تارا فایل

گزارش کار اموزی رشته ی مدیریت در شرکت حسابداری


گزارش کار اموزی رشته ی مدیریت(در شرکت حسابداری)

فصل اول :
آشنایی با مکان کارآموزی

تاریخچه :
آگهی تاسیس موسسه حقوق پرداز خمین با شماره ثبت 30 به تاریخ 1/8/85 به ثبت رسید. با توجه به مواردی از قانون تجارت و تائیدیه شماره 5851/ن/23-10/7/85 اداره ثبت شرکتها خلاصه اساسنامه و شرکتنامه مذکور جهت اطلاع عموم آگهی شد:
1- نام موسسه : موسسه حقوق پرداز خمین
2- موضوع موسسه : کلیه خدمات حسابداری
4- تابعیت : ایرانی
5- سرمایه موسسه : مبلغ 000/500/1 ریال نقداً تحویل مدیر موسسه می باشد

فصل دوم :
بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموز

بررسی روشهای مدیریت هزینه وانتخاب مناسبترین روش
مطالعه موردی شرکت واگن پارس اراک
با توجه به این موضوع که شرکت حقوق پردازان در یکی از پروژه های خود که در شرکت واگن پارس اراک بود، اینجانب بر آن شدم تا روشهای مدیریت هزینه در یکی از صنایع ایران را که ارتباط نزدیکی با آنچه که به صورت تئوری در طی این چهار سال خوانده ام را به رشته تحریر درآورم. در ابتدا یک شمال کلی از مدیریت هزینه داده می شود و در نهایت به طور اختصار در این واحد صنعتی پرداخته می شود.
مقدمه:
پیشرفت سریع و شگرف تکنولوژی همراه با افزایش روز افزون رقابت در بازارهای جهانی، مدیران واحدهای اقتصادی از جمله بانکها را ناگزیر به ارائه خدماتی مطلوب به مشتریان و در عین حال با کمترین بهای تمام شده نموده است. این انتظارات، الزامات بیشتری را از لحاظ تامین اطلاعات موردنیاز مدیران، برای سیستم حسابداری[1] ایجاب می کند. فراهم نمودن این اطلاعات مستلزم داشتن سیستمی کارآمد با نگاه به شرایط رقابتی و اوضاع اقتصادی، ممکن است. بسیاری از واحدهای انتفاعی، سیستم های سنتی هزینه یابی خود را با "سیستم های مدیریت هزینه"[2] جایگزین می کنند. در سیستم مدیریت هزینه، هزینه هر یک از فعالیتها، اندازه گیری شده و هزینه های بدون ارزش افزوده، مشخص و زمینه تقلیل و حذف آنها فراهم می گردد. تاکید بر سیستم مدیریت هزینه موجب می شود تا محصولات و خدماتی با کیفیت برتر و کمترین بهای تمام شده ممکن تولید و ارائه گردد، در این صورت توان رقابت واحدهای انتفاعی افزایش خواهد یافت. در مقاله حاضر سعی گردیده ضمن معرفی مزایای حسابداری مدیریت، مدیریت هزینه در شرایط رقابتی نیز بررسی گردد.
در موسسات انتفاعی انجام تولید و ارائه خدمات مستلزم صرف هزینه های ثابت و متغیر می باشد، اینکه تولید کالاها و ارائه خدمات به چه قیمتی صورت گیرد تا ضمن حفظ سهم بازار، سودی معقول نیز برای موسسه کسب گردد سوالی است که پاسخ به آن نیازمند شناخت روشهای هزینه یابی است.
بسیاری از واحدهای اقتصادی بتدریج از دیدگاه حسابـــــداری بهای تمام شده سنتی فاصله می گیرند و به ایجاد "سیستم مدیریت هزینه" تمایل نشان می دهند. هدف اصلی از ایجاد مدیریت هزینه، کاهش بهای تمام شده خدمات (هزینه های ثابت و متغیر) جهت کمک به افزایش سودآوری است. اهداف مهمی مانند سودآوری، رشد سهم بازار، خودکفایی مالــــــی، حداقل کردن بهای تمــام شده، تنوع محصولات و خدمات، افزایش کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده و…… در موسسات انتفاعی که به طور مکرر مورد تاکید مدیران و متخصصان مالی قرار می گیرند به نحوی با مدیریت هزینه در ارتباط می باشند. یکی از ابزارهای نوین جهت تحقق اهداف فوق سیستم محاسبه بهای تمام شده کالاها و خدمات بر مبنای "هزینه یابی مبتنی بر فعالیت" [3] است، این سیستم از طریق بازنگری اطلاعات مالی (ترازنامه ای وسود و زیانی) موسسه، شناسایی فعالیتهای اصلی، تعیین هزینه عملیاتی هریک از فعالیت ها، انتخاب عوامل ایجاد هزینه و محاسبه هزینه های عملیاتی مربوط به هر یک از موضوعات هزینه، نسبت به ارائه اطلاعات به مدیران اقدام می کند. از طرف دیگر و بر خلاف گذشته که از حسابداران به عنوان محاسبه کنندگان اعداد و ارقام یاد می کردند، امروزه عدم وجود حسابداری مدیریت در موسسات انتفاعی دور از ذهن بنظر می رسد، بطوریکه ارائه راهکارهای گوناگون جهت مدیریت کردن هزینه ها به یکی از مهمترین وظایف آنها تبدیل شده است.

اهداف مدیریت هزینه
سیستم مدیریت هزینه نوعی سیستم برنامه ریزی و کنترل است که هدفهای زیر را دنبال می کند:
1 – اندازه گیری بهای تمام شده منابعی که در راه انجام فعالیتهای اصلی واحد اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد.
2 – تشخیص و حذف اقلامی از هزینه که ارزش افزوده ایجاد نمی کنند.
3 – تعیین کارایی و اثربخشی فعالیتهای اصلی انجام شده در واحدهای اقتصادی.
4 – تشخیص و ارزیابی فعالیتهای جدیدی که می تواند عملکرد آینده سازمان را بهبود بخشد.
چون وظیفه مدیریت، حصول اطمینان از دستیابی به هدفهای تعیین شده است، در کوششهایی که به منظور دستیابی به هدفهای فوق صورت می گیرد، معمولاً مدیــــران در چهار نوع فعالیت اصلی درگیر می شوند.
1- تصمیم گیری
2- برنامه ریزی
3- رهبری فعالیتهای عملیاتی

4- کنترل.
برای انجام هر یک از فعالیتهای چهارگانه، مدیریت نیازمند اطلاعات است، این اطلاعات می تواند از منابع مختلفی نظیر اقتصاددانان، متخصصان مالی، کارکنان بخش های فروش، بازاریابی، تولید، خدمات وحسابداران به دست آید.
ارائه اطلاعات فوق و مدیریت هزینه جز با برقراری یک سیستم پیشرفته حسابداری مدیریت که شامل طراحی و استفاده از روشهای مختلف حسابداری در داخل سازمان باشد، امکان پذبر نیست. حسابداری مدیریت را نمی توان مجموعه ای از قواعد ثابت به حساب آورد بلکه روشهای آن به منظور دستیابی به هدفهای سازمان از طریق بهبود و تصمیم گیری توسط مدیران و کارکنان آن است. نیاز به اطلاعات معمولاً نیروی محرکه حسابداری مدیریت محسوب می شود. اطلاعات حسابداری مدیریت برای دو منظور اصلی "تسهیل تصمیم گیری" و " اثر بر تصمیم گیری" فراهم می آید. چون در مقام مقایسه با حسابداری مالی، حسابداری مدیریت رشته ای جدید در حسابداری است و با توجه به اختلافاتی که بین موسسات اقتصادی وجود دارد، باید خود را با ویژگی ها و نیازمندیهای سازمان مربوطه تطبیق دهد.

نظر به اینکه دو عامل اصلی تغییرات تکنولوژی و رقابتهای جهانی بر عملکرد سازمانهای امروزی اثری فوق العاده دارد و چنانچه سازمانی خود را با این دو عامل هماهنگ و همراه نکند در بلندمدت از رقبا عقب خواهد ماند، توجه ای ویژه به مدیریت هزینه جهت افزایش سودآوری و باقی ماندن در صحنه رقابت ضروری بنظر می رسد. به این جهت برای اینکه سازمان ها در چنین محیط های پویایی فعالیت نمایند به سیستم حسابداری مدیریت نیازی مبرم داشته و درک مفاهیم آن نیز مستلزم شناخت سازمان و نیروهای موثر آن است.
اهداف حسابداری مدیریت
1- تامین اطلاعات موردنیاز مدیران برای تصمیم گیری و برنامه ریزی.
2- کمک به مدیران در رهبری و کنترل فعالیتهای عملیاتی.
3- انگیزش مدیران و کارکنان برای فعالیت در راستای اهداف سازمان.
4- سنجش و ارزیابی عملکرد واحدهای تابعه
اطلاعات حسابداری مدیریت غالباً از طریق وظیفه جلب توجه می کند برای مثال فرض کنید که هزینه های ثابت و متغیر ارائه خدمات به صورت دستی به نحوی چشمگیر بیش از مبلغ بودجه باشد، به عبارتی دیگر انجام خدمات از این طریق مقرون به صرفه نبوده و می بایست راههایی جدید جستجو شود. اطلاعات حسابداری مدیریت به مدیران کمک می کند که ساختار تصمیم را تعیین کنند، به این ترتیب هزینه های ارائه خدمات از دو طریق "دستی" و "رایانه ای" محاسبه و جهت اخذ تصمیم در اختیار مدیریت قرار داده می شود. این شاخه از حسابداری از یک سو گذشته نگر و از طرف دیگر آینده نگر است، اینکه محصولات و خدمات به چه هزینه ای به بازار عرضه شوند تا ضمن رقابت با رقبا، سودی معقول نیز برای موسسه کسب گردد نشان از آینده نگری این سیستم می باشد.
با توجه به اینکه بخش های خدماتی در اقتصاد فعلی کشور در حال رشد و گسترشی سریع است، به موازات آن تکنیکهای حسابداری مدیریت نیز باید با توجه به نیازهای اطلاعاتی واحدهای فعال در این بخش مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و با این نیازها هماهنگ شوند. تفاوت اساسی بین موسسات خدماتی و تولیدی آن است که اغلب خدمات همزمان با تولید به مصرف می رسند، به بیان دیگر نمی توان خدمات را همانند کالاها در انبار نگهداری کرد، اما بسیاری از تکنیکهایی که برای اندازه گیری بهای تمام شده و سنجش عملکرد واحدهای تولیدی ابداع شده، در بخش خدمات نیز با موفقیت بکار گرفته شده است، پس در راه توسعه روشهای حسابداری مدیریت، همواره باید نیازمندیهای واحدهای مختلف بخشهای خدماتی نیز مد نظر قرار گیرد.

سیستم های اطلاعاتی حسابداری و ارتباط آن با مدیریت هزینه
امروزه با ایجاد تحول در سیستم های تولید و خدمات، مدیریت با پیچیدگی و تغییراتی شدید روبرو شده بنحوی که به تنهایی نمی تواند نسبت به محیط خود در سازمان شناختی کافی داشته باشد. به همین دلیل ضرورت پیدا کرد که سیستمی بوجود آید که مدیریت را در امر شناسائی مشکل، تعیین اهداف، شناسایی دقیق مسئله، تعریف راه حلهای ممکن، ارزیابی این راه حلها، انتخاب یک راه حل بهینه، اجرا، کنترل و ارزیابی آن کمک کند. نقش حسابداری مدیریت عبارت از تهیه و ارایه اطلاعات مرتبط و سودمند برای کمک به مدیریت در برنامه ریزی فعالیتها، اعمال کنترل مدیریت و تصمیم گیری عقلائی در جهت تحقق اهداف سازمان است. البته صرف ارایه اطلاعات نمی تواند مدیریت را در انجام وظایف خود یاری کند بلکه اطلاعات ارایه شده باید دارای ویژگیهایی باشد که مدیریت از آن در فرآیند تصمیم گیری استفاده کند. بنابراین سیستم اطلاعاتی حسابداری مدیریت با هدف کمک به مدیران در امر تصمیم گیری بوجود آمد و همگام با گسترش و پیچیده شدن سیستم تولید، و ارائه خدمات، رشد و گسترش پیدا کرده است . بدیهی است تلفیق سیستم اطلاعاتی حسابداری با اهداف و روشهای مدیریت هزینه، روندی فزاینده در جهت کاهش هزینه ها و کمک به افزایش سودآوری را در پی خواهد داشت.
پیشرفت سریع و شگرف فناوری همراه با افزایش روزافزون رقابت در بازارهای جهان، مدیران واحدهای اقتصادی را ناگزیر از تولید محصولاتی با کیفیت بالا، ارائه خدمات مطلوب به مشتریان و درعین حال با کمترین بهای تمام شده کرده است. این انتظارات، الزامات بیشتری را از لحاظ تامین اطلاعات موردنیاز، برای سیستم حسابداری ایجاب می کند. بسیاری از واحدهای اقتصادی بتدریج از دیدگاههای حسابـــــداری بهای تمام شده سنتی فاصله می گیرند و به ایجاد سیستم مدیریت هزینه (COST MANAGEMENT SYSTEM) تمایل نشان می دهند. سیستم مدیریت هزینه نوعی سیستم برنامه ریزی و کنترل است که هدفهای زیر را دنبال می کند:
1 – اندازه گیری بهای تمام شده منابعی که در راه انجام فعالیتهای اصلی واحد اقتصادی مورداستفاده قرار گیرد؛

2 – تشخیص و حذف اقلامی از هزینه که ارزش افزوده ایجاد نمی کنند؛
3 – تعیین کارایی و اثربخشی فعالیتهای اصلی انجام شده در واحدهای اقتصادی؛
4 – تشخیص و ارزیابی فعالیتهای جدیدی که می تواند عملکرد آینده سازمان را بهبود بخشد.
تاکید سیستم مدیریت هزینه پر فعالیتهای بنگاه اقتصادی است. این تاکید برای دستیابی به هدف تولید محصولات وخدمات با کیفیت، با حداقل بهای تمام شده، حائزاهمیت بسیار است. در این سیستم، هزینه فعالیتهای عمده بنگاه اقتصادی به کالاها و خدمات تولیدی با توجه به نحوه استفاده از فعالیتها در تولید این کالاها و خدمات تخصیص می یابد.
هدفهای سازمانی مدیران بسیار متنوع است. برخی از هدفها که به طور مکرر موردتاکید قرار گرفته اند عبارتند از:
– سودآوری؛ – رشد؛ – خودکفایی مالــــــی؛ – حداقل کردن بهای تمــام شده؛ – تنوع بازار؛ – کیفیت محصولات؛ – مسئولیتهای زیست محیطی؛ – خدمات اجتماعی.

وظیفه مدیریت حصول اطمینان از دستیابی به هدفهای تعیین شده، صرفنظر از این هدفهاست. در کوششهایی که به منظور دستیابی به هدفهای فوق صورت می گیرید، معمولاً مدیــــران با چهار نوع فعالیت اصلی درگیر می شوند:
1 – تصمیم گیری 2 – برنامه ریزی 3 – رهبری فعالیتهای عملیاتی 4 – کنترل
برای انجام هریک از فعالیتهای چهارگانه، مدیریت نیازمند اطلاعات است. این اطلاعات می تواند از منابع مختلفی نظیر اقتصاددانان، متخصصان مالی، کارکنان فروش و بازاریابی، کارکنان تولید وحسابداری به دست آید.
تحولات چندسال گذشته شامل آزادسازی اقتصاد، رونق مجدد بورس اوراق بهادار و نزدیک شدن نرخ بهره به سطح نرخ تعادلی، باعث گردیده که مباحث مختلف مدیریت هزینه و کارایی بازار و بررسی آثار مالی تحولات اقتصادی بر بازارهای مالی و بورس اوراق بهادار و چگونگی تاثیر آنها بر ارزش و قیمت گذاری سهام موردتوجه قرار گیرد. زیرا درصورت کارابودن بازار سرمایه است که قیمت اوراق بهادار عادلانه تعیین می شود و تخصیص سرمایه که مهمترین ارکان تولید و توسعه اقتصادی است به صورتی مطلوب و موثر انجام می گیرد.

یکی از پیامدهای رشد و توسعه، ظهور پیوند اقتصاد با اخلاق و تاثیر متقابل مسائل اقتصادی و اخلاقی و ارزشهای اجتماعی بر یکدیگر است. بدین ترتیب، مدیریت بنگاههای اقتصادی دیگر صرفاً افزایش سودآوری یا تولید کالا را تنها هدف خویش ندانسته، بلکه موضوعهایی همچون پرداخت حقوق عادلانه به کارکنان، رعایت کیفیت و بهای تولیدات، آلودگی محیط زیست و سایر مسائل اخلاقی را نیز باید رعایت کنند. بنابراین، واحدهای اقتصادی به جای داشتن عملکرد صرفاً اقتصادی، به صورت نهادهای چندمنظوره درآمده اند و بایستی با این ویژگیها در بازارهای سرمایه گذاری داخلی و خارجی شرکت جویند و مطابق با ضوابط بازار به فعالیتهای خود ادامه دهند، زیرا روند تغییر قیمت و الگوی رفتاری بازار تصادفی و غیرمنظم است(RANDOM WALK) . به عبارت دیگر، بازار حافظه ندارد، و از قیمتهای دیــروز در مورد فردا نمی توان نتیجه گیری خاصی کرد.
در بازارهای کارای سرمایه، مدیران رقابتی و کارآفرین می توانند با بهره گیری از عوامل متعدد بازار، بازارسازی کنند. زیرا در دنیای رقابتی، تعداد زیادی معامله گر و در کنار آن تعداد زیادی دلال و کارگزار و واسطه متخصص خریدوفروش سهام وجود دارد، که از پختگی لازم برخوردارند و تاثیر اطلاعات بر قیمت سهام را می دانند. آنان همواره سعی بر آن دارند که بازار به صورت دوطرفه عمل کند و در آن به طور مستمر عده ای خریدار و عده ای فروشنده باشند و رکود و کسادی مفرط بر بازار حاکم نگردد. از وظایف اساسی و مهم بازارهای سرمایه، تامین مالی شرکتها و بنگاههای اقتصادی است.
بازار سرمایه باید این قابلیت و ویژگی را داشته باشد که بتواند سرمایه شرکتها و واحدهای اقتصادی نیازمند را تامین کند.
تخصیص هنگامی بهینه است که بیشترین بخش سرمایه متوجه سودآورترین فعالیتها شود. پس تخصیص سرمایه هنگامی درست انجام می شود که شرکتهایی که فرصتهای سرمایه گذاری بهتر دارند، سرمایه موردنیاز خود را تامین کنند، و آن بخش از اقتصاد که بازدهی کمتری دارد با محدودیت روبرو شود. اگر توزیع اعتبارات درجامعه، وابسته به درج اعتبار افراد، توازی خطر – بازده طرحهای سرمــــــایه گذاری و ظرفیتهای وام گیری و وام دهی واحدها باشد. روشن است که سرمایه محدود کشورها به طور بهینه تخصیص می یابد و به پروژه های سودآور و مفید سرمایه لازم اختصاص داده می شود. در غیر این صورت کارایی مدیریت هزینه و بازار سرمایه نامتجانس خواهدبود و نمی توانند در خدمت رشد و توسعه اقتصادی قرار گیرند.
مدیریت هزینه یک سیستم برنامه ریزی و کنترل هزینه هاست که روشهای متفاوتی برای ایجادآن وجود دارد. هر سازمانی با توجه به شرایط خودبایدروش مناسبتر را انتخاب کند.در مقاله حاضر، پس از مطالعه تحقیقات مختلف انجام شده در زمینه سیستم مدیریت هزینه نوین و روشهای آن، ـ ( هزینه یابی فعالیت، هزینه یابی هدفمند ، هزینه یابی کایزن ) ـ سه معیار اساسی و مشترک در هر سه روش را شناسایی و شاخصهای اثر گذار در هر روش را معرفی نموده سپس اولویت هر شاخص را با استفاده از نظر خبرگان و کمی سازی از طریق فازی و همچنین روش AHP بدست آورده است. در ادامه برای انتخاب مناسبترین روش مدل سازگاری (Degree of Adaptive) را مورداستفاده قرارداده و اطلاعات لازم را از جامعه مورد مطالعه( واگن پارس) تهیه نموده و مدل را آزمون نموده است و پس از بدست آوردن نتایج میزان سازگاری هر کدام از روشها، روشی را که بالاترین میزان سازگاری را با ویژگیها ، فرایند و محصولات شرکت داشته، به عنوان مناسبترین روش مدیریت هزینه به شرکت معرفی نموده همچنین وضعیت هر کدام از شاخصها را در هر سه روش برای شرکت تعیین و راههای ارتقاء شرکت را برای نیل به هر یک از روشهای مدیریت هزینه ارائه نموده است.
واژه های کلیدی
هزینه . سیستم مدیریت هزینه .هزینه یابی برمبنای فعالیت . هزینه یابی هدفمند. هزینه یابی کایزن مدل سازگاری
1-مقدمه
رقابت سنگین در بازارهای جهانی، نوآوری و تکنولوژی و پیشرفت فن آوری اطلاعات وتغییر ساختارهای سازمانی و تلاش همه جانبه واحدهای اقتصادی برای احراز رتبه جهانی و پایداری در بازارهای دنیا باعث پیدایش مدیریت جدیدی موسوم به مدیریت هزینه شده است. آنچه امروز در رابطه با موسسات تجاری، انتفاعی و حتی غیر انتفاعی بیش از هر چیز دیگری نمود پیدا کرده، توجه به هزینه های متعدد سازمان و یا به تعبیری دقیق تر، مدیریت هزینه است زیرا در شرایط رقابتی امروز جهان، سازمانهای مختلف جهت حفظ بقا وتوان رقابتی خود باید نسبت به مقایسه هزینه های شان با رقبای بالفعل و حتی بالقوه آگاهی داشته و فعالانه در میدان رقابت در بعد هزینه وارد عمل شوند، (رحمانی، 1384، ص11)
امروزه موضوع مدیریت هزینه بیش از هر مقوله ای ذهن مدیران سازمانها و بنگاهها را به خود مشغول کرده و بخش قابل ملاحضه ای از نوشته های مدیریتی و حسابداری مدیریت بدان اختصاص یافته است. (فخاریان، 1383، ص41)
علی ر غم اینکه هر سازمانی بر اساس نگرش سنتی و دیرینه خود، به مدیریت هزینه با حفظ هزینه در پایین ترین سطح ممکن و برای نحوه کاهش آن می پردازد اما به اعتقاد بسیاری از اندیشمندان مدیریت، آنچه ضامن نیل به این مقصود در کوتاه مدت (یعنی کاهش سطح هزینه ها )و بلند مدت (یعنی نیل به هزینه رقابتی ) می شود استقرار صحیح یکی از روشهای مدیریت هزینه، متناسب با فعالیت سازمان می باشد. (همان منبع، ص42)
2-مدیریت هزینه
سیستم مدیریت هزینه یک سیستم برنامه ریزی و کنترل مدیریت کاهش هزینه هاست که در جهت نیل به اهداف زیر استقرار می یابد:
1) اندازه گیری هزینه منابع مصرف شده در انجام فعالیتهای اساسی سازمان
2) تشخیص و حذف فعالیتهای فاقد ارزش افزوده و هزینه های مرتبط با آن
3) تعیین میزان کارایی و اثر بخشی فعالیتهای عمده انجام شده در سازمان
4) تعیین میزان فعالیتهای جدیدی که باعث بهبود عملکرد آینده سازمان می شود.
هزینه: اندازه منابع اقتصادی است که بخاطر دستیبای به یک مقصود یا مزیت مشخص، در گذشته مصرف و فدا شده یا در نظر است در آینده مصرف و فدا شود.
منظور از کاهش هزینه، به هیچ عنوان حذف هزینه های اثر بخش نیست بلکه انجام درست و موثر هزینه ها و جلوگیری از صرف هزینه های بیهوده و غیر موثر و ممانعت از به هدر رفتن منابع است. برای استقرار سیستم مدیریت هزینه انتخاب روش مدیریت هزینه اصلی ترین گام محسوب می شود.
روشهای مدیریت هزینه موردنظر در این مقاله به سه روش زیر تقسیم می گردد :
1- هزینه یابی بر مبنای فعالیت
2- مدیریت هزینه هدفمند
3 – مدیریت هزینه کایزن (کیفیت)
1-2 هزینه یابی بر مبنای فعالیت
هزینه یابی بر مبنای فعالیت بسط تکامل یافته ای از روش تخصیص دو مرحله ای هزینه است که شالوده سیستمهای نوین حسابداری صنعتی است. در مرحله اول این روش، هزینه ها ی غیر مستقیم منابع به مخازن هزینه1 تخصیص می یابد ودر مرحله دوم، هزینه های انباشته شده در مراکز هزینه به محصولات (یا به سایر موضوعات هزینه)2 تخصیص داده می شود. تخصیص طبق مرحله اول معمولاً برای ارزیابی عملکرد مدیر مسئول مرکز هزینه وتخصیص طبق مرحله دوم برای تعیین بهای تمام شده محصولات بکار می رود (کوپر رابین، 1383 ، ص4)
سیستمهای هزینه یابی بر مبنای فعالیت، بر فعالیتهایی تاکید دارد که برای تولید محصولات باید انجام شود. هزینه فعالیتها با توجه به میزان استفاده هر محصول از فعالیتها، به محصولات تسهیم می شود. سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت چهار طبقه فعالیت مختلف را شناسایی می کند:
1-1-2) فعالیتهای سطح واحد محصول :3 که با هر بارتولید یک واحد محصول، انجام می شود.
(2-1-2 فعالیتهای سطح دسته محصول 4 : که با هر بار تولید یک دسته (مقدار معین) از محصول، انجام می شود.
3-1-2) فعالیتهای سطح محصول5: که برا اساس نیاز پشتیبانی تولید انواع محصولات مختلف، اجرا می شود.
4-1-2) فعالیتهای سطح کارخانه:6 که فرایند عمومی تولیدکارخانه را پشتیبانی می کند.
2-2) هزینه یابی هدفمند
هزینه یابی هدف یک رویکرد ساختار یافته و منظم برای تعیین هزینه ی تولید می باشد که در آن یک محصول باید با سطح مشخصی از کیفیت و کارکرد و با قیمت فروش پیش بینی شده، به منظور ایجاد سطح مشخصی از سودآوری تولید شود. به عبارت دیگر هزینه یابی هدف فرایندی است برای حصول اطمینان از این که آیا یک محصول با ویژگیهای مشخصی از لحاظ کیفیت و کارکرد و قیمت می تواند سطح رضایت بخشی از سودآوری ایجاد کند یا خیر. هزینه یابی هدف یک ابزار راهبردی قوی است که سازمانها را هم زمان قادر به یافتن سه بعد کیفیت، هزینه و زمان می کند و هزینه ها را قبل از وقوع کنترل می کند. همچنین هزینه یابی هدف، فرهنگی را مقرر می کند که به مشتری ارزش می دهد، کارکردهای هم عرض را هماهنگ می سازد و اطلاعات را شفاف می کند و بالاخره اینکه، همه ی فعالتیهای هزینه یابی هدف را نیازهای مشتریان هدایت می کند. ( اسمیت، دبلیو آی، 1382، ص 27)در تعریف دیگری از هزینه یابی هدف آمده است:
هزینه یابی هدف را می توان به عنوان فرایند سیستماتیک مدیریت هزینه و برنامه ریزی سود توصیف کرد. ( رحمانی، علی، 1382، ص 2).
شش اصل عمده در هزینه یابی هدف که کاملاً با نگرشهای سنتی مدیریت هزینه در برنامه ریزی سود تفاوت دارد، عبارتند از:
ـ هزینه یابی مبتنی بر قیمت
ـ عملکرد متقابل واحدها
ـ تمرکز بر مشتری
ـ کاهش هزینه چرخه عمر محصول
ـ تمرکز بر طراحی محصولات و فرایندهای تولید
ـ زنجیره ارزش
فرایند هزینه یابی هدف از طریق تجزیه و تحلیل و آگاهی از وضعیت رقیبان امکان پذیر است و تهدیدها و چالشهای رقابتی درک جامعی از چگونگی قیمت بازار ضرورت دارد. ( خوش طینت، محسن، 1382، ص 3)
(3-2هزینه یابی کایزن
هزینه یابی کایزن یعنی حفظ سطوح هزینه فعلی برای تولید محصول وانجام کار سیتماتیک برای کاهش هزینه ها تا سطح مطلوب (یا ساهیروموندن (1379، ص 315)
تعریف دیگری که از هزینه یابی کایزن شده، به صورت زیر است:
کایزن به گامهای کوچک بهبود اطلاق می شود که از طریق انجام فعالیتهای متوالی، بتدریج اجرا شده و توسط افرادی که در این فعالیتها مشارکت دارند، تداوم می یابد، کایزن یکی از روشهای بهبود بهره وری است. (نوربخش، همان منبع ، ص58)
سیستم کاهش هزینه ای است که هدفش کاهش هزینه های واقعی به زیر هزینه های استاندارد است وکنترل هایی را برای، رسیدن به اهداف کاهش هزینه اعمال می کنددر این روش استانداردهای هزینه رادر سال تعیین می کندوتفاوت بین هزینه های استاندارد و هزینه های واقعی را تجزیه و تحلیل می کند.زمانی که به هزینه های استاندارد نمی رسد بررسی های انجام داده و تصمیماتی را صورت می دهد.
3- سوال های تحقیق
مساله اصلی در این مقاله آن است که باتوجه به اینکه استفاده از هر روش به مقتضی نیازمندیهای سازمان، محصولات و فعالیتهای آن متفاوت خواهدبود مناسبترین روش برای شرکت واگن پارس بعنوان یک نمونه کدام است.در مقاله حاضر بجای فرضیه سوالات پژوهش بصورت زیر مطرح شده است:
1- هر روش دارای چه عوامل و شاخصهایی است؟
2- اولویت عوامل و شاخصهای هر روش چگونه است؟
3- کدام یک از روشهای مدیریت هزینه برای شرکت واگن پارس مناسبتر است؟ روش پژوهش
پژوهش حاضر به دلیل قابلیت اجرای آن در صنایع وابسته به مورد کاوی این پژوهش ، از زمره مدلهای توصیفی ـ کاربردی می باشد.
چرا که در این پژوهش ، پژوهشگر ابتدا داده های جمع آوری شده از جامعه آماری مورد مطالعه را ـ از طریق مصاحبه و اسناد و مدارک ـ با استفاده از پرسشنامه تجزیه و تحلیل و سپس نتایج آن را جهت استفاده در مراحل بعدی، نگهداری نموده است. لذا به صورت خلاصه با توجه به توضیحات مطرح شده ، این پژوهش از زیر گروههای توصیفی ـ کاربردی می باشد.
4)جامعه آماری
جامعه آماری در این مقاله شامل دو قسمت می باشد که عبارتند از :
الف ـ متخصصین برای ارائه اهمیت شاخص ها
برای جمع آوری داده های لازم تعداد 19 نفر خبره " متخصص"7 انتخاب شدند که از این تعداد 15 نفر با محقق همکاری کردند. این تعدادشامل مدیران مالی با سابقه کارمفید واساتید دانشگاه با مدارک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد مرتبط وآشنابامدیریت هزینه بوده اند.
ب : مدیران و متخصصین در سازمان
بنا به تنوع شاخص هاونیاز به نظرکارشناسی کلیه مدیران و مسئولین در واحدهای:انفورماتیک ، مهندسی صنایع ، حسابداری و مالی ، برنامه ریزی مرکزی، کنترل موجودی ، اداره برنامه ریزی نیروی انسانی، تحقیق و توسعه، بازرگانی ، فروش و صادرات بعنوان جامعه آماری درون سازمانی مورد استفاده قرار گرفته اند.
5) ابزار گردآوری داده ها
ابزارجمع آوری داده هادوپرسشنامه وچک لیست می باشنددر پرسشنامه که یک ماتریس مقایسات زوجی برای تعیین اوزان شاخص های هر روش است شاخصهایی که از مستندات مربوط به سیستم مدیریت هزینه جهت شناسایی ، ارزشیابی و انتخاب مناسبترین روش مدیریت هزینه می باشند استخراج گردیده و سپس با یکدیگر تلفیق گردیده اند واز خبرگان خواسته شده به آن جواب دهند.در چک لیست از متخصصین شرکت خواسته شده وضعیت موجود شاخصهارا در شرکت ارزیابی کنند.
6)مدل اجرای تحقیق

نمودارشماره 1 مراحل اجرای تحقیق را نشان میدهد

3

نمودار سماره 1 مدل مراحل اجرای تحقیق
7- شناسایی شاخصها واهمیت آنها در هر روش
با مطالعه سوابق و مستندات، شاخصهای مربوط به سیستم مدیریت هزینه شناسایی شده اند، این شاخصها برای هر روش بصورت ذیل معرفی شده اند.
روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت : بودجه مورد نیاز ، نیروی متخصص ، زمان لازم جهت استقرار، سیستم نرم افزار ، سیستم سخت افزار ، سیستم یکپارچه ، نیاز اطلاعاتی مربوط به فعالیتها، نیاز اطلاعاتی مربوط به محرکها، نیازاطلاعاتی مربوط به موضوعات هزینه،نیازاطلاعاتی مربوط به تخصیص هزینه .
روش هزینه یابی هدف : بودجه مورد نیاز، نیروی متخصص ، زمان لازم جهت استقرار ، سیستم نرم افزار ،سیستم سخت افزار،سیستم یکپارچه ، نیاز اطلاعاتی مربوط به تمایلات بازار، نیاز اطلاعاتی مربوط به نیاز مشتریان ، نیاز اطلاعاتی مربوط به پیشرفت فناوری ،نیاز اطلاعاتی مربوط به قیمت بازار ، نیاز اطلاعاتی مربوط به چرخه عمر محصول، بهای تمام شده هدف .
روش هزینه یابی کایزن : بودجه مورد نیاز ، نیروی متخصص ، زمان لازم جهت استقرار ، سیستم نرم افزار، سیستم سخت افزار، سیستم یکپارچه ، نیاز اطلاعاتی مربوط به سود تخمینی ، نیاز اطلاعاتی مربوط به اهداف سود ( سود در بودجه ) ، نیاز اطلاعاتی مربوط به برنامه میان مدت تجاری، نیاز اطلاعاتی مربوط به برنامه تولید سالیانه ، نیاز اطلاعاتی مربوط به هزینه تخمینی هر واحد ، نیاز اطلاعاتی مربوط به اقلام مختلف هزینه ( هزینه دستمزد، مواد، سربار)، نیاز اطلاعاتی مربوط به اهداف هزینه یابی هدف، نیاز اطلاعاتی مربوط به تجزیه و تحلیل اطلاعات ( مقایسه هدف سود و سود واقعی)
نکته ای که دراینجا باید به آن توجه کرد این است که شاخصهای: بودجه مورد نیاز، نیروی متخصص ، زمان لازم جهت استقرار ، سیستم نرم افزار، سیستم سخت افزار و سیستم یکپارچه در هر سه روش ( هزینه یابی بر مبنای فعالیت، هزینه یابی هدف، هزینه یابی کایزن) مشترک می باشند و در پژوهش حاضر، روشهای مدیریت هزینه تنها در شاخصهای مربوط به نیازهای اطلاعاتی متفاوت می باشند.
برای تعیین اهمیت واوزان هر شاخص در هر روش با استفاده از پرسشنامه ،نظرات خبرگان جمع آوری و پاسخ های فازی خبرگان با استفاده از فن بهترین عملگر فازی زدا، فازی زدایی شدند .خبرگان در این موضوع نمونه هایی از اساتید حسابداری ومالی وهمچنین مدیران مجرب مالی بوده اند از آنجا که در نظریه فازی امتیاز 0.5 را معبر در نظر می گیرند (حسینی.71.1381) ، فقط شاخصهای اطلاعات مربوط به برنامه میان مدت تجاری و اطلاعات مربوط به هزینه تخمینی هر واحد در روش هزینه یابی کایزن از نظر خبرگان از اهمیت چندانی برخوردار نیست . نهایتاً در روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت 10 شاخص، در روش هزینه یابی هدف 12 شاخص و در روش هزینه یابی کایزن 12 شاخص بر اساس نظرات فازی خبرگان می توانند ملاک انتخاب مناسبترین روش مدیریت هزینه باشند.
رابطه بهترین عملگر فازی زدا بهبصورت رابطه 1 است :
رابطه 1)
8-تعیین وزن شاخص ها
پس از تعیین شاخصهای موثر در هر یک از روشهای مدیریت هزینه، اقدام به مقایسه زوجی شاخصها نسبت به یکدیگر در هر روش شده است ، از طریق میانگین هندسی نظرات خبرگان با هم تلفیق شده است، محاسبات از طریق تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (A.H.P) صورت گرفته و اوزان نهایی شاخصها در هر روش در جداول ذیل ارایه شده است .
جدول1.اوزان نهایی شاخصهای اثر گذار در روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت
ردیف
شاخصها
اوزان نهایی
1
بودجه مورد نیاز
0.17
2
نیروی متخصص
0.11
3
زمان لازم جهت استقرار
0.09
4
سیستم نرم افزار
0.09
5
سیستم سخت افزار
0.07
6
سیستم یکپارچه
0.05
7
اطلاعات مربوط به فعالیتها
0.14
8
اطلاعات مربوط به محرکها
0.13
9
اطلاعات مربوط به موضوعات
0.06
10
اطلاعات مربوط به تخصیص هزینه
0.09
جمع اوزان

جدول 2- اوزان نهایی شاخصهای اثر گذار در روش هزینه یابی هدفمند
ردیف
شاخصها
اوزان نهایی
1
بودجه مورد نیاز
0.16
2
نیروی متخصص
0.12
3
زمان لازم جهت استقرار
0.09
4
سیستم نرم افزار
0.09
5
سیستم سخت افزار
0.05
6
سیستم یکپارچه
0.08
7
اطلاعات مربوط به تمایلات بازار
0.07
8
اطلاعات مربوط به نیازهای مشتریان
0.09
9
اطلاعات مربوط به قیمت بازار
0.06
10
اطلاعات مربوط به پیشرفت فناوری
0.07
11
اطلاعات مربوط به چرخه عمر محصول
0.06
12
اطلاعات مربوط به بهای تمام شده هدف
0.06
جمع اوزان

جدول 3- اوزان نهایی شاخصهای اثر گذار در روش هزینه یابی کایزن
ردیف
شاخصها
اوزان نهایی
1
بودجه مورد نیاز
0.14
2
نیروی متخصص
0.10
3
زمان لازم جهت استقرار
0.13
4
سیستم نرم افزار
0.09
5
سیستم سخت افزار
0.06
6
سیستم یکپارچه
0.13
7
اطلاعات مربوط به سود تخمینی
0.04
8
اطلاعات اهداف سود ( سود در بودجه)
0.06
9
اطلاعات برنامه تولید سالیانه
0.06
10
اطلاعات اقلام مختلف هزینه ( مواد، سربار، دستمزد)
0.07
11
اطلاعات اهداف هزینه یابی هدف
0.07
12
اطلاعات تجزیه و تحلیل محصولات (مقایسه هدف سود و سود در بودجه)
0.05
جمع اوزان

9-جمع آوری داده برای آزمون مدل
آزمون مدل درجه سازگاری جهت انتخاب مناسبترین روش مدیریت هزینه در شرکت واگن پارس در نظر گرفته شده است . اطلاعات مورد نیاز جهت آزمون مدل در دو بخش ، اطلاعات درون سازمانی و اطلاعات برون سازمانی جمع آوری شده است . برای جمع آوری اطلاعات برون سازمانی از خبرگان خواسته شده است تا حداقل پذیرش شاخصها در هر یک از روشها را بر اساس نمره حداکثر 10 اظهار نمایند که در نها یت اطلاعات جداول4و5و6 بدست آمده است.
جدول 4 .حداقل و حداکثر ارزش شاخصهای قابل پذیرش نزد خبرگان
( روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت)
ردیف
شاخص
اندازه قابل قبول
اندازه حداکثر
1
بودجه مورد نیاز
حداقل 7
10
2
نیروی متخصص
حداقل 7
10
3
زمان لازم جهت استقرار
حداقل 6
10
4
سیستم نرم افزار
حداقل6
10
5
سیستم سخت افزار
حداقل5
10
6
سیستم یکپارچه
حداقل6
10
7
نیاز اطلاعاتی مربوط به فعالیتها
حداقل8
10
8
نیاز اطلاعاتی مربوط به محرکها
حداقل8
10
9
نیاز اطلاعاتی مربوط به موضوعات هزینه
حداقل 5
10
10
نیاز اطلاعاتی مربوط به تخصیص هزینه
حداقل 7
10

جدول 5 حداقل و حداکثر ارزش شاخصهای قابل پذیرش نزد خبرگان
( روش هزینه یابی هدفمند)
ردیف
شاخص
اندازه قابل قبول
اندازه حداکثر
1
بودجه مورد نیاز
حداقل 7
10
2
نیروی متخصص
حداقل 7
10
3
زمان لازم جهت استقرار
حداقل6
10
4
سیستم نرم افزار
حداقل6
10
5
سیستم سخت افزار
حداقل6
10
6
سیستم یکپارچه
حداقل7
10
7
نیاز اطلاعاتی مربوط به تمایلات بازار
حداقل7
10
8
نیاز اطلاعاتی مربوط به نیازهای مشتریان
حداقل8
10
9
نیاز اطلاعاتی مربوط به قیمت بازار
حداقل 6
10
10
نیاز اطلاعاتی مربوط به پیشرفت فناوری
حداقل 8
10
11
نیاز اطلاعاتی مربوط به چرخه عمر محصول
حداقل 6
10
12
نیاز اطلاعاتی مربوط به بهای تمام شده هدف
حداقل 7
10

جدول 6- حداکثر و حداقل ارزش شاخصهای قابل پذیرش نزد خبرگان
( روش هزینه یابی کایزن)
ردیف
شاخص
اندازه قابل قبول
اندازه حداکثر
1
بودجه مورد نیاز
حداقل 7
10
2
نیروی متخصص
حداقل7
10
3
زمان لازم جهت استقرار
حداقل 6
10
4
سیستم نرم افزار
حداقل 6
10
5
سیستم سخت افزار
حداقل 6
10
6
سیستم یکپارچه
حداقل 8
10
7
نیاز اطلاعاتی مربوط به سود تخمینی
حداقل 6
10
8
اطلاعات مربوط به اهداف سود ( سود در بودجه)
حداقل 6
10
9
اطلاعات مربوط به برنامه تولید سالیانه
حداقل 6
10
10
اطلاعات مربوط به اقلام مختلف هزینه(دستمزد،سربار،مواد)
حداقل 7
10
11
اطلاعات مربوط به اهداف هزینه یابی هدف
حداقل 7
10
12
اطلاعات مربوط به تجزیه و تحلیل محصولات (مقایسه هدف سود و سود در بودجه)
حداقل 7
10

برای جمع آوری اطلاعات درون سازمانی از کلیه واحدهایی که نسبت به موضوع آگاهی داشتند خواسته شد تا نظر خود را در مورد هر یک از شاخصها ـ ( در تمامی روشهای مدیریت هزینه ) ـ به صورت کیفی بیان نمایند سپس با استفاده از مقیاس اندازه گیری دو قطبی ، متغیرهای کیفی به کمّی تبدیل شده اند که این مقدار کمی نشان دهنده وضعیت شاخص مورد نظر در شرکت واگن پارس می باشد.به طورمثال برای معیار ملاحظات فنی جدول7 ارایه شده است :
جدول 7 . وضعیت شاخصها مربوط به ملاحظات فنی در شرکت واگن پارس
معیار ملاحظات فنی
ردیف
شاخص
مقدار عددی

1
بودجه مورد نیاز
عالی/8

2
نیروی متخصص
عالی/8

3
زمان لازم جهت استقرار
عالی/8

10-آزمون مدل
پس از تهیه داده های مورد نیاز مدل، اطلاعات جمع آوری شده هر روش در مدل قرار داده و مدل حل شده است
اطلاعات مورد استفاده در مدل سازگاری در این پژوهش در دو قسمت جمع آوری شده اند:
1ـ اطلاعات برون سازمانی 2ـ اطلاعات درون سازمانی
اطلاعات برون سازمانی (خبرگان) همان اندازه های استاند ارد و مورد پذیرش خبرگان می باشند. بنابراین درجه سازگاری که بین صفر تا یک است می تواند به صورت استاند ارد ( DoAs) یعنی حد قابل پذیرش و ( DoAm ) یعنی حداکثرمطرح شودکه میزان DoA m ، 1 است ولی DoAs بصورت رابطه 2 محاسبه می شود:
رابطه 2)
وضعیت کنونی شاخصها نزد خبرگان
حداکثر مقدار
وزن معیارها
وزن معیارها wi در یک مقایسه زوجی در بین شاخصهای 1 الی 10 از خبرگان تهیه شده است و حاصل آن بصورت ذیل میباشد .
ـ محاسبه درجه سازگاری استاندارد DoASA8

بنابراین بعنوان میزان سازگاری کل برای شرکت واگن پارس بایدبین مقادیردر رابطه 3 باشد .
رابطه 3
برای معیار 1 الی 10 سازگاریها باید بین حدود زیر باشد.
سازگاری قابل قبول هرشاخص از حد پذیرش همان شاخص ومقایسه باوضعیت حداکثر آن شاخص تعیین شده است .مثلاً برای شاخص اول حد استاندارد ( مورد پذیرش خبرگان) برابر با 7 است و حداکثر آن 10 است پس

محاسبه درجه سازگاری شرکت واگن پارس
با توجه به درجه سازگاری شرکت واگن پارس این میزان 83% است که از حداقل خواسته شده بیشتر می باشد که با توجه به جدول8 مشخص می شود که تمام شاخصهای مورد نظر روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در شرکت واگن پارس اراک میزان حداقل خواسته شده را تامین کرده اند بنابراین می توان نتیجه گرفت که روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت پذیرفته می شود.
جدول8 میزان شاخصها در شرکت واگن پارس ( روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت )
ردیف
شرکت/استاندارد
شاخص1
شاخص2
شاخص3
شاخص4
شاخص5
شاخص6
شاخص7
شاخص8
شاخص9
شاخص10
1
استاندارد
.97
.98
.97
.94
.97
.98
.98
.98
.97
.98
2
شرکت واگن پارس
.97
.98
.97
.97
.98
.99
.98
.98
.98
.98
روش هزینه یابی هدف
محاسبه درجه سازگاری استاندارد

بنابراین DoAt بعنوان میزان سازگاری کل برای شرکت واگن پارس باید بین مقادیر زیر مانند رابطه 3باشد.

محاسبه درجه سازگاری شرکت واگن پارس . 9

با توحه به درجه سازگاری شرکت واگن پارس این میزان % 0 است که از حداقل خواسته شده کمتر است که با توجه به جدول9مشخص می شود که این عدم پذیرش از شاخصهای ششم
( سیستم یکپارچه) ، هفتم ( اطلاعات مربوط به تمایلات بازار)، هشتم ( اطلاعات مربوط به نیازهای مشتریان)، نهم ( اطلاعات مربوط به قیمت بازار) ، یازدهم ( اطلاعات مربوط به چرخه عمر محصول ) و دوازدهم( اطلاعات مربوط به بهای تمام شده ) است که میزان سازگاری خواسته شده را تامین نکرده اند .
نکته حائز اهمیت این است که در این پژوهش از مدل غیر جبرانی استفاده می شود و چون میزان سازگاری شاخص دوازدهم صفر می باشد پس سازگاری کل عدد صفر را نشان می دهد.

جدول9. ارزیابی شاخصها در شرکت واگن پارس ( روش هزینه یابی هدف)
ردیف
شرکت/استاندارد
شاخص1
شاخص2
شاخص 3
شاخص 4
شاخص 5
شاخص 6
شاخص 7
شاخص 8
شاخص 9
شاخص10
شاخص1
شاخص12
1
استاندارد
.97
.97
.97
.97
.98
.98
.98
.98
.98
.99
.98
.99
2
شرکت واگن پارس
.98
.98
.98
.97
.99
.97
.96
.96
.95
.99
.97
0
بنابراین می توان نتیجه گرفت که روش هزینه یابی هدف نمی تواند پذیرفته شود.

روش هزینه یابی کایزن
محاسبه درجه سازگاری استاندار 10

بنابراین بعنوان میزان سازگاری کل برای شرکت واگن پارس باید بین مقادیر زیر باشد.

محاسبه درجه سازگاری شرکت واگن پارس

با توجه به درجه سازگاری شرکت واگن پارس این میزان 0% است که از حداقل خواسته شده کمتر است که با توجه به جدول 10مشخص می شود که این عدم پذیرش ا ز شاخصهای ششم ( سیستم یکپارچه) ، شاخص دهم ( اطلاعات اقلام مختلف هزینه)، شاخص یازدهم ( اطلاعات اهداف هزینه یابی هدف)، شاخص دوازدهم ( اطلاعات تجزیه و تحلیل محصولات ) است که میزان سازگاری خواسته شده را تامین نکرده اند.
نکته حائز اهمیت در روش هزینه یابی کایزن، شاخصهای یازدهم و دوازدهم می باشند که میزان سازگاری این د و شاخص صفر می باشد. با جایگذاری مقدار این دو شاخص در مدل سازگاری، میزان سازگاری کل صفر می شود.

جدول 10. ارزیابی شاخصها در شرگت واگن پارس ( روش هزینه یابی کایزن )
ردیف
شرکت/استاندارد
شاخص1
شاخص2
شاخص 3
شاخص 4
شاخص 5
شاخص 6
شاخص 7
شاخص 8
شاخص 9
شاخص10
شاخص1
شاخص12
1
استاندارد
.97
.98
.96
.97
.98
.98
.98
.98
.98
.98
.98
.99
2
شرکت واگن پارس
.98
.98
.97
.97
.99
.95
.98
.98
.99
.96
0
0
بنابراین می توان نتیجه گرفت که روش هزینه یابی کایزن نمی تواند پذیر فته شود.
9) نتیجه گیری
با توجه به نتایج ارئه شده در جدول 11تنها روش هزینه یابی برمبنای فعالیت میزان سازگاری مورد نیاز را در شرکت واگن پارس بدست آورده است .
میزان سازگاری روشهای هزینه یابی هدفمند و هزینه یابی کایزن صفر می باشد زیرا بعضی از شاخصها مقدار صفر را اختیار کرده اند و چون در این پژوهش از مدل غیر جبرانی استفاده شده ،پس تمامی شاخصها باید عددی غیر صفر اختیار کنند در غیر اینصورت میزان سازگاری کل را صفر می کنند .جدول 11. نتایج حاصل از مدل سازگاری هر سه روش مدیریت هزینه را نشان می دهد.
جدول 11نتایج بررسی روشهای مدیریت هزینه در شرکت واگن پارس
ردیف
روش
تجزیه و تحلیل
نتیجه گیری
1
هزینه یابی بر مبنای فعالیت (ABC)

روش پذیرفته می شود
2
هزینه یابی هدف (Target)

روش پذیرفته نمی شود
3
هزینه یابی کایزن (KIZEN)

روش پذیرفته نمی شود

10- پیشنهاد به تحقیقات آتی
محققان علاقمند به این موضوع موارد زیر را مورد توجه قرار دهند .
الف) در این تحقیق اندازه گیری معیارها و شاخصها با استفاده از تکنیک A.H.P انجام شده است که برای توسعه این مورد می توان از A.H.P در حالت فازی استفاده کرد.
ب) مدل سازگاری می تواند در حالت فازی مطرح شود .
ج) می توان از مجموع با بجای ضرب در مدل سازگاری استفاده کرد که باید در این زمینه تحقیق جامع انجام گیرد.
ر) در اغلب سازمانها سازگاری و استاندارد برای این روشها قابل طرح است بنابراین با دیدگاه جامع در سیستم مدیریت هزینه و تمام عناصر آن می توان اقدام به تدوین یک مدل جامع نمود.
مقدمه‏
موضوع بخش نخست این تحقیق، "مدیریت منابع انسانى" بود. بخش دوم، از وظایف یا اصول مدیریت بحث مى‏کند. تفاوت این دو مبحث مشخص است. مدیریت منابع انسانى، از مدیریت امورى بحث مى‏کند که به انسان منتهى مى‏شود؛ مانند گزینش فرد، آموزش، حقوق و دست‏مزد، پاداش و تنبیه او؛ اما در مبحث وظایف مدیریت، مستقیماً از انسان بحث نمى‏شود، بلکه از امورى بحث مى‏شود که وظیفه مدیر است؛ مانند برنامه‏ریزى و کنترل برنامه‏ها، سازماندهى و بودجه بندى.
البته بخش سومى نیز از مباحث مدیریت، تحت عنوان "رفتار سازمانى" مطرح است که موضوعاتى هم‏چون انگیزش، رهبرى و قدرت در آن مطرح مى‏شود؛(1) ولى این تحقیق به همان دو بخش اکتفا مى‏کند؛ زیرا آن دو را براى ایفاى حق، کافى مى‏داند.
– وظایف مدیریت چیست؟
مقدمه: مکاتب مدیریت، شامل دوران‏هاى زیر مى‏شود:(2)
الف. دوران قبل از مدیریت علمى‏
ب. دوران مدیریت‏هاى کلاسیک‏
ج. مکتب روابط انسانى‏
د. ترکیبى از ب و ج.(3)
دانش مدیریت و فن اداره، مانند هر اندیشه دیگر، در حال تطور و تکامل است. در دوران پیش از مدیریت‏هاى علمى، مدیریت‏ها به شکل فطرى و بدون فرمول‏هاى مدون و مبین بود؛ مانند واحدهاى تجارى در زمان چینیان و رومیان(4) که داراى یک نوع بینش مدیریتى ساده بودند. با ظهور فردریک تیلور، دوران مدیریت علمى آغاز شد،(5) که به پدر مدیریت علمى معروف شد و در اوایل قرن حاضر، نوشته‏هایش در باره نظریه مدیریت، خوانندگان بسیار داشت. مبناى مدیریت وى بر اساس فناورى بود. به گمان وى بهترین راه افزایش بازده، بهبود فنون و روش هایى بود که کارگران به کار مى‏برند. او افراد را ابزار مى‏دانست و در طرح او بیش‏تر به نیازهاى سازمانى توجه مى‏شد، نه به نیازهاى افراد.(6)
بعدها التون مایو ظهور کرد و نهضت "روابط انسانى" را در فاصله سال‏هاى 1920 تا 1930 میلادى مطرح و جانشین آراى تیلور کرد. او و پیروانش مى‏گفتند که غیر از این‏که باید
بهترین روش‏هاى فناورى را براى افزایش بازده مورد توجه قرار داد، باید به روحیات و امور انسانى نیز توجه کرد. آنان ادعا مى‏کردند که روابط انسانى بر روابط فناورى و کارى ترجیح دارد و این را از آزمایش‏هاى معروف به "هاتورن" به دست آورده بودند.(7)
پیش از التون مایو و پس از فردریک تیلور، دوران مکاتب نظرى مدیریت بود که حدود پنجاه سال به درازا کشید و بوروکراسى وبر و اصول‏گرایى فایول، شاخص‏ترین آن‏ها است.(8) برخى تکنوکراسى فردریک تیلور را از زمره این مکاتب شمرده‏اند.(9)
ولى به نظر مى‏آید که نظریات مدیریت، بسیار بیش‏تر و نامنظم‏تر از این باشد، به گونه‏اى که به نظر بعضى از صاحب‏نظران علم مدیریت، جنگلى از نظریه‏ها است(10) و به نظر بعضى، از علوم ناموفق است.(11) حال چگونه مى‏توان در این جنگل نظریه و علم ناموفق، به اصولى ثابت دست یافت که مورد اتفاق باشد تا بتوانیم از آن‏ها به عنوان اصل موضوعى استفاده کنیم؟ باید گفت که رهبر اصول‏گرایان، که کارش تاسیس اصل در علم مدیریت و سازمان است و اصول او در این علم، معروف است و او را پدر اصول‏گرایان این علم مى‏دانند، یعنى هنرى فایول مى‏گوید که من دراطلاق کلمه "اصل "تردید دارم و این اصول، راهنماى عمل است، نه قانون. او مى‏افزاید که اصول مدیریت، بیش‏تر از قوانین طبیعى، در معرض تغییر و تبدل قرار دارند و تا زمانى قابل پیروى هستند که بر اساس منطقى صحیح و قابل توجیه، از آن روى گردانده شود.(12)
وقتى رهبر اصول‏گرایان، چنین عقیده‏اى در باره اصول دارد، پس دل بستن به این جنگل و به چنگ آوردن اصل از آن، روا نیست؛ اما با وجود این، به اصول او توجه مى‏کنیم. فایول ضمن بیان این واقعیت که هیچ چیز در مدیریت، مطلق نیست، روش‏ها و فنونى را که در تجربه بدان‏ها رسیده بود و آن‏ها را در تقویت پیکره سازمان یا انجام وظایف مدیریت، مفید مى‏ دانست، به عنوان اصول چهارده گانه مدیریت ارائه داد:
تقسیم کار، اختیار، انضباط، وحدت فرماندهى، وحدت مدیریت، وابستگى منافع فردى به هدف کلى، جبران خدمات کارکنان، تمرکز، سلسله مراتب، نظم، عدالت، ثبات، ابتکار عمل و احساس یگانگى.(13)
او اصول بالا را در سال 1916 میلادى در کتابى به نام اصول فن اداره اعلام کرد.(14) بعدها افرادى مانند ارویک و گیولیک به آرایش اصول یاد شده پرداختند و هم از تعداد آن‏ها کاستند و هم براى آن‏ها علامت اختصارى قرار دادند.(15) واژه "POSDCROB" نشانه هفت عنوان (برنامه‏ریزى، سازماندهى، کارگزینى، هدایت، هماهنگى، گزارش‏دهى و بودجه‏بندى) است. دانشمندان امروزین مدیریت، بر سه اصل معتقد و متفق شده‏اند که عبارتند از: برنامه‏ریزى، سازماندهى و کنترل. وى مى‏افزاید که هماهنگى، رکنى از سازماندهى است و استقلالى در عرض آن ندارد و از این رو، نیازى به ذکر آن به عنوان یک اصل نیست؛ زیرا مدیریت، همان هماهنگى است.(16)
برخى به این اصول، انگیزش یا رهبرى را نیز افزوده‏اند.(17) از مجموع آن‏چه گذشت، دانسته شد که اتفاق و اتحادى در زمینه اصول مدیریت و تعداد آن‏ها وجود ندارد. با وجود این، در یک جمع‏بندى نهایى شاید بتوان وحدتى را براى عناوین پنج گانه زیر تصویر کرد:
برنامه‏ریزى، سازماندهى، هماهنگى، رهبرى (انگیزش) و کنترل (نظارت). بیش‏تر علماى مدیریت، به این اصول پاى‏بند هستند.(18) نویسنده نیز با پژوهشى که کرده است، این امر را تایید مى‏کند و معتقد است که در یک روند کلى، از دوران بى‏اصلى به اصول‏گرایى انبوه و سرانجام، به اصول تقریباً متسالم بالا رسیده است که مى‏توان بر آن، تکیه و اعتماد کرد. این اصول، در حقیقت، وظایف مدیریت هستند که بخش دوم این تحقیق را تشکیل مى‏دهند. البته وظیفه هماهنگى، در ذیل سازماندهى طرح مى‏شود.
1. مدیریت برحسب مالکیت به چند گروه تقسیم می شود؟
از نظر مالکیت، موسسات را می توان به عمومی (شامل دولتی و دیگر موسسات عمومی، خصوصی و تعاونی تقسیم کرد.
2. مدیریت برحسب نوع مالکیت به چند گروه تقسیم می شود؟
1-اقتصادی
2-اجتماعی
3- سیاسی
4- نظامی
5- فرهنگی
3. مدیریت برحسب گستردگی دامنه به چند گروه تقسیم می شود؟
1- فردی
2- خانوادگی
3- کلان (ملی، منطقه ای و جهانی)
4. مدیریت تن را شرح دهید؟
گرچه ارتباطی تنگاتنگ، بین تن انسان و اندیشه و احساس وی وجود دارد و با اینکه گفته اند عقل سالم در بدن سالم است، ولی در وضعیت کنونی دانش بشر، باید گفت بدن سالم بدون عقل سالم وجود ندارد. پیوستگی تن و اندیشه و اولویت نقش دومی در سرنوشت اولی، توجه ویژه به پرورش ذهن و اندیشه را ضروری می سازد. ولی از آنجا که بدون تن، اندیشه ای وجود ندارد و بدون اندیشه، انسان وجود ندارد، توجه به نیروی بدنی و بهداشت آن گام نخست در بهره وری اندیشه و احساس آدمی است.
5. مدیریت ذهن را بیان کنید؟
1- گنجایش ذهن آدمی
2- تصویر ذهنی
3- حدود اهداف
4- تاثیر دیگران بر ما
5- بزرگترین دشمن یا دوست
6- عادتها و خاطره ها
7- باورها و تصویر ذهنی

6. گنجایش ذهن آدمی چگونه است؟
مغز آدمی این ویژگی را دارد که به اندازه ای که از آن استفاده می شود، رشد می کند و هوش هر انسان، بستگی به استفاده او از مغزش دارد. هر انسانی اگر اندکی بیشتر از حد معمول، از مغزش استفاده کند، نه تنها در زندگی فردی و خانوادگی وی بلکه در توسعه کشور نیز انقلابی بزرگ رخ خواهد داد.
7.اهمیت تصویر ذهنی را در مدیریت بهینه ذهن آدمی شرح دهید؟
برای اعمال مدیریت بهینه، مهمترین نیرویی که هر انسانی در اختیار دارد، توجه به نقش تصویر ذهنی است. مغز انسان که فرمانده پیکر اوست، خود نیز از دو بخش تعیین کننده هدفها (قسمت آگاه ذهن) و تحقق بخش هدفها (قسمت ناخودآگاه ذهن) تشکیل شده است. بخش آگاه که توانایی تصور کردن را با استفاده از قوه تخیل دارد، برای بخش ناخودآگاه هدف و آماج پدید می آورد. بخش ناخودآگاه، به طور خود به خود و بدون دخالت آگاهانه فرد، اهداف تعیین شده به وسیله خودآگاه را تحقق می بخشید.
8. حدود اهداف را شرح دهید؟
با افزایش توانمندیها، می توان هدفهای بالاتر، عمیقتر و پیچیده تری را برای رسیدن به آنها تعیین کرد. در بحث تصاویر ذهنی که کلید در اختیار گرفتن نیروی عظیم مغز انسانی است، نیز می باید تناسب اهداف را با توان و استعداد فرد در نظر گرفت. تصویر ذهنی سرحدات فضایل انسان را مشخص می کند و نشان می دهد چه کاری از او ساخته است و چه کاری از او ساخته نیست. با توسعه تصویر ذهنی، دامنه عمل توسعه می یابد. پرورش تصویر ذهنی واقع بینانه و مناسب با ایجاد تواناییها و استعدادهای جدید در انسان، عملاً شکست را به موفقیت تبدیل می کند.
9. تاثیر دیگران بر ما را توضیح دهید؟
انسان، موجودی است اجتماعی. از این رو، سخنان، رفتار و نگاههای دیگران در رد یا تایید، بر اراده و توان ما تاثیر می گذارند. در گام نخست که در حال دگرگون کردن عادت منفی و ناخوشایند خویش برای بهبود شخصیت خود هستیم چون برخی از افراد که ما را با عادتها و شخصیت قبلی می شناسند و آنها را صحیح می پندارند، پذیرش بروز دگرگونی در ما بر ایشان دشوار و تاثیر آنان بر روی ما منفی است باید از برقراری ارتباط با آنان پرهیز کرد. ولی افرادی که با بهبود عادتها و شخصیت ما نظر موافق دارند، بر ما تاثیر مثبت می گذارند. برعکس با اینان باید ارتباط بیشتری برقرار کرد.
10. اجزای شخصیت موفق را نام ببرید؟
1- موفقیت شناسی :
برای خود هدف باارزشی تعیین کنید و مهمتر از آن، طرحی برای دستیابی به آن بریزید.
2- تفاهم :
لازمه تفاهم، ارتباط مناسب است. اغلب ناکامیهای ما در روابط انسانی، حاصل سوء تفاهمات است.
3- شهامت :
داشتن هدف و درک شرایط، کافی نیست؛ شهامت عمل نیز لازم است.
4- خیرخواهی :
شخصیتهای موفق به سایرین هم اهمیت می دهند و برای همنوعانشان احترام قائل می شوند.
5- مناعت :
قدر خود را دانستن و از مردم قدردانی بیشتری کردن لازم است؛ ولی دست کم گرفتن خود، فروتنی و شکست نفس نیست، بلکه عیب و گناه است.
6- اعتماد به نفس لازم است، این امر با تجربه کردن موفقیت ایجاد می شود. ایجاد عادت یادآوری موفقیتها و فراموش کردن ناکامیهای گذشته ضرورت دارد. موفقیت تولید موفقیت می کند.
7- خودپذیری، تا انسان خود را نشناسد به خوشبختی واقعی نمی رسد.
11. برنامه ریزی در خانواده را از دید مدیریت خانواده شرح دهید؟
برنامه ریزی، فعالیتی است که مدیر با ارزیابی توان، امکانات و پیش بینی آینده، واکنشهای مناسبی را برای رسیدن به هدفها انجام می دهد. پیش از تشکیل خانواده، هر فردی بر پایه دانش، فهم و تجربه خویش برای آینده، هدفهایی را در نظر دارد، ولی پس از ازدواج، نزدیک کردن برنامه و هدفهای زن و شوهر به هم و ایجاد برنامه و هدفهای مشترک، از نخستین و سرنوشت سازترین اقدامهای آنان است. البته توافق بر برنامه های کلی، از راه گفتگو و سازش بر پایه امتیاز دادن متقابل احترام به باورهای یکدیگر، پذیرفتن دلیل منطقی تر و سودمندتر ممکن می گردد. تعیین هدفهای سنجیده، مشخص کردن سلسله مراتب آن، شناسایی امکانات موجود و امکاناتی که با کار و تلاش می توان به آنها دست یافت، واکنشهای مناسب زن و شوهر برای رسیدن به هدفها با استفاده از تجربه زندگی مشترک با مسوولیت مشترک، دستیابی به هدفها را ممکن تر می سازد.
12. هدایت و راهبری خانواده را از دید مدیریت خانواده شرح دهید؟
رهبری، هدایت و راهنمایی اعضای سازمان برای رسیدن بهتر به هدفهاست. رهبری، در معنای ایجاد جاذبه برای بهترین شیوه انجام امور خانواده، ناگزیر از تصمیم گیری و گزینش راهها و شیوه ها و شکلهای مختلف انجام کار است. با توجه به تنوع وسایل و امکانات و آثار کوتاه و بلند مدت هر کدام از شیوه ها و وسایل، مسوولیت پذیری رهبری مطرح می شود. گرچه از همان ابتدای تشکیل خانواده، همدلی، گفتگو، گذشت، توجه به جنبه های مثبت شخصیت و رفتار طرفین برای ایجاد وحدت در برنامه ریزی و سازماندهی هم به عنوان هدف و هم به عنوان ابزار مورد استفاده قرار می گیرد، ولی در تصمیم گیری و یا رهبری که زن و شوهر خود اجراکننده تصمیمات نیز هستند، این شیوه همدلی ضرورت بیشتر می یابد.
13. ارزشیابی و نظارت در مدیریت خانواده را شرح دهید؟
مدیریت خانواده نیاز به نظارت و ارزشیابی کار انجام شده دارد وگرنه ممکن است زیانهای جبران ناپذیری به خانواده وارد آید؛ مثلاً اگر خانواده تربیت فرزندان را به شکل غربی آن، مبنی بر رفع نیازهای فرزند به طور یک جانبه، هدف قرار داده است، می باید با ارزیابی این روش تربیتی در همــان سالهای آغازین زندگی کودک به درستی و یا نادرستی آن پی بـــرد. با مشاهده زیــاده خواهی فرزند، بی علاقگی وی به انجام امور خانواده متناسب با سن خویش، خودخواهانه برخورد کردن با مسائل خود و دیگران، پدر و مادر، می باید رفتار خود را تغییر داده و این روش تربیتی را رها کنند، وگرنه در سن بالاتر با فرزند نوجوان خودخواه، زیاده خواه، بی مسوولیت و گاه بی عاطفه ای روبه رو خواهند شد.
14. دستاورد سازمانهای غیر انتفاعی را شرح دهید؟
1- وجود رسالتی روشن
2-انتخاب به جای افراد
3-آموزش دهی به فرد و آموزش خواهی از او
4- برقراری روش مدیری بر پایه هدف و کنترل شخصی
5-انتظار بالا از فرد
6- مسوولیت خواهی و پذیرش نتایج کار و عملکرد
15. مهارتهای مدیریت به چند دسته تقیسم می شوند؟
1- مهارت فنی
2- مهارت نظری
3- مهارت انسانی
16. مهارت فنی را تعریف کنید؟
توانایی به دست آمده از تجربه، آموزش و کارآموزی در به کارگیری دانشها، روشها، فنون و ابزار و تجهیزات برای انجام کار در زمینه ای معین و خاص می باشد. گرچه آموختن نظری و عملی، عامل اصلی به دست آوردن مهارتهای فنی است؛ ولی تجربه کردن و پیشینه انجام کار نقش اساسی در چگونگی عمل انسان دارد.
17. مهارت نظری را تعریف کنید؟
قدرت درک پیچیدگیهای تمام سازمان و جایگاه عملیات خود فرد می باشد. این مهارت به فرد امکان می دهد تا مطابق با اهداف کل سیستم عمل کند، به جای اینکه تنها براساس اهداف و نیازهای گروه تحت امر خود وارد عمل شود. وجود این مهارت در مدیریت خانواده از این نظر پایه ای است که بدون آن برخی اوقات هدف از تشکیل خانواده فراموش نشود.

18. مهارت انسانی را تعریف کنید؟
مهارت انسانی، یعنی توانایی و باور به کار به وسیله مردم، شناخت انگیزش و کاربرد رهبری مدیریت. این مهارت گرچه در بحث مدیریت آورده می شود، ولی از مهارتهای پایه ای برای هرگونه روابط اجتماعی در دنیای کنونی به شمار می آید.
19. شیوه مدیریت دوره شکار و شبانی دارای چه ویژگی است؟
دوره شکار و شبانی به درازای هزاران سال، نخستین دوره از نظر شیوه مدیریت است. شیوه چماقی در این دوره با تمام خشونت و سختی آن مورد استفاده مدیران قرار می گرفته است. استفاده از چماق برای مجازات و تنبیه نافرمانیها، احتمالاً هم به دلیل ناپختگی انسان و هم به دلیل بی ارزش بودن جان انسان و اهمیت تعیین کننده نداشتن ابزارها و کیفیت کار بوده است.
20. شیوه مدیریت دوره کشاورزی دارای چه ویژگی است؟
در دوره کشاورزی که به درازای صدها سال بوده است، از شیوه شلاق در مدیریت بیشتر استفاده می شده است. پیش از این دوره، هزینه نگهداری بَرده، برزگر و یا دهقان، کمتر از بازده وی بوده است. ولی به دلیل نتایج انقلاب کشاورزی و استفاده از ابزار برای تولید محصول به جای گردآوری آن در دوران شکار، هزینه نگهداری انسان از این دوره به بعد، کمتر از محصول تولیدی وی بوده است. افزون بر این، انسان فرهیخته تر شده و کشتن افراد و ترس از مرگ را برای وادار به کار کردن دیگران، هم غیر اخلاقی و هم بی نتیجه دانسته است.
21. شیوه مدیریت دوره فرزانگی را شرح دهید؟
در این دوره که هم اکنون در برخی از سازمانها، شیوه مدیریت آن را می توان مشاهده کرد، مدیریت منهای زور یا مدیریت وضعی، شیوه عام اداره کردن خواهد شد. در این شیوه، شناخت کارکنان، نیازهای آنان، تواناییهای آنان و تواناییهای خود مدیر، مورد شناسایی قرار می گیرد و سازمان بر پایه آن اداره می شود.
22. تاثیر به کارگیری تفاوت آدمیان در وسیله دریافت را در مدیریت بهینه خانواده شرح دهید؟
مدیریت در دوران فرزانگی که با برخورداری از مهارتهای انسانی بیشتر می تواند انجام گیرد، به تفاوت انسانها در دریافت مطالب نیز توجه کرده، متناسب با آن با هر گروه، ارتباطات موثر برقرار می نماید و واکنش نشان می دهد. انسانها را از نظر راهی که "نقشه دنیای روانی خود را ترسیم می کنند" می توان به چهار گروه: پدیداری، احساسی، شنیداری، نشانه ای تقسیم کرد. با توجه به اینکه دریافتهایی که از راه حواس پنجگانه به مغز آدمی می رسد بسیار زیاد است و به همه آنها نمی توان توجه کرد، هر فردی، تنها به بخشی از این دریافتها به طور گزینشی و آگاهانه توجه می کند و بر آن اساس طرحهای ذهنی خود را شکل می دهد و مبانی رفتار خود را تنظیم می کند
منابع فارسی
(1 اصغرپور ، محمدجواد ، تصمیم گیرهای چند معیاره ، انتشارات دانشگاه تهران ، 1376
2) حسینی، س م، "منطق فازی و کاربردهای آن در مدیریت"، انتشارات ایشیق1381 .
3) خراسانی، ع، ، "مدیریت هزینه کل مزیت رقابتی"، نشریه صنعت خودرو،1384 شماره 69.
4) خوش طینت، م و اشرف جامعی،" هزینه یابی هدف؛ شناخت ،کاربرد و ضرورت به کارگیری آن"، نشریه سازمان حسابرسی1382.
5) رحمانی ، ع وحلیمه رحمانی، ،" بهترین تجارب در هزینه یابی هدف"، نشریه حسابدار، 1384شماره 166، صفحه 12ـ10 .
6) سامان آذری، ر، ، "تفکر کایزن و تکنولوژی کایزن" ، نشریه مدیریت، 1380شماره 53و 52 ، صفحه 17ـ6 .
7 )شکوهی، ع، ، "مدیریت هزینه: مفاهیم، سودمندیها و پیاده سازی" ، جزوه درسی1382.
8) طالبی، غ و غلامرضا میرزایی، ، "هزینه یابی بر مبنای فعالیت ابزاری نوین در مدیریت هزینه"، نشریه مدیریت1380 ، شماره 52، 51 ، صفحه 39 ـ31 .
9) فخاریان ، 1، ، "مدیریت هزینه و بنگاههای اقتصادی"، نشریه هدف و اقتصاد، شماره 21، 22 1383صفحه 38- 37 .
10) عربی، م و هاشم سعاتمندی ، ، "هزینه یابی بر مبنای فعالیت"، نشریه تدبیر،1379 شماره 104، صفحه 48 ـ44 .
11) عزیزی، ا و احمد مدرس ،"هزینه یابی بر مبنای فعالیت"، انتشارات سازمان حسابرسی، 1383نشریه 140 .
12) موندن ،یاساهیرو، " سیستم کاهش هزینه " ، مترجم دکتر سیدحسام الدین ذگردی ، نشرساپکو ، چاپ اول .

فصل سوم :
نتیجه گیری و پیشنهادات
در پایان باید بیان کنم که این دوره کار آموزی برای این جانب تا حدود زیادی مفید بود و با اصول کلی کار در کارخانجات آشنا شدم . در کل یک آموزش عملی خوب در پایان دوره کاردانی ام بود .
امیدوارم که دانشجویان دیگر نیز چنین فرصتی را پیدا کرده و از آن به نحوه بهینه استفاده کنند .

1 – Cost pool
2 – Cost objects
3 – Unit level
4 – Batch level
5 – Product level
6 – Facility level
7. Expert
8 .
9 . DoAtTarget
10 .DoAsKizen
—————

————————————————————

—————

————————————————————

2


تعداد صفحات : حجم فایل:62 کیلوبایت | فرمت فایل : .rar

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود