تارا فایل

پاورپوینت شرکتهای برتر در حوزه فناوری اطلاعات؛ شرکت hp


بسم الله الرّحمن الرّحیم

کار مطالعاتی در مورد شرکتهای برتر در حوزه فناوری اطلاعات شرکت HP

تهیه و تنظیم : حسین فیروزی
مقطع کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
موسسه آموزش عالی راهبرد شمال
کار مطالعاتی در مورد شرکتهای برتر در حوزه فناوری اطلاعات معرفی شرکت hp

تاریخچه تاسیس شرکت هیولت پاکارد (Hewlett-Packard) که به HP شهرت دارد در سال 1939 توسط بیل هیولت و دیوی پاکارد در شهر پالوآلتو کالیفرنیای آمریکا تاسیس شد.

شرکت اچ پی یک شرکت آمریکایی چند ملیتی فناوری اطلاعات است. ساختمان مرکزی این شرکت در شهر سیلیکون ولی در ایالت کالیفرنیا در آمریکا قرار دارد.
این شرکت همچنین یکی از بزرگترین شرکت های فناوری اطلاعات است و تقریباً در تمامی کشورهای جهان فعالیت می کند.
مالکان این شرکت (هیولت و پاکارد) تصمیم گرفتند نامی برای کمپانی خود انتخاب کنند. آنها تصمیم گرفتند ابتدای نام های خود را روی کمپانی قرار دهند.

حوزه فعالیت و علت نامگذاری hp

محصولات اصلی شرکت اچ پی شامل: لپ تاپ، دوربین دیجیتال، رایانه، تلویزیون، چاپگر، سرورهای قدرتمند، تلفن های همراه، ماشین حساب و نرم افزارهای مدیریت شبکه و … است.

محصولات و خدمات

ویلیام هیولت و دیوید پکارد دو دانشجوی مهندسی برق دانشگاه استنفورد، در سال ۱۹۳۴ فارغ التحصیل شدند. آنها در سالهای آخر دانشگاه با یکدیگر آشنا شدند و تحت سرپرستی پروفسور ترمن پروژه تحصیلی مشترکی را انجام می دادند.
همین پروژه که اولین محصول شرکت آنها را به دنبال داشت باعث شد در دو سه سال بعد از فراغت از تحصیل که پکارد برای کار به جنرال الکتریک رفت و هیولت کارشناسی ارشد دانشگاه MIT را گرفت، آنها را به هم بپیوندد و با تشویق استاد مشترک خود، راه تاسیس شرکت آنها را باز کند. هیولت و پکارد در سال ۱۹۳۹ شرکت اچ پی را تاسیس کردند.

گامهای ابتدایی

همت و تلاش و سخت کوشی و درایت این دو نفر، یعنی دیوید پکارد و ویلیام هیولت باعث می شود که سرمایه اولیه ۵۳۸ دلاری شرکت، اکنون پس از گذشت حدود ۷۰ سال به نزدیک ۹۰ میلیارد دلار برسد.

تلاش مضاعف ، بدون توقف

فعالیت شرکت، بیش از ۱۶۰ کشور را در حوزه جهانی در بر می گیرد

اچ پی اولین شرکت تاسیس شده در منطقه دره سیلیکون است که امروزه گاراژ تولید اولین اسیلوسکوپ شرکت در سال ۱۹۳۸، نه تنها به عنوان نماد شرکت بلکه به عنوان نماد تولید دره سیلیکون به عنوان قطب صنعت الکترونیک آمریکا و دنیا شناخته می شود.
بسیاری از شرکتهای بزرگ الکترونیک که بعدها در دره سیلیکون تشکیل شدند متاثر از سبک مدیریتی شرکت اچ پی بودند.

سبک مدیریتی

سبک خاص مدیریتی که در ابتدا به عنوان «گاراژ» شهرت داشت، با عرضه کتاب راه اچ پی توسط پکارد، امروزه به عنوان راه اچ پی شناخته میشود
راه اچ پی بر محور اعتماد دور می زند.  پاکارد معتقد است اعتماد محور راهی است که اچ پی براساس آن کسب و کار خود را پیش می برد.

راه اچ پی

هیولت عمدتا بر کارهای فنی و مهندسی و فناوری نظارت داشت و پکارد امور مربوط به نیروی انسانی و مدیریت را رهبری می کرد.
سیاست درهای باز و توجه به منابع انسانی و مدیریت براساس حضور در محل انجام فعالیتها ازجمله نکات مدیریتی بود که در سبک رهبری اچ پی تجلی یافته بود. بازبودن درها و انبارها نشانه ای از اعتماد است.

سیاست درهای باز

آنها معتقد به استخدام بهترین ها و گماردن افراد مناسب در مشاغل مناسب بودند.
هدف از کسب و کار در نظرآنها تنها دستیابی به ثروت نیست بلکه انجام یک خدمت یا ارائه یک محصول مورد نیاز است که از طریق آموزش مستمر کارکنان و مدیریت فرآیندها بـه دست می آید.
اعتقاد بر رفع نیاز جامعه

سخنی که دیوید هیولت در سال ۱۹۹۰ بر زبان آورد بی تردید حقیقتی آشکارا در خود داشت. او گفت؛ وقتی به گذشته کاری خود می نگرم، مفتخرم به اینکه شرکتی را تاسیس کرده ام که با ارزش ها، عملیات و موفقیت هایش به راه دیگر شرکت ها اثر گذاشته است.

اکنون شرکت اچ پی بزرگترین  شرکت در دره سیلیکون و از عظیم ترین شرکت های فناوری اطلاّعات در جهان است با ۱۲۵ هزار عضو و ۵۰ میلیارد دلار فروش سالانه. پیشتازی شرکت جنبه دیگری داشته است و آن ابداع شیوه مدیریتی است که به سبک سیلیکون موسوم شده و متفاوت از سبک های پیشین مدیریت و حاوی نکات درس آموز بسیار است

باور کنید که می توانید دنیا را تغییر دهید.
سریع کار کنید، جعبه ابزار را قفل نکنید، همه وقت کار کنید.
بدانید چه موقع تنها کار کنید و چه موقع جمعی.
 به کارکنان و همکاران خود اعتماد کنید.
ایده ها را مشارکتی سازید.
سیاسی نباشید، کاغذ بازی نکنید.
مشتری است که مشخص می کند کیفیت کار چگونه باید انجام شود.
راههای متفاوتی برای کارکردن اختراع کنید.
هرروز دین خویش را ادا کنید.
باور کنید که در صورت باهم بودن هرکاری می توان انجام داد.
برخی شعارها و سبکها

در ابتدای سال ۱۹۴۰ تعداد کارکنان شرکت ۳ نفر و درآمد آن ۳۴ هزار دلار بود. ۲۰ سال بعد تعداد کارکنان به ۳۰۲۱ نفر و درآمد شرکت به ۶۰ میلیون دلار رسید.
در این مدت صدها حق ثبت اختراع ازسوی شرکت به ثبت رسید و صدها نوع محصول متنوع و مختلف ازجمله شمارنده های فرکانس پرسرعت، اسیلوسکوپ و مانند آن به بازار عرضه شد.
در سال ۱۹۵۹ با افتتاح دفتر شرکت در ژنو سوئیس، مسیر جهانی شدن برای شرکت باز شد و چهار سال بعد، همکاری مشترک با ژاپنی ها آغاز شد.
ابداعات و دستاوردهای فنی و اطلاعاتی

اولین ماشین حساب علمی رومیزی دنیا (HP35) درسال ۱۹۶۸ ابداع و به بازار ارائه شد. شش سال بعد نوع جیبی و برنامه خور آن (HP65) با قیمت ۷۹۵ دلار و سه سال بعد نوع مچی دیجیتالی آن عرضه شد.

اولین رایانه نیز در سال ۱۹۷۴ با چهارکیلو بایت RAM توسط شرکت ابداع شد. سال ۱۹۷۷ درآمد شرکت از مرز یک میلیارد دلار فراتر رفت، درحالی که کارکنان آن بیش از ۳۵ هزار نفر بودند. در این سال که هم هیولت و هم پکارد بازنشسته شدند و به عنوان مدیران افتخاری در شرکت فعالیت می کردند.

در سال ۱۹۸۴، HP، اولین چاپگر لیزری ابداع و به بازار مصرف روانه کرد.

شرکت تاکنون مقام اول را در تولید چاپگر لیزری به خود اختصاص داده و تا سال ۲۰۰۵، ۳۸۵ میلیون چاپگر به سراسر دنیا فروخته است. در سال ۱۹۸۸ شرکت با ۸۷ هزار نفر پرسنل و درآمد ۸/۹ میلیارد دلاری، در جایگاه ۴۹ فهرست ۵۰۰ شرکت برتر به لحاظ سرمایه ای قرار گرفت.

اولین رایانه شخصی، اولین رایانه دستی و اولین رایانه تماس دستی به ترتیب در سالهای ۱۹۸۰، ۱۹۸۲, ۱۹۸۳ توسط شرکت به بازار عرضه کرد

در آستانه ورود به قرن بیست ویکم، تعداد کارکنان به ۸۴۴۰۰ نفر و درآمد به ۴۲ میلیارد دلار رسید. در اولین سال هزاره جدید خانم کارلی فیورینا رهبری شرکت را دردست گرفت و دو سال بعد در یک اقدام متهورانه، طرح ادغام اچ پی و شرکت کمپک را به مرحله عمل رساند و شرکت اچ پی را با ۱۴۱ هزار نفر پرسنل و درآمد ۶/۵۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۰۴ به مقام یازدهم در فهرست فورچون رساند. این درحالی بود که هیولت در سال ۲۰۰۱ درگذشت.

این شرکت همینک با شعبات متعدد و نمایندگیهای خود ، بیش از یک میلیارد مشتری در جهان دارد.
امروزه به عنوان رقیب سرسخت آی.بی.ام به عنوان دومین قطب عظیم صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات درجهان مطرح است. به عنوان یک شرکت جهانی که کسب و کار در آن با بیش از ۱۰۰ زبان دنیا انجام می شود، مقام اول را در تولید و عرضه چاپگرهای لیزری جوهرافشان و نیز عرضه سرورهای مختلف و سیستم های حافظه رایانه و مقام دوم را در تولید رایانه های جیبی  شخصی کیفی، رومیزی  داراست.

تشکر
خدا نگهدار

و شاید خلق چشم انداز آینده ، حاصل ایده ها و طرح های تلاشگران اهل تفکری مانند شما باشد.


تعداد صفحات : 26 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود