پروپوزال ارشد روانشناسی
عنوان تحقیق به فارسی:
"پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز"
عنوان تحقیق به انگلیسی:
The Predict psychological security based on social support and staying time women and girls in a rehabilitation center in Karaj, Alborz Province welfare organization"
بیان مساله ( تشریح ابعاد، حدود مساله، معرفی دقیق مساله، بیان جنبه های مجهول و مبهم و متغیرهای و متغیرهای مربوط به پرسشهای تحقیق، منظور از تحقیق )
امروزه توسعه زندگی شهری و صنعتی، گسترش بی رویه شهرها و مهاجرت از روستا به شهرهای بزرگ افزایش حاشیه نشینی، فراوانی مشکلات اقتصادی، اجتماعی و جوان بودن درصد بالایی از افراد جامعه ایران باعث افزایش کمی و کیفی آسیب های اجتماعی گردیده و زمینه مناسبی برای ابتلاء به انواع آسیب ها به خصوص برای قشر جوان فراهم گردیده است(اقلیما، 1387). در این میان دختران و زنان از جمله افرادی هستند که دستخوش آسیب می گردند.
زنان و دختران آسیب دیده بسته به آسیب هایی که تجربه کردند نیاز به امنیت دارند (لرنی، 1383). امنیت همیشه یکی از مسائل اساس و حیاتی بشر بوده و مباحث علمی زیادی را به خود اختصاص داده است. امنیت در لغت به معنای ایمن شدن و در امان بودن و بی بیم شدن است (ساروخانی و نوید نیا، 1385). امنیت روانی از نیازهای آغازین فطری و ضروری بشر است. بشر از آغاز تا پایان و در تمامی مراحل و حلقه های تاریخ خویش، نیازمند به امنیت است. به عبارتی بهتر، سرآمد همه نیازهای اساسی بشر امنیت روانی است (خومحمدی،1382).
نیاز به امنیت پس از نیازهای فیزیولوژیکی انسان به عنوان یکی از ساختارهای اساسی و پایه ای تشکیل دهنده شخصیت فرد قلمداد می شود، تا زمانی که فرد در زندگی روزمره خود امنیت روانی نداشته باشد، هیچ پیشرفتی در طول ساختار شخصیتی خود نخواهد کرد. در حقیقت مرتفع شدن بیشتر نیازهای مهم آدمی حتی نیازهای زیستی نیز به نوعی تابع میزان امنیت است. ارضای نیازهای ایمنی، یک احساس ذهنی مثبت به دنبال دارد که به موجب آن، انسان احساس جسارت و شجاعت بیش تری می کند (مزلو، ترجمه رضوانی، 1383)، همچنین ارضای نیاز ایمنی، حرکت به سمت ارضای نیازهای بالاتر را امکان پذیر می سازد و فرد را به ظاهر شدن و کسب مهارت ها و تسلط بر می انگیزد؛ در حالی که با در معرض خطر قرار گرفتن امنیت، شخص به نیازهای سطج پایین باز می گردد (میلون، ترجمه موللی، 1385).
بنابراین تحقق احساس امنیت نیازمند شناخت عوامل است که می تواند بر آن تاثیر گذار باشد. حمایت اجتماعی از جمله عواملی است که می تواند بر احساس امنیت تاثیر گذار باشد (احمد پور و قاسمی، 1392). شواهدی نیز که از مطالعات مختلف بدست آمده است نشان دهنده آن است که حمایت اجتماعی می تواند نقش مهمی در ایجاد امنیت داشته باشد(ربانی و افشار کهن، 1383).
لیندزی رایج ترین تعریف از حمایت اجتماعی را ارائه داده است. او در این تعریف بر کیفیت و در دسترس بودن روابط با افرادی تاکید می کند که منابع حمایتی را در مواقع نیاز فراهم می کند و معتقد است اقوام، خانواده، دوستان، آشنایان و … ، خدماتی عینی را فراهم می کنند که موجب احساس دوست داشته شدن، عزت نفس و ارزشمند بودن فرد می شود و به این طریق او جزئی از شبکه ارتباطی می داند. لیندز بیان می کند که حمایت اجتماعی برای هر فرد ارتباط امنی را ایجاد می کند که احساس محبت و نزدیکی از ویژگی های اصلی این ارتباط است. نیازهای افراد از طریق منابعی تامین می شود که جامعه در اختیارشان می گذارد و این منابع به شکل های متفاوت ابزاری، اطلاعاتی و عاطفی هستند. افراد براساس روابط اجتماعی و نوع پیوندهایی که دارند از منابع حمایتی برای رفع نیازهایشان استفاده می کنند (بهمنی، 1387).
هاوس حمایت اجتماعی را دارای سه بعد حمایت ابزاری، عاطفی و اطلاعاتی می داند. حمایت عاطفی شامل عشق و محبت و همدلی است. حمایت اطلاعاتی یعنی انتقال اطلاعات یا راهکارها به فرد برای سازگاری و مقابله با مسائل و مشکلاتی است که با آنها مواجه شده است. برای مثال، هنگامی که فرد با مشکلی مواجه می شود اطرافیانش راهکارهایی را به او پیشنهاد می کنند. حمایت ابزاری نیز به انواع کمک ها و مساعدت های محسوس اشاره دارد، مثل وام دادن به فردی یا قرض گرفتن از کسی (نجف آبادی، 1390).
پژوهش ها نشان داده است حمایت اجتماعی به عنوان یک سپر و عامل محافظت کننده در برابر پیامدهای منفی بدرفتاری، می تواند در پیشگیری از اختلالات روانی موثر باشد (گودمن1، داتون2، وانکوز3 و وینفرت4، 2005؛ لی5، ساندرز6، تامسون7 و مکانیک8، 2002؛ کوکر9 و همکاران، 2002؛ بوش10 و روزنبرگ11، 2004).
بررسیها نشان می دهند که ارائه حمایت های اجتماعی به زنان، در کاهش آثار منفی موثر است و به بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سلامت روانی را به همراه دارد (سالازار12، وینگود13، دی کلمنته14، لانگ15 و هرینگتون16، 2004؛ ونزل17، تاکر18، الیوت19، مارشال20 و ویلیامسون21، 2004).
از طرف دیگر زنان و دخترانی که وارد مراکز بازپروری می شوند حداکثر 6 ماه می توانند در آنجا اقامت داشته باشند و با نظر کارشناسان حداکثر تا دو ماه قابل تمدید می باشد. در مدت زمان اقامت مددجویان انواع برنامه های بازپروری، امکانات، تخصص ها و مهارت ها را فرا می گیرند (اقلیما، 1387) و بنا بر گفته سازمان بهزیستی کشور (1394) در این مراکز خدماتی نظیر مددکاری اجتماعی و روانشناسی، آموزشهای فنی و حرفه ای و فرهنگی زمینه های بازگشت به زندگی سالم را از طریق پیوند مجدد با خانواده، آموزش و ایجاد اشتغال و کسب درآمد مشروع، ازدواج و تشکیل خانواده فراهم آورده و در تامین حداقل نیازهای اقتصادی و حل مسائل و مشکلات یاری می نماید را ارائه می دهند. بنابراین به نظر می رسد که زنان و دخترانی که در این مراکز اقامت دارند بسته به طول مدت اقامت خود از این خدمات و آموزش ها را دریافت می دارند و باعث می شود که بر امنیت روانی آنها تاثیر گذار باشد.
با بررسی پیشینه پژوهش، تحقیقی که به پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری پرداخته باشد یافت نشد. بنابراین با توجه به ضرورت مسئله، پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این سوال است که حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت چه میزان امنیت روانی را در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز پیش بینی می کنند؟
اهمیت و ضرورت:
در ضرورت پژوهش حاضر می توان گفت که زنان رکن اصلی خانواده را تشکیل می دهند و سلامت جسم و روان آنها بر سلامت جسم و روان خانواده و تربیت فرزندان آنها اثر مستقیم دارد. سازمان بهداشت جهانی سلامت زنان را از شاخص های رشد یافتگی کشورها معرفی نموده است(قربانی و گلچین، 1387). و از آنجایی که زنان، پرورش دهندگان انسان های سالم هستند بی توجهی به سلامت زنان، می تواند سبب مشکلات عدیده ای در شیوه زندگی و سلامت نسل های بعدی شود(سعیدیان، 1382).
علاوه بر آن بر ضرورت انتخاب متغیر امنیت روانی باید گفت که ناامنی پایه ریز علائم معینی نظیر تنش مدام، هراس عمومی، بی قراری، بی خوابی، لرزش و ترس های مبهم از مصیبت های محتمل الوقوع است. از جمله پیامدهای دیگر احساس ناامنی این است که شخص را در حال بسیج قوا و تلاطم و به هم ریختگی سوخت و ساز بدن قرار می دهد و اگر ادامه یابد موجود را به سوی بیماری های جسمی و روانی سوق خواهد داد (شاملو، 1390). به طوری که پژوهش های انجام شده توسط پاتری کاس(2003) نشان می دهد که احساس ناامنی با افسردگی، اختلال روانی اسکیزوفرنیا، تمایل گفتن احساسات بد در مورد خود، تمایل به غیرعادی بودن، و روان رنجوری، رابطه دارد. علاوه بر آن اضطراب، افسردگی و ناایمنی بالا، بدکنشی های روان شناختی در فرد ایجاد می کنند و حتی بر بیماری جسمی آنها می افزایند. همچنین احساس ناایمنی در مردها (56-50 درصد) بیش تر از زنان (38-30 درصد) مشاهده می شود (به نقل از دلاور، احمدوند و رضایی، 1387).
همچنین مواردی که در ذیل به آن اشاره شده دلیل بر اهمیت وضرورت انجام این پژوهش بوده است:
-نیاز به پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری؛
– درک روابط این سازه ها، می تواند نقش مهمی در طرح های آموزشی و مداخلات مرتبط با امنیت روانی در زنان و دختران در این مراکز داشته باشد.
-عدم وجود پژوهشی جامع در این حوزه؛
-ایجاد زمینه برای انجام پژوهش های بیشتر وهمه جانبه در این حوزه.
با بررسی های انجام شده در ایران، هیچ تحقیقی پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری نشان نداده است. لذا پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری ضرورت پیدا کرد.
نتایج حاصل از این پژوهش، می تواند چشم اندازی روشن و عملی برای مشاوران و روان درمانگران خصوصا مددکاران اجتماعی فراهم نماید. به علاوه، نتایج پژوهش می تواند مبنای نظری و عملی مناسبی برای کاهش آسیب های اجتماعی در موسسات مختلف آموزشی و درمانی از قبیل مراکز مشاوره در دانشگاهها، کلنیک ها و غیره قرار گیرد. لذا بررسی پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری ضرورت پیدا نمود.
6. سوابق مربوط (بیان مختصر سابقه تحقیقات انجام شده درباره موضوع و نتایج به دست آمده در داخل و خارج از کشور نظرهای علمی موجود درباره موضوع تحقیق)
پژوهش های داخلی
احمدپور و قاسمی پور (1392) پژوهشی با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی در دانشجویان شهرستان خرم آباد انجام دادند. جامعه آماری در این تحقیق، دانشجویان دانشگاه لرستان در سال 1392 بود، حجم نمونه 175 نفر انتخاب شد و داده ها با پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش حمایت اجتماعی و احساس امنیت جمع آوری گردید. یافته ها نشان داد که در حدود 9/73 درصد دانشجویان حمایت اجتماعی متوسطی را گزارش کردند و اکثریت دانشجویان در حدود 81 درصد، احساس امنیت اجتماعی متوسطی داشته اند، و بین حمایت اجتماعی و احساس امنیت رابطه معناداری وجود داشت.
حسین زاده جنیدی (1394) پژوهشی با هدف بررسی عوامل اجتماعی و روانی امنیت زنان در شرق تهران انجام دادند. روش مطالعه از نوع پیمایشی است. بر اساس روش توصیفی و تحلیل همبستگی دنبال شده است. جامعه آماری شامل زنان واقع در گروه سنی ۶۴ – ۱۵ ساکن در منطقه ۴ تهران می باشند که بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران تعداد ۱۲۵ نفر از آنها بصورت تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته اند. روش جمع آوری اطلاعات بر مبنای پرسشنامه پژوهشگر ساخته بوده که پس از مطالعه مقدماتی، بر اساس طیف لیکرت، پرسشنامه اولیه تنظیم و پس از انجام مرحله پیش آزمون pre-test پرسشنامه نهایی تدوین و در اسفند ماه سال ۱۳۹۲ اجراء گردید. آزمونهای مختلف از جمله: آلفا ـ روش دو نیمه کردن و معادل و معادل دقیق سطح بالای اعتبار و پایایی ابزار جمع آوری اطلاعات را اثبات کرد.تجزیه و تحلیل اطلاعات بر اساس آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی اسپیرمن) می باشد. یافته ها نشان داد بین متغیرهای عوامل اجتماعی و روانی از جمله افزایش سن زنان، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، جامعه پذیری و مهارت های زندگی، اعتماد اجتماعی و تشویش و اضطراب زنان با متغیر احساس امنیت اجتماعی زنان رابطه معنی دار وجود دارد ( ۵۰/۰> p).
حسینی حاجی بکنده و تقی پور (1389) پژوهشی با هدف بررسی تاثیر حمایت اجتماعی بر سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار انجام دادند. روش تحقیق توصیفی و تحلیل همبستگی به روش پیمایشی صورت پذیرفته و تکنیک جمع آوری داده ها مصاحبه ساختاری با استفاده از پرسشنامه است. جامعه آماری این تحقیق کلیه 5500 نفر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی در شهر تهران هستند. برای برآورد حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 340 نفر از جامعه آماری انتخاب شده اند. روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده اند و از آزمون های کندال تای بی و گاما برای همبستگی های سطح ترتیبی در جداول متقاطع توافقی و همچنین تحلیل چند متغیره رگرسیونی استفاده شده است. یافته های حاصل از پژوهش حاکی از این است که هر چه زنان سرپرست خانوار از حمایت اجتماعی بالاتری برخوردار بوده اند، متناسب با آن از سلامت اجتماعی بالاتری نیز برخوردار بوده اند. همین رابطه بین مولفه های سه گانه حمایت اجتماعی (عاطفی، ابزاری و اطلاعاتی) و سلامت اجتماعی نیز دیده می شود.
آلبو کردی، نوری، نیکوسیر جهرمی و زاهدیان (1389) پژوهشی با هدف رابطه بین عزت نفس و حمایت اجتماعی با افسردگی در زندانیان مرد صورت دادند. در این پژوهش مقطعی، 82 نفر از زندانیان مرد زندان عادل آباد شیراز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های افسردگی بک، عزت نفس کوپراسمیت و حمایت اجتماعی را تکمیل کردند. داده ها به کمک تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند. نتایج نشان داد در میان زندانیان مورد بررسی93.9 درصد از نشانگان افسردگی خفیف تا شدید رنج می بردند. بین عزت نفس و افسردگی همبستگی معنی داری مشاهده شد (p=0.001)، اما رابطه معنی داری بین افسردگی و حمایت اجتماعی وجود نداشت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد عزت نفس یکی از عوامل پیش بینی کننده افسردگی در زندان است (0.505-=p=0.001 ?) در حالی که وجود نقش پیش بین برای حمایت اجتماعی تایید نشد.
حمیدی (1389) پژوهشی با هدف بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی در زنان سرپرست خانوار در کارکنان یک دانشگاه نظامی صورت داده است. تعداد 60 نفر از زنان سرپرست خانوار شاغل در سپاه که به روش هدفمند از هفت استان کشور انتخاب شدند، مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه های حمایت اجتماعی – مقیاس خانواده PSSFA و دوستانPSSFR و سلامت عمومی GHQ-28 بود که از روایی و اعتبار خوبی برخوردار بودند. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که رابطه معناداری بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی (نمره کل) در نمونه مورد بررسی، وجود دارد (r=-0.330 و P£0.05) همچنین نتایج بیانگر رابطه معنادار حمایت خانواده در کل و نیز با خرده مقیاس های افسردگی D (r=-0.504) و خرده مقیاس اضطراب واختلال خوابB است (r=-0.387، P£0.01) اما متغیر حمایت دوستان رابطه معناداری با نمره کل سلامت روانی در نمونه مورد مطالعه نشان نداد.
پژوهش های خارجی
وینر22، مونین23، موتا24، پیرتزک25 (2015) به بررسی تفاوت های سنی در ارتباط به حمایت اجتماعی و سلامت روام در مردان سرباز امریکایی پرداختند. این مطالعه از نوع علی مقایسه ای بود که شرکت کنندگان شامل 290 افراد جوان و 326 نفر میان سال بودند. نتایج نشان داد که افراد جوان که درک اجتماعی بالاتری را نشان دادند مشکلات سلامت روان کمتری داشتند در مقایسه با افراد سالمند. از طرف دیگر یکپارچه سازی جامعه با مشکلات سلامت روانی کمتری در افراد سالمند مرتبط بود.
آن چینو26 (2009) پژوهشی به هدف بررسی ارتباط حمایت اجتماعی با متغرهای مربوط به سلامت انجام دادند. نتایج پژوهش های وی حاکی از آن بود که بین حمایت اجتماعی و سلمت جسمی و روانی رابطه مثبت معنادار وجود دارد.
نتایج پژوهش استروبی27 و همکاران (2005) و جی سوک28 و گری29 (2004) در زمینه حمایت اجتماعی بیانگر این است که حمایت اجتماعی، مانند سپری در برابر آسیب های روانی و جسمانی و استرس های زندگی عمل می کند و از این رو می توان انتظار داشت که سطح بهینه حمایت اجتماعی با افزایش سطح سلامت روان ارتباط داشته باشد.
کورمان30 و همکاران (2003) پژوهشی با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی و سلامتی روانی پرداختند. نتایج پژوهش نشان داد که حمایت اجماعی با سلامتی و آسایش روانی رابطه مثبت و معنادار دارد.
7. فرضیه ها یا پرسشهای تحقیق
سوالات تحقیق :
سوال اصلی
حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت چه میزان امنیت روانی را در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز پیش بینی می کنند؟
سوالات فرعی
1. آیا امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرزپیش بینی می شود؟
2. آیا امنیت روانی براساس مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز پیش بینی می شود؟
8. اهداف تحقیق ( شامل اهداف علمی ، کاربردی ، و ضرورتهای خاص انجام تحقیق )
هدف کلی
– پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی و مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز.
اهداف جزیی
1. پیش بینی امنیت روانی براساس حمایت اجتماعی در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز؛
2. پیش بینی امنیت روانی براساس مدت زمان اقامت در زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز؛
9. در صورت داشتن هدف کاربردی بیان نام بهره وران (اعم از موسسات آموزشی و اجرایی و غیره)
10. جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق در چیست؟ ( این قسمت توسط استاد راهنما تکمیل شود.)
11. روش کار
جامعه، نمونه و روش نمونه گیری:
جامعه پژوهش حاضر کلیه زنان و دختران مرکز بازپروری کرج سازمان بهزیستی استان البرز را شامل می شوند.
روش نمونه گیری به صورت هدفمند خواهد بود. و تعداد نمونه با توجه به جامعه پژوهش 250 نفر در نظر گرفته شد
پ. ابزار گردآوری اطلاعات (پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده، آزمون، فیش، جدول، نمونه برداری، تجهیزات آزمایشگاهی و بانکهای اطلاعاتی و شبکه های کامپیوتری و ماهواره ای و غیره):
پرسشنامه حمایت اجتماعی فلیپس: پرسشنامه حمایت اجتماعی فلیپس توسط وکس و همکاران در سال 1986 تهیه شده است. این مقیاس دارای 23 ماده است که سه حیطه خانواده، دوستان و سایرین را در بر می گیرد. مشاک(1385) ضرایب پایایی این پرسشنامه را از دو روش آلفای کرونباخ و تنصیف به ترتیب 72/0 و 70/0 محاسبه کرده است. مشاک برای تعیین اعتبار این پرسشنامه نمره کل آزمون و آزمون اضطراب اجتماعی را همبسته کرد و ضریب همبستگی 17/0- به دست آمد(به نقل از بهروزی، شهنی ییلاق و پور سعید، 1391). در پژوهش بهروزی و همکاران (1391) ضرایب آلفای کرونباخ و تصنیف برای پرسشنامه حمایت اجتماعی فلیپس به ترتیب مقادیر 75/0 و 75/0 به دست آمد. ضرایب روایی سازه این پرسشنامه با استفاده از محاسبه همبستگی ساده با یک سوال ملاک محقق ساخته 51/0 محاسبه شد که در سطح 05/0>P معنی دار است.
پرسشنامه امنیت روانی(S_I): این پرسشنامه در سال 2004 توسط مازلو به منظور سنجش امنیت روانی برای نوجوانان 15 تا 19 ساله براساس مطالعات وسیع نظری و بالینی، در زمینه احساس ایمنی تهیه شده است. دارای 71 سوال دوگزینه ای با گزینه های بلی و خیر است، و برای شناخت و سنجش آن دسته از خصوصیات فردی که احساس ایمنی و ناایمنی را به وجود می آورد و شناسایی افرادی که ناایمنی روانی و هیجانی دارند قابل استفاده است. از آن می توان به منظور تشخیص افرادی که احیاناً به روان درمانی و مشاوره احتیاج دارند، خصوصاً در مواردی که امکان مطالعه فردی وجود ندارد، استفاده کرد. این آزمون از هوش، عملکرد تحصیلی، پایگاه تحصیلی و پایگاه اجتماعی ـ اقتصادی تاثیر نمی پذیرد. با توجه به نظریات موجود در زمینه امنیت روانی می توان آنها را به دو دسته: الف ـ نظریات مربوط به ایمنی ب ـ نظریات مربوط به ناایمنی تقسیم بندی کرد.
الف. نشانه های احساس ایمنی: فقدان اضطراب، آرامش، فقدان عصبیت، علاقه اجتماعی، مهربانی، علاقه به دیگران، گرایش به دین، علم و فلسفه، اعتماد به خود، سازش با محیط، تسلط و برتری، سازگاری و همانندسازی.
ب. نشانه های احساس ناایمنی: رفتارهای ضداجتماعی، خودنمایی، گوشه گیری، منفی بافی، پریشانی، نگرانی، ناتوانی در پذیرش محبت، اعتماد به نفس ضعیف، اضطراب، دلهره، بی اعتمادی نسبت به خود و دیگران، بدبینی و سوءظن، نگرانی، وحشت، حسادت، بخل، بدگمانی، احساس نارضایتی(رجایی، تیموری و ساقی، 1387).
پایایی آزمون از روش الفای کرونباخ در پژوهش حق طلب (1373) 91/0 گزارش شده است. و در پژوهش رجایی و همکاران (1387)74/0 بدست آمد و اعتبار سازه آزمون از روش همسانی درونی 74/0 گزارش شده است.
پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک: به منظور اخذ اطلاعات جمعیت شناختی مانند سن، مدت زمان اقامت، وضعیت اقتصادی و اجتماعی و .. پرسشنامه تدوین خواهد شد و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
12. جدول زمان بندی مراحل انجام دادن تحقیق از زمان تصویب تا دفاع نهایی
تاریخ تصویب
از تاریخ
تا تاریخ
مطالعات کتابخانه ای
جمع آوری اطلاعات
تجزیه و تحلیل داده ها
نتیجه گیری و نگارش پایان نامه
تاریخ دفاع نهایی
طول مدت اجرای تحقیق:
13. مشخصات منابع و ماخذ مورد استفاده در پایان نامه به ترتیب زیر:
در مورد کتاب : نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده ، سال نشر، عنوان کتاب، مترجم، محل انتشار، جلد
در مورد مقاله : نام خانوادگی، نام، عنوان مقاله، عنوان نشریه، سال، دوره، شماره، صفحه
منابع فارسی
احمدپور، م؛ و قاسمی پور، م. (1392). رابطه حمایت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی در دانشجویان شهرستان خرم آباد. فصلنامه علمی تخصصی دانش انتظامی لرستان، شماره 2 ، دوره دوره دوم: 56-42.
اقلیما، م. (1387). عوامل موثر در بازگشت مجدد زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی به مراکز بازپروری. طرح پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
آلبو کردی، س؛ نوری، ر؛ نیکوسیر جهرمی، م؛ و زاهدیان، س ف. (1389). رابطه بین عزت نفس و حمایت اجتماعی با افسردگی در زندانیان مرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازنداران، دوره بیستم، شماره 77: 68-62.
حسین زاده جنیدی، ف. (1394). بررسی عوامل اجتماعی و روانی امنیت زنان در شرق تهران. فصلنامه مددکاری اجتماعی، دروه سوم، شماره 4: 32-24.
حسینی حاجی بکنده، س. ا و تقی پور، م. (1389). بررسی تاثیر حمایت اجتماعی بر سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار. فصلنامه پژوهش اجتماعی، سال سوم، شماره هفتم: 159-139.
حق طلب، ط. (1373). هنجاریابی آزمون ایمنی-ناایمنی مزلو. پایان نامه کرشناسی ارشد، دانشگاره علامه طباطبائی تهران.
حمیدی، فریده. (1389). بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی در زنان سرپرست خانوار در کارکنان یک دانشگاه نظامی. فصلنامه روان شناسی نظامی، سال اول، شماره دوم: 60-51.
خومحمدی، سعید.(1382). امنیت اجتماعی از دیدگاه قرآن و علی (ع). مجموعه مقالات همایش امنیت اجتماعی، تهران: نشر آشنایی.
دلاور، ع؛ احمدوند، ع. م؛ و رضایی، ع. م. (1387). ویژگی های روان سنجی مقیاس احساس امنیت تهران (TFSS). دانشور رفتار، سال پانزدهم، دوره جدید، شماره 28: 64-49.
ربانی، ر و افشار کهن، ج. (1383). امنیت عمومی در شهر بهارستان. دانشگاه اصفهان، گروه علوم اجتماعی.
رجایی، ع؛ تیموری، س؛ ساقی، ح. (1387). بررسی رابطه ادراک نوجوانان از عملکرد خانواده با احساس امنیت روانی. همایش روان شناسی و کاربرد آن در جامعه، دانشگاه آزاد مرودشت.
سازمان بهزیستی کشور. (1394). مرکز حمایت و بازپروری دختران و زنان آسیب دیده . اداره کل بهزیستی استان اصفهانhttp://www.behzistyesfahan.ir
سعیدیان، ف. (1382). بررسی رابطه بین ساختارهای قدر در خانواده با تعارضات زناشویی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت معلم، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی.
شاملو، س. (1390). آسیب شناسی روانی. تهران: چهر.
قربانی، ا و گلچین، م. (1390). وضعیت سلامت روانی زنان مراجعه کننده به پایگاه های سلامت استان قزوین (1387). فصلنامه مجله دانشگاه علوم پزشکی قزوین-علمی پژوهشی، سال 15، شماره 1: 21-34.
گال، م؛ بورگ، و؛ و گال، ج. (a1942). روش های تحقیق کمی و کیفی در علوم تربیتی و روان شناسی، جلد دوم. ترجمه احمد رضا نصر، حمید رضا عریضی، محمود ابوالقاسمی، خسرو باقری، محمد حسین علامت ساز، محمد جعفر پاک سرشت، علی دلاور، علیرضا کیامنش، غلامرضا خوی نژاد، (1386)، تهران: انتشارات دانشگاه شهید بهشتی.
لرنی، م. (1383). آسیب شناسی امنیت. چاپ اول، تهران: پیام پویا.
مزلو، ا، ا. (بی تا). به سوی روان شناسی بودن، ترجمه احمد رضوانی(1383). مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی.
میلون، ت.(بی تا). روان درمانی. ترجمه کرامت ا.. موللی(1385). تهران: نشر.
نجف آبادی، ا. (1390). عوامل موثر بر میزان سلامت اجتماعی زنان جوان 15 تا 24 ساله ی شهر اصفهان (با تاکید بر میزان حمایت اجتماعی). فصلنامه سلامت روان شناسی، دوره 1، شماره 2: 113-99.
منابع لاتین
Busch, A. L., & Rosenberg, M. S. (2004). Com- paring women and men arrested for domestic Vio- lence: A preliminary report, Journal of Family Vio- lence, 19 (1), 49-57.
Coker, A. L., Smith, P. H., Thompson, M. P., Mc- keown, R. E., Beathea, L., & Davis, K. E. (2002). Social support protects against the negative effect- ts of partner violence on mental health. Journal of Women Health Gender Based Medicine, 11 (5), 465-476.
Cornman, J.C., Goldman, N., Glei, D.A., Weinstein, M., Chang, M.C. (2003). Social ties and perceived support: two dimensions of social relationships and health among the elderly in Taiwan, Journal of Aging & Health, 15(4). pp: 616-44.
Goodman, L., Dutton, M. A., Vankos, N., & Wein- furt, K. (2005). Women's resources and use of stra- tegies as protective factors for reabuse over time Violence Against Women, 11 (3), 311-336.
Jee-Sook,L., Gary, F .(2004)Social support buffering of acculturative stress: a study of mental health symptoms among Korean international students. International Journal of intercultural relations; 28:399 – 414.
Lee, R. K., Sanders Thompson, V. L., & Mechanic, M. B. (2002). Intimate partner violence and women of color: A call for innovations. American Journal of Public Health, 92, 530-534.
Maslow, A. H. (1942). The dynamics of psychological security-insecurity Character and Personality p.331-344.
Salazar, L. F., Wingood, G. M., Diclemente, R. J., Lang, D. L., & Harrington, K. (2004). The role of social support in the psychological well-being of African-American girls who experience dating violence victimization. Violence and Victims, 19 (2), 171-187.
Stroebe w, Zech E, Stroebe Ms, A. Bakoumking. (2005) Does social support Help in bereavement? Journal of social and clinical psychology; 24(7):1030 – 1050.
Uchino, B. N. (2009). Understanding the LinksBetween Social Support and Physical Health.,A Life-Span Perspective With Emphasis on the Separability of Perceived and Received Support. Association for Psychological Science, 4 (3): 255-236.
Weiner, M, R., Monin, J. K., Mota, N., Pietrzak, R. H. (2015). Age Differences in the Association of Social Support and Mental Health in Male U.S. Veterans: Results From the National Health and Resilience in Veterans Study. The American Journal of Geriatric Psychiatry, In Press, Accepted Manuscript – Note to users.
Wenzel, S. L., Tucker, J. S., Elliott, M.N., Mar- shall, G. N., & Williamson, S. L. (2004). Phy- sical violence against impoverished women: A lon- gitudinal analysis of risk and protective factors. Women's Health Issues, 14 (5), 144-154.
1 Goodman, L
2 Dutton, M. A
3 Vankos, N
4Wein- furt, K.
5 Lee, R. K
6 Sanders
7 Thompson, V. L
8Mechanic, M. B
9 Coker, A. L
10 Busch, A. L
11Rosenberg, M. S
12 Salazar, L. F
13 Wingood, G. M
14 Diclemente, R. J
15 Lang, D. L
16Harrington, K
17 Wenzel, S. L
18 Tucker, J. S
19 Elliott, M.N
20 Mar- shall, G. N
21Williamson, S. L
22 Weiner, M, R
23 Monin, J. K
24 Mota, N
25Pietrzak, R. H
26 Uchino, B. N
27 Stroebe w
28 Jee-Sook,L
29Gary, F
30 Cornman, J.C
—————
————————————————————
—————
————————————————————