The Sciatic
سیاتیک
درد سیاتیک کمر و پا به صورت حاد،مزمن و خفیف از پشت و پایین ساق پا شروع می شود و در قسمت نشیمنگاه و قسمت پشت و پایین ساق پا منتشر می شود و منجر به درد زانو، لگن و ران میشود و فرد گاهی اوقات احساس سوزش کف پا میکند. پا درد و کمر درد اغلب ، به دلیل فشار برروی عصب سیاتیک و یا فتق دیسک کمر و تحریک استخوان ها وکشیدگی های ماهیچه های آن می باشد.
عصب سیاتیک پا یکی از بزرگترین و طولانی ترین عصب ها دربدن وضخامت آن به اندازه یکی ازانگشتان شما است و در ناحیه پایین ستون مهره ها قراردارد. این رگ ازناحیه تحتانی مفصل کمرشروع میشود و به طرف لگن و باسن کشیده شده است وسپس درناحیه ساق پا یعنی ناحیه ای که به دوقسمت در زانو تقسیم شده است قراردارد.
رگ (عصب) سیاتیک چیست؟
هرساق پا دارای یک رگ سیاتیک است.
دردهای مزمن سیاتیکی کمر و پا
این دردها بیشتر از 3 ماه در بدن می ماند و علت آن هم مشخص نیست .این دردها همیشه همراه بیمار است و با انجام فعالیت های خاص شدیدتر می شوند. عواملی چون آسیب دیدگی عصب ها ،جراحت در بافت ها ،آرتروز و یا تاثیر روانی درد بر روی بیمار از پیامدهای این بیماری است .
علائم و نشانه ها
1- درد در پایین کمر را در صورتیکه کسی تجربه کرده باشدبه شدت دردساق پا نمیباشد.
2-دردها دریک ناحیه ازساق پا وباسن رخ میدهد وبه ندرت درهردوناحیه راست وچپ اتفاق می افتد.
3-دردسیاتیک ازناحیه تحتانی کمر وباسن بوجودمی آید وبه سمت پایین وپشت ران وسپس درناحیه پایین ساق پا وکف پامنتقل میشود.
4-زمانیکه بیمارخوابیده یا راه میرود دردسیاتیک بهترمی شودوهنگام ایستادن و نشستن این درد شدیدتر میشود.
5- دردسیاتیک کمر و پا دربیشتر مواقع شدید است.
6- دردهایی که باوجود سیاتیک حس می شود معمولا سوزن سوزن شدن ، کرختی ،ضعف واحساس گزگزکردن درساق پا است.
7- احساس ضعف وبی حسی زمانیکه ساق پا وپایتان را حرکت می دهید.
8- بروزدردهای شدید دریک ساق پا که ایستادن وراه رفتن فرد را بامشکل مواجه می کند.
The spine consists of a string of discs.
These discs are filled with fluid which can leak due to age or injury. This is called a “herniated disc.”
Other conditions which can cause sciatica are narrowing of the spinal canal and degenerative disc disease.
درمان
سیاتیک کمر و پا می تواند به صورت قطعی درمان شود هدف درمان درد سیاتیک پا،بازگرداندن بیمار برای انجام فعالیت های به صورت طبیعی وجلوگیری از آسیب مجدد می باشد. بهترین و کاملترین روشهای درمان در این بخش گفته میشود.نوع درمان هایی که برای آسیب های عصب سیاتیک صورت می گیرند بسته به مکانیسم ایجاد آن دارند. در موارد آسیب هایی که بدنبال زخم های باز ایجاد شده و احتمال پارگی عصب زیاد است درمان آسیب عصب سیاتیک بصورت جراحی و ترمیم عصب پاره شده است.
درد سیاتیک درمان پذیر است و معمولا بوسیله استراحت ،گرما،سرما، ماساژ،مسکن های درد، انجام حرکات کششی سبک درمان می شود. استفاده از بسته ای یخ به مدت 20 دقیقه، چندین مرتبه در یک روز در طول 45 تا 72 ساعت برای کاهش التهابات و انجام ورزش برای سیاتیک پا بسیار موثر است .
درمان بدون عمل جراحی
دارو و قرص
داروهای بدون استروئید مانند استامینوفن ،ایبوپروفن ، ناپروکسین برای درمان درد پایین کمر و سایر علائم دردناک سیاتیک کمر و پا تجویز میشود.
تزریق
استروئید می تواند التهاب وتورم عصب ها راکاهش دهد. این ماده می تواند یا درطول یک دوره 5 روزه خورده شود و یا در محل درد تزریق شود.
فیزیوتراپی
برای درمان درد سیاتیک کمر و پا یک برنامه منظم حرکتی از همان آغاز درد تنظیم می شود.
لیزر
لیزر درمانی که با استفاده از نور متمرکز برای کمک به تحریک بافت سلول را شامل می شود. این نور توسط دستگاهی خاص که بر روی طول موج خاصی برای استفاده های درمانی تنظیم شده است کنترل می شود.
ماساژ
درمان های مخصوص با ماساژ درمانی برای کاهشدردکمربسیارموثراست باماساژدادن میتوان باعث افزایش جریان خون ، شل شدن ماهیچه ها وآزادکردن ایندورفین (ماده ای که باعث کاهش درد دربدن میشود)باعث کاهش درددربدن شد.
تمرینات ورزشی ونرمش
بعد از کاهش علائم سیاتیک زیر نظر فیزیوتراپ شما نرمش های کششی و تقویتی را یاد خواهید گرفت و انجام خواهید دارد که تاثیر بسیار مهمی در درمان قطعی بیماری سیاتیک شما دارند. درمان سیاتیک با ورزش بدون انجام این نرمش ها ناقص بوده و درد سیاتیک ممکن است بزودی عود کند. این نرمش ها باید هرچه زودتر بعد از فروکش کردن درد حاد سیاتیک شروع شوند.
برای درمان درد سیاتیک کمر و پا ، جراحی به ندرت انجام می شود مگر در مواردی که ماهیچه های شما ضعیف شده باشد ،فتق دیسک کمر داشته باشید یا مبتلا به سندروم کودا اسبی باشید و یا دردهایی که با مسکن های بدون استروئید رفع نشده و شما را آزار می دهند که ممکن است از جراحی بسته ستون فقرات در درمان استفاده شود .
درمان با جراحی
SOURCES
Wikipedia.org
Webmd.com
Spine-health.com
http://discsurgery.ir