تارا فایل

پروپوزال بررسی نقش گمرک الکترونیکی بر تسهیل صادرات


بسمه تعالی

آموزش دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا
درخواست تصویب موضوع پروژه کارشناسی

1- عنوان پایان نامه
فارسی:
بررسی نقش گمرک الکترونیکی بر تسهیل صادرات
لاتین:
Study the role of electronic customs to facilitate exports

2- مشخصات دانشجو
نام خانوادگی: راهرو
نام: مریم
شماره دانشجویی: 9032408
دانشکده: اقتصاد و مدیریت
رشته تحصیلی: مدیریت بازرگانی
گرایش: گمرک
پست الکترونیک:maryam.gilbert @yahoo.com
تلفن:09176269110

3- مشخصات استاد راهنما
استاد راهنما
نام خانوادگی: شمس
نام: امیرمیلاد
تخصص اصلی:

آخرین مدرک تحصیلی: کارشناسی ارشد
پست الکترونیک: shams@kmsu.ac..ir
رتبه دانشگاهی:

4- مشخصات استاد مشاور (در صورت صلاحدید استاد راهنما)
استاد مشاور
نام خانوادگی:
نام:
تخصص اصلی:

آخرین مدرک تحصیلی:
پست الکترونیک:
رتبه دانشگاهی:

5- اطلاعات پایان نامه
5-1 واژگان کلیدی
فارسی : تجارت الکترونیکی، گمرک الکترونیکی، صادرات، پنجره واحد

لاتین : electronic customs – Unit grate – E-commerce– exports
5-2 نوع تحقیق
بنیادی 
نظری 
کاربردی 
توسعه ای 
بیان مساله
حساسیت و اهمیت صادرات کالا و خدمات برای کشورها موجب شده است تا ابزارها و عوامل موثر در آن را شناسایی و در جهت توسعه صادرات تلاش نمایند، خدمات گمرکی یکی از عوامل موثر در توسعه صادرات کالا و خدمات می باشند همچنین تاخیر در مرزها واضحترین مانع در تجارت بین المللی است. عمده ترین دلایل این تاخیر عبارتند از: رویه های قدیمی ترخیص گمرکی، کاغذ بازی زیاد، فقدان شفافیت درقوانین و مقررات گمرکی و روشهای کند ارزیابی ریسک می باشند.
‏در واقع تجارت بین المللی بدون استفاده از خدمات گمرکی معنا و مفهومی ندارد. با توجه به حجم بالای تجارت و سرعت فزاینده ی معاملات تجاری گمرک نیز ناگریز است متحول گردد زیرا مراجعه کنندگان به گمرک انتظار دارند به همان سرعت که کالای خود را میخرند و حمل می کنند توقع دارند با همان سرعت هم عملیات ترخیص کالا در سیستم گمرکی پیش رود به علاوه ‏باتوجه به ظهور تجارت الکترونیکی، امروز ‏انتظار جامعه این است که رویه های گمرکی، شفاف و قابل پیش بینی شود و ترخیص کالاها سرریع صورت گیرد.
ما در این پایان نامه به اهمیت و ضرورت الکترونیکی شدن تجارت می پردازیم. همچنین به بررسی گمرک سنتی و چالش های آن و نیز مزایا و ویژگی های گمرک الکترونیک و تاثیر آن در توسعه صادرات خواهیم پرادخت.

سابقه و ضرورت انجام تحقیق
فناوری اطلاعات با رشدی شتابان، عرصه های گوناگون زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده و باعث تحولات بنیادی در بسیاری ازاصول و شیوه های اقتصاد و تجارت شده است. تجارت الکترونیکی حاصل پیوند میان تجارت و فناوری اطلاعات و پدیده های به سرعت در حال گسترش است.
بکارگیری فناوری اطلاعات در گمرک مزایای زیادی به همراه دارد؛ رویه های گمرک بدون بکارگیری فناوری اطلاعات برای تجارت جهانی مانع بزرگی محسوب می شود. عمده ترین مزایای به کارگیری فناوری اطلاعات عبارتنداز:نظارتهای گمرکی با کارایی بیشتر، ترخیص کالا با کارایی بیشتر، تحلیل بهتر اطلاعات، جمع آوری بهتر عایدات گمرکی و مهترین مزیت گمرک الکترونیکی برای بازرگانان کاهش زمان تلف شده برای دریافت گواهی نامه ها و مجوزهای ترخیص کالا می باشد. بنابراین با توجه به تعاریف فوق و همچنین اهمیت توسعه صادرات برای هرکشور شناسایی عواملی که بر توسعه صادرات اثر میگذارد از اهمیت خاصی برخوردار است. الکترونیکی نمودن امور گمرکی از جمله راهکارهای توسعه صادرات مد نظر بوده و شناسایی پیامد های آن از اهمیت مضاعفی، برخوردار می باشد.
تعدادی از پژوهش هایی که در این زمینه انجام شده است عبارتند از:

1- ‏دکتر الهی و دکترحسن زاده در مقاله ای تحت عنوان " شناسایی تاثیرات بانکداری الکترونیکی، بیمه الکترونیکی و گمرکات الکترونیکی در تسهیل صادرات" نتایج حاصل شده از این تحقیق نشان می دهد که حساسیت و اهمیت صادرات کالا و خدمات برای کشورها موجب شده است تا ابزارها و عوامل موثر در آن را شناسایی و در جهت توسعه صادرات تلاش نمایند.خدمات گمرکی از عوامل موثر در توسعه صادرات کالا و خدمات می باشند.در این مقاله به بررسی نقش گمرک الکترونیکی در تسهیل صادرات کالا و خدمات پرداخته شده است.نتایج این پژوهش حاکی است که با استقرار گمرک الکترونیکی،به دلیل الکترونیکی شدن فرآیندهای روزمره گمرک در امور گمرکی مربوط به صادرات، مستند سازی الکترونیکی در امور گمرکی مربوط به صادرات با استفاده از ساختار مشترک و ایجاد ارتباط اینترنتی بین ادارات نظارتی،امور گمرکی مربوط به صادرات از شفافیت بیشتری برخوردار می شود و صادرات کالا و خدمات تسهیل می گردد.
2- علی نباتی شغل – بهروز ایمانی در مقاله ای تحت عنوان" نقش گمرک الکترونیک در تسهیل فرایند امور گمرکی" نتایج حاصل شده از این تحقیق نشان می دهد که سازمان جهانی گمرک یکی از سازمانهای بین الدولتی موفق بوده است و توانسته با شناسایی موقعیتها در صحنه های بین المللی، وظایف بس سنگین خود را به نحو مطلوبی انجام و اعضای سازمان را هدایت نماید وگمرک ایران نیز با عنایت به عضو بودن در این سازمان باید برای تحول در ساختار عملکردی، مکانیزمهای اجرایی خود را در این محیط بازیافته و ارتقاء دهد و گمرک الکترونیک نیز باید این دورنماها را در زاویه دید و اجرا جامه عمل بپوشاند.

فرضیات تحقیق:
فرضیه اصلی: برقراری سیستم گمرک الکترونیکی بر توسعه صادرات موثر بوده است.
فرضیه های فرعی
1- الکترونیکی نمودن فرآیندهای روزمره گمرک بر تسهیل صادرات موثر بوده است.
2- برقراری سیستم گمرک الکترونیکی و ایجاد ارتباطات کارامد بین دستگاه های ذیربط در فرآیند صادرات موثر بوده است.
3- برقراری سیستم گمرک الکترونیکی و اطلاع رسانی به موقع به صادرکنندگان در فرآیند صادرات موثر بوده است.
4- برقراری سیستم گمرک الکترونیکی و شفاف سازی فعالیت ها در فرآیند صادرات موثر بوده است.
هدف اصلی: ‏شناسایی نقش گمرک الکترونیکی بر توسعه صادرات.
اهداف فرعی:
1-‏شناسایی تاثیر گمرک الکترونیکی بر تسهیل صادرات.
2- ‏شناسایی تاثیر گمرک الکترونیکی بر ایجاد ارتباطات کارآمد بین دستگاه های ذیربط
3-شناسایی تاثیر گمرک الکترونیکی بر اطلاع رسانی به موقع به صادرکنندگان.
4– ‏شناسایی تاثیر گمرک الکترونیکی بر شفاف سازی فعالیت های مربوط به امر صادرات
روش انجام تحقیق
در راستای جستجو برای یافتن مطالب مورد نیاز جهت پژوهش فوق، همانند سایررشته های علوم انسانی از روش تحقیق کتابخانه ای استفاده شده است بدین صورت که با مطالعه منابع موجود در ارتباط با موضوع تحقیق، مطالب مرتبط فیش برداری شده و درجهت شکل دادن به تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند. علاوه بر این به دلیل ضعف منابع کتابخانه ای موجود در کشور، همچنیین سعی شده با انجام مصاحبه با کارشناسان مختلف مناطق ازاد و گمرک اطلاعات را جمع اوری و با استفاده از روش امار توصیفی اطلاعات را تجزیه و تحلیل نماییم. این تحقیق از لحاظ روش در دسته ی تحقیقات علی قرار می گیرد زیرا در آن از پرسشنامه و تکنیک آماری معادلات ساختاری که به بررسی رابطه علی بین متغییرها می پردازد ، استفاده شده است. اما روش انجام تحقیق مذکور بر مبنای هدف تحقیق از نوع کاربردی می باشد.

فهرست منابع و مآخذ
منابع فارسی:
1- ماهنامه گمرک و تجارت (1388)،گمرک مجازی و تجارت الکترونیک شماره10 ،32-30
2- مهدوی، محمد حسین شمسی ، رضای حقدوست ، (1386). ضرورت تجارت الکترونیک در ایران- مجله دانش و توسعه، شماره21
3- علی نباتی شغل – بهروز ایمانی ، نقش گمرک الکترونیک در تسهیل فرایند امور گمرکی، مجله دانش و توسعه ، ص 10

منابع لاتین: :
1- www.Iraneconomist.net
2- www.irica.gov.ir

نام و نام خانوادگی دانشجو: مریم راهرو
امضاء:
تاریخ:
نام و نام خانوادگی استاد راهنما: امیر میلاد شمس
امضاء:
تاریخ:
نام و نام خانوادگی استاد مشاور:
امضاء:
تاریخ:

2


تعداد صفحات : 5 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود