تارا فایل

پاورپوینت نظام سلامت در سوئد


نظام سلامت در سوئد

نظام سلامت کشور سوئد
نوع حکومت: سلطنت مشروطه
پایتخت : استکهلم
دین : مسیحی
واحد پول: کرون سوئد
زبان رسمی: سوئدی
متوسط طول عمر (امید به زندگی): 83 سال
جمعیت: 9,415,295 نفر ( 2011)
مساحت : 449,964 کیلومتر مربع
تولید ناخالص داخلی (سرانه قدرت خرید): 47,934 دلار آمریکا سال2010
نرخ بیکاری: 6/5
تولید ناخالص داخلی (نرخ واقعی): 337,893 میلیارد دلار آمریکا 2010
نرخ تورم سالیانه: 4/1

آشنایی با سوئد سوئد از سال 1995 عضو اتحادیه اروپا است و عضو سازمان ملل متحد است.
شایان ذکر است که سوئدی ها جزو مرفه ترین شهروندان جهان هستند که از کیفیت بالای زندگی برخوردار می باشند. همچنین کشور سوئد دارای سیستم رفاهی بیمه ای و درمانی پیشرفته ای می باشد.

.

متولی نظام سلامت:
وزارت سلامت واموراجتماعی :وزیر بهداشت و اموراجتماعی تقریبا 200 عضو را استخدام می کند در حدود 20 نفراز این افراد بطور سیاسی انتخاب می شوند و 180 نفر از افراد غیر سیاسی انتخاب می شوند. وزیر بهداشت و امور اجتماعی مسوول سیاست گذاری رفاه اجتماعی که شامل(امنیت مالی- خدمات اجتماعی- مراقبت بهداشتی و پزشکی و حقوق کودکان و مردم ناتوان است.
ولوایح مرتبط با سلامت را پیش نویسی نموده و به پارلمان تحویل می دهد. این وزارت قوانین کلی را مشخص نموده و به اجرا در می آورد. سازمان سلامت و رفاه، بخش مرکزی و دولتی است که بر آژانس های سلامت وخدمات آنان نظارت کرده و نقش مشاوره ای خود را ایفا می کند.

سوئد دارای 21 کانتی (ایالت )و 290 شهرداری است.
نظام بهداشت و درمان سوئد نیمه متمرکز است. دولت فعالیت های بهداشت و درمان را در دو قالب وزارت بهداشت و اموراجتماعی و وزارت تامین اجتماعی صورت میگیرد.
دولت اهداف و خطوط راهنما را تعیین می کند و منابع مالی را تخصیص می دهد اما شکل اجرا را مشخص نمیکند. بیمه اجتماعی در سوئد اجباری توسط هیات ملی بیمه اجتماعی اداره میشود .یک بدنه ایالتی است بیمه اجتماعی سوئد حمایت مالی از خانواده ها بیمه های بیماری و مستمری ها به عهده دارند. در هنگام بروز بیماری یا از کارافتادگی امنیت مالی لازم را برای فرد ایجاد میکند.تامین مالی خدمات در تشخیص بخش خصوصی همانند بخش دولتی از طریق مالیات است.

سوئد دارای 290 شهرک یا شهرداری است که در محلی ترین سطح خدمات قرار دارد.سوئد دارای 20 بخش است که در حیطه جغرافیایی وسیع تری عمل میکند و تخصصی ترین بدنه دولتی محسوب میشود کوچکترین بخش 150 هزارجمعیت را تحت پوشش قرار میدهد و بزرگترین بخش 8/1 میلیون نفر را در استکهلم زیر پوشش دارد.

پوشش بیمه بیکاران و مستمری پایه Basic Allowance در سوئد زیر نظر وزارت صنایع استخدام و ارتباطات است.مقرری پایه افراد بالای 20 سال را که بطور اختیاری بیمه نیستند راتحت پوشش قرار میدهند و از طریق کارفرمایان تامین مالی میشود.

تمرکز زدایی:
18 شورای محلی و 2 بخش ناحیه ای و 1 بخش شهرداری، چهار چوب اولیه سیستم سلامت را تشکیل می دهند.در سوئد به طور سنتی سطوح محلی خود را اداره می کنند و بر خود حکومت می کنند.مسولیت در تمرکززدایی سیستم سلامت بر عهده شوراهای محلی و هم بر عهده سطوح ناحیه ای می باشد.به غیر از تدوین سیاست ها و اهداف که بر عهده دولت مرکزی میباشد تمام امور دیگر در بخشها تمرکز زدایی شده است.

امید به زندگی:
کشور سوئد بالاترین نرخ امید به زندگی را در میان کشور های شمال اروپا را دارا می باشد. نرخ81/4 سال برای مردان، 84/6 سال برای زنان می باشد، آمده است.
سوئد سومین کشور جهان از نظر شرایط مناسب برای زندگی است. این کشور شاید واقعا از نظر شرایط اقتصادی رتبه نخست را نداشته باشد، اما مناسب ترین وضعیت را در زمینه های بهداشتی و آموزشی دارد.
سرانه رشد بهره وری در سوئد 36 هزار و 800 دلار است. بخش خدمات در سوئد سهمی 71 درصدی از تولید ناخالص داخلی این کشور دارد، در حالی که سهم بخش صنایع تولیدی از تولید ناخالص داخلی این کشور به 11 درصد می رسد.
12% ازکل جمعیت سوئد را مهاجرین تشکیل می دهد.جمعیت ایرانیان ساکن در سوئد حدود 110000 هزار نفرند که بیشتر در استکهلم ، یوته بوری و مالمو زندگی می کنند.

17 % از کل جمعیت سوئد افراد بالای 65 سال و بالاتر را تشکیل می دهند و5/2 % از کل جمعیت سوئد بالای 85 سال و بیشتر قرار دارند.
شاخص ناتوانی به 7/2% در کشور سوئد رسیده است.
علت های مرگ در کشور سوئد: مرگ و میر مرتبط با بیماری های دستگاه گردش خون به طور چشمگیری در طی 30 سال اخیر کاهش یافته است، این بزرگترین فاکتور در افزایش نرخ امید به زندگی در کشور سوئد بوده است. نیمی از مرگ و میرها ی کشور سوئد به علت بیماریهای سیستم گردش خون است سپس تومورها.

تومور ها دومین علت مرگ در سالهای اخیر در کشور سوئد بوده است.
در 50 سال اخیر مرگ و میر ناشی از شغل و حرفه به طورچشمگیری کاهش یافته است. کاهش این موارد از طریق ارتقا و بهبود سیستم های حمل و نقل و بخشهای ساختمانی بوده است. مرگ و میر ناشی از بیماری های روانی، سیستم عصبی ، گوش و حلق و بینی در کشور سوئد رو به افزایش است.

سوئد:ماهی 21 میلیون تومان برای فرزند چهارم کشور سوئد کشور کم جمعیتی است که نرخ باروری به ازای هر زن در آن در حدود 1.67 نفر است. در این کشور مرخصی والدین 15 ماه است و آنها اجازه دارند بعد از این مدت تا 8 سالگی کودکشان به طور متناوب مرخصی بگیرند و در زمان مرخصی، 80 درصد حقوق خود معادل 480 روز کاری بهره مند شوند. همچنین خانواده هایی که بعد از 30 ماه برای فرزند بعدی اقدام می کنند، از امکانات ویژه ای برخوردار می شوند. دولت سوئد به ازای هر کودکی که متولد می شود تا سن 16 سالگی کمک هزینه مشخص و بلاعوضی به خانواده پرداخت می کند. میزان این مبلغ ماهیانه برای یک کودک در حدود یک هزار و 50 کرون، دو کودک 2 هزار و 200 کرون، سه کودک 3 هزار و 600 کرون و چهار کودک 5 هزار و 500 کرون (حدود 21 میلیون تومان) تعیین شده است.

هزینه های سلامت و افزایش تولید داخلی:

هزینه های سلامت و افزایش تولید داخلی: قبل از سال 2002، هزینه های سلامت در حدود 9/2٪ از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص می داد. اما در سال 2002 ، این میزان به 9/4٪ رسیده است.

برنامه ریزی، ساختار بندی و مدیریت: شوراهای محلی مسئول برنامه ریزی و توسعه سیستم سلامت براساس نیاز های متقاضیان می باشد. علاوه بر شوراهای محلی، بخشهای خصوصی، بخشهای پزشکی و بخشهای بهداشتی در برنامه ریزی سلامت نقش دارند.
شوراهای محلی، برنامه ها و قوانین بخشهای خصوصی را تصویب و مورد اجرا قرار می دهد، همچنین دربازپرداختهای عمومی تصویب رسیده ، شوراهای محلی مسئول پرداخت هستند.

نیروی کار این کشور را 586/4 میلیون نفر تشکیل می دهد که دو درصد از آنها در بخش کشاورزی، 24 درصد در بخش صنعت و 74 درصد در بخش خدمات مشغول به کار هستند.

هرم سنی جمعیت سوئد

1- هرم سنی نشانگر رشد جمعیت پایین نسبت به دو دهه قبل دارد.
2- وضعیت بهداشت و درمان از وضعیت مطلوبی برخوردار است بطوریکه بیشترین رنج سنی
جمعیت 70-20 سالگی با شیب بسیار ملایمی در شکل هندسی دیده می شود.
3- نسبت جمعیت سرباری 70 ببالا و زیر 15 سال نسبت به جمعیت فعال و کارآ نسبت کمی است.
4- نسبت جنسی مرد به زن در این هرم تقریبا مساوی است.
5- نسبت جمعیت 60 سال بالا است.

نیروی فعال جامعه یعنی نیرویی که بتواند کار کند و با کار خود بر تولید داخلی بیافزاید. این نیرو را معمولا
جوانان جامعه تشکیل می دهند. آغاز سن فعالیت برای جوانان را ۱۸ سال می دانند و آغاز سن سالمندی که
برای زنان ۵۵ سال و برای مردان ۶۰ است، پایان سن فعالیت و اشتغال است. داشتن جمعیت جوان برای هر کشور یک فرصت است و کشورهایی که جمعیت آن ها به سمت سالمندی پیش می رود از سیاست های تشویقی مختلف برای افزایش تولیدمثل استفاده می کنند تا جمعیت جوان از دست رفته را دوباره تامین کنند. کشورهای مثل کشورهای حوزه اسکاندیناوی، ژاپن و فرانسه از جمله این کشور ها هستند.
 

تامین مالی مراقبت های سلامت
سیستم سلامت سوئد بر پایه وضع مالیات بنا شده است. سطوح محلی و شهرداری ها درآمد بخشهای سلامت خود را از دریافت مالیات بردرآمد نسبی مردم دریافت می کنند. و در خصوص سطح مالیات تصمیم می گیرند. علاوه بر مالیات منابع مالی خدمات سلامت توسط دولت و استفاده کنندگان از خدمات تکمیل می شود. خدمات سلامت به طور متوسط 91% از مصارف شوراهای بخشی و 34% مصارف شهرداری ها را تشکیل می دهد. منابع شوراهای بخش و شهرداری ها عمدتا از محل مالیات های محلی (به ترتیب 73 و 68%)، کمک های دولتی(19 و 16%)، و فرانشیز(3 و 7%) تامین می شود.

ادامه منابع مالی
بیمه اجتماعی عمدتا از طریق مشارکت کارکنان Employer
برنامه پایه «مستمری » از طریق درامدهای مالیاتی و بودجه های دولتی
ارائه مراقبتهای بهداشتی و درمانی از مسئولیتهای شورای شهر(شهرداری ها) است .(از مالیتهای محلی نامین می شوند)
مددکاری اجتماعی در سوئد تحت مدیریت هیئت ملی بهداشت رفاه است
National boalfoltelth &welfare
مددکاری اجتماعی در محل ها از طریق شهرداری ها صورت می گرد.(از طریق مالیتهای محلی تامین مالی میشود)
مدد کاری اجتماعی به عنوان بخشی از بیمه اجتماعی سوئد در نظر گرفته نمی شود
هر شخصی که بیش از 16 سال دارد و مقیم سوئد است بدون توجه به ملیت تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار میگیرد.
بیمه درمان در سوئد جزء تامین اجتماعی است (بیمه درمانی و نظام تامین اجتماعی ادغام شده است )فرد شاغل بیمه در زمان ابتلا به بیماری 80 درصد حقوق خود را دریافت می کند.

بیمه
سیستم بیمه اجتماعی از طریق شورای مرکزی اجتماعی بیمه مدیریت می گردد.
و تضمین های مالی را به افراد بیمار و معلولان ارائه میدهد.یارانه های برای خدمات دندانپزشکی ونسخه های دارویی توسط بیمه های اجتماعی پرداخت می گردد.
بیمه ها برای افراد اجباری می باشند و بخشی از درآمد های از دست رفته بیماران و معلولین را پرداخت می کنند.اکثر بیمه های سلامت با همکاری با بیماران پرداخت می گردد.
در بیمه اجتماعی سوئد : فرانشیز ناچیز (پزشک عمومی/متخصص )خدمات بستری حداکثر9 یورو
نظام پرداخت به پزشکان در سوئد:
سرانه – مانند پرتغال
ویزیت پزشک 11-6 یورو

بیمه های خصوصی سلامت در کشور سوئد بسیار محدود می باشند و در حدود 2/2% از بیماران از بیمه های خصوصی استفاده می کنند و کمتر از 1% هزینه های سلامت را تشکیل می دهد.
تحت برنامه بیمه اجتماعی بیماران بر اساس لیست دارویی که توسط کمیته دارو تدوین شده است، تا 2200 کرون باید پرداخت کنند و برای دفعات بعدی رایگان می باشد. بیماران حق دارند که پزشک و خدمات سلامت را بدون در نظر گرفتن محدودیت های جغرافیایی انتخاب کنند. بیماران تا سقف 1200 کرون بابت ویزیت پزشک و فیزیوتراپی و غیره در طول سال می پردازند و برای دفعات بعد رایگان می باشد.

ادامه بیمه
مدل پرداخت در نظام بهداشت و درمان سوئد:
مدل قراردادی عمومی( public contrancted model
مانند فرانسه و انگلیس
بیمه سلامت اجتماعی شامل: بیمه های درمان، بیمه های خانواده،حق بازنشستگی، بیمه های تکمیلی، حمایت های درآمدی، مستمری ها به کودکان ، و مستمری به افراد خانه دار می باشد.

در سوئد نیز دولت بابت خدمات درمانی و بهداشتی یارانه می پردازد.کودکان و نوجوانان زیر 18 سال از خدمات درمانی رایگان بهره مند می شوند. در سال 2010 میلادی، سقف هزینه درمانی 1200 کرون بوده است. اگر بیمار چنین مبلغی را بپردازد، یک کارت آزاد دریافت خواهد کرد و با این کارت می تواند از خدمات درمانی رایگان در باقی سال برخوردار شود. FRI KORT

مزایای سیستم سلامت :اصول خاص سیستم سلامت یا بسته های دارویی تعریف شده ای در کشور سوئد وجود ندارد. به جای آن، تعریفی به عنوان این موضوع که در سیستم سلامت چه حوزه هایی شامل ارائه خدمات می شود یا خیر وجود دارد. یا دستورالعمل های کلی در اولویت بندی بخش سلامت معین و تعریف شده است.
در اولویت بندی 3 اصل پایه باید در نظر گرفته شود: 1-سن افراد 2-اصل نیاز و اتحاد 3-اصل مقرون به صرفه بودن و سودمندی.
در پیامدهایی چون ناخوشی، بیماری و آسیب، مراکز سلامت این اطمینان را به بیماران می دهند که منابع و صلاحیت های لازم برای ارائه خدمات پزشکی وجود دارد و آنان دارای این صلاحیت هستند. به غیر از کاهش یارانه خدمات دندانپزشکی تغییراتی در بسته سلامت طی 20 سال اخیر ایجاد نشده است.

هزینه های بخش سلامت
سرانه هر نفر در بخش سلامت در کشور سوئد 2517 دلار بوده است.سوئد بالاترین میزان سرانه را در بین کشورهای اروپایی دارا می باشد. میانگین سرانه پرداختی در کشور های اروپایی 2326 دلار بوده است.

نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی
سطوح ارائه خدمات بهداشتی درمانی :1- ملی 2- ایالتی 3- محلی

سطح اول را شهرداری ها انجام میدهند (مراقبتهای بهداشتی اولیه) سطح دوم و سوم بیمارستانهای ایالتی ،محلی (جنرال)و ناحیه ای (فوق تخصصی)

به طور کلی یک سوئدی بیشترین مالیات را به شهرداری منطقه ای که در ان زندگی می کند می پردازد و در عوض شهرداری سطح مطلوبی از خدمات اجتماعی و بهداشت را فراهم می اورند.
در سوئد بخش ها و شهرک ها تشکیل دولت محلی میدهند و 21 دولت محلی بر اساس تفسیر خود خدمات بهداشتی ارائه می دهند هر دولت محلی سیستم سیاسی خود مختاری دارد و دارای مدیریت مستقل هستند و حق وصول مالیات دارند

نظام ارائه خدمات سلامت
خدمات اولیه سلامت:
هدف از خدمات اولیه سلامت بهبود سلامت عموم مردم و درمان بیماری ها و آسیب هایی است که به بستری شدن نیاز ندارد. خدمات اولیه سلامت مسوول راهنمایی بیماران در یافتن جایگاه حقیقی خود در سیستم سلامت می باشد.( از طریق پزشک خانواده – نظام ارجاع)
تمام پزشکان در بخش خدمات اولیه باید متخصص این سطوح از خدمات باشند. بدین معنی است که پزشکان خانواده یا پزشکان ناحیه ای مسوول ایجاد خدمات اولیه می باشند.

پزشکان عمومی درمان را برای بیماران فراهم می کنند و در پیشگیری از بیماری ها توصیه های لازم را ارائه می دهند. دیگر پزشکان در سطوح پرستاری، مامایی،فیزیوتراپی و زنان و زایمان مشغول به کار می باشند.
هر شورای محلی می تواند خود تصمیم گیرد که چگونه خدمات سطح اولیه را به مردم ارائه کند و مردم را ترغیب کند چگونه این خدمات را به کار برند.خدمات اولیه سلامت به طور اساسی توسط بخشهای عمومی ارائه می شود.اگرچه چندین بخش خصوصی به بخش عمومی کمک می کند تا خدمات بهتر ارائه گردد.

بعلاوه در تدارک و تامین خدمات مراکز سلامت محلی، مثلا جراحی های پزشک خانواده و فیزیوتراپی بخش خصوصی کادر پزشکی را فراهم می کند و درسطوح بالینی بخش خصوصی پرستاران کودک و زنان و زایمان را در صورت لزوم تامین می کند. بخشهای خصوصی با سطوح محلی و شهرداری ها ارتباط تنگاتنگی دارند.
در بخش خصوصی به ازای هر فرد تقریبا چندین پزشک وجود دارد. تعداد مراکز عمومی و خصوصی برای هر نفر 2/8 مرکز بوده است.
خدمات بهداشت عمومی:
موسسه ملی بهداشت عمومی مسوول ارتقای سلامت و برنامه های پیشگیری از بیماریها در سطح ملی می باشد. بخش سلامت و رفاه ملی، مسوول نظارت و پایش فعالیت های بهداشت عمومی در سطح شوراها و شهرداری ها می باشد..

ادامه خدمات بهداشت عمومی
شهرداری مسوول تدوین سیاست های محیط زیستی مانند: پیشگیری از بیماریها و ارزشیابی کیفیت غذا و آب آشامیدنی می باشد. بخش سلامت و پیشگیری در خدمات اولیه سلامت در هم ادغام شده اند.
برنامه های آموزش سلامت خاص مانند دخانیات،رژیم غذایی و الکلی و خدمات تشخیصی بیماران توسط پزشکان عمومی ارائه می گردد.در بخش واکسیناسیون کودکان و مراقبت های اطفال، مامایی، پرستاری و تنظیم خانواده پزشکان عمومی دخالت دارند.

خدمات ثانویه و ثالثیه سلامت
به خدمات درمانی و بیمارستانی مرتبط می شود.
خدمات پزشکی در سطح بیمارستانهای محلی و ناحیه ای تدارک می گردد. در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی در سوئد حجم بالایی از خدمات به درمان در سطوح بیمارستانی اختصاص داده می شود.
بیمارستانها به 3 بخش:
ناحیه ای، مرکزی و محلی تقسیم می گردد. این تقسیم بندی به اندازه و درجه تخصص بیمارستان مرتبط بر می گردد. سوئد دارای 91 بیمارستان است.26 در مرکز ایالتها -56 در سطح محلی (جنرال)-9 بیمارستان ناحیه ای (فوق تخصصی) و 1100 مراکز بهداشتی

در کشور سوئد 6 ناحیه پزشکی وجود دارد، در هر ناحیه 1یا 2 بیمارستان ناحیه ای وجود دارد و 1 تا 2 میلیون نفر را تحت پوشش قرار می دهد. حجم بیماران کاهش یافته درطی سالهای 1990 ، میانگین بیماری در روز 1/6در سال1994 بوده است که در سال 2000 به 1/1 بیماری در روزکاهش یافته است.

حجم کلی تخت خواب های بیمارستانی برای 1000 نفر از5/5 در سال 1993 به 3 در سال 2003 تنزل پیدا کرده است. در این شاخص کشور سوئد کمترین میزان تخت
خواب های بیمارستانی را در میان کشور های اروپایی دارا می باشد.

خدمات اجتماعی:
همانطور که گفته شد شهرداری ها مسئول ارایه خدمات به افراد مسن و معلول می باشند. از
تقریبا" 238900 نفر از افراد مسن ، معلولین و مستمری بگیران در خانه های مخصوصی مراقبت می شوند. افرادی که در خانه های سالمندی معمولی تحت مراقبت می باشند 110900 نفر می باشند. این خدمات به افراد مسن بالای 65 سال ارایه می گردد.
که تقریباً 9% از این خدمات توسط بخش خصوصی ارایه می گردد.

منابع انسانی و آموزشها:
تعداد کارکنان استخدام شده در بخش سلامت به ازای هر 1000 شهروند از 44/4% در سال 1992 به 31/6% در سال 2002کاهش یافته است. دلیل اصلی این کاهش در میان کارکنان ، تغییرات ساختاری بوده است که از رویکرد نظام بیمارستانی به نظام سلامت و مراقبت های اولیه تغییر یافته است.
تقریباً به هر 1000شهروند3 پزشک وجود دارد از تمام کشور های اروپایی پایین تر میباشد.

در کشور سوئد 6 دانشکده پزشکی وجود دارد که پزشکان را تربیت می کند، دانشجویان باید دروس خود را در طی 5 سال ونیم به اتمام رسانند و سپس در طی 21 ماه در مراکزخدمات پزشکی دوره های خود را تکمیل نمایند، این دوره ها از طریق امتحانات کتبی انجام می گردد.
در حدود 30 دانشکده پرستاری در سطح کشور وجود دارد .
این دانشکده ها از طریق شوراهای محلی اداره می شوند،
هر سال تعداد دانشجویان آموزش دیده پرستاری در سطح کشور 5500 نفر می باشد. دوره های پرستاری 3 سال می باشد و دروس پایه توسط متخصصین آموزش داده می شود.

مخارج سلامت از سه منبع تامین می شود:
نخست، داروهای بستری از محل منابع عمومی تامین می شود که شوراهای بخش مسوولیت کامل آن را بعهده دارند.
دوم:داروهای سرپایی مشمول طرح مزایای دارویی از محل منابع عمومی یارانه ای دولت که به شورا های بخش اعطا می شود تامین می گردد. بطور متوسط 9% از مصارف شوراهای بخش مربوط به این هزینه ها است.
سوم: بیماران که فرانشیز مصرف کننده برای داروهای سرپایی می پردازند.
شوراهای بخش متعاقبا بودجه دارویی را در اختیار مراکز مراقبت های سلامت یا کلینیک های بیمارستانی گذاشته که به مفهوم تنوع زیاد در درجه عدم تمرکز این بودجه هاست.

تخصیص منابع مالی: اصولهای تخصیص منابع مالی در شوراهای محلی متفاوت می باشد. اکثر شوراهای محلی تمرکز زدایی مالی را انجام داده اند ، بودجه های شوراهای محلی با بودجه های جهانی در تعامل می باشد.
فعالیت هایی مانند روان پزشکی، سالمندی و اورژانس ازطریق تعامل با فعالیت ها و بودجه های جهانی، در شوراها بودجه بندی می شوند. در حدود نیمی از شورا های محلی پرداخت های مرتبط با بیمارستان و مراکز سلامت بر پایه بودجه های جهانی تدوین می گردد.

هدف اصلی هر نظام سلامت عبارت است از: تامین، حفظ و ارتقای سلامت ولی علاوه بر این وظایف، می توان وظایف دیگری را نیز برای نظام های سلامت مانند: ارتقای امید به زندگی سالم، پاسخ دهی به انتظارات معقول مردم، کاهش نابرابری بین گروه های مرفه و مستمند جامعه و همچنین محافظت مالی در برابر هزینه های بیماری، متصور شد.
شهر یوته بوری یاگوتنبرگ نخستین شهر سوئد خواهد بود که سرویس های بهداشتی عمومی
متحرک pop-up
پیشرفته را در سطح شهر نصب خواهد کرد. این سرویس های بهداشتی مردانه در طول روز در زیر زمین مخفی هستند و درطول شب بصورت خودکار به روی زمین حواهند آمد.
هدف از نصب این سرویس های بهداشتی متحرک پیشرفته کاهش تعداد افرادی است که بویژه در ساعات پایانی روزهای آخر هفته از این مکانها استفاده می کنند.دو عدد از این توالت ها ی متحرک از یک شرکت هلندی خریداری شده است. از ساعت 10 شب تا 6 صبح در روز های جمعه تا شنبه قابل دسترس خواهد بود.

References
1- Blomqvist P (2004). The choice revolution: privatization of Swedish welfare services in the 1990s. Social
Policy and Administration, 38:139–155.
2- Federation of Swedish County Councils [Landstingsf◌ rbundet] (2003a).
3- J ◌ِnsson B et al. (2004). Hlsa, vrd och tillvxt – vlfrdspolitiska r هdets rapport 2004 [Health, health care and
economic growth]. Stockholm, SNS f◌ rlag.
4- HiT summary: Sweden, 2005.
5- National Corporation of Swedish Pharmacies 2004; our own calculations).
6- (National Board of Health and Welfare 2004a; 2005).

7- National Board of Health and Welfare [Socialstyrelsen] (2004c).
8- Organisation for Economic Co-operation and Development (2004).
9- Palme J et al. (2002). Welfare in Sweden: the balance sheet for the 1990s, Ds 2002:32, Translation of Part 1
of the final report of the Welfare Commission [Kommittén Vlfrdsbokslut] SOU 2001:79, Stockholm, Fritzes.
10- Statistics Sweden [Statistiska Centralbyr هn] (2004c). Sveriges framtida befolkning 2004–2050 – reviderad
befolkningsprognos fr هn SCB [Population prognosis 2004–2050 from the Statistics Sweden]. Available at:
http://www. scb.se
11- WHO Regional Office for Europe health for all database, June 2005.
12- World Health Organization (2004a). WHO Health for All database. Available at: http://www.who.org

منابع
http://www.scb.se/Pages/Product____25799.aspx*449
همشهری آنلاین
پارلمان سوئد و دموکراسی – Riksdagen
پارلمان سوئد و دموکراسی – Riksdagen
درباره سوئد کتاب نظام سلامت دکتر حسین زارع
موسسه ددانشگاهیانانشگاهیان» درباره سوئد
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Sweden
International Religious Freedom Report 2009 : Sweden, U.S. Department Of State.
Crabtree, Steve (August 31, 2010). "Religiosity Highest in World's Poorest Nations". Gallup Global Reports.
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Sweden
«Entire world – Prison Population Rates per 100,000 of the national population». International Centre for Prison Studies. بازبینی شده در 13 Nov. 2013.
«Sweden closes four prisons as number of inmates plummets». Guardian، 11 November 2013.
ویکی پدیای انگلیسی
کتاب نظام های بازپرداخت دارو( سازمان بیمه سلامت ایران) دکتر علی حسن زاده


تعداد صفحات : 43 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود