تارا فایل

پروتکل درمانی ماتریکس


پروتکل ماتریکس
روش اجرا :
با حضور در یک مرکز ترک اعتیاد در شهرکرمانشاه(که خود دانشجو محقق درآن مشغول به کاراست) ابتداپرسشنامه رفتارهای پرخطرجنسی زارعی و همکاران به افراد معتاد داده خواهد شد. ملاک های درنظر گرفته اینکه فرد معتاد باشد و نمره بالاتر از میانگین را در پرسشنامه رفتارهای پرخطر زارعی و همکاران کسب کنند سپس افراد معتاد دارای رفتار پرخطرجنسی در2 گروه آزمایش وگروه کنترل گمارش می شوند و برای گروه آزمایش، 8 جلسه 90 دقیقه ای با استفاده از پروتکل ماتریکس و دو جلسه در هفته که بصورت گروهی، برگزار خواهد شد. جدول شماره 1-1 فهرست عناوین جلسات :

جلسه اول
آشنایی با ماتریکس و قوانین، و آنچه که اتفاق می افتد: مشاور، بعد از سلام و احوالپرسی با درمانجو و اعضای خانواده اش، شرح مختصری درباره الگوی درمان سرپایی عمقی ماتریکس عرضه می کند.
جلسه دوم
کلیات رفتارهای پرخطر و مختص به معتادان: کلیاتی درمورد رفتارهای پرخطر به اعضای گروه داده شد، و دادن این امکان به درمانجویان که آزادانه درباره اعتیاد خود صحبت کنند.
جلسه سوم
انواع شروع کننده های درونی و بیرونی رفتارهای پرخطرجنسی: درمانجویان یاد می گیرندکه جرقه های درونی وبیرونی آغازگر رفتارهای خود را شناسایی کنند. ثبت این عوامل در کار برگ و تحلیل آن ها.
جلسه چهارم
وسوسه(جنسی) و با وسوسه چه بایدکرد: کمک به درمانجویان در شناسایی جرقه های آغازگرعوامل وسوسه کننده- کمک به درمانجویان در یادگیری فنون توقف افکار.
جلسه پنجم
کار و بهبودی: دوره بهبودی ازمواد و رفتارهای پرخطر را می توان به چهارمرحله تقسیم کرد: کنارگیری از مواد، پاکی اولیه(معروف به ماه عسل)، پاکی درازمدت(معروف به دیوار)، و سازگاری مجدد.
جلسه ششم
شرم وگناه : کمک به درمانجویان در درک تفاوت بین گناه و شرم – کمک به درمانجویان در یادگیری استراتژی هایی برا ی رویارویی و مقابله با احساس شرم و گناه .
جلسه هفتم
تعریف معنویت: کمک به درمانجویان در پی بردن به این نکته که اعتقادات معنونی می تواند پشتوانه بهبودی باشد- آموزش به درمانجویان که احترام به یکدیگر را حفظ کنند و به اعتقادات دینی همدیگر احترام بگذارند.
جلسه هشتم
روابط جنسی اعتیادگونه: کمک به درمانجویان در درک تمایز بین ارتباط جنسی سالم صمیمانه و ارتباط جنسی تکانشی بی قاعده و قانون – کمک به درمانجویان در درک این ارتباط جنسی تکانشی بی قاعده و قانون خود ممکن است نوعی از وابستگی باشد و به بازگشت به مصرف موادمنتهی می شود

که درشرح جلسات نیز به تفصیل توضیح داده خواهدشد. اما برای گروه کنترل گروهی جلساتی برگزار نمی شود. در پایان8 جلسه از هر2 گروه پس آزمون گرفته می شود. در آخراطلاعات بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار خواهندگرفت.


تعداد صفحات : 2 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود