تارا فایل

طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی تولیــد نـان لـواش


وزارت تعاون

معاونت طـرح و برنامه

طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی

تولیــد نـان لـواش

با ظرفیت 300 تن در سال

خلاصه طرح

موضوع طرح : تولید نان لواش

ظرفیت : 300 تن در سال

محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور

سرمایه گذاری کـل: 94/357 میلیون ریال

سهم آورده متقاضی: 94/37 میلیون ریال

سهم تسهیلات: 320 میلیون ریال

دوره بازگشـت سرمایه: 14 ماه

مقدمــه :

بی شک غلات بیشترین سهم را در سبد غذایی جوامع بشری دارا هستند. در این میان گندم به لحاظ دارا بودن خواص ویژه خود که قابلیت تبدیل شدن به نان را دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است . به گونه ای که برخی از ارقام وحشی آن از حدود پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر و بین النهرین می روییده است و دانه های این گیاه مومیایی های فراعنه مصر از اهرام این کشور به دست آمده است.
در ایران ، نمونه های گندم در کاوش های باستان شناسی انجام شده در دامغان ، غارهای نزدیک به دریاچه مازندران و همدان به دست آمده است و باستان شناسان عقیده دارند که گندم از حدود 5 تا 6 هزار سال قبل از میلاد مسیح در این مناطق کشت می شده است.
برای پخت نان ، از زمانهای بسیار دور روشهای متنوع و جالبی وجود داشته است . به احتمال زیاد قدیمی ترین روش پخت نان که بیشتر در میان چادر نشینان متداول بوده، روشی است که برای پختن یک نوع نان ابتدایی به نام کوماج مورد استفاده قرار می گرفته است. پس از آن ، پختن نان های مسطح نظیر لواش بر روی سنگ یا تاوه داغ رایج گردید. کم کم تنورهایی که هنوز هم در بسیاری از نقاط دنیا و بخصوص ایران متداول هستند برای تهیه نانهای پهن نظیر تافتون و لواش اختراع گردید . جنس این تنورها از خاک رس است. بعدها تنور نان سنگک و بربری مورد استفاده قرار گرفتند که با تغییر مختصری در کشورهای غربی هم برای پخت نان از آنها استفاده می شود. عیب این تنورها در این است که قطعاتی که اول وارد می شوند آخر خارج می شوند و بعلاوه چون دمای نقاط مختلف تنور یکسان نیست ، نانهای حاصل دارای پخت یکنواخت نیستند. برای رفع این نقیصه ، امروزه از فرهای گردشی و سینی دار استفاده می گردد.
با توجه به اینکه ، امروزه نیز قوت اصلی ایرانیان ، نان می باشد و مصرف آن با توجه به رشد جمعیت افزایش روزافزونی دارد ، توجیه اقتصادی اجرای این طرح مناسب بوده ضمن اینکه با اجرای این طرح ، می توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان می توانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.

توجیه اقتصادی طرح :

الف – سرمایه گذاری ثابت :

الف – 1 ) زمیـن :

متـراژ ( متر مربع )
هزینه واحد ( هزارریال )
هزینه کل ( میلیون ریال )
200
50
10

الف – 2 ) ساختمانها:

ردیف
شــرح
زیربنا(m2)
هزینه واحد ( هزارریال)
هزینه کل (میلیون ریال )
1
2
3
4
5
6
انبارآرد
سالن پخت و خمیر گیری
محل استراحت
اداری
سرویس
محوطه سازی
20
50
30
20
20

550
600
550
550
600

11
30
5/16
11
12
5
جــــــمـــع
5/85

الف – 3 ) ماشین آلات:
ارقام به میلیون ریال
ردیف
شــرح
تعداد
هزینه واحد
هزینه کل
1
2
3
دستگاه پخت نان
خمیر گیر 180 کیلوگرمی
نصب و راه اندازی ( 5 درصد )
1
1

35
10

35
10
25/2
جـــمـــع
25/47

الف – 4 ) تاسیسات:

ردیف
شــرح
تعداد
هزینه واحد(هزارریال)
هزینه کل(میلیون ریال)
1
2
3
4
5
انشعاب برق،ترانس واحداث شبکه
انشعاب آب ولوله کشی مربوطه
سیستم سرمایش و گرمایش
سیستم اطفای حریق وکمکهای اولیه
کانال کشی و تهویه کارگاه


یک سیستم
یکسری



2500
8000

12
40
5/2
8
8
جـــمـــع
5/70

الف – 6 ) وسایل نقلیه :
ارقام به میلیون ریال
ردیف
شــرح
تعداد
هزینه واحد
هزینه کل
1
وانت نیـــسان
1
78
78
جــــــمـــع
78

الف – 7 ) تاسیسات اداری:
ارقام به میلیون ریال
ردیف
شـــرح
هزینه کل
1
2
3
4
تلفـن
میز،کمد و صندلی اداری
وسایل آشپزخانه
وسایل رفاهی کارکنان
2
9
3
3
جــــــمـــــع
17

الف – 8 ) هزینه های قبل از بهره برداری :
ارقام به میلیون ریال
ردیف
شـــرح
هزینه کل
1

2
هزینه تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوزها و ثبت شرکت وتسهیلات،
عقد قرارداد وخرید سفته و…
آمــوزش
15

5
جــــــمـــــع
20

جمع کل سرمایه گذاری ثابت

شـــرح
هزینه ( میلیون ریال )
زمـین
محوطه سازی و ساختمان ها
ماشین آلات
وسایل نقلیه
تاسیسات
تاسیسات اداری
هزینه های قبل از بهره برداری
10
5/85
25/47
78
5/70
17
20
جــــمــــع
25/328
پیش بینی نشــده ( معادل 5 % اقلام فوق )
41/16
جمـــــع کل
66/344

ب- هزینه های جاری :

ب – 1 ) مواد اولیه و نهاده های تولید :

ردیف
شـرح
مصرف سالانه
هزینه واحد (هزارریال)
هزینه کل(میلیون ریال)
1
2
3
آرد
نمک یددار
خمیر مایه
288تن
7/1 تن
6/0تن
130
600
650
44/37
02/1
39/0
جــــمــــع
85/38

ب – 2 ) حقوق و دستمزد :
ارقام به میلیون ریال
ردیف
شــرح
تعداد – نفر
حقوق ماهانه
حقوق کل
1
2
3
4
5
مدیر طرح
فروشنده
کارگر ماهر
کارگر ساده
حسابدار
1
1
2
2
1
2/1
9/0
9/0
85/0
9/0
8/16
6/12
2/25
8/23
6/12
23% سهم حـق بـیمه کارفرما
94/17
جـــمــــع کل
7

94/108

ب – 3 )هزینه نگهداری و تعمیرات :
ارقام به میلیون ریال
ردیف
شـــرح
ارزش دارایی
نرخ
هزینه کل
1
2
3
4
5
ساختمان و محوطه سازی
تاسیسات
ماشین آلات
وسایل نقلیه
تاسیسات اداری
5/85
5/70
25/47
78
17
2%
4%
4%
10%
10%
71/1
82/2
89/1
8/7
7/1
جــــــمـــــــع
92/15

ب- 4 ) هزینه استهلاک :
ارقام به میلیون ریال
ردیف
شـــرح
ارزش دارایی
نرخ
هزینه کل
1
2
3
4
5
ساختمان و محوطه سازی
تاسیسات
ماشین آلات
وسایل نقلیه
تاسیسات اداری
5/85
5/70
25/47
78
17
10%
12%
10%
10%
10%
55/8
46/8
72/4
8/7
7/1
جــــــمـــــــع
23/31

ب- 5 ) سوخت و انرژی :

شـــرح
واحد
مصرف سالانه
هزینه واحد (ریال)
هزینه کل(میلیون ریال)
برق
بنزیـن
آب
گاز
کیلووات ساعت
لیتر
متر مکعب
متر مکعب
25000
3500
2000
6000
250
650
1150

25/6
275/2
3/2
72/0
جــــــمـــــــع
545/11

جمـع هزینه های جاری طرح

شـــرح
هزینه ( میلیون ریال )
مواد اولیه و نهاده های تولید
حقوق و دستمزد
نگهداری و تعمیرات
استهلاک
سوخت و انرژی
85/38
94/108
92/15
23/31
545/11
جــــمــــع
485/206
پیش بینی نشــده ( معادل 5 % اقلام فوق )
32/10
جمـــــع کل
805/216

سرمایه در گردش ( دوره یک ماهه )
شـــرح
هزینه ( میلیون ریال )
مواد اولیه
حقوق و دستمزد
سوخت و انرژی
24/3
08/9
96/0
جمـــــع کل
28/13

جمع کل سرمایه گذاری طرح
شـــرح
هزینه ( میلیون ریال )
سرمایه ثابت
سرمایه در گردش
66/344
28/13
جمـــــع کل
94/357

ج – فروش:

شرح
میزان تولید
ارزش واحد (ریال)
ارزش کل(میلیون ریال)
نان لـواش
2000000
240
480
جـــمــع کـــل
480

برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

ردیف
شــرح
هزینه ( میلیون ریال )
1
2
استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری ( 4 ساله )
هزینه فروش و اداری ( معادل 2% فروش سالانه)
5
6/9
جــمـــع
6/14

پیش بینی مالی طرح
شــرح
میلیون ریال
درآمد ( فروش )
480
کسر می شود : قیمت تمام شده
805/216
سود ناویژه
195/263
کسر می شود : هزینه های اداری و فروش
6/9
سود عملیاتی
595/253
کسر می شود : استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری
5
سود ویژه قبل از کسر مالیات
595/248

محاسبه دوره برگشت سرمایه:

دوره بازگشت سرمایه = 11/1 سال ( تقریبا چهارده ماه )

محاسبه نقطه سر به سر ( در 100% تولید )

( ارقام به میلیون ریال )
شــرح
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کــل

مبلغ
درصد
مبلغ
درصد

مواداولیه
85/38
100
0

85/38
حقوق و دستمزد
13/38
35
81/70
65
94/108
سوخت و انرژی
235/9
80
31/2
20
545/11
تعمیر و نگهداری
74/12
80
18/3
20
92/15
استـهلاک
0

23/31
100
23/31
توزیع و فروش
6/9
100
0

6/9
استهلاک قبل ازبهره برداری
0

5
100
5
پیش بینی نشده
77/8
85
55/1
15
32/10
جمـــع
325/117

08/114

405/231

بر اساس محاسبات مبتنی بر اطلاعات جدول فوق نقطه سر به سر تولید معادل46/31% می باشد.

محاسبه کارمزد وام

1 – عقد مشارکت مدنی:
مبلغ قرارداد:
مدت قرارداد
کارمزد
کارمزد عقد مشارکت مدنی:

320 میلیون ریال
شش ماه
16%
6/25 میلیون ریال

2 – عقد فروش اقساطی:
مبلغ قرارداد
مدت قرارداد
کارمزد تسهیلات
کارمزد عقد فروش اقساطی
کل کارمزد تسهیلات
کارمزد سالانه
اصل تسهیلات سالانه

6/345 میلیون ریال
30 ماه
16%
12/69 میلیون ریال
72/94 میلیون ریال
89/37 میلیون ریال
128 میلیون ریال

جدول بازپرداخت اصل و کارمزد تسهیلات :

ارقام به میلیون ریال
شرح
سال 1
سال 2
سال 3
اصل بازپرداخت تسهیلات
64
128
128
کارمزد تسهیلات
95/18
89/37
89/37
جمــع
95/82
89/165
89/165


تعداد صفحات : 13 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود