تارا فایل

پروپوزال بررسی تاثیر عوامل موثر برقصد مشتریان در استفاده از بانکداری موبایلی در بانکهای ملی اصفهان


به نام خدا
پروپوزال روش تحقیق مدیریت بازرگانی داخلی

عنوان:
بررسی تاثیر عوامل موثر برقصد مشتریان در استفاده از بانکداری موبایلی در بانکهای ملی اصفهان
مقدمه
با توجه به موج جهانی شدن، بسیاری از مفاهیم و تعاریف در زندگی اجتماعی- اقتصادی بشر امروز تغییر کرده اند. افراد هر جامعه بسیار سهل و آسان به اطلاعات دسترسی دارند. تغییراتی که به واسطه ظهور اینترنت یا به طور اعم فناوری اطلاعات و ارتباطات در زندگی یکایک افراد جوامع مختلف ایجاد شده، باعث گردیده که سرعت نشر مفاهیم، فناوری نوین و نیز خدمات تازه افزایش چشمگیری یابند. در این بین تجارت الکترونیکی به عنوان موتور محرک اقتصاد، در قرن بیست و یکم از جایگاهی ممتاز برخوردار است. از مهمترین مولفه های اثر گذار در عینیت یافتن تجارت الکترونیکی، مبادلات مالی است. با رشد سریع اینترنت، بانکداری آن لاین نقش بسیار مهم و اساسی پیدا کرده است و در حقیقت بستر مناسبی برای تراکنش مالی ایجاد نموده اند(2009Ming, ). و از سویی دیگر با افزایش تلفن های بی سیم، تاثیر ارتباطات بی سیم و اینترنت، چرخش جدیدی داشته است و آن، همگرایی اینترنت و تلفن بی سیم است. اتصال تلفن موبایلی، سکوی بالقوه ای را برای نفوذ بی سابقه اینترنت و خدماتی از قبیل تجارت موبایلی ارائه می کند. به عبارتی با شیوع رو به رشد تجارت الکترونیکی و استفاده گسترده از وسایل موبایلی، یک نوع کانال جدید در حال ظهور است که تجارت موبایلی نامیده می شود(الهی ،1383،1 ). تجارت موبایلی شامل فروش کالاها، خدمات و مطالب از طریق دستگاههای بی سیم، بدون محدودیت زمان و فضا می باشد. با افزایش تجارت موبایلی و محبوبیت آن دربین مردم، بانکداری موبایلی به منظور تسهیل معاملات تجاری الکترونیکی ایمن به وجود آمد. که با بکارگیری اصولی آن می توان هزینه های بانکی را تا حد زیادی کاهش داد و از سوی دیگر رضایت فزاینده مشتریان را به جهت دسترسی آسان به تراکنش های مالی چون چک کردن تراز حساب، مبادلات و پرداختها از طریق یک دستگاه موبایل در هر زمان و هر مکان به جای انتظار در صف گیشه بانک درساعت کاری فراهم آورد (خاکسار ،گیاهی،1388 ،3). هنگامی که یک خدمت نوآوری جدید مثل بانکداری موبایلی معرفی می شود، مشتریان ممکن است در استفاده از آن برای معاملات بانکداری احساس ترس کنند. بنابراین اعتماد و اطمینان به کاستن از این ترس و خطرهای بالقوه کمک می کند تا معاملات تحت شک و تردید را تسهیل کند ( 505 ,2008Zhao,).
بیان مساله
طی چند سال اخیر تجارت موبایلی (سیار) به عنوان جدیدترین شاخه از تجارت الکترونیک موردتوجه قرارگرفته بطوری که پیشرفت فناوری و نوآوریها، باعث رشد و گسترش کاربردهای آن گشته است. بانکداری موبایلی یکی از شاخه های اصلی تجارت موبایلی است که نقش اساسی و تاثیرگذار بر سایر حوزه های این تجارت دارد. تلفن همراه دنیا را دگرگون کرده و فرصتهای بی شماری را برای زندگی بهتر و ارتباطات گسترده تر فراهم می کند (کهزادی وهمکاران،1384،306 ).
در حال حاضر 6 میلیارد نفر از جمعیت دنیا موبایل دارند یعنی فراگیری آن از هر پدیده ای بیشتر است و هیچ تکنولوژی وجود ندارد که اینقدر فراگیر باشد. بدین ترتیب موبایل مهمترین و وسیع ترین رایانه است و با توجه به افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه و آمار کاربران در کشورها و ظهور شبکه های بی سیم و افزایش استفاده از اینترنت بر روی گوشی موبایل، تحولات چشم گیری در ارائه خدمات بانکداری رخ داده است. موبایل فرصتی را برایی بانکها به منظور ارائه خدمات جدید به همگان فراهم نموده است( 2003 ,493 Amin ).
بانکداری با تلفن همراه سامانه ای است که می توان با نصب یک نرم افزار روی گوشی بدون مراجعه به بانک در هر ساعتی از شبانه روز عملیات بانکی خود را انجام داد.
البته علی رغم سرمایه گذاریهای فراوان انجام شده در زمینه کاربری فناوری های اطلاعاتی در عرصه بانکداری، گزارش ها حاکی از آن است که برخی از کاربران به رغم دسترسی به فناوریها، از آن استفاده نمی کنند(501 ,2003Wang Lin& Tang , ). یکی از عوامل کلیدی در پذیرش بانکداری موبایلی، اعتماد و رضایت مشتری نسبت به بانک است که به طور غیرمستقیم بر پذیرش بانکداری موبایلی تاثیر می گذارد. از سوی دیگر مشارکت مشتری در پذیرش بانکداری موبایلی بسیار اهمیت دارد چرا که این امر سبب کاهش یا حذف تعاملات بین سازمان و مشتری می شود. مشارکت مشتری و بانک عاملی است که بر کیفیت خدمات رضایت مندی و نهایتاً حفظ مشتری تاثیر می گذارد. این در حالی است که بسیاری از اشخاص نسبت به استفاده از تکنولوژی جدید محتاط هستند(2003 Lee,). بر اساس تحقیقات صورت گرفته، نگرانی درباره امنیت و پس از آن، نداشتن آگاهی درباره بانکداری موبایلی و مزایای آن، مهمترین عامل استفاده نکردن از این خدمات بانکی می باشد. در واقع موانع اصلی استقرار و توسعه بانکداری موبایلی بر اساس همین عوامل کلیدی تنظیم می گردد. بانکداری از طریق موبایل در اکثر بانکهای ایرانی به کار گرفته می شود اما هنوز بطور کامل مورد پذیرش واقع نشده است (خاکسار،گیاهی،1388 ،4 ). بر خلاف تبلیغات گسترده از طریق بانکها، افزایش ضریب نفوذ بانکداری موبایلی در ایران کمتر از 5% برآورد شده است.و دلیل آن را می توان آشنا نبودن مردم به طریقه استفاده از این خدمات دانست و مساله مهمتر عدم اعتماد کافی به خدمات الکترونیکی غیر حضوری است. بانکداری موبایلی برای اینکه موفق باشد و ادامه حیات یابد باید مورد پذیرش قرار گیرند. بنابراین باید به سمت احداث اکوسیستمهای مالی جدید پیش برویم که به صورت داخلی فعالیت می کنند و بتواند پول را در سیستمهای بانکی مختلف در اقصی نقاط کشور و جهان با توجه به قوانین مختلف منتقل کند. این اکو سیستم جدید باید با انتظارات نسل تلفن همراه نیز هماهنگ باشد. کاربران هوشمند تلفن همراه انتظار دارند تبادلات مالی از طریق تلفن همراه راحت، به صرفه، ایمن و سریع باشد. گام مهم در ایجاد این اکوسیستم علاوه بر برقراری ارتباط بین منابع داخلی، برقراری ارتباط بین خدمات مالی در سراسر دنیاست که به کاربر تلفن همراه کمک می کند به سادگی با ارسال یک پیامک پول بفرستد و در هر نقطه ای از دنیا فرد دیگری آنرا دریافت کند. با توجه به تغییرات به وجود آمده بازار مالی کشور، خدمات مالی بر تلفن همراه باید به گونه ای باشد که تمامی اقشار و کاربران بتوانند بر اساس نیاز خود از این خدمات استفاده کنند. بنابراین لازم است برنامه ریزان کشور که در زمینه بانکداری الکترونیکی فعالیت می کنند به این امر توجه ویژه مبذول دارند تا با رشد و ارتقا در این زمینه برای توسعه بتوان به اهداف مالی نظام از جمله چشم انداز بیست ساله دست یابیم (رحمتی غفرانی،1388،45 ). در ایران علیرغم اینکه بسیاری از بانکها دسترسی به اطلاعات مالی را از طریق موبایل فراهم نموده اند و با توجه به تبلیغات انجام شده در این زمینه، اما به سبب فرهنگ بوروکراتیک و تمایل به بانکداری سنتی بانکداری نوین را با محدودیت مواجهه ساخته است (دهدشتی و کوارویی،1388،92). بنابراین در این تحقیق ما به ارزیابی تاثیر مزیت ها و ریسکها حاصل از استفاده از بانکداری موبایلی توسط مشتریان می پردازیم. با توجه به مطالب فوق، این تحقیق در پی بررسی عوامل موثر بر قصد مشتریان در استفاده از بانکداری موبایلی در بانکهای ملی اصفهان می باشد.
اهمیت موضوع
بارشد سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات، روشهای سنتی ارائه خدمات بانکی ( که اغلب مبتنی بر کاغذ می باشد) زیر سوال رفته و ضرورت بازبینی و طرح ریزی مجدد فرآیندهای کاری و همچنین استفاده از فناوریهای جدید در صنعت بانکداری، بیش از پیش احساس می شود .
با پیدایش پدیده بانکداری الکترونیک و شیوه ارائه خدمات به مشتریان در اقصی نقاط جهان دچار تحولات شگرفی شده است . با توجه به آنچه بیان شد در کشور ما نیز تغییر و تحولات در زمینه ایجاد و توسعه این قبییل سیستم ها مشاهده می گردد(دهدشتی ،کوارویی،1388،94 ). اما نکته ای که کمتر به آن توجه شده است استفاده از بانکداری موبایلی از سوی کاربران و کنار گذاشتن رویه های سنتی است.
پیش بینی Accenture نشان می دهد که تا پایان سال 2005 تعداد استفاده کنندگان از ابزارهای موبایلی به حدود یک میلیاردو چهارصد میلیون نفر خواهد رسید از این تعداد حدود ششصدو هشتادو چهار میلیون نفر تواماً از طریق ابزارهای موبایلی خود به شبکه اینترنت نیز دسترسی خواهند داشت. بر اساس پیش بینی موسسهOVUM در آمدهای تجارت موبایلی در جهان تا پایان سال 2006 به بیش از بیست میلیار دلار خواهد رسیدکه نسبت به پیش بینی هشت میلیارد دلار در سال 2005 و 7/4 میلیارد دلار در سال 2004 قابل توجه بوده و حاکی از یک جهش اساسی در سال 2006 می باشد (کهزادی و همکاران ،306،1384).
به هر حال صنعت بانکداری امروزه به سرعت در حال تغییر است. با توسعه اقتصادی بین المللی و رقابتی شدن بازارها، بانکها نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند، نیروی اصلی در این محیط تکنولوزی است که موجب شکستن موانع جغرافیایی و صنعتی شده است (325, 2005Laukkanen,). با مطرح شدن عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی و ورود رقبای خارجی به بازارهای مالی کشور، بانک های ایرانی نیز نیازمند توسعه خدمات خود در راستای تغییرات تکنولوژیکی هستند. از طرفی قبل از ارائه هرگونه خدمات جدید باید تحقیقاتی در زمینه اقتصادی بودن خدمات یاد شده، منطبق بودن خدمات جدید با نیازهای جامعه و اینکه چه سیستمی می تواند این خدمات را به خوبی به مشتریان ارائه کند ، صورت بگیرد. در کشورهای در حال توسعه بانکها معمولاً با بررسی خدمات ارائه شده توسط سیستم بانکی کشورهای توسعه یافته اقدام به تقلید از آنها و ارائه خدمات می کنند و به دلیل عدم انجام تحقیقات و بررسی های مورد نیاز این گونه خدمات را به صورت ناقص به مشتری خود ارائه می کنند.
تحقیقات زیادی در زمینه بانکداری موبایلی در سطح دنیا انجام شده اما به نظر می رسد که در ایران تحقیقات کافی در این زمینه انجام نشده و ضرورت انجام تحقیق بیشتر احساس می شود. تا با شناسایی عواملی که از دیدگاه مشتریان در استفاده از این فن آوری موثرند، و با استفاده از اطلاعات کسب شده، این فناوری نوین را به گونه ای ارائه نمایند که با خواسته مشتریان تطابق بیشتری داشته باشد.
اهداف تحقیق
هدف اصلی: تعیین میزان تاثیر عوامل موثر بر قصد مشتریان در استفاده از بانکداری موبایلی در بانکهای ملی شهر اصفهان
اهداف فرعی:
تعیین میزان تاثیر سودمندی ادراک شده،1 سهولت استفاده ادراک شده2، ریسک کارایی ادراک شده3، ریسک مالی ادراک شده4، ریسک امنیتی ادراک شده5 و ریسک حریم خصوصی ادراک شده از بانکداری موبایلی6 بر قصد استفاده7 مشتریان بانکهای ملی اصفهان
سوال اصلی تحقیق
عوامل موثر چه تاثیری بر قصد مشتریان در استفاده از بانکداری موبایلی در شعب بانک ملی اصفهان دارد؟
چهارچوب نظری تحقیق
چهارچوب نظری بنیانی است که تمام پژوهش برآن استوار می شود. این چهارچوب شبکه ای است منطقی، توصیفی و پرورده مشتمل بر روابط موجود بین متغیرهایی که در پی اجرای فرآیندهایی چون مصاحبه، مشاهده و بررسی پیشینه تحقیق شناسایی شده اند، چهارچوب نظری روابط میان متغیرها را روشن می کند، نظریه هایی را که مبنای این روابط هستند می پروراند و نیز ماهیت و جهت این روابط را توصیف می کند. همانگونه که بررسی پیشینه مبنای چهارچوب نظری را تشکیل می دهد یک چهارچوب نظری خوب نیز در جای خود مبنای منطقی لازم برای برای تدوین فرضیه های آزمون پذیر را فراهم می آورد (سکاران ،1385 94-95). تا کنون تحقیقات زیادی در زمینه سامانه های اطلاعاتی انجام شده است. این تحقیقات از انواع گوناگون چهارچوبهای تئوریکی استفاده نموده اند. از میان کلیه تئوری بکار گرفته شده، مدل پذیرش فناوری اثر گذارترین و رایج ترین تئوری بکار گرفته شده برای شرح پذیرش افراد از سامانه های اطلاعاتی بوده است.
الگوی این تحقیق نیز برگرفته از مدل پذیرش تکنولوژی دیویس8 می باشد (TAM) که در سال 1989 ارائه شده است و برای توضیح پذیرش تکنولوژی9 جدید اطلاعاتی در طول دو دهه گذشته توسط بسیاری از محققان مورد استفاده قرار گرفته است (2009GU et.al,). و برای تکمیل مدل ذکرشده ریسک کارآیی و ریسک مالی از تحقیق استون و گرونگهانگ و ریسک امنیت و حریم خصوصی از تحقیق پیککارینن و همکارانش به مدل اضافه شد. که در آن سودمندی ادراک شده، سهولت استفاده ادراک شده،ریسک کارآیی، ریسک مالی، ریسک امنیت و ریسک حریم خصوصی متغیر مستقل و همچنین قصد استفاده از بانکداری موبایلی به عنوان متغیر وابسته به کار رفته است .
هر قدر فناوری ارائه شده سودمندتر باشد یعنی باعث انجام سریعتر کارها و افزایش کارائی گردد. افراد با احتمال بیشتری از آن استفاده خواهند نمود. سهولت ادراک شده، نیز یکی از عوامل موثر بر قصد استفاده از بانکداری موبایلی است. زیرا وقتی کاربران مشکل بودن استفاده از یک فناوری را درک کنند از آن استفاده نخواهند کردو سیستم های آسانتر به احتمال بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.ریسکها ( کارایی، مالی، امنیتی، حریم خصوصی) نیز در قصد استفاده از بانکداری موبایلی موثر می باشند. زیرا مشتریان در محیط مجازی نسبت به محیط سنتی با ریسک بیشتری مواجهه می باشند. و اصولاَ درجه عدم اطمینان در این محیط نسبت به محیط سنتی بالاتر است. ادراکات بالای ریسک می تواند اثر معکوسی بر قصد استفاده از بانکداری موبایلی داشته باشد.
بر پایه بحث ها و استدلا لهای یاد شده دیدگاه نظری ما چنین خواهد بود که بین قصد استفاده از بانکداری موبایلی و هر یک از متغیرها سودمندی درک شده، سهولت استفاده درک شده، ریسک کارایی، ریسک مالی، ریسک امنیتی، ریسک حریم خصوصی همبستگی وجود دارد. شکل 1-1 چهار چوب نظری را نشان می دهد. با این اوصاف تحقیق حاضر به بررسی عوامل موثر بر قصد مشتریان در استفاده از بانکداری موبایلی در بانکهای ملی شهر اصفهان می پردازد
مدل این تحقیق به شرح ذیل می باشد:

شکل 1-1):مدل مفهومی تحقیق آلان آکچان و نورای تیزکن
مبانی تئوریک فرضیه ها
مدل پذیرش تکنولوژی که توسط دیویس در سال 1989 مطرح شد. TAM نشان می دهد که سودمندی ادراک شده و سهولت استفاده ادراک شده در مورد کارکردهای پذیرش کامپیوتر مناسب هستند. به طور کلی نقش موثر کاربرد آسان و سودمندی یا کارایی بر احتمال کاربرد سیسنم را ارزیابی می کند.
سودمندی : به عنوان احتمال ذهنی کاربر توصیف شده، میزانی که شخص معتقد است استفاده از یک سیستم خاص برسطح عملکرد او می افزاید.
سهولت ادراک شده : میزانی که شخص معتقد است استفاده از یک سیستم خاص نیاز به تلاش زیادی جهت یادگیری ندارد. در این مدل سودمندی و سهولت نگرش را پیش بینی می کند. و قصد استفاده تحت تاثیر نگرش می باشد.
ریسک توسط باایر10 در سال (1960) توصیف شد ویژگی و سطح ریسکی که یک مشتری در تصمیم گیری جهت انجام یک خرید خاص دریافت وشناسایی کرده گفته می شود. مشتری خرید را جهت دستیابی به اهداف خرید انجام می دهد. ریسک غالباً وجود دارد زیرا قبل از اقدام خرید، مشتری همیشه از خرید برنامه ریزی شده مطمئن نخواهد بود و مشخص نیست که آیا به اهداف پیش بینی شده خود از خرید دست خواهد یافت یا خیر؟
جاکوبی و کاپلان 2 (1972) طبق تحقیق باایر روی مقیاس کلی ریسک نتیجه گیری کرده و پنج بعد مهم آنرا توصیف می کنند: ریسک مالی، ریسک کارایی، ریسک اجتماعی، ریسک فیزیکی و ریسک روانی، به علاوه بر این ابعاد ریسک کلاسیک، پیدایش اینترنت و فضای مجازی اشکال خاصی از تصورات و نگرش مربوط به ریسک، ریسک مربوط به مسائل شخصی و ریسک امنیتی را به وجود آورده است.
لی3 و همکارانش (2003) عنوان کردند که ریسک روانی عدم گرایش کاربرد خدمات موبایل بانک را نشان می دهد. آنها در یافتند که ریسک روانی با مساله کاربرد تلفن بانک مناسب نیست. و آنها همچنین با این استدلال که موبایل بانک هیچ گونه تهدیدی را برای زندگی بشر ایجاد نمی کند ریسک فیزیکی را از ابعاد ریسک ادراک شده در پذیرش موبایل بانک خارج کردند.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که هزینه مالی ،مسایل امنیتی،و ریسک کارایی از متغیرهای ضروری در تعیین کاربرد خدمات موبایل بانک هستند.بر این اساس می توان فرضیات زیر را مطرح کرد.
فرضیه های تحقیق
1) سودمندی ادراک شده در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر دارد.
2) سهولت استفاده ادراک شده در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیردارد.
3) ریسک کارایی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر دارد.
4) ریسک مالی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر دارد.
5) ریسک امنیتی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر دارد.
6) ریسک حریم خصوصی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر دارد.

تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای مستقل و وابسته
در جدول (1-1) به مفهومی و عملیاتی متغیرها پرداخته می شود:
جدول(1-1)تعریف عملیاتی و مفهومی متغیرهای تحقیق
متغیر
نوع متغیر
تعریف مفهومی وعملیاتی
سودمندی ادراک شده
مستقل
میزانی که شخص معتقد است استفاده از یک سیستم خاص،بر سطح عملکرد او می افزاید.( (003 2Venkatesh, ) یعنی میزانی که یک فناوری از نظر شخص موجب می شود تا در شرایط مساوی از امکانات موجود بهره بیشتری بگیرد. سازه های اندازه گیری این متغیر سرعت در انجام کارها، افزایش کارایی و مفید بودن سیستم می باشد که بوسیله نظر سنجی از مشتریان با ابزار پرسشنامه اندازه گیری می شود.
سهولت استفاده ادراک شده
مستقل
میزانی که شخص معتقد است استفاده از یک سیستم خاص نیاز به تلاش زیادی جهت یادگیری ندارد. (003 2Venkatesh, ) یعنی کار کردن با یک سیستم تا چه میزان از نظر شخص آسان است. سازه های اندازه گیری این متغیر آسان بودن یادگیری، آسان بودن استفاده از خدمات بانکداری موبایلی و انعطاف پذیری سیستم می باشد که بوسیله نظر سنجی از مشتریان با ابزار پرسشنامه اندازه گیری می شود.
ریسک کارایی
مستقل
ریسکی که در ارتباط با محصول است به کارکرد ناقص محصول بر خلاف چیزی که طراحی شده و مورد تبلیغ قرار گرفته است.(اسدی،1385) این ریسک به عوامل اشاره دارد که ممکن است کارایی بانکداری موبایلی را در نظر مشتری تحت تاثیر قرار دهد. سازه های اندازه گیری این متغیرعدم عملکرد خوب سیستم ، عدم برآورده نمودن انتظارات مشتری از بانکداری موبایلی بر اساس برتریهای تبلیغ شده پس از استفاده می باشد که از طریق نظر سنجی از مشتریان با ابزار پرسشنامه سنجیده می شود.
ریسک مالی
مستقل
به نگرانی مشتریان در مورد پتانسیل و ضرر مالی اشاره دارد.(2003Lee, ) به نوع کانال بازاریابی (اینترنت) مربوط می شود.سازه های اندازه گیری این متغیر اشتباه در وارد کردن مشخصات تراکنش شماره حساب یا مبلغ، ترس از دست دادن پول و از دست دادن کنترل حساب شخصی در نتیجه ضرر مالی در اثر استفاده از بانکداری موبایلی ومواجهه با اختلال و اشکال تراشی از عدم امنیت سامانه می باشد که بوسیله نظر سنجی از مشتریان با ابزار پرسشنامه سنجیده می شود.
ریسک امنیتی

مستقل
این ریسک به نگرانی مشتریان در مورد عدم کنترل معاملات و اطلاعات مالی اشاره دارد.(2003Lee, ) و مربوط به امنیت مبادلات می باشد. سازه های اندازه گیری این متغیر اعتماد به بانکداری موبایلی، داشتن احساس امنیت هنگام استفاده از بانکداری موبایلی می باشد که بوسیله نظرسنجی از مشتریان با ابزار پرسشنامه اندازه گیری می شود.

ریسک حریم خصوصی

مستقل
این ریسک به این مفهوم اشاره دارد که کاربران بانکداری موبایلی می خواهند تا بر همه جنبه های جمع آوری داده های شخصی خود کنترل داشته باشند. حال اگر داده های خصوصی کاربران بدون آگاهی آنها مورد جمع آوری و ثبت قرار گیرد، باعث نگرانی آنها خواهد شد.(2000 Depallo,)سازه های اندازه گیری این متغیر اعتماد به بانکداری موبایلی در حفظ اطلاعات شخصی، اعتماد به تکنولوژی استفاده شده در بانکداری موبایلی و ریسک پائین نظارت غیر مجاز شخص ثالث به هنگام استفاده از بانکداری موبایلی می باشد که بوسیله نظرسنجی از مشتریان با ابزار پرسشنامه اندازه گیری می شود.
قصد استفاده از بانکداری موبایلی

وابسته
احتمالی که فرد از تکنولوژی استفاده خواهد کرد. ( 2010 schierz,) سازه های اندازه گیری این متغیر قصد استفاده از بانکداری موبایلی در آینده،پیشنهاد استفاده از بانکداری موبایلی به دیگران و علاقه به استفاده از بانکداری موبایلی می باشد که بوسیله نظر سنجی از مشتریان با ابزار پرسشنامه سنجیده می شود.

قلمرو تحقیق
گستره این تحقیق در سه قلمرو موضوعی،زمانی و مکانی قرار می گیرد که عبارتند از:
قلمرو موضوعی – قلمرو موضوعی تحقیق حاضر علم مدیریت و به طور ویژه حوزه مدیریت بانکداری می باشد که در آن به طور خاص بانکداری موبایلی با تاکید بر مشتریان مورد نظر می باشد .
قلمرو زمانی – این تحقیق از ابتدای خرداد 1392 شروع و تا پایان آذرماه سال جاری ادامه داشته است.
قلمرو مکانی- قلمرو مکانی این تحقیق شعب بانک ملی اصفهان می باشد.

مدل پذیرش تکنولوژی(TAM)11
مدل پذیرش تکنولوژی توسط فرد دیویس12 در سال (1989) برای پیش بینی پذیرش و استفاده از تکنولوژی های اطلاعاتی (نرم افزارها و سیستم های اطلاعاتی) درون سازمانها مطرح شد و یکی از پر کاربردترین مدل های مطالعه شده در پذیرش سیستم های اطلاعاتی می باشد . این مدل در طیف وسیعی از زمینه های پژوهشی، روی کاربردهای تکنولوژی های مختلف اطلاعاتی در طول زمان تایید شده است. و اخیراً برای پیش بینی پذیرش بانکداری اینترنتی هم استفاده گردیده است. این مدل ،دلیل اینکه چرا کاربران، بخش های خاصی از فن آوری اطلاعاتی را می پذیرند یا رد می کنند، نشان می دهد .
بر اساس مدل پذیرش تکنولوژی فرض می شود که دو باور فردی در مورد سهولت استفاده و سودمندی سیستم های کامپیوتری روی نگرش فرد تاثیر می گذارد و آن نیز منجر به تمایل رفتاری و سپس ایجاد رفتار واقعی در استفاده از سیستم می گردد (354, 2008Celik, ) مدل پذیرش تکنولوژی در شکل 2-3- 1 نشان داده شده است.

شکل 2-3-1):اجزا و روابط مدل پذیرش تکنولوژی دیویس

عناصر اصلی مدل به شرح زیر می باشند:( 18, 2006 Vainio, )
* سودمندی درک شده: به عنوان میزانی که فرد اعتقاد دارد ، استفاده از یک سیتم خاص ، عملکرد شغلی اش را ارتقا خواهد داد، تعریف شده است. بر مبنای مطالعات گذشته سیستم های مفید تر، به احتمال بیشتر ، مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
* سهولت درک شده : به عنوان میزانی که فرد معتقد است استفاده از یک سیستم خاص برحسب تلاش جسمی یا ذهنی و همین طور یادگیری ، مستلزم تلاش زیادی نیست، تعریف شده است. سیستم هایی که یادگیری و استفاده از آنها دشوارتر است، احتمال کمتری دارد که به طور گسترده ای استفاده شوند.
> نگرش ، احساس مثبت یا منفی فرد در مورد انجام رفتار می باشد.
> تمایل رفتاری ،به میزان احتمال بکارگیری سیستم توسط فرد اشاره دارد.
> رفتار، استفاده از سیستم به صورت کامل و مداوم را در نظر دارد.
در این مدل این گونه فرض می شود که ادراک از سودمندی و ادراک از سهولت کاربرد بیشتر، واکنش افراد نسبت به نوآوری را بهتر می کند و تمایلشان به پذیرش آن بیشتر می شود. در مدل پذیرش تکنولوژی سودمندی عامل اصلی است که اثر مستقیمی روی تمایل رفتاری می گذارد و سهم عمده ای در تعیین نگرش دارد و در واقع واسطه تاثیر سهولت استفاده روی تمایل رفتاری است. سهولت استفاده ، عامل ثانویه ای است که اثر مستقیمی تنها روی نگرش نسبت به استفاده دارد( 97 , 2001 Hong, ). از آنجائیکه شواهد ومطالعات موجود نشان می دهد که رابطه بین نگرش فرد و تمایل رفتاری مطرح شده در مدل پذیرش تکنولوژی مساله ای غامض و گیج کننده است ، این مدل توسط دیویس و ونکتش با حذف سازه نگرش در سال 1996 مورد اصلاح قرار گرفت ( 18, 2006 (Vainio,.
یکی از مزیت های مهم مدل پذیرش تکنولوژی این است که این مدل چهارچوبی را جهت بررسی تاثیر متغیرهای خارجی بر استفاده از تکنولوژی مورد نظر ارائه می دهد (97, 2001 (Hong,. مدل پذیرش تکنولوژی دیویس به شکل وسیعی با نمونه های گوناگون در موقعیت های مختلف آزمون شده است و روایی و پایایی مدل جهت توضیح پذیرش و استفاده از سیستم های اطلاعاتی ثابت گردیده است (دهدشتی و کوارویی،95،1388).
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از ایران
پژوهش های بسیاری در داخل وخارج از ایران با استفاده مدل ها و تئوریهای مختلف با انجام رسیده و نتایج گوناگونی در بر داشته است که برخی از آنها عبارتند از:
1. تحقیقی به عنوان "عوامل موثر بر پذیرش بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک پارسیان" توسط زهره دهدشتی شاهرخ، استاد یار و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و محمد مهدی کوارویی، دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی ، دانشگاه علامه طباطبایی انجام شد یافته های این تحقیق با استفاده از مدل پیکارابتن نشان می دهد که شش عامل مفید بودن ،سهولت استفاده ، لذت بخش بودن اطلاعات در زمینه بانکداری الکترونیک امنیت و محرمانه بودن ، کیفیت ارتباط اینترنتی بر پذیرش بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک پارسیان اثر مثبت دارد.
2. پایان نامه دیگری تحت عنوان" بررسی متغیرهای موثر بر پذیرش تکنولوژی بانکداری الکترونیک در بانک ملی ایران" توسط مجید صلواتی در دانشگاه علوم انسانی دانشگاه مازندران ، جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی انجام شد نتایج این تحقیق با استفاده از مدل پذیرش تکنولوژی نشان داد که درک آسان بودن و درک مفید بودن بر قصد استفاده موثر است.(صلواتی،1383)
3. پایان نامه ای با عنوان" بررسی عوامل موثر برقصد استفاده مشتریان خدمات بانکداری الکترونیک" در سال 84 در دانشگاه تهران توسط شمس یزدانی فرد جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد اصفهانه مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی بین الملل انجام شد یافته های این تحقیق با استفاده از مدل پذیرش تکنولوژی نشان می دهد که ادراک فرد در مورد سهولت استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک و مفید بودن و خود اثر بخشی در استفاده از کامپیوترها با قصد استفاده از این خدمت رابطه مستقیم دارد.
4. پایان نامه ای تحت عنوان" شناسایی عوامل موثر در گرایش مشتریان بانکهای تجاری به خدمات بانکداری الکترونیک" توسط فرهاد ناصر ، جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد اصفهانه مدیریت بازرگانی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران انجام شده است . نتیجه این تحقیق نشان می دهد که کوتاه شدن زمان انجام امور بانکی مشتریان ، قابل اعتماد بودن خدمات بانکداری الکترونیک ، دسترسی مشتریان به خدمات بانکداری الکترونیکی بر گرایش آنها به استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک تاثیر مثبت دارد.
5. تحقیقی با عنوان عوامل موثر بر قصد مشتریان به استفاده از کارتهای اعتباری تلفن همراه در مالزی توسط هانودین امین13 در سال 2008 انجام شد نتایج این تحقیق عبارتند از:
سودمندی تاثیر قابل ملاحظه ای بر قصد مشتریان در استفاده از کارتهای اعتباری تلفن همراه دارد.
سهولت استفاده ادراک شده تاثیر قابل ملاحظه ای بر قصد مشتریان در استفاده از کارتهای اعتباری تلفن همراه دارد.
بین هزینه مالی و قصد استفاده از بانکداری موبایلی رابطه مستقیم وجود دارد.
مقدار اطلاعات تاثیر مهمی بر قصد رفتاری دارد.
6. آلداس14(2009) در تحقبق خود تحت عنوان "نقش ابعاد ریسک ادراک شده مشتریان در بانکداری آنلاین" به بررسی پنج بعد از ابعاد ریسک ادراک شده (کارایی اجتماعی زمانی امنیتی و حریم خصوصی) پرداخت و به نتایج زیر دست یافت:
ریسک کارایی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی موثر است.
ریسک اجتماعی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی موثر است.
ریسک امنیت و حریم خصوصی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی موثراست.
7. لیتتلیر و ملنسیو15 (2006) در تحقیق خود تحت عنوان" ادراکات مصرف کننده از ریسک و عدم قطعیت برای استفاده از خدمات بانکداری آن لاین "به بررسی شش بعد از ریسک ها (مالی، کارایی، اجتماعی، زمانی، امنیتی و روانشناسی )پرداختند و به نتایج زیر دست یافتند:
ریسک مالی با قصد استفاده از بانکداری موبایلی رابطه معناداری دارد.
ریسک کارایی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر معناداری دارد
ریسک امنیتی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر معناداری دارد.
ریسک زمانی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر دارد.
8. کوئنگ و لویس16 (2010) در پژوهش خودتحت عنوان ادراکات مصرف کننده از خدمات بانکداری موبایلی پرداختند و در یافتند که سودمندی و کارایی و ریسک از شاخص های مهم خدمات بانکداری موبایلی هستند . کارایی یک عامل پیش زمینه مهم برای کاربرد آسان بوده و سودمندی مفید بودن سیستم را نشان می دهد بعلاوه اعتماد در کاهش ریسک در استفاده از بانکداری موبایلی نقش مهمی دارند.
9. ریکولم و ریوس17 (2010) فاکتورهای موثر برقصد استفاده خدمات بانکداری موبایلی بین کاربران بانکداری را ارزیابی نمودند وتصورات و نگرش های مربوط به مزیت نسبی موبایل ، شناخت ریسک ، اصول و قواعد اجتماعی ، کاربرد آسان و کارایی این دستگاه در خدمات بانکداری را شناسایی نمودند.
10. لفوریت و لی18 (2005) نگرش مشتریان نسبت به خدمات بانکداری موبایلی را در چین بررسی نمودند به این نتیجه رسیدند که امنیت مهمترین فاکتوری بوده که مشتریان چینی را به کاربرد خدمات بانکداری آن لاین تشویق کرده است با وجوداینکه موانع مهم بانکداری آن لاین ، تصورات مربوط به ریسکها ، مهارتهای ضعیف کامپیوتری ، تکنولوژی و فرهنگ بانکداری سنتی چینی یعنی داشتن و حمل پول نقد بوده ، موانع کاربرد بانکداری موبایلی متفاوت بوده و بیشتر مرتبط با عدم آگاهی از مزیت هایی بوده که خدمات موبایل بانک به همراه دارد.
11. برون و همکارانش19 (2003) فاکتورهای موثر بر پذیرش بانکداری موبایلی در افریقای جنوبی را طبق نظریه توزیع نوآوری، نیازهای بانکداری، تجربه ریسک درک شده، اصول و قواعد ذهنی، توانمندی و بازده شخصی را مورد ارزیابی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که مزیت نسبی، دوره های آزمایشی و نیازهای بانکداری مشتری با ریسک شناخته شده اثر منفی مهمی بر پذیرش بانکداری موبایلی دارد.
12. لی و همکارانش20 (2003 ) تحقیق کیفی جهت ارزیابی و شناخت رفتار و انگیزه مشتری نسبت به بانکدار موبایلی انجام دادند ، و نتایج آنه عبارتند از :
ریسک مالی در قصد استفاده از بانکداری مو بایلی موثر است.
ریسک کارایی در قصد استفاده از بانکداری مو بایلی موثر است.
ریسک زمانی در قصد استفاده از بانکداری مو بایلی موثر است.
ریسک امنیتی در قصد استفاده از بانکداری مو بایلی موثر است.
ریسک حریم خصوصی در قصد استفاده از بانکداری مو بایلی موثر است.
13. تحقیقی تحت عنوان " درک کاربر فن آوری اطلاعاتی " توسط تیلورو تد21 در سال 1995 انجام شد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که سهولت استفاده ادراک شده و سودمندی ادراک شده روی قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر مستقیم دارند.
14. ایگباریا22 و همکارانش در سال 1995 در تحقیقی با عنوان " بررسی عوامل تعیین کننده استفاده از ریز کامپیوترها" را با استفاده از مدل معادله ساختاری انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که سهولت ادراک شده به طور مسقیم یا غیر مسقیم از طریق سودمندی ادراک شده بر قصد رفتاری تاثیر می گذارد.
15. تحقیقی که تحت عنوان "درک قصد رفتاری استفاده از بانکداری موبایلی توسط لورن و لین23 در سال 2005 در تایوان انجام شد یافته های این تحقیق به قرار زیر است :
سودمندی ادراک شده در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر مثبت دارد.
سهولت استفاده ادراک شده در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر مثبتی دارد.
هزینه مالی تاثیر مثبتی در قصد استفاده از بانکداری موبایلی دارد.
16. کروز24 (2011) "موانع درک شده در پذیرش خدمات بانکداری موبایلی را بررسی کرده "و اثبات کردند که بیشتر شرکتها که از خدمات بانکداری موبایلی استفاده نمی کنند دلایل عدم استفاده آنها درک مربوط به هزینه ،ریسک و مزیت نسبتاً ضعیف و پیچیدگی می باشد.
17. تحقیقی با عنوان "عوامل تعیین کننده سهولت استفاده ادراک شده:کنترل کامل،انگیزش ذاتی و احساسی به مدل پذیرش تکنولوژی توسط ونکاتش25 در سال 2000 انجام گرفت نتیجه این تحقیق نشان داد سودمندی ادراک شده و سهولت استفاده ادراک شده در قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر دارد.

18. کیم و همکاران26 (2009) مکانیسم های مربوط به شکل گیری اعتماد افراد نسبت به بانکداری موبایلی و قصد آنها از کاربرد این خدمات را ارزیابی کردند با این هدف چهار عامل؛ ایجاد کننده، اعتماد، تست و بررسی گردید.پیشنهاد سازمانی(تضمین ساختاری) ، شناخت (مزیت های شناخته شده )، شخصیت (گرایش فردی) و ویژگیهای شرکت آنها دریافتند که سه متغیر مزیت نسبی، گرایش به اعتماد و تضمین ساختاری اثر مهمی بر روی اعتماد به خدمات بانکداری موبایلی دارد. البته اثر شهرت شرکت بر پذیرش بانکداری موبایلی اثبات نشد.
19. وانگ و لین27 (2008) تحقیقی تحت عنوان "درک قصد رفتاری استفاده از بانکداری موبایلی در تایوان "را انجام داده و نتیجه گرفتند که؛ سودمندی ادراک شده بر قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر مثبت دارد. سهولت استفاده ادراک شده بر قصد استفاده از بانکداری موبایلی تاثیر مثبت دارد. اعتبار ادراک شده و قصد استفاده از بانکداری موبایلی رابطه مثبتی وجود دارد. هزینه مالی تاثیر مثبتی برقصد استفاده از بانکداری موبایلی دارد.
فرآیند اجرای تحقیق
در این تحقیق ابتدا با بررسی ادبیات تحقیق و بر اساس مساله بیان شده متغیرهای اصلی تحقیق شناسایی شده و فرضیه ها بر اساس چهار چوب نظری و مدل تحقیق شکل گرفتند .سپس داده های مورد نیاز برای سنجش و اندازه گیری متغیر های فوق به وسیله پرسشنامه و به صورت میدانی از مشتریان بانکداری موبایلی بانکهای ملی شهر اصفهان جمع آوری شده، تبدیل به امتیازات مربوطه شده و برای تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار spss آماده گردیده اند در ادامه با محاسبه مشخصه های توصیفی متغیرها و جداول مربوطه، توزیع صفت های متغیرها بررسی و در نهایت به آزمون فرضیه ها و ارایه مدل نهایی اقدام شد.
در این تحقیق از طریق ادغام سازی مدل پذیرش تکنولوژی(TAM) با ابعاد ریسک به پذیرش بانکداری موبایلی در بین مشتریان بانکهای ملی شهر اصفهان پرداخته شد.
که ریسک مالی و کارکردی از تحقیق گرونهاگ و استون(1993) انتخاب گردید و ریسک امنیت و مسائل شخصی طبق تحقیق پیککارنین وهمکارانش (2004) تعیین گردید.بسیاری از محققان به منظور توصیف پذیرش افراد در حیطه فناوری اطلاعاتی جدید از مدل پذیرش تکنولوژی استفاده کردند و تایید نمودند که سودمندی و سهولت استفاده ادراک شده متغییرهای کلیدی پذیرش فردی می باشد. با این همه ، این دو عامل منعکس کننده پذیرش کاربران بانکداری موبایلی نیست. در این تحقیق ریسکها به عنوان متغیرهای کلیدی دیگر قصد رفتاری شناسایی شدند زیرا اکثر معاملات در حوزه تجارت الکترونیکی بدون نشست های رودرو به اجرا درمی آید ما در این تحقیق از این عوامل استفاده کرده و به این موضوع می پردازیم که آیا این عوامل در مطالعه موردی ما در مشتریان بانکهای ملی شهر اصفهان توانسته بر قصد استفاده شان از بانکداری موبایلی تاثیر گذار باشد.

مدل این تحقیق به شرح ذیل می باشد:

روش تحقیق
پژوهشگر بعد از تعین و تنظیم موضوع تحقیق باید در فکر انتخاب روش تحقیق باشد. هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که محقق مشخص نماید، چه شیوه و روشی را اتخاذ کند تا او را هر چه سریعتر ، دقیق تر، آسانتر و ارزانتر در دستیابی به پاسخ یا پاسخهایی برای پرسش یا پرسشهای تحقیقی مورد نظر کمک کند (سرمد،1385). تحقیقات را بر اساس معیارها و مبناهای مختلفی می توان دسته بندی کرد.این معیارها و مبناها شرایطی را فراهم می کند که بتوان بر اساس آنها تحقیقات را طبقه بندی کرد.به طور کلی می توان گفت مفیدترین طرح طبقه بندی انواع تحقیق ، حالتی است که در آن دسته بندی ها به حداقل و تفاوتها به حداکثر برسد (خاکی ، 1382، 93).تحقیقات علمی بر اساس دو مبنا یعنی هدف و ماهیت، و روش تقسیم بندی می شوند.
طبقه بندی بر اساس ماهیت و هدف تحقیق
با توجه به اینکه پدیده ها و مسئله هایی که مطرح می شوند، ماهیت گوناگون و متفاوتی دارند، می بایست بر آن اساس نیز به آنها پرداخته شود.اینکه پژوهش مورد نظر به چه هدفی خواهد رسید و چه کاربردی خواهد داشت و تا چه میزان تعمیم پذیر خواهد بود، می تواند تعین کننده نوع پژوهش از نظر هدف باشد.پژوهش از نظر هدف را می توان به پژوهش بنیادی28 که گاهی به پژوهش ناب یا محض هم گفته می شود،پژوهش کاربردی29 که گاهی به آن پژوهش کاربسته هم گفته می شود،پژوهش عملی30 که گاهی به آن پژوهش بالینی(در علوم پزشکی و غیره) نیز گفته می شود، طبقه بندی کرد.پژوهش بنیادی یا ناب به ساخت الگوهای نظری جهت تبیین پدیده ها می پردازد.به سخن دیگر،در این نوع پژوهش به جنبه های کاربردی یا عملی پژوهش در امور واقعی کمتر توجه می شود.در این نوع پژوهش ، پژوهشگر عمدتاً به ارضای کنجکاوی خود و اصول و قواعد کلی حاکم بر پدیدها می پردازد. پژوهش کاربردی یا کار بسته به بررسی ساختهای نظری در بافت ها و موقعیت های عملی و واقعی می پردازد و به روش می انجامد. پژوهش عملی به بهره برداری عملی از یافته های نظری و کاربردی برمی گردد و به تکنیک یا فن می انجامد (میرزائی، 1389، 61).
با توجه به اینکه ما در این پژوهش در پی پاسخ به یک معضل و مشکل خاص هستیم که در دنیای واقعی وجود دارد، و نیز با توجه به اینکه از نتایج پژوهش در جهت کمک به امر گرفتن هر چه بهتر تصمیمات استفاده خواهد شد، این پژوهش از حیث هدف کاربردی خواهد بود..
طبقه بندی بر اساس روش تحقیق
غالب مطالعات تحقیقی یک روش یا استراتژی را نشان می دهند که به سادگی قابل تشخیص است و شامل رویه های مشترک خاصی مانند بیان مسئله، جمع آوری اطلاعات و نتیجه گیری اند.جزئیات این رویه های خاص تا حدود زیادی با روش تحقیق معین می شوند.هر یک از این روشها برای پاسخگویی به یک نوع مسئله مناسب هستند (خاکی ، 1382 ،33).
در طبقه بندی انواع تحقیقات بر اساس روش،پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. در تحقیق همبستگی31 هدف اصلی آن است که مشخص شود آیا رابطه ای بین دو یا چند متغیر کمی (قابل سنجش) وجود دارد و اگر این رابطه وجود دارد، اندازه و حد آن چقدر است؟ هدف از مطالعه همبستگی ممکن است شناسایی یک رابطه یا نبود آن و بکارگیری روابط در انجام پیش بینی ها باشد. مطالعات همبستگی تعدادی از متغیرهایی را که تصور می رود با یک متغیر عمده عمده مرتبط هستند،ارزیابی می کند (خاکی، 1382، 121). همچنین این پژوهش از نظر دسته بندی پژوهشها بر حسب نحوه ی گردآوری داده ها (طرح تحقیق)، تحقیقی توصیفی32 به شمار می رود که به توصیف ویژگیهای نمونه و سپس تعمیم این ویژگیها به جامعه آماری پرداخته است.تحقیقات توصیفی خود بر چند دسته هستند که این پژوهش از نوع پیمایشی آن می باشد. با پژوهش پیمایشی33 به توصیف ، پیش بینی و تحلیل ارتباط میان متغیرها پرداخته می شود.بنابراین به طور خلاصه می توان گفت روش این پژوهش بر اساس روش از نوع توصیفی – پیمایشی و همبستگی می باشد.
جامعه آماری پژوهش
جامعه پژوهش یا جایی که نتایج پژوهش قرار است به آنجا تعمیم یابد یا در آن اجرا شود، به مجموعه ای از اشخاص ، اشیاء،گیاهان ، مکانها ، رویدادها و بطور کلی اموری اطلاق می شود که در یک یا چند صفت یا ویژگی مشترک باشند(میرزایی ،170،1389 ). جامعه آماری پژوهش حاضر، مشتریان بانکهای ملی شهر اصفهان می باشند .
نمونه آماری پژوهش
نمونه عبارت است از مجموعه ای از نشانه ها که از یک قسمت ، یک گروه یا جامعه ای بزرگتر انتخاب می شود.بطوریکه این مجموعه معرف کیفیت و ویژگی آن قسمت ، گروه یا جامعه بزرگتر باشد (سرمد،1385). در تعریفی دیگر نمونه مجموعه ای است از آزمودنی ها که تمام صفات آن جامعه در آن لحاظ شده باشد (دلاور،1385،34). و به دلایل زیر در پژوهشهای اجتماعی و مدیریتی مورد تاکید قرار می گیرد:
* صرفه جویی در هزینه های گوناگون پژوهش
* کاهش زمان در مراحل عملیاتی و تحلیلی پژوهش
* افزایش بهره وری منابع انسانی درگیر با مراحل گوناگون پژوهش (خاکی ، 1379 ،257)
و اما نمونه گیری به معنای برداشتن قسمتی از جامعه یا کل به عنوان معرف یا نماینده است.این نمونه باید کلیه یا حداکثر ویژگیهای جامعه کل را داشته باشد تا بتوان نتایج حاصل از آن را به کل تعمیم داد.بر این اساس نمونه گیری می بایست بر اساس اصول و قواعد معینی انجام گیرد. پس در یک تعریف دیگر می توان گفت نمونه گیری عبارت است از انتخاب نسبتی از کل جامعه تعریف شده بر اساس اصول و قواعد خاص و یا انتخاب افراد به روشهای نظام مند.(میرزایی ، 1389 ، 173)
از آنجایی که در این پژوهش جامعه نامحدود است و تعداد مراجعه کنندگان به بانکهای ملی در شهر اصفهان مشخص نیست ، بنابراین در محاسبه ی حجم نمونه از از فرمول زیر استفاده شده است روش کار به این صورت بود که در ابتدا 35 پرسشنامه برای اندازه گیری آلفا و همچنین تعیین انحراف معیار متغیر وابسته پخش گردید که نتایج حاصل به صورت زیر است:

n= تعداد نمونه مورد نیاز
= سطح متناظر با توزیع نرمال استاندارد با اطمینان 95%
= انحراف معیار متغیر مورد نظر (قصد رفتاری استفاده از بانکداری موبایلی)
e = خطای نمونه گیری
= سطح عدم اطمینان
با توجه به بررسیهای انجام شده حدود 40 شعبه بانک ملی در شهر اصفهان وجود دارد.از بین این 40 شعبه، 20 شعبه با استفاده از روش تصادفی ساده انتخاب شد.طریقه انتخاب 20 شعبه از بین 40 شعبه به اینصورت بود که به هر کدام از این شعب با توجه به منطقه ی آنها یک کد تعلق گرفت و سپس کد این دفاتر روی قطعات کاغذ در اندازه های یکسان نوشته شده و در داخل کیسه قرار گرفت و 20 کد به ترتیب و با جایگزاری از داخل کیسه بیرون آورده شدند (حافظ نیا ، 123،1385 ). و در روزهای مختلف و در ساعتهای مختلف به شعبات بانک ملی در شهر اصفهان مراجعه نمودیم و باتوجه به افرادی که در دسترس بودند و تمایل به تکمیل پرسشنامه داشتند اقدام به پخش پرسشنامه نمودیم در هر شعبه حدود 20 پرسشنامه توزیع شد. بنابراین روش نمونه گیری در پژوهش حاضر از نوع نمونه گیری غیر احتمالی دردسترس است.
روش جمع آوری اطلاعات
روش جمع آوری اطلاعات در این تحقیق میدانی می باشد . روش میدانی به روشهایی اطلاق می شود که محقق برای گردآوری اطلاعات ناگزیر است با مراجعه به افراد یا سازمانها و غیره و نیز برقراری ارتباط مستقیم با آنها اطلاعات مورد نظر خود را جمع آوری نماید.
ابزار جمع آوری داده و اطلاعات
یکی از ابزارهای رایج تحقیقات برای جمع آوری داده ها ،پرسشنامه می باشد. پرسشنامه مجموعه ای از سوالهاست که به صورت باز یا بسته (دارای مقیاس ) طراحی شده است تا وضعیت نگرش افراد نسبت به یک واقعیت از طریق آن ارزیابی شود (خاکی ،247،1382). در تحقیق حاضر، به منظور استفاده از دیدگاه و نگرش مشتریان شعب بانک ملی شهر اصفهان از پرسشنامه استفاده شد و طیف پاسخی مورد استفاده در آن طیف لیکرت 5 تایی از کاملاً مخالفم تا کاملاً موافقم به شرح زیر بوده است:
جدول صفات کیفی و ارزش های عددی گزینه های پرسشنامه

طیف کلی
کاملاًمخالف
مخالف
نظری ندارم
موافق
کاملاًموافق
ارزش عددی
1
2
3
4
5

پرسشنامه تحقیق حاضر دارای دو بخش پرسش های عمومی و سوالات تخصصی می باشد که در بخش عمومی مربوط به مشخصات فردی پاسخ دهنده و شامل سن و تحصیلات و جنسیت سوال شده است . ودر بخش دوم سوالات تخصصی که دارای 22 سوال می باشد که تناظر سوالات و متغیرها به صورت جدول زیر می باشد.
جدول3-2 سوالات مربوط به متغیرها
ردیف
متغیرها
جمع سوالات
1
سودمندی ادراک شده
4
2
سهولت استفاده ادراک شده
3
3
ریسک کارایی
2
4
ریسک مالی
4
5
ریسک امنیتی
3
6
ریسک حریم خصوصی
3
7
قصد استفاده از بانکداری
3

ما در این پژوهش از پرسشنامه آلان آکچان و نوری تیزکن استفاده نمودیم.
روایی و پایایی ابزار اندازه گیری
یکی از مهمترین ویژگی های هر تحقیق ، مناسب ومتناسب بودن ابزار اندازه گیری آن است .هر نوع ابزار اندازه گیری باید از روایی و پایایی لازم برخوردار باشد تا پژوهشگر بتواند داده های مرتبط و متناسب با تحقیق را جمع آوری نماید و با تجزیه و تحلیل این داده ها ، فرضیه های مورد نظر را بیازماید و به سوال تحقیق پاسخ دهد. همچنین روایی و پایایی مهر تاییدی هستند بر استحکام علمی یک مطالعه پژوهشی که به شرح آنها پرداخته می شود.
روایی پرسشنامه
منظور از روایی آن است که آیا ابزار اندازه گیری می تواند خصیصه و ویژگی که ابزار برای آن طراحی شده است را اندازه گیری کند یاخیر ؟ موضوع روایی از آن جهت اهمیت دارد که اندازه گیریهای نامناسب و نا کافی می توانند هر پژوهش علمی را بی ارزش و ناروا سازد (خاکی ،244،1379). آزمونهای روایی را می توان در سه گروه گسترده دسته بندی نمود :روایی محتوا، روایی وابسته به معیار و روایی سازه (سکاران ،223،1385). در این تحقیق از روش روایی محتوا استفاده شده است. روایی محتوا اطمینان می دهد که ابزار مورد نظر به تعداد کافی پرسشنامه مناسب برای اندازه گیری مفهوم مورد سنجش را در بر دارد .یعنی ،روایی محتوا نشان می دهد که ابعاد و عناصر یک مفهوم تا چه حد تحت پوشش دقیق قرار گرفته است (سکاران،223،1385). اعتبار محتوا یک آزمون معمولاً توسط افراد متخصص در موضوع مورد مطالعه تعیین می شود از این اعتبار محتوا به قضاوت داوران بستگی دارد (دهدشتی و کوارویی ،97،1388). در این تحقیق برای افزایش روایی از ابزارهای زیر استفاده شده است:
1- استفاده از نظرات متخصصین بانکداری
2- استفاده از نظرات اساتید متخصص
3- مطالعه مقالات و کتب ومجلاتی که از این پرسشنامه یا پرسشنامه های مشابه استفاده کرده اند.
پایایی پرسشنامه
مقصود آن است که اگر ابزار انداز گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار به گروه واحدی از افراد بدهیم نتایج حاصل نزدیک به هم باشد برای اندازه گیری پایایی از شاخصی به نام "ضریب پایایی" استفاده می کنیم . که اندازه آن بین صفر تا یک تغییر می کند .ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک پایایی کامل است (خاکی ،1382 ،245).
در این تحقیق برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است .
در عمل برای محاسبه ضریب پایایی از روش آلفای کرونباخ ، ابتدا یک نمونه اولیه شامل 35 پرسشنامه بیش آزمون گردید سپس با استفاده از داده های به دست آمده ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد.
برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمره های هر زیر مجموعه از پرسشنامه و واریانس کل را محاسبه نمود و سپس با استفاده از فرمول زیر، مقدار ضریب آلفا را محاسبه کرد:

که در آن:
=ضریب پایایی کل آزمون
K = تعداد سولات
= واریانس سوال j ام
= واریانس کل آزمون

اگر ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه بالاتر از 70/ . به دست آید، می توان عنوان کرد که پرسشنامه از پایایی قابل قبولی برخوردار است.اما در صورتی که این ضریب زیر 70/ . به دست آید، باید برای تمامی ابعاد متغیرهای تحقیق، ضریب آلفای کرونباخ را محاسبه نمود و ابعادی را که ضریب آنها زیر 70/ . به دست آمده است را حذف کرد یا مورد اصلاح قرار داد (سرمد و همکاران،129،1385).
پایایی پرسش های مطرح شده در این تحقیق برای اندازه گیری هر متغیر، با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به قرار جدول 3-3 میباشد.
جدول پایایی مربوط به سوالات پرسشنامه
متغیر
تعدادسوالات
آلفای کرونباخ
قصد استفاده از بانکداری موبایلی
3
893/0
سودمندی درک شده
4
777/0
سهولت استفاده ادراک شده
3
847/0
ریسک کارایی
2
814/0
ریسک مالی
4
793/0
ریسک امنیتی
3
789/0
ریسک حریم خصوصی
3
736/0

بنابراین با توجه به جدول فوق مشاهده می شود که پرسشنامه پژوهش دارای پایایی مناسب است. جداول تفصیلی مربوط به آلفای کرونباخ در پیوست آورده شده است.
روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از نمونه از روش آمار توصیفی و نیز از روش آمار استنباطی استفاده شده است .در واقع با استفاده از نرم افزار SPSS هر متغیر در قالب جداول و شاخص های آماری توصیف شده و سپس جهت تجزیه وتحلیل داده ها، آزمون فرضیه ها و در کل برای تعمیم نتایج از نمونه به جامعه آماری از روش ضریب همبستگی پیرسون استفاده می شود.
برای بررسی فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسن استفاده می شود. فرمول ضریب همبستگی پیرسن به صورت زیر است.

که در آن :
Rxy = ضریب همبستگی پیرسون
X = نمره آزمودنی در متغیر اول
Y = نمره آزمودنی در متغیر دوم
است. ضریب همبستگی پیرسن شدت و جهت همبستگی خطی دو متغیر را نشان میدهد، ضریب مثبت به معنی رابطه مستقیم و ضریب منفی به معنی رابطه معکوس است.
که در سطح خطای 05/0 آزمون میشود. آماره آزمون فرض فوق به صورت زیر است:

که دارای توزیع t با n-2 درجه آزادی است.

منابع فارسی
1) آذر، عادل، مومنی،منصور(1384) ،آمار و کاربردآن در مدیریت ،جلد دوم،چاپ هشتم ، تهران ،انتشارات سمت.
2) اسدی، وحید 1385 "افزایش اعتماد در محیط وب ،شناسایی عوامل ،الویت بندی و کاربردها " پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه تربیت مدرس 8-35
3) الهی، شعبان ،(1383)، "پرداخت موبایلی چالشهای آن در تجارت موبایلی"،اولین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
4) ایمانی،س،(1388)،"عوامل موثر بر گرایش مشتریان در استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک (مطالعه موردی بانک ملی شهرستان اردبیل)" رساله کارشناسی ارشد ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
5) بخشعلی ،فهیمه،(1388) "بررسی تاثیرعوامل دموگرافیک و اعتماد مشتریان بانک بر پذیرش بانکداری الکترونیکی در شعب بانک ملی اراک" پایان نامه کارشناس ارشد دانشگاه تربیت مدرس
6) تاری،فتح الله،عربی،ابراهیم(1386)"بررسی کشورهای آمریکا،کانادا،تایلند ومالزی در زمینه فراهم آوردن زیر ساختهای فرهنگی،آموزشی و اقتصادی مورد نیاز بانکداری الکترونیکی"اولین کنفرانس بانکداری الکترونیک – تهران
7) حافظ نیا،محمدرضا،1385،"مقدمه ای بر روش تحقیق در علوم انسانی"تهران ،سمت
9) حسنی، فرنود و سهیلا، سلطانی. (1387) مدیریت بانکداری الکترونیک.عصر فناوری اطلاعات شماره،38
10) حمدان،محمود،(1383)،"بررسی تاثیر کاربرد تجارت الکترونیک در رفتار مصرف کننده" پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه تربیت مدرس 8-73
11)خاکسار،سمانه،گیاهی،یاسمن،(1388) "بررسی عوامل اثرگذار بر اعتماد مشتریان به روش های پرداخت از طریق موبایل "، اولین کنفرانس بین المللی بازاریابی خدمات بانکی.
12) خاکی،غلامرضا،(1382)،"روش تحقیق با رویکردی به پایان نامه نویسی"، انتشارات بازتاب .
13) خاکی،غلامرضا،(1379)،روش تحقیق در مدیریت ،چاپ اول، تهران،مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد.
14)دلاور،علی،(1385)،روش تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی،ناشرنشر ویرایش90
15) دهدشتی،شاهرخ،کوارویی،محمدمهدی،" عوامل موثر برپذیرش بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک پارسیان " ، مجله پژوهش های مدیریت ،1388،شماره80،ص ص102-91
16) رحمتی،یلدا، (1388 ) "طراحی مدلی برای تبین عوامل تعیین کننده سرعت پذیرش بانکداری اینترنتی"رساله کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
17) سرمد،زهره،بازرگان،عباس،حجازی،الهه(1385)، روش های تحقیق در علوم رفتاری،چاپ دوازدهم، تهران، موسسه انتشارات آگاه
18)سکاران، اوما، (1385) "روش های تحقیق در مدیریت "، ترجمه محمد صایبی و محمود شیرازی، ناشر:موسسه عالی آموزش و پرورش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی ،جلد دوم
19) سید جوادین، رضا،سقطچی،مریم،(1387) "بانکداری الکترونیک و سیر وتحول ان در ایران "، ماهنامه تدبیر، سال 81، شماره 170، صص 36- 30
20) فرجیان ،مرجان، (1385) " بررسی عوامل مرتبط با قصد استفاده مشتریان از بانکداری اینترنتی" رساله کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی
21) فکورثقیه، امیر محمد، 1388، "بانکدار الکترونیک از تئوری تا عمل" ،تهران ،انتشارات ترانه.
22) فقیهی،مهدی،پوراسماعیل،حسن،1390"بررسی خدمات مالی همراه در کشور" مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی
23) کهزادی،نوروز،عدالت،عشرت،دهقان " تجارت وبانکداری موبایلی در جهان و ایران "،سومین همایش ملی تجارت الکترونیک1384
24) گودرزی،آتوسا،زبیدی،حیدر(1387)" بررسی تاثیر گسترش بانکداری الکترونیکی برسودآوری بانک های تجاری" ، فصلنامه پژوهش های اقتصادی ایران، سال دهم،شماره 35 ،صص 141-111
25) مظلومی ،نادر،لطیفی،فریبا،آسایی،هیوا،(1386) ، "بررسی رابطه ریسک پذیری مدیران با عملکرد سازمانها در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران"، مطالعات مدیریت شماره 56،نشریه دانشکده علامه طباطبائی،75
26) میرزایی خلیل (1389)" طرح و پایان نامه نویسی" انتشارات جامعه شناسان ،چاپ اول
27)ماهنامه بانک ملی ایران،شماره 38،بهمن 91، مدیریت بازار بانکداری سیارص 3
28)ماهنامه بانک ملی ایران ، شماره 147،آذر 1387،امنیت اطلاعات در بانکداری الکترونیک ص 18
29) وزارت بازرگانی.(1384).انتقال الکترونیکی وجوه بانکداری الکترونیکی تهران،معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی

منابع انگلیسی

1) Aldas-Manzano, J., Lassala-Navarre, C., Ruiz-Mafe, C. & Sanz-Blas, S.(2009). The role of consumer innovativeness and perceived risk in online banking usage. International Journal of bank Maketing, 27(1),53-75.
2) Amin , H . H . (2008) " factors affecting the intentions of customers in Malaysia to use Mobile phone credit cards" ,Management Research News , Vol .31. No. 7.2008, 493-503.
3 ) Belanger France,Janin S .Hiller ,WandaJ .smith(2002) , " Trust worthiness in electronic commerce: the role of privacy , security,and site attributes" ,Journal of Strategic Information Systems Vol.11, 245-270.
4) Carolina Lopez – Nicolasa , Francisco Jose Molina – Castillob, (2008)" Customer Knowledge Managemen t and E-Commerce : The role of Customer perceived risk" , International Journal of Information Management 28,102-113.
5)Celik .H ,( 2008 ) " what determines Turkish customers acceptance of internet banking ?" ,Jnternational Journal of bank marketing, Vol.26,No.5, 353-370.
6) Carrow , J.c (2001) E-Government Lead ership , Rhetoricvs. Reality closing thegap ,Accenture ,April .Available on line at www.accenture.com/xdoc/en.
7) DePallo , M. (2000) . National Survey on Consumer Preparednes and E-Commerce: A Survey of Computer Users Age 45 an Older. Washington DC: AARP.
8) Druker , peter (2001) Management in future society, translatd by
Gholamhoosein khanqaee, 1Edition ,TEHRAN, Farda publishing , in Persian.
9)Essinger, James(1999) The Virtual Banking Revolution"Thomson Business press.

10)Fisher Chia- Yu chen,(2007), "Passenger use intentions for electronic tickets on international flights" Journal of AIRTransport Management13,110-115.
11) Ferguson, Roger(2000)- Information Technology in Banking and supervision "centralbank(2000)Guidelines for Electronic Banking www.centralbank orp lib/financial.
12) Furst,Karen(2000)"Internet Banking Developments and prospects "Economic and analhysis working paper200-9.
13) Gu , J.e , Lee , S.c, Suh, Yu .H.,"Determinants of behavioral intention to mobile banking",Expert system with Applications 36, www. Elsevier.com, 2009, pp 11605-11616.
14)Harridge Sally – March,(2006),"Can the building of trust overcome consumer perceived risk on line?" ,Marketing Intelligence & Planning, Vol.24 No.7 pp.746 -761.
15) Harrison McKnighta,*, Vivek choudhuryb, Charles Kacmar,(2002), "The impact of initial consumer trust on intentions to transact with a web site:atrust building model".Journal of Strategic Information System 11,297-323.
16) Hong.W, Thong .J .Y. L ,Wong. W.M,Tam .K.Y,(2001) "Determinants of user acceptance of digital libraries: an empirical examination of individual defferencess,Vol.18, No.3,pp97-124.
14) Joey F.George. (2004) ,"The theory of planned behavior and Internet purchasing",Vol.14.No.3 PP. 198-212.
18) Kim Dan j. a, Donald L.Ferrinb , H.Raghav Raoc,(2008),"A trust – based consumer decision- making model in electronic commerce:The role of trust, perceived risk, and their antecedents"Decision Support Systems44,544-564.
19) Ming – Chi Lee (2009) " Factors influencing the adoption of internet
banking : An integration of TAM and TPB with perceived risk and perceived
trust benefit "Electronic Commerce Research and Applications (2009) 130-
141.
20) Myung – Ja kim a, Namho Chungb, Choong – Ki Leeb, (2010), "The effect of perceived trust on electronic Commerce: shopping online for tourism products and services in South Korea " Tourism Management xxx,1 -10.
21) Laukkanen, T. and Lauronen, J. (2005), "Consumer value creation in mobile banking services" ,International Journal of Mobile Communications, Vol. 3 No. 4, pp. 325-38.
22) Lee, M.C. (2003), "Factors influencing the adoption of internet banking: an integration of TAM and TPB with perceived risk and perceived benefit", Electronic Commerce Research and Applications, Vol. 8 No. 3, pp. 130-41.
23) Lim Nena (2003) "Consumers' perceived risk :sources Versus consequences ",Electronic commerce Research and Application 2,216 -228.
24)Littler, D. & Melanthiou, D. (2006). Consumer perceptions of risk and uncertain and the implications for behavior towards innovative retail services: the caseof internet banking. Journal of Retailing and Consumer Services, 13, 431-443.
25) LiuaChang,*,JackT.Marchewkaa,June Lub,chun – sheng Yub(2004), " Beyondconcern: a privacy – trust – behavioral intention model of electronic commerce"Information management 42, 127- 142.
26) Luarn,P.and Lin, H.H.,( 2005) "Toward and understanding of the behavioral intention to mobile banking".computers in Human Behavior,Vol 21No.6, 873- 891.
27) Patrick McCole, Elaine Ramsey b,John Williams ,(2009)"Trust considerations on attitudes towards online purchasing : The moderating effect of privacy and security concerns" ,Journal of Business Research xxx,xxxxxx.
28) Riquelme, H.E. and Rios, R.E. (2010), "The moderating effect of gender in the adoption of mobile banking" , International Journal of Bank Marketing, Vol. 28 No. 5, pp. 328-41.
29) Schierz ,p.schilke ,o.Wirtz , B.(2010),"understanding Consumer Acceptance of mobile payment Services: An empirical analysis" , Electronic commerce research and Applications.
30) Sonja Grabner – krautera, EwaldA .Kaluscha, (2003), "Empricalresearch in on – line trust: a review and critical assessment" ,Int.J . Human .Computer Studies 58,783 -812.
31) Tony Ahn a, Seewon Ryu b,Ingoo Han,(2004),"The impact of the online and offline features on the user acceptance of Internet shopping malls" Electronic Commerce Research and Applications3,405-420.
32) Vainio.M.M, (2006) "Facto influenci customers acceptanc of internet banking: case of Scandinavian trade finance costomers" M.se. Thesis in accounting ,The Swedish school of economics & business administration.
33)Venkatesh, Viswanath, MichaelG. Morris, Gordon B Davis,and Fred D. DAVIS, (2003).User Acceptance of Information Technology: to ward and unifiedview.MIS Quarterly 27(3) : 425-478.
34) Wang, Y.S., Wang.Y.M. ,Lin, H.H, & Tang , T.I.,(2003) , "Determinants of user acceptance of Internet banking: an empirical study", International Journal of service Industry Management ,Vol.14 No.5,pp.501-519.
35) Zhao, A.L., Lloyd, S.H., Ward, P. and Goode, M.M.H. (2008), "Perceived risk and Chinese consumers' internet banking adoption", International Journal of Bank Marketing, Vol. 26 No. 7, pp. 505-25.

پرسشنامه تحقیق
بسمه تعالی

پاسخگوی محترم , باسلام
احتراما به اطلاع می رساند پرسشنامه ای که در اختیار شماست, مربوط به یک تحقیق دانشگاهی با عنوان عوامل موثر بر قصد مشتریان در استفاده از بانکداری موبایلی در بانکهای ملی اصفهان می باشد . لذا خواهشمنداست با ارائه پاسخهای دقیق خود ، پژوهشگر را در گردآوری اطلاعات مورد نظر یاری دهید.لازم به یاددآوری است که این پرسشنامه بدون نام است، اطلاعات آن صرفا جهت انجام این پژوهش بکار گرفته و کاملا محرمانه تلقی می شود .همکاری شما در این پژوهش قابل تقدیر است . پیشاپیش از همکاری و همدلی شما, صمیمانه تشکر و قدردانی می کنیم.

با تشکر
سیده فاطمه رضاپور دارابی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اصفهان
ردیف
سودمندی ادراک شده
کاملا موافقم
موافقم
نظری ندارم
مخالفم
کاملا مخالفم
1
با استفاده از بانکداری موبایلی ، من امور بانکی ام را با سرعت بیشتری انجام می دهم .

2
استفاده از بانکداری موبایلی کارایی انجام امور بانکی ام را ارتقا می بخشد.

3
استفاده از بانکداری موبایلی محدودیت زمانی و مکانی را از بین می برد .

4
به طور کلی ، تصور می کنم استفاده از بانکداری موبایلی سودمند و مفید است

سهولت ادراک شده.

کاملا موافقم
موافقم
نظری ندارم
مخالفم
کاملا مخالفم
5
تصور می کنم، یادگیری استفاده از خدمات بانکداری موبایلی آسان است.

6
به نظرم استفاده از خدمات بانکداری مو بایلی آسان است.

7
ماهر شدن در استفاده از خدمات بانکداری موبایلی برای من آسان است.

ریسک کارائی
کاملا موافقم
موافقم
نظری ندارم

مخالفم
کاملا مخالفم
8
تصور می کنم سیستم عملیاتی بانکداری موبایلی کارکرد مطلوبی نخواهد داشت.

9
نگران هستم که بانکداری موبایلی آن سطح از مزیتی (بر اساس برتری های تبلیغ شده )که انتظار دارم را به همراه نداشته باشد.

ریسک مالی
کاملا موافقم
موافقم
نظری ندارم
مخالفم
کاملا مخالفم
10
تصور می کنم که مشکلاتی در معاملات مالی ،طی استفاده از خدمات بانکداری موبایل وجود دارد.

11
زمانیکه ازخدمات بانکداری موبایلی استفاده می کنم می ترسم به دلیل اشتباه پول از دست دهم.

12
طی استفاده از خدمات بانکداری موبایلی ممکن است پول را از دست دهم چون اطلاعات حساب بانکی ام به سرقت رفته است.

13
فکر می استفاده ازبانکداری موبایلی با ریسک مالی همراه است.

ریسک امنیت
کاملا موافقم
موافقم
نظری ندارم
مخالفم
کاملا مخالفم
14
به بانکداری موبایلی اعتماد دارم.

15
نگران مسائل امنیتی بانکداری موبایلی نیستم .

16
مسائل امنیتی اثری بر استفاده از بانکداری موبایلی ندارد.

ریسک مسائل شخصی
کاملا موافقم
موافقم
نظری ندارم
مخالفم
کاملا مخالفم
17
استفاده از بانکداری موبایلی با امنیت مالی همراه است .

18
به توانایی بانکداری موبایلی در حفظ اطلاعات شخصی ام اعتماد دارم

19
به تکنولوژی که دربانکداری موبایلی استفاده می شود اعتماد دارم.

قصد استفاده

20
قصد دارم در آینده از خدمات بانکداری مو بایلی استفاده کنم .

21
من به دیگران پیشنهاد خواهم دادکه از بانکداری موبایلی استفاده کنند.

22
تمایل من به استفاده از بانکداری موبایلی خیلی بالا است

سوالات عمومی

1- جنسیت: زن  مرد

2- سن: 0 3–20 40-31 50-41  50 به بالا

3- تحصیلات : زیر دیپلم دیپلم فوق دیپلم لیسانس فوق لیسانس دکتری

4- شاغل غیرشاغل
لیست اصطلاحات تخصصی:
1)SMS:سرویس پیام کوتاه
Short Message Service
2)WAP:پروتکل کاربردی بیسیم
Wirless Application Protocol
3)ATM:دستگاه خودپرداز
Automated Taller Machin
4)EFTOPS:انتقال منبع مالی نقطه فروش
Electronic Funds Transfer at Point of Sale
5)SWIFT:اتحادیه جهانی مخابرات مالی بین المللی
Society for World Wide Inter bank Financial Tele Communication
6)CHIPS:سیستم پرداخت بین بانکی هوشمند
Clearing Hose Inter bank Payment System
7)CHAPS:سیستم پرداخت اتوماتیک هوشمند
Clearim Hose Automated Payment System
8)RENTAS:امنیت و زمان واقعی جا به جایی الکترونیکی
Real time Electronic Transfer of fund and Securities
9)GSM:سیستم جهانی برای ارتباطات موبایل
Global System for Mobile Communication
10)GPRS:سرویس جهانی رادیویی بسته ای
General Pocket Radio Service
11)CDMA:دستیابی دسته بندی کد های چند رسانه ای
Coad Division Multiple Access
12)UMTS:سیستم ارتباطات(تجارت) موبایل جهانی
Univeral Mobile Tele Communication System
14)PDA:دستیار دیجیتالی شخصی
Personal Digital Assistant

1 Perceived usefulness
2 Perceived Ease of Use
3 Performance risk
4 Security risk
5 Financial risk
6 Privacy risk
7 to use mobile banking intention
8 Davis
9 Technology acceptance model
10Bauer
2 Jacoby & Kaplan
3 Lee
11 Technology Acceptance Model
12 Fred Davis
13. Hanudin Amin
14 . Aldas
15 . Littler & Melanthiou
16 . Koenig- Lewis
17 . Riquelme & Rios
18 . Loforet & Li
19 . Brown et al
20 . Lee et al
21 . Toylor & Todd
22 . Igbaria
23 . Luarn & Lin
24 . Cruz
25 . venkatesh
26 . Kim
27. Wang & Lin
1 Basic Reasearch
2 Applied Reasearch
3 Practical Reasearch
31 Correlational Research
32 descriptive
33suryey Research

—————

————————————————————

—————

————————————————————

1


تعداد صفحات : 42 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود