تارا فایل

گزارش کارآموزی رشته حسابداری در بانک قرض الحسنه رسالت




دانشگاه آزاد اسلامی
واحد ……..
گزارش کارآموزی برای دریافت درجه کارشناسی در رشته حسابداری

عنوان:
کارآموزی در بانک قرض الحسنه رسالت

استاد راهنما:
……………………………

کارآموز:
………………..

شماره دانشجویی:

…………………….

سال ………

فهرست مطالب
عنوان صفحه

چکیده 1
مقدمه 1
میزان رضایت دانشجو از این دوره 1
آشنایی کلی با مکان کارآموزی 2
تاریخچه 2
اهداف تشکیل بانک قرض الحسنه رسالت 2
منشور اخلاقی 3
ساختار سازمانی 5
بانکداری متمرکز الکترونیکی 5
متدولوژی تکنولوژی بانکداری الکترونیکی 7
تعریف بانکداری الکترونیکی 8
سرویس های نمادین بانکداری الکترونیک 9
فلوچارت سیستم اینترنت بانک 12
گزارش کارآموزی 12
گزارش روزانه کارآموزی 13
محدودیت ها و پیشنهادات 14
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی 14

چکیده
اینجانب دوره کارآموزی خود را در بانک قرض الحسنه رسالت ….. گذرانده ام .
این دوره شامل گزارش ها ، و تجربیاتی است که در بانک قرض الحسنه به مدت ۲۴۰ ساعت کارآموزی ، ثبت شده است و مقایسه اطلاعات و تئوری های مختلف صورت گرفته است ودر پایان از زحمات مسئولین بانک ……. کمال تشکر رادارم .
مقدمه
دانشجویان در پایان هر دوره تحصیلی احتیاج به گذراندن یک دوره کارآموزی جهت آشنایی بیشتر با نحوه کار وهمچنین آموزش آموخته های تئوری خود دارند.کارآموزی در نحوه یادگیری تاثیر بسیاری دارد به طوریکه بسیاری از دانشجویان در دوره کارآموزی نکاتی را می آموزند که در طول دوره تحصیلی حتی با آن برخورد نکرده اند.
اگر دانشجو دوره کارآموزی خود را در مکانی مناسب و با امکانات فراوان بگذارند به طوریکه آن مکان طوری باشد که بتوان از تجربه های افراد متخصص و فنی در زمینه آن شغل استفاده بهینه را کرد خیلی سریعتر وبهتر درباره آینده کاری خود می تواند تصمیم بگیرد و همچنین مواردی را آموزش دیده وتجربه هایی کسب میکند که بعدا در زمینه شغلی که انتخاب می کند برای او مفید می باشد پس باید در زمینه انتخاب مکان کارآموزی و استفاده درست و بهینه از تجربه افراد متخصص در آن مکان دقت داشت.

میزان رضایت دانشجو از این دوره
این دوره بسیار مفید و برای دانشجو حاعز اهمیت می باشد وهدف آشنایی با محیط کارگاهی ، کسب تجربه ، ایجاد و درک روابط بین مفاهیم و اندوخته های تئوری با روشها و کاربردهای عملی و اجرایی ، ایجاد ارتباط با محیط کار و تعیین میزان کاربرد تئوری در عمل بوده است.

آشنایی کلی با مکان کارآموزی
تاریخچه بانک قرض الحسنه رسالت
بانک قرض الحسنه رسالت اولین بانک قرض الحسنه خصوصی در ایران است که در گذشته و از سال ۱۳۷۶ به صورت صندوق قرض الحسنه ی رسالت فعالیت می کرد. در صفحه تاریخچه وب سایت رسمی این بانک گفته شده است که این موسسه توسط گروه های مختلف مردم و از جمله ایثارگران (رزمندگان، مجروحان و اسرای سابق جنگ ایران و عراق) به وجود آمده است. با ظهور اولین بانک قرض الحسنه در سال ۸۶ توسط دولت محمود احمدی نژاد با عنوان بانک قرض الحسنه مهر ایران، این موسسه نیز در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۳۹۱ مجوز تبدیل به بانک قرض الحسنه و ادامه فعالیت در شبکه بانکی را از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت کرد. در تاریخ ۴مهر ۱۳۹۴ این بانک دارای حدود ۳۰۰ شعبه در سراسر ایران می باشد. سرمایه اولیه بانک مبلغ پانصد میلیارد ریال بود. بسیاری از صندوق های قرض الحسنه خرد و موسسات قرض الحسنه در طول فعالیت قرض الحسنه رسالت، با دستور بانک مرکزی در این بانک ادغام شدند. این بانک با شعار احیای سنت قرض الحسنه، تنها بانک موجود در جمهوری اسلامی ایران است که تسهیلات را با کارمزد سالیانه ۲ درصد به مشتریان خود ارائه می دهد. این بانک مدعی است که پیشرو در صنعت نوین بانکداری اجتماعی است.

اهداف تشکیل بانک قرض الحسنه رسالت
بانک قرض الحسنه رسالت با هدف ترویج بانکداری اسلامی و افزایش تعداد تسهیلات به سپرده گذاران خود و همچنین ارائه خدمات نوین بانکی کار خود را آغاز کرد .
با توجه به اینکه موضوع اقتصاد مقاومتی یکی از محورهای اصلی اقتصاد و فرهنگ در نظام بانکی است یکی از اهداف برجسته این بانک ایجاد مشاغل خرد با حداقل هزینه تمام شده می باشد. همچنین کم کردن هزینه تسهیلات بانکی یکی دیگر از سیاست های بانک قرض الحسنه رسالت است.
بر طبق شعار ما "بانکی اجتماعی با خدماتی نوین" ، بانک قرض الحسنه رسالت بانکی غیر تجاری و اجتماعی است، که به دنبال جذب اعتبارات و منابع قرض الحسنه و پرداخت آن در قالب تسهیلات قرض الحسنه در جهت گره گشایی از امور محرومان و نیازمندان جامعه بوده و تلاش حداکثری خود را معطوف به تحقق این امر مهم نموده است .
این بانک به عنوان اولین بانک قرض الحسنه خصوصی کشور با ارائه خدمات نوین بانکی و بسط و گسترش فرهنگ قرض الحسنه و پرداخت وام های خرد و ایجاد و حمایت از مشاغل خانگی و بنگاه های کوچک امیدوار است بتواند در افزایش سطح رفاه مردم و جامعه و حل مشکلات و نیازهای ضروری آنها موثر واقع شود.
منشور اخلاقی
– ما کارکنان و مشتریان بانک قرض الحسنه رسالت اعضاء یک خانواده بزرگ هستیم که دست در دست هم مهربانی را در لوای سنت زیبا و دیرین قرض الحسنه به همنوعان خود تقدیم می کنیم .

– به اصول دینی ، اعتقادات مذهبی ، آداب و سنن و باورهای اقوام مختلف در جای جای عرصه پهناور کشورمان ایران احترام گذاشته و به هرجا که پا بگذاریم آن جا را خانه خود و شهروندانش را همشهریان خود می دانیم .

– به همه مشتریان حقیقی و حقوقی خود و صاحبان حساب های خرد و کلان به یک چشم نگاه می کنیم و ارائه بیشترین خدمت با بهترین کیفیت به تک تک مراجعه کنندگان مرام و تفکر ماست .

– عزت ، بزرگی و توانمندی بانک قرض الحسنه رسالت را به لطف کرامت نفس و به یمن حضور مشتریان با عزت ، بزرگ و توانمندمان می دانیم .

– امانت داری و حفظ اسرار مشتری چه خواسته او باشد یا نباشد را حق مسلم او می دانیم و بنا به توصیه های اکید اسلامی و اخلاقی در این مهم اهتمام ویژه خواهیم نمود .

– در انجام وظایف خود حرفه ای و با دقت تمام چنان می کوشیم که گوئی هر مشتری مقام مافوق ماست و با نگاه تیز بین و دقت نظر از ما بهترین و سریعترین کار و مودبانه ترین رفتار را می خواهد .

– برای جلب رضایت مشتریان نهایت سعی و تلاش خود را خواهیم نمود و با سعه صدر پیشنهادات و انتقادات را پذیرفته و با همه توان در جهت اعمال نظرات ایشان گام برخواهیم داشت .

– با یکی نمودن گفتار و کردار رضایت واقعی مشتری را کسب و سعی خواهیم نمود تا به پاس اعتماد و حمایت مشتریان خوبمان خدماتی بیش از حد انتظار ارائه نمائیم .

– وقت شناسی ، ظاهر آراسته ، محیط زیبا ، خالی نماندن کرسی همکاران و تعطیل نبودن هیچ باجه ای و تلاش بیشتر جهت عدم اتلاف وقت مشتری سرلوحه کارمان است .

– رضایت و مسرت ما کارکنان بسته به رضایت و مسرت مشتریان است و همیشه چشم به راه و پذیرای مشتریان سخاوتند خود هستیم تا با نهایت دقت و صداقت در خدمت گذاری از جان و دل بکوشیم .

– آرزویمان دیدارهای مجدد و خدمات شایسته تر به هموطنان عزیزمان در جای جای میهن اسلامی بزرگمان می باشد .

ساختار سازمانی

بانکداری متمرکز الکترونیکی

· مقدمه
امروزه جهان هر روز در حال تغییر و تحول است و متغیر جدید از یک نقطه به سرعت در سطح جوامع مختلف انتقال و توسعه می یابد به خصوص متغیر هایی که ابزار مبادلات پولی و مالی هستند و در بستر ایجاد شده بعنوان دنیای مجازی ،نقل و انتقال فیزیکی و حضوری بخصوص مبادلات اطلاعاتی و پولی از نقطه نظر زمان ،هزینه و ابعاد دیگر امکانپذیر نیست .

معیار ها نیز در مبادلات مجازی نسبت به مبادلات فیزیکی متفاوت است ، در بانکداری سنتی میزان انباشته پول در یک دوره زمانی اهمیت دارد در حالی که در بانکداری الکترونیکی گردش پول تعیین کننده است از نقطه نظر هزینه نیز بانکداری سنتی قابل کنترل نیست ،به طور مثال در حال حاضر در ایران سالانه بطور متوسط 15 میلیون دلار صرف چاپ اسکناس می شود ،عمر اسکناسها بطور متوسط نهایتاً دو سال است و سالانه یک میلیارد و دویست میلیون برگه اسکناس فرسوده سوزانده می شود در صورتیکه سهمیه این هزینه ها می توانند در چرخه بانکداری الکترونیکی بصورت سرمایه گذاری باعث ارتقای سطح خدماتی و صرفه جویی در هزینه ها شوند .
از نقطه نظر زمانی با توجه به مبادلات جهانی و ترافیک ارتباطات منطقه ای تبادلات فیزیکی به روش سنتی که مشتری مراجعه به شعبه ای که شماره حساب مربوط به وجه واریز یا پرداخت در آن باشد امکانپذیر نیست و تصور این باشد که یک بانک با توسعه فیزیکی شعبات در سطح جغرافیائی بتواند مشکل را حل نماید به دلایل ذیل امکانپذیر نیست:

1.کندی روند امور مالی و بانکی
2. اتلاف وقت و زمان
3. ایجاد ترددهای مشتری و افزایش ترافیک شهری
4. فرسایش روحی و هزینه روانی برای مشتریان
5.عدم حفظ عوامل رقابتی
· نیازهای جدید مشتریان
· حفظ مشتریان موجود و جذب مشتریان جدید
· بکار بردن شیوه های جدید رقابت
· تغییر پذیری در شرایط متغیر اقتصادی
· پذیرش تغییرات شرایط بین المللی
· پیوستن به شبکه های تجارت آزاد
· پذیرش تکنولوژی های موثر در خدمت سرویس دهی
· پذیرش تغییرات بازارهای پولی و مالی
· پذیرش رشد مدیریت بانکداری و بکارگیری شیوه هایی که نیاز ها را جوابگو باشد
6. عدم ایجاد امکان حجم بالای تراکنش ها در واحد زمانی
7.عدم صرفه جوئی در زمان
8. عدم صرفه جوئی در هزینه ها
9. عدم سرعت بالای ارائه سرویس
با توجه به موارد فوق بستر الکترونیکی برای تراکنش های بانکی از ضروریات است که تکنولوژی فناوری اطلاعات موتور اصلی آن تحولات می باشد ، اما برای اجرای این تکنولوژی، متدولوژی یا روش متناظر نیز مورد نیاز است که اعم آن ها عبارتند از :

· متدولوژی تکنولوژی بانکداری الکترونیکی
1. ایجاد زیرساخت های مناسب
2. فرهنگ سازی سازمانی
3. تنظیم قوانین مالی و پولی متناظر
4. فرهنگ سازی اجتماعی
5.ایجاد روش ابزارهای نوین همگن با بانکداری الکترونیکی
6. جلوگیری از ریسک های تکنولوژی که عبارتند از :
· دارا بودن عیب و نقص در سیستم های نرم افزاری
· دارا بودن عیب و نقص درگاه های الکترونیکی
· اشتباهات عملیاتی
· آسیب پذیری شبکه
· حذف و نقص در کنترل
· نقص امنیت
· تعدی از روی عناد
· عملیات کلاهبرداری
· امکان برداشت از حساب الکترونیکی افراد به نام خودشان
· تغییر غیر قانونی در اسناد تجاری
· نسخه برداری از اسناد دیگران
· امکان تغییر در حساب های بانکی افراد
· ایجاد سایت های تقلبی به نام دیگران
· امکان انکار اطلاعات و اسناد الکترونیکی
با مراقبت از نکات فوق می توان بانکداری الکترونیکی و مجازی را با اطمینان و کارآیی بالا عملیاتی نمود.

تعریف بانکداری الکترونیکی
برای بانکداری الکترونیک تعاریف مختلفی می توان ذکر نمود
1.امکان سرویس گیری مشتریان از خدمات بانکی بتوسط درگاه های الکترونیکی بدون نیاز به حضور در بانک
2. ارائه خدمات و عملیات بانکی به مشتریان از طریق ابزارهای الکترونیک به مشتریان بطور سیال " در منزل، هنگام مسافرت ،در دفاتر، در طول 24 ساعت و …"
3. استفاده مشتریان از اینترنت که زیربنای بانکداری مجازی می باشد، در جهش اخیر تکنولوژی، عملیات پولی و مالی بتوسط اینترنت از بقیه درگاه ها رو به افزودن است به طویکه زیرساخت بانکداری مجازی محسوب می گردد .
در گذشته نزدیک مهمترین معیارهای فعالیت بانکی سپرده گذاری مشتریان در بانک و ارائه تسهیلات بانک به مشتریان بود اما امروزه توان سرویس دهی بانکداری الکترونیک هر بانک معیار و عامل رقابتی می باشد.
. · درگاههای نمادین بانکداری الکترونیک
1.بانکداری اینترنتی مجازی
2.بانکداری مبتنی بر موبایل
3. بانکداری مبتنی بر تلفن ثابت
4.خدمات بانکداری مبتنی بر Fax
5. خدمات مبتنی بر ATM
6.خدمات مبتنی بر POS
7. خدمات مبتنی بر USSD

سرویس های نمادین بانکداری الکترونیک
گذری نیز به سرویس های نمادین بانکداری الکترونیک داشته باشیم :
· انواع استعلام ها از وضعیت حساب مانند استعلام حساب یا موجودی
· وضعیت پرداخت ها، تائیدیه های وام
· آگاهی از خطاهای پرداخت
· آگاهی از زمانبندی واریز حساب ها
· تراکنش های مرتبط با حساب
· صورت حساب ، تائیدیه حساب
· زمانبندی کسورات، صورت وضعیت وام ها، وضعیت پرداخت وام ها
· تغییرات دوره ای صورت حساب ها
· درخواست صدور دسته چک
· استعلام وضعیت یک چک
· استعلام تراکنش ها تا 10 تراکنش آخر
· استعلام بدهی یا اعتبار قبلی
· توقف پرداخت چک
· درخواست صدور کارت ATM
· مشکلات ناشی از پس ندادن کارت توسط ATM
· واحد پاسخگوئی صوتی
· حواله پول از حسابی به حساب دیگر
· برداشت و واریز فیزیکی پول
· صدور PIN کد کارت ATM یا تغییر آن
· FAX کردن صورت حساب ها
· متوقف کردن پرداخت ها
· مسدود کردن حساب ها
· درخواست صدور چک بین بانکی

· انتقال وجوه از طریق حساب های خود و …
· بانکداری SMS (SMS-Banking)
این نوع بانکداری به شیوه ای اطلاق می گردد که در آن سیستم بانک از طریق دریافت SMS خاص مشتری خدمت خواسته شده متناسب با آن را به مشتری عرضه می دارد و تنها بستر ارتباطی SMS می باشد بدون نیاز به حضور فیزیکی مشتری .

با توجه به معیارها و شاخصه های عنوان شده در بانکداری الکترونیکی که سرویس دهی غیرحضوری می باشد ،بانک قرض الحسنه رسالت که می خواهد سرویس قرض الحسنه را به مناطق محروم جامعه با هزینه عملیاتی کمتر برساند ،اقدام به برنامه ریزی روش و زیرساخت مناسب نموده که در اختیار مشتریان می باشد.

گزارش کارآموزی
محل کارآموزی
به عنوان دانشجوی رشته حسابداری کارآموزی خود را در این بانک سپری نمودم.

شرح وظایف محوله به کارآموز

گزارش روزانه کارآموزی

از تاریخ ………………. الی……………………
– آشنایی با برخی از اسناد اعم از حقوقی و تسهیلات بانکی و … و مطابقت دادن با قوانین و مقررات مالی علی الخصوص آئین نامه های مالی
– آشنایی با نحوه پیگیری و اخذ بخش نامه های مختلف مالی و به روز نمودن اطلاعات مالی جهت بررسی بهینه اسناد
– بررسی دقیق اسناد مالی و جلوگیری از هرگونه تغییرات غیر معمول و غیر منطقی در ارتباط با اسناد تنظیم شده مربوطه

از تاریخ ………………. الی……………………
– بررسی برخی از اسناد مالی و آشنایی با نحوه ثبت اسناد تنظیم شده مربوطه
– بررسی برخی از اسناد مالی حسابهای پس انداز و سودی مشتریان بانک
– ارائه گزارش مانده حسابها به مسئول بانک بر اساس هر یک از انواع حسابهای بانکی

از تاریخ ………………. الی……………………

– بررسی نحوه محاسبه حقوق کارکنان بانک و موارد مربوط به حقوق
– اخذ لیست کسورات حقوق و غیر حقوق اعم از بیمه و مالیات از دریافت و پرداخت و بودجه اعتبارات و واریز به حسابهای مربوطه
– تحویل کسورات واریزی به واحد دریافت و پرداخت جهت تنظیم اسناد مربوطه
– دریافت گواهی کار و احکام پرسنلی از اداره کارگزینی و گسترش جهت تنظیم لیست حقوق پرسنل بیمارستان در موعد مقرر
– تنظیم لیست حقوق پرسنل به همراه کسورات واریزی
– بررسی اسناد حقوق ومزایا اعم از عیدی- مسکن – کارانه و…

از تاریخ ………………. الی……………………

– ارائه گزارش به مسئول بانک در ارتباط با هزینه های حقوق اعم از جاری و اختصاصی ،تعداد پرسنل اعم از رسمی و پیمانی و شرکتی خدماتی و تعداد پرسنل به تفکیک برنامه و سایر اطلاعات جانبی
– ارائه گزارش مربوط به میزان درآمد بانک به تفکیک منابع درآمدی بانک به رئیس بانک
– پی گیری دستورالعمل ها و بخش نامه های مختلف از استان و سایر واحد ها جهت برنامه ریزی بهینه جهت واحد درامد و واحد های ذیربط

محدودیت ها و پیشنهادات :
1. کمبود زمان کارآموزی در مورد بررسی بیشتر سیستم حسابداری مالی در بانک.
عدم دسترسی به اطلاعات مالی با توجه به محرمانه بودن اسناد و عدم همکاری بیشتر باکارآموز با توجه به تهیه صورتهای مالی میان دوره ای توسط واحد مربوطه.

ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی
ﮐﺎرآﻣﻮزی را ﻣﯽ ﺗﻮان ﻣﺮﺣﻠﻪ آﻏﺎز ﮐﺎرﺑﺮد اﻧﺪوﺧﺘﻪ ﻫﺎی ﻋﻠﻤﯽ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن در ﻃﻮل ﺗﺤﺼﯿﻞ ﻣﺤﺴﻮب ﮐﺮد ﮐﻪ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﺑﺎ آﻣﻮزش در ﺣﻮزه ﺣﺴﺎﺑﺪاری و ﻣﺤﯿﻂ ﮐﺎر ﺣﺴﺎﺑﺪاری و اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت دﯾﮕﺮان ﺗﻮاﻧﺎﯾﯽ و آﻣﺎدﮔﯽ ﻻزم را ﺑﺮای ﭘﺬﯾﺮش ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺖ ﮐﺴﺐ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﺑﺪون ﺷﮏ اﯾﻦ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻧﯿﺰ ﻋﻠﯿﺮﻏﻢ ﻫﻤﻪ ﺗﻼﺷﻬﺎی ﺑﮑﺎر رﻓﺘﻪ ﺧﺎﻟﯽ از ﮐﺎﺳﺘﯽ ﻧﯿﺴﺖ و اﻣﯿﺪ ﺑﻪ درﯾﺎﻓﺖ ﻧﻈﺮات ارﺷﺎدی و راﻫﻨﻤﺎﯾﯽ ﻫﺎی اﺳﺎﺗﯿﺪ ﻣﺤﺘﺮم و ارﺟﻤﻨﺪ رﺷﺘﻪ ﺣﺴﺎﺑﺪاری اﺳﺖ.

و

1

ا


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود