پروپوزال مدیریت ورزشی
عنوان:
مقایسه ساختاری و محتوایی وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات درکشورهای منتخب و ارائه الگو برای ایران
مقدمه
بی شک در عصر حاضر ورود فن آوری اطلاعات به زندگی افراد، دگرگونیهای بسیاری را پدید آورده است. در این بین اینترنت را یکی از بزرگترین دستاوردهای قرن بیستم میدانند که تاثیر عمیقی روی جنبههای مختلف زندگی شخصی، کاری و … ملل مختلف داشته است. امروزه افراد سعی میکنند در زمینههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و … از ظرفیتهای اینترنت برای تسهیل و افزایش کارایی خود استفاده کنند. البته ورزش هم از این قاعده مستثنی نیست. در طول سالهای اخیر اینترنت از طرق مختلف مانند ایمیل، وب سایت، شبکههای اجتماعی و … کمک شایانی به گسترش ورزش چه در سطح حرفهای و چه در سطح همگانی به این صنعت رو به رشد کرده است. بسیاری از کشورها با مشاهده تاثیرات و فواید زیاد استفاده از اینترنت اقدام به راه اندازی وب سایتهای مختلفی برای بخشهای مختلف سازمانهای ورزشی به منظور ترویج ورزش خصوصا ورزشهای تفریحی برای اقشار مختلف نمودهاند و هر ساله با گسترش امکانات آن به کارگیری اینترنت بیشتر و بیشتر میشود زیرا متخصصان به اثرگذاری (که توانایی نمایش فیلم و عکس آن را چند برابر میکند) و مقرون به صرفه بودن آن نسبت به سایر شیوههای سنتی پخش اخبار و اطلاعات مانند روزنامه و بروشور کاملا واقفند. (سیدعامری و کاشف، 1390)
در کشورهای در حال توسعه نیز با توجه به محدودیتهای عمدی و غیر عمدی موجود در استفاده از اینترنت زمینه را برای افراد، بیشتر فراهم میکنند تا از این فضا بهره مند شوند و دولتها نیز برای ترویج برنامههای خود از آن کمک میگیرند.
قطعا یکی از ویژگیهای داشتن جامعهای سالم این است که دولتها بتوانند برنامههای خود را خصوصا در عرصه ورزش و سلامتی اجرا کنند و کارایی و اثر بخشی فضای مجازی دلیل خوبی برای آن هاست که به منظور ترویج مبانی زندگی سالم و پر تحرک از آن استفاده کنند. و در این بین شناخت نیاز مخاطبین، اطلاعات و منابع مفیدی را فراهم میکند تا این امکانات بیشتر با مردم ارتباط برقرار کند.
بیان مساله
داشتن تفریحات سالم از نیازهای ضروری افراد و هم چنین یک جامعه سالم است و ورزشهای تفریحی از جمله بهترین گزینهها برای گذران اوقات فراغت میباشد و فواید جسمی و روحی و اجتماعی زیادی برای شخص به دنبال دارد. اما متاسفانه تحقیقات حاکی از توجه کم به این مقوله است. آمارهای یک دهه اخیر نشان میدهد 60% دانش آموزان ایرانی دچار کم تحرکی و 28% مردم به طور کل بی تحرکند. در بین دانشجویان نیز ورزش در رتبه هشتم فعالیت فراغتی دانشجویان پسر و رتبه دهم دانشجویان دختر میباشد. (آبکار، 1388) موانع و مشکلات زیادی همواره پیش روی ورزش همگانی و تفریحی بوده است اما عدم ترویج مناسب و اطلاع رسانی صحیح را جز مهمترین عوامل (حتی مهمترین عامل) آن ذکر میکنند، چه بسا برنامههای با کیفیتی ارائه میشوند اما به دلیل ترویج و اطلاع رسانی ضعیف اثر بخشی بالایی در جذب مخاطب نداشتند. (لیت و همکاران، 2008)
پژوهشی در سال 90 نیز از مهمترین چالشهای ورزش همگانی را فقدان برنامههای مدون برای تشویق و ترغیب مردم، عدم تبلیغات در رسانهها و کم بودن آگاهی جامعه در مورد فواید فعالیت جسمانی و زیانهای بی تحرکی دانست. (شعبانی، غفوری، 1390)
در گذشته برای ترویج و تشویق مردم نسبت به ورزش از راههایی مانند تبلیغات تلویزیونی، روزنامهها و مجلات، پخش بروشور و … استفاده میکردند اما به مرور با گسترش فناوریهای ارتباطی استفاده از روشهای اینترنتی مانند ارسال ایمیل و وب سایتها متداولتر شد.
در این بین تحقیقاتی نیز در زمینه مقایسه روشهای قدیمیتر (خصوصا رسانههای چاپی) و اینترنتی انجام شد به طور مثال در سال 2010 هزینه یک برنامه اینترنتی ترویج فعالیت بدنی برای 167 نفر از هزینه تبلیغات چاپی کمتر گردید و این گونه نتیجه گیری شد که استفاده از اینترنت به مراتب با صرفهتر است. (بت و ویلیامز، 2010) در خلال این پژوهشها به دلایلی مانند هزینه کم، دسترسی به جامعه آماری بالاتر، امکان استفاده از افکتهای چند رسانهای، مشاوره ورزشی به افراد با پراکندگی جغرافیایی، دسترسی آسان به حجم وسیعتری از اطلاعات اشاره میشود.
در ایران در راهبردهای نظام توسعه تربیت بدنی و ورزش کشور به لزوم استفاده از فناوری اطلاعات برای ترویج فرهنگ ورزش همگانی اشاره شده است. (نظام جامع تربیت بدنی و ورزش کشور) پژوهشی نیز در سال 90 به لزوم راه اندازی سیستم مدیریت مجازی و اطلاع رسانی استخرها در ارومیه اشاره میکند که امر اطلاع رسانی و ارایه خدمات و تشویق مردم به استفاده از امکانات این اماکن را تسهیل میسازد. (سیدعامری و کاشف، 1390)
برنامههایی نیز در سراسر جهان وجود داشتند که برای اثر بخشی و کارایی بیشتر از اینترنت و امکانات یک وب سایت برای ترویج برنامه خود استفاده کردند مانند برنامه پیاده روی سراسری آمریکا که در 20 ایالت به منظور تشویق مردم به سبک زندگی سالم اجرا شد و 14 ایالت برای فراهم کردن منابع آموزش، خلق آگاهی نسبت به مراکز اطلاع رسانی برنامه و تشویق مردم به مشارکت از تکنیکهای بازاریابی در وب سایت خود بهره بردند. (بیانکا، 2012)
با وجود اهمیت کشورهای دیگر به استفاده از اینترنت در توسعه فرهنگ ورزش و با عنایت به تاکید به استفاده از فناوری اطلاعات در نظام توسعه تربیت بدنی کشور، اما تعداد وب سایتهای دولتی که مروج این امر باشند در کشور بسیار کم است، شاید در این بین فقط پورتال faraghat. org وابسته به وزارت ورزش و جوانان و وب سایت فدراسیون ورزشهای همگانی را مطرحترین وب سایتهای اطلاع رسانی در این زمینه بتوان معرفی کرد و تا به حال پژوهشی به میزان اثر بخشی آن در جذب مخاطب نپرداخته در صورتیکه این وب سایتها باید از لحاظ ساختار و محتوا بررسی شوند و راهکارهایی ارائه گردد که به جذابتر شدن آن کمک کند زیرا جذابیت تاثیر بالایی در زمان ماندگاری حضور کاربر و انگیزش وی به استفاده از مطالب ایفا میکند. (شریفی مقدم و شریفیان، 1390)
با توجه به تمامی تحقیقات انجام شده در ایران و خارج از کشور که به استفاده از اینترنت به عنوان روشی با صرفه و اثربخش برای ترویج ورزش اشاره میشود و هم چنین دسترسی روز افزون مردم ایران به اینترنت این پژوهش بر آن است تا پس از بررسی ویژگیهای ساختاری و محتوایی وب سایتهای مروج ورزش و تفریحات در کشورهای منتخب مشخص کند که آنها دارای چه ویژگیهایی هستند؟ و هم چنین چه تفاوتهایی با وب سایتهای مشابه ایرانی دارند؟ و برای بهبود عملکرد وب سایتهای ایرانی و ایجاد تعدادبیشتری از آنها که به طور ویژه به این منظور اختصاص یابند چه الگویی وجود دارد؟
ضرورت و اهمیت تحقیق
طبق آنچه در راهبردهای ورزش همگانی در نظام جامع توسعه تربیت بدنی و ورزش کشور در سال 1382 به تصویب هیات وزیران رسید یکی از راهبردهای ترویج مشارکت در ورزشهای تفریحی و همگانی توسعه فناوری اطلاعات در این زمینه میباشد. (نظام جامع تربیت بدنی و ورزش کشور) از زمان تصویب این راهبردها تا به امروز شاید بتوان فقط چند وب سایت وابسته به بخش دولتی را در این زمینه فعال نامید، در حالیکه در بسیاری از کشورها بخش دولتی به عنوان مروج اصلی ورزشهای همگانی برای قسمتها و نهادهای مختلف فعال در این بخش از ظرفیت فضای مجازی برای ارتباط با اقشار مختلف مردم استفاده کرده است به طوری که هر بخش فعال در زمینه ورزش معلولین، سالمندان، کودکان و … برای اطلاع رسانی نسبت به فعالیتهای خود وجذب مخاطب بیشتر حداقل یک وب سایت جداگانه دارد. البته لازمهی هر کدام از این فعالیتها وجود پژوهشهایی است که به ابعاد مختلف این مساله بپردازد و هم چنین الگویی مناسب برای طراحی وب سایتهایی با این موضوع ارایه دهد. در ایران تنها در سال 90 پژوهشی با عنوان" بررسی ساختار و محتوای وب سایتهای سازمانهای ورزشی ایران " به بررسی ویژگیهای وب سایتهای سازمانهای ورزشی پرداخته است. (شریفی مقدم و شریفیان، 1390) اما با نگاهی دقیقتر به کمبود تحقیقات مشابه در ارایه الگویی برای وب سایتهای مروج ورزش و تفریحات میرسیم که خصوصا در بحث محتوایی سایت از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا ساختار سایت به طور تقریبی در اکثر موضوعات مشترک بوده اما محتوای آن در هر موردی متفاوت است. در ایران نیز در برخی رشتهها مثل کتابداری پژوهشهای زیادی برای ارایه الگو در زمینه مورد نظرشان انجام دادهاند به عنوان نمونه در سال 89 پایان نامهای تحت عنوان" بررسی و تحلیل وب سایتهای کتابخانههای عمومی موجود و ارایه طرح پیشنهادی برای وب سایت کتابخانههای عمومی ایران" پس از بررسی ویژگیهای ساختاری و محتوایی این وب سایتها برای بهبود وضعیت آنها پیشنهاداتی ارایه داده است (راوند، 1389) یا در سال 82 پایان نامهای پس از بررسی ساختار و محتوای وب سایتهای آموزش مستمر کتابداری در کشورهای منتخب برای ایران الگویی برای راه اندازی این دست وب سایتها معرفی کرده است. (بزم، 1382)
با توجه به رشد روز افزون استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی در ایران (طبق آخرین ارزیابی ضریب نفوذ اینترنت در ایران 06/61 % اعلام شد) (خبرگزاری مهر) و البته تاکید پژوهشهای داخلی و خارجی در فواید استفاده از اینترنت برای گسترش ورزش و فعالیت بدنی نیاز به استفاده از ظرفیت فضای مجازی ضروری به نظر میرسد اما فقدان الگویی مشخص برای فعالیت در این زمینه محقق را بر آن داشت تا با مقایسه ساختار و محتوای وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در کشورهایی که در این زمینه سابقه بیشتری دارند در درجه اول به تحلیل ویژگیهای آنها پرداخته و آنها را با موارد مشابه داخلی مقایسه میکند و در نهایت از جمع بندی همه مطالب الگوی موثری با توجه به ویژگیهای کشورمان ارایه دهد تا بتوان هر چه بیشتر با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود به ترویج فرهنگ ورزش و تفریحات سالم در بین افراد جامعه پرداخت.
هدفهای تحقیق
هدف کلی
هدف کلی از این تحقیق مقایسه ساختاری و محتوایی وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات درکشورهای منتخب و ارائه الگو برای ایران میباشد.
هدفهای اختصاصی
1) توصیف ساختاری وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در کشورهای منتخب
2) توصیف محتوایی وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در کشورهای منتخب
3) مقایسه ویژگیهای ساختاری وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات ایران با کشورهای منتخب
4) مقایسه ویژگیهای محتوایی وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات ایران با کشورهای منتخب
5) ارائه الگوی پیشنهادی برای راه اندازی وب سایتهای دولتی ایرانی مروج ورزش و تفریحات
6) تعیین اولویت بندی گروههای هدف در جامعه پژوهش
فرضیه پژوهش
1. بین ویژگیهای ساختاری وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در ایران با وب سایتهای کانادایی مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد.
2. بین ویژگیهای ساختاری وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در ایران با وب سایتهای انگلیسی مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد.
3. بین ویژگیهای ساختاری وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در ایران با وب سایتهای استرالیایی مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد.
4. بین ویژگیهای محتوایی وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در ایران با وب سایتهای کانادایی مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد.
5. بین ویژگیهای محتوایی وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در ایران با وب سایتهای انگلیسی مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد.
6. بین ویژگیهای محتوایی وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در ایران با وب سایتهای استرالیایی مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد.
پیش فرض تحقیق
1. محقق توانسته تمامی موارد را با توجه به ابزار در وب سایتها بررسی نماید.
2. محقق توانسته به وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در کشورهای مورد بررسی دسترسی پیدا کند
محدودیتهای تحقیق
1. عدم دسترسی به فهرست کامل وب سایتهای مروج ورزش و تفریحات در کشورهای مختلف
2. عدم وجود ابزار مناسب و مرتبط
3. کمبود پژوهشهای مشابه در زمینه وب سایتهای ورزشی و تفریحی
4. کمبود وب سایتهای تخصصی مروج ورزش و تفریحات در ایران
تعریف مفهومی واژهها و اصطلاحات
ورزش1: هر نوع حرکت یا فعالیت بدنی جهت بدست آوردن رکورد و غلبه و پیروزی بر عامل یعنی از قبیل مسافت ـ مانع ـ رقیب را ورزش گویند. (تندنویس، 1378)
تفریح: فعالیتی است داوطلبانه که افراد با شوق، رغبت و به منظور کسب لذت و نشاط و بدون انگیزه مادی در زمان فراغت به آن میپردازند و میتواند بدنی، فکری، احساسی و معنوی باشد. (تندنویس، 1378)
ورزش تفریحی2: ورزشهای فراغتی نیز نامیده میشوند. شامل فعالیتهایی میشود که هدف آنها در درجه اول سلامتی جسمانی، جبران کمبودهای حرکتی و نیز لذت بردن از ورزش است. ورزشهای تفریحی اغلب در اوقات فراغت انجام میشود ولی شامل ورزش مدارس یا ورزش کارگری و کارمندی نیز میشود. هم چنین میتوان آن را مترادف ورزشهای آماتوری یا عمومی دانست. (جلالی فراهانی، 1390)
ترویج3: به معنای رواج دادن و در واقع هر فرمی از برقراری ارتباط که به منظور اطلاع رسانی، ترغیب یا یادآوری یا آموزش مردم از طریق برنامهها یا سرویسهای یک سازمان است. (لیت و همکاران، 2008)
اینترنت4: اینترنت شبکه شبکه ها یا اینترنت، بزرگراهی اطلاعاتی، که گاه به طور اختصار "نت" خوانده میشود، شبکهای است که از قرارداد کنترل انتقال/ قرارداد اینترنت (تی. سی. پی. / آی. پی.) استفاده میکند. این شبکه فن آوری جدیدی است که با اتصال شبکه های رایانهای مستقر در اقصی نقاط جهان رشد یافت و مفهوم تازه "بین شبکه ای"یا "اینترنت" را پدید آورد. (رضایی شریف آبادی، 1381)
وب سایت: هر صفحه فرا متن (hyper text ) قابل بازیابی با آدرس مشخص با عنوان و هدفی معین که در درون خود علاوه بر متن و تصویر با صفحات مرتبط پیوند دارد. (جعفر نژاد، 1380)
ویژگی محتوایی: هویزینگ 5 (2000) محتوا را شامل اطلاعات و خدمات و ویژگیهایی میداند که در یک وب سایت ارائه میشود. (هویزیگ، 2000)
ویژگی ساختاری6: ساختار به معنای بستری است که محتوا را برای بازدیدکننده سایت، دسترس پذیر میسازد. براین اساس، عناصری مانند نشانی و دامنه سایت، خوانایی متن، جذابیت تصاویر، و نقشه سایت را میتوان جزء ویژگیهای ساختاری دسته بندی کرد. (هویزیگ، 2000) .
روش تحقیق
پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی به شکل میدانی انجام گرفت بدین ترتیب که محتوا و ساختار وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در کشورهای منتخب با چک لیست موجود مقایسه شدند و میزان تطبیق هر کدام با آن سنجیده شد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ زمان مورد بررسی حال نگر میباشد.
روش جمع آوری دادهها
در این پژوهش ابتدا برای دسترسی به ابزار مورد نیاز و هم چنین تحقیقات قبلی مشابه از روش کتابخانهای (اسنادی) استفاده شد و با استفاده از پژوهشهای داخلی و خارجی چک لیست اولیه طراحی گردید و برای سنجش روایی به دو گروه اساتید تربیت بدنی و متخصصان کامپیوتر مراجعه شد. سپس دادههای مورد نیاز در وب سایتهای جامعه مورد بررسی با چک لیست پژوهش مقایسه شدند و میزان تطبیق هر کدام با آن سنجیده شد و تفاوتهای آنان نیز مشخص گردید.
جامعه پژوهش
جامعه مورد استفاده عبارتست از وب سایتهای دولتی مروج ورزش و تفریحات در
کشورهای کانادا، استرالیا و انگلستان و ایران است. برای یافتن آنها از شبکه اینترنت کمک گرفته شد. با مراجعه به موتورهای جستجو نظیرyahoo و googleانجام شد و کلمات کلیدی مرتبط با وب سایت ورزشی و تفریحات جستجو شد. هم چنین از کتاب "the world of recreation and fitness leadership " (بت و ویلیامز، 2010) فهرست وب سایتهای دولتی کانادایی مرتبط استخراج و نیز از وب سایت http: //fanshawec. libguides. com نیز برای یافتن آنها کمک گرفته شد.
برای دسترسی به وب سایتهای استرالیایی از وب سایت http: //australia. gov. au/ استفاده گردید.
به منظور یافتن وب سایتهای ایرانی مرتبط پس از جستجوهای اینترنتی معمول با مراجعه به وب سایت وزارت ورزش و جوانان یک وب سایت یافته شد ولی با توجه به کارکرد فدراسیون ورزشهای همگانی تصمیم گرفته شد که وب سایت این فدراسیون نیز در جامعه آماری در نظر گرفته شود.
نمونه آماری
پس از بررسیهای انجام شده با توجه به وب سایتهای در دسترس و مشورت با اساتید در مجموع 31 وب سایت شناسایی شد که آدرس اینترنتی آنها درفهرست ضمائم خواهد آمد. (12 وب سایت کانادایی، 5 انگلیسی، 11 استرالیایی و 3 ایرانی شناسایی شدند)
روش نمونه گیری
در این پژوهش به دلیل عدم دسترسی قطعی به تمام وب سایتهای مورد نظر به ویژه در سه کشور دیگر جامعه پژوهش (کانادا، استرالیا، انگلستان) سعی شد از روش نمونه گیری منتخب استفاده گردد. بدین ترتیب که با توجه به اطلاعات در دسترس 31 وب سایت از این چهار کشور انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.
ابزار اندازه گیری
از آنجا که در این پژوهش وجود یک چک لیست معتبر از لوازم انجام این کار بود، برای گردآوری اطلاعات، از طریق مراجعه به منابع کتابخانهای مربوط از قبیل پایان نامهها و مقالات مرتبط موارد ساختاری و محتوایی شناسایی و دریک جدول جمع آوری شدند. جهت سنجش روایی، ابزار به دو گروه استادان و متخصصین کامپیوتر ارسال شد تا از روایی آن اطمینان حاصل شود. در نامههای ارسالی به دو گروه مزبور قید شد که به طور کلی نظرشان را ارایه دهند و چنانچه مولفهای از قلم افتاده یا موردی اضافه است متذکر شوند.
در نهایت 13 نفر نظرات خود را پس از مطالعه در مورد چک لیست ارایه دادند و مشخص شد ابزار طراحی شده از روایی لازم برخوردار است.
در رابطه با پایایی نیز با توجه به نظر اساتید و مراجعه به کتب آماری معلوم شد که چک لیست نیازی به پایایی ندارد.
در تهیه این ابزار با توجه به کارکرد هر رسانه در ترویج ورزشهای تفریحی (مقاله) که عبارنتد از:
* کارکرد آموزش همگانی شامل آموزش اثربخش برای اقشار، ایجاد انگیزه، متقاعدسازی و ترغیب و آموزش فرهنگساز
* کارکرد اطلاعرسانی شامل اطلاعرسانی برنامهریزی شده، اطلاعرسانی دقیق و بهنگام، آگاهسازی و اقدامات تبلیغی
* کارکرد بازاریابی اجتماعی شامل تشکیل گروههای ذینفع، شبکهسازی اقشار و شبکهسازی مجازی
* کارکرد نوگرایی شامل معرفی تفریحات جسمانی جدید و ایجاد نگرش خلاقانه، نو و مثبت
* کارکرد نظارتی شامل پایش و رصد تغییرات محیط و رصد افکار و علایق عمومی
چهار مولفه برای ویژگیهای محتوایی انتخاب شد:
– ویژگیهای کلی سایت (گزینههای 7-1)
– اطلاعات کلی درباره وب سایت و یا سازمان موسس (گزینههای 15-8)
– مطالب آموزشی، تشویقی و خدمات ارایه شده (گزینه های26-16)
– کاربران و مخاطبین (گزینههای 27 و 28)
در نهایت 28 گویه (در چهار بخش) برای ویژگیهای محتوایی انتخاب شد. و حداکثر نمره قابل اختصاص برای آن 84 میباشد.
ویژگیهای ساختاری نیز با 16 گویه، حد اکثر نمره قابل اختصاص 48 را دریافت میکند.
برای ارزیابی سوالات این چک لیست از مقیاس سه ارزشی لیکرت استفاده شده است و نحوه سطح بندی وب سایتها بر اساس امتیازشان بدین شکل است:
در بخش محتوایی: امتیاز 28-0 (پایین)، 56-29 (متوسط)، 84-57 (بالا)
در بخش ساختاری: امتیاز 16-0 (پایین)، 32-17 (متوسط)، 48-33 (بالا)
تعریف عملیاتی متغیرها
1. ویژگیهای ساختاری: در این پژوهش 16 گزینه از جمله وجود نقشه سایت بر روی صفحه خانگی، سرعت بارگذاری و دسترسی به مطالب، قابلیت چاپ مطالب و … را به عنوان ویژگیهای ساختاری در نظر گرفته ایم.
2. ویژگیهای محتوایی: ویژگیهای محتوایی دارای چهار مولفه زیر میباشد
– ویژگیهای کلی سایت (گزینههای 7-1)
– اطلاعات کلی درباره وب سایت و یا سازمان موسس (گزینههای 15-8)
– مطالب آموزشی، تشویقی و خدمات ارایه شده (گزینه های 26-16)
– کاربران و مخاطبین (گزینههای 27 و 28)
روشهای آماری
دادههای گردآوری شده مطابق با سوالات پژوهش به روش آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و سپس از آمار استنباطی و آزمون تی جهت مقایسه ویژگیهای ساختاری و محتوایی در جامعه مورد بررسی استفاده میگردد. جهت آزمون نرمال بودن توزیع دادهها از آزمون شاپیرو استفاده گردید. کلیه محاسبات توسط رایانه و با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 انجام میشود. نمودارها و جداول با استفاده از نرم افزار اکسل رسم میگردد.
منابع
آبکار، علیرضا. (1388). جایگاه فعالیتهای جسمانی در اوقات فراغت دانشجویان. فصلنامه علوم رفتاری، 1 (1)، 28-1.
آیتی، محسن و همکاران. (1386). الگوی تدوین برنامههای درسی مبتنی بر فنآوری اطلاعات و ارتباطات در تربیت معلم. فصلنامه مطالعات برنامه درسی سال اول، شماره 5.
احسانی، محمد و امیری، مجتبی. (1390) همایش ملی تفریحات ورزشی، سازمان ورزش شهرداری تهران
اسلوین، جیمز. (1380). اینترنت و جامعه. ترجمه عباس گیلوردی و علی رادباوه. چاپ اول. تهران: نشر کتابدار.
اصغری پوده، احمدرضا. (1380). بررسی عناصر و ویژگیهای مطرح در طراح وب سایت کتابخانههای دانشگاهی، پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی، مشهد، دانشگاه فردوسی.
اصغری پوده، احمدرضا. (1380). بررسی عناصر و ویژگیهای مطرح در طراح وب سایت کتابخانههای دانشگاهی، پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی، مشهد، دانشگاه فردوسی
بزم سهیلا، 1382، مقایسه وبسایتهای اموزش مستمر کتابداری و اطلاع رسانی در کشورهای منتخب و ارائه الگو برای ایران، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران.
پریرخ، مهری و همکاران (1390) تحلیل پیوندهای فرامتنی در وب سایتهای کتابخانههای دانشگاهی ایران، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.
پشوتنی زاده، میترا و کوکبی، مرتضی. (1390). الگوی بهینه برای طراحی وب سایتی مخصوص نوجوانان 12 – 14 ساله ایرانی کدام است؟، مجله کتابداری و اطلاع رسانی، جلد 13. شمارهی 4.
تندنویس، فریدون (1378)، جایگاه ورزش در اوقات فراغت دانشجویان کشور، فصل نامه حرکت، پائیز، شماره 2، ص 110-93.
توربان، افریم؛ کلی رینر؛ ریچارد پاتر؛ (1386). "مقدمهای بر فناوری اطلاعات". مترجمان اکبر مصطفوی، جواد اکبری، مجتبی مصطفوی، شرکت ناقوص اندیشه.
جعفرنژاد قمی، عین الله(1380)، (HTML-DHTML-XML ) راهنمای جامع بابل: علوم رایانه.
جلالی فراهانی، مجید؛ مدیریت اوقات فراغت و ورزشهای تفریحی، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ ششم، 1390.
جهانگرد، اسفندیار. (1384). " اثر فناوری اطلاعات (IT) بر تولید صنایع کارخانهای ایران"، فصلنامه پژوهشهای اقتصادی ایران، شماره 25، 107-83.
حسن بیگی، ابراهیم. (1384). "حقوق و امنیت در دنیای سایبر". چاپ اول. تهران: موسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر
حیاتی، سارا. (1386). "بررسی اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر رشد بهره وری کل عوامل تولید". پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، دانشکده اقتصاد.
خالقی، نرگس و داورپناه، محمدرضا. (1382) بررسی وضعیت وب سایت ایرانی بر اساس معیارهای عمومی ارزیابی، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم سیاسی.
خان جزئی، جمال. (1385). " اخلاق و فناوری اطلاعات". چاپ اول. تهران: نشر بقعه.
خلیلی، محسن و کفاشیان، مجتبی. (1386). "بررسی جامعه انسانی و تاثیر اطلاعات بر آن". www. ayandenegar. org.
ذوفن، شهناز. (1383). کاربرد فناوریهای جدید در آموزش. تهران: سمت.
راوند سامان، 1389، بررسی و تحلیل وب سایتهای کتابخانههای عمومی موجود و ارائه طرحی پیشنهادی برای وب سایت کتابخانه عمومی ایران، دانشکده علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز.
رجایی انی، آمنه. (1388). مطالعه نقش معلمان در کاربرد ITC در آموزش و پرورش و ارائه راهکارهای پیشنهادی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت معلم.
رجایی، فرهنگ. (1380). پدیده جهانی شدن؛ وضعیت بشری وتمدن اطلاعاتی. چاپ اول. تهران: انتشارات آگاه.
رحمانی، میثم (1391) میزان ارتباط فنآوری اطلاعات و ارتباطات با خلاقیت دانشجویان رشتهی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاههای تهران، پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشتهی مدیریت و برنامهریزی در تربیت بدنی، دانشگاه علامه طباطبایی.
رضایی شریف آبادی، سعید (1381). دایره المعارف کتابداری و اطلاع رسانی، جلد اول. تهران: کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران.
رئیسینژاد، محسن. (1389). ارتباط بین بهرهگیری از فنآوری اطلاعات با اثربخشی مربیان تیم ملی جمهوری اسلامی ایران. پایاننامه کارشناسی ارشد، رشته مدیریت ورزشی، دانشگاه تهران، پردیس بین المللی کیش.
زارعی زوارکی، اسماعیل. (1381). تکنولوژی اطلاعات و روند جهانی سازی. مجموعه مقالات اولین همایش علمی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان ایرانی در شبه قاره هند. دهلی نو.
زاهدی، شمس االسادات. (1390) پژوهشی درباره وب سایتهای پنج دانشگاه بزرگ دولتی ایران و ارایه الگوی مناسب، مدیریت فناوری اطلاعات، دوره3، شماره 6، صص21-44.
زاهدی، شمس السادات. (1383). نقش فناوریهای نوین ارتباطی در مدیریت دموکراتیک جامعه. www. ayandenegar. Org.
سعادت، سعید. (1383). مبانی رایانه. تهران: انتشارات دیباگران.
سید عامری، میر حسن، و کاشف، میر محمد. (1390). اینترنت و نقش آن در مدیریت ورزشی. رشد آموزش تربیت بدنی، 38.
شریفی مقدم، مهدی، وشریفیان، اسماعیل. (1390). بررسی ویژگیهای ساختاری و محتوایی وب سایتهای ورزشی ایران. ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علم ورزشی ایران.
شعبانی، عباس، و غفوری، فرزاد (1390). بررسی چالشهای ورزش همگانی در ایران. پژوهش در علوم ورزشی، شماره 10، صفحه 26-13.
صرافی زاده، اصغر. (1386). فناوری اطلاعات در سازمان؛ مفاهیم و کاربرد ها. چاپ دوم. تهران: انتشارات میر.
فرج پهلو، عبدالحسین و صابری، مریم. (1384) ویژگیهای ساختاری و محتوایی صفحات خانگی کتابخانههای دانشگاهی ایران در مقایسه با صفحات خانگی کتابخانههای دانشگاهی کشورهای امریکا، کانادا و استرالیا، فصلنامه علوم و فناوری اطلاعات، دوره 21، شماره 2.
فرج پهلو، عبدالحسین و صابری، مریم. (1387) بررسی ویژگیهای ساختاری و محتوایی مطرح در طراحی وب سایتهای کتابخانههای دانشگاهی ایران از دیدگاه کاربران و متخصصان ایرانی طراح این وب سایتها، پژوهشگاه علوم اننسانی و مطالعات اجتماعی، زمستان 1387.
کردبچه، شهرزاد و آجودان، ماندانا و فریدار، مریم و مهرانی، سارا (1388) پایگاههای اطلاع رسانی تربیت بدنی و علوم ورزشی، آکادمی ملی المپیک.
لاودن، کنت سی و لاودن، جین پی. (1380). فناوری اطلاعات (مفاهیم و کاربرد ها). ترجمه حمید محسنی، تهران: انتشارات کتابدار.
محمدی، سردار و مظفری، امیراحمد. (1389) ارائه الگوی عوامل مرتبط با انتشار فنآوری اطلاعات در سازمانهای ورزشی ایران. مجله پژوهش در علوم ورزشی.
محمودی، مریم. (1384). بررسی موانع و نیازهای آموزشی اعضای هیئت علمی دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص کاربرد فنآوری اطلاعات و تعیین میزان تاثیر این فنآوریها در افزایش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی آنها. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس.
محمودی، مهدی. (1385). تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی. ارائه شده در دومین همایش فناوری آموزشی. تهران: دانشگاه علامه طباطبایی.
مرادی، غامرضا و احمدی، مریم و ظهور، علی رضا و عبادی فرداذر، فربد و صابری، محمدرضا (1386) تحلیل ساختار و محتوای وب سایتهای بیمارستانهای آموزشی منتخب کشور سال (1386)، مدیریت اطلاعات سلامت، دوره چهارم، شمارهی دوم. پاییز و زمستان 1386.
مرادی، محمدحسن و هاشمی فرهود، رقیه. (1384). فناوری اطلاعات و دولت الکترونیکی. چاپ اول. همدان: نورعلم.
ملکی، فاطمه. (1389). مقایسه میزان دسترسی و استفاده از ابعاد گوناگون فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین اساتید و دانشجویان فنی مهندسی و علوم انسانی دانشگاههای استان ایلام. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه علامه طباطبایی.
منتظر، غلامعلی. (1381). آموزش مهارتهای فنآوری اطلاعات و تاثیر آن بر یادگیری موثر و فراگیر. فصلنامه علمی- پژوهشی علوم انسانی دانشگاه الزهرا (س)، سال دوازدهم، شماره 42.
موحد محمدی، حمید (1381). نقش شبکه اطلاع رسانی اینترنت و وب در فعالیت های آموزشی- پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده های کشاورزی. رساله دکترا، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران.
مهدوی، محمدتقی. (1379). تکنولوژی اطلاعات، اطلاعات تکنولوژی. تهران: نشر چاپار
میدلتون، آیین و همکاران. (1386) الگویی برای ساختار و محتوای یک وب سایت دانشگاهی، ترجمه زهرا سیف کاشانی، پیام کتابخانه، سال 11، شماره 2
نبوی، فاطمه و فتاحی، رحمت. (1386). فناوری اطلاعات، ارتباطات و شبکه ها. تهران: انتشارات کتابدار.
نظام جامع توسعه تربیت بدنی و ورزش کشور مصوب جلسه مورخه 9/6/82 هیات وزیران
نقوی، محبوبه؛ هنری، حبیب و کارگر، غلامعلی. (1390). تاثیر فناوری اطلاعات بر کارکردهای علمی – پژوهشی اعضای هیات علمی دانشکدههای تربیت بدنی و علوم ورزشی. کتاب چکیده مقالات مدیریت ورزشی، ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران، آذرماه، ص172.
نوشین فرد، فاطمه و نیکزاد، مهسا (1388). مجموعه مقالات همایش وب سایت کتابخانههای دانشگاهی: بررسی ویژگیهای ساختاری و محتوایی وب سایتهای کتابخانههای دانشگاههای آزاد اسلامی ایران. تهران: نشر کتابدار.
هیرشکوپ، کن. (1385). دموکراسی و تکنولوژی. ترجمه رضا مریدی: www. ayandenegar. org.
منابع انگلیسی
Anderson. t (2003) A blueprint for introducing disruptive technology into the Internet, ACM SIGCOMM Computer Communication Review Homepage archive ,Volume 33 Issue 1, January 2003
Aron O'Cass, Jamie Carlson, (2010) "Examining the effects of website-induced flow in professional sporting team websites", Internet Research, Vol. 20 Iss: 2, pp. 115 – 134
Beth A Lewis,Williams. (2010) , cost analysis of internet vs. print interventions for physical activity promotion,psychology of sport and exercise , vol 11,issue3,246-249
Bianca MariaTeran. (2012) successful statewide Walking program websites,journal of extension,vol 50,No1
Chu, H. (2005). "Taxonomy of Inlinked Web Entities: What Does It Imply for Webometric Research?" Library & Information Science Research, 27 (1) : 8-27.
Cornnolly D. (2000) A little history of the world wide we at. http: /www. w3. org/history. html
Dabnichki P, Baca A (2008) Computers in Sport, WIT Press, ISBN: 978-1-84564-064-4
Ferney,Shannon and marshall,Alison (2006). Website physical activity interventions: preferences of potential users,health education research. volum 21, issue 4
Fletcher, W. E. & Deeds, J. P. (1994) , "Computer anxiety and other factors preventing computer use among united states secondly agricultural educators", Journal of Agricultural Education.
Garcia ,r (2013) www. ehow. com
Harper, K. A, dewaters, j. (2008). A quest for website accessibility in higher education institutions. The internet and higher education, 11 (3-4) , 160-164.
Hoye. r, Smith a, Nicholson m, Stewart b (2012) Sport Management: Principles and applications: Amazon. co. uk
Huizingh, E. K. R. E. (2000) the content and design of web sites: an empirical study, information & management: 38: 23-33
Ingwersen, P. (1998). The calculation of web impact factors. Journal of documentation,54 (2) , 236-243
Irvine, Blair and Glatt, Vicky. (2013). Web- based intervention to promote physical activity by sedentary older adults, journal of medical internet research,volume 15, issue 2
Jorgenson, D. W and K. Motahashi (2005). "Information Technology and Japanese Economy", Journal of the Japanese and International Economies, Vol. 19,NO4.
Kaspersky internet security (2012) what is Kaspersky internet security 2012, http;// support,Kaspersky. com
Khan KM, N PEDd B, , Jame p (2012). Sport and exercise as contributors to the health of nations, Volume 380, Issue 9836, 7-13 July 2012, Pages 59-64
Kocak, S. (2003). Computer attitudes and competencies in physical education and sport. International Council for Health, Physical Education, Recreation, Sport and Dance, 39 (1) , pp: 49-52.
Leith, atricia. , and Astein, Debra. (2008). The World of Recreation and Fitness Leadership. Sport Books Publisher
Lemmink. K, Morgan. S, Sampaio. j, Saupe. d (2013) Computer Science in High Performance Sport
low. , Qia,Sh , Buhalis D. (2010) Progress in tourism management: A review of website evaluation in tourism research, Tourism Management, Volume 31, Issue 3, June 2010, Pages 297-313
Luambano, Ireneus & Nawe, Julita. (2004). "Internet use by student of the University of Dar es Salaam". Library Hi Tech News, Volume 21, Number 10, pp: 13-17.
Mateos, Maria Buenadicha et al. (2001). A new web assessment index: Spanish Universities analysis. Internet Research, 11 (3) , 226-236.
Northrop, A. (2002) "Lessons for managing information technology in the public sector". Social science computer review, Vol20, pp: 194-205.
Noruzi, alireza. (2005) web impact factors for Iranian universities. webology, v. 2,number 1, april, available
Osman H A, S SullivanJ, SchneidersA G, McCrory PR (2012). Concussion information online: evaluation of information quality, content and readability of concussion-related websites, British Journal of Sports Medicinebjsportmed. com. Br J Sports Med 2012;46: 675-683 doi: 10. 1136/bjsm. 2010. 081620
Payne, N. & Thelwall, M. (2008). Longitudinal trends in academic web links. Journal of information science, 34 (1) , 3-14. Retrieved From http: //jis. sagepub. com/cgi/content/ abstract/34/1/3
plotnikoff, Donald and mc cargar, linda (2005). Efficacy of an E-mail Intervention for the Promotion of Physical Activity and Nutrition Behavior in the Workplace Context. american journal of health promotion, volume 19, issue 6
Robbins, S. S, Stylianou, A. C. (2003) global corporate websites: an empirical investigation of contnt and design, information & management: 40: 205-212
Robinson. l (2005) , Sport and Leisure Management, Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Network, the hagher education academy
Rosen, D. E. , purinton, E. (2004) website design: viewing the web as a cognitive landscape, journal of business research: 57: 787-794
Rosenfeld M. Thomas R. (2012) Searching for a Mate: The Rise of the Internet as a Social Intermediary, American Sociological Review 77 (4) : 523-547
Rosenzweig, M. D. (2000). "Survey result: The net make". American Institute of Chemical Engineers. CEP, pp: 93-96. available at: http: //www. aiche. org/eep/
Shane, peter M. (2004). "Democracy online; The prospects for political Renewal Through the Internet". Routledg. New York & London
Shoropshire, Sandra (2003). Beyond the Design & Evaluation of Library Websites: An Analysis and Four Case Studies. The Journal of Academic Librarianship, 29 (2) , 95-101.
Smit, A (2004). "ANZAC Webometrics: exploring Australasian web structures". Available at: http: // www. Vum. ac. nz /staff/ alstair _smith
Snyder, Lawrence. (2010) Fluency with Information Technology: Skills, Concepts, and Capabilities (4th Edition) , Prentice Hall; 4 edition, ISBN-13: 978-0136091820
Spittaelsa H, b, Ilse De Bourdeaudhuijb, , , Vandelanotte C (2007) Evaluation of a website-delivered computer-tailored intervention for increasing physical activity in the general population, Preventive Medicine,Volume 44, Issue 3, March 2007, Pages 209-217
Stragier ,Jeroen, and Mechant ,Peter. (2013). Mobile fitness apps for promoting physical activity on Twitter.
Taylor, M. J. , wade, s, England, D,informing IT system web site design through normalization, internet research: electronic networking applications policy 2003: 13 (5) : 342-355
Tmarks,Julie and cample, marci (2005). Comparison of web and print media for physical activity promotion among adolescent girls. journal of adolescent health, volume 39, issue 1
Tran, L. A. (2009). Evalution of community web sites: a case study of the community social planning council of Toronto web site. Online information review, 33 (1) , 96-116
Turban, Rainer, Potter, (2003) , "Introduction to Information Technology", John Willey & Sons, Inc.
united nations counter (2012) the used of the internet,unodc
whakatutuki. Hikina (2013) Information and Communications Technology,ministry of business, innovation ,employment, ISSN 2324-5069
Wilkins, Rebeca, and Nyamapfene,Abel. (2010). Leisure Pursuit Website Usability: An Equestrian Sport Case Study. International Journal of Digital Society (IJDS) , Volume 1, Issue 3.
Xian-jie. q, Zhao-qi. w. Shi-hong. x (2003) A Novel Computer Vision Technique
1 Sport
2 Recreational Sport
3 Promotion
4 Internet
5 Huizingh
6 Structural Parameters
—————
————————————————————
—————
————————————————————