تارا فایل

مبانی نظری فرسودگی تحصیلی




سرفصل های پروژه شامل موارد زیر است :

تعریف فرسودگی
مراحل فرسودگی
الف) مرحله خستگی عاطفی
ب) مرحله بی علاقگی و بدبینی
ج)مرحله ناکارآمدی
خاستگاه نظریه فرسودگی
فرسودگی شغلی
فرسودگی تحصیلی
علایم فرسودگی تحصیلی
اثرات و پیامدهای فرسودگی تحصیلی
پژوهش های انجام شده در داخل کشور
پژوهش های انجام شده درخارج کشور

فرسودگی
دیک (1992) معتقد است هنگامی که فرد در معرض فشار روانی طولانی و مداوم محیط قرار می گیرد، اگر قادر به تطبیق خود نباشد، دچار فرسودگی می شود، بطور کلی فرسودگی را می توان نوعی اختلال نامید که به دلیل قرارگرفتن طولانی مدت فرد در معرض استرس های محیطی در وی ایجاد میگردد و نشانه های آن در ابعاد جسمی، هیجانی و ذهنی بروز می کند(ساعتچی،1377؛ به نقل از جلیلیان،1391).
فرسودگی حالتی از خستگی ذهنی و هیجانی است که از استرس مزمن در شرایطی مانند گرانباری نقش، فشار و محدودیت زمانی و فقدان منابع لازم برای انجام دادن وظایف و تکالیف محوله به وجود می آید( اسوایدر و همکاران،2010؛ به نقل از ساویز،1391).
شخصی که مسئولیت های متفاوتی دارد و مجبور است چند کار متفاوت را همزمان انجام دهد، تعارض نقش دارد. ابهام نقش زمانی رخ می دهد که افراد از انتظاری که از آنها می رود آگاه نیستند، آنها می دانند که باید در تحصیل یا حرفه خود فرد کارآمدی باشند اما مسیر چگونگی کارآمد بودن برای آنها مشخص نیست و در ازیاد نقش افراد نمی تواندد به مسئولیت های فراوان نه بگویند و در نتیجه مسئولیت های زیاد بیش از حدی به آنها تحمیل می گردد که این سه عامل به مرور زمان موجب به وجود آمدن فرسودگی می گردد( پولمن، جونز، راف و هارز1 ،2005؛ به نقل از جلیلیان، 1391).
مراحل فرسودگی
مجموعه شواهد تجربی نشان می دهد که فرسودگی فرایندی است که به تدریج و در طول زمان گترش می یابد.
الف) مرحله خستگی عاطفی: نخستین مرحله فرسودگی می باشد، که با نوعی عدم تعادل بین منابع، تقاضاها و فشارهای کاری توصیف می شود.
ب) مرحله بی علاقگی و بدبینی : مرحله ی دوم فرسودگی می باشد، که با مجموعه ای از نگرش های بدبینانه و رفتارهای منفی ایجاد می شود.
ج)مرحله ناکارآمدی: مرحله سوم فرسودگی می باشد، که در اثر نوعی احساس بی لیاقتی و تردید نسبت به خود ممکن است، ایجاد شود.( حافظی و همکاران، 1386؛ به نقل از ساویز ،1391).
خاستگاه نظریه فرسودگی
مفهوم فرسودگی در اوایل دهه هفتاد برای اولین بار توسط، فریودنبرگر معرفی شد و ظهور و رشد آن مرهون زحمات فریودنبرگر در نیویورک و ماسلش در کالیفرنیا است. فرسودگی در ابتدا در تعاملات حرفه ای افراد، نظیر کارکنان خدمات اجتماعی، با تاکید بر روابط بین فردی میان متقاضی و عرضه کننده مورد توجه قرار گرفت(ماسلش،2001؛فریودنبرگر،1974؛ به نقل از شه بخش،1390).
بر طبق نظر ماسلش و جکسون(1981) ، " فرسودگی نشانگانی مشتمل بر خستگی هیجانی، زوال شخصیت و تمامیت فردی کاهش یافته می باشد. یک جنبه کلیدی نشانگان فرسودگی، احساس فزاینده خستگی هیجانی می باشد محققان همچنین علائم فرسودگی را در زمینه های غیر شغلی، نظیر ازدواجف ورزش و تحصیلات دانشگاهی مشاهده کردند(پیتس و تونس،2003؛شوفلی، مارتینز و بکر2،2002؛ به نقل از شه بخش،1390).
فرسودگی شغلی
فرسودگی شغلی را نخستین بار فریدبنگر3 (1974)، به عنوان پدیده ای عمومی و فراگیر تعریف کرده است. که از واکنش فرد به محیط کار ناشی می شود و بر اثر آن فرد انگیزه، اشتیاق ف انرژی و عملکرد مطلوب در زندگی خود را از دست می دهد. خستگی شغلی تنها خستگی و فشار ناشی از کار نیست که بعداز کار مداوم به وجود می آید، بلکه به سبک کلی زندگی فرد و ساعت های بیداری او نیز سرایت می کند( منشی طوسی،1384؛ به نقل از محمدی، 1389).
فرسودگی شغلی واژه ای برای توصیف بهم خوردن تعادل بین فرد محیط است. می توان آن را زبان کمک افراد در مقابله با فشارهای غیرقابل تحمل کار در نظر گرفت. در جهان امروز توانمندی، قدرت اقتصادی و رفاه هر کشوری مرهون استفاده ی بهینه از امکانات، منابع و نیروی انسانی آن کشور است.
نشانگان فرسودگی شغلی اساسا یک اختلال روانی نیست، اما به آهستگی در طول زمان پیشرفت می کند و ممکن است به یک ناتوانی تبدیل گردد(گلاس، مک نایت و والدیمارزدوتیر4،1993؛ به نقل از محمدی ،1389). فرسودگی شغلی یکی از نشانگان روانشناختی است و بیشتر در مشاغلی دیده می شود که فرد ساعات زیادی را در تماس نزدیک با انسان های دیگر می گذارند( مازلاک، شافی و مارک5، 1993؛به نقل از محمدی، 1389). این افراد به تدریج احساس می کنند تحت فشار قرار دارند و منابع هیجانی آنها نسبت به افرادی که در جایگاه دریافت خدمت قرار گرفته اند، تخلیه شده و نسبت به آنها بی تفاوت گشته و احساس منفی پیدا کرده اند( اشمیتز، نومان و اپرمان6، 2000؛مازلاک و همکاران،1993؛به نقل از محمدی ،1389). از دیگر علائم این سندرم، کاهش احساس لیاقت و افت عملکرد شخصی می باشد که ناشی از ارزیابی منفی آنها از خود در رابطه با کارشان است. در این فرایند فرد به دلیل کوشش برای رسیدن به انتظارات غیر واقعی که به وسیله ی خودش با ارزش های جامعه بر او تحمیل شده است، دچار فرسودگی می گردد( کلیفدر، پاور و ولز7، 2001؛ به نقل از محمدی، 1389).
فرسودگی تحصیلی
فرسودگی تحصیلی را می توان به عنوان یک واکنش استرس مزمن در دانشجویانی مطرح کرد که در ابتدا با الزمات تحصیل درگیر شده اند، این واکنش ناشی از یک تفاوت بین دانشجویان و انتظارات خودشان یا دیگران برای موفقیت شان در تحصیل است( فراینبرگ و لوئیس،2004؛ سالملا- آرو8 و همکاران،2009؛ به نقل از پارکر 9و همکاران، 2011).
یانگ10(2005) فرسودگی تحصیلی را بدین گونه تعریف می کند" دانشجویان در فرایند یادگیری به دلیل استرس دوره تحصیلی، با ناشی از دوره تحصیلی یا دیگر مولفه های روانشناختی که موجب حالات خستگی هیجانی، تمایل به عدم توجه به هویت فردی ( زوال شخصیت) و احساس پیشرفت شخصی کم می باشد را نشان می دهند "(جلیلیان، 1391).
اکثر تحقیفات انجام شده درباره فرسودگی، در موقعیت هایی مانند فروشندگان، پرستاران، کارکنان خدمات بهداشتی و مشاوران بوده است که با عنوان فرسودگی شغلی معروف است( ماسلاچ و جکسون11،1984؛به نقل از نعامی،1388).
با این وجود، متغیر فرسودگی به موقعیت ها و بافت های آموزشی گسترش پیدا کرده است که از آن با عناون فرسودگی تحصیلی نام برده می شود. می توان گفت که موقعیت های آموزشی محل کار فراگیران محسوب می شود، اگرپه فراگیران در موقعیت های آموزشی به عنوان کارمند،کار نمی کنند یا شغل خاصی در آنجا ندارند. اما از دیدگاه روانشناختی، فعالیت های آموزشی و درسی آنها را می توان به عنوان یک کار در نظر گرفت( سالملا- آرو،2008؛ به نقل از جلیلیان،1391).
علایم فرسودگی تحصیلی
فرسودگی، به مثابه یک تجربه ذهنی عبارت است از کاهش قدرت سازگاری فرد در مقابل عوامل تنیدگی زا و سندرومی مرکب از خستگی عاطفی12 ، بدبینی13 و کاهش موفقیت فردی14 است که می تواند در موقعیت های مختلف شغلی، تحصیلی و غیره برای افراد اتفاق افتد( صفری و گودرزی، 1388 ؛ به نقل از مقدسی،1391). به همین دلیل فرسودگی تحصیلی در موقعیت های آموزشی با ویژگی ها یی مانند خستگی ناشی از الزامات مربوط به مطالعه، رشد حس و نگرش بدبینانه و بدون حساسیت نسبت به مطالب درسی و نیز احساس پیشرفت شخص ضعیف در امور درسی و تحصیلی مشخص می شود. افرادی که فرسودگی تحصیلی دارند، معمولا علائمی مانند بی اشتیاقی نسبت به مطالب درسی ، ناتوانی در ادامه حضور مستمر در کلاس درسف مشارکت نکردن در فعالیت های کلاسی، احساس بی معنایی در فعالیت های درسی و احساس ناتوانی در فراگیری مطالب درسی را تجربه می کنند( نعامی، 1388؛ به نقل از مقدسی، 1391).
اثرات و پیامدهای فرسودگی تحصیلی
فرسودگی تحصیلی و شغلی، نتیجه نهایی در معرض فشارهای شغلی و تحصیلی مزمن و طولانی مدت قرار گرفتن است. در نتیجه، فرسودگی تحصیلی و شغلی می بایست بیشتر در بین افرادی اتفاق بیافتد که مدت بیشتری در حال تحصیل بوده اند و یا به یک شغل اشتغال داشته اند تا افرادی که به تازگی شروع به تحصیل کرده اند(ماسلاچ، 1983؛به نقل از جلیلیان،1391).
فرسودگی تحصیلی نتیجه قرار گرفتن بیش از حد در معرض عوامل تنش زای دایمی محیط تحصیلی است. در نتیجه ، فرسودگی روانی به سرعت ظاهر نمی گردد و در طی مدتی طولانی در افراد و در ارتباط با تحصیلاتشان ظهور می یابد و اگر اشخاص در همان و ضعیت به تحصیل خود ادامه دهند، این فرسودگی نسبتا به صورت پایدار و دایمی باقی خواهد ماند(تاپاچیک و فیدل15، 2007؛ به نقل از جلیلیان،1391). از سوی دیگر بررسی ها نشان داده است که سختی شرایط تحصیل بر ایجاد فرسودگی تحصیلی موثر است و مخصوصا این تاثیر بر روی کسانی که مسئولیت بیشتری دارند، زیادتر است و فرسودگی تحصیلی می تواند بر ابعاد مختلف زندگی فر اثر گذار باشد( دیاز و هیداکو16، 1994).
اولین آسیب فرسودگی تحصیلی، رنج بردن از فرسودگی فکری و روحی است افرادی که از این عارضه رنج می برند دچار کاهش انرژی و احساس خستگی شدید می گردند، بعلاوه این افراد برخی از نشانه های فشار بدنی نظیر سردرد، تهوع، کم خوابی و تغییراتی در عادات غذایی را به طور فراوان گزارش می دهند. همچنین افراد مبتلا به این عارضه خستگی عاطفی را نیز تجربه می کنند. افسردگف احساس درماندگی، احساس عدم کارآیی در تحصیل و همچنین ایجاد نگرش های منفی نسبت به خود و نسبت به زندگی نشانگر فرسودگی های نگرشی هستند و نهایتا اینکه اغلب مبتلایان ، احساس پایین بودن پیشرفت و ترقی شخصی را گزارش می دهند( شائوفلی و همکاران،2002؛ به نقل از جلیلیان،1391).
خستگی هیجانی ناشی از فرسودگی با خستگی عادی متفاوت است، خستگی عادی معمولا با خواب و استراحت برطرف می شود. در واقع خستگی عادی فیزیولوژیک قابل جبران است اما همین خستگی ساده ممکن است در اثر فشارهای کاری یکنواخت و طولانی و انجام کار در شرایط نامساعد به تدریج به صورت مزمن در آید و پس از مدتی عوارض و ناراحتی هایی مانند کوفتگی، خواب، تب، اختلات جسمی و روحی در فرد ایجاد کند که اگر در این مرحله درمان نشود به صورت خستگی های مزمن ، خستگی های عمومی و خستگی عصبی و در نهایت خستگی مفرط در می آید و تمام اعمال جسمی و ذهنی فرد را مختل می کند(موفات، کوناچی17 و راسن18، 2004؛به نقل از جلیلیان،1391).
این عارضه نه تنها فرد و زندگی شخصی او را تحت الشعاع خود قرار می دهد بلکه می تواند اثرات و عوارض فراوانی در محیط تحصیل و خانواده نیز بر جای گذارد. شکایت های مختلف روان پریشی ، کشمکش، ناسازگاری و تضاد در محیط خانواده و محیط تحصیل و در نهایت ترک تحصیل از عکس العمل های مربوط به فرسودگی تحصیلی است( اسکانفولد، هوچوارتز19، 1999؛ به نقل از جلیلیان،1391).
پژوهشهای تانر، اجاروی، وانانن، کالیمو و جاپینن20(2005) در موقعیت های صنعتی و سازمانی نشان داده اند که فرسودگی پیامدهای متعددی مانند غیبت، ترک شغل، کاهش بهداشت و ریسک بالای ابتلا به افسردگی را دارد. چنین نتایجی درباره فرسودگی تحصیلی نیز بدست آمده اگر چه مطالعات کمی درباره این موضوع انجام شده است، مثلا محققانی مانند آهولا و هاکانین21 (2007) نشان دادند که فرسودگی تحصیلی به افسردگی منجر می شود. کاسکه22 و کاسکه (1991) نشان دادند که فرسودگی تحصیلی رابطه بین استرس های تحصیلی و پیامدهای آن مانند سردرد، دل درد، احساس درد و افسردگی را افزایش می دهد. این محققان نشان دادند که با وارد کردن متغیر فرسودگی تحصیلی رابطه ی استرس تحصیلی و پیامدهای آن به طور معناداری افزایش یافت.( مقدسی،1391).
منابع
منابع فارسی:

1. ابراهیمی، بهمن.(1384). هوش هیجانی و ضرورت آن در فرزندپروری. وب سایت هوش هیجانی.
2. اخوان حجازی، زهرا سادات(1391). بررسی رابطه فرسودگی تحصیلی با سلامت روان و هوش معنوی در دانشجویان. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه کاشان
3. اسلامی، محمد علی(1390). رابطه بین هوش معنوی و سلامت روانی- جسمانی با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان کارشناسی ارشد. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
4. بهمیی،سمیه(1389). رابطه ی هوش هیجانی با فرسودگی شغلی و شادکامی مدیران مدارس . پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.
5. بدری گرگری، رحیم؛ مصرآبادی، جواد؛ پلنگی، مریم و فتحی، رحیمه (1391). ساختار عاملی پرسشنامه فرسودگی تحصیلی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی در دانش آموزان متوسطه. فصلنامه اندازهگیری تربیتی، 7 (3).
6. براری، رضا(1392). تاثئر هوش هیجانی بر فرسودگی شغلی معلمان ابتدائی شهر بابل با میانجیگری خودکارآمدی شغلی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه سمنان.
7. برادربری، تراویس. (1384). هوش هیجانی: مهارت ها و آزمون ها. ترجمه حمزه گنجی. تهران: ساولان (تاریخ انتشار به زبان اصلی 1986).
8. بشارت، محمدعلی؛ کرمی، ساره و اژهای، جواد (1389). مقایسه ویژگیهای شخصیتی کمالگرایی و مهارگری در دانشآموزان مدارس تیزهوش و عادی. پژوهش در حیطه کودکان استثنایی، 10 (6)، 80- 65.
9. پناهنده، مریم(1392). رابطه بین سبک های یادگیری با فرسودگی تحصیلی دختران دانشجو در رشته های انسانی و پزشکی. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.
10. پرویزی، فاطمه(1392). رابطه هوش معنوی وهویت بافرسودگی تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.
11. پلاچیک، رابرت.(1371). هیجان ها. ترجمه : محمود رمضان زاده . چاپ سوم. مشهد: آستان قدس رضوی
12. پیرتو، جین (2002). رشد و آموزش کودکان و بزرگسالان با استعداد. ترجمه گلشنی، فاطمه و دلالی، نیره (1385). تهران: دوان.
13. توحیدپور، طاهر(1390). رابطه هوش هیجانی و خود کارآمدی با فرسودگی تحصیلی دردانشجویان تحصیلات تکمیلی. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه شهید چمران اهواز.
14. جلیلیان، نوشین(1391). بررسی تاثیر آموزش مهارت های مدیریت زمان بر میزان فرسودگی تحصیلی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد.پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
15. جلالی، امین، عارفی، مژگان، ( 1388 ). مقایسه خودگردانی در دانش آموازن تیزهوش و عادی و نقش پیش بینی کنندگی ابعاد برای عملکرد تحصیلی دانش آموزان شهر شیراز مجله دانش و پژوهش درعلوم تربیتی.
16. حسینی حسینی آبادی، فاطمه.(1383). "درباره هوش هیجانی چه می دانید". روزنامه همشهری، 29 مهر 1383
17. خلیلی آذر، هایده (1386). مقایسه هوش هیجانی دانشآموزان تیزهوش و عادی و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی. دانش و پژوهش در علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان، 14 (5)، 124- 107.
18. دادور، سمانه(1393). رابطه بین اهمال کاری تحصیلی و فرسودگی تحصیلی با دستاورد آموزشی در میان دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی.پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه الزهراء.
19. درخشانی، روشنا(1392). بررسی رابطه ی خودکارآمدی تحصیلی و کیفیت تجارب یادگیری با میزان فرسودگی تحصیلی. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی. دانشگاه ارومیه.
20. رحمتی، زینب(1390). رابطه کمال گرایی و فرسودگی تحصیلی در دانشجویان با خودکارآمدی بالا و پایین. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
21. رنجبری،سمانه(1390). بررسی رابطه هوش هیجانی و هوش سازمانی با فرسودگی شغلی بر روی کارکنان اداره برق مرودشت. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.
22. زارع، محسن.(1380). مطالعه سهم هوش هیجانی در موفقیت تحصیلی. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، انستیتو روان پزشکی تهران.
23. ساویز، مرضیه(1391). بررسی رابطه ی بین کمال گرایی، فرسودگی تحصیلی، کیفیت تجارب یادگیری و پیشرفت تحصیلی در بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه یزد
24. سپهریان، فیروزه (1386). هوش هیجانی (ویرایش دوم). تهران: روان.
25. سرانچه، مسعود(1393). رابطه علّی ویژگی¬های شخصیت با فرسودگی تحصیلی با میانجی¬گری تنیدگی تحصیلی ادراک شده و خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان کارشناسی ارشد. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه شهید چمران اهواز.
26. سیف، علی اکبر.(1372). سنجش و اندازه گیری و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی. چ 8، تهران: انتشارات آگاه. ص94.
27. شاکری، سمیه(1392). مقایسه افت تحصیلی،امید تحصیلی و یادگیری خود نظم ده در گونه های مختلف خانواده. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.
28. شفیعی سورک، سینا و بدری گرگری، رحیم (1390). رابطه یادگیری خودنظمدهی و فرسودگی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی. پایاننامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر.
29. شه بخش،افشین(1390). بررسی و مقایسه بین ابعاد کمال گرایی،حمایت اجتماعی با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان با سطوح بالا و پایین فرسودگی تحصیلی. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
30. شهسوار کله سر،معصومه(1389). بررسی رابطه چندگانه فرسودگی شغلی،هوش هیجانی و پنج عامل بزرگ شخصیتی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه محقق اردبیلی.
31. صمدی، معصومه.(1384). بررسی خودتنظیمی یادگیری دانش آموزان و والدین . مجله روانشناسی و علوم تربیتی.ش1، ص 175-157
32. طاهری، فرزانه(1390). تعیین رابطه بین سخت رویی و مسئولیت پذیری با فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
33. طهماسبی، غلامحسین(1393). تاثیر راهبردهای فراشناختی بر انگیزه پیشرفت و فرسودگی تحصیلی دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی.کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.
34. عزیزی ابرقوئی، محسن(1389). بررسی رابطه بین خودکارآمدی و کیفیت تجارب یادگیری با فرسودگی تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
35. عظیمی، محمد؛ پیری، موسی و زوار، تقی (1392). رابطه فرسودگی تحصیلی و یادگیری خود تنظیمی با عملکرد تحصیلی دانشآموزان دوره متوسطه. پژوهش در برنامهریزی درسی، 10 (2)، 128-116.
36. فدایی نایینی، عباس (1386). بررسی عوامل موثر در کاهش انگیزه تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، 25 (1).
37. کدیور، پروین.(1383). بررسی سهم باورهای های خودکارآمدی، خود گردانی، هوش و پیشرفت درسی دانش آموزان به منظور الگویی برای یادگیری بهینه.مجله علوم تربیتی و روان شناسی، سال دهم. ش 1و2، ص58-45
38. کجباف، محمدباقر، مولوی، حسین، شیرازی، علیرضا، (1382). بررسی رابطه باورهای انگیزشی و
راهبردهای یادگیری خودتنظیمی با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی، فصلنامه تاز ه های علوم شناختی، سال 5، شماره.
39. گلستان جهرمی، فاطمه؛ پورشهریاری، مهسیما و اصغرنژاد فرید، علی اصغر (1387). بررسی رابطه بین هوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی دانشآموزان تیزهوش و عادی. مجله مطالعات روانشناسی تربیتی، 5 (1).
40. گولمن، دانیل.(1383). هوش هیجانی در کار. ترجمه: ابراهیمی، جوینده . تهران: بهین دانش.
41. گولمن، دانیل.(1382). هوش هیجانی. ترجمه نسرین پارسا. تهران: رشد.
42. گولمن، دانیل.(1379). هوش عاطفی. ترجمه: حمید رضا بلوچ .تهران: جیحون.
43. مرادی، مریم(1393). رابطه بین سبک دلبستگی، هیجان خواهی و هوش هیجانی در رضایت زناشویی همسران سازگار و ناسازگار. پایان نامه کارشناسی ارشد. روان شناسی تربیتی. دانشگاه محقق اردبیلی.
44. مرزوقی، رحمتاله؛ حیدری، معصومه و حیدری، الهام (1392). رابطه عدالت آموزشی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی. مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی، 10 (3)، 334-328.
45. محمد پور، ناهیده(1391). مقایسه خودتنظیمی و تاب آوری دردانش آموزان تیزهوش و عادی ، پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت.
46. محمدی،عالم(1389). رابطه هوش هیجانی و فرسودگی شغلی در بین دبیران. پایان نامه کارشناسی ارشد . دانشگاه گیلان.
47. محمدیان شریف، کویستان(1393). رابطه ادراکات محیطی مدرسه و کمک خواهی تحصیلی با فرسودگی تحصیلی با توجه به نقش میانجگری اهداف پیشرفت اجتماعی در دانش اموزان سال دوم دبیرستان. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شهید مدنی آذربایجان.
48. مقدسی، ثریا(1391). رابطه جهت گیری هدف و حمایت اجتماعی ادراک شده با فرسودگی تحصیلی دانشجویان. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی. دانشگاه شهید مدنی آذربایجان.
49. منصوری ،عطاء اله .(1380). بررسی رابطه هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علامه طباطبایی.
50. موسوی بیدک، سید عین اله(1393). رابطه هوش هیجانی و استرس شغلی با فرسودگی شغلی آموزگاران. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت.
51. میرزائی فندخت، امید(1393). بررسی تاثیر آموزش مهارت های مثبت اندیشی بر کاهش میزان فرسودگی تحصیلی دانش آموزان پسر پایه اول دبیرستان. پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی. دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
52. نامدارپور، فهیمه (1387). بررسی رابطه بین خودتنظیمی یادگیری با مهارتهای تحصیلی و پیشرفت تحصیلی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد خمینی شهر. فصلنامه اندیشههای تازه در علوم تربیتی، 4 (1).
53. نریمانی، محمد؛ حبیبی، یعقوب و رجبی، سعید (1390). مقایسه هوش هیجانی و کیفیت زندگی در مردان معتاد و غیر معتاد. فصلنامه اعتیاد پژوهی سوء مصرف مواد، 5 (19).
54. همایون،سمیه(1392). ارتباط میان فرسودگی روانی معلمان ایرانی زبان انگلیسی و هوش هیجانی آن ها در آموزشگاه های خصوصی زبان شیراز و مرودشت.پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه یاسوج.
55. هومن، علی.(1380). تاملی در هوش هیجانی. مجله چژوهش در روانشناسی ، شماره 12. 44ص

منابع انگلیسی:
1. Ahola, K & Hakanen, J (2007). Job strain, burnout, and depressive symptoms: A prospective study among dentists. Journal of Affective Disorders, 104, 103-110.
2. Austin, E. J., Saklofske, D. H., Haung, S. H & McKenney, D (2004). Measurement of trai emotional intelligence: Testing and cross-validating a modified version of suchutte et al. Personality and Individual Differences, 38, 555-562.
3. Bandura,A. (1986). Self-efficacy. In V.s Rama chaudram (Ed) , Encychopediabehavior, Vol.(1).71-81.
4. Bar-on, R.(1997). A measure of Emotional and social intelligence(302-3,8): Chicago.
5. Bar-on, R (2000). The emotional quotient Inventory (EQ-I) Measure of Emotional Intelligence. (2nd) Toronto, Canada: Multi health system.
6. Buffard-B، Parent، & Laviree, S (2002). Self -Regulation on a concept – Formation Taskamong Average and Gifted students, Excermental child psychology. V 56, I ssue 1.p.115. 134.
7. Butler، D. Ly & Winner (1995). Feedback and Self-regulated Leaning: A theoretical synthsis.Review of Educational Research.No,6.pp.245-281.
8. Brouwers, A & Giganc, G. E., Palmer, B. R. H., Manocha, R & Stough, C (2005). An examination of the factor structure of the schutte self-report emotional scale. Personality and Individual Differences, 39, 1029-1042.
9. Gallagher, J. J (2002). Changing paradigms for gifted education in the United States. In K. A. Heller, F. J. Moenks, R. J. Sternberg, & R. F. Subotnik (Eds.), International handbook of giftedness and talent (2nd ed.). New York, NY, US: Elsevier Applied Science Publishers/Elsevier Science Publishers.
10. Giganc, G. E., Palmer, B. R. H., Manocha, R & Stough, C (2005). An examination of the factor structure of the schutte self-report emotional scale. Personality and Individual Differences, 39, 1029-1042.
11. Goleman, D.(1995). Emotional intelligence: why it can matter more Than IQ. Newyork: banto books.
12. Goleman, D.(1996). Emotional intelligence: why it can matter more Than IQ . London Blomsbury publishing.
13. Goleman, D.(1999).Working with Emotional intelligence. London : Bloomshury publishing.
14. Goleman, D.(2000). Emotional intelligence. InB.j,sadock and V.A. sadock (eds). Kaplan sadock (eds) Kaplan & sadock comprehensive text book of psychiatry (7 the Philadelphia: Williams & wllkins.
15. Jacobs, M., Snow, J., Geraci, M & Blair, K. S (2008). Association between level of emotional intelligence and severity of anxiety in generalized social phobia. Journal of Anxiety Disorders, 87, 9-24.
16. Mayer, J. D,salovey, P. Caruso, D.R and sitarenios, G. (2003). Measuring emotional intelligent with the msceit V2,O. Emotion,3,97-105
17. Mayer, J. Perkins, D؛ Caruso, D؛salovey, P.(2001). Emotional Intelligence and giftedness. Report Review، 23(3)، 131-137.
18. Mayer,J. D. Dipaolo, M. A. & salovey, P.(1999). Perceiving affective content in ambiguous visu stimuli: A component of emotional intelligence. Journal of personality Assesent, 54(384) ,771-781.
19. Newsome، K؛ Day، M؛ Catano، L. (2000). The relation of EI with acadmic intelligence and the Big five، Europedan Journal of personality، 16(2)، 103-125.
20. Pentrich,P.(2005). Motivation and Learning strategies Interaction with Achievement, Development Review,V6,1986,P121-146
21. Pintrich.P.R & DeGroot, E.V, (1990). motivational and self-regulated learning components of dassroomacademic performance journal of Educational psychology, 82,33-40

22. Reeve, J., Nix, G & Hamm, D (2005). Testing models of the experience of self-determination in intrinsic motivation and the conundrum of choice. Journal of Educational Psychology, 95, 375-392.
23. Salmela-Aro., K, Savola Inen, H & Holopainen. L (2009). Nepressive symptoms and school burnout during adolescence. journal of royth and adolescence, 6, 34- 45.
24. Salovey. P. and mayer,j. D.(1990). Emotional intelligence magination, cognition and personality 9.PP:185-211.
25. Salovy,P. Bedell,b.t,. Detweiller & mayer, j.G.(2003) coping intelligently: emotional intelligence and psychology of wath work(pp:141-164) , New York, oxford university press.
26. Schunk, D. H (2002). Learning theories: An educational perspective. Merrill. Prentice Hall.
27. Schaufeli, W.B., Martinez, I & Bakker, A (2002). Burnout and engagement in university students: A cross national study. Journal of Cross-Cultural Psychology, 33, 464- 481.
28. Schutte, N. S., Malou, J. M., Thorsteinsson, E. B., Bhullar, N & Rooke, S. E. A (2007). Meta analytic investigation of the relationship between emotional health. Intelligence Personality and Individual Differences, 42, 921-933.
29. Schutte, N. S., Malouff, J. M., Hall, L. E., Haggerty, D. J., Cooper, J. T., Golden, C. J & Dornheim, L (1998). Development and validation of the measure of emotional intelligence. Personality and Individual Differences, 25, 167-177.
30. Shanahan, M. J (2003). Pathways to adulthood in changing societies: variability and mechanisms in life course perspective. Annual Review of Sociology, 26, 667-692.
31. Shawarzer, R & Hallum, S (2008). Perceived teacher self-efficacy asa predictor of job stress and burnout: mediation analases. Applied psychology: an international review, 57, 52, 171.
32. Sjoberg، B.G؛ (2001). An examination of EI: Its relationship to achievement and the implications for education . Dissertation Abstracs In ternational section A: Humanities ، 63(2)، 572.
33. Silverman, L. K (2000). Counseling the gifted and talented. Denver: Love Publishing.
34. Wattsa, J & Robertson, N (2011). Burnout in university teaching staff: A systematic literature review. Educational Research, 53, 1, 33-50.
35. Wigfield, A., Eccles, J., Roesner, R & Davis-Kean, P (2006). Development of achievement motivation. In W. Damon, & N. Eisenberg (Eds.), Handbook of child psychology (6th ed). Social, emotional, and personality development, 3, 933-1002. New York: John Wiley.
36. Zimmerman, B.J.Martinz- pons, ''Development of astructural Interview for assessing student use of self- Regulation Learning strategies'',American Education Research, V23,1986, P614-628
37. Zimmerman,B.J.(2002). Academic studing and the development of personal skills: A self- regulatory perspective. Educational psychologist,33(2/3) ,3
38. Zimmerman, B,J. (2000). Constrat validation of a strategy model of student self regulated learning,Journal of Educational Psychology, 80.

1 . Pohlmann & Jonas & Ruf & Harzer
2 .Schaufeli، Martinez & Bakker
3 . Freudenbergre
4 . Glass، Mcknight & Valdimarsdottir
5 .Maslach، Schaufeli & Marek
6 . Schmitz
7 . Kilfedder، Power & Wells
8 .Salmela & Aro
9 . Parker
10 . Yang
11 .Maslach & Jackson
12 . Emotional Exhaustion
13 .cynicism
14 . Reduce Personal Accmplishment
15 .Tabachnick & Fidell
16 . Diaz & Hidako
17 . Connachie
18 .Morrison
19 . Scanfold & Hochwarter
20 .Tanner، Ojaarvi، Vaananen، Kalimo & Jappinen
21 .Ahola & Hakanen
22 . Koeske
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود