تارا فایل

پاورپوینت مستند سازی اقدامات شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی


مستند سازی اقدامات شرکت مادرتخصصی عمران وبهسازی
در محورهای فرهنگی تاریخی دربند-سرکوچه یخچال
و بنی طبا-نقشینه

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
معرفی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران

شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری به عنوان یکی از سازمان های فنی، اجرایی و مدیریتی وزارت مسکن و شهرسازی با رسالت تجدید حیات شهری و نیل به شهر پایدار و مشارکتی در سال 1376 تاسیس شد. توسعه درونی با برنامه ریزی و مدیریت بهینه استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود شهری و مورد نیاز آتی در محدوده قانونی شهرها، هویت بخشی و احیای معماری و شهرسازی ایرانی – اسلامی از طریق اصلاح سیمای شهر به منظور با شکوه سازی محیط زندگی شهری، ساماندهی و انتظام بخشی به فعالیت ها، جمعیت و فضا در جهت ایجاد تعادل اقتصادی، اجتماعی و کارکردی در فضاهای زندگی بافت های شهری و نهایتا ارتقا کیفیت محیط شهری از جمله مهمترین اهداف سازمان است.
اهداف شرکت:
هدف از تشکیل شرکت، راهبری و ساماندهی فعالیت های تصدی دولت از طریق شرکت های زیرمجموعه در زمینه احیاء بهسازی و نوسازی بافت های قدیمی، فرسوده و ناکارآمد شهری و همچنین مدیریت استفاده بهینه از امکانات مذکور در جهت توسعه درونی شهرها و ارتقای محیط زندگی شهری در چارچوب سیاست های وزارت مسکن و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و توسعه و ترویج فعالیت های فوق الذکر از طریق مشارکت شهرداری ها ، ساکنان و مالکان بافت های مزبور و اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد.
وظایف شرکت :
– کنترل و نظارت بر تهیه و اجرای طرح های عمران شهری و الگوسازی در جهت تحقق اهداف شرکت با رعایت قوانین و مقررات مربوط
– کنترل و نظارت بر مدیریت و ساماندهی مشارکت های مردمی اعم از مالکان و ساکنان واقع در طرح ها و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی
– جلب، هدایت و تجهیز منابع مردمی و غیردولتی جهت اجرای پروژه های بهسازی و نوسازی شهری از قبیل مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی با تشکیل شرکت های سهامی عام و نظایر آن، انتشار اوراق مشارکت وتحصیل وام از موسسات اعتباری، پولی و سیستم بانکی با رعایت قوانین و مقررات مربوط
– عقد قرارداد برای استفاده از خدمات و منابع موسسات و شرکت های خارجی با رعایت قوانین و مقررات
– مدیریت بر امور خرید، فروش، نقل و انتقال، اجاره و استیجاره، تجمیع و تفکیک، احداث بنا بر روی املاک و مستحدثات موضوع فعالیت شرکت و واگذاری املاک و اراضی معوض که از طریق شرکت های زیر مجموعه انجام می شود.
2

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
معرفی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران

– آزادسازی و تملکات ضروری برای اجرای طرح های موضوع شرکت که بنا به ضرورت بر اساس لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه های عمومی ، عمرانی و نظامی دولت مصوب 17/11/1385 شورای انقلاب صورت می گیرد.
– انجام فعالیت های آموزشی ، مطالعاتی ، فرهنگی و ارتقاء و توسعه منابع انسانی مرتبط با اهداف شرکت
– ارایه راهکارهای مناسب جهت جلوگیری از رشد بی رویه شهرها از طریق شناسایی معضلات شهری مربوط به بافت های حاشیه ای و استفاده از ظرفیت های توسعه درونی این مناطق به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران جهت تصویب و ابلاغ به دستگاه های مرتبط
– مدیریت ، توسعه و تجهیز منابع مالی جهت بهسازی و نوسازی بافت های قدیمی و فرسوده شهری و استفاده بهینه از این منابع از طریق برقراری تسهیلات و گردش منابع مالی فی مابین شرکت و شرکت های زیرمجموعه
– بررسی و مطالعه در زمینه تجربیات سایر کشورهای جهان و انتخاب روشهای برتر و بهینه، آموزش و ترویج شیوه های برگزیده و اصول مرتبط با اهداف شرکت بین مدیران شهری ، شهرداریها و عمومم ساکنان بافت ها
– مدیریت و ایجاد هماهنگی بین شرکتهای زیرمجموعه و هدایت آنها در جهت سیاستها و برنامه های مصوب دولت و وزارت مسکن و شهرسازی
– بررسی و ارائه پیشنهادهای لازم در زمینه راهبردها ، سیاستها ، برنامه های بلند مدت و میان مدت ، ضوابط و مقررات و دستورالعملهای لازم مرتبط با بهسازی و نوسازی بافتهای قدیمی و فرسوده شهری و توسعه درون زا به وزارت مسکن و شهرسازی به منظور سیر مراحل تصویب در مراجع ذیصلاح و همچنین انجام عملیات لازم به منظور نظارت بر اجای آنها به نمایندگی وزارت مسکن و شهرسازی درچارچوب قوانین و مقررات
– پیشنهاد و پیگیری درخواستهای عمومی حوزه مرتبط با موضوع فعالیت شرکت ازدولت
– انجام هرگونه عملیات مالی ، معاملات ، سرمایه گذاری ، تشکیل شرکت ، مشارکت در موسسات و شرکتهای دیگر که مرتبط با موضوع شرکت باشد با رعایت قوانین و مقررات مرتبط.
اقدامات و تجربیات شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در شهر آران و بیدگل را در بندهای آموزش، ابزار سازی، اطلاع رسانی، توسعه کارهای مشترک، نهادسازی، مطالعات و پژوهش، بانک اطلاعات، مستندسازی بیان می شود.
2

ویژگیهای جغرافیایی و اقلیم منطقه:
موقعیت شهرستان آران و بیدگل :
– این شهرستان بین 51 درجه و29 دقیقه طول شرقی و 34 درجه و 14 دقیقه عرض شمالی واقع است .
شهرستان آران و بیدگل در شمال ترین نقطه استان اصفهان قرار دارد که از جنوب به کاشان، از شرق به ابوزیدآباد و کویرات، از غرب به نوش آباد و از شمال به کویر مرکزی ایران و دریاچه نمک منتهی می شود..
– مساحت آن 6051کیلومتر مربع ، معادل6/5 درصد مساحت استان می باشد . این شهرستان متشکل از دو بخش کویرات و مرکزی ، چهار شهر ، سه دهستان و چهل و چهار آبادی دارای سکنه است .
ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 912 متر است .
این شهرستان با وسعت 6051 کیلومتر مربع از شمال به دریاچه نمک و استانهای سمنان و قم ، از غرب به شهرستان کاشان ، از جنوب به نطنز و از شرق به اردستان محدود و از طریق دو جاده اصلی به کاشان و شبکه راه های اصلی کشور مرتبط می شود. آب و هوای این منطقه گرم و خشک با تابستان های گرم و سوزان و زمستان های سرد و خشک بوده و حداکثر دمای هوا در تابستان به 48 درجه سانتیگراد و حداقل برودت هوا در زمستان به 7 درجه سانتیگراد می رسد .به لحاظ کویری بودن منطقه ، 1900 کیلومتر مربع ( 31 % درصد مساحت شهرستان ) در تپه های شنی قراگرفته که در اصطلاح محلی به آن بند ریگ می گویند . در اعماق و سطح زمینهای نواحی شمال شهرستان معادن غنی و فراوانی وجود دارد که مهمترین آنها حوزه های وسیع نفت و دریاچه نمک با وسعت 2000 کیلومتر مربع می باشد . و در حاشیه آن ، معادن خاک رس مرغوب . شن و ماسه نرم . کائولن . سولفات سدیم . سیلیس . باریت و خاکهای صنعتی وجود دارد که در صنایع نسوز و سرامیک سازی . شیشه . ریخته گری . مواد شوینده. آلیاژها و صنعت پزشکی در داخل وخارج کشور کاربرد فراوانی دارد.نواحی مرزی آران و بیدگل به علت شرایط نامناسب خاک و کمبود آب رونق چندانی نداشته به ویژه با خشک بودن قناتهای منطقه ، اکثریت اهالی به قالی بافی روی آورده ، به طور ی که بر اساس سرشماری 1370 تعداد دارهای قالی شهرستان آران و بیدگل بیش ازده هزار دستگاه بوده است . آنچه درباره پیشینه آران و بیدگل می توان گفت این است که پس از ویرانی شهر باستانی سیلک (که تمدن 7 هزار ساله دار د ) د راثر حوادث و تحولات گوناگون ، آبادیهای کوچک و بزرگی به صورت قلعه و حصار پدید آمد و منطقه وسیعی به نام چهل حصاران شهرت یافت ، سپس هر یک از قلعه ها به مناسبتی نامگذاری شد .
مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
3

موقعیت جغرافیایی، اقلیمی شهرستان:
شهر آران و بیدگل در 6 کیلومتری شمال شرقی کاشان و به فاصله حدود 200 کیلومتری شهر اصفهان واقع گشته و از طرف شمال این شهر به فاصله 40 کیلومتری دریاچه نمک قرار دارد. آب و هوای منطقه کویری است، فصل تابستان آن از نیمه خرداد تا آبانماه به طول می انجامد و هوا بسیار گرم و سوزان است و فصل زمستان آن که از نیمه آذرماه تا پایان اسفندماه طول می کشد، سرد و خشک وعمر فصل های بهار و پائیز کم است . این شهر اگر چه در دهه های گذشته به صورت دو روستای مجزا از هم بوده اند ولی به واسطه رشد جمعیتی بالای این دو روستا در دهه 60 این دو روستا کاملاً بهم چسبیده و تشکیل شهر آران و بیدگل را داده اند یکی از خصوصیات اقلیمی منطقه آران و بیدگل و از جمله عوارض طبیعی مخل منطقه وزش بادهای غبار آلود است که بر معماری و شهرسازی این منطقه بسیار تاثیر گذار بوده است بطوریکه منطقه آران در سمت غربی و شمال غربی شهر دارای بادهای گرم و غبار آلود بوده و این سبب بوجود آمدن بادگیرهای یکطرفه در آن محدوده شده است در حالیکه منطقه بیدگل، دارای بادگیرهای دو طرفه و چهار طرفه می باشد لیکن باز نیز نمی توان وجه تمایز خاصی بین آران و بیدگل از جهت معماری و شهرسازی قائل شد. یکی دیگر از عوامل مخل طبیعی که گاهاً بر معماری و شهرسازی منطقه تاثیر گذاشته است جاری شدن سیل و آب گرفتگی فضاهای مسکونی اطراف شهر هر چند دهه یکبار می باشد.

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
4

وضعیت بافت فرسوده شهری
محدوده های مرکز شهرها که عمدتاً بافت قدیم و تاریخی شهرها را شکل می دهند عمده بافت فرسوده شهرها را شکل می دهند و غالباً به دلایل عمده ذیل که بر دو عنصر مهم فضای شهری، یعنی کالبد و فعالیت رخنه می کند، باعث فرسودگی نسبی یا کامل بافت ها می شود.
توضیح اینکه بافت قدیم آران و بیدگل بیشتر فرسودگی ها بر کالبد بناها اثر گذاشته و هنوز بطور کامل فعالیت ها در بافت قدیم مختل نشده، ولی با روندی که در حال حاضر وجود دارد و عدم توجه و برنامه ریزی در این راستا فعالیت در بافت نیز مختل خواهد شد که فرسودگی به درجه کمال خود خواهد رسید.
عمده دلایل فرسودگی بافت در شهر آران و بیدگل
الف- پایین بودن توان اقتصادی مردم ساکن بافت
ب- تکثّر مالکیت ها در غالب واحدهای موجود بافت
ج- نبود علم کافی و نبود مجریان مجرب و ماهر در جهت احیاء و بروز کردن فضاها در بناهای قدیمی بافت.
د- پایین رفتن سطح امنیت اجتماعی به لحاظ مختلف از جمله سکنی و رفت و آمد افراد متعاد- قاچاقچی و اوباش در بافت و ابنیه متروکه آن.
ه- متروکه شدن و تعطیلی واحد های خدماتی و رفاهی در دسترس در بافت فرسوده.
و- نبود دسترسی های مناسب و سریع و ماشین رو به واحدهای مسکونی در بافت.
بر اثر تحقیق صورت گرفته در مطالعه بافت قدیم شهر که در سال 1384 صورت گرفت بیشتر از یک سوم ساکنین بناهای بافت قدیم شهر آران و بیدگل مستاجرین افغانی و غیر بومی شهر و یا مردم کم بضاعت شهر هستند که علاوه بر اینکه هیچ عرق و علاقه ای در جهت بهسازی و مرمت بنای محل سکونت خود ندارند در جهت تخریب و فرسایش بنا بطور نا خودآگاه اقدام می کنند.
رسیدگی و توجه و مطالعه در خصوص بافت های فرسوده شهری استان اصفهان همانند سایر نقاط کشور از اوایل سال 1384 شروع گردید و طی مطالعات انجام شده تا اواخر سال 1385 در بیشتر از 43 شهر استان مطالعات در جلسات فنی مطرح و محدوده های بافت فرسوده آنها به تصویب کمیسیون ماده پنج استان، کار گروه و شورای برنامه ریزی و توسعه ی استان رسید.
از جمله این شهرها، آران و بیدگل نیز مورد مطالعه قرار گرفت و محدوده 12/33 هکتاری داخل بافت قدیم 7/114 هکتاری جزء بافت فرسوده به تصویب رسید.
البته با توجه به شاخص های سه گانه مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران(ریزدانگی- نفوذناپذیری و کیفیت ابنیه) وسعت بافت فرسوده شهر آران و بیدگل بیشتر از مساحت اعلام شده است که نیاز هست مجدداً مورد بازنگری و مطالعه قرار گیرد.
در کروکی همین صفحه محدوده بافت فرسوده مصوب شهر آران و بیدگل در محدوده کل بافت آمده است. تقریباً تمام بناهای تاریخی و واجد ارزش و یا میراث شهری در آران و بیدگل در محدوده بافت فرسوده قرار دارند و لذا توجه به رسیدگی و نوسازی و بهسازی بافت چه به لحاظ حفظ میراث فرهنگی و تاریخی شهر و چه به لحاظ احیاء و زنده کردن بافت اهمیت می یابد.
تعداد بیش از40 اثر ثبت شده و بیش از200 اثر و بنای واجد ارزش و تاریخی ثبت نشده در محدوده 7/114 هکتاری در بافت قدیم رقم قابل ملاحظه ای است و نشان از ارزش والای میراثی محدوده بافت دارد.

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
9

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
– محور دربند- سرکوچه یخچال

فازهای اجرائی این محور به ترتیب زیر می باشد که بر مبنای طراحی های انجام شده شکل گرفته است:
1- سردر ورودی
2- گذر اصلی
3- آب انبار سرکوچه یخچال
4- بازارچه سرکوچه

31

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
سردر ورودی:
طراحی و اجرای سردر ورودی محور که به محوطه روبروی حسینیه دهنو (حضرت ابوالفضل (ع))
دید دارد تعریفی است از شروع محور تاریخی که در برگیرنده محلات تاریخی دربند، چهارسوق
بازار و میدان بزرگ است.
این سردر با ساختار معماری مدرن امروزی و به شکل و کالبد قدیمی طراحی شده و قالب طرح آن
بر اساس پیش ورودی های عبور عابر پیاده و خودرو می باشد.

32

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
آب انبار سرکوچه یخچال

یکی از آثار ارزشمندی که در مسیر محور بازسازی شده قرار گرفته است آب انبار سرکوچه می باشد
که دارای دو پاشیر و مخزن شبستانی است، این بنا طی چندین سال گذشته چندین بار مورد مرمت
قرار گرفته که اهم فعالیت های صورت گرفته به قرار زیر است:

– دوخت و دوز دیواره ها و راه پله پاشیر منتهی به محور (جبهه جنوبی)
– بازسازی سردر ورودی پاشیر جنوبی
– بازسازی بادگیرهای مخزن آب انبار
– مرمت و بازپیرایی پوشش مخزن و لایروبی آن
– ختایی فرش پشت بام مخزن و بدنه سازی دیواری محاط آب انبار
– بازسازی سردر ورودی فرعی (جبهه شمالی)
– سبک سازی رویه پوشش راه پله جنوبی و ایجاد سقف کاذب بر روی آن
– نماسازی دیوار جبهه شرقی آب انبار متصل به دیوار بنای مسکونی مجاور
– کف سازی و نماسازی برف انداز جبهه غربی بنا
– ساخت کلاه فرنگی بر روی روزن های بالای مخزن

45

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
– مراحل بازسازی سردر جنوبی و بادگیرهای آب انبار
47

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
بازارچه

بازسازی بازارچه در انتهای این گذر بر اساس شواهد موجود معماری یکی از مهمترین
اقدامات مرمتی درون بافت تاریخی محسوب می شود که در نوبه خود قابل تحسین است. این
بازارچه بر اساس طرح از پیش تعیین شده در جایگاه قدیم خود ساخته شده لیکن فرم و شکل
کنونی آن با توجه به ساختار جدید معماریش متفاوت تر و کارآتر است.
مراحل کارگاهی این بازارچه و میدان انتهایی آن که ادامه ساختمان بازارچه است شامل:

– تملک و آزاد سازی عرصه در دست ساخت
– پی ریزی و ستون گذاری و در نهایت کلاف بندی پوشش آجری طاق چشمه ها
– دیوارگذاری و ساخت طاق چشمه های بازارچه
– ایزولاسیون پوشش فضاها
– طراحی و بازسازی میدان انتهایی بازارچه، همگون و همتراز با آن

50

هشتی قدیم مجموعه طباطبایی ها

هشتی تاریخی مجموعه طباطبائی ها که در واقع فضای تقسیم چهار خانه اطراف خود است پس از
سردر ورودی و دو طاق چشمه چسبیده بدان در مسیر محور تاریخی بنی طباء- بازار ساطع قرار
گرفته است. این هشتی دارای سه ایوان در طرفین شرقی و غربی و جنوبی بوده و دارای درب های
چوبی درچهار گوشه خود می باشد. بر طبق طرح و برنامه قبلی، به دلیل قرار گرفتن این فضا در
محور تعریف شده، ایوانچه جنوبی به سمت دو طاق چشمه باز شده است.
از جمله اقدامات مرمتی صورت گرفته در این فضا به موارد ذیل می توان اشاره نمود:

– بازسازی اشکوبه ورودی شمالی هشتی
– مرمت و بازسازی ایوانچه غربی به اسلوب ایوانچه شرقی بجا مانده
– مرمت بخاری و فضای درونی ایوانچه شرقی
– ازاره چینی پای دیوارهای هشتی
– مرمت و بازسازی رسمی بندی پوشش فضایی هشتی
– اندود سیم گل فضای درونی هشتی
– کف سازی و شیب بندی آن
مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
76

– نمایی از فضای درونی هشتی مجموعه طباطبائی ها – دید به جبهه جنوبی
– نمایی از فضای درونی هشتی مجموعه طباطبائی ها – دید به جبهه شرقی
مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
78

گذر بنی طباء و هشتی آقا شهاب

گذر بنی طباء که از هشتی طباطبائی ها تا هشتی حاج آقا شهاب ادامه دارد دارای دو بدنه تاریخی
و نوساز است که سمت غربی آن که به خانه بنی طباء و آب انبار حاج آقا شهاب متصل است قدیمی
بوده و نیاز به پیرایش و مرمت دارد لیکن سمت شرقی آن بر طبق طرح به سبک قدیم بازسازی شده
است. در انتهای گذر بنی طباء، هشتی آقا شهاب در محل قدیم ان ساخته شده که برای عبور و مرور
وسائل نقلیه با ابعاد بزرگتر طراحی و اجراء شده است.
مراحل کارگاهی گذر بنی طباء به قرار زیر است:

– اندود و ازاره چینی دیوارهای قدیمی سمت شرقی گذر
– قاب بندی و اندودکاری دیوارهای نوساز خانه های سمت غربی گذر
– مرمت و بازسازی ساباط میانی گذر
– ساخت دیوار و قاب بندی شده سمت غربی گذر در امتداد هشتی حاج آقا شهاب
– اجرای هشتی حاج آقا شهاب در مکان قدیم آن با تناسبات جدید و از پیش طراحی شده
مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
79

– نمائی از هشتی حاج آقا شهاب و دیوارهای دو طرف گذر پس از مرمت و بازسازی
– نمائی از گذر بنی طباء پس از اقدامات مرمتی انجام شده- دید از جنوب
مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
85

آب انبار حاج میرزا آقا شهاب

بنای تاریخی آب انیار حاج آقا شهاب متعلق به مجموعه طباطبائی بوده و از جهت اجتماعی مورد توجه
مردم محله درب مختص آباد می باشد، این اثر هم اکنون دارای کارائی گذشته خود است و به همت
مردم محل تابحال به آسیب و تخریب کمتری دچار شده است.
بازسازی ناشیانه بادگیرهای آب انبار و دخل و تصرفات انسانی که در این بنا شده بود و ناهمگونی ایجاد
شده با محور فرهنگی تاریخی بنی طباء سبب شد تا اقدامات اساسی در راستای حفظ و ماندگاری آن
صورت گیرد، مرمت بازپیرایی و بازسازی بادگیرهای آن از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته می باشد.
اقدامات صورت گرفته در جهت حفظ و ماندگاری این بنا شامل موارد زیر می باشد:

– حذف و پاکسازی بادگیرهای موجود
– استقرار بادگیرهای طراحی شده در مکان قبلین خود
– تخریب یکی از چشمه های مخزن و بازسازی دوباره آن
– بدنه سازی دیوار بیرون و نماهای درونی پشت بام آب انبار
– کف سازی و شیب بندی پشت بام مخزن آب انبار
– طراحی و ساخت سردر ورودی بنا
– بندکشی و دوخت و دوز راه پله آب انبار
– الحاق بازشویی از هشتی حاج آقا شهاب به راه پله آب انبار با توجه به تصرفات انسانی و تغییراتی که
در سردر ورودی و راه پله آب انبار صورت گرفته بود.
مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
86

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
– نمائی از پشت بام و بادگیرهای آب انبار حاج آقا شهاب پس از بازسازی
90

مستند سازی پروژه محورهای دربند و بنی طباء شهر آران وبیدگل
هشتی نقشینه

مجسد مقشینه واقع در محله درب مختص آباد، در گذشته در کنار بناهای دیگری چون حوضخانه،
مغازه ها، عصارخانه، بازارچه و … به عنوان مرکز محله محسوب می شده و علاوه بر قدمت تاریخی،
دارای ارزش کالبدی و ساختاری در کنار دیگر آثار ارزشمند اطراف خود بوده است، متاسفانه از بناهای
مجاور مسجد نقشینه دیگر اثری باقی نمانده است، بنابراین با طراحی بازارچه و هشتی مرتبط بین
سه گذر در فاصله حدود 15 متری از مسجد و تداوم آن تا روبروی مسجد اولین گام در زنده کردن
فضای قدیم مجموعه برداشته شده است.
مبنای طرح هشتی بر اساس راستای کوچه های منتهی به محل ساخت هشتی می باشد و ساختمان
هشتی و راسته بازارچه با مصالح جدید و بتن آرمه بنا شده است.
از جمله اقدامات انجام شده در این راستا ساخت هشتی و ابتدای راسته های بازارچه می باشد که
مراحل ان به قرار زیر است:

– پلان ریزی هشتی و بازارچه ها در میان گذر ارتباطی نقشینه
– پی کنی و شفته ریزی هشتی و راسته بازارچه
– بتن ریزی پی و ستون فضاهای هشتی و بازارچه
– ساخت دیوارها و پوشش فضاها

91


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود