تارا فایل

گزارش کار اموزی رشته ی عمران ساخت اپارتمان مسکونی




گزارش کار اموزی رشته ی عمران(ساخت اپارتمان مسکونی)

چگونگی اتوکدی نقشه و توضیحاتی درباره پروژه مورد نظر:

پروژه مورد نظرآپارتمان مسکونی می باشد. مساحت زمین 230 متر مربع می باشد . ساختمان طبق نقشه طراحی شده توسط مهندس ناظر مجموعا دو واحد مسکونی می باشد دسترسی به طبقات از همکف تا طبقه چهارم با استفاده از پله و آسانسور می باشد . ساختمان در نبش کوچه واقع گردیده که عملا از سه طرف شمال و جنوب و غرب نورگیری دارد . واحد طبقه همکف ورودی آن از ضلع جنوبی است و دارای پارکینگ و کاملا از لحاظ تاسیسات ( لوله کشی های آب و فاضلاب و … ) مستقل از سایر طبقات می باشد و واحدهای دیگر طبق نقشه ورودی از ضلع جنوبی که دو درب بزرگ و کوچک دارد می باشد .
در زمین مورد نظر قبلا ساختمانی قدیمی وجود داشت که مورد تخریب قرار گرفت پی های قبلی توسط کمپرسور شکسته شده و برداشته شد و زمین تسطیح و آماده سازی شد برای اجرای فونداسیون نقشه ترسیمی ساختمان به صورت اسکلت فلزی با سقفهای تیرچه بلوک ( کرمیت ) اجرا خواهد شد دیوارها با آجرهای مجوف سفالی . پنجره های ساختمان آلومینیومی پیش بینی شده . جنس نماسنگ در نظر گرفته شده است .
برای ترسیم نقشه توسط اتوکد ابتدا با استفاده از فرمانهای off set و line دیوارها را رسم نموده و فضاهای مورد نیاز را طبق نقشه طراحی شده رسم نمودم . بعد بازشوها را با استفاده از فرمانهای مختلف نظیر circle, arc,line,trim رسم کرده و ستون گذاری کردم . بعد از مبلمان فضاها با استفاده از فرمان hatch فضاهای آشپزخانه و سرویس ها را مشخص نمودم . برای ترسیم پله گرد مورد نظر ابتدا با پیدا کردن مرکزیت دایره با قطر مشخص که ابعاد و طول کف پله ها در آن محاسبه و رعایت گردیده دایره را رسم نموده و سپس استوانه مرکزی مورد نظر را ترسیم نمودم و سپس با فرمان و در نظر گرفتن اولین نقطه شروع اولین پله را رسم و حول دایره مرکزی به تعداد مورد نظر پله رسم نمودم . به شکل خاصی در رسم مواجه نشدم چون پلان پیچیدگی خاصی نداشت .
در رسم مقاطع برای رسم پله ها و نشان دادنشان به صورت مدور از مهندس راهنمایی خواستم همچنین نحوه ترسیم خرپاها به روش صحیح که با مشورت و راهنمایی مهندس موفق به ترسیم آن گردیدم پس اندازه گذاری و کد ارتفاعی برای مقاطع انجام شد و علائم کامل کننده نظیر جهت شمال و های مورد نظر برای معرفی نقشه ها انجام گرفت .

گزارش شماره (2)
پی نواری یک ساختمان اسکلت فلزی :

نام این پی دو خاموته یا دو سنجاقه است زیرا میله گردهای پی بوسیله دو خاموت بسته می شود یک خاموت که دور تمام میله گردها را می گیرد و خاموت دیگر که داخل خاموت اول است و وسط میله گردها را احاطه کرده می کند .

فاصله خاموت ها از هم نباید از 25 – 20 cm تجاوز کند overlab نیز نباید از 60 cm کمتر باشد . دو اطراف گودال حفر شده برای پی را باید بعد از گذاشتن میله گردها و آرماتوربندی و شناژ بندی به اندازه 10 cm بالاتر باشد این کار را با گذاشتن آجر یا ساختن قالب نواری با عرض کم در امتداد پی می سازند سر میله گردها باید خم شود که در پی مقدار این خمیدگی حدود 30 – 25 cm است به سمت دسترسی پی دهانه گویند یعنی آن ضلعی از ساختمان که به دیوار همسایه متصل نباشد .
برای آرماتوربندی پی , ابتدا میله گردهای پایین را می گذاریم سپس بوسیله بلوک فاصله ایجاد کرده ( به طور عمودی تا لبه پی ) و سپس میله گردهای بالایی را می گذاریم بعد فاصله را دقیقا مشخص می کنیم و بعد فاصله را دقیقا مشخص می کنیم و بعد با سیم آرماتور بندی آنرا بسته تا حرکت نکند . اگر عرض پی 2 cm باشد 8/1 cm عرض آرماتور بندی است زیرا 10 cm از دو طرف باید فاصله داشته باشد تمامی سیم های آرماتوربندی باید به صورت ضرب دری بسته شود خصوصا در محل اتصال خاموت به میله گردهای افقی و عمودی ولی درجاهای تکی می توان ساده بست . آرماتور ( میله گرد ) به دو صورت هوابرشی و قیچی بریده می شود .
هوا برش به دلیل گرما خاصیت میله گرد را تا حدود 10 cm از محل برش از بین می برد بنابراین قیچی برای بریدن میله گرد بهتر است و ضایعات کمتری دارد . صرفه جویی بیشتر است و اقتصادی تر است بعد از آرماتوربندی صفحه پلیت ها را در محل ستونهای اصلی ساختمان قرار می دهند که دارای 4 پیچ است و میله گرد نمره 24 بعد از بتن ریزی و سخت شدن بتن تراز بندی یا آب تراز می کنند یعنی پیچها را باز کرده و زیر آن را حدود 10 – 8 cm ملات گروت می ریزند تا خلل فرج ها پر شود . سپس تیر آهن هایی را که روی زمین مونتاژ شده بوسیله جرثقیل بلند کرده و نصب می کنند . بهتر است بتن ریزی یکسره و یک روزه انجام شود همچنین در محلهای باربر گذاشتن آرماتور تقویتی اجباری است و باید در بالا و پایین شناژ کار گذاشته شود و این میله گردها داخل میله گردهای اصلی قرار می گیرند که اینها نیز بوسیله سیم آرماتور به میله گردهای اصلی شناژ وصل می شوند . محل های باربر مثل راه پله , آسانسور, ورودی ساختمان .
قبل از آرماتور بندی روی زمین بتن مگر می ریزند یا بتن نظافت که برای یکدست کردن زمین کف ساختمان است ضخامت آن بین 10 – 5 cm است و عیار آن kg/cm 150 است قبل ریختن بتن مگر آب زمین را بیرون می کشند و در آن طرف از زمین که شیب دارد یک سوراخ ایجاد کرده تا آب تخلیه شود و یا بوسیله پمپ این کار را انجام می دهند تراز کردن بتن مگر بوسیله شلنگ تراز است که ممکن است ضخامت آن در قسمت های مختلف زمین فرق کند در حقیقت می خواهیم زمین زیر پی را هم سطح کنیم . بتن ریزی بوسیله تراک میکسر انجام می شود .
ایجاد ارتفاع بوسیله تکه های آجر و یا قالب سیمانی باریک جهت اجرای شناژ پی

هوک یا قرماق یا خم 10 برابر میله گرد است در پی حدود m 1 است میله گردهای تقویتی حدود cm 30 روی هم overlab دارند . ابعاد پی در اینجا m 7/0 * 2 است پی از نوع نواری سهولت بیشتری دارد پی رادیه یا گسترده یا حصیر بافت بسیار مقاوم است که در آن میله گردها به صورت عمودی و افقی قرار می گیرند همراه با تقویتی .

اجرای سقف ساختمان اسکلت فلزی :
ضخامت سقف cm 30 که از کرومیت ( تیرچه های فلزی ) و بلوک پوتکه ای که نقش قالب دارند ساخته می شوند این بلوک ها سبک هستند و دارای سه سوراخ اند ابعاد 30 *70 است . ساختمان اسکلت فلزی در برابر آتش سوزی مقاوم نیستند ولی سبک تراند و کار سریع تر پیش می رود . ارتفاع پیلوت 40/2 و ارتفاع کف هر طبق تا کف طبقه بعد 10/3 است .
ابتدا کرومیت ها را می گذاریم و بعد بلوک ها ی پوکه ای را قرار می دهند را پله ها 1 قالب بندی کرده با تخته های cm 10 و بعد با آجر و ملات طاق راه پله را می زنند به فاصله هر cm 25 یک پله می گذارند که به دو آجر راه پله اجرا می شود .
اگر دهانه سقف از cm 5 بیشتر باشد . ژوئن اجرایی می گذارند . روش چیدن بلوک پوکه ای که سقف این است که از دو طرف بناهای شروع به چیدن بلوک می کنند و ممکن است یک فاصله در وسط ایجاد شود که باید در اینجا ژوئن اجرایی بگذارند به این ترتیب که یک میله گرد در بالا و یک میله گرد در پایین می گذارند و بعد بتن می ریزند .

میله گرد حرارتی :
بعد از قرار دادن کرومیت ها بلوک ها هنگامی که اجرای سقف تمام شد هر cm 40 به cm 40 یک میله گرد حرارتی می گذارند که در هنگام بتن ربزی با کاغذ سیمان که خیس شده باشد تمام درزهای آن را می گیرند تا سیمان شره نکند . از بلوک ته پر برای کناره ها و در محل ژوئن اجرایی استفاده می شود .

اجرای اسکلت ساختمان :
نبشی باعث می شود که لچکی خود را خم نکند .

میله گردهای زیگزاگ برای کرومیت باید یکسره یا خم باشند نه تکه تکه و جوش داده شوند . تیرهای لانه زنبوری تیرهایی هستند که اینرسی بالا دارند . ضخامت ورق تقویتی تیر mm 12 است که تیرها در جان تقویت می کند قطر جوش mm 8 است .

بادبندها را دو پل می گذارند یعنی دو تیرآهن را کنار هم قرار داده و جوش می دهند یکی دیگر از مزایای تیرهای لانه زنبوری این است که لوله های تاسیسات از لای این سوراخ عبور می کند . در ساختمان اسکلت فلزی روی plate Base
ها را تا ارتفاع m 1 را مک یا پدستال می زنند برای این کار ابتدا قالب چوبی می سازند به ابعاد 1*5/0*5/0 و بتن ریزی کرده سپس قالب را برداشته کف سازی حدود cm 20 بالاتر از این را مک انجام می شود .

تیر آهن در طبقات بالا به دلیل کم بودن بار وارده به صورت تسمه ای هستند که سبک تر بوده و بار کمتری را به طبقات زیر وارد می کنند .

گزارش شماره (3)
دیوار چینی :
دیوار چینی با ملات ماسه و سیمان انجام می شود و جنس آجر آن از نوع سفال 6 سوراخه ماشینی است . بعد از گذاشتن یک سفال باید آن را شاغول کرده تا تراز شود ضخامت ملات بین ردیف های سفال cm 2 است .

هنگام دیوار چینی بنا توجه می کند تا هر جا که دیوار اصلی است سفال ها را به صورت عرضی می چیند تا طول آن محلی برای قفل و بست تیغه شود به این قفل و بست لابل گویند . مدت اینکه دیوار بتواند خودش را بگیرد در تابستان یک روز و در زمستان بین 4 تا 10 روز است بنا بوسیله دست شمشه ملات را روی ردیف قبلی سفال پهن می کند .. ابتدا یک سفال را شاغول کرده و سپس ریسمان ها را به آجر شاغول شده وصل می کنند و طرف دیگر ریسمان را به آجر دیگری وصل می کنند تا تمام طول دیوار را بگیرد آنگاه آجرهای دیگر را در فاصله بین این دو قرار می دهند . ضخامت دیوارهای خارجی cm 20 و دیوارهای داخلی cm 10 است فاصله ریسمان کار از باد دیوار cm 1 است تا امکان آجر چینی فراهم باشد برای چیدن ردیف های بالای دیوار بنا یک تخته کار را روی دو بشکه قرار داده تا بتواند تسلط کافی بر بالای دیوار داشته باشد و نفر دیگر به او سفال می دهد و سطل ملات خود را روی تخته کار می گذارد اگر طول دیوار کم بیاید یعنی یک سفال نتواند تا فاصله مورد نظر را پر کند یا خیلی بزرگ باشد بین سفال ها , ملات را به صورت عمودی می گذارند تا فاصله مورد نیاز را ایجاد کند .

ا
بعاد سفال برای دیوار خارجی که به ضخامت cm 20 است 20*15 و برای دیوارهای داخلی که cm 10 است 20 *10 است اگر در دیوار چینی بین سفال ها آجر بگذارند کیفیت کار پایین آمده و امواج صوتی منتقل می شوند نوع این ملات مخلوطی از شن 2/0 است .
ملات پی از نوع شن 4/0 6/0 ( اندازه دانه ها )
برای پی و سقف مخلوطی از شن ها 6/0 و 4/0 و 1/0 استفاده می شود .
ارتفاع دیوارها در هر طبقه 10/3 است ولی برای سرویس ها این ارتفاع 80/2 است که بالای آن سقف کاذب می خورد . بوسیله رابیتس .
دیوار دور داکت ها را بعد از گذاشتن لوله تاسیسات از پایین ترین طبقه تا بالا می بندند و یک پنجره کوچک در بالای سقف کاذب برای تهویه حمام و wc می گذارند . مصالح مورد نیاز را بوسیله بالابر بالا آورده که موتور آن در بالاترین طبقه نصب می شود . البته بهتر است برای ساختمانهای 5 طبقه از یک جک استفاده شود تا سرعت عمل بیشتر باشد و در کار تاخیر نیفتد . برای 6 , 7 طبقه به بالا از تابرگراف استفاده می شود . دیوار پیلوت را معمولا بوسیله بلوک می چینند .

برای ساختن شیروانی آجر را تا cm 10 چیده و دو رگ آجر در داخل تیر آهن چیده می شود تا ملات از لای سوراخهایی تیر لانه زنبوری فرار نکند و به دیوار پایین فشار وارد نکند و نیز داخل لانه زنبوری را تخته می کارند تا ملات فرار نکند
در هنگام دیوار چینی آن قسمتی که به نبشی برخورد می کند باید آجر تکه تکه را در ملات زیاد قرار داد .
آخرین ردیف آجر را که به سقف می چسبد ملات نمی زنند و از طبقه بالا در دل تیر آهن آجر می گذارند و ملات می زنند چون بار به تیر آهن وارد نمی شود بلکه به آجر ( دیوار ) طبقه زیر وارد می شود ( دیوار طبقه قبل لبه کده و از تیر آهن بیرون زده ) .
ملات مخلوطی از شن نرمه و درشت سنگ است ملات نرمه ملاتی است که شیره دار است سنگ خالص چسبندگی ندارد ( بدون شیره ) یعنی حتما باید شن و ماسه سنگ دار را با شن و ماسه نرمه مخلوط کرد .

سربندی یا شیروانی از چوب است طول دهانه سقف زیاد است هر cm 15 یک میله گرد تقویتی در بالا و پایین گذاشته و زیر آن بتن می زنند و برای اینکه شیره سیمان از بالا به پایین ریزش نکند پاکت سیمان را خیس داده و در آن فرو می برند برای نگه داشتن تخته ای که برای تقویت استفاده می شود از سیم آرماتور استفاده می کنند و چون بتن را از بالا می ریزند سر این سیم ها را پایین آورده و خم می کنند و در پایان کار این سیم ها را انبر می برند و در بالای در و پنجره نبشی می گذارند که باید به اندازه ضخامت دیوار باشد جنس آن از فلز ( آهن ) است . نبشی 4و 5 و … یا نعل درگاه .
برای حمام هایی که به هوای آزاد راه ندارند داکت نمی گذاریم و لوله تاسیسات را از تراس یا نمای ساختمان بیرون می بریم ولی حمام های داخلی باید حتما داکت داشته باشند هر یک 4 متر سقف 4 تا تسمه می خورد که برای نگه داشتن از بست سیمانی به لبه سقف است و برای شاغول کردن حتما باید مخروط آن گردش داشته باشد وگرنه دیوار شاغول نیست .

شیروانی :
از نوع صندوقی یا قفسه ای است . ابتدا کف یا بام دادهایی را که روی تیر آهن می خورند با سیم خاموت می بندد بعد روی آن سم کش می زنند بعد از سم کش قفسه و به سر چوب که برای زیر ایرانیت است نصب می شود دور تا دور را هم پیشانی بند می زنند . برای اجرای ناودان پوشش سقف معمولا ایرانیت سفالی است خر پشته در بالای راه پله در جایی که حداکثر ارتفاع سقف است قرار می دهند که ارتفاع آن 5/2 است . چوب های فوکون یا واشون ستون اول را برپا می کنند و بعد از وسط شیب کلوسه می کنند پره ها 80 – 70 m است که اگر به دیوار همسایه بخورد نباید پره قرار گیرد , به پیشانی بند بست سیمانی می زند که برای زیبایی پایین آن را موج دار می سازند و جنس آن بتنی است و با میخ متصل می شود .
شیب سقف را طبق آئین نامه 28% می گیرند .

آسترکاری :
ضخامت آسترکاری cm 3 است که باید شاغول شود و ملات آن ملات ماسه و سیمان به نسبت 1:4 است و شن آن الک شده است .
ابتدا بنا ملات آماده 1 درون استانبولی می ریزد بعد بوسیله دست چمچه مقداری از آن را درون ملاقه ریخته و بوسیله دست چمچه به محل مورد نظر پرتاب می کند وقتی که یک ردیف را پوشاند بوسیله شمشه که می تواند چوبی یا فلزی باشد روی آن را صاف می کنند و ملات اضافی را مجددا درون استانبولی می ریزند و بعد بوسیله تخته ماله آن را صاف می کند .

قبل از زدن ملات ابتدا سفالها را مرطوب می کنند یعنی به آن آب می زنند تا ضمن آنکه گرد و خاک آن گرفته شود سفال آب ملات را بسرعت جذب نکند و مانع فعل و انفعالات شیمیایی ملات نشود که به اصطلاح بنایی می گویند ملات سوخته شده است . برای آستر کاری در درون رایزر آسانسور فرو می برند ( اندکی از سفال را می شکنند ) بدین وسیله بنا می تواند تخته کار خود را روی آن بگذارد و دیوار را آسترکاری کند .
کاشی کاری :
برای کاشی کاری آشپزخانه تا آن ارتفاعی را که کابینت پایین قرار می گیرد کاشی ابعاد مورد نظر تا ارتفاع cm 5/1 نصب میکنند فضای بین کابینت بالا و پایین cm 60 است که کاملا در معرض دید است و باید خوب تزئین شود بعضی بوسیله کاشی های 10×10 آن را می پوشانند که بین این کاشی ها بندهایی شیشه ای قرار می دهند با رنگی متضاد رنگ کاشی تا زیبایی بیشتری داشته باشد .
بعضی به صورت ساده و بعضی بصورت لوزی این کاشی ها را می چینندضخامت ملات cm 5/2 است ابتدا کاشی را بوسیله گل در مالت شاغول نگه می دارند و بعد پشت آن ملات ریخته و سپس تکه گل را بر می دارند باید این ملات رقیق باشد در جاهایی که ملات زیادی استفاده می شود بهتر است که رقیق باشد چون چسبندگی بیشتری دارد . و بعد پودر سیمان روی ملات ریخته شده پشت کاشی می ریزند تا اتصال کامل تر شود . کاشی بوسیله کاشی بر و یا الماس که مثل چاقویی با نوک الماس است می برند .

کاشی بر دستگاهی است که توسط یک انبر به چپ و راست می رود و کاشی را می برند . کاشی را هم می توان در یک ردیف چید و هم می توان طوری گذاشت که بندها روی هم نیفتند ولی اجباری نیست اما در دیوار چینی حتما باید بندها روی هم نباشد .
ابتدا کاشی را تراز کرد سپس ملات را می ریزند .
اگر کاشی 10×10 هر 100 تا یک متر مربع را می پوشاند . 40×40 تا یک متر مربع را می پوشاند 15 ×15 , 44 تا یک متر مربع را می پوشاند انتهای کاشی cm 5 از کف زمین بالاتر قرار می گیرد . cm 20×20 , 25 تا یک متر را می پوشاند .
30×30 , 11 تا یک متر مربع 33×33 , 9 تا یک متر مربع 15×25 , 36 تا یک متر را می پوشاند . بند کشی مشکی کار را زیباتر نشان می دهد بالای کابینت ردیف بالا را معمولا گچ می زنند می توان کاشی زد که در اینصورت از کاشی معمولی تر استفاده می شود . بعد از تمام شدن ردیف لوزی ها یک ردیف کاشی معمولی می زنند که فقط نگه دارنده کابینتی است که روی آن نصب می شود .

بتنیر خلاته :
این دستگاه تشکیل شده از پاکت , فرغون , تسمه هایی که پاکت را بالا برده و محتویات آن را درون میکسر می ریزند و یک فرمان بزرگ در کنار این دستگاه است که بعد از خوب مخلوط شدن شن و ماسه و سیمان و آب کارگر دکمه را کشیده و میکسر می چرخد و بتن آماده را درون فرغون می ریزند و کارگر دیگری فرغون را برده و در محل پی می ریزند . هر بار در فرغون شن و ماسه از دو نوع مختلف درون پاکت می ریزند و یک پاکت سیمان به آن اضافه می کنند . عیار آن kg/cm 350 است آب توسط سطل درون میکسر سیمان و شن اضافه می شود . بعد از ریختن بتن در پی با دستگاه ویبره می زنند آن را تا هوا از لابلای آن خارج شود و کارگران با ماله های دسته بلند و کوتاه بتن را صاف می کنند . دستگاه ویبره با بنزین کار می کند و لرزشی که دارد حبابهای هوا را خارج می کند . سرعت این دستگاه طوری است که در یک دقیقه یک فرغون بتن حاضر می شود . بعد از اینکه بتن ریخته شده در پی نواری خودش را گرفت سپس پلیت ها را باز کرده و هواگیری و تراز می کنند تا سیمان بتواند فعل و انفعالات خود را انجام دهد و نسوزد . یک شن باید با دانه بندی درشت و cm 4 شن دیگر ریز دانه باشد ( شسته ) ولی بهتر است پی های بزرگ توسط بتن آماده بتن ریزی شود .

گزارش ( 4 ) لاشه چینی :
ابتدا بنا با ریسمان اری و تراز مستطیل هایی به ابعاد cm 90×90 به شکل لوزی بوسیله سنگ های مرمر با ضخامت cm 2 و عرض cm 7 می چینند .
قبل از این کار زمین را شن ریخته و می کوبند تا یکدست شود . ملات زیر این سنگ ها ملات ماسه و سیمان می باشد که آب موجود در آن کم است تا ملات شل نباشد و سنگگ ها از جای خود تکان نخورند چون این سنگ ها حدود چند سانتیمتر از کف زمین بالاتر قرار می گیرند .
بعد از اینکه این لوزی ها چیده شد و خدش را گرفت داخل آن را بوسیله فرغون , ملات ماسه و سیمان کم آب می ریزند ( برای هر مربع حدود یک فرغون کافی است )
و بوسیله شمشه چوبی سطح آن را صاف و یکدست می نند و سپس سنگ های لاشه را به صورت سلیقه ای و نامرتب درون این مستطیل ها می چینند .

سنگ ها ی لاشه , سنگ هایی هستند که از ضایعات کارهای سنگبری قسمت های مختلف ساخامان بدست آمده اند . شکل این سنگ ها نامنظم و به صورت مثلث , مستطیل و مربع و … است . بعد از پوشاندن تمام سطح مستطیل , بنا با شمشه چوبی روی آن را می کوبد تا در جای خود فرو رفته و محم شوند .
بعد از اینکار روی آن آب می پاشند ا سیمان بتواند بعل و انفعالات شیمیایی انجام دهد . خصوصا در تابستان که عمل تبخیر سریع تر انجام می شود .
سپس دوغاب سیمان سفید یا سیاه و پودر سنگ موزاییک که بسیار ریز به ابعاد 5/0×5/0 cm هستند روی آن ها می ریزند تا داخل درزها کاملا پوشیده شود و اتصال سنگ ها ی لاشه به کف و دیوارهای اطراف بیشتر شود که مانند یک لایه اتمام سطح سنگ های لاشه را می پوشاند و با قاب اطراف یکدست می کند .
در انتهای کار روی کل کار را با دستگاه ساب می سابند تا صاف و تمیز شود . حدود یک هفته طول می کشد تا کار لاشه چینی خودش را بگیرد و محکم شود و بتوان روی آن راه رفت . ضمنا محل تماس با دیوار را نیز سنگ صاف cm 7 می گذارند .

گزارش شماره ( 5 ) :
توضیحاتی درباره سقف کاذب
از آنجا که هدف از ساختن سقف کاذب , خاصیت باربری آن نیست بنابراین هر قدر سبک تر و ظریف تر اجرا شود مناسبتر خواهد بود .
بعضی از سقفهای کاذب بار خود را به دیوارهای کناری منتقل می کنند و نوع دیگر معلق هستند یعنی وزن آنها را سقف تحمل می کند . سقفهای کاذب عایق حرارتی و صوتی مناسبی می باشند که در بیشتر موارد به عنوان ایجاد کننده محلی برای عبور کانالهایی تاسیساتی بدون اینکه دیده شوند به کار می روند . گاهی نیز به منظور جلوگیری از دید تیرهای بار بر همانند خرپاها که معمولا از منظره زیبایی برخوردار نیستند اجرا می شوند همچنین برای کوتاه کردن ارتفاع سقف بعضی قسمتهای ساختمان که نیاز به سقف بلند ندارند نظیر حمام و توالت .
هرگاه تیر آهن پوشش سقف نمره 20 به بالا باشد و طاق ضربی در آن اجرا شود مقدار زیادی از بالای طاق خالی می ماند و باید آن را با مصالح مختلف پر کرد که این عمل باعث سنگین شدن سقف خواهد شد و ممکن است خیز تیر آهن از حد مجاز زیادتر شود . برای رفع این نقص می توان با اجرای سقف کاذب اولا سقف اصلی را سبک کرد ثانیا عایق حرارتی و صوتی خوبی بوجود آورد و در صورت لزوم لوله های تاسیساتی را از آن عبور داد . روش کار به این ترتیب است که جان تیر آهن نبشی جوش می دهند که این نبشی پای طاق ضربی اصلی خواهد بود . فاصله نبشی از زیر بال بالای تیر آهن کمی بیش از اندازه عرض آجر است بطوری که بتوان طاق زد . پس از اینکه زدن طاق اصلی تمام شد در زیر آن یک طاق ضربی به اندازه ضخامت آجر ( 5 تا 5/5 cm ) می زنند .
روی طاق ضربی اصلی دوغاب گچ می ریزند پس از شیب بندی و عایق کاری پوشش نهایی را انجام می دهند زیر سقف کاذب را هم با اندود مناسبی که معمولا
گچ و خاک و گچ پرداختی است می پوشانند .
فاصله مناسب حدودا cm 50 پایین تر از آن تعدادی آهن نمره پایین مثلا آهن نمره 8 یا سپری در دیوارها نصب می کنند و طاق کاذب تیغه ای را بین دو سپر می زنند باید توجه داشت که این عمل فقط در دهانه های کوچک امکان پذیر است زیرا در دهانه های بزرگ خیز سپریهای بکار رفته زیاد خواهد شد . برای کم کردن سطح مقطع سپری ها می توان کاری کرد که مقداری از بار سقف کاذب را تیر آهن های اصلی سقف تحمل کنند . برای این منظور سپریها را در جهت عکس تیر ریزی سقف اصلی و عمود بر تیر آهن های اصلی در دیوارها نصب و آنها را توسط تعدادی میلگرد به تیر آهنهای سقف وصل می کنند .
نحوه اجرای قرنیز کف پنجره :
جنس قرنیز کف پنجره بتن , سنگ, آو یا ورق فلزی می باشد . شیب قرنیز خارجی کف پنجره 3% و پیش آمدگی آن از دیوار 5 cm است . حداقل سیمان مصرفی در قرنیزهای بتنی 250 کیلوگرم در متر مکعب بتن است برای قرنیز بتنی احتیاج به یک قالب ساده چوبی یا نبشی فلزی است که به وسیله آجر و گچ دستی به دیوار می چسبانند بتن را در قالب می ریزند و آن را به آرامی می کوبند تا متراکم شود . پس از خودگیری بتن و بار کردن قالب آن را با یک لایه ملات پودر و خاک سنگ و سیمان می پوشانند که رنگ سیمان تابع رنگ نمای ساختمان خواهد بود . برای نصب ورقهای فلزی , بلوکهای چوبی به ابعاد 4×4×4 cm را به شکل هرم ناقص در آورده اند به فواصل 50 تا 60 cm از یکدیگر روی دیوار داخل ملات ماسه سیمان قرار می دهند . پس از خودگیری ملات تسمه های لب برگشته ای به عرض 2 تا 3 cm و ضخامت mm3 را به بلوک های چوبی به وسیله پیچ محکم می کنند . لبه ورقهای فلزی را به شکل تسمه ها خم و به تسمه ها محکم می کنند .
نحوه اجرای چهار چوب چوبی :
جای شاخصهای چهاچوبها را در دیوار تعبیه می گردد . استادکار با استفاده از شاغول و تراز چهار چوب را جا می گذارد . جای شاغولها را با ملات ماسه سیمان پر می کنند برای کنترل گونیا بودن در و پنچره ها می تواند وترها را ( اقطار چهارچوبها ) را با متر کنترل نماید تا از گونیا بودن آنها اطمینان حاصل شود . لازم به ذکر است برای کنترل عرض درها پس از جاگذاری در وسط درها مهار چوبی می زنند که عرض مورد نظر آن حفظ گردد.
این پروژه ها پس از طراحی توسط مهندس معمار و تایید توسط شهرداری و سازمان مهندسی و گرفتن پروانه ساخت تحت نظارت ایشان اجرا می شود .
در این دفتر عمده کار انجام شده توسط اتوکدی کردن نقشه ها و در چند مورد محدود نظارت بر ساختمانهای در حال ساخت بود .

آشنایی کلی با مکان کار آموزی :
دفتر فنی جناب آقای مهندس جمال ساجدیان که هم اکنون در خیابان فقیهی ( صورتگر ) واقع در شهر شیراز می باشد در سال 1379 تاسیس شد . این دفتر حالت خصوصی داشته و تنها خود مهندس معمار یا عمران در آنجا مشغول به کار می باشد . در این دفتر فنی که ما کارآموزی خود را در آنجا می گذرانیم جناب مهندس ساجدیان که دارای مدرک فوق لیسانس معماری و همچنین عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی می باشد مشغول به کار هستیم و تمامی کارهای طراحی و نظارت و اجرا به عهده شخص ایشان می باشد و تنها انجام کارهای اتوکدی نقشه ها و همچنین محاسبات سازه و تاسیسات پروژه ها به مهندس عمران واگذار می شود . قسمت عمده کارهای انجام شده پروژه های آپارتمانهای مسکونی که حداکثر 4 طبقه می باشند . این پروژه ها پس از طراحی توسط مهندس معمار و تایید توسط شهرداری و سازمان مهندسی و گرفتن پروانه ساخت تحت نظارت ایشان اجرا می شود . در این دفتر عمده کار انجام شده اتوکدی کردن نقشه ها و در چند مورد محدود نظارت بر ساختمانهای در حال ساخت بود .

46


تعداد صفحات : حجم فایل:133 کیلوبایت | فرمت فایل : .rar

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود