تارا فایل

طرح توجیهی پرورش آهو سال 97


بسم الله الرحمن الرحیم

طرح توجیهی اشتغال فراگیر
پرورش آهو 30 راس
اشتغال 2 نفر در سال 97

مجری طرح :
محل اجراء طرح :
تاریخ تدوین : 97-2-26

مقدمه:
گوشت آهو نسبت به گوشت گاو دارای کیفیت بالاتی است که همین امر یکی از دلایل محبوبیت پرورش این جانداران زیبا به عنوان منبع غذایی است. همچنین از چرم و از لبنیات آنها هم استفاده های زیادی می شود. کشور ما ایران با توجه به داشتن اقلیم های متنوع و مناسب پرورش آهو و همچنین داشتن چندین گونه ی بومی پتانسیل بالایی برای پرورش این حیوانات دارد.
قبل از هر چیز برای شروع پرورش آهو باید با نژاد های بومی کشور و احتیاجات آنها آشنا شد تا بتوان به نتایجی مطلوب دست یافت.
نرها شاخ های بلند و نسبتاً پهنی دارند. رشد شاخ ها از یک سالگی به بعد شروع می شود، ولی شاخک ها از دو سالگی ظاهر می گردد.
در اواخر فصل زمستان شاخ ها می افتند و شاخ های جدید بلافاصله شروع به رشد می کنند و در تابستان تکمیل می شوند. موها در فصل تابستان کوتاه است.
رنگ پشت و پهلوها در این فصل زرد متمایل به قرمز و زیر بدن و کفل ها و دم سفید است. در قسمت پشت و پهلوها خال های سفید مشخصی دارد. در زمستان موها بلندتر و به رنگ خاکستری با خال های نامشخص است. آهو دارای طول سر و تنه میان ۱۵۰ تا ۲۰۰ سانتی متر، دم ۱۶ تا ۲۰ سانتی متر و ارتفاع ۸۵ تا ۱۱۰ سانتی متر است. این پستاندار وزنی برابر با ۵۰ تا ۱۳۰ کیلوگرم دارد.
در گذشته پراکندگی وسیعی از شمال افریقا تا عراق و ترکیه و ایران داشته که در حال حاضر در تمام کشور های فوق بجز ایران منقرض شده است.
در ایران آهو در مناطق جنگلی زاگرس و جنگل های گرمسیری خوزستان خراسان و کرمان و یزد زندگی می کند، ولی پس از قرار گرفتن این پستاندار در وضعیت بقای هشدار، تعدادی از آهو ها به دیگر مناطق ایران و جهان منتقل شدند تا جمعیت های دیگری از آن پدید آیند.
در حال حاضر پراکندگی طبیعی آن محدود به مناطق حفاظت شدهٔ دشت ناز ساری، جزیره اشک در دریاچه ارومیه سبزوار و مناطق دیگری در ایران است.
پرورش آهو در مزارع معمولا به صورت تک گونه ای صورت می گیرد ولی این در حالی است که برخی از دامداران با تجربه توانسته اند نتایج موفقیت آمیزی از نگهداری چند گونه در کنار هم را نیز به دست آورند. آهو ها با توجه به ویژگی های ذاتی و طبیعی شان نیاز هایی دارند که در هر مزرعه پرورشی باید به آنها توجه ویژه نمود.

هدف گذاری پرورش آهو
برای شروع کردن این کار باید به تمام جوانب توجه نمود. باید اندازه ی کار و مقدار هزینه مشخص گردد. و همچنین باید بازار های عرضه پیش بینی و هدف گذاری گردند تا از خسارات ثانویه جلوگیری گردد
انتخاب محل مناسب
مهم ترین عامل در موفقیت هر فارم پرورشی انتخاب درست مکان و محل پرورش است. محلی که قرار است فارم در آن محل احداث گردد باید از نظر وجود منابع آبی به دقت مورد برسی قرار گیرد. همچنین وجود منابع غذایی مناسب آهو ها هم بسیار مهم است زیرا آهو ها در سیستم های پرورشی نیز بخشی از غذای خود را از محیط دریافت می کنند. عامل دیگری که برای تعیین محل مزرعه بسیار مهم است بررسی آب و هوا و شرایط جوی در فصول مختلف سال است. همچنین نزدیکی یا دوری از راه ها و جاده های اصلی نیز تا حد قابل توجه ای تایین کننده است. اگر منطقه دارای عوارض طبیعی مثل تپه یا درختان بزرگ باشد دارای ارجعیت است زیرا چنین محیط هایی به آهو ها کمک می کند به محیط اسارت راحت تر عادت کنند و نگهداری از آنها راحتر باشد.

ساختار مزرعه
ساختار کلی یک مزرعه پرورش آهو از دو بخش تشکیل می شود : ۱. محوطه باز ۲. ساختمان اصلی. محوطه باز که بخش اصلی مزرعه را تشکیل خواهد داد شامل محوطه وسیع نگهداری از آهو هاست که با استفاده از فنس محصور گشته است. جنس فنس بسته به نوع در دسترس می تواند متفاوت باشد ولی در انتخاب آن باید به مقاومت و سبک و سریع النصب بودن آن هم توجه ویژه ای کرد. همچنین در نصب فنس باید ارتفاع را طوری تنظیم نمود که امکان پرش و یا فرار و یا حمله حیوانات مهاجم از طرف مقابل وجود نداشته باشد. مناسب ترین ارتفاع برای فنس کشی ۸ فوت می باشد. بهتر است بعد از نصب فنس آنها را از نظر نداشتن نقاط برنده و تیز که امکان آسیب رساندن به حیوان را دارند بررسی کنید. ساختمان اصلی نیز در مزرعه پرورش آهو می تواند شامل بخش های مختلف از جمله محل مقید کردن برای معاینات دامپزشکی و بیمارستان و یا دفتر اداری و حتی در دامداری های پیشرفته شامل کشتارگاه صنعتی نیز باشد.

خلاصه ی طرح :
1 – نام و نام خانوادگی مجری
آقای
2 – محل اجرای طرح
استان
3- میزان کل سرمایه گذاری
3,147 میلیون ریال
سرمایه گذاری ثابت
3,096 میلیون ریال
سرمایه در گردش
51 میلیون ریال
4- سهم متقاضی
1,592 میلیون ریال
5- میزان تسهیلات ثابت مورد نیاز
1,504 میلیون ریال
میزان تسهیلات در گردش مورد نیاز
41 میلیون ریال
6- تعداد اشتغال
2 نفر
7- دوره بازگشت سرمایه
2.94 سال
تهیه کننده طرح

1. مشخصات متقاضی
الف – متقاضی حقیقی :
نام و نام خانوادگی
نام پدر
تاریخ تولد
کد ملی
تحصیلات

/ /

آدرس دقیق محل سکونت :

تلفن ثابت : تلفن همراه :
ب ) متقاضی حقوقی :
نام شرکت /شرکت تعاونی:
نوع فعالیت :
شماره ثبت :
محل ثبت :
تاریخ ثبت :
سرمایه شرکت :
ج ) مشخصات اعضاء هیات مدیره : (مطابق با آگهی آخرین تغییرات )
نام و نام خانوادگی
نام پدر
کد ملی
تحصیلات
مدت اختیارات

رئیس هیات مدیره

نایب رئیس هیات مدیره

عضو و مدیر عامل

دارندگان حق امضاء :

شماره تلفن شرکت / متقاضی :

سایر مشخصات و آدرسها و تلفن های تماس :

معرفی مجری / مجریان طرح و سوابق :

2. محل اجرای طرح / آدرس دقیق :

3. مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار

ردیف
شرح مجوز(پروانه / امتیاز )
سازمان مجوز دهنده
1

3

3

درصورت وجود مجوز یا مجوزها ، مشخصات مجوزها را ثبت فرمایید .
نام مجوز : شماره مجوز : تاریخ مجوز :

صادر کننده :
4. مشخصات و بازار محصول
الف. عنوان و موضوع فعالیت :
طرح توجیهی اشتغال فراگیر پرورش آهو 30 راس

ب. آیا موضوع فعالیت در راستای اولویت های اعلام شده استان و منطقه است؟ کدام رسته؟
بله دامداری
موضوع سرمایه گذاری کدام حلقه از زنجیره ارزش رسته را پوشش می دهد؟
برآورده کردن نیاز غذایی

ج. مشخصات محصول و بازار هدف
ردیف
نام خدمت یا محصول
جغرافیای بازار هدف
نوآروی یا برجستگی محصول
توضیحات

منطقه ای
استانی
کشوری
صادراتی

1
گوشت آهو جهت فروش
*
*
*

عرضه عمومی نوآوری محصول می باشد
عرضه در همه بازارها
2
پوست آهو
*
*
*

عرضه عمومی نوآوری محصول می باشد
عرضه در همه بازارها
3

4

د. روند تغییرات در تقاضا/مصرف محصول در 5 سال اخیر در بازارهای هدف:
به علت فراگیر بودن محصول و نیاز عمومی افراد جامعه به محصول در بازار داخلی اعم از منطقه ای ، استانی و کشوری محصول تولیدی بازار برای فروش خواهد داشت و در نتیجه ما میتوانیم محصول را بدون مشکل بفروش برسانیم تولید هر قدر از بازار کل را در بر بگیرد فروش و بازار نیز به همان نسبت می باشد با تولید زیاد میتوان سهم بیشتری از بازار را تصاحب کرد و در مورد زمان بازار هیچ محدودیتی ندارد محصول همیشه بازار داشته و خواهد داشت چون احساس به یک نیاز را برآورده میکند .

ح. مواد اولیه، کمکی و مصرفی و نحوه دسترسی به آنها:
دسترسی آسان و در دسترس بودن همیشگی مواد اولیه یکی از مزیت های این نوع تولید می باشد و مواد اولیه مصرفی را از همه بازارهای داخلی اعم از منطقه ، شهری میتوان تهیه کرد .

5. بررسی های فنی:
الف. دانش فنی مورد استفاده:
دانش فنی خاصی نیاز ندارد اخذ مجوز برای شروع فعالیت کافی می باشد که در زمان اخذ مجوز نیاز آموزشی برطرف خواهد شد .
ب. فرایند تولید و عرضه و مراحل آن:
فرآیند تولید در محل تولیدی خواهد بود که زمین محل اجرای طرح آماده می باشد و با اخذ تسهیلات کمک بزرگی در راه اندازی و تولید محصول خواهد داشت و با راه اندازی و تولید در بازارهای داخلی بصورت عمده عرضه خواهد شد و بدلیل عمومی بودن در همه نوع بازارها قابل عرضه می باشد .

ج. میزان محصولات تولیدی / خدمات و درآمد حاصل از فروش / ارائه خدمات
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالانه
واحد
قیمت واحد ( ریال )
قیمت کل (میلیون ریال)
1
گوشت آهو جهت فروش
600
کیلو گرم
2,000,000
1,200,000,000
2
پوست آهو
30
مترمربع
1,200,000
36,000,000
جمع کل ( میلیون ریال )
1,236

د. تعداد و مشخصات اشتغال ایجادی در طرح
ردیف
نیروی کار
تعداد اشتغال جدید در پایان اجرای طرح
محل تامین
آموزش های مهارتی مورد نیاز
1
ساده
2
داخل شهر و روستا
آموزشها در حین اخذ مجوز
2
ماهر
1
داخل شهر و روستا
آموزشها در حین اخذ مجوز
3
متخصص
0
داخل شهر و روستا
آموزشها در حین اخذ مجوز
جمع
3

6. بررسی مالی
6-1. هزینه های ایجاد سرمایه ثابت
شرح
مبلغ (میلیون ریال )
زمین
1,200
محوطه سازی
80
ساختمان سازی
840
ماشین آلات و تجهیزات
550
تاسیسات عمومی
60
وسایل حمل و نقل
260
وسایل دفتری ( 20 الی 30 درصد هزینه ساختمان اداری )
16
پیش بینی نشده ( 5 درصد اقلام بالا)
90
جمع کل ( میلیون ریال )
3,096

6-2. هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ ( ریال )
هزینه های تهیه طرح، مشاور، اخذ مجوز، حق ثبت ها،
قراردادهای بانکی ( 20% هزینه های سرمایه ای جدول 1-6)
37,920,000
جمع کل ( میلیون ریال )
38

6-3. سرمایه ثابت
شرح
مبلغ ( ریال )
هزینه های سرمایه ای ( جدول 1-6 )
3,096,000,000
هزینه های قبل از بهره برداری ( جدول 6-2)
37,920,000
جمع ( سرمایه ثابت )
3,133,920,000

6-4. سهم متقاضی از سرمایه ثابت
شرح
مبلغ ( میلیون ریال )
زمین
1,200,000,000
محوطه سازی
16,000,000
ساختمان سازی
168,000,000
ماشین آلات و تجهیزات
110,000,000
تاسیسات عمومی
12,000,000
وسایل حمل و نقل
52,000,000
وسایل دفتری ( 20 الی 30 درصد هزینه ساختمان اداری )
17,900,000
پیش بینی نشده ( 5 درصد اقلام بالا)
16,000,000
جمع کل ( میلیون ریال )
1,592

6-5 . جمع هزینه های تولید سالانه
شرح
مبلغ ( ریال )
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
105,000,000
هزینه آب ، برق و سوخت
12,000,000
هزینه تعمیرات و نگهداری
34,200,000
هزینه حقوق و دستمزد
231,000,000
هزینه استهلاک
85,500,000
هزینه پیش بینی نشده تولید ( 1%اقلام بالا)
4,677,000
هزینه اداری و فروش (1 درصد اقلام بالا )
4,723,770
هزینه تسهیلات مالی (5 درصد مقدار وام سرمایه ثابت )
75,205,000
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری ( 20 درصد هزینه های قبل از بهره برداری )
3,200,000
هزینه آموزش و کنترل کیفیت محصول (2%فروش)
24,720,000
پیش بینی نشده و سایر (2%اقلام بالا)
11,604,515
جمع کل میلیون ریال )
592

6-6. برآورد سرمایه در گردش
شرح
مدت ( ماه )
مبلغ ( ریال )
مواد اولیه
1
8,750,000
حقوق ودستمزد
2
38,500,000
آب ، برق و سوخت
1
1,000,000
سایر
1
2,850,000
جمع کل ( میلیون ریال )
51

6-7. سرمایه گذاری کل : سرمایه ثابت (جدول3-6)
+ سرمایه درگردش (جدول 6-6) میلیون ریال
3,185
6-8. میزان کل تسهیلات مورد نیاز میلیون ریال
1,545
1,504
میلیون ریال تسهیلات سرمایه ثابت
41
میلیون ریال تسهیلات سرمایه درگردش

6-7. قیمت فروش محصول و درآمد سالانه :
نام محصول
میزان تولید سالانه
واحد
قیمت واحد ( ریال )
قیمت فروش ( ریال )
گوشت آهو جهت فروش
600
کیلو گرم
2,000,000
1,200,000,000
پوست آهو
30
مترمربع
1,200,000
36,000,000
جمع کل ( میلیون ریال )
1,236

6-8. جدول سود (زیان)
شرح
مبلغ (ریال)
درآمد سالانه (جدول 6-9)
1,236,000,000
کسر می شود :هزینه سالانه تولید (جدول 6-5)
591,830,285
سود (زیان) ناویژه
644,169,715


تعداد صفحات : 13 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود