تارا فایل

پروژه آمار تصادفات ایران




موضوع :
پروژه آمار تصادفات ایران در سال 1389

محققان :

دبیر :

بهار 1390
مقدمه
ایران بالاترین آمار تصادف را در جهان دارد
محمدهادی ایمانیه بعد از ظهر امروز در همایش بین المللی سوانح ترافیکی، چالش ها و راهکارهای پیش رو اظهار داشت: طبق آمار در سال های جنگ تحمیلی سالانه 25 هزار شهید داشتیم در حالی که اکنون آمار مرگ و میر در کشور بر اثر تصادف 30 هزار نفر است.
در ایران تصادف رتبه دوم آمار مرگ و میر را تشکیل می دهد و بیشتر افرادی که در سوانح رانندگی جان خود را از دست می دهند در سنین زیر 40 سال هستند.
با هماهنگی بین ارگان های مختلف زمینه ارتقای سطح فرهنگی مردم در رانندگی فراهم می شود و شاهد کاهش آمار تصادفات در کشور می شویم.
ایمانیه در ادامه به رتبه نخست فارس در زمینه تصادفات اشاره کرد و ابراز داشت: سال 89 در این استان 35 هزار تصادف اتفاق افتاده که در این میان یک هزار و 500 تصادف منجر به فوت افراد شده اند.
وی با ابراز خرسندی از افزایش نیروهای اورژانس در کشور عنوان کرد: تعداد نیروهای متخصص شاغل در اورژانس کشور و مراکز اورژانس نسبت به سال های گذشته دو برابر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان فارس در پایان سخنان خود اذعان داشت: مراکز زیرپوشش علوم پزشکی در تعطیلات نوروز آماده خدمات رسانی به بیماران هستند.
تصادفات رانندگی در کشور 15 درصد، کشته ها و مجروحان 13 درصد و تعداد متوفیان تصادفات رانندگی نیز 10 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
سردار اسکندر مومنی در مراسم اختتامیه طرح نوروز 90 که امروز برگزار شد، گفت: یکی از رویکردهای اصلی پلیس در سال جاری اجرایی کردن قانون جدید راهنمایی و رانندگی است و خوشبختانه پس از چهار دهه این قانون در آخرین روزهای سال 89 به تصویب شورای نگهبان رسید که بزودی از سوی بخش های مربوطه ابلاغ می شود.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه در سال جاری موضوع نصب کیسه هوا را به طور جدی پیگیری می کنیم، تاکید کرد: براساس ابلاغیه صورت گرفته خودروهای تولید داخل مدل سال 90 که فاقد کیسه هوا هستند و در تصادف منجر به مجروح شدن یا فوت راننده و سرنشینان شود، شرکت سازنده خودرو مقصر شناخته شده و به دستگاههای مربوطه معرفی می شود.
سردار مومنی با اشاره به اینکه آمارها نشان می دهد خسارات ناشی از تصادفات رانندگی چهار درصد تولید ناخالص ملی است، تاکید کرد: برنامه اصلی پلیس در سال جهاد اقتصادی تلاش و پیگیری برای سوانح و حوادث و تصادفات در کشور است.
وی گفت: طی سال گذشته علیرغم رکورد اقتصادی در جهان شاهد رشد فروش خودرو در ایران بودیم به همین دلیل قطعا اگر بازار رقابتی بود بسیاری از خودروسازان داخلی در این رقابت ورشکست می شدند، لذا توصیه می کنیم که خودروسازان حتما نسبت به ارتقای ایمنی محصولات خود اقدام کنند.
به گفته وی، 49 درصد مجروحان تصادفات رانندگی در کشور یا در مسیر و یا در بیمارستان کشته می شوند این در حالی است که نرم جهانی در این خصوص 15 درصد است.
وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی جاده ها یکی از برنامه های اصلی پلیس راهور در سال جهاد اقتصادی است گفت: باید نظارت پلیس بدون حضور فیزیکی آن همیشگی باشد و در این راستا در سال جاری نصب دوربین های کنترل ترافیک و سرعت و هوشمندسازی جاده های شمالی خصوصا چالوس، هراز و فیروزکوه در دستور کار است و در کنار این جاده ها محورهایی مانند خرم آباد ـ اندیمشک و سیرجان ـ بندرعباس نیز به سیستم های کنترل هوشمند مجهز می شوند.
به گفته رئیس پلیس راهور ناجا ، آمارها نشان می دهد در محل هایی که دوربین های کنترل سرعت نصب شده، تخلفات رانندگی خصوصا سرعت غیرمجاز حدود 50 درصد در نوروز امسال نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
سردار مومنی با اشاره به اینکه قبض های جریمه دستی باید امسال برچیده شود،افزود: خوشبختانه در سال 89 جریمه الکترونیکی در تهران بزرگ به صورت آزمایشی اجرا شد که امیدواریم در سال جاری به سایر استان های کشور تعمیم یافته و قبض های جریمه دستی به طور کامل برچیده شود.
وی با تاکید براینکه در نوروز امسال بیش از 98 درصد رانندگان قوانین و مقررات رانندگی را رعایت کرده اند، گفت: در عین حال رانندگان متخلف نیز الزاما تخلف حادثه ساز نداشتند، اما حدود 45 هزار دستگاه خودرو که دارای تخلفات حادثه ساز بودند، در جاده های کشور طی نوروز امسال توقیف شدند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، سازمان امداد و نجات جمعیت حلال احمر ایران با اعلام این خبر افزود آمار زخمی شدگان از آغاز طرح امداد و نجات نوروزی تا ساعت ۸ صبح چهاردهم فروردین، ۵۵۲۱ نفر گزارش شده است که از این تعداد ۲۴۲۳ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند و ۳۰۹۸ نفر درمان سرپایی شدند.
بر اساس این آمار، تعداد خانوا رهای آسیب دیده در این مدت ۱۹۹۹ خانوار و تعداد افراد آسیب دیده ۸۰۷۴ نفر بود که از این تعداد ۷۷۶۶ نفر با تلاش امدادگران جمعیت هلال احمر نجات یافتند.
این سازمان ۲۱۱۸ مورد عملیات امداد و نجات در این مدت انجام داده است.
طرح امداد و نجات نوروزی از تاریخ ۲۶ اسفندماه ۱۳۸۹ در هزار و ۱۴۱ پایگاه امدادی سراسر ایران آغاز شد و روزانه پنج هزار نیروی امدادی و کادر، با دو هزار خودرو، به مسافران خدمات نوروزی ارائه می کنند.
عبدالرزاق برزگر، معاون پزشکی سازمان پزشکی قانونی ایران در اسفندماه گذشته به خبرگزاری فارس گفته بود در روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین سال گذشته، یک هزار و ۳۹۱ نفر بر اثر حوادث رانندگی کشته شده بودند که در مقایسه با همین مدت زمانی در ایام نوروزی ۸۸، ۱.۷درصد رشد داشت. در ایام نوروزی سال ۱۳۸۸ خورشیدی یک هزار و ۳۶۸ نفر کشته شده بودند.
در تعطیلات نوروز سال ۸۹ به طور متوسط روزانه ۶۹.۶ نفر جان خود را بر اثر حوادث ناشی از تصادفات رانندگی از دست دادند که این آمار در نوروز سال ۸۸ روزانه ۶۵.۱ نفر بود.
برزگر افزود ۲۰ هزار و ۵۷۳ نفر در تصادفات رانندگی ۱۰ ماه سال ۱۳۸۹ کشته شده اند که بر این اساس آمار کشته شدگان حوادث رانندگی نسبت به سال ۱۳۸۸، ۴.۴ درصد رشد داشته است.
آمار اصلی کشته شدگان حوادث رانندگی ایام نوروز در ایران معمولا با گذشت چند روز از پایان تعطیلات اعلام می شود.
در نوروز سال ۱۳۸۹ نیز مسئولان نیروی انتظامی ایران ابتدا از کاهش آمار کشته شدگان حوادث رانندگی تعطیلات نوروی خبر دادند اما با گذشت چند روز و انتشار آمار نهایی آشکار شد که تعداد کشته شدگان نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.
از سوی دیگر برخی رسانه های ایران در تعطیلات نوروزی امسال از کاهش مسافران نوروزی خبر دادند.
تارنمای خبرآنلاین در روز نهم فروردین ماه جاری نوشت: "کاهش چشمگیر تصادفات و به تبع آن کشته شدگان و مجروحان را شاید باید نتیجه کمتر سفرکردن مردم در نوروز امسال دانست."
خبرآنلاین افزود در نوروز سال گذشته به دلیل افزایش مسافران نوروزی، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ۳۸ پرواز اضافه بر سازمان برای تعطیلات برنامه ریزی کرد "اما نوروز امسال هنوز از اضافه کردن بلیت های فوق العاده خبری نیست و حتا بنابر خبرهای غیررسمی، پروازهای معمولی شرکت های هواپیمایی نیز بلیت اضافه برای فروش دارند."
این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خبر از افزایش سفرهای نوروزی داده است.
اسدالله جولایی، مدیرعامل ستاد دیه ایران در اسفندماه گذشته گفته بود: "از سال ۱۳۵۸ تا ۲۰ شهریورماه ۱۳۸۷ حدود ۸۰۰ هزار نفر از مردم کشورمان در سوانح رانندگی کشته شدند."
وی افزوده بود که این تعداد کشته بیش از "۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار نفر" کشته ای است که ایران در جنگ هشت ساله با عراق داده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی از افزایش 5 درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در کشور طی سال جاری خبر داد.
دکتر غلامرضا معصومی با اشاره به اقداماتی که در جهت کاهش تصادفات رانندگی و مرگ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی در کشور انجام شده است، به خبرنگار مهر گفت: تا سال 85 حوادث ترافیکی و آمار مرگ و میرهای ناشی از آن در کشور سیر صعودی داشت اما از این سال به بعد با اقداماتی که انجام شد در نتیجه آمار حوادث ترافیکی و تلفات آن سیر نزولی پیدا کرد.
وی با بیان اینکه سیر نزولی حوادث ترافیکی در کشور تا سال 89 ادامه داشت، افزود: با توجه به آمار ارایه شده در سال جاری حدود 5 درصد افزایش آمار مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی داشته ایم.
معصومی در عین حال از کاهش آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات در دی ماه 89 خبر داد و گفت: امسال بیش از یک میلیون و 500 هزار دستگاه خودرو وارد چرخه ناوگان کشور شده که این مسئله در بالا رفتن آمار حوادث ترافیکی موثر است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور، فعالیت اورژانس پیش بیمارستانی و سرعت حضور نیروهای اورژانس در صحنه تصادفات را از عوامل موثر در کاهش تلفات حوادث ترافیکی در کشور دانست.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: آموزش فرهنگ ترافیک به کودکان و نوجوانان 20 برابر بزرگسالان تاثیر گذار است.
سردار سرتیپ اسکندر مومنی در حاشیه بازدید از پشت صحنه ساخت مجموعه عروسکی چرخ و فلک، به نقش بی بدیل فرهنگ در کاهش سوانح و حوادث و نیز افزایش انضباط در ترافیک اشاره کرد و افزود: قدرت دریافت کودکان و نوجوانان بیشتر از بزرگسالان است.

وی گفت: با آموزش این قشر از جامعه هم آینده کشور و هم وضع کنونی عبور و مرور ساماندهی اصلاح می شود.
سردارمومنی با بیان اینکه برنامه های تلویزیونی با مشارکت رسانه ملی و پلیس در حال تهیه است، افزود: این مجموعه های آموزشی از اواخر بهمن تا پایان تعطیلات نوروز پخش می شود.
وی گفت: با وجود افزایش سفرهای درون شهری در ماه اسفند و سفرهای برون شهری در سال آینده آموزش قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی به کودکان و نوجوانان تاثیر زیادی در کاهش تصادفات خواهد داشت.
رئیس پلیس راهور افزود: تعداد سوانح و تصادفات نوروز امسال در مقایسه با سال گذشته ده درصد کاهش داشت امیدواریم این میزان در نوروز 90 کاهش بیشتری داشته باشد.
سردارمومنی گفت: البته هنوز میزان سوانح در کشورمان زیاد است و باید با مشارکت جمعی و رعایت قوانین و احترام به حقوق دیگران حوادث را کاهش دهیم.
رئیس پلیس راهور ناجا شتاب را سرمنشاء بسیاری از حوادث رانندگی دانست و از رانندگان آرامش در هنگام رانندگی را خواستار شد.
بررسی های انجام شده در گروه آمار سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می دهد که در ۹ ماهه امسال، ۱۹ هزار و ۱۷۶ نفر در تصادفات رانندگی کشته شده اند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵٫۳ درصد افزایش یافته است.
به گزارش آفتاب به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر جابر قره داغی با بیان این مطلب افزود: بیشترین افزایش تلفات ناشی از تصادفات در ۹ ماهه امسال، مربوط به آذر ماه است که میزان تلفات ناشی از آن با افزایش ۱۷٫۸ درصدی مواجه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ۶۱٫۳ درصد کشته های تصادفات در ۹ ماهه امسال مربوط به جاده های برون شهری، ۲۸ درصد جاده های درون شهری، ۹٫۹ درصد جاده های روستایی بوده است.
به گفته وی از کل فوت شدگان تصادفات ۹ ماهه، ۷۸٫۹ درصد مرد و ۲۱٫۱ درصد زن بوده اند.

استان تهران و خراسان رضوی در صدر آمار تصادفات، لرستان بیشترین افزایش و ایلام بیشترین کاهش در تصادفات
رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با اشاره مقایسه آمار استان ها در بحث تلفات رانندگی، خاطرنشان کرد: استان های تهران با هزار و ۸۱۲ نفر و خراسان رضوی و فارس هر کدام با هزار و ۵۴۶ نفر بیشترین تعداد کشته های ناشی ازحوادث رانندگی را در نه ماهه امسال به خود اختصاص داده اند.
دکتر قره داغی افزود: بیشترین افزایش در مرگ های ناشی از حوادث رانندگی ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در استان های لرستان با ۳۲٫۸ درصد و مرکزی با ۲۹٫۶ درصد و بیشترین کاهش در استان های ایلام با ۲۴٫۶ درصد و قزوین با ۱۱٫۸ درصد ثبت شده است.
وی تصریح کرد: در زمان وقوع تصادف ۴۲٫۶ درصد از افراد فوت شده راننده وسیله نقلیه، ۲۲٫۱ درصد عابر پیاده و ۳۳٫۹ درصد سرنشین یا ترک وسیله نقلیه بوده اند.
رییس مرکز تحقیقات با اشاره به تقسیم بندی سنی فوت شدگان تصادفات ۹ ماهه گفت: از لحاظ سنی ۷٫۸ درصد فوت شدگان ناشی از حوادث رانندگی۱۰ سال و کمتر، ۵٫۵ درصد ۱۷-۱۱ سال، ۲۹٫۸ درصد ۲۹-۱۸ سال، ۲۹٫۵درصد ۴۹-۳۰ سال و ۲۷٫۴درصد ۵۰ سال به بالا سن داشته اند.
دکتر قره داغی در مورد نحوه وقوع تصادف خاطرنشان کرد: ۴۹٫۳ درصد از افراد بر اثر برخورد دو وسیله نقلیه، ۲۲٫۱ درصد بر اثر برخورد وسیله نقلیه به عابر متوفی و ۲۰٫۶ درصد بر اثر واژگونی وسیله نقلیه جان خود را از دست داده اند.
سواری ها بالاترین آمار تلفات در بین وسایل نقلیه
وی اظهار داشت: وسیله نقیله مورد استفاده ۳۵٫۷ درصد افراد متوفی خودرو سواری، ۲۶٫۵ درصد موتورسیکلت، ۶٫۸ درصد وانت بار، ۴٫۴ درصد کامیون، کامیونت و تریلی و ۱٫۷ درصد اتوبوس و مینی بوس بوده است. همچنین وسیله نقلیه درگیر با خودرو و یا عابر پیاده متوفی در۳۳ درصد موارد سواری، ۱۸٫۷ درصد کامیون،کامیونت و تریلی، ۸٫۵ درصد وانت بار، ۵٫۹ درصد موتورسیکلت و ۳٫۴ درصد اتوبوس و مینی بوس بوده است.
ضربه به سر بالاترین دلیل فوت
رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با اشاره به دلایل فوت افراد، علت اصلی مرگ ۵۳٫۷ درصد افراد ضربه به سر، ۲۶٫۸ درصد شکستگی های متعدد و ۵٫۷ درصد خونریزی عنوان کرد.
وی در مورد محل فوت کشته های ناشی از حوادث رانندگی افزود: محل فوت ۵۰٫۳ درصد افراد محل حادثه، ۸٫۴ درصد حین انتقال به بیمارستان و محل فوت۴۰ درصد افراد در بیمارستان بوده است.
دکتر قره داغی در پایان با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی مصدومان تصادفات در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال ۲۵۴ هزار و ۵۹ نفر مصدوم ناشی از تصادف نیز به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۸۷ هزار و ۳۴۳ نفر مرد و ۶۶ هزار و ۷۱۶ زن بودند.

تعداد تصادفات فوتی استان ها

نمودار مستطیلی آمار تصادفات فوتی

نمودار دایره ای آمار تصادفات فوتی

میانگین معمولی

واریانس

انحراف معیار

3


تعداد صفحات : 52 | فرمت فایل : Word , pdf

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود