تارا فایل

پاورپوینت مطالعات طراحی هتل آمفی تئاتر، اتاق جلسات و اتاق ملاقات



موضوع: هتل(آمفی تئاتر، اتاق جلسات و اتاق ملاقات)
درس:طرح3
هتل

آمفی تئاتر
اتاق جلسات
اتاق ملاقات

فهرست مطالب
آمفی تئاتر چیست؟
چیدمان دکوراسیون امفی تئاتر در هتل
تجهیزات صدا در سالن آمفی تئاتر هتل
تجهیزات نور سالن آمفی تئاتر هتل 
دیوارهای سالن آمفی تئاتر
اصول و ضوابط طراحی یک آمفی تئاتر
ورودی
سالن اجرا
فضاهای خدماتی پشت سن
اتاق گریم
اتاق نور و صدا
اتاق گروه موسیقی
اتاق استراحت گروه
اتاق آرشیو
بخش خدماتی
انبار مرکزی
سالــن جلسات
ضوابط اتاق جلسات
تصاویر هتــــــــل اسپیناس پالاس تهران

هتل (آمفی تئاتر، اتاق جلسات و اتاق ملاقات)

آمفی تئاتر چیست؟
سالن اجتماعات ، به عنوان محلی که در آن گروهی از افراد به منظور بحث و تبادل اطلاعات یا مشاهده برنامه در زمینه ای خاص و مشترک گرد هم می نشینند ، جز لاینفک هر مجموعه ساختمانی است . چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل مقوله ای بسیار گسترده است

چیدمان دکوراسیون امفی تئاتر در هتل
هتل نیز ، که خاص ترین شکل اجتماعات مسکونی و سازمانی به لحاظ اسکان افراد ، خانواده ها و گروه هایی با ملیت ها و فرهنگ های مختلف – است ، نه تنها از این قائده مستثنی نیست بلکه وجود سالن اجتماعات در آن و ابعاد گوناگون طراحی این سالن اهمیت ویژه ای دارد .
سالن آمفی تئاتر ، جدا از معنای لغوی و کاربرد سنتی آن ، اکنون به شکل پیشرفته و مدرن سالن های اجتماعات اطلاق می شود که از صحنه ، پرده ، امکانات و تجهیزات نمایش برخوردار باشند .
هتل های امروزی با توجه به موقعیت و کاربری شان ، نه به سالن اجتماعات سنتی بلکه به سالن آمفی تئاتر نیاز دارند . المان های بسیاری در طراحی داخلی سالن امفی تئاتر در هتل دخیل است . ابتدایی ترین ابعاد آن ، یعنی انتخاب موقعیت جغرافیایی و وسعت این محل ، باید از همان ابتدای طراحی نقشه ساختمانی با توجه به وسعت ساختمان و موقعیت اتاق ها و سایر مکان های اجتماعاتی مانند لابی ، رستوران ، کافی شاپ و … بررسی شوند .

پس از موقعیت جغرافیایی و وسعت ، مهم ترین نکته در طراحی داخلی سالن آمفی تئاتر ، تعیین جهت صحنه ، مساحت صحنه ، وسعت پرده نمایش و گنجایش مهمانان (تعداد صندلی های تماشاگران) است که البته این عناوین نیز تابعی از موقعیت جغرافیایی و جمعیت مسافرین و مهمانان هتل هستند .
در مورد طراحی جایگاه تماشاگران ، اساسی ترین نکته ، توجه به اولویت های کاربری این سالن است .

ظرفیت سالن را می توان با تعبیه ردیف های پشت سر هم صندلی ها پر کرد که در این صورت ، میزان راحتی صندلی ها با توجه به میانگین حجم و وزن هر انسان بزرگسال و نیز رعایت فاصله کافی میان ردیف ها اهمیت می یابد ؛ اما زمانی که قرار است در سالن ، سمینارها و سخنرانی های تخصصی برگزار شود ، لازم است مقابل هر ردیف از صندلی ها ، یک ردیف میز همراه با تجهیزات صدا (بلندگو و …) تعبیه شود و نیازی به بازگویی نیست که نسبت ارتفاع میزها و صندلی ها و در نظر گرفتن سطح کافی میزها با توجه به قوانین ارگونومی بسیار حائز اهمیت است .
جنس میزها معمولا از چوب های با دوام انتخاب می شود تا عوامل محیطی چون گرما و سرما ، رطویت و عوامل انسانی مانند وزن و فشار و … در کوتاه مدت به آن ها آسیب وارد نسازد . صندلی ها نیز پیش تر از جنس چرم تهیه می شدند ، اما اکنون با رویکردهای زیبایی شناسانه و با تبعیت از قوانین ارگونومی ، با ترکیب چوب و پارچه طراحی و تولید می شوند .

لازم به ذکر است در هتل های بزرگ و معتبر که میزبان مدیران شرکت ها و کارشناسان متخصص از دیگر شهرها و کشورها هستند و برگزاری همایش ها و کنگره های تخصصی در آن ها اجتناب ناپذیر است . باید سالن های اجتماعات (آمفی تئاتر) از نوع دوم طراحی شوند و مهمانان از میز و امکانات تبادل اطلاعات برخوردار باشند و مسئله مهم دیگر در طراحی و چیدمان صندلی ها ، تعبیه فضای کافی جهت رفت و آمد است ؛ به طوری که برای تماشاگران ایجاد مزاحمت نکند .
طراحی صحنه (استیج) و تجهیز امکانات نمایش و اجرا نیز به کاربردهای سالن بستگی دارد و در صورتی که در سالن ، نمایش و تئاتر اجرا شود ، باید صحنه از مساحت مناسب ، ارتفاع کافی و فاصله لازم با اولین ردیف جایگاه تماشاچیان برخوردار باشد .

تجهیزات صدا در سالن آمفی تئاتر هتل
یکی از نکاتی که در چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل مورد توجه است سیستم صوتی آن است . تجهیزات صدا نیز با ظرفیت سالن ارتباط مستقیم دارد . سالن های کوچک (با گنجایش کمتر از ۵۰ نفر) چندان نیازی به این گونه تجهیزات ندارند اما در سالن های بزرگ ، به ویژه سالن های آمفی تئاتر هتل های معتبر ، باید هم صحنه و هم جایگاه تماشاگران به تجهیزات تبادل صدا با کیفیت مناسب مجهز باشد .

تجهیزات نور سالن آمفی تئاتر هتل 
این مسئله در مورد طراحی تجهیزات نور نیز صدق می کند . هر چه سالن بزرگ تر و کاربری های آن گسترده تر باشد ، طراحی تجهیزات نور ، سطح بالاتری از تخصص را می طلبد و هم چنین در صورتی که غیر از سخنرانی و همایش ، در سالن ، تئاتر ، کنسرت و برنامه هایی از این دست اجرا شود ، لازم است علاوه بر نورهای عمومی سالن ، به طراحی و تعبیه نورهای موضعی ، رنگی و … نیز توجه کرد .

دیوارهای سالن آمفی تئاتر 
دیوارهای سالن آمفی تئاتر باید همواره به آگوستیک مجهز باشند تا از خروج صدا به بیرون و ایجاد مزاحمت برای ساکنین اتاق ها جلوگیری به عمل آید ، اما می توان در تزئینات داخلی و روکار آن ها از چوب و مصالح دیگر استفاده کرد . زمین نیز معمولا با پارکت ؛ موکت و … فرش می شود تا صدای رفت و آمد در فضای داخلی ، مزاحم اجراکنندگان و تماشاگران نشود .
انتخاب رنگ ها در چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل سلیقه ای ست ، اما معمولا از رنگ های تیره ، خنثی و طرح های تک رنگ و کلاسیک استفاده می شود تا تمرکز حضار را درگیر نسازد .
البته سالن های آمفی تئاتر واقعی – که در آن ها تئاتر و کنسرت برگزار می شود – حتی در هتل ها بر اساس اصول جعبه سیاه (Black Box) طراحی می شوند که در آن ها به المان های مهم در چیدمان و دکوراسیون آمفی تئاتر در هتل به اختصار اشاره شد .

اصول و ضوابط طراحی یک آمفی تئاتر:
ورودی: باید طوری باشد که از تجمع افراد در پشت در جلوگیری شود و افراد بتوانند به راحتی بلیط تهیه نمایند و وارد سالن شوند. از لحاظ ابعادی در هر متر مربع حداکثر ۶ نفر میتواند قرار بگیرد. اگر افراد به صورت خطی قرار بگیرند (صف) هر ۴ نفر ۸۷/۱ متر بصورت طولی فضا نیاز داریم پس نتیجه میگیریم اگر افراد بخواهند وارد سالن شوند بهتر است آنها را بصورت خطی سازماندهی کنیم. سالن انتظار (سرسرا): بعد از ورودی ما فضای سالن انتظار (سرسرا) را داریم. اگر سالن تیاتر ما ۲۰۰ نفر گنجایش دارد حال به ازای ۶ نفر ۱ متر مربع و به ازای ۲۰۰ نفر ۳۴ متر مربع فضا احتیاج داریم البته این در صورتی هست که افراد متراکم قرار گرفته باشند به همین منظور ما ابعاد فوق را در ۳ ضرب کرده و به ۱۰۲ متر مربع تبدیل میکنیم تا افراد به اندازه ی ۲ نفر فضا ی آزاد داشته باشند.

عنصر بعدی که در فضای سرسرا قرار می گیرد coffee break )کافی شاپ) است. برای این فضا برای هر میز ۴ نفره ۷۶/۵ متر مربع فضا احتیاج داریم حال اگر در هر سانس اجرا ۵۰ نفر بخواهند از کافی شاپ استفاده کنند ما احتیاج به ۱۲ میز ۴ نفره داریم یعنی ۲۴/۹۳ متر مربع فضا میخواهیم. در کنار آن ۱۵ متر مربع فضای آشپزخانه و محل فروش می خواهیم. فضای دیگر در سرسرا سرویس های بهداشتی است و از آنجا که جز فضاهای درجه ۳ می باشد نباید در دید کامل قرار گیرد البته بهتر است جایی باشد که به راحتی در دسترس باشد. زیرا جز فضاهای خدماتی است ۱۱/۲۹ متر مربع برای ۸ توالت و دستشویی احتیاج است.

سالن اجرا: در کل حداکثر ظرفیت قسمت تماشاگران به شکل انتخاب شده و محدودیت های صمعی و بصری بستگی دارد که شاخص آنها نوع تولید برنامه است. عوامل دیگر شامل سطوح . خط دید . آکوستیک تراکم رفت . آمد و نیز اندازه و شکل سکو (صحنه) است. طول ردیف: حداکثر ۱۶صندلی به ازای هر راهرو. اگر برای هر ۳-۴ راهرو یک در خروجی جانبی به عرض ۱ متر در نظر گرفته شود به ازای هر راهرو ۲۵ صندلی مجاز است. برای هر تماشاچی نشسته بایدمساحتی برابر با حداقل ۰٫۵ متر مربع در نظر گرفت. این عدد بر گرفته از عرض صندلی ضرب در اصله ی ردیف (حداقل ۰٫۴۵ مترمربع برای هر صندلی) به علاوه ی یک حداقل اضافه ی ۰٫۹ متر ضرب در ۰٫۵ متر یعنی حدودا ۰٫۰۵ متر مربع برای هر صندلی است. حجم فضا: این حجم بر اساس شرایط آکوستیکی به این ترتیب است: تیاترها حدودا ۵-۴ متر مکعب برای هر تماشاچی و اپرا حدود ۸-۶ متر مکعب. (به دلیل تهویه ی هوا حجم نباید کمتر از این باشد)
نسبت های قسمت تماشاگران: دید مطلوب بدون حرکت اما با حرکت جزیی چشم به مقدار حدود ۳۰ درجه دید مطلوب با حرکت جزیی سر و حرکت جزیی چشم به مقدار حدود ۶۰ درجه حداکثر زاویه ی ادراکبدون حرکت سر حدودا ۱۱۰ درجه به حرکت کامل سر و شانه ها میدان درک ۳۶۰ درجه نیز امکان پزیر است.

فضاهای خدماتی پشت سن: اتاق تعویض لباس: یکی از فضاهای کاربردی و اصلی سالن می باشد در طراحی این فضا باید دقت شود که این فضا به عنوان یک فضای خصوصی به حساب می آید و باید تمامی حریم های آن بخصوص برای خانم ها حفظ شود. مقدار فضای لازم برای هر نفر ۵ متر مربع و برای ۶ نفر با ۸ کمد ۴۵ متر مربع می باشد. نکته ی دیگر وجود انبار لباس است که ۵٫۷ متر مربع می باشد.
اتاق گریم: این فضا باید با سن در رابطه ی مستقیم عاری از صدا و دارای نور کافی باشد. محیطی که یک گریمور نیاز دارد تا بتواند به راحتی اطراف بازیگر حرکت کند و تمام کار خود را زیر نظر داشته باشد ۲۸/۲ متر مربع میباشد که با این حساب ما برای کار ۳ گریمور به طور هم زمان کنار هم ۷۲/۶ متر مربع فضا می خواهیم. همچنین وجود سرویس دستشویی در این فضا ضروری می باشد.

اتاق نور و صدا: این فضا که بین نور پرداز و صدا بردار مشترک است باید دید مستقیم با قسمت اجرا داشته باشد که معمولا در جا نمایی این فضا آن را در قسمت پشت سالن در ارتفاع قرار می دهند همانند اتاق آپارات در سینما. حداقل فضا برای نور پرداز با دستگاه پرژکتور و ۴ نور انداز ۶ متر مربع و برای صدا بردار با دستگاه تنظیم و ضبط صدا ۵ متر مربع می باشد همچنین پلکان های ارتباطی هم باید در نظر گرفت اما یک انبار به اندازه ی ۱۲ متر مربع الزامی است. اتاق کارگردان: که در کنار سن قرا می گیرد تا کارگردان در هنگام اجرا بطور مستقیم به نحوی که دیده نشود با سن در ارتباط باشد. ابعاد آن ۹ متر مربع می باشد. ا

اتاق گروه موسیقی: یکی از بخش های مهم یک کار تیاتر اجرای ملودیهای منظم در سکانسهای مختلف است. به همین منظور بهتر است کار گروه موسیقی همراه با تیاتر پیش رود برای همین ما فضایی را برای گروه موسیقی در نظر می گیریم. فضای گروه موسیقی باید بصورتی چیدمان شود که سرپرست تمام گروه را زیر نظر داشته باشد و همچنین در قسمت کم صدا قرار گیرد و حتما یک فضا برای نگهداری ساز به ابعاد ۴ متر مربع داشته باشد. ابعاد مناسب برای گرهه موسیقی ۱۶ متر مربع است. : فضای که گروه قبل از اجرا آنجا تمرکز و بعد از اجرا آنجا استراحت می کند. فضای کافی برای ۸ کاناپه و میز ۶ متر مربع است پس برای یک گروه ۱۶ نفره ما ۴۰ متر مربع فضا می خواهیم. اتاق مطالعه: قسمتی که گروه در آن استقرار می یابد و ضمن خواندن سناریو باهم شروع به تمرین کار هم می کنند. مقدار فضای کافی برای مطالعه ی ۲۰ نفر ۴۲ متر مربع است. اتاق مصاحبه: فضای لازم ۱۶ متری است که شامل ۱ میز و ۱۰ صندلی است.
اتاق آرشیو: ۱۶ متر مربع برای اتاق بایگانی آرشیو که ۱۵ فایل را در خودش جا می دهد و ۹ متر مربع اتاق برای مسول اتاق آرشیو و ۲۰ متر مربع هم برای مرکز اسناد سالن نیاز است. بخش خدماتی: موتورخانه: این قسمت باید در جایی باشد که بتواند به همه سالن سرویس دهد. ابعاد مورد نظر برای سالن ما ۵۰ متر مربع است. انبار مرکزی: به دلیل این که معمولا هر بخش یک انبار دارد ما فضای بزرگی را برای انبار مرکزی نمی خواهیم مقدار ابعاد لازم ۲۵ متر مربع است.

اتاقهای جلسات باید، علیرغم ناتواناییهای حرکتی و عملکردی برای همه قابل دسترسی باشند. درهای اتاقها باید حداقل ابعاد مورد نیاز را داشته باشند. مسیرهای حرکتی در اتاقهای جلسات باید خالی از موانع باشند، و برای استفاده افراد با صندلی چرخدار و یا ابزار کمکی حرکتی مناسب باشند.
 میزها باید فضای مناسب برای جای دادن زانو، برای افراد با صندلی چرخدار داشته باشند. نورپردازی به رنگ نور طبیعی، یکی از جنبه های طراحی است که کاربری را برای همه، بخصوص افراد با مشکلات بینایی تقویت می کند. در جایی که خیرگی در اثر بازتاب می تواند مشکل ساز باشد، مانند جاهایی که پنجره های وسیع در مجاورت کفپوشهای بازتاب کننده قرار گرفته اند، باید تسهیلات لازم برای تامین سایبانهایی که قابل جمع شدن باشند، انجام گیرد. همه افراد به خصوص آنان که مشکلات شنوایی دارند، از داشتن محیطی آرام از لحاظ صوتی، سود خواهند برد- نوفه زمینه از تجهیزات مکانیکی مانند فنها، باید به حداقل برسند. اتاقهای جلسات باید به وسایل کمکی شنوایی و تلفنهای مخصوص برای افراد با مشکلات شنوایی مجهز شوند. در جایی که رمپهای دائمی برای سطوح مرتفع سخنرانی/ارائه، تامین نشده است، یک رمپ قابل حمل باید وجود داشته باشد. 

سالــن جلسات:

ضوابط اتاق جلسات
مسیرهای دسترسی اصلی داخل اتاقهای جلسات حداقل 920 میلیمتر عرض داشته باشد.
مسیرهای دسترسی اصلی داخل اتاقهای جلسات حداقل 1100 میلیمتر عرض داشته باشد.
فضاهای نشستن برای افراد با صندلی چرخدار دارای فضای بازی با حداقل ابعاد 750*1200 میلیمتر باشد (480 میلیمتر از 1200 می تواند در زیر میز به عنوای جای زانو باشد).
فضاهای نشستن برای افراد با صندلی چرخدار دارای فضای بازی با حداقل ابعاد 760*1370 میلیمتر (480 میلیمتر از 1370 می تواند در زیر میز به عنوای جای زانو باشد)، و جای زانو حداقل 750 میلیمتر عرض، 685 ارتفاع و 480 عمق باشد.
فضاهای نشستن با صندلی چرخدار مسطح باشند و در مجاورت مسیرهای دسترسی قرار گیرند. مسیرهای دسترسی با فضای مورد نیاز با صندلی چرخدار، مشترک نباشد.
فضای نشستن با صندلی چرخدار جزئی از طرح فضاهای نشستن اتاق باشند.
بالای پیشخوانها و میزها در ارتفاع 710-865 میلیمتر باشد.

میزان روشنایی در سطوح کار حداقل 200 لوکس باشد.
کلیدها و کنترلها در ارتفاع 400-1200 میلیمتر از کف قرار گرفته و دارای محوطه آزاد با حداقل ابعاد 760*1370 میلیمتر در مقابلشان باشند.
کلیدها و کنترلها با یک دست بدون نیاز به فشار دادن یا چرخاندن مچ دست قابل کاربری باشند.
کلیدها و کنترلها دارای تضاد رنگی با سطحی که بر آن قرار گرفته اند باشند.
میزان روشنایی در محل کلیدها  و کنترلها حداقل 100 لوکس، و در جایی که نیاز به خواندن دارند 200 لوکس باشد.
ابزار کمکی شنوایی موجود باشد.
اتاق دارای سکوی برآمده سخنرانی نباشد.
یا یک رمپ با لبه های محافظت شده، با شیب کمتر از 1 به 12 (3/8%) برای دسترسی به سکوی برآمده تامین شود.
مسیرهای قابل دسترسی معلولین داخل اتاق جلسات علامتگذاری شوند. (به قسمتM  برای استانداردهای علائم دسترسی معلولین، مراجعه شود)

هتــــــــل
اسپیناس پالاس
تهران

امفی تئاتر هتــــــــل
اسپیناس پالاس
تهران

اتاق جلسات هتــــــــل
اسپیناس پالاس
تهران

پایان
کانال تلگرامی

بانک پاورپوینت های مهندسی رشته عمران و معماری @Bankpptmohandesi


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود