تارا فایل

پاورپوینت مبحث 5 مقررات ملی



مبحث 5 مقررات ملی

فهرست مطالب
سنگدانه ها
سیمان و فرآورده های آنها
مواد افزودنی شیمیایی بتن
آهک و فرآورده های آنها
گچ و فرآورده های آن
ملات های ساختمانی
فلزها و مصالح جوشکاری
چوب و فرآورده های آن
قیر و قطران
شیشه
رنگ و پوشش های ساختمانی
عایق های رطوبتی
عایق های حرارتی
پلیمرهای ساختمانی
نانومواد

مقدمه
هدف از ارائه مباحث
دسته بندی مصالح
استانداردها
ویژگی ها و مشخصات فنی
تایید کیفیت
مطابقت با استاندارد
استفاده مجدد
مصالح و فرآورده های جدید
انبارکردن
ساخت و تولید در کارگاه
آجر
بلوک های سفالی توخالی
کاشی سرامیکی
سنگ ساختمانی

مقدمه
مقررات ملّی ساختمان
مجموعه ای است از ضوابط فنی، اجرایی و حقوقی لازم الرعایه در طراحی، نظارت و اجرای عملیات ساختمانی اعم از تخریب، نوسازی، توسعه بنا، تعمیر و مرمت اساسی، تغییرکاربری و بهره برداری از ساختمان که به منظور تامین ایمنی، بهره دهی مناسب، آسایش، بهداشت وصرفه اقتصادی فرد و جامعه وضع می گردد.
مقررات ملّی ساختمان در کشور
در کشور ما و در کنار مقررات ملّی ساختمان، مدارک فنی دیگر از قبیل آیی ننامه های ساختمانی، استانداردها و آیین کارهای ساختما نسازی، مشخصات فنی ضمیمه پیمان ها و نشریات ارشادی و آموزشی توسط مراجع مختلف تدوین و انتشار می یابد که گرچه از نظر کیفی و محتوایی حایز اهمیت هستند، اما با مقررات ملّی ساختمان تمایزهای آشکاری دارند. وزارت راه و شهرسازی در اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تدوین و بازنگری مباحث مقررات ملّی ساختمان را با رویکرد توجه به شرایط اقلیمی و اجرایی کشور واقتصادی و معیشتی مردم در دستور کار خود قرار داده است.

مقدمه
وظیفه شهرداری در اجرای مقررات ملّی
شهرداریها بعنوان دستگاه مسئول عهدهدار کنترل ساخت و ساز در شهرها مهمترین وظیفه را در رعایت مقررات ملّی ساختمان بر عهده دارند که میبایست با همکاری سازمانهای نظام مهندسی ساختمان و سازمان ملّی استاندارد ایران و همچنین با استفاده از کمک تشکلهای حرفهای نسبت به ترغیب و تشویق استفاده از روشهای نوین ساخت و حفاظت از طرحهای بالادستی شهری در این خصوص اقدام کنند.

هدف از ارائه مباحث:
هدف:
ارائه مشخصات فنی مواد، مصالح و فرآورده های ساختمانی به منظورحفظ ایمنی، بهداشت، محیط زیست، دوام مناسب و صرفه اقتصادی در ساختمان است.

با توجه به زلزله خیز بودن ایران بایستی برای سبک سازی و کاهش جرم ساختمان، مصالح مقاوم و سبک با حداکثر نسبت مقاومت به وزن به کار برده شود، تا علاوه بر ایمنی بیشتر، تاثیر زلزله بر ساختمان نیز کاهش یابد. همچنین با توجه به ضرورت حفظ محیط زیست، تولیدکنندگان و مصر فکنندگان می بایستی در استفاده مجدد، بازیافت و بازیابی مواد، مصالح و فرآورد ههای ساختمانی با رعایت ضوابط اهتمام ورزند.

دسته بندی مصالح
– ملات های ساختمانی
– فلزها و مصالح جوشکاری
– چوب و فرآورده های آن
– قیر و قطران
– شیشه
– رنگ و پوشش های ساختمانی
– عایق های رطوبتی
– عایق های حرارتی
– پلیمرهای ساختمانی
– نانومواد

– آجر
– بلوک های سفالی توخالی
– کاشی سرامیکی
– سنگ ساختمانی
– سنگدانهها
– سیمان و فرآورده های آنها
– مواد افزودنی شیمیایی بتن
– آهک و فرآورده های آنها
– گچ و فرآورده های آن

استانداردها
مواد، مصالح و فراورده های ساختمانی باید از نظر ویژگی ، مشخصات فنی و روشهای آزمایش منطبق با استانداردهای ملّی ایران و معیارهای پذیرفته در هر بخش از این مبحث باشد.

ویژگی ها و مشخصات فنی
تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد، مصالح و فراورده های ساختمانی باید ویژگی ها و مشخصات فنی آنها را برابر استانداردهای مربوط و معیارهای پذیرفته شده در این مبحث، معتبر بشمرند و درصورت درخواست مصرف کننده؛ تولیدکننده، توزیع کننده و یا واردکننده ملزم به ارائه مشخصات است.

تایید کیفیت
کنترل ویژگی های مواد، مصالح و فراورده های ساختمانی، تطابق آن با استانداردهای مربوط، اعلام مشخصات و اظهار نظر مقایس های، با سازمان ملّی استاندارد یا آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده از سوی آن سازمان از طریق پروانه کاربرد نشان استاندارد است.

مطابقت با استاندارد
طراحان و مجریان با توجه به محدوده کاربرد مصالح مورد نظر باید، در نقشه ها و مدارک فنی مربوط، ویژگی ها و مشخصات فنی مواد، مصالح و فرآورده های ساختمانی را تعیین کنند.

استفاده مجدد
استفاده از مواد، مصالح و فرآورده های ساختمانی مستعمل، در صورت مطابقت مشخصات فنی آنها با معیارهای پذیرفته شده در این مبحث و توجه به نوع مصرف آنها بلامانع است.

مصالح و فرآورده های جدید
مصالح و فرآورده های ساختمانی جدید، جز آنها که نام و مشخصاتشان در این مبحث آمده است، درصورتی قابل استفاده هستند که مشخصات و دامنه کاربرد آنها به تایید سازمان ملّی استاندارد و یا مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی رسیده باشد و برای آنها گواهینامه فنی معتبر اخذ شده باشد.

انبار کردن
مواد، مصالح و فرآورده های ساختمانی باید به گونه ای انبار شود که دسترسی به آنها آسان باشد.مصالحی که زودتر وارد شده است باید زودتر نیز خارج و مصرف شود و با مصالح دیگر مخلوط نشود. محیط نگهداری آنها نیز نباید سبب از میان رفتن ویژگی ها و مشخصات فنی آنها شود.

ساخت و تولید در کارگاه
مواد و مصالح و فرآورده های تولیدی در کارگاه های ساختمانی باید با مشخصات فنی پذیرفته شده در این مبحث مطابقت داشته باشد.

آجر
آجر فرآورده ای ساختمانی است که در گونه های رسی، شیلی و شیستی، مارنی، ماسه آهکی، بتنی و شکل های گوناگون تولید می شود، و عمدتاً در دیوارچینی، نماسازی و کرسی چینی، کف سازی و کف پوشی به کار می رود.

انواع آجر
آجر رسی، شیلی، شیستی و مارنی
آجر سبک
آجر ماسه آهکی
آجر بتنی
آجری که از مخلوط ماسه سیلیسی یا سیلیکاتی (یا سنگ خرد شده یا مخلوطی از این دو) و آهک، در بخار آب و گرما، تولید می شود.
نوعی بلوک سیمانی توپر که از سیمان پرتلند، سنگدانه های معدنی مناسب و آب تهیه می شود.
آجری که از رس، لوم یا مواد رسی، با افزودنی ها (مواد هوازا) یا بدون آنها قالب گیری و پخته می شود.
آجری که از پخت خشت خام رسی و یا از پخت خشت تهیه شده از مخلوط مرطوب فشرده شده شیل و شیست و مارن (روش پرسی) و در هردو حالت، در دمای حدود 1000 درجه سلسیوس به دست می آید.

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
در فرآیند آجرکاری در ساختمان، برای حفظ محیط زیست، توجه شود که در عملیات کارگاهی مانند اندازه کردن، برش، ساب حداقل دورریز انجام شود. توصیه می شود، برای کاهش دور ریز، از آجرهای نیمه و سه چهارم تولید شده در کارخانه استفاده شود.

بلوک های سفالی توخالی
بلوک سفالی توخالی با خاک رس، لای و ماسه، بدون افزودنی یا با افزودنی (مانند مواد حباب ساز) شکل دهی و پخته می شود. آجر رسی سبک با سوراخ های قائم عمدتاً در بنایی برای ساختن دیوارهای داخلی و خارجی باربر و غیرباربر استفاده م یشود. آجر سبک غیرباربر با سوراخ های افقی (آجر تیغه ای) و پنل آجری رسی سبک غیرباربر با سوراخ های افقی برای دیوارچینی غیرباربر و دیوار داخلی کاربرد دارند.

بلوک سقفی
بلوک دیواری یا آجر رسی سبک
این آجرها بر سه نوع است:
آجر رسی سبک باربر و غیرباربر، با سوراخ های قائم: آجری با سوراخ های عمود بر سطح بستر.
آجر رسی سبک غیرباربر، با سوراخ های افقی: آجری با سوراخ های به موازات سطح بستر، با ارتفاع اسمی کمتر از عرض اسمی.
پنل آجری رسی سبک غیرباربر، با سوراخ های افقی: آجری با سوراخ های به موازات سطح بستر، با ارتفاع اسمی بیشتر از ضخامت اسمی، بدون الگوی مشخص سوراخ.
برای پر کردن بین تیرچه ها
انواع بلوک های سفالی توخالی

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
استفاده از بلوک های دارای خواص مناسب عایق کاری حرارتی نقش مهمی در صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی دارد و در کاهش آلودگی محیط زیست نیز موثر است. استفاده از مواد سوختنی در خاک موجب صرفه جویی قابل ملاحظ های در مصرف انرژی هنگام پخت می شود.
نظر به محدودیت ذخایر خاک رس مناسب، برای تولید آجر و سفال، باید تا حد امکان از مصرف بی رویه این ذخایر جلوگیری کرد، لذا میبایستی با به کارگیری روش های صحیح تولید،حمل و استفاده، مانع از اتلاف و دورریز مصالح گردید، همچنین با تولید بلوک های نیمه و چارک،اتلاف مصالح هنگام اجرا کاهش داده شود.

کاشی سرامیکی
کاشی سرامیکی فرآورده ای است که با خواص و سیستم های مختلف تولید میگردد و به طور معمول برای پوشش دیوار، کف و تزیین سطوح داخل و خارج برخی اجزای ساختمانی و همچنین حو ضها و استخرها به کار برده می شود. مواد اولیه تولید کاشی عبارت است از: کائولن، خاک رس، بال کلی، فلدسپات، دولومیت ، شاموت و برخی کانی های دیگر در برخی از کاشی ها از مواد رنگی نیز استفاده می شود.

انواع کاشی سرامیکی
روش تولید
کاشی را، از جنبه های مختلف، می توان به چند دسته تقسیم کرد:
محل مصرف
نوع نصب
مقدار جذب آب
الف) روش اکسترودی؛ ب) روش پرس خشک؛ پ) دیگر روشهای تولید
الف) تکی؛ ب) گروهی
الف) کاشی های با جذب آب کم (کمتر از 3 درصد)؛ ب) کاشی های با جذب آب متوسط (3تا10 درصد) ؛ پ) کاشی های با جذب آب بالا(بیش از 10درصد)
الف) کاشی های دیواری، شامل کاشی ارتن وری، گرانیتی، پرسلانی، منوپروزا (تک پخت)؛ ب) کاشی های کف، شامل کاشی های با جذب آب کم ، گرانیتی و پرسلانی

انواع کاشی سرامیکی
پوشش رویه:
مصارف کف بر اساس مقاومت سایشی
درجه بندی:
الف) لعاب دار؛ ب) بدون لعاب
در پنج رده مطابق با استاندارد ملّی ایران شماره 25
الف) درجه 1؛ ب) درجه 2؛ پ) درجه 3

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
استفاده از کاشی های لعاب دار که در لعاب آنها ترکیباتی مانند اکسیدهای سرب و کادمیم وجوددارد، برای محیط زیست زیان بخش است.

سنگ ساختمانی
سنگ طبیعی جسمی است که از یک یا چند کانی تشکیل شده است. سنگ دارای کاربردهای زیادی در ساخت و ساز است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به شکل بلوک در ساختما نسازی، سد سازی، باراندازها، دیوارهای جان پناه و مانند آنها.
به شکل بریده، برای مصارف تزیینی، نما و کف ساختمان.
استفاده به عنوان سنگفرش.

انواع سنگ ساختمانی
سنگ آهک ساختمانی
گرانیت
مرمر (مرمریت)
سنگ کوارتز ساختمانی
سنگی کربناتی دگرگونی که به علت تبلور مجدد تحت حرارت و فشار در دوره متامورف، دارای بافت بلوری مشخصی است و عمدتاً از کانی های کلسیت و دولومیت،
یا ترکیبی از آنها، تشکیل شده است.
این سنگ، بر اساس مقدار سیلیس آزاد آن، به سه گروه ماسه سنگ، ماسه سنگ کوارتزی و کوارتزیت دسته بندی می شود.
سنگ آذرین نفوذی بلوری، با دان ههای تقریباً مساوی، حاوی کوارتز و فلدسپات های قلیایی، که معمولاً مقداری میکا و هورنبلند و نیز مقادیر متفاوتی از دیگر فلدسپات ها
و کانی های فرعی و غیرعادی در آن وجود دارد، که تنها تعداد اندکی از آنها، جز پیریت و گارنت، با چشم غیرمسلح قابل دیدن اند.
سنگی رسوبی که اساساً متشکل از کربنات کلسیم یا کربنات مضاعف کلسیم و منیزیم (دولومیت) و یا ترکیبی از هر دو است.

انواع سنگ ساختمانی
تراورتن
سنگ لوح:
یک سنگ دگرگون شده ریز بلورین، که اغلب حاصل دگرگونی شیل و دارای کانی های میکا، کلریت و کوارتز است
نوعی سنگ آهک رسوبی، با ساختار متخلخل و گاه لای های، که از ته نشین 5
شدن کربنات کلسیم در چشمه ها، یا آ بهای گرم کربناتی، تشکیل می شود.

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
استفاده از سنگ در ساختمان، یا نوع مصالح، یا روش اجرا، نباید خطری برای بهداشت و سلامتی افراد و محیط زیست ایجاد کند. در صورت احتمال هرگونه تابش مضر از سنگ، آن راباید مورد بررسی و آزمایش قرار داد. عملیات ساخت و ساز و دفع ضایعات نباید موجب آلوده شدن محیط زیست، آب، خاک و فضای سبز در محیط پیرامون ساختمان گردد.
برش سنگ بایستی در یک محیط سرپوشیده با استفاده از آب انجام پذیرد3
در هنگام برش سنگ بایستی از ماسک استفاده شود.

سنگدانه ها
سنگدانه مصالحی طبیعی، مصنوعی یا بازیافت شده، مانند ماسه، شن، سنگ شکسته، یا سرباره کوره بلند ذوب آهن و خاک رس منبسط شده دانه ای، است که در تولید فرآورده های ساختمانی، مانند بتن، به کار می رود.

انواع سنگدانه
سنگدانه ریز
سنگدانه درشت
سبک دانه
سنگین دانه
سنگدانه ها از نظر اندازه بر دو دسته سنگدانه ریز و درشت است:
سنگدانه از نظر جرم مخصوص به انواع سنگین دانه، سبک دانه و وزن معمولی تقسیم می شود:

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
مصالح سنگی را نباید از سواحل دریاها و رودخانه ها تامین کرد. برای حفظ محیط زیست، لازم است از ذخایر مخلوط رودخانه های متروک و منابع کوهی استفاده شود. در فرایند تولید، باید از انتشار گرد وخاک زیاد در کارگاه تولید سنگدانه جلوگیری شود. یکی از این روش های جلوگیری از آن آب پاشی بر روی سرند اول این کارگاه هاست.
در صورت مطابقت مشخصات سنگدانه شکسته بازیافتی از آوار های ساختمانی با ویژگی های استاندارد سنگدانه بتن می توان، برای کمک به حفظ محیط زیست، در ساخت بتن، از آنها به جای بخشی از سنگدانه طبیعی (با طرح اختلاط مناسب) استفاده کرد.

سیمان و فرآورده های آن
سیمان هیدرولیکی ماده چسباننده ای است که در هوا و مجاورت آب و جایی که هوا نیست می گیرد و سخت می شود. این ماده را در ساختن بتن و ملات های سیمانی به کار می برند. سیمان با آب سفت و سخت می شود و جسمی یکپارچه تشکیل می دهد.

انواع سیمان
سیمان های پرتلند
سیمان های آمیخته
سیمان رتلند رنگی
سیمان سفید

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
استفاده از سنگ در ساختمان، یا نوع مصالح، یا روش اجرا، نباید خطری برای بهداشت و سلامتی افراد و محیط زیست ایجاد کند. در صورت احتمال هرگونه تابش مضر از سنگ، آن راباید مورد بررسی و آزمایش قرار داد. عملیات ساخت و ساز و دفع ضایعات نباید موجب آلوده شدن محیط زیست، آب، خاک و فضای سبز در محیط پیرامون ساختمان گردد.
برش سنگ بایستی در یک محیط سرپوشیده با استفاده از آب انجام پذیرد3
در هنگام برش سنگ بایستی از ماسک استفاده شود.

فرآورده های سیمان
فرآورده های سیمانی محصولاتی هستند که ماده چسباننده آنها یکی از انواع سیمان های گفته شده است.

انواع فرآورده های سیمان
بتن
بلوک های سیمانی
بلوک های (قطعات) بتن هوادار اتوکلاو شده
بلوک های (قطعات) سیمانی سبک دانه
بلوک های بتن هوادار اتوکلاو شده یا بتن گازی، بلوک هایی هستند که با ایجاد تخلخل ناشی از واکنش شیمیایی یک عامل حباب ساز مانند
پودر آلومینیم، بعد از گیرش اولیه و برش و عمل آوری در محیط های تحت فشار بخار ساخته می شوند.
بلوک های سیمانی سبک (توپر و توخالی) از اختلاط سیمان های هیدرولیکی، آب و دانه های سبک معدنی طبیعی و یا مصنوعی ساخته می شود
این بلوک در دو دسته باربر و غیرباربر تولید شده و بسته به شرایط، در ساخت دیوارهای باربر و غیرباربر استفاده می شود.
بتن پرکاربردترین مصالح مهندسی عمران به شمار میرود و طرح اختلاط آن بایستی با توجه به کاربرد، نوع مصالح و شرایط محیطی باشد.

انواع فرآورده های سیمان
بلوک های (قطعات) بتنی سبک اسفنجی (سلولی):
موزاییک
ورق های سیمانی الیاف دار (تخته های سیمانی)
ملات های آماده
ورق هایی متشکل از یک چسباننده هیدرولیکی معدنی یا یک چسباننده سیلیکات کلسیمی که با واکن شهای شیمیایی یک ماده سیلیسی و یک ماده آهکی تقویت و با الیاف آلی یا الیاف سنتزی معدنی ساخته م یشود
این ملات ها در کارخانه پیمانه و مخلوط و در دو نوع ملات خشک و ملات تر تولید میشوند.
کف پوش متراکم شده ای است که از مصالح سنگی، سیمان و آب، با شکل و ضخامت یکنواخت، ساخته شده و دارای خصوصیات هندسی مشخصی است
بلوک های بتن سبک اسفنجی نوعی بتن سبک متخلخل است که تخلخل آن با استفاده از یک نوع ماده افزودنی ک فساز ویا در اثر یک فرآیند شیمیایی که منجر به تشکیل گاز در بتن، بدون فرآیند اتوکلاو، ایجاد می شود.

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
هنگام کار با سیمان، باید از دستکش، عینک و ماسک حفاظتی استفاده شود.

مواد افزودنی شیمیایی بتن
موادی هستند که علاوه بر آب، سیمان و سنگدانه، در زمان اختلاط به بتن یا ملات اضافه شده و موجب اصلاح برخی از خواص بتن تازه یا سخت شده می گردند.

انواع مواد افزودنی شیمیایی بتن
انواع مواد افزودنی تک منظوره
ماده افزودنی کاهنده آب ( روان کننده)
ماده افزودنی کاهنده آب قوی (فوق روان کننده )
ماده افزودنی زود سخت کننده (تسریع کننده زمان سخت شدگی)
ماده افزودنی کاهنده جذب آب
ماده افزودنی نگهدارنده آب
ماده افزودنی حباب هواساز
ماده افزودنی زودگیرکننده
ماده افزودنی کندگیرکننده

انواع مواد افزودنی شیمیایی بتن
ماده کندگیرکننده / روان کننده
ماده افزودنی زودگیرکننده / روان کننده
ماده افزودنی کندگیرکننده / فوق روانکننده
انواع مواد افزودنی چند منظوره

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
در تماس مستقیم با مواد افزودنی بایستی از دستکش مناسب استفاده نمود و از تماس آنها با بدن جلوگیری نمود.
در دفع مواد افزودنی بایستی تدابیر کافی اندیشیده شود تا از آلوده شدن محیط زیست با این مواد ممانعت گردد.

آهک و فرآورده های آن
آهکی است که بنا بر مشخصات شیمیایی (خلوص سنگ آهک )،
فیزیکی و روش فرآوری (دما و نحوه پخت) برای مصارف ساختمانی ویژه یا معمولی، به صورت آهک زنده یا شکفته، کاربرد دارد. به طور کلی، آهک واژه ای است عمومی که برای شکل های مختلف فیزیکی و شیمیایی آهک زنده، آهک هیدراته و آهک هیدرولیک،که ممکن است پرکلسیم،
منیزیمی یا دولومیتی باشد، به کار می رود.

انواع آهک
آهک هیدراته هیدرولیکی، برای مصارف ساختمانی
آهک زنده
آهک هیدراته برای مصارف بنایی
آهک هیدراته پرداخت

انواع فرآورده های آهک
آجر ماسه آهکی
بتن آهکی سبک

ایمنی، بهداشت و ملاحظات زیست محیطی
کاربردو جابه جا کردن آهک مستلزم رعایت نکات ایمنی است.
استفاده کارگران از کلاه ایمنی، عینک و نقا بهای حفاظتی، کفش و پوتین حفاظتی، دستکش، ماسک حفاظتی و لبا سهای ایمنی الزامی است.
از آنجا که شکفته کردن آهک با گرمازایی زیادی همراه است، در این کار باید نکات ایمنی و بهداشتی رعایت شود.

گچ و فرآورده های آن
گَچ کلسیم سولفات آبدار طبیعی یا غیرطبیعی است و در چندین فرم بلوری یافت می شود که در ذخایر پوسته جامد کره زمین و مایع زمین که قابل برداشت نیست به فرم قشرهای نسبتاً ضخیم و کلفت یافت می شود که آن را از دل زمین استخراج می کنند و استفاده می کنند.

ملات های ساختمانی
ملات تازه، جسمی است خمیری که از اختلاط جسم چسباننده، مانند خمیر سیمان، و جسم پرکننده، مانند سنگدانه ریز، ساخته و در صورت نیاز به مشخصات ویژه کاربری، از مواد افزودنی در آن استفاده می شود. از ملات برای چسباندن قطعات مصالح بنایی به یکدیگر، تامین بستری برای توزیع بار، اندودکاری، نماسازی و بندکشی استفاده م یکنند.

انواع ملات های ساختمانی
ملات هوایی
ملات آبی
ملات گل و کاهگل
ملات های گچی
ملات ساروج
ملات آهک و خاک رس (شفته آهک)
ملات های پوزولانی
ملات گچ و خاک

فلزها و مصالح جوشکاری
فلزها عناصری هستند که در دمای معمولی جامدند (به جز جیوه). بیشتر فلزها جرم مخصوص بالایی دارند و فلزها نورگذران نیستند، مگر طلا و نقره که ورق نازک آنها نورگذران است. فلز رسانای خوبی برای برق و حرارت است. بیشتر آنها شکل پذیر و چک شخوارند و می توان آنها را به صورت ورقه و مفتول در آورد. فلزها جلاپذیرند و هرگاه سطح آنها جلا داده شود، درخشندگی خاصی، که معروف به جلای فلزی است یافته و به خوبی نور را بازمی تابانند.
انواع فلزها:آهنی و غیرآهنی

چوب و فرآورده های آن
چوبی که در ساختمان به مصرف می رسد، به یکی از صورت های طبیعی یا مصنوعی است. از جمله کاربردهای چوب طبیعی ساختن اسکلت ساختمان های چوبی، ساخت در و پنجره، دیوارپوش،کف پوش، سقف پوش، با مپوش، نرده، شم عکوبی، قالب بندی و داربست است. از چوب های مصنوعی، مانند تخته لایه و نئوپان، در تزیینات، ساخت قفسه، کمد و در استفاده می شود.

قیر و قطران
قیر جسمی هیدروکربنی است به رنگ سیاه تا قهوهای تیره که از شمار بسیار هیدروکربنهای آلی با ترکیبات پیچیده شیمیایی ساخته میشود. قیر در دمای محیط، جامد – نیمه جامد است، اما با افزایش دما روان میشود. کاربرد مهم قیر به علت وجود دو خاصیت مهم این ماده است: غیرقابل نفوذ بودن در برابر آب و چسبنده بودن.

شیشه
شیشه از مواد مصنوعی غیرفلزی و غیرآلی است. این فرآورده از نظر فیزیکی و شیمیایی، ماده تکنیکی مذابی است که به صورت آمورف و بدون کریستالیزاسیون به حالت صلب سرد شده است.
شیشه دارای ساختار آمورف و جسمی سخت، ترد، شفاف، نورگذر است.

شیشه های جام مسطح
شیشه های جام مسطح، ساده، شفاف، نورگذر، ب یرنگ، رنگی
شیشه های جام مسطح، دو طرف ساده ب یرنگ
شیشه های جام مسطح، دو طرف ساده رنگی
شیشه های جام مسطح، یک طرف ساده و یک طرف آین های یا پوش شدار
شیشه های جام مسطح، ساده، یک لایه، دولایه
شیشه های جام مسطح و برجسته
انواع شیشه ها

رنگ و پوشش ساختمانی
رنگ ها و پوش شها: ترکیباتی است از مواد آلی و معدنی، مانند رزین ها، مواد افزودنی، رنگدانه ها،پرکننده ها، حلال ها، که به ترتیب برای تزیین (زیبایی) و حفاظت اجزای ساختمانی به کار می رود.

انواع رنگ و پوشش ساختمانی
رنگ ها و پوشش های حلّالی
رنگ ها و پوشش های پودری
رنگ ها و پوشش های پایه آبی
رنگ ها و پوشش های بدون حلّال

عایق های رطوبتی
عایق های رطوبتی مواد و مصالحی است برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت، در ساختمان. عایق رطوبتی قیری، غشای نیمه انعطا ف پذیر پیوسته ای است شامل لای ههای متناوب نمد اشباع شده یاروکش شده، یا منسوج، با لای ههای قیر، و ممکن است با رویه سنگدانه معدنی، مواد قیری یا سایر ورق ها روکش شود.

عایق های حرارتی
عایق های حرارتی مواد و مصالحی است که برای کاهش انتقال حرارت به کار م یرود. میزان عایق بودن این مواد یا مصالح بستگی به ترکیب شیمیایی و یا ساختار فیزیکی آنها دارد.

انواع عایق های حرارتی
پشم معدنی
پشم شیشه
پشم سنگ
رس منبسط
پلاستیک های سلولی
پشم سرباره
ورمیکولیت ورقه ای
پرلیت منبسط

پلیمرهای ساختمانی
پلیمرها (بسپارها)، از نظر شیمیایی، به مولکول های زنجیر بلند، با وزن مولکولی بسیار زیاد در حد صدها هزار گفته می شود. در این زنجیرها، یک واحد اصلی، که مونومر (تکپار) نامیده می شود، به تعداد زیاد تکرار می شود. این زنجیر ممکن است خطی یا دارای تعدادی شاخه باشد. همچنین ممکن است زنجیرها با تعدادی اتصالات عرضی به یکدیگر پیوند برقرار کنند.

نانو مواد
به موادی که اندازه ذرات آنها حداقل در یک بعد کمتر از 100 نانومتر باشد، عنوان نانوماده اطلاق می گردد. ریزشدن ابعاد ذرات ماده تا ابعاد نانومتری سبب میشود که برخی از مواد خواص جدیدی کسب کنند. همچنین افزایش قابل توجه سطح ویژه نانومواد سبب میشود که سطح در معرض واکنش آنها به شدت افزایش یافته و سرعت و میزان تاثیرگذاری آنها ارتقاء یابد.


تعداد صفحات : 62 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود