تارا فایل

تحقیقی در مورد روش های رنگ آمیزی


روش های رنگ آمیزی :

روش های رنگ آمیزی بر اساس نوع سطحی که قرار است پوشش بر وی آن قرار گیرد به صورتهای مختلف میباشد و از وسیله ساده ای مانند قلم موگرفته تا وسایلی مانند انواع غلطکهای دستی و ماشینی و همچنین رنگ آمیزی بوسیله غوطه وری ورنگپاشی که نیازمند وسایل پیچیده تری هستند هم جز روشهای رنگ آمیزی محسوب میشوند.

روش رنگ آمیزی الکتروکوتینگ :

این روش جهت رنگ آمیزی کیتهای الکترونیکی سطوح داخلی اشیاء از جمله حفره ها ، شیارها و … بکار میرود و موجب صرفه جویی در وقت و مقدار مصرفی رنگ میشود نحوه کار بدین ترتیب است که مخازن پوششهای الکتریکی در واقع شامل ذرات کلوئیدی یونی هستند که با قرار دادن و د الکترود در آنها و برقراری یک اختلاف پتانسیل ، بر روی الکترود مخالف رسوب میکنند .

بنابراین رزین های مورد استفاده در پوشش های الکتریکی باید دارای گروههای اسیدی و یا بازی باشند و رزین های غیر قابل حل در آب را میتوان با نسبتهای مناسب بهمراه رزین های قابل امتزاج با آب بکار برد .

معایب رنگ و روشهای رفع آنها :

عیوب رنگ در چندین مرحله ممکن است بوجود آید :

الف ) هنگام ساخت رنگ
ایرادات حاصله دراین مرحله میتواند به سه دلیل رخ دهد :
1) برهم کنش نامناسب رزین و حلال
2) برهم کنش نامناسب رزین و رنگدانه
3) برهم کنش نامناسب رزین و رزین
1) بر کنش نامناسب رزین و حلال :
دراین حالت ممکن است حالت کدری در محلول رزین ایجاد شود یا منجر به رسوب رزین گردد و یا حالت ژل شدکی رخ دهد علت بوجود آورنده این عیب در درجه اول به نامناسب بودن حلال یا حلالهای مصرفی برای رزین مربوطه است .
2) بر هم کنش نامناسب رزین و رنگدانه

دراین حالت ممکن است ذرات رنگدانه به صورت مجزا و یا توده ای با چشم ، قابل مشاهده باشند و یا حتی حالت ژل شدگی را در رنگ ایجاد کنند علت بوجود آورنده این عیب در درجه اول مربوط به عدم بکارگیری مواد ترکننده ویا دیسپرس کننده مناسب است .
3) برهم کنش نامناسب رزین با رزین :
درچنین مواردی ممکن است حالت کدری یا ابری شدن و یا حتی ژل شدگی ایجاد شود آنچه مسلم است دراین حالت رزین ها با هم قابل امتزاج نبوده و حتی ممکن است ا زآمیزه حلالی مناسب استفاده نشده باشد لذا با تعویض رزین ها و یا حلال ها میتوان به بر طرف کردن عیب مزبور پرداخت
ب ) هنگام نگهداری رنگ
مهمترین عیوبی که در این مرحله ایجاد میشود :
1) رویه بستن
2) ته نشین شدن رنگدانه ها
3) تیره شدن
1) رویه بستن :
این عیب از عدم استفاده از مقادیر کافی مواد ضد رویه ، ممکن است ایجاد شود و یا از نفوذ هوا به ظروف نگهداری رنگهای هوا خشک بوجود آید و لذا استفاده از مواد اضافه شونده ضد رویه و ظروف بسته بندی مناسب میتواند به حل مشکل کمک کند

2) ته نشینی رنگدانه ها :
مشکل فوق الذکر یا از گرانروی پایین رنگ و یا از استفاده بیش از حد رنگدانه میتواند حاصل شود همچنین اگر چگالی رنگدانه ها بالا باشد وو یا مدت نگهداری رنگ طولانی شود ، ته نشینی رنگدانه ها ایجاد خواهد شد سپس میتوان با تنظیم گرانروی رنگ و استفاده کمتر از رنگدانه و همچنین رنگدانه هایی با چگالی مناسبتر ، این مشکل را حل کرد .
3) تیره شدن :
بطور کلی میتوان گفت زمانیکه ظرف حاوی رنگ، نامناسب بوده وبویژه قابلیت خوردگی داشته باشد ، موجبات بروز این عیب را بوجود می آورد که افزایش دمای انبار و حضور رطوبت در رنگ آن را تشدید میکند پس استفاده از قوطی های دارای پوشش های حفاظتی مناسب و یا استفاده از مواد اضافه شونده بازدارنده زنگ میتواند از بروز مشکل فوق جلوگیری کند و همچنین میتوان در حالت کلی از 1% اسید سیتریک نیز استفاده نمود .
ج) هنگام بکارگیری رنگ :
صرف نظر از روش بکارگیری رنگ که بستگی به سطح مورد نظر داشته و هر کدام دارای معایب خاص خود میباشد که از لحاظ فنی باید بررسی شود آنچه دراین بخش می باید یاآوری کرد آماده سازی سطح است زیرا کیفیت و دوام رنگ به شرایط سطح مورد نظر بستگی دارد و مهمترین دلیل اهمیت آماده سازی سطح اطمینان اط چسبندگی مناسب رنگ به سطح است زیرا در غیر این صورت پوشش رنگ به صورت لایه ای در خواهد آمد که با هر عامل فیزیکی ویا شیمیایی به راحتی از سطح جدا میشود .
مقصود از آماده سازی سطح ، زدودن هرگونه آلودگی از قبیل گرد و غبار ، روغن لایه های زنگ زدگی ، رنگها و پوشش های قبلی و … از روی سطح است که این عمل میتواند به طور فیزیکی با استفاده از یک سمباده ساده ویا به طریقه شیمیایی انجام شود که دراین زمینه باید به کتاب اختصاصی مراجعه کرد .
د) هنگام تشکیل فیلم :
بیشترین عیوب رنگ در این مرحله ایجاد میشود که به ترتیب به توضیح مختصری می پردازیم .
1) شره کردن
حرکت قشر رنگ به طرف پایین را شره کردن گوئیم که دلیل اصلی آن نامناسب بودن سرعت تبخیر حلال است زیرا کند خشک شدن رنگ ، دراثر سرعت تبخیر پایین حلال و همچنین کاربرد مقدار بیش از اندازه رنگ و خشک نبودن لایه زیرین میتواند منجر به این مشکل شود سپس با تعویض مناسب حلال و یا بکارگیری مقدار کمتر رنگ و یا دادن زمان کافی به لایه زیرین جهت خشک شدن میتوان عیب فوق را بر طرف نمود .
2) پوست پرتغالی شدن :
دراین حالت سطح رنگ ، یکنواخت نبوده و حالتی شبیه پوست پرتغال به خود میگیرد که مهمترین دلیل آن به سرعت تبخیر بالای رنگ ، مرتبط میشود بطوریکه قبل از اینکه رنگ روی سطح بنشیند حلال تبخیر شده ورنگ به صورت خشک روی سطح قرار میگیرد پس بهترین راه برای رفع این عیب استفاده از حلالی با سرعت تبخیر کمتر است.
3) حفره زایی :
مشکل فوق از وجود حباب هوا یا غبار حلال بوجود می آید .
چنانچه در فرموله کرد رنگ از حلال سریع تبخیر استفاده شود و از طرفی دیگر سطح مورد نظر و یا خود رنگ ویا دمای محیط پایین باشد حلال تبخیر شده در سطح ، میعان کرده و به صورت حبابهایی محبوس شده در سطح فیلم در می آیند که با دقت درانتخاب حلال و ایجاد دمای مناسب میتوان آن را برطرف کرد .


تعداد صفحات : حجم فایل:13 کیلوبایت | فرمت فایل : .rar

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود