بسم الله الرحمن الرحیم
طرح توجیهی اشتغال فراگیر و روستایی
پرورش غاز 1000 قطعه در دوره و 3 دوره درسال ( کارا ) با اشتغال 4 نفر در سال 97
توضیحات پرورش غاز:
پرورش غاز در ایران به دلیل خصوصیات منحصر به فرد نسبت به سایر پرندگان ، آسانتر بوده و همچنین سود اقتصادی بهتری هم دارد .اما به دلایل متفاوت پرورش غاز به طور صنعتی در ایران راه اندازی نشده است .
آناتومی غاز را می توان این طور توصیف کرد :
غاز پرنده ای با جثه متوسط و زیبا و باهوش می باشد .
پا هایی بلند ، گردنی دراز ولی در مقایسه با قو گردن کوتاه تر دارند ، سر بزرگ و بین دو چشم پوشیده با پر می باشد .
دم بلند است و منقار نسبت به جثه باریک می باشد .
غازها در طبیعت در جنگل های قطب شمال زیست می کردند .
در اثر مهاجرت به اکثر نقاط زمین راه یافته اند .
ادامه حیات این پرنده وابستگی زیادی به آب دارد .
غازها گیاه خوار هستند و از گیاهان مراتع و مزارع پرورش غاز تغذیه می کنند .
همچنین از گیاهان رشد یافته در آبگیر ها تغذیه می کنند.
نیاز روز افزون انسان به غذا باعث شده تا دست به کار پرورش غاز بزند .
سود بیشتر پرورش غاز نسبت به پرورش بلدرچین باعث شده است تا پرورش دهندگان طیور تمایلی بیشتری نسبت به پرورش این پرنده داشته باشند .
این حیوان اقتصادی را در سیستم های پرورشی برای تولید پروتئین مورد نیاز نگهداری و تکثیر می کنند .
اکثر نژادهای اقتصادی غاز که امروزه در مزارع معتبر پرورش غاز در دنیا دیده می شود از نژاد غاز وحشی خاکستری حاصل شده اند.
معمولا غازها توسط مزرعه داران به طور محدود و در گله های کوچک نگهداری می شوند .
در برخی کشورها پرورش غاز به طور صنعتی سال هاست که رواج یافته .
اما در ایران کم تر به پرورش صنعتی غاز پرداخته شده است .
از آنجا که غازها در برابر باکتری ها ، ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا مقاوم هستند و کم تر بیمار می شوند :
به راحتی می توانند احتیاجات غذایی خود را از مراتع سرسبز به دست آورند و نیاز به تغذیه دستی آنان به حداقل می رسد .
پرورش غاز در استان های شمالی ایران کمک فراوانی به باغداران در هرس علف های هرز و دفع حلزون و سایر حشرات می کند .
به طوری که دیگر نیاز به هزینه کردن برای این کار ندارند .
شالیکارانی که کار پرورش غاز هم انجام می دهند بعد از درو شالیزار ها با رهاسازی غازها در شالی ، مزرعه را از وجود کرم ساقه خوار برنج ایمن می کنند .
گله مولد در پرورش غاز
سن بلوغ کامل غاز ها دو سالگی می باشد .
این که می گوییم دو سالگی به خاطر این است که غاز ها بعد از یک سالگی شروع به تولید تخم می کنند .
ولیکن از نظر نطفه داری و کیفیت جوجه تولیدی خوب نیست .
بنا بر این تخم های تولیدی از ابتدای سال سوم مناسب ترین تخم ها برای جوجه کشی غاز می باشد .
برای داشتن یک گله غاز مولد با درصد نطفه داری بالای تخم غاز های تولید شده لازم است تا حداقل هر ۲ غاز ماده یک نر داشته باشند .
البته این مقدار می تواند در ازای هر ماده یک نر هم باشد . ولیکن از نظر اقتصادی به صرفه نیست .
تخم غاز
اندازه تخم غاز حدود دو برابر تخم مرغ می باشد که طبق ژورنال های علمی این عدد ۱.۸ برابر می باشد .
