تارا فایل

پاورپوینت ایزو 10006


استاندارد ایزو 10006

ISO چیست ؟
(ISO) که مقر آن در ژنو می باشد, یک سازمان غیر دولتی بین المللی است که در 24 فوریه سال 1947 تاسیس یافت. این سازمان متشکل از موسسه های ملی استاندارد کردن 130 کشور بزرگ و کوچک, صنعتی و در حال توسعه از کلیه مناطق دنیا می باشد.

وظیفه ISO چی
وظیفه اصلی (ISO) توسعه استاندارد کردن و فعالیت های مرتبط در جهان با نگرشی تسهیل کننده نسبت به تبادلات بین المللی کالاها و خدمات, بهبود همکاری در محدوده علمی, فنی, اطلاعاتی و فعالیت های اقتصادی و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده می باشد. سازمان بین المللی استاندارد (ISO) تدوین استانداردهای فنی و اختیاری را بر عهده دارد. این استانداردها تقریباً شامل کلیه موارد مربوط به تکنولوژی می گردد و نیز کمک به ساخت و عرضه کالاها و خدمات موثرتر, ایمن تر و بهداشتی تر می نماید.

استانداردهای (ISO) تجارت و بازرگانی بین کشورها را آسان تر و صحیح تر می کند و به طور کلی از مصرف کنندگان کالاها و خدمات حمایت کرده و زندگی آنها را سهل تر می نماید. به عبارت دیگر اقدامات (ISO) که منتج به موافقت نامه های بین المللی گشته, نهایتا به صورت استانداردهای بین المللی چاپ می شود.

استاندارد ایزو 10006
استاندارد ایزو 10006، استاندارد سیستم مدیریت کیفیت – راهنما برای سیستم مدیریت کیفیت در پروژه ها می باشد.
این استاندارد راهنمایی هایی برای استقرار سیستم مدیریت کیفیت در انواع پروژه های کوچک یا بزرگ، کوتاه یا طولانی مدت با هرنوع محصول و هر نوع فرآیند اجرایی و در محیط های گوناگون با سطح پیچیدگی مختلف، ارایه می دهد.

استاندارد ایزو 10006 مانند سایر استاندارهای مرتبط با سیستم مدیریت کیفت بر 8 اصل مدیریت کیفی که شامل مشتری محوری، راهبری، مشارکت کارکنان، رویکرد فرآیندی، رویکرد سیستمی در مدیریت، بهبود مداوم، رویکرد واقع بینانه در تصمیم گیری و روابط سود بخش متقابل با تامین کننده  بنا شده است.

 بر اهمین اساس کاربرد این استاندارد کیفی در پروژه ها دارای دو جنبه است :
یکی فرآیندهای پروژه و دیگری محصول پروژه برآورده نشدن هر یک از این دو جنبه ، تاثیرات بسیار مهمی مشتری پروژه و سایر ذی نفعان خواهد داشت. جنبه های کاربردی این استاندارد بر مسئولیت مدیریت رده بالای سازمان در دستیابی به اهداف کیفی پروژه تاکید می کند و به این نکته اشاره دارد که تعهد مدیریت می بایست د ر تمامی سطوح سازمان  با در نظر گیری هر سطح ، مسئولیت فرآیندها و خروجی آن رسوخ نماید.

ایجاد و نگهداری کیفیت فرآیند و محصول در اجرای یک پروژه ، مستلزم رویکردی سیستماتیک است.
بایستی هدف این رویکرد به گونه باشد که اطمینان حاصل شود نیازهای تصریحی و تلویحی مشتری، درک و برآروده شده است. نیازهای سایر افراد ذینفع درک و مورد ارزیابی قرار گرفته شده و خط مشی کیفیت سازمان متولی اجرای پروژه می بایست برای استقرار در مدیریت پروژه ، مورد توجه قرار گیرد.

استاندارد ایزو 10006 با بهره گیری از تکنیک طرح-اجرا-کنترل-اقدام، سعی دارد کیفیت مد نظر ذی نفعان را در سطح پروژه جاری نماید. این استاندارد مشتمل بر 8 بند می باشد که عبارتند از:
هدف و دامنه کاربرد
مراجع الزامی
اصطلاحات و تعاریف
سیستم مدیریت کیفیت
مسئولیت مدیریت
مدیریت منابع
تکوین محصول
اندازه گیری ، تحلیل و بهبود

توجه به این نکته ضروری است که استاندارد ISO 10006 یک راهنمای مدیریت پروژه نیست بلکه راهنمایی هایی برای ارتقای کیفیت در پروژه ها در این استاندارد مورد بحث قرار گرفته است. استانداردی تحت عنوان ISO 21500 در حال آماده سازی است که می تواند یک راهنمای مدیریت پروژه محسوب شود.

نظر به اینکه ایزو 10006 در رده راهنماهای کیفیت قرار می گیرد، نمی تواند به منظور ثبت یا اعطای گواهینامه مورد استفاده قرار گیرد. در این استاندارد موارد مرتبط با بهبود مستمر عملکرد به استاندارد ISO 9004:2000 و تعاریف و واژگان نیز به استاندارد ISO 9000:2000 ارجاع شده است.


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود