ماده 6 ق.ا.ک
مستخدم پیمانی کسی است که به موجب قرار داد بطور موقت برای مدت معین و کار مشخص استخدام می شود.
استخدام پیمانی
استخدام مستخدمین بازنشسته و بازخرید شده دولت در دستگاههای مشمول این آیین نامه بعنوان مستخدم پیمانی ممنوع است.
مدت قرار داد استخدام پیمانی بنا به تشخیص دستگاه ذیربط یک تا سه سال می باشد و تمدید آن تا زمان بازنشستگی در صورت وجود اعتبار و رضایت از خدمات مستخدم و طی دوره آموزشی مربوط برای ارتقای سطوح علمی و توانمندی و جلب رضایت مدیران ذیربط و ارباب رجوع بلامانع خواهد بود.
استخدام پیمانی
فسخ قرارداد استخدام پیمانی توسط هر یک از طرفین قرارداد با یک ماه اعلام قبلی ، مگر آنکه در قرارداد مدت کمتری تعیین شده باشد.
مستخدمین پیمانی از نظر بیمه و بازنشستگی و نظایر آن مشمول مقررات قانون تامین اجتماعی می باشند و سوابق خدمتی اینگونه مستخدمین در دستگاههای دولتی و غیر دولتی از نظر بیمه و بازنشستگی با رعایت مقررات مربوط جزو سوابق مورد قبول محسوب می گردد.
کلیه ضوابط و مقررات اداری و استخدامی مربوط به مستخدمین رسمی در مورد مستخدمین پیمانی نیز ملاک عمل می باشد ، موارد استثنا در اعمال مقررات و ضوابط فوق با تصویب شورای امور اداری و استخدامی کشور امکانپذیر است.
ماده 14 : مستخدمین پیمانی در صورت ابتلاء به بیماریهایی که مانع از انجام کار آنان باشد و نیز زنان باردار از حمایتهای مقرر در قانون تامین اجتماعی استفاده خواهند کرد.
تبصره 1 : این قبیل مستخدمین موظفند ضمن آگاه نمودن دستگاه ذیربط از علت عدم حضور خویش در محل خدمت ، مدارک مربوط به بیماری که به تایید مراجع قانونی مذکور در قانون تامین اجتماعی رسیده باشد را در پایان ایام بیماری ارائه نمایند .
تبصره 2 : حقوق و فوق العاده های مستخدمین پیمانی که عدم اشتغال آنان به سبب بیماری باشد و در بیمارستان بستری نشوند تا سه روز توسط دستگاه مربوط پرداخت خواهد شد و مازاد بر سه روز تا خاتمه بیماری و حداکثر تا پایان قرارداد مشمول مقررات قانون تامین اجتماعی خواهد بود.
مقررات مرخصی کارکنان پیمانی
استخدام پیمانی
حقوق و مزایای کلیه مستخدمان پیمانی دستگاههای دولتی از تاریخ 1378/1/1مانند کارکنان رسمی مشابه و به استناد قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و مقررات آن تعیین میشود.
مستخدمین پیمانی سالی یکماه حق استفاده از مرخصی استحقاقی به نسبت مدت خدمت با استفاده از حقوق و فوق العاده های مربوط را خواهند داشت. استفاده از مرخصی استحقاقی با تقاضای مستخدم و موافقت رئیس مربوط می باشد. حق استفاده از مرخصی هر ماه برای ماههای بعد محفوظ است ولی هیچ مستخدمی نمی تواند در هر سال بیش از 15 روز مرخصی استحقاقی خود را ذخیره نماید.
استخدام پیمانی
دستگاهها مکلفند به مستخدمین پیمانی به هنگام خاتمه خدمت قرارداد (در صورت عدم تمدید) به ازاء هر سـال خدمت قابل قبـول علاوه بر حقوق و فوق العاده مربوط به مرخصی ذخیره شده یک ماه آخرین حقوق و مزایا پرداخت نمایند .
(برای دستگاههایی که 2 روز در هفته تعطیل
می باشند ، هر سال 24 روز).
مستخدمین پیمانی می توانند در صورت نیاز با موافقت دستگاه استخدام کننده متناسب با مدت قرار داد از مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند.
استخدام پیمانی
اگر مستخدم پیمانی 7 روز بدون اطلاع و یا عذر موجه در محل خدمت حاضر نشود ، دستگاه دولتی می تواند قرار داد استخدام را بدون رعایت یک ماه مهلت مقرر ، از تاریخ ترک خدمت فسخ نماید و وجوه مربوط به مرخصی ذخیره شده به وی تعلق نخواهد گرفت.
استخدام پیمانی
هرگاه مستخدم پیمانی بخواهد در غیر ساعات کار در موسسات دیگری مشغول کار شود ، باید قبلا به وزارتخانه یا موسسه دولتی خود اطلاع دهد.
اشتغال مستخدم پیمانی در سایر وزارتخانه ها و موسسات دولتی و نیز موسسات غیر دولتی که طرف معامله با دستگاه دولتی متبوع مستخدم قرار دارند ، ممنوع است.
تغییر شغل مستخدم پیمانی با اصلاح قرارداد منعقده و رعایت مقررات مربوط بلامانع است.
استخدام پیمانی
تبصره : استخدام پیمانی کسانی که بموجب مقررات مذکور در این ماده به مجازات اخراج محکوم شده و یا بشوند ، در همان دستگاه دولتی ممنوع است و در صورتیکه حکم اخراج صرفا به دلیل ترک خدمت یا غیبت صادر شده باشد ، استخدام پیمانی فرد مورد نظر با تشخیص بالاترین مقام دستگاه ، بدون احتساب سابقه خدمت قبلی ، بلامانع است.
استخدام پیمانی
سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور طی بخشنامه شماره 1800/218974مورخ1381/11/27 آیین نامه استخدام پیمانی و ضوابط بکارگیری و استخدام در دستگاههای دولتی را همراه با دستورالعمل های مربوط به کلیه وزارتخانه ها ، سازمانها ، و شرکت های دولتی ارسال نموده است. هدف از اصلاحات انجام شده در ضوابط تمدید قرارداد استخدام پیمانی ، ارتقاء سطح انگیزش ، بهره وری و کارایی مستخدمین دولت و در نهایت ارتقاء سطح خدمات ارائه شده و رضایت مردم از دستگاه های اجرایی می باشد.
شرایط تمدید قرارداد استخدام پیمانی به دو دسته شرایط لازم و عوامل امتیاز آور تقسیم می گردد:
در حال حاضر حقوق کارکنان رسمی مشمول قانون استخدام کشوری و مقررات استخدامی شرکتهای دولتی بر اساس قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 13/6/1370 مجلس شورای اسلامی ، آیین نامه اجرایی آن و سایر بخشنامه های صادره بر اساس آن پرداخت می گردد.
حقوق مبنا
براساس ماده یک قانون نظام هماهنگِ پرداختِ حقوق کارکنان دولت ، حقوق مبنای مستخدمین برابر است با حاصلضرب ضریب حقوق در عدد مبنا
عدد مبنا
فواصل اعداد مبناءگروه های متوالی بعد از گروه 11 به ترتیب70وحداکثر گروه قابل احراز گروه 20 خواهد بود.
ضریب حقوق
دولت هر سال با توجه به شاخص هزینه زندگی ، ضریب حقوق کارکنان را تعیین و ابلاغ می نماید که در سال 1386 ، ضریب حقوق جدول نظام هماهنگ ، برابر با 454می باشد. بعنوان مثال ، برای مستخدمی که در گروه 8 قرار دارد ، عدد مبنا در جدول فوق 810 است که با ضرب شدن در ضریب حقوق سال 1386 ، حقوق مبنای وی در این سال برابر با رقم 367740 ریال خواهد شد.
افزایش سنواتی
به استناد ماده 2 قانون نظام هماهنگ ، جهت محاسبه افزایش سنواتی ، حقوق سال قبل در ضریب 3 ، 4 یا 5 درصد (که بر اساس نمره ارزشیابی تعیین می شود) ضرب و حاصل آن با افزایش سنواتی سال قبل جمع و بعنـوان افزایش سنـواتی سال جــدید منظور می گردد.
افزایش سنواتی احتساب سوابق غیر رسمی دولتی
با توجه به ماده 1
تصویبنامه شماره 57350/ت 473هـ
مورخ 1370/11/08هیات وزیران
سنوات خدمت قابل قبول درمحاسبه افزایش سنواتی شامل سنوات خدمتی می باشد که با توجه به قوانین و مقررات مربوطه جزء سنوات خدمت قابل قبول مستخدم محاسبه می شود.
افزایش سنواتی تشویقی (ایثارگران)
بند8- میزان افزایش سنواتی تشویقی مشمولین تبصره ماده 17 قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت به ترتیب ذیل محاسبه می گردد:
الف- به ازای هرسال سابقه خدمت داوطلبانه در جبهه تا تاریخ 1369/05/23به میزان 6%
ب- به ازای هرسال سابقه خدمت غیرداوطلبانه در جبهه تا1369/05/23 تاریخ به میزان 3%
ج- به ازای هر سال اسارت و مفقودیت به میزان 6%
د- به ازای هرسال اشتغال یا ماموریت در مناطق جنگ زده که در اثر جنگ تحمیلی تخریب یا تخلیه شده تا پایان سال 69 به میزان 3%
هـ-به ازای هرسال اشتغال یا ماموریت در مناطق جنگی زیر آتش مستقیم دشمن تا پایان سال 67 به میزان 6%
هر 10 درصد جانبازی از لحاظ افزایش سنواتی معادل یکسال خدمت داوطلبانه
افزایش سنواتی بسیجی
ماده9- به ازاء هرسال سابقه عضویت در بسیج ازتاریخ 1373/1/1به کارکنان عضو بسیج بمیزان 1%تا 3% افزایش سنواتی علاوه برافزایش سنواتی استحقاقی براساس حقوق مبنای آخرین گروه مربوطه اعطا می گردد.
حقوق
حقوق مستخدم برابر است با حاصل جمع حقوق مبنا و افزایش سنواتی.
فوق العاده شغل
براساس ماده4 قانون نظام هماهنگ ، کارکنان علاوه بر حقوق از فوق العاده های متفاوتی ازجمله فوق العاده شـغل بهره مند می شوند که فوق العاده شغل براساس رشته شغلی مورد تصدی آنان تعیین می گردد . به استناد بخشنامه شماره 105/4262مورخ 1379/8/10سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، حداکـثرفوق العـاده شغـل به شـرح جـدول ذیل تعییـن می شود:
150%
25%
25%
فوق العاده شغل تشویقی
در اجرای بخشنامه شماره 1230/ د مورخ 1373/3/28، دستگاههای مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت مکلفند فوق العاده شغل 20 درصد از کارکنان خود را که در هر دوره ارزشیابی ، بالاترین امتیاز را در واحد مربوطه کسب می نمایند ، مشروط به اینکه از سقف مقرر در ماده 4 قانون (150 درصد) تجاوز ننماید،برای مدت یکسال به میزان10یا20درصدحقوق مبناء علاوه بر فوق العاده شغل استحقاقی پرداخت نمایند.
فوق العاده شغل مدیران و سرپرستان
بر اساس تبصره یک ماده 4 به کارکنانی که عهده دار مشاغل مدیریتی و سرپرستی می باشند علاوه بر فوق العاده شغل استحقاقی فوق العاده دیگری تحت عنوان حق مسئولیت به شرح زیر پرداخت می شود :
1- روسای سازمانها و موسسات: حداکثر 25% حقوق مبناء گروه مربوط
2- معاونان موسسات و سازمانها و مدیران کل: حداکثر 20% حقوق مبناء گروه مربوط
3- معاونان مدیران کل: حداکثر 15% حقوق مبناء گروه مربوط
4- رئیس اداره ، رئیس گروه، رئیس قسمت ورئیس بخش: حداکثر 10% حقوق مبناء گروه مربوط
5-معاون اداره ومسئول:حداکثر5% حقوق مبناء گروه مربوط
فوق العاده شغل تخصصی
باستناد تبصره دو ماده 4 و با توجه به بخشنامه شماره 42/3433مورخ 1373/7/30مستخدمینی که تصدی مشاغل تخصصی و تحقیقی و یا آموزشی را به عهده دارند علاوه بر فوق العاده شغل استحقاقی، از فوق العاده شغل تخصصی نیز به مـــیزان 20 % حقوق مبناء بهره مند می گردند .
تفاوت حداقل دریافتی
فوق العاده جذب تخصصی
باستناد ماده6 قانون نظام هماهنگ ، کلیه کارکنان علاوه بر حقوق و فوق العاده شغل از فوق العاده جذب برخوردار می گردند که بشرح جدول ذیل افزایش یافته است:
فوق العاده جذب رسته های بهداشتی و درمانی
فوق العاده جذب کارکنان رسته بهداشتی و درمانی شاغل در
بیمارستانها ، درمانگاهها ، مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی ، پایگاههای بهداشت و خانه های بهداشت
کلیه آزمایشگاهها در صورتی که پست سازمانی آنها در تشکیلات مصوب آزمایشگاه پیش بینی گردیده باشد
روانشناس شاغل در اداره مشاوره دانشجویان حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی
کارکنان مرکز بهداشت و درمان دانشجویان حوزه معاونت دانشجویی دانشگاهها
به میزان 7% بیشترازکارکنان رسته بهداشتی درمانی شاغل درسایر واحدها است.
کارشناسان بهداشت حرفه ای و محیط باکارت بازرسی ویژه
به استناد بخشنامه شماره 4/268914 /الف مورخ 1384/10/28وزارت متبوع وبراساس نامه شماره 621/108138مورخ 1384/9/27دفترامور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور فوق العاده جذب موضوع تصویب نامه شماره 28513/ت33002 هـ مورخ1384/5/10 به میزان 150% ونیزفوق العاده سختی کاربه میزان 25% حقوق (حقوق مبنا و افزایش سنواتی) ازتاریخ 1384/5/1جهت آن دسته از کارشناسان بهداشت محیط که دارای کارت بازرسی ویژه می باشند (کارت بازرسی با امضای وزیر بهداشت و درمان) پرداخت می گردد.
سختی کار از 1386/1/1بر اساس مصوبه هیات امناء دانشگاه
فوق العاده تعدیل
ماده 39 ق.ا.ک.
وزارتخانه ها و موسسات دولتی می توانند علاوه بر فوق العاده شغل مذکور
در ماده 38 ، فوق العاده هایی به شرح زیر پرداخت کنند :
الف- فوق العاده اضافه کار
ب – فوق العاده بدی آب و هوا
پ – فوق العاده محرومیت از تسهیلات زندگی
ت – فوق العاده محل خدمت
ث – فوق العاده روزانه
ج – فوق العاده اشتغال خارج از کشور
چ – فوق العاده کسر صندوق فقط تحویلداران ، تحصیلداران و ماموران پرداخت
ح – فوق العاده تضمین فقط صاحب جمعان نقدی یا جنسی
خ – فوق العاده سختی شرایط محیط کار: شرایط محیطی غیر متعارف
د – فوق العاده نوبت کاری :نوبتهای غیر متعارف
مزایای ماده 39- اضافه کار
الف: فوق العاده اضافه کار : مستخدمینی که عـلاوه بر ساعات کار اداری به دستـور کتبی مقـام صلاحیتـدار کـار اضـافی انجـام می دهند مشمول بر خورداری از فوق العاده اضافه کار ساعتی شده و باستنـاد تصویب نامه هیات محترم وزیران مبنای محاسبه فوق العاده مورد بحث معادل 160/1 حقوق و فوق العاده شغل و تفاوت تطبیق و فوق العاده جذب می باشد و میزان آن حداکثر 175 ساعت در ماه است
مزایای ماده 39- بدی آب و هوا
ب : فوق العاده بدی آب و هوا : به مستخدمینی که در نقاط بد آب و هوا انجام وظیفه می کنند فوق العاده بدی آب و هوا طبق جدول شماره 2 ضمیمه تصویبنامه شماره 20272/ت515هـ مورخ 74/1/14هیات محترم وزیران بشرح زیر و براساس حقوق مبناء گروه مربوط پرداخت می شود.
مزایای ماده 39- محرومیت از تسهیلات زندگی
پ : فوق العاده محرومیت از تسهیلات زندگی به مستخدمینی که در نقاطی خدمت می کنند که فاقد تسهیلات لازم زندگی است فوق العاده محرومیت از تسهیلات زندگی طبق جدول شماره یک تصویبنامه فوق الذکر بشرح زیر و براساس حقوق مبناء گروه مربوطه پرداخت میشود.
مزایای ماده 39 فوق العاده نوار مرزی
مستخـدمینـی که در دهستانهـای مـرزی
خـدمت می نمایند به میزان 10% حقوق
مبناء گروه مربوطه از فوق العاده نوار
مرزی بهره مند می شوند.
مزایای ماده 39 فوق العاده محل خدمت
ت : فوق العاده محل خدمت: مستخدمینی که محل جغرافیایی خدمت آنان به موجب احکام رسمی از نقطه ای در یک شهرستان به نقطه ای در شهرستان دیگر تغییر می یابد به میزان 5% حقوق مبناء گروه مربوطه و حداکثر به مدت پنج سال در هر محل(به استثنای استان تهران) از فوق العاده محل خدمت بهره مند می شوند.
مزایای ماده 39- فوق العاده روزانه
ث : فوق العاده روزانه : مستخدمینی که بعنوان مامور جهت انجام وظیفه موقت در داخل کشور به خارج از محل خدمت خود اعزام می شوند و ناچار به توقف شبانه هستند از فوق العاده روزانه (ماموریت با فوق العاده) بهره مند می شوند که براساس بخشنامه شماره 11/73935 مورخ 78/2/18سازمان امور اداری واستخدامی کشور (سابق) حداکثر میزان فوق العاده روزانه معادل 1/2حداقل عدد جدول حقوق قانون نظام هماهنگ پرداخت تعیین گردیده است.
مزایای ماده 39- فوق العاده روزانه
طبق ماده 2 آیین نامه مذکور در صورتی که مستخدم ناچار به توقف شبانه در محل ماموریت خود نباشد ، نصف فوق العاده روزانه مذکور درماده یک به وی پرداخت می شود ، مشروط بر این که محل ماموریت حداقل 30 کیلومتر با محل خدمت مستخدم فاصله داشته باشد . مدت ماموریت با فوق العاده روزانه در حکم صادره تعیین خواهد شد و در مورد هر مستخدم از شش ماه در یک سال تقویمی اعم از متوا لی یا متناوب تجاوز نخواهد کرد. در مورد مشاغلی که نوع کار آنها ایجاب می نماید ، به تشخیص وزیر یا بالاترین مقام موسسه افزایش این مدت تا 9 ماه بلامانع است.
مزایای ماده 39 – فوق العاده روزانه
هرگونه تخلف در انجام ماموریت بصورت ماموریت غیر واقعی و پرداخت فوق العاده روزانه بیشتر از مدت ماموریت انجام شده ، موجب تصرف در اموال عمومی و دارای عواقب شرعی و قانونی است و پیشنهاد کننده ، تایید کننده و دریافت کننـده متخلف شناخته می شوند.
مزایای ماده 39- فوق العاده سختی شرایط محیط کار
خ: فوق العاده سختی شرایط محیط کار: باستناد تصویبنامه شماره 54910/ت630 هـ مورخ 1366/8/9هیات محترم وزیران فوق العاده سختی شرایط محیط کار به متصدیان مشاغلی تعلق می گیرد که با وجود رعایت شرایط بهداشتی و ایمنی مربوطه شاغل در معرض ابتلاء به بیماریها یا عوارض نامطلوب قرار گرفته و یا اینکه ماهیت وظایف آنان احتمال بروز بیماری یا عوارض نامطلوب بدنبال داشته باشد، که برقراری فوق العاده مورد بحث جهت هر یک از کارکنان پس از تنظیم فرم مربوطه و تائید کمیته ذیربط با رعایت سایر مقررات انجام می گردد.
مبنای محاسبه و پرداخت فوق العاده تصویبنامه فوق الذکر حقوق مبنای مستخدم است به استناء کارشناسان بهداشت محیط دارای کارت بازرسی ویژه که 25%حقوق می باشد(حقوق مبنا و افزایش سنواتی).
مزایای ماده 39- فوق العاده نوبتکاری
د : فوق العاده نوبتکاری : مستخدمینی که بصورت تمام وقت و مستمـر در نوبتهای غیر متعارف اداری مجبور به انجام وظیفـه می باشند از فوق العاده نوبتکاری بهره مند می شوند که در هر یک از هفت حالت زمانهای غیر متعارف اداری پیش بینی شده از فوق العاده نوبتکاری به میزان 20% الی 50% حقوق مبناء گروه مربوطه مادامیکه در زمانهای مذکور انجام وظیفه می نماید بهره مند می شوند.
حداکثر میزان ریالی فوق العاده نوبتکاری جهت مشمولین معادل 35% حداقل عدد جدول قانون نظام هماهنگ پرداخت پیش بینی شده بود که با مصوبه هیات امناء محترم دانشگاه این سقف حذف گردید.
مزایای ماده 39- فوق العاده نوبتکاری
تبصره : زمانهای غیرمتعارف عبارتند از :
سه نوبتی منظم چرخشی (صبح تا عصر- عصرتا شب و شب تا صبح
دو نوبتی چرخشی منظم (صبح تا عصر- شب تا صبح)
دو نوبتی منظم ( عصرتا شب – شب تا صبح )
دو نوبتی منظم ( شب تا صبح – صبح تا عصر )
یک نوبتی دائم ( عصر تا شب )
یک نوبتی دائم (شب تا صبح )
ترکیب دو یا چند حالت از حالات فوق بصورت متناوب
افزایش درصد و حذف سقف نوبتکاری از 1386/1/1
مصوبه 2/12/1385 هیات امناء محترم دانشگاه
مزایای ماده 39- فوق العاده نوبتکاری
بنا بر ماده 8 آئین نامه فوق مستخد مینی که بصورت غیر
منظم و بر حسب نوبت بصورت کشیک یا عناوین مشابه آن در هریک از حالات زمانی فوق عهده دار انجام مسئولیت هایی باشند ، مشمول این آیین نامه نبوده و با رعایت مقررات مربوط از فوق العاده اضافه کار ساعتی برخوردار خواهند شد .
پرتوکار گروه الف: به شخصی اطلاق می شود که در شرایطی کار می کند
که دُز سالیانه آن می تواند از 0/3درصد معادل سالانه
تجاوز نماید.
پرتوکار گروه ب: به شخص حقیقی اطلاق می گردد که در شرایطی کار می
کند که دز دریافتی سالانه از 0/3درصد معادل سالانه
معمولا تجاوز نمی نماید.
سابقه کار پرتوکاران گروه الف به ازای هر سال خدمت یکسال تا حداکثر 10 سال و پرتوکاران گروه ب به ازای هر سال خدمت شش ماه تا حداکثر 5 سال از لحاظ بازنشستگی افزایش می یابد.
شخصی که بر اساس مفاد این قانون بازنشسته می شود مجاز به اشتغال
مجدد به کار با اشعه نخواهد بود.
قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب1368/1/20
بند 7 ماده 2 آیین نامه اجرایی
ماده 20 از فصل پنجم قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب1368/1/20
به افرادی که بطور مستمر به کار با اشعه اشتغال داشته باشند، مزایای زیر تعلق می گیرد:
کاهش ساعات کار هفتگی تا میزان 25 درصد
افزایش مرخصی استحقاقی تا یکماه در سال که استفاده از آن اجباری است.فرد می تواند بجای مرخصی تقاضای اشتغال در محلی غیر از محیط کار با اشعه بنماید.
افزایش مدت خدمت مورد قبول تا یکسال به ازاء هر سال کار با اشعه حداکثر تا ده سال (از نظر بازخرید، بازنشستگی یا از کارافتادگی)
پرداخت تا 50% حقوق و مزایا بعنوان فوق العاده کار با اشعه
فوق العاده محرومیت از مطب
شرایط:
داشتن مدارک دکترا در رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی و بهداشت
کار انتفاعی تخصصی (اعم از مطب ، داروخانه ، آزمایشگاه و غیره ) نداشته باشند
انجام 60 ساعت کاراضافی در ساعات غیر اداری
فوق العاده محرومیت از مطب
مصوبه مورخ 1381/10/21و1383/6/29هیات رئیسه محترم دانشگاه پزشکان شاغل درمشهد به شرط احراز سمتهای مدیر ، معاون مدیر ، مدیر بیمارستان رئیس اداره ، کارشناس مسئول و رئیس گروه مرکز بهداشت استان و کارشناسان حوزه های ستادی دانشگاه ، رئیس و معاون مراکز بهداشت شهرستان مشهد و پزشکان شاغل در شهرستانها بشرط احراز سمتهای رئیس شبکه ، معاون بهداشتی یا معاون درمان شبکه ، رئیس بیمارستان (در شهرهایی که بیش از یک بیمارستان 96 تختخوابی دارند) ، پزشک اپیدمیولوژیست و سل ، کارشناس مسئول ، مسئول امور دارویی شبکه ، مسئول نظارت بر درمان شبکه ، پزشک متخصص و همچنین دندانپزشک شاغل در مرکز روستایی به شرط بیتوته و پزشک عمومی شاغل در مراکز روستایی و شهری روستایی شبانه روزی بشرط بیتوته در صورت انتصاب به پست سازمانی مذکـور یا با تایید هیات رئیسـه می توانند از فوق العاده محرومیت از مطب بهره مند گردند.
کمک هزینه عائله مندی و اولاد
براساس ماده 9 قانون نظام هماهنگ به مستخدمین مرد شاغل و بازنشسته و وظیفه بگیر که دارای همسر دائم می باشند ماهیانه معادل هفتاد درصد (70%) حداقل حقوق مبنای جدول ماده (1) قانون نظام هماهنگ ، کمک هزینه عائله مندی پرداخت می گردد.
به ازای هر فرزند (حداکثرتا سه فرزند) فرزندان ذکور تا سن 20 سالگی (در صورت ادامه تحصیل تا 25 سالگی) و فرزندان اناث تا زمان ازدواج و فرزندان معلولی که قادر بکار نباشند بدون شرط سنی ماهیانه معادل چهارده درصد (14%) حداقل حقوق.
مستخدمین زن شاغل و بازنشسته ووظیفه بگیرکه دارای همسر نبوده یا همسر آنان معلول و از کار افتاده باشد مشروط بر اینکه فرزند یا همسر معلول تحت تکفل داشته باشند
کمک هزینه ازدواج
کمک هزینه ازدواج در صورت ازدواج دایم خود و فرزندان مستخدمین شاغل ، بازنشسته ، از کار ا فتاده و متوفی فقط یک بار برای هر یک از آنان قابل پرداخت است.
جهت پرداخت کمک هزینه ازدواج تاریخ وقوع عقد مندرج در سند ازدواج در صفحه اول قباله نکاحیه ملاک عمل است بنابراین در مواردی که تاریخ وقوع عقد با تاریخ ثبت مندرج در سند ازدواج مغایرت دارد ملاک، تاریخ عقد مندرج در سند ازدواج است.
کمک هزینه ازدواج
کمک هزینه ازدواج فرزند در صورتی قابل پرداخت است که آن فرزند خود کارمند مشمول مقررات مذکور نباشد.
کمک هزینه ازدواج برای هر فرد واجد شرایط فقط یکبار قابل پرداخت است.
در صورتی که زن وشوهر هر دو کارمند باشند کمک هزینه ازدواج فرزند به یکی از آنان ترجیحاً به مرد تعلق می گیرد.
در صورتی که مزدوجین هر دو کارمند دولت و مشمول مقررات مذکور باشند کمک هزینه ازدواج به هردوی آنان تعلق می گیرد.
کمک هزینه ازدواج از تاریخ 75/4/1لغایت پایان سال 78 فقط بابت ازدواج خود کارمندان شاغل و یک فرزند آنان قابل پرداخت است. از تاریخ 79/1/1لغایت 81/10/1بابت ازدواج خود و سه فرزند مستخدمین شاغل ، بازنشسته ، از کار افتاده و متوفی قابل پرداخت است و از تاریخ 81/10/1محدودیت سه فرزند حذف گردیده است .
کمک هزینه ازدواج
کارکنان پیمانی باتوجه به بند الف بخشنامه شماره 1802/90709مورخ 82/8/12دفتر نظامهای استخدامی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور لازم است جهت استفاده از کمک هزینه ازدواج به سازمان تامین اجتماعی معرفی تا از مزایای مذکور ازطریق آن سازمان بهره مند گردند. در صورتی که آن سازمان کتباً اعلام نماید که نامبرده برابر قانون تامین اجتماعی و منحصراً به علت کسر سنوات خدمت واجد شرایط استفاده از مزایای مذکور نمی باشد پرداخت کمک هزینه ازدواج از طریق واحد محل خدمت برابر مقررات بلامانع است.
کارمندان پیمانی بابت ازدواج فرزند مشمول مقررات مذکور از کمک هزینه ازدواج فرزند همانند کارکنان رسمی برخوردار می باشند
کمک هزینه ازدواج
کمک هزینه ازدواج فرزندان پس از فوت مستخدم مشروط براینکه خود فرزند، کارمند مشمول مقررات مذکور نباشد قابل پرداخت است.
پرداخت کمک هزینه ازدواج کارکنان پیمانی از تاریخ 82/8/12قابل اجرا می باشد.
مبلغ کمک هزینه ازدواج از تاریخ 75/4/1لغایت 76/11/3ده برابر حداقل حقوق مبنا جدول قانون نظام هماهنگ پرداخت و از تاریخ 76/11/3به بعد معادل بـیست بـرابـر حداقـل حــقوق مبنا جدول مذکورمی باشد. بعنوان مثال در سال جاری (1385) مبلغ کمک هزینه ازدواج 3،456،000 ریال می باشد.
کمک هزینه فوت
به استناد بند دو ماده 3 قانون مذکور ، کمک هزینه فوت در صورت فوت مستخدم شاغل یا بازنشسته و افراد تحت تکفل وی قابل پرداخت است. کمک هزینه فوت در صورت فوت مستخدمین رسمی شاغل از تاریخ 75/4/1و بازنشسته از تاریخ 76/1/1به ورثه بلافصل آنان تعلق می گیرد.
پس از فوت مستخدم ، پرداخت کمک هزینه بابت فوت افرادی که در زمان حیات مستخـدم تحـت تکفـل وی بوده اند ، مجوزی ندارد ؛ اما پرداخت کمک هزینه بابت فوت خود مستخدم به ورثه بلافصل وی بلامانع است
کمک هزینه فوت افراد تحت تکفل موضوع قانون عبارتند از:
1 – زوجه متوفی
2- زوج متوفی، در صورتیکه در زمان حیاتش بموجب رای کمیسیون پزشکی از کار افتاده و نیز بموجب تائیدیه مراجع ذیصلاح فاقد هرگونه درآمدی بوده و همسرش (زوجه) به تنهایی هزینه زندگی وی را تامین می کرده است و به عبارت دیگر تحت تکفل مشارالیها بوده است.
3- فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی مگر اینکه از کار افتاده یا معلول ذهنی باشد(با ارائه گواهی از کمیسیون پزشکی یا مراجع ذیصلاح).
4- فرزندان اناث تا زمانی که ازدواج نکرده اند و شغل و درآمدی ندارند.
5- پدر یا مادری که بموجب مدارک مستند و معتبر (دفترچه بیمه خدمات درمانی ، گواهی از مراجع ذیصلاح، استشهاد و…) توانایی انجام کاری را نداشته باشند و فاقد هرگونه درآمدی اعم از دولتی یا غیر دولتی باشند و آن فرزند به تنهایی هزینه زندگی آنان را در زمان حیاتش تامین می کرده است.
کمک هزینه فوت
مادرانی که در زمان حیات همسر داشته باشند قانونا تحت تکفل شوهرشان می باشند و تحت تکفل فرزند تلقی نمی شوند مگراینکه پدر مستخدم نیز تحت تکفل فرزند خود باشد که در اینصورت نخست باید تحت تکفل بودن پدر محرز گردد؛ در غیر اینصورت پرداخت کمک هزینه فوت مادر به مستخدم مجوز قانونی ندارد.
مبلغ کمک هزینه فوت مانند کمک هزینه ازدواج از 75/4/1لغایت 76/11/3معادل ده برابر و از 76/11/3به بعد معادل بیست برابر حداقل حقوق مبنا جدول قانون نظام هماهنگ پرداخت در سال وقوع فوت
می باشد.
کمک هزینه فوت
به استناد تبصره ماده 3 قانون مذکور مشمولان قانون کار از لحاظ دریافت کمک هزینه ازدواج و فوت تابع مقررات و ضوابط مربوط به خود هستند.
کمک هزینه ازدواج و فوت به کارکنان دانشگاه برای مواردی که تاریخ وقوع آن از 75/4/1لغـایت پـایان سـال 1383 می باشـد ، با مجـوز مـدیریت نیروی انسـانی پرداخـت می گردد. از تاریخ 84/1/1پرداخت کمک هزینه مذکور با رعایت کلیه مقررات به واحد محل خدمت کارکنان تفویض اختیار گردیده است و نظارت بر نحوه پرداخت از سوی مدیریت توسعه سازمان و منابع انسانی صورت می گیرد.
خدا قوت