پوسته تخم غاز یک و نیم برابر ضخیم تر از پوسته تخم مرغ می باشد .
تخم غاز از ۵۳ درصد سفیده و ۳۵ درصد زرده و ۱۲ درصد پوسته کلسیمی و آهکی تشکیل شده است .
از نظر وزن تخم غاز بین ۱۲۰ تا ۱۶۵ گرم وزن دارد ولیکن مناسب ترین وزن برای جوجه کشی ۱۴۰ تا ۱۶۰ گرم می باشد .
از یک تخم غاز با وزن ۱۵۰ گرم جوجه ای به وزن تقریبی یک صد گرم هچ خواهد شد .
جوجه کشی غاز
جوجه کشی غاز در مزارع پرورش غاز اکثراَ با استفاده از دستگاه جوجه کشی و به صورت مصنوعی صورت می گیرد .
طول دوره جوجه کشی در نژادهای سبک ۲۸ تا ۳۰ روزاست .
در نژادهای سنگین تر غاز مثل غاز نژاد اکراینی تا ۳۵ روز به طول می انجامد .
جوجه کشی غاز ترفندهای خاصی دارد و لازم است نکاتی را رعایت کنید تا بهترین راندمان جوجه درآوری را داشته باشید .
این نکات مربوط به مسایل تنظیم دما و رطوبت و نوع گردش و هوادهی و … می باشد .
در مقاله مربوطه ترفندهای جوجه کشی غاز توضیح داده شده است .
جوجه غاز
سطح بدن جوجه غاز ها در لحظه هچ شدن پوشیده از کرک های زرد و نرم می باشد .
برای گرم کردن جوجه غاز ها از مادر مصنوعی و یا لامپ های مادون قرمز حرارتی استفاده کنید .
مهم ترین مرحله پرورش غاز ها ۲۰ روز ابتدای زندگی جوجه غاز ها می باشد که به شدت به سرما حساس هستند .
باید برای آن ها فضایی مناسب فراهم کرد تا در این ایام دمای بین ۲۸ تا ۳۵ درجه را داشته باشد .
به این صورت که سه روز اول دما حدود ۳۵ درجه سانتی گراد باشد . پس از آن هر روز نیم درجه از دما کاسته شود .
پرورش غاز را می توانید در فضای باز و یا بسته نیر انجام دهید .
چنان چه از سالن برای پرورش غاز استفاده می کنید به تهویه آن توجه کنید .
برای ساخت دانخوری و آبخوری برای این پرنده می توانید مقاله چند روش ساخت دانخوری را مطالعه کنید .
مجری طرح :
محل اجراء طرح :
تاریخ تدوین : 97-2-26
خلاصه ی طرح :
1 – نام و نام خانوادگی مجری
آقای
2 – محل اجرای طرح
استان
3- میزان کل سرمایه گذاری
7,699 میلیون ریال
سرمایه گذاری ثابت
7,563 میلیون ریال
سرمایه در گردش
136 میلیون ریال
4- سهم متقاضی
2,512 میلیون ریال
5- میزان تسهیلات ثابت مورد نیاز
5,051 میلیون ریال
میزان تسهیلات در گردش مورد نیاز
109 میلیون ریال
6- تعداد اشتغال
4 نفر
7- دوره بازگشت سرمایه
3.96 سال
تهیه کننده طرح
1. مشخصات متقاضی
الف – متقاضی حقیقی :
نام و نام خانوادگی
نام پدر
تاریخ تولد
کد ملی
تحصیلات
/ /
آدرس دقیق محل سکونت :
تلفن ثابت : تلفن همراه :
ب ) متقاضی حقوقی :
نام شرکت /شرکت تعاونی:
نوع فعالیت :
شماره ثبت :
محل ثبت :
تاریخ ثبت :
سرمایه شرکت :
ج ) مشخصات اعضاء هیات مدیره : (مطابق با آگهی آخرین تغییرات )
نام و نام خانوادگی
نام پدر
کد ملی
تحصیلات
مدت اختیارات
رئیس هیات مدیره
نایب رئیس هیات مدیره
عضو و مدیر عامل
دارندگان حق امضاء :
شماره تلفن شرکت / متقاضی :
سایر مشخصات و آدرسها و تلفن های تماس :
معرفی مجری / مجریان طرح و سوابق :
2. محل اجرای طرح / آدرس دقیق :
3. مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار
ردیف
شرح مجوز(پروانه / امتیاز )
سازمان مجوز دهنده
1
3
3
درصورت وجود مجوز یا مجوزها ، مشخصات مجوزها را ثبت فرمایید .
نام مجوز : شماره مجوز : تاریخ مجوز :
صادر کننده :
4. مشخصات و بازار محصول
الف. عنوان و موضوع فعالیت :
طرح توجیهی اشتغال فراگیر پرورش غاز ( کارا ) در سال ٩٦
ب. آیا موضوع فعالیت در راستای اولویت های اعلام شده استان و منطقه است؟ کدام رسته؟
بله دامپروری و طیور
موضوع سرمایه گذاری کدام حلقه از زنجیره ارزش رسته را پوشش می دهد؟
برآورده کردن نیاز روزانه و نیاز پروتئینی و گوشت
ج. مشخصات محصول و بازار هدف
ردیف
نام خدمت یا محصول
جغرافیای بازار هدف
نوآروی یا برجستگی محصول
توضیحات
منطقه ای
استانی
کشوری
صادراتی
1
گوشت غاز
*
*
*
2
3
4
د. روند تغییرات در تقاضا/مصرف محصول در 5 سال اخیر در بازارهای هدف:
به علت فراگیر بودن محصول و نیاز عمومی افراد جامعه به محصول در بازار داخلی اعم از منطقه ای ، استانی و کشوری محصول تولیدی بازار برای فروش خواهد داشت و در نتیجه ما میتوانیم محصول را بدون مشکل بفروش برسانیم تولید هر قدر از بازار کل را در بر بگیرد فروش و بازار نیز به همان نسبت می باشد با تولید زیاد میتوان سهم بیشتری از بازار را تصاحب کرد و در مورد زمان بازار هیچ محدودیتی ندارد محصول همیشه بازار داشته و خواهد داشت چون احساس به یک نیاز را برآورده میکند .
ح. مواد اولیه، کمکی و مصرفی و نحوه دسترسی به آنها:
دسترسی آسان و در دسترس بودن همیشگی مواد اولیه یکی از مزیت های این نوع تولید می باشد و مواد اولیه مصرفی را از همه بازارهای داخلی اعم از منطقه ، شهری میتوان تهیه کرد .
5. بررسی های فنی:
الف. دانش فنی مورد استفاده:
دانش فنی خاصی نیاز ندارد اخذ مجوز برای شروع فعالیت کافی می باشد که در زمان اخذ مجوز نیاز آموزشی برطرف خواهد شد .
ب. فرایند تولید و عرضه و مراحل آن:
فرآیند تولید در محل تولیدی خواهد بود که زمین محل اجرای طرح آماده می باشد و با اخذ تسهیلات کمک بزرگی در راه اندازی و تولید محصول خواهد داشت و با راه اندازی و تولید در بازارهای داخلی بصورت عمده عرضه خواهد شد و بدلیل عمومی بودن در همه نوع بازارها قابل عرضه می باشد .
ج. میزان محصولات تولیدی / خدمات و درآمد حاصل از فروش / ارائه خدمات
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالانه
واحد
قیمت واحد ( ریال )
قیمت کل (میلیون ریال)
1
گوشت غاز تولید شده
13,260
کیلو گرم
260,000
3,447,600,000
2
کود تولید شده
24
تن
450,000
10,800,000
جمع کل ( میلیون ریال )
3,458
د. تعداد و مشخصات اشتغال ایجادی در طرح
ردیف
نیروی کار
تعداد اشتغال جدید در پایان اجرای طرح
محل تامین
آموزش های مهارتی مورد نیاز
1
ساده
2
داخل شهر و روستا
آموزشها در حین اخذ مجوز
2
ماهر
1
داخل شهر و روستا
آموزشها در حین اخذ مجوز
3
متخصص
1
داخل شهر و روستا
آموزشها در حین اخذ مجوز
جمع
4
6. بررسی مالی
6-1. هزینه های ایجاد سرمایه ثابت
شرح
مبلغ (میلیون ریال )
زمین
1,200
محوطه سازی
250
ساختمان سازی
1,420
ماشین آلات و تجهیزات
3,800
تاسیسات عمومی
120
وسایل حمل و نقل
420
وسایل دفتری ( 20 الی 30 درصد هزینه ساختمان اداری )
50
پیش بینی نشده ( 5 درصد اقلام بالا)
303
جمع کل ( میلیون ریال )
7,563
6-2. هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ ( ریال )
هزینه های تهیه طرح، مشاور، اخذ مجوز، حق ثبت ها،
قراردادهای بانکی ( 20% هزینه های سرمایه ای جدول 1-6)
127,260,000
جمع کل ( میلیون ریال )
127
6-3. سرمایه ثابت
شرح
مبلغ ( ریال )
هزینه های سرمایه ای ( جدول 1-6 )
7,563,000,000
هزینه های قبل از بهره برداری ( جدول 6-2)
127,260,000
جمع ( سرمایه ثابت )
7,690,260,000
6-4. سهم متقاضی از سرمایه ثابت
شرح
مبلغ ( میلیون ریال )
زمین
1,200,000,000
محوطه سازی
50,000,000
ساختمان سازی
284,000,000
ماشین آلات و تجهیزات
760,000,000
تاسیسات عمومی
24,000,000
وسایل حمل و نقل
84,000,000
وسایل دفتری ( 20 الی 30 درصد هزینه ساختمان اداری )
60,100,000
پیش بینی نشده ( 5 درصد اقلام بالا)
50,000,000
جمع کل ( میلیون ریال )
2,512
6-5 . جمع هزینه های تولید سالانه
شرح
مبلغ ( ریال )
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
570,000,000
هزینه آب ، برق و سوخت
12,000,000
هزینه تعمیرات و نگهداری
115,200,000
هزینه حقوق و دستمزد
469,000,000
هزینه استهلاک
288,000,000
هزینه پیش بینی نشده تولید ( 1%اقلام بالا)
14,542,000
هزینه اداری و فروش (1 درصد اقلام بالا )
14,687,420
هزینه تسهیلات مالی (5 درصد مقدار وام سرمایه ثابت )
252,545,000
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری ( 20 درصد هزینه های قبل از بهره برداری )
10,000,000
هزینه آموزش و کنترل کیفیت محصول (2%فروش)
69,168,000
پیش بینی نشده و سایر (2%اقلام بالا)
36,302,848
جمع کل میلیون ریال )
1,851
6-6. برآورد سرمایه در گردش
شرح
مدت ( ماه )
مبلغ ( ریال )
مواد اولیه
1
47,500,000
حقوق ودستمزد
2
78,166,666
آب ، برق و سوخت
1
1,000,000
سایر
1
9,600,000
جمع کل ( میلیون ریال )
136
6-7. سرمایه گذاری کل : سرمایه ثابت (جدول3-6)
+ سرمایه درگردش (جدول 6-6) میلیون ریال
7,827
6-8. میزان کل تسهیلات مورد نیاز میلیون ریال
5,160
5,051
میلیون ریال تسهیلات سرمایه ثابت
109
میلیون ریال تسهیلات سرمایه درگردش
7-6 . قیمت فروش محصول و درآمد سالانه :
نام محصول
میزان تولید سالانه
واحد
قیمت واحد ( ریال )
قیمت فروش ( ریال )
گوشت غاز تولید شده
13,260
کیلو گرم
260,000
3,447,600,000
کود تولید شده
24
تن
450,000
10,800,000
جمع کل ( میلیون ریال )
3,458
8- 6 .جدول سود (زیان)
شرح
مبلغ (ریال)
درآمد سالانه (جدول 6-9)
3,458,400,000
کسر می شود :هزینه سالانه تولید (جدول 6-5)
1,851,445,268
سود (زیان) ناویژه
1,606,954,732