تارا فایل

پاورپوینت روان شناسی اجتماعی مشکلات خانواده مدل PATH


 ((مشکلات خانواده)) روابط خشک و سرد، مشکلات شغلی و اقتصادی، اختلاف در تربیت فرزندان، مشکلات مذهبی مشکلات جنسی اعتیاد خانواده ها به فضایه مجازی اعتیاد خانواده ها به مواد مخدر

با توجه به نظریه میدانی کورت لوین

نظریه میدانی کورت لوین هم متاثر از نظریه کشاننده ای و هم با نظریه گشتالت رابطه دارد.

لوین اولین محققی است که بین تحقیقات مربوط به انگیزش در گذشته و حال پلی ایجاد کرد.

لوین که از طرفداران مکتب گشتالت است سعی کرد با استفاده از مفاهیم ریاضی و هندسی الگویی شبه ریاضی برای رفتار ارائه دهد.

نظریه میدانی کورت لوین بر این اصل استوار است که رفتار به واسطه میدانی که در آن لحظه وجود دارد شکل می گیرد.

در نظریه میدانی کورت لوین نیروهایی اهمیت دارند که در حالت کنونی روی فرد تاثیر می گذارند مانند اینکه فرد از کثیفی نفرت دارد.
در نظریه میدانی کورت لوین گذشته و آینده در زمان حال توصیف می شوند. این ویژگی در نظام هال نیز مشاهده می گردد.

یکی از اصول دیگر نظریه میدانی کورت لوین این است که در جریان تحلیل رفتار، بایستی مجموع موقعیتها را مد نظر قرار داد، چنان که در نظریه گشتالت نیز به پدیده های ادراکی توجه می شود و مجموع میدان نیرو مدنظر قرار می گیرد.

(با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی) نخستین عامل سردی میان زوجین پس از ازدواج میتونه نتیجه انتخاب غیر اصولی باشه که بیشتر فرد طبق معیار های خودش مثل رویکرد های ظاهری و اقتصادی دوستی های خیابانی ،ازدواج های سنتی و… باشه که این ها انتخاب های غیر اصولی تلقی می شود که باعث بروز عامل های مثل: فقدان مهارت های زندگی عدم مسوولیت پذیری فردی در خانواده زندگی صنعتی رو به مدرنیته فشارهای اقتصادی طلاق عاطفی جمع این ها باعث بروز مشکلی مثل سردی و خشکی روابط زوجین می شود.
)PATH (
P گام اول
(مشکل یا تعریف مشکل)
(روابط خشک و سرد)

۱_ فقدان مهارت های زندگی:مهارت های زندگی یعنی ایجاد روابط بین فردی مناسب و موثر، انجام مسئولیت های اجتماعی، تصمیم گیری های صحیح ، حل تعارض ها و کشمکش ها بدون توسل به اعمالی که به خود یا دیگران صدمه می زنند…و اگر این عامل ها رعایت نشود منجر به بروز مشکل می شود. همچنین مهارت های زندگی، مهارت هایی هستند که برای افزایش توانایی های روانی – اجتماعی افراد آموزش داده می شوند و فرد را قادر می سازند که به طور موثر با مقتضیات و کشمکش های زندگی رو به رو شود. ۲_ عدم مسولیت پذیری فرد در خانواده: مسئولیت پذیری از پنج عنصر اساسی تشکیل شده: صداقت، شفقت، احترام ، انصاف، پاسخگویی و شجاعت. مسئولیت پذیری باعث اقتدار، قدرت، ترقی در زندگی می شود و عدم مسئولیت پذیری، فرد را دچار شرم، سرزنش از جانب دیگران می کند و قدرت و نفوذ افراد را از بین می برد.یکی از اصلی ترین دلایل عدم مسئولیت پذیری، وجود والدین غیرمسوول هست. آنچه باید بدانیم این است که آموزش مسئولیت پذیری باید در خانه شروع شود. این والدین است که به فرزندان، مسئولیت پذیری را یاد بدهند ۳_زندگی صنعتی روبه مدرنیته: زندگی صنعتی برگرفته از زندگی مدرنیته و شرایط خاصی که وجود دارد زوجین را به سمت و سویی می برد که بدون میل باطنی آنها را درگیر یکسری اتفاقات می کند.مثل چشم و همچشمی که باعث میشه زن و شوهر باهم مشاجره کنند. ۴_فشار های اقتصادی: افزایش مشکلات و فشارهای اقتصادی با تحت تاثیر قرار دادن روان شهروندان و ایجاد مشغله فکری، سلامت روانی را به خطر می اندازد افزایش فشارهایی از جمله بیکاری، بی پولی، گرانی، افزایش هزینه های خرید و کوچک شدن سبد کالاهای خانوارها باعث افزایش استرس و تاثیر منفی بر تعاملات افراد می شود .که امروزه یکی از مشکلات بزرگ خانواده ها محسوب می شود.
)PATH(
Aگام دوم
(تحلیل)
(با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)

۵_طلاق عاطفی سکوت نخستین نشانه طلاق عاطفی است یعنی زن و شوهر دیگرحرفی برای گفتن با هم ندارند و تلویحا حتی برفک تلویزیون را تماشا می کنند اما حاضر نیستند همسرشان راببینند.حتی بروز رفتارهای به ظاهرساده و در کلام سطحی( مانند صحبت تلفنی با یک جنس مخالف) منجر به بروز مشکلات جدی خواهد شد. در ادامه، زندگی های خاکستری پس از این اتفاقات در نهایت طلاق شناسنامه ای رخ می دهد و یا زندگی بر اساس همان مدار خاکستری یعنی به طوری که هر کسی کار خودش را می کند پیش می رود.

PATH Tگام سوم ازمون (مدل فرایند)
چه عاملی باعث بهبود روابط سالم بین زوجین می شود؟؟
اقتصاد خوب
(وضع مالی درست خانواده)
تفریحات بیشتر
مسافرت بیشتر
مهمونی بیشتر
(عشق بیشتر)
(محبت و همدلی بیشتر)
(بالا رفتن روحیه فرزندان)
(افزایش امید به زندگی)
(افزایش ارتباطات)
(ارامش بیشتر)
(کمتر شدن دغدغه های فکری)

)PATH( Hگام چهارم (کمک مداخله)
1. غافلگیر کردن موجب افزایش صمیمیت در ازدواج می شود

از هیچ کاری برای غافلگیر کردنش دریغ نکنید. نیازی نیست کار بزرگی انجام دهید. یک کارت یا نامه شیرین، یک قرار شبانه بیرون از خانه و حتی یک بوسه ماندگار و طولانی می تواند او را شگفت زده کند.

به یاد او بودن

به شریک زندگی خود اجازه دهید که بداند مدام و در طول روز حتی وقتی در کنار هم نیستید به او فکر می کنید. کافیست با ارسال یک پیام عاشقانه کوتاه به تلفن همراهش این را به او یادآوری نمایید.

به اشتراک گذاشتن

یکی از راه های صمیمیت در ازدواج این است که هر آنچه دردل دارید را با او در میان بگذارید. درباره خاطرات گذشته، ترس ها و آرزوهایی که به دنبالش هستید صحبت کرده و همه چیز را با او به اشتراک بگذارید.

گوش سپردن

هنگامی که شریک زندگی تان با شما صحبت می کند تمام و کمال به او گوش فرا دهید حتی اگر صحبت هایش مورد علاقه شما نیست. با سوال پرسیدن پی در پی به او نشان دهید که پیگیر صحبت هایش هستید.

تشکر کردن
تشکر کردن از عزیزان تان باعث می شود آنها حس قدردان بودن تان را به خاطر بسپارند. باور کنید ارزشش را دارد و آنها بیش از پیش برای خوشبختی تان تلاش

بخشش
از هر انسانی ممکن است خطایی سر بزند و هیچ کس پاک و
معصوم نیست. وقتی او به طور ناخواسته اشتباه می کند و اشتباهش هم چندان بزرگ و جبران ناپذیر نیست او را ببخشید حتی پیش از آنکه از شما بپرسد

کمک کردن
وقتی کاری که شریک زندگی تان انجام می دهد برایش سخت و طاقت فرساست شما می توانید با کمک کردن به او حس دوست داشتن و همراهی را به او ببخشید حتی اگر آن کار شستن ظرف ها باشد.
خلوت کردن

گاهی تصمیم بگیرید همه چیز را از زندگی تان حذف کرده و خلوتی دو نفره تشکیل دهید. گوشی تلفن همراه، اینترنت و تلویزیون را خاموش کنید. هیچکس را به خلوت دو نفره تان راه ندهید.

)PATH( P گام اول (مشکل یا تعریف مشکل) (مشکلات شغلی و اقتصادی) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)

مشکلات اقتصادی :تاثیر مشکلات اقتصادی بر خانواده از مسائل غیرقابل انکار در دنیای حال حاضر است. امروزه و با توجه به افزایش فشارهای اقتصادی، این موضوع ابعاد مختلفی از زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار داده است و حتی برای کوتاه مدت نیز فشار روانی بسیاری را به خانواده تحمیل می کند. مشکلات اقتصادی در صورتی که برای طولانی مدت تداوم یابد با آسیب های بسیاری همراه است و ممکن است باعث فروپاشی یک خانواده و اعتیاد اعضای آن نیز شود. در این راستا لازم است تا با داشتن انتظارات واقع بینانه و مدیریت صحیح، بتوانیم بر بسیاری از این مشکلات غلبه کنیم. همچنین بهره بردن از مشاوره خانواده به شما کمک می کند تا مانع از تاثیرات نامطلوب مشکلات اقتصادی بر روابطتان با همسر و فرزندانتان شود..

مشکلات شغلی:امروزه انتخاب شغل مناسب یکی از دغدغه هایی است که بسیاری از جوانان در اوایل دهه بیستسالگی با آن رو به رو می شوند. علایق، مهارت ها، نگرش به کار و… از جمله پارامترهایی هستند که خانواده در شکل گیری آن ها نقش به سزایی دارد. خانواده به طور مستقیم و غیر مستقیم بر فرد اثر گذاشته و آینده او را تعیین می کند. هر خانواده ای برای آینده مالی فرزند خود روش های مخصوص به خود را به کار می گیرد. بهتر است بدانید کار و حرفه یکی از محورهای اصلی تعلیم و تربیت است، به این معنی که مانند سایر مسائل تربیتی باید از کودکی، فرزندان با مفاهیم درست درباره آن آشنا شده و در این زمینه پرورش یابند

)PATH( Aگام دوم (تحلیل) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
مشکلات اقتصادی جامعه و افزایش تنش های روانی بین اعضای خانواده
افزایش فشارهایی از جمله بیکاری، بی پولی، گرانی، افزایش هزینه های خرید و کوچک شدن سبد کالای خانوارها باعث افزایش استرس و تاثیر منفی بر تعامل افراد می شود.
همچنین بروز مشکلاتی مانند استرس، اضطراب، خشونت و نا امیدی از زندگی را می توان از دیگر تاثیرات فشارهای روانی ناشی از مشکلات اقتصادی بر افراد دانست.
این فشارهای روانی در خانواده می تواند به افزایش تنش میان زوجین و بروز خشم و دعوا در بین فرزندان نیز منجر شود.
با تداوم مشکلات اقتصادی در خانواده ها و افزایش تنوع طلبی در افراد، زوج ها با عدم تامین اقتصادی روبرو شده و فشارهای روانی آنها افزایش می یابد؛ همه این عوامل موجب ایجاد تنش، قهر، دوری زوجین از یکدیگر طلاق عاطفی میان زوج ها و در نهایت طلاق کامل خواهد شد.
با شروع بحران کرونا در کشور، ابتدا مردم دچار استرس و اضطراب از شرایط سلامتی خود شدند، اما بعد از گذشت دو ماه این استرس ها به سمت مسائل اقتصادی پیش رفته و ترس از آینده در جامعه کاملا مشهود و نمایان شد.
 با توجه به شرایط کنونی که جامعه ما درگیر بحران کرونا می باشد، استرس مردم بیشتر و همچنین ناامیدی به زندگی در میان آنها افزایش پیدا کرده است؛ در این مدت مسئولان نیز بیشتر به سلامت جسمی، رعایت بهداشت و درمان بیماران توجه نموده اند و از مسائل روحی و روانی مردم غافل مانده اند.

)PATH( Tگام سوم ازمون (مدل فرایند) بروز مشکلات اقتصادی در خانواده ها باعث ایجاد چه عواملی می شود؟
خیانت
کمبود ها
زنان
مردان
خلا عاطفی
خلا جنسی
فقر
بیکاری
فساد
طلاق
بزهکاری

)PATH( Hگام چهارم (کمک مداخله)
مدیریت حرف اول را می زند
اقتصاد خانواده مقوله ای صرفا برای خانواده های پر در آمد نیست بلکه برای اقشار کم در آمد نیز کاربرد دارد . افزایش درآمد موجب بالا رفتن هزینه ها می شود و مدیریت هزینه ها می تواند هنر گردانندگان اقتصاد خانواده را نمایان سازد. شیوه مدیریت اقتصادی خانواده ها، امروزه بخش عمده ای از هویت آنان را تشکیل داده، رونق و شکوفایی اقتصادی، رشد و ترقی خانواده را در پی خواهد داشت
برنامه ریزی اقتصادی خانواده در شکوفایی آن نقش اساسی دارد. خانواده بدون برنامه مثل سازمانی است که به حال خود رها شده است چرا که برنامه ریزی اقتصادی خانواده ، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت اقتصادی خانواده را مشخص می کند.
برنامه ریزی کنید
اهداف تشکیل دهندگان خانواده محقق نمی شود مگر آنکه مدیر خانه برای رسیدن به اهداف مورد نظرشان با شناخت کافی از امکانات و منابع در اختیار، برنامه ریزی داشته باشند. نخست باید چارچوب اهداف کلی خانواده تعیین شود، آنگاه کل برنامه به برنامه ها و هدف های کوچک تر برای رسیدن به هدف اصلی تقسیم شود. در این مسیر اهداف باید قابلیت تحقق داشته باشند و از خیال پردازی در تعیین آن ها دوری شود.

انتخاب و توزیع مناسب
اعضای خانواده دوست دارند بهترین ها را در انتخاب محل زندگی ، غذا ، پوشاک و…. داشته باشند اما درصد کمی از خانواده های هستند که می توانند این نیازها را برطرف سازند و اگر در آمد خانواده محدود باشد تنها می تواند بخشی از این نیازها را برطرف سازد.

روحیه همکاری بین اعضای خانواده یکی از راهکارهایی که می تواند مشکلات اقتصادی خانواده را حل نماید داشتن پس انداز است . بدون پس انداز، هیچ خانواده ای نخواهد توانست به کامیابی برسد. پس انداز امری مشارکتی است و تنها با فعالیت سرپرست خانواده حاصل نمی شود، بلکه همه اعضای خانواده در آن سهیم اند. پس انداز کردن موجب تعدیل هزینه ها ، تضمین آینده می شود و نقطه اتکای خانواده است در حل مشکلات اقتصادی خانواده ها نباید تنها پدر و مادر مسئول باشند بلکه باید تمامی اعضای خانواده از فرزندان در حل این مشکلات کمک نمایند. تقویت و سلامت اقتصاد خانواده در گرو تعامل مناسب بین اعضای خانواده و همچنین اولویت بندی نیازهای اقتصادی است. پس انداز کنید یکی از راهکارهایی که می تواند مشکلات اقتصادی خانواده را حل نماید داشتن پس انداز است . بدون پس انداز، هیچ خانواده ای نخواهد توانست به کامیابی برسد. پس انداز امری مشارکتی است و تنها با فعالیت سرپرست خانواده حاصل نمی شود، بلکه همه اعضای خانواده در آن سهیم اند. پس انداز کردن موجب تعدیل هزینه ها ، تضمین آینده می شود و نقطه اتکای خانواده است. زنان و مدیریت اقتصاد خانواده زنان نقش ویژه ای در مدیریت و برنامه ریزی الگوهای مصرفی در خانواده دارند . در قدیم زنان در برنامه ریزی الگوهای مصرفی و قناعت پیشگی نقش پر رنگی را ایفا می کردند. امروزه مصرف وسیله ای برای خودنمایی کردن شده است که با آن افراد شخصیت خود را با آن به دیگران نشان می دهند اما در قدیم مصرف صرفا یک رفتار اقتصادی بود که افراد پر در آمد به علت بهتر بودن وضعیت مالی از کالاهای بیشتری هم استفاده می کردند. زن در خانواده به عنوان مادر نقش اساسی در اصلاح الگوی مصرفی خانواده دارد.اگر در خانواده ای مادر نتواند مصرف و استفاده از کالاهای مصرفی مدیریت کند اقتصاد خانواده دچار مشکل می شود. در جوامع امروزی زن نقش اساسی در گرایش یا گرایش نداشتن افراد خانواده به مصرف گرایی دارد اما در قدیم نقش زنان در قناعت، بسیار چشمگیر بوده است.

)PATH( P گام اول (مشکل یا تعریف مشکل) (اختلاف در تربیت فرزندان) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند، قطعاً در بسیاری از موارد شبیه هم نیستند و مثل هم فکر نمی کنند. آنها ژنتیک متفاوت، تجربیات متفاوت و خانواده های متفاوت داشته اند و خلاصه، دو آدم کاملا متفاوتند. اما معمولاً به حدی از پذیرش هم می رسند که تصمیم می گیرند با هم زندگی کنند
اما وقتی فرد سومی به این رابطه اضافه می شود، آن هم فرد سومی که وظیفه ی تربیت او بر عهده ی من است، داستان عوض می شود. آن وقت اختلاف ها خودشان را نشان می دهند.
آن وقت تصمیم گیری بر سر این که کدام نظر، عقیده و ویژگی باید به فرزند آموزش داده شود، چه شیوه ی تربیتی باید در پیش گرفته شود، باید محدود شود یا آزاد باشد، باید تمیز باشد یا هرجور دلش خواست لباس بپوشد، حتی این که وقتی زمین می خورد، باید او را در آغوش گرفت و نوازش کرد یا بی اعتنا ماند تا یاد بگیرد خودش بلند شود، موضوعات بحث برانگیز بی پایانی در زندگی مشترک خواهند بود که گاه، طاقت فرسا و بسیار آسیب زا می شوند.

)PATH(
Aگام دوم
(تحلیل)
(با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
حق با کیست؟
بسیاری از افراد در جلسات مشاوره، انواع کتاب ها، جلسات آموزشی، جلسات پرسش و پاسخ و برنامه های تلویزیونی به دنبال راه حلی برای پایان دادن به این اختلاف نظر همیشگی هستند. اما واقعاً حق با کیست؟ کدام روش درست تر است؟ اغلب آنها این جمله را به کار می برند: «من همیشه می گم بچه باید… اما پدرش موافق نیست و با من همکاری نمی کنه». «من معتقدم بچه باید… اما مادرش فقط لوسش می کنه».

«من تمام تلاشم را می کنم که پسرم یاد بگیره… اما پدرش همه ی تلاش های من رو به باد می ده». «من هزار بار برای دخترم توضیح دادم که… اما وقتی مادرش رعایت نمی کنه، اونم به حرف من گوش نمی ده». مثال های این چنین فراوانند.

یکی از اتفاقاتی که معمولاً می افتد این است که فرزندان اختلاف بین پدر و مادر را خیلی زودتر از آنچه باور کنید کشف می کنند. متوجه می شوند که در برابر چه رفتارهایی که از آنها سر می زند، پدر و مادر در دو جبهه مخالف هم می ایستند و مشغول بحث و نزاع می شوند. وقتی دو جبهه شکل هر طرف دیگر فقط به بردن فکر می کند. بنابراین حاضر است هر کاری انجام دهد تا ثابت کند حق با اوست.

)PATH( Tگام سوم ازمون (مدل فرایند) اختلاف در تربیت فرزندان باعث بروز چه عواملی می شود؟
از بین رفتن تعهد زناشویی
تاثیر بر روی فرزندان
خیانت
مشکلات جنسی
مشکلات عاطفی
طلاق

دعوا و مداخله
معتاد شدن فرزندان

دزدی
مشکلات برای فرزندان
مداخله بین دو خانواده
گسسته شدن خانواده
نارضایتی زوجین

)PATH( Hگام چهارم (کمک مداخله)
1- تربیت فرزند و نفع او را از باقی موارد جدا کنید : معمولاً اولین قدم این است که اصلاً والدین بخواهند به این هماهنگی برسند. گاهی، لجبازی ها و خشم هایی که برسر موضوعات دیگر دارند روی تربیت فرزند تاثیر می گذارد. وقتی من زورم به خانواده ی همسرم نرسد، می توانم فرزندم را علیه آنها بار بیاورم. بنابراین، اول باید خشمی را که از موضوعات دیگر مانده و رقابت جویی خودمان را از تربیت فرزند جدا کنیم.

2- انتظار شما چیست؟ : بعد باید دید که اصلاً هرکدام از والدین واقعا چه می خواهند و چه انتظاری دارند؟ یک برگه ی سفید بردارید و کل انتظارات خود را بنویسید. حالا همه ی لیست خود را بخوانید و بسنجید چقدر عینی نوشته اید. عینی یعنی این که دقیق، جزئی، عملیاتی و روشن باشد. کلی گویی کمکی نمی کند. «می خواهم فرزندم منظم باشد» می تواند تعاریف متفاوتی داشته باشد. «می خواهم فرزندم مودب و وقت شناس باشد» یعنی دقیقاً چه کار کند؟

3- لیست خود را دوباره به طور عینی و جزئی بنویسید: مثلاً کتاب هایش را در اتاق خودش روی قفسه ی کتاب ها بگذارد. اسباب بازی هایش را بعد از بازی در سبد کنار تختش بریزد. وقتی وارد خانه ی مادرم می شویم، به پدر و مادرم سلام کند. وقتی می خواهیم به مهمانی برویم، زمانی که قرار است همه آماده باشند، او هم آماده باشد.

4- از همسرتان هم بخواهید دقیقاً همین کار را انجام بدهد. یعنی همسرتان هم لیست خودش را دقیق و روشن بنویسد.

5- به یک لیست مشترک برسید: حالا لیست ها را کنار هم بگذارید و مقایسه کنید. موارد مشترک را علامت بزنید؛ قوانینی که هر دو بر سر آنها توافق دارید. بعد به سراغ مواردی بروید که با هم اختلاف نظر دارید. کدام را باید انتخاب کرد؟

)PATH( P گام اول (مشکل یا تعریف مشکل) (مشلات مذهبی) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
اختلاف مذهبی در ازدواج از جمله عواملی است که تداوم زندگی مشترک را به خطر می اندازد. با این وجود بسیاری از افراد تفاوت مذهبی را نادیده گرفته و ازدواج می کنند. این زوجین در طول زندگی مشترک دچار مشکلاتی در زمینه های مختلف خواهند شد. موضوعات اعتقادی پیچیده تر از آن هستند که زن و شوهر بتوانند در مورد آن با هم مصالحه کنند. شخصی که دارای باورهای متضادی با شماست، در مقابل حوادث و رویدادهای مختلف راه حل ها و واکنش های متضادی از خود نشان می دهد. حتی گاه تعاریفی که او از خوب و بد دارد با شما در تعارض خواهد بود
راهکارهای موثر برای مواجه با اختلاف مذهبی در ازدواج

احترام به اعتقادات یکدیگر

پیدا کردن وجه اشتراکات

اختلاف مذهبی در ازدواج | درک اعتقادات مذهبی یکدیگر

توجه بیشتر به مسائل غیر مذهبی

) PATH( Aگام دوم (تحلیل) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
احترام به همسر از ارکان مهم پایداری و آرامش در زندگی مشترک است. از آن مهم تر، احترام به اعتقادات مذهبی یکدیگر است که باعث می شود زن و شوهر اجازه دخالت و یا مخالفت با اعتقادات طرف مقابل را به خود ندهد. بنابراین ابتدا با خودتان و سپس با همسرتان عهد ببندید که به اعتقادات او احترام می گذارید و او را با هر مذهب و عقیده ای که دارد دوست دارید. هرگز در مورد اعتقادات با یکدیگر بحث و مخالفت نکنید و تنها شنونده باشید.
2. پیدا کردن وجه اشتراکات

بین اعتقادات مذهبی خود و همسرتان اشتراک پیدا کنید. برای مثال ممکن است کسی حجاب را قبول نداشته باشد اما مطمئنا برای خود در زندگی محدودیت ها و اصول اخلاقی در نظر می گیرد. سعی کنید موارد مورد قبول هر دو طرف را بیابید و بیشتر در مورد آن ها با هم صحبت کنید. می توانید هر دو بر روی باورهای مشترکی که در مورد وجود خدا دارید تمرکز کنید.

3. اختلاف مذهبی در ازدواج | درک اعتقادات مذهبی یکدیگر
برای فهمیدن و درک اعتقادات مذهبی همسرتان تلاش کنید. با خود بیاندیشید که او نیز حق دارد چرا که در تمام این سال ها با اعتقادات خود که تا حدی الگو پذیری از اعتقادات خانواده اش است، رشد کرده و آن ها را در خود پرورانده. سعی کنید اعتقادات مذهبی او را جویا شوید و از آن ها آگاهی پیدا کنید. شما نمی توانید بگویید که اعتقادات او غلط یا درست است. فقط کافیست خود را جای او بگذارید و درکش کنید. این گونه با حمایت از همسرتان در موقعیت های مختلف از اختلافات خود می کاهید.

4
توجه بیشتر به مسائل غیر مذهبی

ممکن است فکر کنید در مورد مسائل مذهبی هیچوقت با همسرتان به تفاهم نمی رسید، سعی کنید روی مسائل غیرمذهبی که هر دو از آن لذت می برید تمرکز نموده و به جنبه های خوب و مثبت یکدیگر توجه کنید. مانند سرگرمی های مختلف، ورزش یا فیلم یا به طور کلی انجام کارهایی که هر دویتان را خوشحال می کند؛ اینگونه به هم نزدیک تر شوید و اختلافات را برطرف سازید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلافات در ازدواج کلیک کنید.
تاثیر خدمات روانشناسی بر اختلاف مذهبی در ازدواج

اختلاف مذهبی در ازدواج مخصوصا زمانی که زوجین دو مذهب کاملا متفاوت داشته باشند، مشکلات زیادی را برای آنان ایجاد می کند. اما در صورتی که تصمیم خود را گرفته اید و قصد ازدواج دارید یا حتی ازدواج کرده اید، بهتر است که از یک روانشناس به منظور کاهش مشکلات کمک بگیرید.

(PATH) Tگام سوم ازمون (مدل فرایند) مشکلات مذهبی چه تاثیری بر روی خانواده ها می گذارد؟
تاثیر بر روی فرزندان
مشکلات روحی
دو قطبی شدن اخلاق فرزند
مشکلات برای زوجین
احترام نگذاشتن به اعقاید هم
بد خلقی های مکرر
کج خلقی
ناراحتی اعصاب
طلاق
مداخله های شدید
مشکلات عاطفی
از بین رفتن صمیمیت

)PATH( Hگام چهارم (کمک مداخله)
میتونن بیشتر باهم وقت بزارن و باهم حرف بزنن و مشکلشونو باهم حل کنند
یا اینکه به عقاید هم بیشتر احترام بزارن و سعی کنند زیاد نسبت به اعتقاداتشون حرف نزنن تا مشاجره ای رخ نده.
سعی کنند یک تصمیم جدی و درست راجب تربیت فرزندانشون انجام بدن که فرزند جوری بار نیاد که به اصطلاح دو قطبی بشه یا دعوا بر سر مشکلات مذهبی بین پدر و مادر رویه بچه هم تاثیر بزاره
و اینکه میتونن از مشاوره کمک بگیرین که امروزه با توجه به پیشرفت علم راهکار های بسیاری هم برای رفع این مشکل وجود داره

)PATH( P گام اول (مشکل یا تعریف مشکل) (مشکلات جنسی) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
به نوعی از اختلالات تعلق می گیرد که مر بوط به روابط جنسی زوجین است، مشکلی که عموماٌ به ندرت از آن صحبت می شود زیرا با عقاید و فرهنگی که در کشور ما حکم فرما است صحبت کردن در خصوص چنین مسائلی قبح سنگینی دارد و تا جایی که زندگی افراد را مختل نکند به حل و درمان آن نمی پردازند.
این در حالی است که با آماری رو به رو هستیم که بسیاری از زوج ها با مشکلاتی این چنینی مدام دست و پنجه نرم می کنند.
سردی در برقراری ارتباطات جنسی بین طرفین، بی رغبتی به ادامه زندگی مشترک، بحث و مشاجره های لفظی ، تنش و اضطراب و بی احترامی همه و همه نشان از وجود چنین اختلالی دارد

)PATH( Aگام دوم (تحلیل) (با توجه به نظریه رفتارگرایی و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی)
اختلالات روابط زناشویی به مشکلاتی اشاره دارد که در طول هر مرحله از چرخه پاسخ جنسی رخ می دهد و مانع از ارضاء جنسی طرفین می شود. این اختلالات عبارتند از:

اختلال نعوظ

انزال دیررس

انزال زودرس

کاهش میل جنسی

ناتوانی جنسی

اختلالات زناشویی یا جنسی به هر نوع مشکلی که در فعالیت های جنسی، اختلال ایجاد کند، گفته می شود. فعالیت های رابطه جنسی شامل بخش هایی مانند هیجانی شدن (شامل میل جنسی و تحریک جنسی)، بخش ثبات، ارگاسم و در نهایت بازگشت به حالت اولیه است.
هم خانم ها هم آقایان ممکن است به اختلالات جنسی دچار شوند. این اختلالات، یکی از شایع ترین مشکلاتی است که حدود ۴۰درصد از خانم ها و ۳۰درصد از آقایان را درگیر می کند.
این مشکل، در هر سنی می تواند وجود داشته باشد، اما بیشتر از همه این مشکل بین سن۴۰ تا ۶۵سالگی ایجاد می شود

بیشتر افراد از حرف زدن درباره ناتوانی یا مشکلات جنسی خود شرم می کنند و از مراجعه به پزشک پرهیز می کنند. اما اگر شما یا هسمرتان دچار مشکلات یا اختلالات جنسی هستید، بهتر است با مراجعه به پزشک، به دنبال درمان باشید تا زندگی شخصی و جنسی بهتری داشته باشید

انواع اختلالات روابط زناشویی چیست؟
اختلالات جنسی به طور کلی به چهار دسته طبقه بندی می شوند:

اختلال میل جنسی: کاهش میل و یا علاقه به رابطه جنسی.

اختلال برانگیختگی : عدم تحریک و یا هیجان در طول فعالیت جنسی.

اختلال ارگاسم : تاخیر یا نرسیدن به اوج لذت جنسی.

اختلال درد جنسی : احساس درد در هنگام مقاربت

اختلالات جنسی چگونه تشخیص داده می شود؟
در اغلب موارد، فرد احساس می کند مشکلی در لذت بردن و ارضاء جنسی خود و یا همسرش وجود دارد. پزشک به احتمال زیاد کار خود را با بررسی تاریخچه کاملی از علائم و انجام معاینه جسمی آغاز خواهد کرد. همچنین در صورت نیاز ممکن است تست های تشخیصی را به منظور رد کردن هر گونه مشکلات پزشکی که ممکن است به اختلال جنسی کمک کند، تجویز نماید.
ارزیابی نگرش فرد در مورد رابطه جنسی و همچنین عوامل موثر دیگر (ترس، اضطراب، آسیب جنسی، سوء استفاده جنسی در گذشته، مشکلات رابطه، داروها، اعتیاد به الکل یا مواد مخدر و غیره) به اورولوژیست کمک خواهد کرد تا علل اصلی و زمینه ای اختلال جنسی را شناسایی کرده و توصیه های مناسب را برای درمان ارائه دهد

اختلالات جنسی
مقاربت دردناک
سواستفاده جنسی کودک
سرد مزاجی زنان
ناکار امدی نعوظ مردان
عدم لذت جنسی
بیزاری جنسی
کاهش یا عدم میل جنسی
انزال سریع و زودرس
ختنه زنان
برانگیختگی غیر طبیعی
انقباض اسپاسم دردناک
(مدل فرایند)
چه عواملی باعث به جود امدن بحران جنسی می شود؟

)PATH( Hگام چهارم (کمک مداخله)
بسیاری از انواع اختلالات جنسی را می توان با درمان مشکلات جسمی یا روانی اصلاح کرد. سایر راه کارهای درمانی عبارتند از:
تغییر دارو

اگر مصرف یک دارو علت ایجاد اختلال جنسی باشد، تغییر دارو ممکن است به رفع این اختلال کمک کند. مردان و زنانی که دچار کمبود هورمون هستند، می توانند از تزریق هورمون، قرص و یا کرم های موجود استفاده کنند.
آمیزش درمانی

مراجعه به متخصص و مشاور جنسی می تواند برای زوج هایی که دارای مشکلات جنسی هستند و درمان های اولیه برای آنها موثر نبوده است، بسیار مفید باشد. این متخصصان اغلب مشاوران خوبی برای روابط زناشویی هستند.
رفتار درمانی

این روش، شامل تکنیک های مختلفی از جمله شناخت رفتارهای مضر در روابط یا تکنیک هایی مانند خود برانگیختگی برای درمان مشکلات مربوط به تحریک و برانگیختگی یا ارگاسم است.
روان درمانی

درمان تحت نظر یک مشاور مجرب می تواند به فرد کمک کند تا مسائلی مانند آسیب های جنسی گذشته، اضطراب، ترس، احساس گناه و تصویر ضعیف از بدن خود را که ممکن است بر عملکرد جنسی فعلی فرد تاثیر گذار باشد، حل و فصل کند.

)PATH( P گام اول (مشکل یا تعریف مشکل) (اعتیاد خانواده ها به فضایه مجازی) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
( اعتیاد خانواده ها به فضایه مجازی)
از زمانى که اینترنت وارد فضاى زندگى انسان شده تا به امروز، على رغم تمام محاسن و مزایاى آن، یکسرى دغدغه ها و نگرانى هایى را بر خانواده ها تحمیل نموده است. موضوعی که درتمام جوامع موضوعیت داشته و محدود به جامعه و یا اقلیتی خاص نمی شود.

به دلیل ویژگی های خاص فضای مجازی و نو بودن این پدیده، بسیاری از والدین فرصت، امکان و یا توان کافی برای شناخت دقیق این فضا و کاربردهای آن را به دست نیاورده اند و عدم آشنایی مناسب آنها با این فضا و در مقابل استفاده روزمره نوجوانان و جوانان و حتی کودکان از این فضا باعث شده است که یک فضای محرمانه و خصوصی در داخل خانه برای فرزندان ایجاد شود و آنها بدون دغدغه و بدون احساس وجود ناظر بیرونی به سایت های مختلف در این فضا دسترسی یافته و بعضاً به دلیل ویژگی های سنی و شخصیتی و کنجکاوی های خود متاثر از فضاهای ناسالم موجود در اینترنت گردند.
از سوی دیگر اینترنت شکاف میان نسل ها را عیان تر کرده است . اکنون نه تنها شکاف میان نسل اول و دوم بلکه شکاف میان نسل دوم و سوم نیز هویدا شده است و هیچ یک زبان دیگری را نمی فهمند

)PATH( Aگام دوم (تحلیل) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
در حال حاضر اینترنت ابزاری مناسب برای توسعه افکار و اندیشه های بشری محسوب می شود به شرط آن که در راه صحیح استفاده شود. افراد باید برای ورود به دنیای مجازی اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند تادچار مشکلات مالی و اجتماعی نشوند. ارتباطات سالم در فضای مجازی و لزوم هوشیاری جوانان و خانواده ها نسبت به تهدیدات فضای سایبری در درجه نخست اولویت قرار دارد. پیشگیری از آسیب های اجتماعی و توجه والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم می باشد و برای جلوگیری از هم پاشیدگی خانواده ها،والدین باید تا حدودی به فناوری های روز دنیا مسلط باشند و آگاه باشند که تغییر در رفتار فرزندان به معنای ایجاد تغییر در طرز فکر آنهاست وهنگامی که بنیان فکری و شخصیت آنها به صورت ناصحیح شکل گیرد، راه نفوذ شیادان به حریم خصوصی افراد و محیط امن خانواده باز می شود. لذا، چنانچه خانواده ها نسبت به شیوه های جدید ارتباط فرزندان خود آگاهی و شناخت کافی و لازم را داشته باشند، از انجام بسیاری از جرایم و ارتباطات پنهانی آنان جلوگیری به عمل می آید.

یکی از چالش های فرا روی فرهنگ ها برخورد با این پدیده است. چون اساساً ورود اینترنت همراه با ارزش های غربی، چالش های جدیدی را در کشورهای دیگر به وجود آورده است. از آنجایی که برخی از عناصر موجود در این پدیده مغایر با فرهنگ خودی (ارزش های اسلامی-ایرانی) است، پس می توان گفت اینترنت می تواند آسیب های زیادی را به همراه داشته باشد. مثلاً ورود اینترنت در حوزه خانواده موجب تغییر نظام ارزشی در خانواده ها می شود.
از جهت اجتماعی نیز افراد را از یکدیگر دور نموده است و افراد به جای اینکه به دیدار یکدیگر بروند از طریق چت و پست الکترونیکی با هم ملاقات می نمایند که این خود باعث از هم گسیختگی اجتماعی در بین افراد یک جامعه می شود . البته باید به این نکته اشاره کرد که هنوز اینترنت در کشور ما فراگیر نشده است ، ولی زمانی که این مسئله همگانی شد ما شاهد مسائلی از این قبیل در جوامع انسانی و قومیت های مختلف خواهیم بود .
یکی از بزرگترین مسائل اجتماعی که جوامع امروزی به آن مبتلا می باشند ضعف بنیاد خانواده است. از آنجایی که مشکلات خانواده ها به صورت ناهنجاری های اجتماعی بروز می کند خانواده و سلامت آن از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. آماده کردن فرزندان برای پذیرش مسئولیت های اجتماعی یکی از وظایف مهم و اساسی خانواده ها به شمار می رود. جوانان باید بتوانند به خصوص برای زندگی های مشترک آماده شوند و سعی نمایند روابط خود را با پیرامون شان در حد متعارف و قابل قبولی تنظیم نمایند. صرف نظر از آمار و ارقام بالا و روز افزونی که در مسایلی مانند بالا رفتن سن ازدواج، طلاق، فرار از منزل، فحشا و سایر مسایل خانوادگی وجود دارد، سرد شدن ارتباطات عاطفی و نارضایتی ها از زندگی خانوادگی است که باعث ناکامی ها و شکست های بزرگی در زندگی جوانان شده است. این ها نشان از مشکلات عمیقی در سطح خانواده دارد که به نوعی باید ریشه یابی و درمان شوند.البته دراین موردخانواده باید صمیمیت خود را حفظ کند و فرزند حس نکند پدر و مادرش نقش پلیس در خانه را دارند.

راه های پیشگیری از آسیب های فضای مجازی:

1-ایجاد فضای صمیمی در خانواده
2-ایجاد رابطه اعتماد بین والدین و فرزندان
3-نکشاندن روابط فضای مجازی به فضای واقعی
4-پرهیز از وبگردی های بی هدف
5-مطرح نکردن اسرار خانوادگی و مشکلات زندگی خود در فضای مجازی
6-عدم انتشار اطلاعات شخصی و خانوادگی

اعتیاد به فضا مجازی
مشکل درتمرکز
کاهش فعالیت فیزیکی
بی توجهی به بهداشت شخصی
کم خوردن یا پر خوری
کاهش مهارت جسمی و حرکتی
انزوا طلبی
ناتوانی در نه کفتن
زود رنجی و اعصبانی شدن
حس از دست دادن زمان
کمبود خواب
مدل فرایند
اعتیاد به فضا مجازی باعث بروز چه عواملی می شود؟

)PATH( Hگام چهارم (کمک مداخله)
افزایش تفریحات خانوادگی: تفریح های دسته جمعی و خانوادگی تان را افزایش دهید. البته فراموش نکنید که در این مورد سلیقه فرزندتان را در نظر بگیرید. گاهی اوقات تفریحات مورد علاقه والدین می توانند برای فرزندان ملال آور باشند.
2-وضع قوانین برای استفاده از اینترنت: قوانینی برای استفاده از ساعات اینترنت از کودکی برای آن ها وضع کنید. البته حواستان باشد قوانین بیش از حد سختگیرانه نباشد، قابلیت انعطاف داشته باشد و متناسب با سن کودک باشد. از قوانین خودتان تخطی نکنید و در مورد آن ها با فرزندتان مذاکره کنید.
3- ایجاد سرگرمی هایی متفرقه: سرگرمی های فردی مجزایی برای فرزندتان تعریف کنید. واضح است که مهم استعداد و سلیقه کودکتان است. کودکانی که سرگرمی ها و استعدادهای پرورش یافته ای در دنیای واقعی دارند، اوقات کمتری در دنیای مجازی می پردازند و کمتر به این نوع اعتیاد رفتاری مبتلا می شوند
4- جلوگیری از اعتیاد به اینترنت ؛ بهبود روابط خانوادگی: هرچقدر دنیای واقعی جذابتر باشد، فرزندتان کمتر نیاز به پناه بردن به دنیای مجازی خواهد داشت. اگر مشکلاتی با کار، همسر یا خانواده هایتان دارید سعی کنید

)PATH( P گام اول (مشکل یا تعریف مشکل) (اعتیاد خانواده ها به مواد مخدر) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
اعتیاد به مواد مخدر فرآیندی است که سلامت انسانی – اجتماعی را به خطر می اندازد و این وابستگی تا آن جا به نفی اراده و تمرکز بر تامین مواد مخدر می انجامد که چیزی جز اختلال در کارکرد های انسان و جامعه به بار نمی آورد.

اعتیاد به مواد مخدر مسئله ای اجتماعی است
رواداری اجتماعی اعتیاد به مواد مخدر
اعتیاد به مواد مخدر راهی برای فرار از مشکلات
درمان بیماری های روحی با مصرف مواد مخدر
نقش خانواده در اعتیاد به مواد مخدر

)PATH( Aگام دوم (تحلیل) (با توجه به نظریه میدانی لوین و مکتب اجتماع وفرهنگ گرایی _ رفتار گرایی)
اعتیاد به مواد مخدر به منزله مسئله ای اجتماعی که روابط و مسئولیت پذیری و شغل و آمال اشخاص را به مخاطره می افکند، هم از اختلالات کارکردی جامعه سرچشمه می گیرد و هم اختلالات مزبور را رقم می زند.

میزان رواداری اجتماعی در مقابل این مسئله از حدودی مشخص برخوردار است. خصوصاً این که وابستگی به اعتیاد به انواع مواد مخدر تشدید شده و این رفتار با جرائم دیگری نیز توام می گردد.

اگر معتادان از اعتیاد به مواد مخدر برای فرار از مشکلات استفاده می کنند رفع اجتماعی مشکلات می تواند به تغییر عادات رفتاری آنان یاری رساند، وگرنه رفتارهای ضد اجتماعی آن ها کیان زندگی انسانی – اجتماعی را تهدید می کند.

افسردگی و اضطرابی که برخی معتادان، اعتیاد به مواد مخدر را درمانش معرفی می کنند، در شرایط نامساعد اجتماعی بروز می کند و بی ثباتی و ناامنی خانواده که در این امر موثر است نیز از همین شرایط برمی خیزد.

خانواده یکی از نهادهای اجتماعی است که به واسطه نقش محوری در باز تولید و تربیت نسل یا تدارک عاطفی نیروی کار آن می تواند از اعتیاد به مواد مخدر بیشترین آسیب را بپذیرد.

گرایش افراد به مواد مخدر
بی معنایی
از خود بیگانگی
احساس انزوای اجتماعی
احساس از خود بیگانگی
احساس بی قدرتی
حمایت اجتماعی
محرومیت نسبی
بی پولی
چه عواملی باعث گرایش افراد به سوی مواد مخدر می شود؟
مدل فرایند

)PATH( Hگام چهارم (کمک مداخله)
هنگامی که نیازهای عاطفی و نیاز به محبت در افراد توسط خانواده و اطرافیان ارضا نشود، فرد مجبور به ارضای این نیاز از طریق سایرین می شود. به همین دلیل ممکن است به سمت کسانی دست دراز کند که او را به سمت اعتیاد منحرف می کنند. چراکه گاهی فرزند در خانواده به جبران این دلبستگی ارضا نشده به سمت هر فردی کشیده می شود. بنابراین راه اصلی برای پیشگیری صمیمیت عاطفی و دلبستگی ایمن از دوران کودکی با فرزندان است.

همان طور که آزادی بیش از اندازه می تواند برای فرزندان مخرب باشد، محدود کردن بیش از اندازه نیز همان قدر آن ها را به سمت اعتیاد سوق می دهد. به صورتی که فرد برای جبران نیاز آزادی خود و اثبات استقلالش، در دام اعتیاد می افتد. در رواف سبک فرزندپروری اگر مستبدانه یا سهل گیرانه باشد در هر دو صورت آسیب است و فرزندان را به سمت ناهنجاری و ناسازگاری با خانواده سوق می دهد. بهتر است والدین سبک مقتدرانه در تربیت داشته باشند به این معنا که هم نظارت و هم محبت به فرزندانشان را درپیش گیرند.

زیاده روی در محبت کردن و لوس کردن فرزندان مانند کمبود محبت تاثیر مخربی بر پرورش آن ها دارد. طوری که فرد همیشه متکی به پدر و مادر است و هیچ گاه احساس استقلال نمی کند. از طرفی کودکی که همه نیازهایش در محیط خانواده برطرف شده، زمانی که وارد جامعه می شود با بی توجهی اعضای آن به نیازهای خود مواجه می شود و احساس ناتوانی می کند؛ در نهایت ممکن است برای کاهش فشارهای روانی خود به سمت مصرف مواد مخدر رو بیاورد. بنابراین گاهی حتی والدینی که مهرطلب هستند ممکن است با افراط در برآورده کردن تمام نیازها و ایثارگری های بی جا فرزندان خود را آسیب پذیر کنند.


تعداد صفحات : 38 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود