معرفی شرکت زیمنس
زیمنس یکی از بزرگترین شرکت های الکترونیکی و از قدیمی ترین برندهای صنعتی جهان است.
این شرکت 160 سال پیش تاسیس گردید و در سال 2005 قریب به 461 هزار کارمند داشت و فروش آن به 75 میلیون یورو و درآمد خالص آن به 3 میلیون یورو رسید.
تجارت این شرکت بر شش حوزه متمرکز شده است :
اطلاعات و ارتباطات،، اتوماسیون و کنترل، انرژی، حمل و نقل، دارویی، و خدمات تجاری.
فعالیت های زیمنس
فعالیت های زیمنس تحت تاثیر عوامل گوناگونی می باشد. به عنوان مثال برخی فعالیت ها دارای رویه های زمانبری هستند که امکان دارد تا 10 سال طول بکشند، مانند فعالیت در بخش دارو یا نیروگاه های برق.
عوامل اثرگذار دیگر مربوط به هماهنگی و تطابق با استانداردهای برقی گوناگون و تطابق با استانداردهای برقی گوناگون در کشورهای مختلف است.
همچنین شرایط بازار مصرفی (مانند صنعت موبایل) نیز از دیگر متغیرهای تاثیرگذار بر زیمنس است.
لازم به ذکر است توانایی دیرینه این شرکت عبارت است از توانایی در نوآوری، توجه زیاد به مشتری، حضور جهانی و قدرت مالی.
کلینفلد، مدیر آموزش زیمنس، برنامه جدیدی را آغاز نمود که زیمنس واحد نام داشت. هدف برنامه مذکور این بود که واحدهای مختلف زیمنس همکاری بهتری با یکدیگر داشته باشند
. به عنوان مثال تحت نظر کلینفلد واحدهای مختلفی از زیمنس برای ایجاد تجهیزات و نرم افزارهای تشخیص بیماری در بیمارستانی در تگزاس با یکدیگر هماکری نمودند.
راه حل های جهانی زیمنس
در سال 2004، زیمنس تصمیم گرفت چندین برنامه افزایش اثر بخشی و کارآیی را اجرا نماید. با این برنامه ها، زیمنس واحد بخشی از برنامه سیستم مدیریت زیمنس بود که این برنامه بر نوآوری، رقابت در عرصه جهانی و مشتری محور تمرکز داشت. در پلن سیستم مدیریت زیمنس، زیمنس واحد یک استراتژی جهانی بود تا با تقویت و بهبود همکاری در بین سراسر شرکت های زیر مجموعه زیمنس، نفوذ در بازار را افزایش دهد. با توجه به تمرکز شرکت به پروژه های زیربنایی، زیمنس واحد دانش و مهارت یکپارچه ای را ایجاد نمود. تا راه حل های کامل و جامعی را ارائه نماید و بدین ترتیب فروش در سطح جهانی اجرا گردد.
زیمنس واحد یک برنامه جهانی است و نهادهای محلی می بایستی این برنامه را در بازار خویش اجرا نمایند. در سال 2001 نهادی با نام زیمنس واحد در بازار آمریکا تاسیس گردید. تا به مشتریان راه حل های سفارشی و جامع ارائه نماید. زیمنس واحد علاقه مند به پروژه هایی است که باید از عملیات و توانایی چند شرکت زیر مجموعه زیمنس استفاده نمایند. این نهاد باعث می شود که مشتریان یک طرف حساب داشته باشند. و درگیر تعامل با شرکت های مختلف زیمنس نشوند و بدین ترتیب تجارت با زیمنس را آسان و کارا نماید.
تاریخچه شرکت زیمنس
شرکت زیمنس الکتریک (Siemens AG) یکی از بزرگ ترین شرکت های بین المللی در زمینه تجهیزات برقی و الکترونیکی، صنایع حمل و نقل، انرژی و بهداشت است.
تاریخچه شرکت زیمنس به سال ۱۸۴۷ بازمی گردد و این شرکت در طول تاریخ با توسعه و تحولات متنوعی روبرو شده است.
شرکت زیمنس در سال ۱۸۴۷ توسط ورنر فون سیمنس (Werner von Siemens) و جورج هرمانن (Johann Georg Halske) در شهر برلین، آلمان تاسیس شد.
در ابتدا شرکت به تولید تجهیزات ارتباطی و الکترونیکی مشغول بود، اما سریعاً به سمت تولید تجهیزات برقی متمرکز شد. در دهه ۱۸۹۰، شرکت زیمنس اولین توربین بخار را تولید کرد و در دهه ۱۹۰۰، به تولید انواع تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی از جمله موتورهای القایی، ژنراتورها، ترانسفورماتورها و رادیوها پرداخت.
تاریخچه شرکت زیمنس
در دهه ۱۹۲۰، شرکت زیمنس به یک شرکت بزرگ و چند جانبه تبدیل شد و فعالیت های خود را در زمینه های مختلفی از جمله صنایع نفت، گاز، شیمیایی، صنایع حمل و نقل و ساختمان سازی گسترش داد. در دهه ۱۹۷۰، شرکت زیمنس به یکی از بزرگترین شرکت های الکترونیکی و الکتریکی جهان تبدیل شد و فعالیت های خود را در بیش از ۱۹۰ کشور ادامه داد.
در سال ۲۰۰۵، شرکت زیمنس به دو بخش اصلی، یعنی شبکه و نیروی برق و الکترونیک تقسیم شد و هر بخش به صورت جداگانه به فعالیت خود ادامه داد. در بخش نیروی برق و الکترونیک، شرکت زیمنس به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات برقی و الکترونیکی در جهان شناخته می شود. این شرکت تولید کننده ی انواع ترانسفورماتورها، توربین های گازی و بخار، موتورهای القایی، تجهیزات الکترونیکی صنعتی، سیستم های کنترل و اتوماسیون صنعتی و محصولات دیگری است.
در سال ۲۰۱۴، شرکت زیمنس اعلام کرد که به دلیل تغییراتی در بازار و نیاز به تمرکز بر روی فعالیت های اصلی، قصد دارد برخی از بخش های خود را بفروشد. در نتیجه، شرکت زیمنس تصمیم گرفت که بخش نفت و گاز، بخش حمل و نقل و بخش تولید انرژی خود را به صورت مستقل از شرکت جدا کرده و به صورت سه شرکت جدید به بازار عرضه کند. در حال حاضر، شرکت زیمنس به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های تجهیزات برقی و الکترونیکی جهان، فعالیت خود را در بیش از ۱۹۰ کشور ادامه می دهد و به دنبال توسعه و بهبود محصولات و خدمات خود است.
بررسی چند محصول شاخص برند زیمنس
شرکت زیمنس تولیدکننده محصولات متنوعی در زمینه تجهیزات برق صنعتی است که برخی از محصولات برتر و شاخص این شرکت عبارتند از:
PLCها (Programmable Logic Controllers): PLC زیمنس به عنوان یکی از پیشروان تجهیزات اتوماسیون صنعتی در جهان شناخته شده اند و در صنایع مختلفی از جمله صنایع برق، خودروسازی، فولاد، نفت و گاز، شیمیایی و… مورد استفاده قرار می گیرند.
درایوهای فرکانس (Variable Frequency Drives): درایو زیمنس فرکانس شرکت زیمنس جزء پرکاربردترین تجهیزات برق صنعتی در جهان هستند که برای کنترل سرعت موتورهای القایی استفاده می شوند. همچنین در این دسته میتوان به سافت استارتر زیمنس نیز اشاره کرد.
ترانسفورماتورهای توزیع و قدرت: ترانسفورماتورهای توزیع و قدرت شرکت زیمنس جزء بهترین و پرکاربردترین ترانسفورماتورهای صنعتی در جهان هستند که برای توزیع برق و انتقال بارهای بزرگ استفاده می شوند.
موتورهای القایی (Induction Motors): موتورهای القایی شرکت زیمنس جزء پرکاربردترین موتورهای صنعتی در جهان هستند که در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، فولاد، نفت و گاز، شیمیایی و… مورد استفاده قرار می گیرند.
تجهیزات برق صنعتی و اتوماسیون صنعتی: شرکت زیمنس تجهیزات اتوماسیون صنعتی متنوعی از جمله کلید مینیاتوری زیمنس صفحات نمایش، سنسورها، کنترل کننده ها، دکودرها، کلید اتوماتیک زیمنس و ، و… را تولید می کند که در اتوماسیون صنعتی برای کنترل و مانیتورینگ فرآیندهای تولیدی موردی بسیار با اهمیت است.
چرا زیمنس تبدیل به یکی از برترین برندهای برق صنعتی شده است؟
شرکت زیمنس به دلیل ارائه ی محصولات و خدمات با کیفیت بالا، پایبندی به معیارهای بین المللی ایمنی و استانداردهای صنعتی، توانایی تحقیق و توسعه ی فناورانه و همچنین استراتژی توسعه و بازاریابی مناسب، به یکی از برترین برندهای برق صنعتی تبدیل شده است. برخی از عوامل ویژه ی موفقیت این شرکت عبارتند از:
۱- توانایی تحقیق و توسعه: شرکت زیمنس به دلیل تمرکز بر روی تحقیق و توسعه ی فناورانه، توانسته است به رشد و توسعه ی پایدار خود ادامه دهد. همچنین، شرکت زیمنس از فناوری های پیشرفته ای مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و ابر استفاده می کند که به تحقیقات و توسعه ی محصولات با کیفیت و خدمات مرتبط کمک می کند.
۲- کیفیت محصولات و خدمات: شرکت زیمنس با ارائه ی محصولاتی با کیفیت بالا و پایبندی به استانداردهای صنعتی، به خریداران خود اعتماد بیشتری بخشیده است. همچنین، شرکت زیمنس با ارائه ی خدمات پس از فروش و خدمات مرتبط با محصولات، نگرانی های خریداران را کاهش داده و اعتماد آنها را بیشتر کرده است.
۳- استراتژی بازاریابی: شرکت زیمنس با استفاده از روش های بازاریابی مناسب و تمرکز بر روی نیازهای مشتریان، توانسته است در بازار رقابتی خود موفقیت بیشتری کسب کند. همچنین، شرکت زیمنس با توجه به نیازهای مشتریان محصولات و خدماتی را ارائه می دهد که در سطح صنعت به صورت وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند، از جمله تجهیزات برقی صنعتی، خدمات اتوماسیون، فناوری اطلاعات، تجهیزات پزشکی و تاسیسات ساختمانی.
چرا زیمنس تبدیل به یکی از برترین برندهای برق صنعتی شده است؟
۴- پایبندی به استانداردهای ایمنی: شرکت زیمنس به پایبندی به استانداردهای ایمنی صنعتی و محیطی معتبر، توانسته است به خریداران خود اعتماد بیشتری بخشد و از لحاظ امنیتی، بهترین محصولات و خدمات را ارائه دهد.
۵- تمرکز بر توسعه ی پایدار: شرکت زیمنس به توسعه ی پایدار توجه ویژه ای دارد و در این راستا تلاش می کند تا محصولات و خدمات خود را به صورتی طراحی کند که باعث کاهش مصرف انرژی و آلایندگی محیطی شود. به علاوه، شرکت زیمنس به طور فعال در پروژه های مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شرکت دارد.
در کل، تمرکز شرکت زیمنس بر تحقیق و توسعه، کیفیت محصولات و خدمات، استراتژی بازاریابی مناسب، پایبندی به استانداردهای ایمنی، تمرکز بر توسعه ی پایدار و استفاده از فناوری های پیشرفته، باعث شده است که این شرکت به یکی از برترین برندهای تجهیزات برق صنعتی تبدیل شود.
چشم انداز
چشم انداز شرکت زیمنس چنین است:
عرضه کننده نوآوریهای جهشی، ارائه دهنده مزیت رقابتی به مشتریان و خلق ارزش پایدار و گسترش نمایندگی زیمنس
تحقیق و توسعه
حوزه فعالیتهای تحقیق و توسعه در زیمنس بسیار گسترده و متنوع است: مواد نوین، روشهای بیومتری، تجهیزات نوین آنالیز در پزشکی، بهداشت دیجیتال، ماشینها و شبکه های هوشمند، نرم افزار، فناوری حسگرها، منابع نوری جدید، روبوت ها، انرژی های تمیز، خدمت از راه دور و تدارکات و پشتیبانی. در 100 سال گذشته، محققان زیمنس اولین لامپ پایدار را برای استفاده در فیلامان روشنایی ابداع کردند. 30 هزار مهندس نرم افزار در زیمنس به کار مشغول هستند. تعداد ثبت اختراع محققان شرکت در سال 2005 بالغ بر 8800 بوده است.
در سال 2006، 10410 اختراع از جانب زیمنس به ثبت رسیده است. بدین ترتیب از لحاظ تعداد ثبت اختراع، شرکت زیمنس در آلمان رتبه اول و در اروپا دوم و در آمریکا، دهم را داراست. هزینه تحقیق و توسعه، در سال 2006 در زمینه محصولات و سیستم های جدید 7/5 میلیارد یورو بوده است. از این مقدار، 28 درصد در اطلاعات و ارتباطات، 19 درصد اتوماسیون و کنترل (پی ال سی زیمنس)، 20 درصد حمل ونقل، 16 درصد پزشکی، 9 درصد قدرت و 4 درصد روشنایی بوده است.
فرایند تحقیق و توسعه در زیمنس جهانی است. مراکز اصلی آن در آلمان، آمریکا، اتریش هندوچین مستقر هستند نماینده زیمنس . از 150 مرکز تحقیق و توسعه، بیش از نیمی از آن در خارج از آلمان قرار دارد. حدود 50 هزار نفر کارکنان تحقیق و توسعه در 40 کشور جهان پراکنده هستند.
فرهنگ و ارزشهای سازمانی
ارزشهای اصلی در نمایندگی زیمنس شامل اصول شرکت و سیستم های مدیریتی است.
هدف شرکت مستحکم ساختن ارتباط با مشتریان است. شرکت، نیاز مشتری را در مرکز فعالیتهای خود قرار داده و معتقد است، موفقیت شرکت به موفقیت مشتریان شرکت وابسته است و نمایندگان ،بدین دلیل مشتریان را قوی می کند تا قدرت رقابتی خود را حفظ کند.
کلید سیستم مدیریت زیمنس عبارت است از نوآوری، مشتری مداری و رقابت جهانی.
شرکت نوآوری را به پیش می برد تا آینده را بسازد. کارکنان را توانمند می سازد تا به عملکرد کلاس جهانی دست یابد. مسئولیت اجتماعی را می پذیرد تا به پیشرفت جامعه کمک کند. ارزشهای شرکت را تقویت می کند تا فرصتهای جدید رشد فراهم شود. شرکت، ارزشها را برای همه کارکنان فرمولی کرده و آن را به عنوان اساس فعالیتها قرار داده است. راهنمای اخلاق کسب وکار شرکت در سال 2001 منتشر شد. این ارزشها جزئی از قرارداد هریک از کارکنان است.که در نمایندگی زیمنس نیز این چنین میباشد.
منابع انسانی
توزیع جغرافیایی 474,900 تن کارکنان شرکت چنین است: آلمان 34 درصد، اروپا (غیر از آلمان) 27 درصد، آمریکا 21 درصد، آسیا پاسفیک 15 درصد و آفریقا و خاورمیانه 3 درصد. 27 درصد کارکنان زن هستند. 10 درصد مدیران شرکت را زنان تشکیل می دهند. 36 درصد کل کارکنان تحصیلات دانشگاهی دارند که 65 درصد آنان در رشته های مهندسی یا علوم تحصیل کرده اند. 33 درصد آموزش حرفه ای دیده اند و 31 درصد بقیه نیز بدون آموزش قبلی هستند. شرکت براین باور است که تنها کارکنان باانگیزه بالا می توانند شرکت و نمایندگی زیمنس را قادر سازند تا نیازهای مشتریان و سهامداران را پاسخ گوید.
فرهنگ شرکت زیمنس و نمایندگی زیمنس ، کارکنان را توانمند می سازد تا همه استعدادهای خود را بروز دهند و به کار گیرند. برای تعالی افراد راههای زیرموردنظر شرکت قرار دارد: دست یابی به فرهنگ عملکرد برتر، استقرار برنامه تعالی رهبری، افزایش ذخیره استعدادها و مستحکم کردن کارراهه کارشناسی. راهی که زیمنس برای انگیزه دادن به کارکنان خود انتخاب کرده، عبارت است از گفت وگوی باز با کارکنان، درگیرساختن آنها درباره اهداف و دستاوردها و موفقیت توسعه شغلی آینده آنها. شرکت محیط کاری خلق کرده است که هریک از کارکنان دقیقا می دانند چه انتظاری از آنها می رود.
یک سیستم منظم بازخورد فراهم آمده است که کارکنان می توانند استعدادهای خود را شکوفا سازند. استعدادهای برتر از نظر زیمنس آنانی هستند که نتایج برجسته می آفرینند. آنها رهبران آینده زیمنس هستند. توانایی شرکت در قدردانی و رشد این استعدادهای برجسته، عامل اصلی در موفقیت شرکت است.
فروش
در سال 2006، زیمنس با درآمد 100 میلیارد دلاری و سود خالص 8/2 میلیارد دلاری در رتبه 22 فهرست 500 شرکت برتر جهانی قرار گرفت.
تنها 21 درصد این میزان فروش در آلمان بوده است.
33 درصد در اروپا، 25 درصد آمریکا، 13 درصد آسیاپاسفیک بوده و 8 درصد آفریقا و خاورمیانه را شامل می شده است.
بدین ترتیب زیمنس در رتبه ای بالاتر نسبت به شرکتهای حوزه مهندسی الکتریک و الکترونیک مانند هیتاچی، ماتسوشیتا، سامسونگ، سونی و توشیبا قرار گرفته است.
بنیانگذار
ورنر زیمنس، چهارمین فرزند از 14 فرزند یک کشاورز اجاره نشین بود که در عصر تحول صنعتی به دنیا آمد.
از همان ابتدا به رشته برق علاقه مند بود و در سال 1847 همزمان با ساخت یک پوینتر تلگراف، با یوهان هالسکه، شرکت مشترک تلگراف زیمنس – هالسکه را تاسیس کرد.
شرکت در دهه 1850، سفارش ساخت شبکه تلگراف کشور روسیه و سپس انگلستان را دریافت کرد.
در سال 1866، زیمنس براساس کارهای فارادی اصول دیناموالکتریک را کشف کرد و مسیر استفاده از الکتریسیته به عنوان مولد قدرت را هموار کرد. حوزه مهندسی قدرت با همت او شکل گرفت و نام او با مهندسی برق مترادف گشت.
نام آلمانی که توسط او ابداع شد الکتروتکنیک (Electrotechnic) بود.
برهمین اساس اولین قطار برقی در برلین در سال 1879 راه اندازی شد. سال بعد اولین بالابر برقی و پس از آن اولین پله برقی در آلمان به کار گرفته شد. ورنر زیمنس علاوه بر آنکه یک فرد علمی و صنعتی و فنی بود و در کسب و کار شم ویژه ای داشت، یک سیاستمدار نیز محسوب می شد. شعار او این بود که «من آینده را به پیشرفت زودگذر نمی فروشم».
مدیرعامل
از سال 2005، کلاس کلاینفیلد به سمت مدیریت عامل شرکت زیمنس منصوب شد. او یازدهمین مدیرعامل شرکت محسوب می شود. قبل از آن، کلاینفیلد عضو کمیته اجرایی شرکت بود. او پس از ورود به زیمنس در 1987 در حوزه های فروش و بازاریابی و سپس برنامه ریزی استراتژیک مشغول به کارشد. نمایندگی زیمنس ،کلاینفیلد که دارای دکترای مدیریت استراتژیک است، ارزشها را بنیان کار شرکت می داند. او معتقد است دانش فنی کارکنان و کار تیمی اصلی ترین مزایای رقابتی شرکت محسوب می شوند.
او برنامهFit 4 More را برای رشد شرکت دنبال می کند که بر چهارعامل عملکرد، تعالی عملیاتی، تعالی افراد و مسئولیت پذیری شرکت تکیه دارد. این برنامه اهداف روشن را تنظیم کرده است و شاخصهای مورد نیاز برای شتاب بخشیدن به تجدید استراتژی شرکت را جهت رشد پایدار تعریف می کند. این برنامه یک رویکرد جامع به بهبود بهره وری و ارزش در شرکت است.
آینده
شرکت، نقشه و سناریوی آینده را در برنامه افق 2020 تعریف کرده است.
براساس یک تحقیق مفصل انجام شده، شرکت آنچه در 13 سال آینده در حوزه های اقتصاد، سیاسی، فناوری و اجتماعی انتظار وقوع دارد، پیش بینی کرده است. شرکت با رویکرد «تصاویر آینده» نگاهی 10 ساله، 20 ساله و 30 ساله به آینده دارد. هدف، عبارت است از تعیین فناوریهای پیش رو و نیازهای آتی مصرف کننده برای کشف امکانات کسب و کار جدید در حوزه های انرژی، اتوماسیون، مواد، سلامت و بهداشت، اطلاعات و ارتباطات، حمل ونقل و خدمات
تعداد کارکنان در سال 2009 به بیش از405000نفر میرسد ودر آمد این شرکت به مبلغ 651/76 میلیارد یورو در سال 2009رسیده است.
شرکت زیمنس و دانش سازمانی
زیمنس[Siemens ] شرکت آلمانی و چندملیتی است که در سال ۱۸۴۷ توسط ارنست فون زیمنس در شهر برلین تاسیس شد. امروزه شرکت زیمنس در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی و نورپردازی، لوازم خانگی، انواع قطار، تجهیزات تولید برق، سیستم های خودکارسازی، اتوماسیون صنعتی، تجهیزات پزشکی و سامانه های اعلام حریق فعالیت می کند. زیمنس با ده هزار پروژه و صدها هزار نفر از کارکنان در 7 قاره جهان از جمله قطب جنوب، هر روز در حال خلق دانش است.
در بسیاری از موارد، این دانش، با دانش خاص و محلی کارکنان این شرکت که وظیفه ارائه راهکارهای عملیاتی به نیازهای مشتریان در اقصی نقاط جهان را بر عهده دارند، مرتبط است. در این حالت، دانش مذکور همان دانش ضمنی و مهارت های شخصی افراد است؛ به عبارتی همان دانشی که سرمایه انسانی سازمان را شکل می دهد. به واسطه فضای کاری دانش محور و به سرعت در حال تغییر امروزی، دانش به طور فزاینده، تبدیل به یک عامل کلیدی و تعیین کننده تولید و یکی از مهمترین منابع استراتژیک سازمان شده است و مدیریت و استفاده بهینه از دانش، برای موفقیت سازمانی بسیار مهم و حیاتی تلقی می شود.
شرکت زیمنس تلاش زیادی می کند تا دانش فردی و سازمانی را در سطح جهانی، خلق کند، به اشتراک بگذارد و در نهایت بکار بگیرد. محدوده این اقدامات صرفا مرزهای شرکت زیمنس نیست، بلکه این اشتراک دانش با شرکا، مشتریان و تمامی ذینفعان نیز انجام می شود.
مدیریت دانش در شرکت زیمنس
اولین اقدام در ایجاد یک بستر تعاملی و دیجیتال برای به اشتراک گذاشتن تجربیات[ experiences]، روش ها [best practices ] و دروس آموخته [ lessons learned] پروژه ها در زیمنس، به سال 1999 و با راه اندازی ICN ShareNet برمی گردد، سامانه ای که در سال 2004 به Com ShareNet تغییر نام داد.
چند سال بعد، سیستم Community4Competence در دپارتمان تحرک و اتوماسیون صنعتی مورد استفاده قرار گرفت و در ادامه نیز سیستم TechnoWeb 2.0 برای کل سازمان زیمنس در نظر گرفته شد. در سال 2005، باید یک پایگاه داده برای پروژه های مرجع و پکیج راهکارهای اثبات شده برای واحد سیستم های امنیتی ایجاد می شد؛ در نتیجه، پلتفرم تعاملی References @ SBT توسعه داده شد که هدف آن بیشتر دپارتمان فناوری های ساختمان سازی[5] زیمنس بود.
پس از گسترش دامنه این سامانه در چندین بخش دیگر زیمنس، این سرویس در سال 2012 به References + تغییر نام داد. تقریباً 15 سال است که این بستر شناخته شده و بسیار موفق، دسترسی به هزاران منبع دانشی را برای کارکنان زیمنس فراهم کرده است.
در سال 2019، سامانه References + به پایگاه دانش جامع و مرجع زیمنس تبدیل شد. این برنامه جدید با تغییر رابط کاربری، افزودن اپلیکیشن تلفن همراه و تعدادی بهبود کاربردی دیگر، دسترسی کلیه کارکنان زیمنس در اقصی نقاط جهان را به این سامانه تسهیل کرد.
تجربه ای از زیمنس، زمانی که در ایران بود!
در گیر و دار جلسات اولیه و توجیهی آغاز طرح مدیریت دانش در یکی از سازمان های بزرگ دولتی بودیم که در یکی از جلسات، مدیر واحد پژوهش از مدیر آموزش آن سازمان دعوت کرد تا برای بیان پیشنهادات و نظرات خود در جلسه حضور پیدا کند. ایشان آمد و ضمن مطرح کردن چندین سوال که به آنها پاسخ دادیم، خاطره ای از مدیریت دانش در زیمنس زمانی که در ایران بود تعریف کرد. ایشان که سال ها پیش در عسلویه و در یکی پروژه های مشترک زیمنس با ایران فعالیت می کرد گفت:
«کارکنان زیمنس که در ایران بودند باید هر روز گزارش روزانه خود را در سامانه جهانی زیمنس ثبت می کردند. نکته قابل توجه این بود که گزارش روزانه مذکور با آنچیزی که در ذهن ما بود تفاوت داشت، چرا که گزارش اقدامات روزانه خود را ثبت نمی کردند، بلکه تجارب موفق و ناموفق خود و آن چیزی را آن روز آموخته بودند را ثبت می کردند!
تجربه ای از زیمنس، زمانی که در ایران بود!
یکی از روزها حین انجام یکی از کارهای کلیدی و مهم پروژه، به مشکلی برخوردیم که راهکار آن را نمی دانستیم.
ما دچار نگرانی شده بودیم و اینکه چگونه سر از کار این مشکل در بیاوریم ولی کارکنان زیمنس خیلی نگران نبودند، آنها می گفتند که قطعا یک نفر از همکاران جهانی ما قبلا به این مشکل یا شبیه آن برخورده است !
آنها سوال خود را در همان سامانه یکپارچه و جهانی مطرح کردند و در کمتر از یک روز کاری، درس آموخته ای از تجارب شرکت زیمنس در کشور برزیل پیرامون مشکل مذکور برای آنها فرستاده شد و ما با بکارگیری آن توانستیم مشکلی که ایجاد شده بود را حل کنیم!»
مدیریت دانش در بزرگترین شرکت تولیدی صنعتی جهان
مدیریت دانش در شرکت زیمنس
زیمنس (Siemens) یک ابر شرکت بین المللی است که دفتر مرکزی آن در شهر مونیخ آلمان قرار دارد.
شرکت زیمنس بزرگترین شرکت تولیدی صنعتی در قاره اروپا محسوب می شود. یکی از مواردی که زیمنس در آن شهرت دارد، دانش فنی برجسته متخصصان و مهندسان این شرکت است.
زیمنس با حدود ۴۰۰هزار کاشناس و متخصص در سرتاسر جهان همواره در حال خلق دانش فنی جدید است. شرکت زیمنس یکی از نمونه های موفق مدیریت دانش در سطح جهانی است.
زیمنس هدف خود از پیاده سازی و اجرای مدیریت دانش را انتقال و اشتراک دانش متخصصان در تمامی سطوح مجموعه به منظور افزایش بهره وری می داند.
مدل سنجش سطح بلوغ مدیریت دانش زیمنس
یکی از مطرح ترین اقدامات شرکت زیمنس در حوزه مدیریت دانش را می توان مدل سنجش سطح بلوغ مدیریت دانش این شرکت دانست. این مدل که تحت عنوان مدل KMMM (Knowledge Management Maturity Model) به صورت تجاری به ثبت رسیده است دارای ۵ سطح اصلی است. سطوح مدل KMMM عبارت اند از:
مرحله مقدماتی
مرحله تکرار شونده
مرحله تعریف شده
مرحله مدیریت شده
مرحله بهینه شده
مدل KMMM معطوف به ۸ حیطه و حوزه کلیدی است. بر اساس این مدل، سطح بلوغ سازمان در هر یک از این حوزه ها به صورت مستقل مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد. زیمنس این ۸ حوزه را برای پیاده سازی کارآمد مدیریت دانش الزامی می داند و سطح بلوغ مدیریت دانش سازمان را بر اساس ارزیابی و بررسی این حوزه ها استخراج می کند.
عناصرکلیدی تاثیرگذاردرمدل KMMM
فرهنگ: فرهنگ سازمانی مجموعه ای از ارزش ها، باورها، حافظه جمعی، انتظارات و تعاریفی است که در یک سازمان وجود دارد. فرهنگ سازمانی زیربنا و مولفه الزامی برای موفقیت در مدیریت دانش است. اصلی ترین عوامل فرهنگ سازمانی مدیریت دانش عبارت اند از وجود اعتماد متقابل بین کارکنان، وجود فضای یادگیری در سازمان و حس تعلق سازمانی کارکنان.
محیط های مشارکتی: همکاری و کارگروهی برای ادامه حیات هر سازمان ضروری است. از جمله تاثیرگذار در این حوزه عبارت اند از مشارکت در تصمیم گیری ها و مدیریت تغییر.
فناوری و تکنولوژی: فناوری اطلاعات یک مکانیزم حیاتی برای برنامه مدیریت دانش سازمان است. به صورت کلی ابزارهای فناوری اطلاعات منجر به بهبود فرایندهای ذخیره سازی، بازیابی، انتقال و اشتراک گذاری دانش در سطح سازمان خواهند شد.
حمایت مدیریت: حمایت مدیریت عبارت است از میزان ارتباط سازنده مدیران سازمان با کارکنان و پشتیبانی از آنها. اجرای مدیریت دانش کارآمد در یک سازمان مستلزم وجود مدیران آگاه و تاثیرگذار در سازمان است.
ساختار سازمانی: سازمان ها برای اداره موثر فرایندهای دانشی خود، نیازمند ساختار مناسب هستند. این ساختار غالبا شامل میزان تمرکز گرایی، رسمیت گرایی، کانال های ارتباطی و کار تیمی است.
استراتژی دانش محور: در حوزه استراتژی سازمانی، هدف گذاری و توسعه یک چشم انداز مشترک و سوق دهنده برای پیگیری مدیریت دانش ضروری است.
منابع انسانی: مدیریت دانش شکل تکامل یافته مدیریت منابع انسانی است. یافته های پژوهشگران در خصوص وابستگی مدیریت دانش و منابع انسانی، بیانگر ارتباط و وابستگی کارکنان و مدیریت دانش است. در همین راستا اصلی ترین عوامل توانمندسازی این حوزه عبارت است از سیستم های پاداش دهی، ایجاد انگیزه برای کارکنان و آموزش.
فرایند مدیریت دانش: فرایند عبارت است از فعالیت های به هم پیوسته ای که برای ایجاد یک یا چند تغییر تعریف و طراحی شده و به اجرا درآمده است. مدیریت دانش شامل مجموعه ای از فرایندها است. رویکرد فرایندمحور به مدیریت دانش، نشان دهنده این مسئله است که دانش سازمانی منبعی برای کسب مزیت رقابتی خواهد بود.
R & D در زیمنس:
واحد تحقیق و توسعه شرکت زیمنس هرگز بطور کامل از دستاوردهای خود راضی نمی شود، همیشه بدنبال راه حلهای تازه و بهتر می گردد و مسئولیت های لازم برای پیاده روی در مسیر پیشرفت و توسعه را برعهده می گیرد.
« به همین خاطر است که نوآوری قدرت زیمنس است »
نوآوری در زیمنس:
واحد تحقیق و توسعه برای شرکت زیمنس به معنی حفظ پایه های تکنولوژیکی است که برای شکل دهی آینده با راه حلهای نوآورانه و تکنولوژیک، شرکت را تقویت می کند.شرکت زیمنس در سال مالی 2014 معادل 4.1 میلیارد یورو صرف هزینه های تحقیق و توسعه نموده است. نوآوری های شرکت زیمنس تاثیرات بسیار زیادی بر زندگی روزمره انسانها دارد. شما می توانید آنها را در ترافیک، بهداشت و صنعت بیابید.
با 20 اختراع ثبت شده و 39 گزارش نواوری درهر روز شما می توانید به قدرت نواوری در شرکت زیمنس پی ببرید که از 28800 تحقیق بین المللی انجام شده بدست آمده است. کلیه فعالیت های واحد تحقیق و توسعه یا از بخشهای داخلی شرکت و یا بخش تکنولوژی شرکتی (Corporate Technology-CT) بدست آمده است.
تلاشهای تجاری بخش R&D این شرکت بیشتر بر روی نسلهای بعدی محصولات و راه حلهای موجود متمرکز شده است.
زیمنس یک شرکت تکنولوژی محور
در مقابل، اصلی ترین هدف واحد استراتژی شرکتی یا CT این است که به قویترین شریک نوآوری برای واحدهای عملیاتی تبدیل شود و به تامین امنیت نوآوری های آینده کمک کند در حالیکه شرکت زیمنس را نیز بعنوان یک شرکت تکنولوژی محور تقویت می کند. نوآوری و مدیریت نوآوری در طول تاریخ زیمنس از اولویت بسیار بالایی برخوردار بوده است و در حال حاضر نیز کلیه فعالیت های مربوطه توسط یکی از اعضای هیئت مدیره گروه بازبینی می شود.
در حال حاضر Prof. Dr. Siegfried Russwurmبعنوان مدیر بخش فناوری CTO و عضو هیئت مدیره با حفظ سمت مسئول بخش تکنولوژی شرکتی (CT) می باشد. واحد CT پایه های تکنولوژیکی شرکت را حفظ می کند و آینده را با راه حلهای نوآورانه شکل می دهد و جایگاه شرکت زیمنس را بعنوان یک گروه تکنولوژیکی تقویت می کند. واحد CT بعنوان یک شریک مورد اعتماد و استراتژیک برای واحدهای عملیاتی سهم بسیار مهمی در کل زنجیره ارزش برعهده داشته که از تحقیق و توسعه تا تکنولوژی تولید، فرایندهای تولیدی تا فرایندهای کنترلی محصولات و راه حلها را شامل می شود.
این واحد (CT) توسط یک شبکه جهانی از کارشناسان زبده حمایت می شود. واحد (CT) با واحد های عملیاتی کار می کند تا استراتژی نوآوری و تکنولوژی گروه را توسعه ببخشد.
بیش از 7400 کارمند واحد CT تکنولوژی های اساسی، مدلها، روندها، ارزشمندی نرم افزارها و همچنین دانش فنی پروسه هایشان را با درک عمیقی از آنها با یکدیگر به اشتراک می گذارند. سازمان CT با دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی در سراسر جهان بصورت شبکه ای متصل شده است.
“نوآوری باز” در زیمنس:
شبکه ها زمینه ی پرورش نوآوری در نوآوری باز زیمنس می باشند.
گستره واحدهای تحقیق و توسعه زیمنس
واحد تحقیق و توسعه اصلی در کشورهای آلمان، امریکا، چین، روسیه، هند و اطریش واقع شده است.
این واحد همچنین مسئول ثبت اختراعات شرکت نیز می باشد که برای این منظور تعداد 420 نفر از کارشناسان را به استخدام درآورده تا به شرکت در ثبت اختراعات و علائم تجاری کمک کنند و آنها رابه حالت سودآور و قابل استفاده تبدیل کنند. بخش CT همچنین بعنوان یک هماهنگ کننده و رهبر برای مسائل استراتژیک کلیدی در زیمنس مثل مدیریت ناب Lean Management تولید، استاندارد سازی و مدیریت پروژه کمک می کند.
انواع نوآوری
انواع نوآوری
شرکت زیمنس در بخشهای زیادی مطابق آنچه در صفحات بعدی اشاره شده است فعالیت دارد و از این رو تمامی انواع نوآوری دراین شرکت اتفاق می افتد.
طبق نظر مدیران این شرکت:
تحقیقات بمعنی تبدیل پول به دانش
و نوآوری یعنی تبدیل دانش به پول.
آنچه در حال حاضر بعنوان نوآوری جاری مطرح است و تقریباً اصلی ترین نوع نوآوری برای این شرکت محسوب می گردد. در تمامی زمینه هایی که این شرکت فعالیت دارد نوآوری تدریجی بخشی از کار بوده و همواره سعی شده است تا تکنولوژی و راه حلهای ارائه شده بهبود مستمر داشته باشند.
نوآوری ماژولار در زیمنس Modular Innovation
در نوآوری ماژولار می توان روند رو به گسترش و رشد دیجیتال شدن برنامه ریزی کارخانجات را عنوان نمود.
شرکت زیمنس با خرید شرکت UGS سعی دارد تا کل چرخه زندگی کارخانجات را بصورت یکپارچه مدیریت کند و آنها را به کارخانجات دیجیتال تبدیل نماید.
نوآوری رادیکال در زیمنس Radical Innovation
در نوآوریهای رادیکال که در برنام این شرکت قراردارد سعی بر جایگزینی و استفاده از خواص مواد جدید است.
بعنوان مثال سرامیک ها با خواص منحصر بفردشان بخشی از این مواد را تشکیل می دهند.
و یاسطوح گرمایی که برای توربینها طراحی شده است می توانند مزیت های رقابتی ویژه ای ایجاد نمایند.
نوآوری معماری در زیمنس Architectural Innovation
در نوآوریهای معماری می توان به کارآیی صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد.
این شرکت میزان کاهش انرژی را که در هر بخش از قراردادهای منعقده بدست می آید را بفروش می رساند.
با توجه به سودآوری این بخش سرمایه گذاری زیادی در بخش انرژی صورت گرفته که معماری در نوآوری محسوب می شود.
نوآوری استراتژیک در زیمنس Strategic Innovation
آنچه در نمودار نوآوری استراتژیک زیمنس رویت شد نشان دهنده برنامه ریزی برای چهار برهه زمانی حال، کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است.
در بخش استراتژی کوتاه مدت و تجارت کنونی زیمنس یک نگرش کاملاً استراتژیک خواهد داشت بر روی:
1- محصولات
2- نیازمندی مشتریان
3- تکنولوژی.
در بخش استراتژی های میان مدت و بلند مدت نیز تمرکز این شرکت بر روی:
1- بازار های جدید
2- تقاضاهای مشتریان جدید
3- تکنولوژی های جدید
4- تجارت های جدید
خواهد بود که در سه حوزه اصلی صنعت، انرژی و بهداشت گسترش خواهد یافت.
رادار نوآوری استراتژیک در زیمنس
در تمام این مدت نمی توان از تاثیر عوامل خارجی از جمله اشخاص، اجتماع، سیاست، اقتصاد، تکنولوژی، مشتریان و رقبا چشم پوشی نمود.
در نمودار موسوم به رادار نوآوری استراتژیک (صفحه بعد) نقش هر یک از عوامل درونی و میزان تاثیرآنها بر نوآوری با توجه به عرض هر یک از خانه های آن که نشان دهنده اهمیت نوآوری و طول هر خانه که نشان دهنده نیروی درونی سازمان است توانایی این شرکت را در بخش نوآوری استراتژیک ارزیابی می کنیم.
عوامل موثر برروند نوآوری زیمنس
– بر اساس کتاب مدیریت نوآوری نوشته Joe Tidd & John Bessant هشت عامل زیر بر روند نوآوری یک شرکت تاثیر گذارند:
1- چشم انداز مشترک، رهبری و اراده به نوآوری
2- ساختار سازمانی مناسب
3- اشخاص کلیدی
4- بیشترین درگیری در نوآوری
5- کار تیمی موثر
6- پوشش فرامرزی
7- عبور از شرایط یکنواخت
8- ایجاد محیطی نوآورانه
۲۰ شرکت پیشگام دگرگونی استراتژیک در دهه اخیر-مطالعه موردی شرکت زیمنس
-یافتن یک هدف جدید
شرکت زیمنس، هدفی فراتر از افزایش ارزش سهامداران برای خود تعیین کرد: خدمت به جامعه.
این دگرگونی از سال ۲۰۱۴ و با طرحی به نام «Vision ۲۰۲۰» (یا چشم انداز ۲۰۲۰) آغاز شد که هدف آن، بهره برداری از تکنولوژی هایی مثل هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بود.
اما تغییر ماموریت، نیازمند تغییر در فرهنگ بود.
۲۰ شرکت پیشگام دگرگونی استراتژیک در دهه اخیر-مطالعه موردی شرکت زیمنس
«باربارا همپتون» مدیر ارشد اجرایی زیمنس آمریکا در این رابطه می گوید:
«بزرگ ترین مانع هر تحولی، رویه ای است که همیشه برای انجام کارها دنبال کرده ایم.»
تعیین یک هدف والاتر و القایش در سازمان، نیازمند این بود که تصمیم گیری ها از حالت متمرکز خارج شود و تمام واحدها در آن دخیل باشند تا تمام مدیران و کارکنان همه سطوح حس کنند که در موفقیت آینده نقش و سهم دارند.
همپتون می گوید: «فرهنگ مالکیت، مهم ترین چیز است.» این یعنی تک تک کارکنان احساس کنند مالک شرکت هستند.
این تغییر فرهنگی باعث شد که فعالیت های این شرکت در حوزه نفت و گاز که یکی از هسته های اصلی کسب وکارشان بود به میزان چشمگیری کاهش یابد و سپس این بخش را واگذار کردند.
سرمایه حاصل از این اقدام به واحد صنایع دیجیتال و زیرساخت های هوشمند شرکت تعلق گرفت که تمرکزشان، بهینه سازی مصرف انرژی، ذخیره انرژی تجدیدپذیر و انرژی پراکنده بود.
استراتژی بازاریابی زیمنس
ارسال شده توسط متیو هاروی در 17 اکتبر 2018
1 ترکیب بازاریابی زیمنس
مدل آمیخته بازاریابی برای بحث در مورد استراتژی بازاریابی زیمنس استفاده می شود.
1.1 محصول
این عنصر استراتژی بازاریابی منعکس کننده راه حل برای نیازهای مشتریان است. زیمنس باید طراحی منحصر به فرد محصول، نام و ویژگی های خود را توسعه دهد تا در بازار رقابتی برجسته شود. عوامل زیر باید برای توسعه استراتژی محصول در نظر گرفته شوند: کیفیت، تنوع، ویژگی ها، بسته بندی، نام تجاری و خدمات افزوده شده.
1.2 قیمت گذاری
این عنصر استراتژی بازاریابی نیاز به ارزیابی ارزش محصولات برای مشتریان هدف دارد. استراتژی قیمت گذاری زیمنس بر تعیین لیست قیمت، شرایط اعتبار، دوره پرداخت و تخفیف ها متمرکز خواهد بود.
اگر زیمنس تصمیم بگیرد استراتژی نفوذ قیمت را انتخاب کند، باید قیمت کمتری نسبت به رقبا تعیین کند. این شرکت می تواند سهم بازار را بر اساس قیمت گذاری با تخفیف به دست آورد. با این حال، مدیریت باید از تلافی احتمالی رقبا در قالب یک جنگ قیمتی نامطلوب آگاه باشد.
انتخاب استراتژی skimming مستلزم ارتباط واضحی از مبنای تمایز و اینکه چگونه چنین تمایزی قیمت اضافی را توجیه می کند، دارد.
مشتریان امروزی علاقه ای به دانستن «قیمت» ندارند، بلکه به هزینه کل مربوط به خرید، مصرف و دور انداختن محصول می پردازند.
1.3 مکان/توزیع
این عنصر استراتژی بازاریابی، زیمنس را ملزم می کند که در هنگام توسعه طرح توزیع خود تصمیمات مهمی اتخاذ کند. باید تصمیم بگیرد:
این که آیا شرکت می خواهد محصول را از طریق کانال های خود در اختیار بخش های هدف مشتری قرار دهد، یا به یک شریک توزیع نیاز دارد تا نیازهای مشتریان را برآورده کند.
آیا توزیع مستقیم خواهد بود (شامل هیچ واسطه ای نیست)، یا غیر مستقیم. اگر استراتژی توزیع غیرمستقیم اتخاذ شود، باید تعداد واسطه ها (عمده فروشان، خرده فروشان و غیره) انتخاب شود.
خواه به: شبکه توزیع سنتی آجر و ملات، توزیع آنلاین یا ترکیبی از هر دو علاقه مند باشد. اگر استراتژی توزیع آنلاین انتخاب شود، خرده فروشان آنلاین خاصی مانند آمازون در دسترس هستند. این شرکت همچنین می تواند وب سایت آنلاین خود را برای فروش محصول توسعه دهد.
مشتریان مدرن به "راحتی" و "در دسترس بودن آسان" اهمیت زیادی می دهند. انتخاب کانال های توزیع «درست» زیمنس را ملزم می کند:
1.3 مکان/توزیع
ابتدا ویژگی های محصول را در نظر بگیرید.
مشارکت دادن واسطه های مختلف برای توزیع محصولات فاسد شدنی تصمیم عاقلانه ای نخواهد بود اگر محصول فاسد شدنی باشد.
پویایی بازار، ترجیحات مشتریان و منابع و قابلیت های خود را تجزیه و تحلیل کنید.
اگر مشتریان به خدمات شخصی سازی شده اهمیت زیادی می دهند و خرید از فروشگاه های سنتی را به جای کانال های آنلاین ترجیح می دهند و شرکت نیز منابع کافی برای باز کردن فروشگاه های خود را دارد، باید استراتژی توزیع بر این اساس تنظیم شود.
استراتژی های توزیع رقبا نیز باید مورد مطالعه قرار گیرد.
تجزیه و تحلیل جامع هزینه و فایده هر کانال و مقایسه با منابع و قابلیت های خود به زیمنس کمک می کند تا یک طرح توزیع موثر ایجاد کند.
1.4 ارتقاء
این یکی از مهمترین عناصر استراتژی بازاریابی زیمنس است.
زیمنس می تواند استراتژی های تبلیغاتی بالا و پایین را برای دستیابی به اهداف بازاریابی خود ترکیب کند.
گزینه های تبلیغاتی بالا برای زیمنس عبارتند از: تلویزیون، رادیو و تبلیغات چاپی.
در زیر گزینه های تبلیغاتی خط، کاتالوگ ها، نمایشگاه های تجاری و کمپین های پست مستقیم وجود دارد.طرح تبلیغاتی استراتژی بازاریابی زیمنس، شرکت را ملزم می کند تا عوامل زیر را در نظر بگیرد:با تعریف واضح پیشنهادهای فروش منحصر به فرد خود شروع کنید و درک کنید که چرا مشتریان به محصول نیاز دارند و چگونه با جایگزین های موجود متفاوت است.محتوای پیام را بسازید و ارزیابی کنید که چگونه پیام ساخته شده به مشتریان در ایجاد تصویری واضح از محصول ارائه شده کمک می کند. هنگام توسعه پیام، AIDA (آگاهی، علاقه، تمایل، عمل) را در نظر بگیرید.
1.4 ارتقاء
اگر شرکتی بخواهد محصول را پیش ببرد، استراتژی های تبلیغاتی مانند فروش مستقیم یا تبلیغات با مشخصات بالا مناسب است.
با این حال، استراتژی کشش مستلزم ایجاد یک تصویر برند معتبر است که بتواند مشتریان را به سمت محصول ارائه شده جذب کند.
اطلاعات بازار هدف زیر را جمع آوری کنید – چه کسی محصول را خریداری خواهد کرد؟ (سن، جنسیت، درآمد و موقعیت اجتماعی)، سطح حساسیت قیمت چیست؟ و حالت های ارتباطی مورد نظر مشتریان چیست؟ این اطلاعات را در طرح تبلیغاتی بگنجانید.
گزینه های تبلیغاتی را بر اساس اطلاعات فوق فیلتر کنید و یک تجزیه و تحلیل هزینه-فایده از گزینه های تبلیغاتی انتخاب شده انجام دهید.به عنوان مثال، انتخاب تبلیغات تلویزیونی به عنوان یک استراتژی تبلیغاتی به شرکت اجازه می دهد تا بازار انبوه را هدف قرار دهد، آگاهی از برند را افزایش دهد و یادآوری برند را افزایش دهد. با این حال، این یک استراتژی تبلیغاتی گران است و در صورتی مناسب است که شرکت منابع کافی برای تلاش های تبلیغاتی در دسترس داشته باشد.محبوبیت بازاریابی رسانه های اجتماعی در چند سال اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. استفاده از این استراتژی تبلیغاتی زیمنس را قادر می سازد تا از نظر اقتصادی به بازار انبوه دست یابد. همچنین فرصتی برای تعامل فعال با مشتریان، توسعه یک رابطه شخصی و مدیریت e-WOM برای به دست آوردن نتایج بهتر ارائه می دهد. با این حال، خطر e-WOM منفی غیرقابل کنترل همچنان وجود دارد.در نهایت، محدودیت های بودجه را در نظر بگیرید و بودجه را با توجه به ماهیت، اهمیت و فراوانی استراتژی های تبلیغاتی انتخاب شده تخصیص دهید.
2 تجزیه و تحلیل مشتریان زیمنس
توسعه استراتژی های آمیخته بازاریابی موثر به دانش زیمنس از پایگاه مشتریان بالقوه خود بستگی دارد. اگر شرکت نیازها، انتظارات و نگرش مشتریان خود را درک کند، استراتژی ها موثرتر خواهند بود. تجزیه و تحلیل دقیق منجر به شناسایی پروفایل ها یا بخش های مختلف مشتریان می شود (همانطور که در بخش بعدی به تفصیل توضیح داده شد).
زیمنس می تواند سه مرحله را برای تجزیه و تحلیل مشتری دنبال کند:
اولاً، زیمنس باید به وضوح مشخص کند که مشتریان فعلی و بالقوه چه کسانی هستند؟ در این مرحله، یک گروه کامل از مشتریان شناسایی می شوند تا بر اساس انگیزه ها، صفات و ویژگی هایشان به بخش های مختلفی تقسیم شوند. شناسایی مشتریان بالقوه می تواند چالش برانگیزتر از مشتریان فعلی باشد.
تجزیه و تحلیل مشتری باید اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه نیازها و انتظارات گروه های مختلف با یکدیگر متفاوت است و دلایل احتمالی آن چه می تواند باشد ارائه دهد.
در نهایت، زیمنس باید تجزیه و تحلیل کند که چگونه محصول/خدمت ارائه شده به نیازهای گروه های مختلف پاسخ می دهد و کدام گروه مشتریان سود و پتانسیل رشد بیشتری دارند. این اطلاعات به زیمنس کمک می کند تا پروفایل ها و شخصیت های مشتری را توسعه دهد.
2 تجزیه و تحلیل مشتریان زیمنس
زیمنس می تواند عوامل زیر را در هنگام توسعه پروفایل مشتری در نظر بگیرد:
تجزیه و تحلیل مشتری باید اندازه کل بازار شامل مشتریان فعلی و بالقوه را که می تواند به بخش های کوچک قابل اندازه گیری تقسیم شود، شناسایی کند.
نمایه های مشتری باید تفاوت های قابل مشاهده ای داشته باشند.
شرکت همچنین باید تجزیه و تحلیل رفتاری را برای شناسایی پروفایل های روانشناختی انجام دهد. این شامل شناسایی و سنجیدن اهمیت نسبی عواملی است که در هنگام تصمیم گیری خرید در نظر گرفته می شوند یا معمولاً معیارهای خرید نامیده می شوند. معیارهای رایج خرید عبارتند از: اعتبار، راحتی، کیفیت و قیمت.
سپس زیمنس می تواند پرسونای مشتری را توسعه دهد. عناصر مهمی که باید در توسعه شخصیت های مشتری گنجانده شوند عبارتند از:
اطلاعات دموگرافیک (به عنوان مثال جنسیت، خانواده، سن، مکان و غیره)
کانال های ارتباطی ترجیحی
اینفلوئنسرهای احتمالی (نشریات یا افراد مشهوری که آنها را دنبال می کنند)
چالش هایی که به دلیل نیازهای برآورده نشده و راه حل های مورد نظر با آن مواجه هستند.
تجزیه و تحلیل مشتری و توسعه استراتژی های تقسیم بندی به صورت موازی انجام می شود. زیمنس می تواند از اطلاعات به دست آمده از تجزیه و تحلیل مشتری برای توسعه استراتژی های تقسیم بندی، هدف گیری و موقعیت یابی استفاده کند که در زیر توضیح داده شده است.
3 تقسیم بندی زیمنس
توسعه استراتژی بازاریابی زیمنس نیازمند شناسایی مبنای تقسیم بندی برای درک رفتار خرید خاص مشتریان است.
نیازها، انتظارات و رفتار خرید مشتریان ناهمگون است و به عوامل چند وجهی بستگی دارد:سنجنسیتدرآمدسبک زندگیارزش ها و غیره زیمنس با استفاده از تکنیک تقسیم بندی، می تواند مخاطبان هدف بزرگ و متنوع را به گروه های خاص و با تعریف محدود محدود کند.
نظرسنجی های تقسیم بندی بازار، روش های متداول برای به دست آوردن اطلاعات خاص مشتری هستند که می توانند برای ایجاد گروه هایی با ویژگی های مشترک استفاده شوند.
زیمنس پس از درک رفتار خرید منحصر به فرد مشتریان و کسب اطلاعات مورد نیاز از طریق نظرسنجی، می تواند بازار را به گروه های کوچک همگن تقسیم کند.
این کار را می توان با بررسی ویژگی های جغرافیایی، جمعیتی، رفتاری و روانشناختی مشتریان انجام داد.
3 تقسیم بندی زیمنس
شرکت می تواند از یک یا چند مورد از این استراتژی های تقسیم بندی برای انتخاب بخش های بازار مناسب و توسعه یک استراتژی بازاریابی موثر استفاده کند.
تقسیم بندی جغرافیایی بازار را بر اساس مناطق جغرافیایی، مانند شهر، کشور و منطقه تقسیم می کند.تقسیم بندی جمعیتی به زیمنس نیاز دارد که بازار را بر اساس ویژگی های جمعیتی، جنسیت مشابه، سن، درآمد و قومیت تقسیم کند.
اگر زیمنس تقسیم بندی رفتاری را انتخاب کند، مشتریان بر اساس الگوی خریدشان مانند دفعات استفاده، مزایای مورد نظر، موقعیت های استفاده و وفاداری به برند تقسیم می شوند.
استفاده از تقسیم بندی روانشناختی منجر به گروه بندی مشتریان بر اساس سبک زندگی، علایق، نگرش ها، ارزش ها و ویژگی های آنها می شود.زیمنس می تواند استراتژی های تقسیم بندی مختلف را برای هدف گیری خاص تر، همانطور که در بخش بعدی توضیح داده شد، ترکیب کند.
4 هدف گیری و موقعیت یابی زیمنس
پس از تقسیم بازار متنوع مشتریان بزرگ به گروه های کوچک تر با ویژگی های همگن، زیمنس باید عاقلانه بخش/بخش هایی را انتخاب کند که نیازها و انتظارات آنها با منابع و قابلیت های شرکت مطابقت داشته باشد.
هدف گذاری را می توان با ارزیابی جذابیت تجاری و پتانسیل رشد بخش های شناسایی شده انجام داد.
زیمنس بسته به ویژگی های بخش و منابع، قابلیت ها و اهداف رشد شرکت می تواند یک یا چند بخش را انتخاب کند.
جذابیت تجاری و پتانسیل رشد هر بخش را می توان با استفاده از شاخص های زیر ارزیابی کرد:
بخش های شناسایی شده دارای اندازه مناسب هستندتفاوت های مشخصی دارند.
سود تخمینی باید بیشتر از هزینه های بازاریابی اضافی باشد.
بخش ها به راحتی قابل دسترسی هستند.
پس از تقسیم بندی بازار مشتری و انتخاب بازار هدف مناسب، زیمنس اکنون نیازمند تنظیم یک بیانیه موقعیت یابی واضح است که بتواند تصویر مثبتی از محصول ارائه شده در ذهن مشتریان ایجاد کند.
زیمنس می تواند مراحل زیر را برای توسعه یک استراتژی موقعیت یابی موثر دنبال کند:
4 هدف گیری و موقعیت یابی زیمنس
با پاسخ دادن به سوالات زیر بیانیه موقعیت یابی استراتژی بازاریابی زیمنس را توسعه دهید:
نام تجاری شما مخفف چیست؟
نیازها و خواسته های بازار هدف شما چیست؟
چگونه برند شما این نیازها را برآورده می کند؟پیشنهاد شما چقدر با رقبا متفاوت است؟
پاسخ به این سوالات اطلاعات کافی برای ایجاد یک بیانیه موقعیت یابی را به دست می دهد.مقایسه استراتژی ارتباطی و پیام رسانی آن ها با رقبا، زمینه های بالقوه ای را که می توان با پیام موقعیت یابی هدفمند مورد بررسی قرار داد، آشکار خواهد کرد.نقاط قوت/ ضعف کسب و کار را با مقایسه با رقبا شناسایی کنید تا شکاف هایی را که محصول ارائه شده می تواند پر کند، شناسایی کنید.تجزیه و تحلیل موقعیت رقبا و ارزیابی موقعیت خود در بازار.با استفاده از داده های تحلیلی جمع آوری شده از بازارهای مختلف، نظرسنجی های مشتریان و رقبا، یک بیانیه موقعیت یابی ایجاد کنید و به طور دوره ای اثربخشی آن را با جمع آوری داده های کمی و کیفی (مانند گروه های متمرکز، نظرسنجی، مصاحبه و غیره) آزمایش کنید.از نتایج آزمایش برای انجام تنظیمات لازم در موقعیت نام تجاری استفاده کنید.
5 مزیت رقابتی شرکت در استراتژی بازاریابی زیمنس
بقا در بازار رقابتی فزاینده مستلزم آن است که زیمنس مبنای تمایز واضحی را تعیین کند که می تواند در برابر رقبا برتری کند.
استراتژی بازاریابی زیمنس باید بر شناسایی پیشنهادهای فروش منحصر به فرد (USP) تمرکز کند.
برخی از نمونه های USP دارای بالاترین کیفیت، کمترین هزینه یا منحصر به فرد بودن ایده هستند.
شناسایی USPها کافی نیست زیرا اثربخشی استراتژی بازاریابی زیمنس مستقیماً به توانایی مدیریت در برقراری ارتباط با پیشنهادهای فروش منحصر به فرد شناسایی شده بستگی دارد.
زیمنس می تواند از مدل استراتژی های عمومی پورتر برای کشف چگونگی ایجاد مزیت رقابتی استفاده کند.
ارائه تصویری مدل پورتر در زیر آورده شده است:شرکت می تواند یک مزیت رقابتی بر اساس هزینه یا تمایز ایجاد کند.
5 مزیت رقابتی شرکت در استراتژی بازاریابی زیمنس
5.1 مزیت رقابتی مبتنی بر هزینه
اگر زیمنس توانایی هایی را برای کاهش هزینه کمتر از میانگین صنعت و دستیابی به صرفه جویی در مقیاس ایجاد کرده باشد، استراتژی رهبری هزینه مناسب خواهد بود. علاوه بر این، زیمنس نیاز به توسعه همکاری نزدیک بین حوزه های عملکردی مختلف دارد.توسعه موثرترین کانال های توزیع، دسترسی به آخرین ابزارهای تکنولوژیک برای کمک به فرآیندهای تولید، استفاده از روش های تولید ناب و موقعیت چانه زنی قوی هنگام مذاکره با تامین کنندگان، برخی از شاخص های تعیین مزیت رقابتی بر اساس رهبری هزینه هستند.
5.2 مزیت رقابتی مبتنی بر تمایز
استراتژی تمایز بر توسعه وفاداری به برند با ارائه محصولات ممتاز تمرکز دارد. این شرکت می تواند راه های مختلفی برای توسعه رهبری تمایز پیدا کند، مانند تمرکز بر قابلیت اطمینان، دوام، مزایا و ویژگی های متمایز محصولات، با توسعه شناخت قوی برند و با افزایش هزینه های بازاریابی مانند تایید افراد مشهور و حمایت های مالی و غیره. زیمنس می تواند مجموعه با اتخاذ تمایز محصول، خدمات، کیفیت، تصویر، افراد یا نوآوری به مزیت رقابتی دست می یابد.
5.3 مدل مزیت رقابتی
پیروی از این مدل نشان می دهد که چگونه زیمنس می تواند با ارزیابی منابع و قابلیت های خود، شناسایی شایستگی های متمایز و استفاده از آن شایستگی ها با اتخاذ جهت گیری هزینه یا تمایز، یک استراتژی بازاریابی موثر ایجاد کند:
6. ماتریس BCG در استراتژی بازاریابی زیمنس
زیمنس باید به طور مستمر خط تولید خود را با ارزیابی پتانسیل رشد و سهم آنها در بازار ارزیابی کند. محصولات را می توان به دسته های زیر طبقه بندی کرد:
محصولات با رشد بالا و سهم بازار بالا به عنوان ستاره طبقه بندی می شوند. زیمنس باید پس از شناسایی ستاره های خطوط تولید خود، سرمایه گذاری را افزایش دهد.
محصولات با رشد بازار بالا اما سهم کم به عنوان علامت سوال طبقه بندی می شوند. زیمنس باید تحلیل کند که چرا با وجود نرخ رشد بالا، سهم بازار پایین است.
محصولات با رشد کم اما سهم بازار بالا، گاوهای نقدی هستند که برای عملکرد خوب مداوم در بازار با رشد کم و فرصت های محدود، باید دوشیده شوند.
در نهایت، محصولاتی با رشد کم و سهم بازار کم، سگ هایی هستند که زیمنس باید آن را واگذار کند، زیرا کسب سود و بازدهی مناسب با سرمایه گذاری در سگ ها دشوار است.
تعداد بالای ستاره ها و گاوهای نقدی نشان دهنده عملکرد خوب است، در حالی که تعداد زیاد علامت سوال و سگ باعث نگرانی زیمنس خواهد شد. طبقه بندی محصول برای ارزیابی موفقیت استراتژی بازاریابی زیمنس ضروری است.
ارزش ویژه برند زیمنس
ارزش ویژه برند منعکس کننده ارزش کلی برند است.
تجارب و ادراک مشتریان ارزش برند را تعیین می کند.
ادراکات مثبت منعکس کننده ارزش بالای برند و ارزش ویژه برند مثبت هستند، در حالی که ادراکات منفی منعکس کننده ارزش نام تجاری پایین و ارزش ویژه نام تجاری منفی هستند.
زیمنس باید به طور مداوم ارزش ویژه برند خود را ارزیابی کند تا از بقای بلندمدت در یک بازار مشتری به طور فزاینده پیچیده و رقابتی اطمینان حاصل کند.
می توان این کار را با ارزیابی مولفه های ارزش ویژه برند زیر انجام داد:
7.1 اجزای ارزش ویژه برند
7.1.1 آگاهی از برند
آگاهی از برند مبنایی را برای فرآیند توسعه ارزش ویژه برند فراهم می کند.
آگاهی بالای برند نشان می دهد که مشتریان می دانند که برند زیمنس وجود دارد و می توانند اطلاعات مهم مرتبط با برند را به خاطر بیاورند. این شرکت می تواند با انجام نظرسنجی های فراخوان برند، آگاهی از برند را اندازه گیری کند. آگاهی بالای برند به عنوان یک لنگر برای سایر انجمن ها عمل می کند. این امر باعث افزایش دید نام تجاری می شود که می تواند به زیمنس کمک کند تا در بازار رقابتی مورد توجه قرار گیرد.
7.1.2 تداعی برند
تداعی برند، ارتباط مشتریان با زیمنس را بر اساس خاطرات، تجربیات قبلی، تعامل با کارکنان زیمنس، امتیاز قیمت، تبلیغات، WOM، انجمن های افراد مشهور و تبلیغات در کانال های رسانه ای مختلف منعکس می کند. برای زیمنس مهم است که هر تعامل با عوامل محیطی داخلی و خارجی (مانند دولت، کارمندان، سهامداران و رسانه ها) را به دقت برنامه ریزی کند، زیرا مشتریان نه تنها به دلیل تعامل مستقیم با برند، بلکه به دلیل تعامل غیرمستقیم با برندهای مختلف، تداعی برند را ایجاد می کنند. فاکتورهای محیطی.
7.1 اجزای ارزش ویژه برند
7.1.3 کیفیت درک شده
زیمنس باید درک مشتریان از کیفیت محصول را به دقت ارزیابی کند زیرا این تصورات بر تصمیمات قیمت گذاری آنها تاثیر می گذارد.
7.1.4 وفاداری به برند
وفاداری به برند یکی از مهمترین عناصر ارزش ویژه برند زیمنس است. این می تواند نگرشی (احساسات مشتریان نسبت به برند) و/یا رفتاری وفاداری به برند (تکرار خرید) باشد. وفاداری بیشتر به برند می تواند هزینه های بازاریابی را کاهش دهد، توانایی زیمنس برای معرفی موفق محصولات جدید را افزایش دهد، موانعی را برای بازیکنان جدید ایجاد کند و قدرت چانه زنی شرکت را در برابر سایر اعضای کانال تقویت کند.زیمنس می تواند وفاداری به برند را با پاداش دادن به رفتار خرید تکراری مشتریان افزایش دهد. اگرچه برنامه های وفاداری گران هستند، اما کاهش هزینه های جذب مشتریان جدید برای زیمنس مفید خواهد بود.
7.1.5 دارایی های نام تجاری اختصاصی
در نهایت، زیمنس باید دارایی های اختصاصی خود (مانند روابط کانال، علائم تجاری و پتنت ها) را ارزیابی کند. این دارایی های نامشهود از فرسایش مزیت رقابتی جلوگیری می کند و وفاداری به برند را توسعه می دهد.
7.2 توسعه ارزش ویژه برند
با توجه به مدل ارزش ویژه برند Keller 0به اشتراک گذاشته شده در بالا)، زیمنس می تواند مراحل زیر را برای توسعه ارزش ویژه برند انجام دهد:با ایجاد برجستگی/آگاهی برند، هویت برند را توسعه دهید.معنی برند زیمنس را شناسایی کرده و با آنها ارتباط برقرار کنید.
چگونه به نیازهای ملموس مشتریان (عملکرد) و نیازهای عاطفی/روانی (تصویر) پاسخ می دهد.احساسات و قضاوت مشتریان در مورد برند زیمنس را برای ارزیابی پاسخ آنها ارزیابی کنید.در نهایت، تمرکز بر وفاداری رفتاری، احساس اجتماع، دلبستگی نگرشی و تعامل فعال برای ایجاد طنین نام تجاری که در بالای هرم قرار دارد.
7.3 اندازه گیری ارزش ویژه برند
زیمنس می تواند ارزش ویژه برند خود را با ارزیابی موارد زیر اندازه گیری کند:
تفاوت بین قیمتی که زیمنس به دلیل نام تجاری آن و قیمتی که توسط محصولات مشابه بدون مارک دریافت می شود.
مقدار حجم فروش اضافی تولید شده در مقایسه با سایر رقبای مارک دار و غیر برند.
قیمت سهام شرکت
پتانسیل برند برای کسب درآمدهای آتیبازگشت به سهامداراناین شرکت همچنین می تواند روش های فوق را ترکیب کرده و برای ارزیابی دقیق اعتبار و قدرت برند که ارزش ویژه برند را منعکس می کند، ضریب ضربی را فرموله کند.
8. تجزیه و تحلیل رقبا در استراتژی بازاریابی زیمنس
تجزیه و تحلیل دقیق رقبا برای توسعه استراتژی بازاریابی زیمنس بسیار مهم است.
تجزیه و تحلیل رقابتی برای درک موقعیت نسبی و سهم بازار رقبای مستقیم و غیرمستقیم شرکت انجام می شود.
زیمنس باید ابتدا رقبا را شناسایی کند، استراتژی های آنها را ارزیابی کند و نقاط قوت و ضعف محصولات خود را با محصولات ارائه شده خود مقایسه کند.
پنج مرحله وجود دارد که زیمنس می تواند برای درک موقعیت استراتژیک رقبای اصلی خود دنبال کند:
ابتدا بازار هدف را به وضوح تعریف کنید.
رقبای کارگردان را شناسایی کنید و لیستی از آن ایجاد کنید.
پیشنهادات محصول رقبا، سهم بازار، نقاط قوت و ضعف کلیدی را تجزیه و تحلیل کنید.
خلاصه ای مختصر از استراتژی های بازار و محصول رقبا ایجاد کنید.تجزیه و تحلیل مقایسه ای در برابر محصولات و/یا خدمات خود انجام دهید.
تجزیه و تحلیل رقابتی را به طور مداوم به روز کنید تا تصمیمات آگاهانه و عاقلانه بگیرید.
این شرکت می تواند از استراتژی های مختلفی برای به دست آوردن اطلاعات در مورد رقبا استفاده کند، مانند انجام تحقیقات گوگل، حضور در نمایشگاه های تجاری، مرور اسناد عمومی، درخواست از مشتریان، بازی کردن تکنیک خریدار مخفی و ضربه زدن به فروشندگان.
8. تجزیه و تحلیل رقبا در استراتژی بازاریابی زیمنس
تجزیه و تحلیل دقیق رقبا را می توان به بخش های زیر دسته بندی کرد:
رشد بازار، سهم و اهداف مالی را شناسایی کنید.
برخی از نمونه ها به حداکثر رساندن سودآوری کوتاه مدت یا سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه برای رشد بلندمدت است.
استراتژی های رقبا را با جمع آوری اطلاعات از گزارش های سهامداران، اوراق سفید، بیانیه های مطبوعاتی، کمپین های تبلیغاتی، شیوه های استخدام، تملک و ادغام ارزیابی کنید.
این اطلاعات مسیر حرکت رقبا را نشان می دهد.
از اطلاعات فوق برای تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف و قابلیت های اصلی رقبا استفاده کنید.
9. تحلیل بازار زیمنس
9.3 تجزیه و تحلیل رشد بازار برای توسعه استراتژی بازاریابی زیمنسزیمنس می تواند داده های تاریخی را برای تعیین نرخ رشد بازار برون یابی کند. این اطلاعات می تواند به یک شرکت در تعیین مرحله چرخه حیات فعلی صنعت کمک کند.
9.4 تجزیه و تحلیل سودآوری بازار
برای توسعه استراتژی بازاریابی زیمنسزیمنس می تواند از چارچوب پنج نیروی پورتر برای تعیین سودآوری بازار استفاده کند. قدرت خرید بالا بر سودآوری بازار تاثیر منفی می گذارد و نشان می دهد که مشتریان زیمنس گزینه های مختلفی دارند. قدرت تامین کننده پایین به طور مثبت بر سودآوری تاثیر می گذارد و نشان می دهد که زیمنس در طول فرآیند مذاکره با تامین کنندگان، موقعیت قدرتمندی دارد. موانع ورود بالا نشان می دهد که تعداد کمتری از افراد جدید در بازار وجود خواهد داشت. تهدید محصول جایگزین بالا و رقابت رقابتی بالا نیز باعث کاهش سودآوری و جذابیت بازار برای زیمنس خواهد شد.
9.5 تجزیه و تحلیل ساختار هزینه برای توسعه استراتژی بازاریابی زیمنس
زیمنس می تواند از مدل زنجیره ارزش پورتر (همانطور که در زیر آورده شده است) برای تعیین ساختار هزینه صنعت استفاده کند.این به زیمنس در جداسازی هزینه ها و شناسایی عوامل حیاتی موفقیت کمک خواهد کرد. زیمنس همچنین می تواند از اطلاعات به دست آمده از تجزیه و تحلیل ساختار هزینه برای توسعه مزیت هزینه استفاده کند.
9. تحلیل بازار زیمنس
توسعه استراتژی بازاریابی زیمنس نیاز به تجزیه و تحلیل جامع بازار دارد. با ارزیابی کمی و کیفی بازار مشتری می توان این کار را انجام داد. اطلاعات به دست آمده از بررسی های بازار به مدیریت زیمنس در شناسایی فرصت های نوظهور، افشای تهدیدات بالقوه و درک نحوه ارتباط آنها با نقاط قوت و ضعف اصلی شرکت کمک می کند.زیمنس می تواند مراحل زیر را برای انجام تحلیل بازار دنبال کند:
9.1 تجزیه و تحلیل اندازه بازار برای توسعه استراتژی بازاریابی زیمنس
زیمنس باید پتانسیل و حجم بازار را برای تعیین اندازه ارزیابی کند. پتانسیل بازار شامل مشتریان بالقوه می شود و سقف تقاضا را در نظر می گیرد. حجم بازار شامل شاخص های خاصی مانند فروش تحقق یافته و کل گردش مالی است. زیمنس می تواند اطلاعاتی را از منابع مختلف برای تعیین دقیق اندازه بازار بگیرد، مانند داده های مالی بازیگران اصلی صنعت، داده های دولتی، نظرسنجی های مشتریان، گزارش های صنعت منتشر شده و داده های انجمن تجاری.
9.2 تجزیه و تحلیل روند بازار برای توسعه استراتژی بازاریابی زیمنس
تجزیه و تحلیل روندهای بازارهای نوظهور، به ویژه زمانی که آشفتگی محیطی زیاد است، مهم است. زیمنس می تواند از تکنیک های مختلف تحلیل روند برای این منظور استفاده کند، مانند مدل سازی آمیخته بازاریابی، تحلیل ریسک، مدل سازی انتخاب و تحلیل مشتری. زیمنس همچنین باید تغییرات سیاسی، قانونی، نظارتی، اجتماعی و اقتصادی را تحت نظر داشته باشد زیرا این نیروهای محیطی نقش مهمی در شکل دهی به روند بازار دارند.
آمیخته بازاریابی درشرکت زیمنس
ارسال شده توسط Addison در ژانویه 24-2019
تجزیه و تحلیل استراتژی آمیخته بازاریابی 7Ps
باید استراتژی های آمیخته بازاریابی را برای دستیابی به نتایج مورد نظر خود در بازاری که به آن خدمت می کند، توسعه دهد. با توسعه استراتژی هایی که به جنبه های مختلف هر عنصر می پردازد، قادر خواهد بود به استراتژی بازاریابی گسترده خود دست یابد. تجزیه و تحلیل 7 عنصر آمیخته بازاریابی و استراتژی های توصیه شده در میان هر یک به شرح زیر است:
آمیخته بازاریابی
تولید – محصول
محصولات خود را در 5 دسته بندی گسترده به فروش می رساند و هر یک از آنها به عنوان خطوط تولید جداگانه عمل می کنند. تمامی محصولات آن با نام تجاری به فروش می رسد.
محصولاتی را با تنوع زیادی به فروش می رساند که به مشتریان امکان می دهد تنوع محصولی را انتخاب کنند که مناسب تر است.
محصولاتی را می فروشد که بسیار متمایز هستند و ویژگی های مختلفی به مشتریان ارائه می شود که رقبا ارائه نمی دهند. بنابراین محصولات آن منحصر به فرد در نظر گرفته می شود.
محصولات آن نسبت به رقبا کیفیت بالاتری دارند. بنابراین، مشتریان مایل به پرداخت هزینه بالاتر برای این هستند.
محصولاتی را به فروش می رساند که به دلیل طراحی سنتی خود که استفاده از آن برای مشتریان نیز کاربردی است، مشهور است.
استراتژی محصول توصیه شده
باید مزایای اضافی را برای خرید محصولات خود گسترش دهد که شامل ضمانت نامه، تحویل و اعتبار، خدمات پس از فروش، خدمات خط کمک و غیره می شود.
باید محصولات جدیدی را معرفی کند که مطابق با آخرین روندهای بازار باشد. باید فرصت های موجود در بازار را شناسایی کرده و محصولات جدیدی را معرفی کند که از این فرصت ها استفاده کنند.
قبل از اینکه به سمت تجاری سازی کامل آنها برود، باید محصولات تازه معرفی شده را در بازارهای آزمایشی آزمایش کند.
این شرکت باید سبد محصولات خود را گسترش دهد و خطوط محصول جدیدی را برای برآوردن نیازهای مشتری ارائه دهد.
باید بسته بندی محصول خود را به گونه ای بهبود بخشد که حمل و نقل و استفاده از آن راحت تر باشد. بسته بندی آن نیز باید از نظر بصری جذاب باشد تا مشتریان جذب آن شوند.
قیمت
استراتژی قیمت گذاری فعلی برای تعیین سطح قیمتی که در پی می آید، یک استراتژی قیمت گذاری مبتنی بر رقابت است.
این به این دلیل است که داده های مربوط به رقبا به دلیل وجود تعداد زیادی از رقبا در صنعت به راحتی در دسترس است.
همچنین برای تعیین قیمت برای چند محصول که اطلاعات مربوط به رقبا در دسترس نیست یا ساخت آنها پرهزینه تر است، هزینه ها را در نظر می گیرد.
محصولات خود را با قیمتی بالاتر از رقبا به فروش می رساند.
این به این دلیل است که ویژگی های بیشتری را ارائه می دهد و قیمت بالا این ویژگی ها را جبران می کند.
در حال حاضر از قیمت گذاری بسته بندی محصول نیز استفاده می کند، جایی که محصولات با هم ترکیب می شوند و با قیمت های کمتر از کل اقلام به فروش می رسند.همچنین از یک استراتژی قیمت گذاری محصول اختیاری برای محصولات خاص استفاده می کند، جایی که قیمتی برای محصول پایه و قیمت های جداگانه برای لوازم جانبی ارائه می دهد.برای محصولاتی که به صورت آنلاین به فروش می رساند، قیمت بیشتری دریافت می کند. زیرا هزینه ارسال در قیمت محصول لحاظ شده است.قیمت های محصول نهایی را تعیین کرده است. اعضای کانال؛ خرده فروشان و عمده فروشان، محصول را با قیمت کمتری خریداری کرده و از حاشیه سود خود کسب درآمد کنند.
استراتژی قیمت پیشنهادی
باید تخفیف ها و کمک هزینه ها را معرفی کند، جایی که قیمت ها را برای مدت کوتاهی کاهش می دهد تا مشتریان را جذب کند و سهم بازار را به دست آورد.
می تواند این کار را با کاهش درصدی از قیمت محصولات خود انجام دهد.
باید از قیمت گذاری روان شناختی در جایی که محصولات را قیمت گذاری می کند به طوری که به نظر می رسد پایین تر باشد، استفاده کند.
به عنوان مثال، می تواند یک محصول به ارزش 100 دلار را تا 99 دلار قیمت گذاری کند زیرا مردم آن را پایین تر می دانند.
باید محصولات جدیدی را با استراتژی نفوذ قیمت معرفی کند که در آن قیمت اولیه کمتری نسبت به رقبا برای به دست آوردن سهم بازار ارائه کند.
این تضمین می کند که محصولات جدیدی که معرفی می شوند مورد استفاده قرار می گیرند و محبوب تر از محصولات رقابتی می شوند.
محل
محصولات خود را از طریق دو کانال بازاریابی به فروش می رساند.
اولین مورد جایی است که مستقیماً از طریق وب سایت آنلاین خود به مشتری خود می فروشد.
دوم جایی است که به عمده فروشان می فروشد و سپس به خرده فروشان مختلف در سراسر کشور می فروشند.
سپس آنها را به مشتریان خود می فروشند.
محصولات خود را در بیش از 500 خرده فروش در سراسر کشور عرضه می کند.
این یک استراتژی بازاریابی فشرده را دنبال می کند که در آن سعی می کند محصولات خود را تا آنجا که ممکن است در خرده فروشان قرار دهد. این امر تضمین می کند که محصولات آن به راحتی در نقاط مختلف کشور در دسترس مشتریان قرار می گیرد.دارای حجم قابل توجهی از فروش آنلاین با ترافیک مکرر در وب سایت های خود است. به منظور اجرای عملیات آنلاین خود، با بسیاری از ارائه دهندگان خدمات تحویل به منظور تحویل به موقع شریک شده است.این سیستم از یک سیستم توزیع همه کانالی پیروی می کند که در آن فروشگاه های آنلاین و آفلاین خود را ادغام کرده است تا به مشتریان امکان دسترسی آسان به محصولات خود را بدهد.دارای شبکه ای متشکل از 500 تامین کننده است که مواد اولیه مورد نیاز برای تولید را تامین می کند. این شرکت یک رابطه کاری نزدیک با تامین کنندگان خود ایجاد کرده است که به شرکت اجازه می دهد با آنها برای نوآوری و معرفی ویژگی های جدید و جذاب در محصولات خود همکاری کند.
استراتژی مکان توصیه شده
باید فروشگاه خود را در رسانه های اجتماعی نیز باز کند، جایی که محصولات خود را در این پلتفرم ها به همراه پست های رسانه های اجتماعی به فروش برساند.
این به شرکت اجازه می دهد تا فروش بیشتری داشته باشد.
فروشگاه آنلاین و صفحات رسانه های اجتماعی آن باید یکپارچه باشند تا بتوانند ناوبری آسان را برای کاربران خود فراهم کنند.
باید روی بهبود وب سایت آنلاین خود تمرکز کند تا کاربر پسندتر و استفاده آسان تر شود.
باید اطمینان حاصل کند که محصولات خود را از طریق فروش شخصی به خرده فروشان بزرگ می فروشد. این خرده فروشان بزرگ در سال های اخیر رشد کرده اند و مشتریان زیادی را به خود جذب کرده اند. این تضمین می کند که فروش آن را افزایش می دهد.باید فروشگاه های خرده فروشی تحت مدیریت شرکت را باز کند، جایی که تمام محصولات خود را در آن عرضه می کند. این به صرفه جویی در هزینه ها برای شرکت کمک می کند زیرا حاشیه های خرده فروش و عمده فروش وجود نخواهد داشت.
تبلیغات
از چندین کانال رسانه ای برای تبلیغ محصولات خود استفاده می کند.
از رسانه های سنتی استفاده می کند که شامل تبلیغات در تلویزیون و رادیو می شود. این به دلیل دسترسی زیاد و توانایی جذب تعداد زیادی از مردم سودمند است.
از تبلیغات آنلاین و رسانه های اجتماعی استفاده می کند که به دلیل استفاده روزافزون از اینترنت ارزان تر و سودمندتر است.
به دلیل استفاده ماهانه زیاد از آنها، در پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی با تمرکز بر یوتیوب، فیس بوک و توییتر تبلیغ می کند.
بیش از صد هزار لایک یا دنبال کننده مشتری در این صفحات دارد که در معرض محتوای بارگذاری شده مکرر قرار دارند.در طول سال با شرکت در نمایشگاه ها و رویدادهای تجاری مختلف، تبلیغات فروش مختلفی را تجربه می کند.تحت فروش شخصی قرار می گیرد و نیروی فروش زیادی دارد تا حضور خود را در فروشگاه های خرده فروشی افزایش دهد.از روش درصدی فروش برای تعیین بودجه تبلیغات برای سال استفاده می کند.
استراتژی تبلیغات پیشنهادی
باید اینفلوئنسرها را در رسانه های اجتماعی مانند وبلاگ نویسان یا ستاره های مشهور تلویزیونی/فیلم استخدام کند و آنها را در تبلیغات خود بگنجاند.
وبلاگ نویسان می توانند مطالبی را در صفحات رسانه های اجتماعی خود به منظور تبلیغ ارسال کنند.
ستاره های تلویزیون/فیلم را می توان در تبلیغات تبلیغاتی گنجاند تا استقبال مشتریان از محصول افزایش یابد.
باید یک کمپین تبلیغاتی را آغاز کند که در آن پیامی ثابت به مشتریان در تمام پلتفرم های رسانه ای ارائه شود. این به افزایش آگاهی از برند در ذهن مشتریان کمک می کند.برای بهبود ترافیک آنلاین در وب سایت خود، باید تکنیک های مختلف بازاریابی دیجیتال را انجام دهد. اینها شامل تبلیغات بنری، بهینه سازی موتورهای جستجو و ایجاد وبلاگ آن است.باید پست هایی در رسانه های اجتماعی ایجاد کند که بیشتر با مخاطبان هدف خود مرتبط باشند. همچنین پست ها باید به گونه ای باشند که مشتریان را تشویق به اقدامات بیشتر از جمله اشتراک گذاری پست ها با دوستان یا گذاشتن بازخورد در قالب نظرات کنند. اینها باید جدیدترین روندهای رسانه های اجتماعی مانند هشتگ ها، میم ها و غیره را در خود داشته باشند.باید شروع به جمع آوری داده های مشتریان و ارسال پیام از طریق ایمیل یا پیامک برای آنها کند که در نهایت منجر به خرید مجدد توسط مشتریان می شود.
مردم
افرادی دارد که تحت تیم فروش خود کار می کنند که نقشی حیاتی در تلاش های بازاریابی آن ایفا می کنند. این افراد در تکنیک های متقاعدکننده آموزش دیده اند، اما همچنین برای نشان دادن احترام به مشتریان تجاری با در نظر گرفتن ترجیحات آنها.افرادی دارد که در بخش خدمات مشتریان خود کار می کنند. در صورت بروز هرگونه مشکل در محصول، مشتریان با آنها تماس می گیرند و این افراد مشتریان را در روند حل مشکلات راهنمایی می کنند. این افراد برای احترام به مشتریان آموزش دیده اند و تمام تلاش خود را می کنند تا مشکلات آنها حل شود.افرادی دارد که با تامین کنندگان برای به دست آوردن مواد خام کار می کنند. این افراد نقش حیاتی در حفظ یا ارتقای کیفیت محصول نهایی تولید شده دارند.دارای افرادی است که در فروشگاه های خرده فروشی کار می کنند که در محل به مشتری کمک می کنند تا به هر سوالی پاسخ دهند یا به آنها کمک کنند تا محصولی را انتخاب کنند که به بهترین وجه با نیازهایشان مطابقت دارد.
استراتژی افراد توصیه شده
باید برای نیروی فروش، خدمات مشتری و خرید افراد تحت آموزش قرار گیرد زیرا اینها نقش حیاتی در ارائه ارزش به مشتریان دارند.
باید از طریق پاداش برای دستیابی به اهداف یا از طریق کمیسیون برای فروش انجام شده، انگیزه هایی را برای نیروی فروش خود فراهم کند.
باید افرادی را استخدام کند که به مشتریان احترام بگذارند و به شرکت متعهد باشند.
روند
برای اطمینان از اینکه محصولاتش همیشه در فروشگاه های خرده فروشی در دسترس هستند، سیستم هایی نصب کرده است که خرده فروشان می توانند زمانی که سطح موجودی شان کم است، اطلاع دهند.
محصولات بیشتری را در اختیار آنها قرار می دهد در حالی که به محصولات خود سفارش می دهد تا موجودی خود را دوباره پر کنند.
این تضمین می کند که محصولات همیشه در صورت نیاز در دسترس مشتریان هستند.
دارای یک فرآیند تحویل آنلاین است که در آن سفارشات در سیستم کامپیوتری دریافت می شود و بر اساس این سفارشات، محصول مربوطه از موجودی برای ارائه دهنده خدمات تحویل ارسال می شود.
فعالانه در تحقیق فرصت های بازار به منظور درک نیازهای مشتری شرکت دارد. همچنین از طریق بازخورد جمع آوری شده در فروشگاه، خط کمک یا صفحات رسانه های اجتماعی، درک در مورد نیازهای مشتری را توسعه می دهد.
استراتژی فرآیند پیشنهادی
باید از رایانه های سراسری برای مدیریت فرآیندهای مختلف خود برای افزایش کارایی و تحویل به موقع به مشتریان استفاده کند.
باید به طور مداوم به دنبال راه هایی برای نوآوری و بهبود فرآیندهای خود از نظر کارایی و هزینه باشد.
صرفه جویی در هزینه ها در نهایت منجر به کاهش قیمت محصولات آن می شود.
شواهد فیزیکی
محصولات خود را در یک بسته بندی رنگی متمایز به فروش می رساند که به راحتی در قفسه های خرده فروشی قابل شناسایی است.
این قفسه ها در قفسه های مخصوص ارائه شده توسط شرکت قرار می گیرند که رنگ و طرح مشخصی نیز دارند.
این امر باعث می شود تا مشتریان بتوانند چنین قفسه هایی را در فروشگاه های خرده فروشی شلوغ پیدا کنند.
یک وب سایت آنلاین دارد که کاربر پسند است و به مشتریان این امکان را می دهد تا محصولات خود را با تصاویر با کیفیت بالا از زوایای مختلف مشاهده کنند.
استراتژی شواهد فیزیکی توصیه شدهباید بازخورد مشتریان خود را در مورد بسته بندی جمع آوری کند تا بتواند در این زمینه بهبود یابد.باید فروشگاه های خود را راه اندازی کند که در آن محیط و محیطی مناسب برای خریداران فراهم کند و مشتریان خود را تشویق به خرید محصولاتش کند.
زیمنس PESTEL و تجزیه و تحلیل محیطی
تجزیه و تحلیل PESTEL و تجزیه و تحلیل محیطتجزیه و تحلیل PESTEL ابزاری است که توسط پروفسور هاروارد فرانسیس آگیلار برای انجام یک تحلیل خارجی کامل از محیط کسب و کار هر صنعتی که داده های مربوط به آن در دسترس است، ابداع شده است.
این یک گام مهم برای در نهایت ابداع استراتژی است که می تواند به طور موثر رقابت را برای به حداکثر رساندن شانس پایداری و سودآوری شرکت مانور دهد. PESTEL ملغمه ای از حروف اول عوامل مختلف است که نه تنها بر کل صنعت تاثیر می گذارد، این عوامل عبارتند از:
سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فناوری، زیست محیطی و حقوقی.
تجزیه و تحلیل PESTEL بینش ارزشمندی را در مورد چالش های عملیاتی ارائه می دهد که به نظر می رسد هر شرکت در صنعت با آن مواجه است و بنابراین ممکن است شرکت مورد نظر نیز با آن مواجه شود.
اگر خطر، مثلاً از یک رژیم سیاسی ناپایدار یا یک رکود اقتصادی ناگهانی ناشی شود، درک فضای رقابتی کلی از مشارکت سرمایه گذاران و کارآفرینان در هر گونه سرمایه گذاری مخاطره آمیز جلوگیری می کند. این را می توان با خروج اخیر بریتانیا از اتحادیه اروپا نشان داد. پیامدهای ناگهانی سیاسی بود و باعث شد بسیاری از سرمایه گذاران از سرمایه گذاری های جدید خارج شوند و توسعه خود را متوقف کنند، زیرا آینده در پی این تصمیم نامشخص بود.
عوامل سیاسی تاثیرگذار
عوامل سیاسی که ممکن است بر سودآوری یا شانس بقای شرکت تاثیر بگذارد بسیار متنوع هستند.
خطرات سیاسی از تغییرات ناگهانی در رژیم های سیاسی موجود گرفته تا ناآرامی های مدنی تا تصمیم های اصلی اتخاذ شده توسط دولت متفاوت است.
در مورد شرکت های چندملیتی احتمالی، می توان عوامل سیاسی را نیز در بر گرفت که نه تنها بر کشور میزبان بلکه بر همه کشورهایی که دارای عملیات تجاری هستند یا ممکن است در تجارت باکشورمیزبان مشارکت نمایند.
عوامل سیاسی تاثیرگذار
برای ارزیابی درست میزان ریسک کلی سیستماتیک سیاسی که ممکن است در معرض آن قرار گیرد، عوامل زیر باید قبل از مشارکت در هر سرمایه گذاری در نظر گرفته شوند:
سطح ثبات سیاسی کشور در سال های اخیر.
صداقت سیاستمداران و احتمال مشارکت آنها در اعمال فساد، زیرا عواقب ناشی از آن ممکن است به استیضاح یا استعفای احتمالی کارمندان عالی رتبه دولت منجر شود.
قوانینی که کشور اعمال می کند، به ویژه در مورد تجارت، مانند قانون قراردادها، زیرا آنها تعیین می کنند که چه کاری انجام شود و چه کاری مجاز نیست. به عنوان مثال، برخی از کشورها مشروبات الکلی را ممنوع می کنند یا شرایط خاصی دارند که باید رعایت شوند، در حالی که برخی از سیستم های دولتی مقادیر ناکارآمدی تشریفات اداری دارند که تجارت را دلسرد می کند.اینکه آیا مالکیت معنوی یک شرکت (IP) محافظت می شود یا خیر. به عنوان مثال، کشوری که هیچ سیاستی برای حفاظت از IP ندارد به این معنی است که کارآفرینان ممکن است سرمایه گذاری در آن را بسیار خطرناک بدانند.موانع تجاری که کشور میزبان دارد محافظت خواهد کرد. با این حال، موانع تجاری که کشورهای دارای شرکای تجاری بالقوه با جلوگیری از صادرات بالقوه به شرکت ها آسیب می رسانند.سطح بالای مالیات باعث بی انگیزگی شرکت هایی می شود که از حداکثر کردن سود خود استفاده می کنند.خطر تهاجم نظامی توسط کشورهای متخاصم ممکن است باعث انصراف از سرمایه گذاری شود.حداقل دستمزد پایین به معنای سود بیشتر و در نتیجه شانس بیشتر برای بقا است
عوامل اقتصادی موثر
عوامل اقتصادی همه عواملی هستند که به اقتصاد کشور مربوط می شوند، مانند تغییرات نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی و مرحله فعلی چرخه اقتصادی.
این عوامل و تاثیر آن ها بر تقاضای کل، سرمایه گذاری کل و فضای کسب وکار، به طور کلی، پتانسیل این را دارند که یک شرکت را به سوددهی بالایی تبدیل کنند، یا احتمال زیان دهی را به شدت متحمل شوند.
عوامل اقتصادی در تحلیل PESTEL، کلان اقتصادی هستند.
عوامل اقتصادی موثر
عوامل اقتصادی که ممکن است به آنها حساس باشد و به نوبه خود باید قبل از سرمایه گذاری در نظر گرفته شود ممکن است شامل موارد زیر باشد:سیستم اقتصادی که در حال حاضر در بخش مورد نظر عملیاتی است – خواه یک انحصار باشد، یک انحصار یا چیزی شبیه به یک سیستم اقتصادی رقابت کامل.
نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در این کشور بر سرعت پیش بینی رشد در آینده نزدیک تاثیر خواهد گذاشت.نرخ بهره در کشور بر میزان تمایل افراد برای وام گرفتن و سرمایه گذاری تاثیر می گذارد.
نرخ های بالاتر منجر به سرمایه گذاری های بیشتر می شود که به معنای رشد بیشتر استبه هر حال بازارهای مالی کارآمد عمل می کنند، همچنین بر میزان افزایش سرمایه با قیمت منصفانه، با در نظر گرفتن تقاضا و عرضه تاثیر می گذارد.
نرخ ارز کشوری که در آن فعالیت می کند، بر سودآوری کشور تاثیر می گذارد، به ویژه اگر در تجارت بین المللی شرکت کند. ثبات ارز نیز مهم است – یک ارز بی ثبات سرمایه گذاران بین المللی را دلسرد می کند.سطح بالای بیکاری در کشور به این معنی است که عرضه شغل بیشتر از تقاضا است، به این معنی که مردم مایلند با دستمزد کمتری کار کنند، که هزینه های آن را کاهش می دهد.
عوامل اجتماعی تاثیرگذار
عوامل اجتماعی تاثیرگذار بازتاب مستقیمی از جامعه ای است که در آن فعالیت می کند و فرهنگ، اعتقاد، نگرش ها و ارزش هایی را که اکثریت مردم ممکن است به عنوان یک جامعه داشته باشند، در بر می گیرد.
تاثیر عوامل اجتماعی نه تنها برای جنبه عملیاتی، بلکه بر جنبه بازاریابی سازمان نیز مهم است.
درک کامل مشتریان، سبک زندگی، سطح تحصیلات و باورهای آنها در یک جامعه یا بخشی از جامعه، به طراحی محصولات و پیام های بازاریابی که منجر به موفقیت یک سرمایه گذاری می شود، کمک می کند.
عوامل اجتماعی تاثیرگذار
عوامل اجتماعی که بر جنبه اجتماعی تحلیل PESTEL تاثیر می گذارند و باید در آن گنجانده شوند عبارتند از:جمعیت شناسی جمعیت، به معنای سن و جنسیت مربوطه، تاثیر زیادی بر عرضه یا عدم عرضه یک محصول خاص برای آنها دارد.
آرایش بیشتر به زنان ارائه می شود، بنابراین هدف قرار دادن اکثریت مردان جمعیت کمتری نسبت به جمعیتی که عمدتاً زن هستند، خواهد بود.توزیع طبقاتی در میان جمعیت از اهمیت بالایی برخوردار است: اگر اکثریت جمعیت از طبقه پایین تر بودند، قادر به تبلیغ یک محصول ممتاز برای عموم مردم نبودند.
بلکه باید به بازاریابی بسیار تخصصی تکیه کنند.تا حدودی، تفاوت در زمینه تحصیلی بین بازاریابان و بازار هدف ممکن است ارتباط موثر با بازار هدف و جذب آن را دشوار کند. باید بسیار مراقب بود تا ارتباط با علایق و اولویت های بازار هدف از بین نرود.باید به طور کامل از سطح استانداردهای بهداشتی، واکنش ها به ادعاهای آزار و اذیت و اهمیت حفاظت از محیط زیست در صنعت به عنوان یک کل، آگاه باشد، و بنابراین از هر شرکتی انتظار می رود همانطور که به عنوان هنجار دیده می شود.
عوامل تکنولوژیکی که تاثیر می گذارند
فناوری می تواند به سرعت ساختار قیمت و چشم انداز رقابتی یک صنعت را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین ببرد.
بنابراین، نوآوری مداوم و مداوم، نه تنها به خاطر به حداکثر رساندن سود ممکن و تبدیل شدن به یک رهبر بازار، بلکه همچنین برای جلوگیری از منسوخ شدن در آینده نزدیک، بسیار مهم است.
نمونه های متعددی از محصولات نوآورانه وجود دارد که به طور کامل هنجار یک صنعت را بازطراحی می کنند: اوبر و لیفت بر صنعت تاکسی تاکسی تسلط دارند.
گوشی های هوشمند، گوشی های دیگر را گزینه ای غیرقابل اجرا برای اکثر موارد و غیره گذاشته اند
عوامل تکنولوژیکی که تاثیر می گذارند
عوامل تکنولوژیکی که ممکن است بر آنها تاثیر بگذارد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
همانطور که در بالا ذکر شد، پیشرفت های تکنولوژیکی و پیشرفت های اخیر توسط رقبا. اگر با فناوری جدیدی مواجه می شوید که در صنعت مورد نظر محبوبیت پیدا می کند، نظارت بر میزان محبوبیت و سرعت رشد آن و اختلال در درآمد رقبا بسیار مهم است. این به معنای سطح فوریت مورد نیاز برای پاسخگویی مناسب به نوآوری است، چه از طریق تطبیق فناوری یا یافتن یک جایگزین نوآورانه.این فناوری چقدر آسان و در نتیجه سریع به سایر شرکت ها در صنعت پخش می شود و منجر به کپی کردن سایر شرکت ها از فرآیندها/ویژگی های فناوری می شود.بهبود فناوری تا چه حد آنچه را که محصول در ابتدا ارائه می دهد، بهبود/تغییر می دهد. اگر این بهبود شدید باشد، دیگر شرکت های صنعت آسیب بیشتری خواهند دید.تاثیر فناوری بر هزینه هایی که اکثر شرکت ها در این صنعت متحمل می شوند، پتانسیل افزایش یا کاهش بسیار سود حاصله را دارند. اگر تعداد این سودها زیاد باشد، ممکن است مجدداً در بخش تحقیق و توسعه سرمایه گذاری شود، جایی که نوآوری های فناوری آینده سطح سود را بیشتر می کند و به همین ترتیب سودهای پایدار را در یک دوره زمانی طولانی تضمین می کند.
عوامل محیطی موثر
صنایع مختلف استانداردهای متفاوتی را برای حفاظت از محیط زیست به عنوان یک هنجار در سر دارند.
سپس این هنجار دیکته می کند که هر شرکتی باید حداقل چه هدفی را برای جلوگیری از تبدیل شدن به هدف گروه های فشار و تحریم به دلیل عدم رعایت وجدان زیست محیطی داشته باشد.
به عنوان مثال، از یک شرکت در صنعت نساجی انتظار نمی رود که به اندازه یک شرکت نفتی دچار آلودگی و تخریب محیط زیست شود.
مصرف کننده جدید، مسلح به علاقه و دانشی که حمل می کند، ترجیح می دهد کسب و کار خود را در اختیار شرکت هایی قرار دهد که از نظر آنها اخلاقی تر هستند، به ویژه در مورد محیط زیست در پی گرمایش جهانی.
عوامل محیطی موثر
عوامل محیطی که ممکن است تاثیر قابل توجهی داشته باشد عبارتند از:
شرایط آب و هوایی فعلی ممکن است به طور قابل توجهی بر توانایی مدیریت حمل و نقل منابع و محصول نهایی تاثیر بگذارد.
این به نوبه خود بر تاریخ های تحویل محصول نهایی در مواردی که مثلاً بادهای موسمی غیرمنتظره باشد تاثیر می گذارد.تغییرات آب و هوایی همچنین برخی از محصولات را بی فایده می کند. به عنوان مثال در مورد منسوجات، در کشورهایی که زمستان به دلیل گرمایش جهانی بسیار معتدل شده است، لباس های گرم زمستانی بازار بسیار کمتری دارند.آن دسته از شرکت هایی که مقادیر بسیار زیادی زباله تولید می کنند ممکن است طبق قانون ملزم به مدیریت عادات زیست محیطی خود باشند. این ممکن است شامل جریمه ها و سهمیه های آلودگی باشد که ممکن است فشار مالی بر آن وارد کنداگر باید (آگاهانه یا ناآگاهانه) در خطر انقراض بیشتر گونه های در معرض خطر انقراض نقش داشته باشد، نه تنها با عواقب قانون مواجه می شود، بلکه با واکنش عمومی مردم مواجه می شود که ممکن است در تلافی آن را تحریم کنند.در حالی که اتکا به انرژی های تجدیدپذیر، در هر درصد ممکن است گران باشد، اغلب نه تنها از سوی دولت، بلکه از مشتریانش نیز حمایت می شود، که ممکن است مایل به پرداخت قیمت بالاتر برای محصولاتی باشد که ممکن است تولید کنند.
عوامل قانونی تاثیرگذار
نهادها و چارچوب های دولتی در یک کشور، در عین حال که از نظر فنی نیز سیاسی هستند و در نتیجه تابع هر حزب سیاسی که اکثریت را در یک نهاد دولتی دارد، قانونی هستند و بنابراین باید در تحلیل PESTEL در نظر گرفته شوند.
غالباً سیاست ها به تنهایی برای محافظت موثر از کارگران و کارگران آن کافی نیستند، و باعث می شوند که محل کار نامطلوبی به نظر برسد که ممکن است کارگران ماهر و با استعداد را دفع کند.
عوامل قانونی تاثیرگذار
عوامل حقوقی که شایسته توجه است عبارتند از:قوانین مالکیت معنوی و سایر قوانین حفاظت از داده ها، همانطور که قبلاً ذکر شد، برای محافظت از ایده ها و پتنت های شرکت هایی که فقط به دلیل این اطلاعات سود می برند، وضع شده است.
اگر احتمال دزدیده شدن داده ها وجود داشته باشد، مزیت رقابتی خود را از دست داده و احتمال شکست بالایی خواهد داشت.قوانین تبعیض توسط دولت وضع شده است تا از کارمندان محافظت کند و اطمینان حاصل کند که با همه افراد بدون توجه به جنسیت، سن، ناتوانی، قومیت، مذهب یا گرایش جنسی منصفانه رفتار می شود و فرصت های یکسانی در اختیار آنها قرار می گیرد.
قوانین ایمنی و بهداشت پس از مشاهده شرایط وحشتناکی که کارکنان در طول انقلاب صنعتی و مستقیماً پس از آن مجبور به کار در آن شدند، ایجاد شد. اجرای مقررات مناسب ممکن است پرهزینه باشد، اما نه تنها به دلیل قانون بلکه به دلیل احساس شخصی مسئولیت اخلاقی و اجتماعی در قبال سایر انسانها، باید درگیر آن شود.همچنین قوانینی برای اطمینان از سطح مشخصی از کیفیت یا قیمت مناسب برای محصولات خاص وضع شده است تا مشتری را ایمن نگه دارد و از ارائه آنها جلوگیری کند. صنایعی که این امر برای یافتن هزینه هایشان اغلب افزایش یافته است.
تجزیه و تحلیل SWOT زیمنس / ماتریس SWOT
تجزیه و تحلیل SWOT چارچوبی است که برای تجزیه و تحلیل موقعیت رقابتی یک شرکت در محیط تجاری آن استفاده می شود. این می تواند توسط زیمنس استفاده شود و شامل شناسایی نقاط قوت داخلی (S) و نقاط ضعف (W) و به دنبال شناسایی فرصت ها (O) و تهدیدات (T) است که در محیط تجاری گسترده خود با آن مواجه است.
زیمنس یکی از شرکت های پیشرو در صنعت خود است و باید این موقعیت را حفظ کند.
زیمنس به دقت تحلیل SWOT خود را بررسی کرده و از آن برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک استفاده می کند. برای اینکه یک تحلیل SWOT از شرکت انجام شود، باید یک فرآیند تعاملی با هماهنگی بین تمام بخش های شرکت مانند امور مالی، بازاریابی، عملیات، منابع انسانی، تدارکات، برنامه ریزی استراتژیک، سیستم های اطلاعات مدیریت و غیره انجام شود.
ماتریس SWOT یک ماتریس 2*2 است که دارای عوامل استراتژیک داخلی است که در ردیف اول ذکر شده است.
نقاط قوت و ضعف. دارای عوامل استراتژیک خارجی است که در ردیف دوم ذکر شده است.
فرصت ها و تهدیدها این چارچوب استراتژیک SWOT به مدیران شرکت اجازه می دهد تا به راحتی تمام نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای شرکت را در یک ماتریس مشاهده کنند.
تجزیه و تحلیل SWOT
ماتریس تجزیه و تحلیل SWOT به توسعه 4 نوع استراتژی توسط مدیران کمک می کند. اینها هستند:
استراتژی های نقاط قوت-فرصت (SO): این شامل استفاده از نقاط قوت داخلی برای استفاده از فرصت ها است.
استراتژی های نقاط ضعف – فرصت ها (WO): این شامل بهبود نقاط ضعف شرکت با استفاده از فرصت ها است.
استراتژی های نقاط قوت-تهدید (ST): این شامل استفاده از نقاط قوت برای به حداقل رساندن نقاط ضعف است.
استراتژی های نقاط ضعف-تهدید (WT): این شامل حذف نقاط ضعف برای مبارزه با تهدیدات است.
هدف اصلی تجزیه و تحلیل SWOT کمک به شناسایی استراتژی هایی است که می تواند توسط شرکت برای ایجاد نقاط قوت، حذف نقاط ضعف و در عین حال حداکثر استفاده از فرصت ها و مقابله با تهدیدها استفاده شود.
تجزیه و تحلیل SWOT زیمنس-نقاط قوت
توزیع و دسترسی:
زیمنس تقریباً در هر ایالت تعداد زیادی شعبه دارد که توسط یک شبکه توزیع قوی پشتیبانی می شود که اطمینان حاصل می کند که محصولاتش به راحتی در دسترس تعداد زیادی از مشتریان در زمان مناسب قرار می گیرند.
ساختار هزینه: ساختار کم هزینه زیمنس به آن کمک می کند تا با هزینه کم تولید کند و محصولات خود را با قیمت پایین بفروشد و برای مشتریانش مقرون به صرفه باشد.
جامعه فروشندگان: زیمنس رابطه قوی با نمایندگی های خود دارد که نه تنها مواد لازم را در اختیار آنها قرار می دهد، بلکه بر ارتقای محصولات و آموزش های شرکت نیز تمرکز دارد.
موقعیت مالی: زیمنس دارای موقعیت مالی قوی با سودهای متوالی در 5 سال گذشته به همراه ذخایر سود انباشته است که می تواند برای تامین مالی مخارج سرمایه ای آتی استفاده شود.
زیمنس پایگاه دارایی بزرگی دارد که توان پرداخت بهتری برای آن فراهم می کند.
بازگشت هزینه سرمایه: زیمنس با موفقیت توانسته است بازدهی مثبتی را از مخارج سرمایه ای که در پروژه های مختلف در گذشته انجام داده است، ایجاد کند.اتوماسیون: در مراحل مختلف تولید، امکان استفاده بهینه از منابع و کاهش هزینه ها فراهم شده است. همچنین امکان ثبات در کیفیت محصولات خود را فراهم می کند و توانایی افزایش و کاهش تولید را بر اساس تقاضا در بازار فراهم می کند.
تجزیه و تحلیل SWOT زیمنس-نقاط قوت
نیروی کار ماهر:
زیمنس سرمایه گذاری گسترده ای در آموزش کارکنان خود انجام داده است که منجر به استخدام تعداد زیادی از کارکنان ماهر و با انگیزه شده است.
زیمنس دارای نیروی کار متنوعی است، با افرادی با پیشینه های جغرافیایی، نژادی، فرهنگی و آموزشی که با ارائه ایده ها و روش های مختلف انجام کارها به شرکت کمک می کنند.زیمنس دارای متخصصان واجد شرایط و معتبری است که زیر نظر تیم خود کار می کنند.
ورود به بازارهای جدید: تیم های نوآور زیمنس به آن اجازه داده اند تا محصولات جدیدی ارائه کند و وارد بازارهای جدید شود. در گذشته در بیشتر ابتکاراتی که در بازارهای جدید انجام داده موفق بوده است.
رسانه های اجتماعی: زیمنس با بیش از میلیون ها فالوور در سه پلت فرم رسانه های اجتماعی معروف: فیس بوک، توییتر و اینستاگرام، حضور پررنگی در رسانه های اجتماعی دارد.
در این پلتفرم ها سطوح بالایی از تعامل مشتری با زمان پاسخگویی مشتری پایین را دارد.وب سایت: زیمنس یک وب سایت خوب و تعاملی دارد که تعداد زیادی ترافیک اینترنتی و فروش را به خود جلب می کند.سبد محصولات: زیمنس سبد محصولات بزرگی دارد که در آن محصولاتی را در طیف وسیعی از دسته بندی ها ارائه می کند. دارای تعدادی محصول منحصر به فرد است که توسط رقبا ارائه نشده است.موقعیت جغرافیایی و موقعیت زیمنس در مقایسه با رقبا، مزیت هزینه ای را برای خدمات رسانی به مشتریانش به ارمغان می آورد.زیمنس دارای یک سیستم فناوری اطلاعات است که کارایی را در عملیات داخلی و خارجی آن تضمین می کند.
تجزیه و تحلیل SWOT زیمنس-نقاط قوت
زیمنس دارای تعدادی از حقوق مالکیت معنوی است که شامل علائم تجاری و ثبت اختراع می شود. اینها به آن اجازه انحصار را نسبت به محصولاتش می دهد و رقبا نمی توانند آنها را کپی یا مهندسی معکوس کنند.
زیمنس برندی است که سالهاست در بازار حضور دارد و مردم از آن مطلع هستند.
این باعث می شود آگاهی از برند آن بالا باشد.محصولات آن در طول سال ها کیفیت خود را حفظ کرده اند و هنوز هم توسط مشتریان با ارزش هستند، که آن را به نسبت پولی که می پردازند، ارزش خوبی می دانند.
مشارکت: مشارکت های استراتژیک توسط زیمنس با تامین کنندگان، فروشندگان، خرده فروشان و سایر ذینفعان ایجاد می شود.
این به آن اجازه می دهد تا در صورت نیاز در آینده از آنها استفاده کند.
نقاط ضعف زیمنس
تحقیق و توسعه: اگرچه زیمنس بیش از میانگین هزینه تحقیق و توسعه در صنعت هزینه می کند، اما بسیار کمتر از چند بازیگر در صنعت است که در نتیجه محصولات نوآورانه خود مزیت قابل توجهی داشته اند.
موجودی فروش روز بالا: مدت زمانی که طول می کشد تا محصولات خریداری و فروخته شوند، بالاتر از میانگین صنعت است، به این معنی که زیمنس با افزایش موجودی، هزینه های غیرضروری را به کسب و کار اضافه می کند.
املاک اجاره ای: بخش قابل توجهی از اموالی که زیمنس در اختیار دارد به جای خرید اجاره داده می شود. مجبور است مبالغ زیادی را اجاره دهد که بر هزینه هایش می افزاید.
نسبت جریان پایین: نسبت فعلی که نشان دهنده توانایی شرکت در انجام تعهدات مالی کوتاه مدت خود است، کمتر از میانگین صنعت است. این می تواند به این معنی باشد که شرکت در آینده ممکن است با مشکلات نقدینگی مواجه شود.این شرکت در مقایسه با بدهی های جاری دارایی های جاری پایینی دارد و این امر می تواند مشکلات نقدینگی را برای آن در عملیات ایجاد کند.
مشکلات جریان نقدی: عدم برنامه ریزی مالی مناسب در زیمنس در مورد جریان های نقدی وجود دارد، که منجر به شرایط خاصی می شود که در آن جریان نقدی کافی وجود ندارد و منجر به استقراض برنامه ریزی نشده غیرضروری می شود.
یکپارچه سازی: ساختار و فرهنگ فعلی زیمنس منجر به شکست ادغام های مختلف با هدف ادغام عمودی شده است.
نقاط ضعف زیمنس
تنوع در نیروی کار: نیروی کار در زیمنس عمدتاً با کارگران محلی و تعداد کمی از کارگران با پیشینه های نژادی دیگر متمرکز است.
عدم تنوع، سازگاری کارکنان با پیشینه های نژادی مختلف در محل کار را دشوار می کند و منجر به از دست دادن استعداد می شود.
تحقیقات بازار: زیمنس از 2 سال گذشته تحقیقات بازاری را در بازاری که ارائه می کند انجام نداده است. در نتیجه، بر اساس داده های 2 ساله تصمیم گیری می کند، در حالی که نیازهای مشتری ممکن است در طول زمان تکامل یافته باشد.
نرخ جابجایی کارمندان بالا: زیمنس نسبت به رقبا نرخ جابجایی کارکنان بالاتری دارد. این بدان معناست که افراد بیشتری کار را ترک می کنند و در نتیجه، با پیوستن و ترک کارمندان، هزینه های بیشتری را صرف آموزش و توسعه می کند.
کنترل کیفیت: زیمنس نسبت به رقبا بودجه کمتری برای بخش کنترل کیفیت خود دارد. این منجر به عدم ثبات و احتمال آسیب به کیفیت در سراسر خروجی های مختلف آن می شود.
نقاط ضعف زیمنس
عدم تجربه حقوقی و کارمندان بخش حقوقی دارای صلاحیت بالایی نیستند.
تعداد کمی از محصولات سهم بازار بالایی دارند، در حالی که بیشتر محصولات سهم بازار پایینی دارند.
این اتکا به چند محصول، زیمنس را در برابر تهدیدات خارجی آسیب پذیر می کند اگر این چند محصول به هر دلیلی آسیب ببینند.حجم کار برای هر کارگر زیاد است زیرا تعداد کارگران کمتر از کار واقعی مورد نیاز است. این کار کارگران را تحت فشار روانی قرار می دهد و احتمالاً بهره وری کمتری خواهند داشت.
روحیه کارگران به دلیل فرهنگ و سیاست شرکت که در سال های اخیر رشد کرده است، پایین است.
رقابت و کارکنان واجد شرایط در سال های اخیر سازمان را ترک کرده اند که می تواند به معنای کمبود استعدادهای خوب برای شرکت در سال های آینده باشد.تصمیم گیری بسیار متمرکز است و تصمیمات تیم ها باید توسط مقامات خاصی تایید شود. این امر با صرف زمان بیشتر، کارایی عملیات را کاهش می دهد. همچنین منجر به کاهش نوآوری می شود.ارزیابی عملکرد به صورت سیستماتیک نیست. افراد اغلب برای عملکردشان مورد ارزیابی قرار نمی گیرند. این امر منجر به کاهش روحیه کاری و کمبود فرصت های ارتقاء برای کارکنان می شود.
فرصت های زیمنس
اینترنت: تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان افزایش یافته است.
این بدان معنی است که فرصتی برای زیمنس برای گسترش حضور آنلاین خود وجود دارد. با استفاده از اینترنت برای تعامل با مشتریان خود.
تجارت الکترونیکی: روند جدید و رشدی در فروش صنعت تجارت الکترونیک وجود داشته است. این بدان معناست که بسیاری از مردم در حال حاضر خرید آنلاین انجام می دهند. زیمنس می تواند با افتتاح فروشگاه های آنلاین و فروش از این طریق درآمد کسب کند.
رسانه های اجتماعی: تعداد کاربران رسانه های اجتماعی در سراسر جهان افزایش یافته است. سه پلتفرم رسانه های اجتماعی؛ فیس بوک، توییتر و اینستاگرام بیشترین افزایش تعداد کاربران فعال ماهانه را نشان داده اند.
زیمنس می تواند از رسانه های اجتماعی برای تبلیغ محصولات خود، تعامل با مشتریان و جمع آوری بازخورد از آنها استفاده کند.پیشرفت های تکنولوژیکی: فناوری در میان بسیاری از بخش ها مزایای زیادی دارد. برای کاهش هزینه ها می توان عملیات را خودکار کرد.
فناوری اطلاعات بهتری را در مورد مشتریان جمع آوری می کند و تلاش های بازاریابی را بهبود می بخشد.افزایش متوسط درآمد خانوار همراه با افزایش هزینه های مصرف کننده پس از رکود وجود دارد. این منجر به رشد در بازار هدف زیمنس با مشتریان جدیدی می شود که می توانند به سمت کسب و کار جذب شوند.جمعیت: جمعیت در حال افزایش بوده و انتظار می رود در سال های آینده با نرخ مثبتی رشد کند. این برای زیمنس مفید است زیرا تعداد مشتریان بالقوه ای که می تواند هدف قرار دهد افزایش خواهد یافت.
فرصت های زیمنس
تورم: نرخ تورم پایین بوده و پیش بینی می شود در دو سال آینده همچنان پایین بماند. این یک فرصت برای زیمنس است زیرا هزینه ورودی آن برای دو سال آینده پایین خواهد ماند.
نرخ بهره: نرخ بهره کمتر نسبت به سال های گذشته فرصتی را برای زیمنس فراهم می کند تا پروژه های توسعه ای را انجام دهد که با وام هایی با نرخ بهره ارزان تر تامین مالی می شوند.
حرکت دولت سبز: این فرصتی را برای زیمنس برای فروش محصولات زیمنس به پیمانکاران دولت فدرال و ایالتی فراهم می کند.صنعت حمل و نقل: صنعت حمل و نقل در چند سال گذشته شکوفا شده است و پتانسیل رشد را در آینده نشان می دهد. این امر هزینه های حمل و نقل را کاهش داده است که برای زیمنس مفید است زیرا هزینه های کلی آن را کاهش می دهد.
سیاست مالیاتی: کاهش نرخ مالیات توسط دولت ها برای زیمنس مفید است زیرا مبلغ کمتری به عنوان مالیات هزینه می شود.دولت همچنین یارانه ای برای فروش کالاهای دوستدار محیط زیست در این بخش اعلام کرده است. زیمنس می تواند بر روی این محصولات سازگار با محیط زیست تمرکز کند و از این فرصت استفاده کند.گردشگری: رشد گردشگری برای زیمنس سودمند است زیرا مشتریان بالقوه جدیدی را ارائه می دهد که می تواند برای به دست آوردن سهم بازار هدف قرار دهد.
کارگران ماهر: افزایش آموزش و پرورش توسط موسسات متعدد، میزان نیروی کار ماهر موجود در داخل کشور را افزایش داده است. این بدان معناست که اگر زیمنس بتواند نیروی کار ماهر را استخدام کند، باید هزینه کمتری را برای آموزش و توسعه هزینه کند، بنابراین در هزینه ها صرفه جویی می کند.رشد مخارج مصرف کننده در اقتصاد به احتمال زیاد باعث افزایش مصرف برای محصولات زیمنس می شود.
فرصت های زیمنس
رشد مخارج مصرف کننده در اقتصاد به احتمال زیاد باعث افزایش مصرف برای محصولات زیمنس می شود.
تعدادی از بازارهای جدید باز شده اند که در حال رشد هستند.
زیمنس می تواند محصولات خود را در این بازارها بفروشد و از مزایای آن بهره مند شود.جهانی شدن: جهانی شدن فزاینده زیمنس را محدود به کشور خودش نمی کند.
می تواند فعالیت های خود را به سایر کشورها گسترش دهد و به این بازارها وارد شود و از فرصت های موجود در این بازارها استفاده کند.مصرف کنندگان در صنعت در حال افزایش آگاهی از سلامت هستند و این بخشی است که در حال رشد است. زیمنس می تواند با تولید محصولاتی که برای سلامت مشتری مفید هستند، از این مزیت استفاده کند.موانع تجاری بر واردات کالا کاهش یافته است. این امر باعث کاهش هزینه های متحمل شده برای نهاده های تولید می شود.مقررات در سال های اخیر کاهش یافته است و انجام فعالیت های تجاری را آسان تر کرده است.
تهدیدات زیمنس
پیشرفت های تکنولوژیکی توسط رقبا؛ پیشرفت های فن آوری جدید توسط چند رقیب در صنعت، تهدیدی برای زیمنس به شمار می رود، زیرا مشتریان جذب شده به این فناوری جدید می توانند از دست رقبا بروند و سهم کلی زیمنس در بازار کاهش یابد.
تامین کنندگان: قدرت چانه زنی تامین کنندگان در طول سال ها با کاهش تعداد تامین کنندگان افزایش یافته است. این بدان معنی است که هزینه های ورودی می تواند برای زیمنس افزایش یابد.
تازه واردان: بازیگران زیادی وجود داشته اند که وارد بازار شده اند و با به دست آوردن سهم بازار شرکت های موجود، سهم بازار را به دست می آورند. این یک تهدید برای زیمنس است زیرا ممکن است مشتریان خود را در مقابل این شرکت های تازه وارد از دست بدهد.
افزایش رقابت: افزایش رقابت در صنعت وجود دارد که فشار نزولی بر قیمت ها وارد می کند. این امر می تواند منجر به کاهش درآمد زیمنس در صورت تطبیق با تغییرات قیمتی یا از دست دادن سهم بازار در صورت عدم تطبیق شود.
نرخ ارز: نرخ ارز همچنان در نوسان است و این بر شرکتی مانند زیمنس که فروش بین المللی دارد، در حالی که تامین کنندگان آن محلی هستند، تاثیر می گذارد.ابهامات سیاسی در کشور به عنوان مانعی در کسب و کار شناخته می شود و در مواقعی مانع عملکرد می شود و کسب و کار را متحمل هزینه های غیر ضروری می کند.نوسان نرخ سود در کشور فضای مالی و اقتصادی باثباتی را فراهم نمی کند.ذائقه مصرف کنندگان در حال تغییر است و این امر بر شرکت ها فشار می آورد تا دائماً محصولات خود را برای رفع نیازهای این مشتریان تغییر دهند.
تهدیدات زیمنس
مقررات تجارت بین الملل مدام در حال تغییر است و این امر مستلزم انطباق شرکت ها برای فعالیت در سطح جهانی است.
محصولات جایگزین موجود نیز در حال افزایش هستند، که در مجموع تهدیدی برای کل صنعت به دلیل کاهش مصرف محصولات فعلی است.افزایش قیمت سوخت در هزینه های ورودی زیمنس افزایش یافته است.
این هزینه ها نیز افزایش یافته است زیرا سایر صنایعی که نهاده های این شرکت را تامین می کنند نیز از افزایش قیمت سوخت متضرر شده اند و در نتیجه هزینه بیشتری دریافت می کنند.افزایش تبلیغات توسط رقبا تهدیدی برای زیمنس بوده است.
در اکثر رسانه ها، درهم ریختگی بیش از همیشه وجود دارد و مشتریان با پیام های متعدد بمباران می شوند. این امر باعث کاهش اثربخشی پیام های تبلیغاتی زیمنس می شود.پیشرفت های مداوم فناوری مستلزم آموزش نیروی کار بر اساس آن است زیرا ناتوانی در همگام شدن با این تغییرات می تواند منجر به از دست دادن تجارت برای زیمنس شود.
تجزیه و تحلیل پیشرفته SWOT / ماتریس SWOT
تجزیه و تحلیل SWOT زیمنس نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای هر سازمانی را فهرست می کند، اما به مدیریت نمی گوید که اینها چه کاری می توانند انجام دهند. برای غلبه بر این محدودیت و کمک به توسعه استراتژی های مناسب، از تحلیل پیشرفته SWOT یا ماتریس TOWS استفاده می شود.
این فهرست استراتژی های نقاط قوت-فرصت (SO) را که شامل استفاده از نقاط قوت برای استفاده از فرصت ها می شود، فهرست می کند. این استراتژی های نقاط قوت-تهدید (ST) را فهرست می کند که شامل استفاده از نقاط قوت برای مبارزه با تهدیدات است.
این شامل استراتژی های نقاط ضعف-فرصت است که شامل تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت با استفاده از فرصت ها می شود. در نهایت، استراتژی های تهدیدات ضعف (WT) شامل غلبه بر نقاط ضعف برای اجتناب از تهدیدات است.
تجزیه و تحلیل پیشرفته SWOT / ماتریس SWOT
نقاط ضعف
بخش بالایی از املاک مورد استفاده زیمنس در اجاره است و هزینه های اجاره باید پرداخت شود.
هزینه های کم برای تحقیق و توسعه در مقایسه با رقابت.
دارای نرخ جابجایی کارمندان بالا، با انگیزه و روحیه کاری پایین است.
دارای مشکلات نقدینگی با نسبت سریع پایین است. سطح دارایی های جاری کمتر از بدهی های جاری است.
همچنین با مشکلات جریان نقدینگی مواجه است.
نقاط قوت
زیمنس دارای یک شبکه توزیع قوی با تعداد زیادی پریز است.
ساختار کم هزینه ای دارد که برتری آن را نسبت به رقبا فراهم می کند.
دارای موقعیت مالی قوی با سودهای مثبت گزارش شده در چند سال گذشته است.
همچنین دارای دارایی قوی است.دارای نیروی کار ماهر است که بسیار واجد شرایط، مبتکر و متنوع است.حضور پررنگی در شبکه های اجتماعی دارد.
فرصت ها
کاربران اینترنت در سراسر جهان در حال افزایش هستند.
تجارت الکترونیک نیز با افزایش استفاده از اینترنت در حال رشد است.
کاربران شبکه های اجتماعی در سراسر جهان در حال افزایش هستند.
درآمد خانوارها در حال افزایش است و هزینه های مصرف کننده نیز افزایش می یابد.
انتظار می رود تورم در اقتصاد پایین بماند.رشد محصولات و خدمات سازگار با محیط زیست.
دولت برای اینها یارانه می دهد.نرخ بهره پایین است که فرصت سرمایه گذاری را برای پروژه های بزرگ فراهم می کند.
تهدیدها
خطر ورود تازه واردان به بازار وجود دارد.
نرخ ارز کاهش یافته است.
قیمت سوخت در سال های اخیر افزایش یافته و نهاده ها را گران کرده است.
رقابت در صنعت در حال افزایش است.
اکنون محصولات جایگزین بیشتری در دسترس هستند.
تجزیه و تحلیل پیشرفته SWOT / ماتریس SWOT
استراتژی های WO
تامین مالی مالکیت ملک از طریق نرخ بهره پایین برای افزایش نسبت اموال متعلق به ملک اجاره ای (W1, O5)
.افزایش حقوق و دستمزد، ارائه بسته های تشویقی و مزایا به کارکنان برای کاهش گردش مالی و بهبود روحیه کاری.
این می تواند امکان پذیر باشد زیرا هزینه ها در حال حاضر پایین است. (W3, O3)
استراتژی های SO
افزایش بازاریابی برای جذب مصرف کنندگان برای خرج کردن (S1، S3، O3).
از حضور آن در رسانه های اجتماعی برای بازاریابی و جذب مشتری به سمت وب سایت خود (S5، O2، O3) استفاده کنید.
محصولات سازگار با محیط زیست را از طریق نوآوری و با هزینه کم توسعه دهید تا بتوان آنها را با قیمت پایین فروخت (S2، S4، O4).
با ارائه تخفیف، محصولات را با قیمت پایین به بازار عرضه کنید. این امر به افزایش فروش در حجم کمک می کند و به دلیل تورم و هزینه کم (S2, O3) امکان پذیر است.
استراتژی های ST
از یک شبکه توزیع قوی برای دسترسی به مشتریان و مبارزه با تازه واردان به بازار استفاده کنید (S1، T1)
.از موقعیت مالی قوی خود برای سرمایه گذاری در حقوق مالکیت معنوی استفاده کنید.
این به رقابت با افزایش رقابت در بازار کمک می کند (S3، T4)
.از تیم های نوآور خود برای یافتن جایگزین های ارزان تر برای سوخت استفاده کنید تا بتوان از آنها استفاده کرد و در نتیجه هزینه ها را کاهش داد (S4، O3).
استراتژی های WT
هزینه تحقیق و توسعه را افزایش دهید تا زیمنس بتواند بهتر با رقابت رقابت کند (W2, T4).
مشوق ها را ارائه دهید، مشارکت را افزایش دهید یا محیط کاری بهتری برای حفظ استعدادها فراهم کنید.
این تضمین می کند که کارمندان آن را ترک نکنند و به رقبا نپیوندند (W3، T4)
.به کمک سفارشی در SWOT زیمنس نیاز داریدارسال بازخوردپانل های کناری سابقه ذخیره شده ها