل استفاده کرد.

هماهنگی شبکه حمل و نقل عمومی:

از نظر زمینی این کشور ۲بزرگراه مشترک با مالزی دارد که بوسیله ۲پل از روی دریای ارام میگذرد.
از نظر جاده ریلی نیز در سال ۲۰۱۱جاده ریلی بین المللی از سنگاپور به مالزی و از انجا به اسیای میانه متصل شد.
از نظر ارتباط دریایی نیز ابراهه بین مالزی و سنگاپور اتصال این کشور با جهان را برقرار میکند به نحوی که در سال ۲۰۱۵صادرات سنگاپور از این ابراهه ۲۳.۶میلیون تن بوده است.در سال ۲۰۰۷نیز بندر مرکزی سنگاپور به عنوان بهترین بندر اسیا شناخته شد.

شبکه حمل و نقل برون مرزی:

فرودگاه های سنگاپور از مقاصد اصلی هواپیماهای تجاری و باری اروپایی هستند که از این مکان محصولات خود را به سایر بخش های اسیا ترانزیت میکنند.بهترین فرودگاه این کشور چانگی است که در ذیل به معرفی ان می پردازیم::
فرودگاه بین المللی چانگی سنگاپور (Changi International Airport) در سال 1981 تاسیس شد و اکنون با دارا بودن مساحتی حدود 13 کیلومتر مربع و سه ترمینال اصلی و یک ترمینال پروازهای ارزان قیمت یکی از چند فرودگاه برتر جهان است.
در حال حاضر شرکتی به نام "گروه فرودگاه چانگی" مدیریت این فرودگاه را بر عهده دارد. چانگی یکی از 6 فرودگاه پر رفت و آمد جهان است.
ترمینال شماره یک این فرودگاه تنها بعد از 7 سال تاسیس آن در سال 1988 جایزه بهترین فرودگاه جهان را از Business Traveller انگلیس دریافت کرد.

شبکه حمل و نقل برون مرزی:ارتباط هوایی

چانگی فرودگاه خانگی خطوط هوایی سنگاپور، Silkair، Tiger Airways، Jetstar Asia Airways و Valuair است. همچنین خطوط هوایی Qantas از فرودگاه چانگی به عنوان محل توقف موقت پروازهای استرالیا- اروپا (معروف به مسیر هوایی کانگرو) استفاده می کند.
در حال حاضر این فرودگاه میزبان 100 خط هوایی در جهان است که به 200 شهر در 60 کشور جهان پرواز می کنند. به طور متوسط در هر هفته 5 هزار و 400 پرواز خروجی و ورودی در چانگی انجام می شود و سالانه 42 میلیون مسافر به این فرودگاه قدم می گذارند که این میزان 7 برابر جمعیت کل سنگاپور است.

شبکه حمل و نقل برون مرزی:ارتباط هوایی

منابع
Stegl.etal(2005)<<sustainable transportation and quality of life>.journal of transport geography.
Rallis t.(2007)city transport in developing countries.macmillan press.
Evelyn Lee. Public Transportation in Singapore. journal of transport geography 2008
Singapore Island Cruise". island cruise. Retrieved 6 April 2014. 
land Transport Master plan: Downtown Line Stage 1 to open on Dec 22". The Straits Times. Retrieved 16 November 2013. 
The Singapore Tourist Pass". Retrieved 26 March 2008


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود