تارا فایل

پاورپنت پودمان 3 اخلاق حرفه ای راستگویی در حرفه



صداقت و راستی در شغل
راستگویی در حرفه
.
دبیر:
بسم الله رحمن رحیم

فهرست مطالب
صداقت در همه مشاغل
اخلاق حرفه ای در کسب و کار ها….
مقدمه ای در مورد صداقت
صداقت چیست و…
01
صداقت در اسلام
مشخصه دینی صداقت…
صداقت در خدمات نرم افزاری
خدمات صادقانه ….
04
03
02

مقدمه صداقت

مدیریت کسب و کاری که به اخلاقیات و مسئولیت اجتماعی خود افتخار می کند کار آسانی نیست و به همین جهت، بسیاری از شرکتها به نام کسب درآمد، بیش از آنچه که باید و شاید در این زمینه کم می گذارند. در واقع، اگر اینگونه شرکتها و اهداف و سیاست های آنها را بررسی کنید متوجه خواهید شد که زیاد به صداقت در کسب و کار اهمیت نمی دهند. در عین حال، در شرایطی که صداقت یکی از اصول راهبردی کسب و کار برای مدیریت همه بخش های فرآیند کار نیست، اعتمادسازی تقریباً غیرممکن است. صداقت در کسب و کار فقط به این معنی نیست که باید هر کاری را از راه درست آن انجام بدهید، بلکه انعکاس آن در تمامی ارزش هایی که شرکت بر مبنای آنها بنا شده نیز اهمیت دارد.

اصل های مهم صداقت
صداقت در کسب و کار به فرهنگ کاری شرکت شما شکل و قوام می دهد
صداقت در کسب و کار، هماهنگی و انسجام رفتاری ایجاد می کند
..
صداقت در کسب و کار باعث جلب اعتماد مشتری می شود

راستگویی راستگویی می آورَد

اهمیت راستگویی حتی در خارج از ایران
.
در سال ۲۰۱۶، ناظران صنعت کشف کردند که کارمندان شرکت «ولز فارگو» Wells Fargo) در حال ایجاد حساب های جعلی مشتری بوده اند. بدیهی است که کارمندان در محیطی غیر صادقانه کار می کردند و این امر تاثیر مالی واقعی ای به بزرگی ۵۷۵ میلیون دلار در ولز فارگو داشت.
راستی در محیط کار قطعا به معنای انجام کار صحیح است، اما این معنا را نیز دارد که کم تر درگیر مسائل نظارتی خواهید شد. اگر از ابتدا با یکپارچگی کار کنید، لازم نیست نگران اصلاح قوانین باشید.
راست گو نبودن همچنین به افترا و تبلیغات دروغین مربوط می شود. با ارتقای تجارت خود به روشی که ارزش های اصلی آن پا بر جا باشند، جلوی از دست دادن اعتماد عمومی یا قرار گرفتن در لیست FTC را بگیرید. اگر آرامش درونی داشته و راستگو باشید، نه تنها به یاد آوردن آن چه گفتید آسان تر است، بلکه همان طور که با مثال ولز فارگو دیدیم، در میلیون ها دلار صرفه جویی می شود.

با رفتار غیر صادقانه برخورد کنید.

برخورد صاحبان مشاغل با همکاران
سیستم هایی را برای بازخورد ایجاد کنید

طبق بازخورد صادقانه عمل کنید

به کارمندانتان قدرت خطا کردن بدهید

محافظه کارانه قضاوت کنید

اهمیت صداقت
عنوان دوم
صداقت در همه مشاغل

.
هر نوعی از کسب و کار و شرکتی که دارید، صداقت یکی از موثرترین روشها برای شکل گیری فرهنگ کاری کارآمدی است که شرکت شما را به سمت موفقیت در بلندمدت سوق خواهد داد. فرهنگ کاری شرکت متشکل از ارزش ها و باورهایی است که عامل و محرک انجام هر کاری هستند که شرکت شما انجام می دهد؛ از روش تولید محصولات گرفته تا روش بازاریابی آن محصولات و طرز برخورد با مشتری. اهمیتی که شما به عنوان مدیر یا رهبر کسب و کار برای صداقت قائل می شوید می تواند فرهنگی ایجاد کند که کارکنان شما در آن احساس انگیزه و انرژی بیشتری می کنند. به عنوان مثال، آیا مرتباً از کارمندان معمولی شرکت درباره احساسی که نسبت به ناظران و مدیران دارند نظرخواهی می کنید؟ آیا سیاست مبتنی بر درهای بازی دارید که به کارکنان این امکان را می دهد تا بدون ترس از انتقام با مسئولین رده بالا درباره هر مساله ای صحبت کنند؟ آیا درباره تصمیماتی که بر شرکت تاثیر می گذارند کاملاً با پرسنل تحت امر خود شفافیت به خرج می دهید و همیشه روراست هستید؟

صداقت در کسب و کار باعث جلب اعتماد مشتری می شود

صداقت در کسب و کار باعث جلب اعتماد مشتری می شود
شرکت های مختلف، سالها برای ایجاد حس وفاداری و اعتماد در مخاطبان هدف خود وقت صرف می کنند. در این میان، یکی از روشهای اصلی و کلیدی اعتمادسازی، صداقت در کسب و کار است. هنگامی که مشتریان به این باور می رسند که یک کسب و کار همه چیز را از راه درستش انجام می دهد و برای ارائه یک محصول یا سرویس باکیفیت اهمیت قائل است، آن کسب و کار را از پاداش اعتماد خود بی نصیب نمی گذارند. موسسه شهرت (با نام لاتین Reputation Institute) از موسسات آمریکایی است که هر سال فهرستی از خوشنام ترین شرکت های ایالات متحده را منتشر می کند. موسسه مزبور این شرکتها را بر اساس ارزش، اعتمادی که با مخاطبان خود به وجود آورده اند و شهرت مثبت آنها در حوزه فعالیت شان رتبه بندی می کند. علت این طبقه بندی چیست؟ دلیلش این است که مردم به دنبال خرید از شرکت هایی نیستند که فقط محصولات یا خدمات مورد نیاز آنها را عرضه می کنند، بلکه با توجه به گستردگی گزینه هایی که بازار به شدت رقابتی عصر حاضر در اختیار آنها قرار داده ترجیح می دهند که از شرکتهایی خرید کنند که دنیای ما را به نحوی به جای بهتر، روشن تر یا معنادارتری تبدیل می کنند. در سال ۲۰۱۷ میلادی، رولکس در صدر این فهرست قرار داشت. پس از آن آمازون، سونی، گروه لِگو، هالمارک و نت فلیکس رتبه های بعدی را در اختیار داشتند. هر یک از این شرکت ها برند شناخته شده ای را به وجود آورده اند که سمبلی از کیفیت، راستی و ارزش های الهام بخش است و احساس مثبتی را در مشتریان خود بر می انگیزد.

Software
همه ما از کودکی یاد گرفته ایم که باید صادق باشیم و حقیقتاً دلیلی برای ادامه این صداقت به دنیای حرفه ای کسب و کار قابل تصور نیست. در واقع، نه تنها صداقت در کسب و کار، بهترین سیاست است، بلکه از دیدگاه کاری و تجاری نیز با منطق همخوانی دارد. هنگامی که صادق هستید، مشتریان تان به خاطر این صداقت به شما احترام می گذارند و باز هم به شما مراجعه می کنند. لذا تحت هیچ شرایطی از صداقت در کسب و کار خود فاصله نگیرید.
حرف درست

صداقت در خدمات کامپوتری

در مشاغل نرم افزاری و سخت افزاری قدرت صداقت در خراب کردن قطعات هنگام تعمیر یا پاک سازی ناخواسته داده ها بسیار بالاست. فروختن اجناس برقی خراب و نیاز به تعمییر و گفتن سالم خیانتی بزرگ در خود فروشنده است. در تحویل خدمات دقت و تمرکز و تعیین زمان درست به مشتری و رعایت اصل صداقت کسب و کار را رونق میدهد.

صداقت در اسلام

اسلام دینی فطری است و راستی نیز خواست فطرت است، پس این دو پیوندی ناگسستنی دارند و در روایات اسلامی با تعابیر گوناگونی بر راستگویی مسلمانان تاکید شده و آن را از اصول ایمان و تدیّن به حساب آورده اند. رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ می فرماید:«الصّدْقُ مُبارَک وَ الکِذْبُ مَشْوُومٌ»1 (راستی، مبارک و دروغ نامیمون است).
امیرمومنان صلوات الله علیه، راستگویی را قویترین پایه ایمان، ملاک دین و الهام از سوی خدا دانسته، می فرماید: «اَلصدقُ اقوی دَعائِمِ الایمانِ»2 (راستی قویترین رکن ایمان است).
«شَیْئانِ هُما مِلاکُ الدّین؛ الصِّدْقُ وَ الْیَقینُ»3 (دو چیز ملاک دین است؛ راستی و یقین).
«اِذا اَحَبَّ اللهُ عَبْداً الهَمَهُ الصِّدقَ»4 (وقتی خدا بنده ای را دوست بدارد، راستی را به او الهام می کند).
حضرت صادق ـ علیه السلام ـ نیز می فرماید:«اِنَّ اللهَ لَمْ یَبْعَثْ نبیًّا اِلّا بِصدقِ الْحَدیثِ وَ اداء الاَمانَهِ اِلَی البَرِّ وَ الفاجِ5 (خداوند هیچ پیامبری برنینگیخت جز با راستی و امانتداری نسبت به نیکوکار و بدکار).
با این وصف اگر بگوییم راستی و درستی شالوده دین و ایمان را تشکیل می دهد و آن که از این خصلت زیبا و حیاتی برکنار باشد در واقع دین در او بی ریشه است، سخن گزافی نگفته ایم. امام صادق ـ علیه السلام ـ به این حقیقت تصریح کرده می فرماید: «لاتَنْظُروُا الی طُولِ رُکُوعِ الرَّجُلِ وَ سجودِهِ، فَاِنَّ ذلِکَ شَئءٌ قَدِ اعْتادَهُ وَ لَو تَرَکَهُ استَوحَشَ لِذلِکَ ولکِنَ انْظُرُوا الی صدقِ حدیثهِ وَ اَداءِ اَمانَتهِ»6(برای شناخت تدین افراد) به طولانی شدن رکوع و سجده او نگاه نکنید چرا که به آن عادت کرده و اگر ترکش کند، وحشت زده می شود، لیکن به راستگویی و امانتداری او توجه کنید).
 

با تشکر از توجه شما

پایان


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود