تارا فایل

پاورپوینت حفظ تعادل



عنوان : حفظ تعادل

تعادل چیست
تعادل عنصر اصلی تمامی مهارت های حرکتی است. برخورداری از یک تعادل خوب و مطلوب، گویای آن است که شخص، رابطه ی میان مرکز گرانی ( ثقل ) بدن و سطح اتکای آن را درونی ساخته است.
تعادل عبارت است از: توانایی فرد در حفظ و بازیابی حالت یا وضع بدن.

تعادل را هم چنین، به عنوان مبنا و سرمنشاء یا حالت صفر برای درک جهات هم فضا نیز معنی کرده اند.

چه موقع بدن به تعادل می رسد؟

وقتی بدن تعادل می یابد که مرکز ثقل مستقیماً بر سطح اتکا قرار گرفته باشد.

اختلال تعادل چیست؟
اختلال تعادل به بیماری ای گفته می شود که باعث می شود شما احساس سرگیجه و ناپایدار بودن داشته باشید. این حالت باعث می شود که شما هنگام ایستادن ، نشستن یا خوابیدن احساس کنید که در حال حرکت هستید یا اینکه احساس چرخیدن و شناور بودن به شما دست می دهد. یا اگر در حال راه رفتن باشید ناگهان احساس می کنید که در حال اوج گرفتن هستید.

اختلال تعادل چه موقع رخ می دهد؟
اختلال تعادل در راه رفتن وقتی رخ می دهد که قدرت کشش عضلانی کافی نیست و فرد نمی تواند تعادل خود را هنگام راه رفتن حفظ کند. این اختلال منشاء عصبی دارد. اختلال در تعادل ممکن است همراه با سرگیجه و حرکات پرشی در چشم ها باشد.

منشا اختلال تعادل چیست؟
علل اختلال تعادل واقعی بسیار متنوع است. ممکن است منشاء این اختلال تعادل در مغز، نخاع، راه های ارتباطی نخاع به مخچه، قشر پیشانی مغز یا گوش داخلی باشد

بیماری که تعادل بدن را به هم می زنند

1-دیابت کنترل نشده:دیابت کنترل نشده طوفانی در تمامی اندام های بدن ایجاد می کند. اگر کسی از بیماری خود خبر نداشته باشد و آن را کنترل نکند، دچار مشکلاتی در بینایی، نارسایی کلیوی، آسیب های عصبی، اختلالات کلامی و عدم تعادل خواهد شد.

2-مشکلات گوش داخلی:استخوانچه های گوش در ناحیه کاسه چشم به هم متصل می شوند و حلزون شنوایی یعنی همان بافت استخوانی دالانی شکل در داخل گوش داخلی روی دید تاثیر گذاشته و تعادل بدن را حفظ می کند.
به گفته متخصصین بیماری های تعادلی دانشگاه اورگون در پورتلاند، به همین دلیل عفونت گوش می تواند باعث بروز سرگیجه و احساس عدم تعادل شود.

3- میگرن:افرادی که به میگرن مبتلا هستند به خوبی می دانند که دردهای ناشی از این بیماری می تواند باعث بروز مشکل ماشین گرفتگی، اختلال دید و حتی برهم خوردن تعادل بدن شود.
4- دردها و بیماری های مربوط به پا:یکی از علل واضح عدم تعادل بدن به بیماری های پا مربوط می شود. مشکلات و ناراحتی های موجود در پاها مانند پینه، میخچه، خار پاشنه، پادرد و غیره می تواند روی ثبات فرد تاثیر گذاشته و خطر افتادن یا لیز خوردن را افزایش دهد. در هر صورت، مشکل جزئی یا جدی در سلامت پاها روی تعادل فرد تاثیر منفی می گذارد.

5-فشار خون پایین:افت فشار خون زمانی بروز می کند که فشار خون در عروق کم باشد و مغز به اندازه ی کافی اکسیژن دریافت نکند. این مسئله باعث می شود زمانی که فرد به یک باره و سریع از جای خود بلند می شود، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم و بیهوشی شود. معمولا زمانی که فشار خون پایین تر از ۶۰ روی ۹۰ باشد گفته می شود فرد دچار مشکل فشار خون پایین است.
6-مشکلات عصبی:
اختلال در سیستم عصبی می تواند باعث بروز مشکلات زیادی در تعادل بدن شود، به عنوان مثال افرادی که از بیماری هایی مانند ام اس یا پارکینسون رنج می برند، یا افرادی که سکته مغزی کرده اند و یا مبتلایان به آتروفی مخچه بیشتر در معرض عدم تعادل بدن قرار دارند. این افراد معمولا کنترل درستی روی پاها و دست هایشان ندارند و به راحتی تعادلشان را از دست می دهند.

7– مصرف برخی داروها:با وجود اینکه داروها برای درمان و مقابله با یک بیماری تجویز می شوند، اما حتما می دانید که اکثرشان عوارض جانبی دارند و تاثیر منفی روی تعادل بدن می گذارند.
توجه داشته باشید که برخی داروهای آرامبخش، داروهای ضدافسردگی، آنتی هیستامین ها و داروهای کنترل کننده فشار خون می توانند باعث بروز مشکلات بینایی، خواب آلودگی و سرگیجه شده و به گوش داخلی که مرکز حفظ تعادل بدن است آسیب برسانند.
8–بیماری های چشمی:برخی از بیماری ها مانند دیابت می توانند آسیب جدی به بینایی زده و باعث بروز اختلالاتی در تعادل بدن شوند. اما باید بدانید که خود بیماری های چشمی نیز باعث بروز سرگیجه و عدم تعادل می شوند.

علایم اختلال تعادل

1-احساس گیجی یا سرگیجه
2-به زمین افتادن یا وجود احساس
3-احساس سبکی (منگی) یا احساس گیج بودن
4-عدم شناسایی موقعیت
5-تاری دید
بعضی افراد ممکن است دچار تهوع و استفراغ، اسهال، غش، تغییر ضربان قلب و فشار خون ، ترس، .اضطراب یا اضطراب حاد و شدید (پانیک) شوند

علت های اختلال تعادل

1-عفونت ها (ویروس یا باکتریایی
2- ضربه سر
3-جراحی گوش
4-اختلالات گردش خون که بر گوش داخلی یا مغز تاثیرگذاشته باشند. , . بعضی داروها، الکل
5افزایش سن
6-ا ختلالات مغزی
7-آسیب دیدگی دستگاه های بینایی یا اسکلتی مثل عدم تعادل عضلات چشم و التهاب مفصلی (آرتریت)

8-بیماری حرکت
9-عفونت و التهاب گوش
10-بیماری نوروم آکوستیک
11-اختلال سیستم دهلیزی محیطی، اختلال در لابیرنت.
12-اختلال سیستم دهلیزی مرکزی، اختلال در مغز یا اعصاب ارتباطی آن. .
13-اختلال سیستمیک، اختلال قسمتی از بدن( به جز سرو مغز).
14-اختلال عروقی، یا مشکلات گردش خون

فعالیت هایی برای بهبود حرکات تعادلی

1. فعالیت های تخته تعادل:
از تخته تعادل معمولاً در برنامه ی آموزشی اوایل کودکی استفاده می کنند. این تخته می تواند عرض مختلفی داشته باشد، هرچه باریک تر باشد فعالیت کردن رویاین تخته را هم می توان هم از سطح باریک و هم از پهنای آن مورد استفاده قرار داد. در گام به جلو کودک به آرامی به طرف جلو حرکت می کند. او می تواند گام های بلند و یا کوتاه بردارد و یا این که با پنجه و یا پاشنه بر روی تخته حرکت کند. آن دشوارتر است. کودکان می توانند حرکت بر روی تخته را به شکل گام به عقب و گام به پهلو انجام دهند

2. اسکیت برد
کودک بر روی تخته باریکی که چرخ های کوچکی به آن متصل است حرکت می کند. به این شکل که بر روی شکم روی تخته می خوابد و یا با زانو ایستاده روی آن حرکت می کند. سطح حرکت می تواند صاف یا شیبدار باشد.

3. نشستن و برخاستن
کودک بر روی زمین با زانوها در حالی که نوک پاها بر روی سطح زمین قرار دارد می نشیند. از او خواسته می شود که بلند شود و بنشیند. تمرین ها تغییر می کنند، به این شکل که ابتدا از کودک خواسته می شود این کار را با پا بدون استفاده از دست و سرانجام با چشم های بسته و باز انجام داد.

4. پریدن و چرخیدن
از کودکان خواسته می شود که بپرند، پاها را از یک دیگر باز کنند و دست ها را بالای سرشان ببرند و دست بزنند. برای تغییر این فعالیت، کودک می تواند چرخش های ربع دایره، نیم دایره و تمام دایره را داشته باشد یا این که به چپ، راست، بالا و پایین بپرد.

5. لی لی کردن
از کودک خواسته می شود روی یک پا لی لی کند و بعد پای خود را عوض کند. از الگوهای موزون استفاده کنید: چپ، چپ، راست، راست یا چپ، چپ، راست یا راست، راست، چپ.

6. تمرینات بالا و پایین پریدن

کودکان بر روی تخته پرش یا تخته فنری، تخت خواب فنری، تشک فنری یا تیوپ لاستیک یک کامیون بزرگ بالا و پایین می پرند.

7. پرش جفت پا
ین عمل فعالیتی دشوار برای کودکان دارای هماهنگی حرکتی ضعیف است، جهیدن یا پرش جفت پا ترکیبی از تعادل، حرکت بدنی، توازن و هماهنگی است. برخی از کودکان نیاز به کمک جهت یادگیری این فعالیت دارند.

8. بازی حلقه ( هوپ )
حلقه ها اندازه های متفاوتی دارند، از هلاهوپ می توان برای رشد مهارت های حرکتی استفاده کرد. هلاهوپ همان بازی های حلقه ای است. از کودکان خواسته می شود که آن ها را به دور بازوها، سینه بچرخانند، توپ ها را داخل آن ها به بالا و پایین بیندازد، یا داخل آن ها راه برود و خارج شود.

9. مهارت های طناب کشیدن
از یک طناب بلند می توان در تمرین های مختلف استفاده کرد. از کودک خواسته می شود که طناب را به اطراف قسمت مشخص شده بدنش ( مثلاً زانو، مچ پا و کمر ) به منظور آموزش تصویر بدنی بپیچاند. هم چنین از کودک خواسته می شود بر اساس دستورها طناب را به دور صندلی بپیچاند یا زیر میز قرار دهد. به این طرف و آن طرف طناب بپرد یا با آن اشکال، حروف یا اعدادی را درست کند.

با تشکر از

همراهی

صمیمانه ی شما


تعداد صفحات : حجم فایل:910 کیلوبایت | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود