تارا فایل

پاورپوینت فلور میکروبی دستگاه گوارش انسان


Microbial flora of the digestive system

سیستم گوارشی انسان:
جذب مواد وارد شده به بدن محلول در آب

عدم نیاز به گوارش آب، ویتامین ها و مواد معدنی

نیازمند گوارش مواد آلی: قندها، پروتئین ها،
چربی ها

دستگاه گوارش در انسان لوله های گوارشی
دهان
حلق
مری
معده
روده باریک
روده بزرگ
راست روده
غده های گوارشی
غده های بزاقی
غده های دیواره معده، روده،
پانکرآس و کبد

فلور میکروبی: جمعیتی از میکروارگانیسم ها که در اشخاص سالم طبیعی ساکن شده اند.

1- فلور میکروبی مقیم

2- فلور میکروبی موقت

ناحیه معین از بدن
سن خاص
قابل جایگزینی
میکروارگانیسم های بیماری زا
منشا محیط بیمار
سبب ابتلا به بیماری نمی شود
عدم استقرار دائمی

هنگام تولد روده استریل
کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند استرپتوکوک- های اسید لاکتیک و لاکتوباسیل ها
این ارگانیسم های هوازی و بی هوازی گرم مثبت غیر متحرک (مثال بیفیدیوباکتریوم) از کربوهیدرات ها اسید تولید کرده و در برابر 5/5 PH= مقاومت می کنند.

بچه هایی که از شیر خشک استفاده می کنند، فلور میکروبی متنوع تری لاکتوباسیل ها کمتر اند
همزمان با تغییر عادات غذایی و انتخاب الگوی رژیم غذایی افراد بالغ فلور میکروبی روده تغییر می یابد.
در بخش مراقبت های ویژه روده نوزاد توسط باکتری های خانواده انتروباکتریاسه برای نمونه کلبسیلا، سیتروباکتر و انتروباکتر لانه گزینی می شود.

در یک شخص بالغ طبیعی، میکروارگانیسم هایی در مری وجود دارند که همراه بزاق و غذا وارد شده اند.

اسیدیته معده، تعداد میکروارگانیسم ها را در حداقل خود (105 و 103 در هر گرم مدفوع) نگه می دارد و استثنا در این مورد در زمانی است که انسداد در ناحیه پیلور معده موجب بروز زمینه مناسبی برای رشد کوکسی ها و باسیل ها ی گرم مثبت می شود.

همراه با قلیایی شدن PH در محتویات روده،
به تدریج فلور میکروبی مقیم افزایش می یابد.

PH طبیعی اسیدیته معده، تاثیر محافظت کننده بارزی علیه عفونت با بعضی از بیماری زاهای روده ای از قبیل وبا دارد.

تجویز سایمتیدین در درمان زخم معده، موجب افزایش قابل توجهی در فلور میکروبی معده از جمله باکتری هایی که به طور معمول در مدفوع حضور دارند می شود.

در بخش های فوقانی روده، لاکتوباسیل ها و انتروکوک ها غلبه دارند. اما در ایلئوم انتهایی و سکوم، فلور میکروبی مدفوعی دیده می شود.

Lactobacilli:
گرم مثبت
بدون هاگ
طول 10 میکرون
پلی مورفیک
بی هوازی اختیاری

متابولیسم تخمیری که از طریق تخمیر قندها تولید انرژی می کنند که حداقل نیمی از فراورده های آن اسید لاکتیک است.

لاکتوباسیلوس ها اکثراً به عنوان عامل درمان عفونت استفاده می شود مثلاً در درمان اسهال، ماست مصرف می کنند. ماست پر از اسید لاکتیک است و باکتری های بیماری زا را از بین می برد.

مصرف این باکتری در ترکیبات دارویی توازن طبیعی باکتری و قارچ را در دستگاه گوارش تنظیم می کند.

لاکتوباسیلوس ها به ندرت بیماری زا هستند اما در صورت بیماری _ زایی عفونت های نوزادان و پوسیدگی دندان را به وجود می آورند.

مکانیسم ها:
۱- اسید لاکتیک PH=5.4 یا کمتر

۲- پراکسید هیدروژن مانع رشد پاتوژن ها

۳- موارد ضد میکروبی مانند لاکتوسین و باسیتراسین.

پروتئین هایی هستند که دارای فعالیت باکتریسیدال هستند و در مقابل پاتوژن فعال هستند.

Escherchia Coli:
باسیل گرم منفی
متحرک
هوازی و بی هوازی اختیاری
بدون اسپور
در شرایط بی هوازی، مخلوطی از اسیدها مانند لاکتات، سوکسینات، اتانول، استات و دی اکسید کربن را تولید می کند.
تولید Vit K2
0/1 % فلور روده
عامل 90% عفونت های ادراری

در سال ۱۸۸۵، اولین بار Theodor Escherich، این باکتری را در مدفوع افراد سالم پیدا کرد و آن را Bacterium coli commune نامید.

اشریشیا متعلق به گروهی از باکتری ها به نامcoliforms است که عضوی از خانواده انتروباکتریاسه هستند.

اغلب تیپ های این باکتری در روده بیماریزا نیستند ولی برخی توانایی ایجاد بیماری را دارند:
Enterotoxigenic E. coli، با تولید سم هایLT و یا ST موجب مسمومیت غذایی در مسافران (اسهال مسافران) می شود.
Enteropathogenic E. coli، با آسیب مستقیم به بافت روده موجب اسهال در کودکان می شود.
Enterohemorrhagic E. coli، با ترشح توکسین شیگا موجب اسهال خونی می شود.
Enteroinvasive E. coli، همانند شیگلا بطور مستقیم با تهاجم بافتی به سلول های روده آسیب می رساند.
Uropathogenic E. coli، در عفونت مجرای ادراری بویژه سیستیت نقش دارد.

Enterococcus Faecalis:
غیر متحرک و بی هوازی اختیاری
گونه ای از انتروکوک
باکتری همزیست روده انسان و سایر پستانداران
توانایی: لیپولیز، پروتئولیز و شکستن سیترات
تولید باکتریوسینی بنام انتروسین لیستریا
بطور ذاتی به بسیاری از آنتی بیوتیک ها مقاوم است.
انتروکوک فکالیس در کانال ریشه دندان هایی که تحت دستکاری های دندانپزشکی قرار گفته اند نیز بطور گسترده دیده شده است.

اعمال فلور میکروبی روده:
حفظ هموستاز بدن
تعمیر مخاطی
بهبود جذب مواد مغذی از مواد غذایی
کمک به سیستم ایمنی ذاتی
سنتز Vit B & K
متابولیز اسیدهای صفراوی، استرول ها و
اگزنوبیوتیک ها.
تنظیم توسعه سلول های اپیتلیال روده

اثرات مصرف آنتی بیوتیک:
تغییر تعداد باکتری های روده، برای مثال با مصرف آنتی بیوتیک وسیع الطیف، ممکن است سلامت میزبان و توانایی هضم غذا را تحت تاثیر قرار دهد.
آنتی بیوتیک می تواند باعث اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک طریق تحریک روده به طور مستقیم، و یا با تغییر سطح فلور روده، به میکروب های بیماری زا اجازه رشد دهد.
تغییر تعداد و گونه فلور روده می تواند توانایی بدن را نسبت به تخمیر کربوهیدرات ها و سوخت و ساز اسیدهای صفراوی کاهش دهد و ممکن است باعث اسهال شود. کربوهیدرات هایی که شکسته نمی گردند ممکن است بیش از حد آب را جذب و باعث ریزش مدفوع، یا عدم SCFAs تولید شده توسط فلور روده می تواند باعث اسهال شود.
کاهش در سطح گونه های فلور نرمال نیز سبب اختلال در مهار رشد گونه های مضر مانند کلستریدیوم دیفیسیل و سالمونلا می شود.
ترکیب فلور روده نیز در بیماری های شدید نه تنها به دلیل استفاده از آنتی بیوتیک بلکه به عواملی مانند ایسکمی روده، عدم خوردن، و سازش ایمنی بدن، تغییر می کند.

فلور میکروبی بدن افراد چاق با لاغر متفاوت است.
کاهش وزن در افراد چاق بهبود فلور میکروبی دستگاه
گوارش

دریافت فیبر در رژیم غذایی

سه گروه: گیاهخوار
گیاهخوار مطلق
شاهد

نتایج:
تعداد کل باکتری ها در همه گروه ها یکسان
تعداد اشرشیاکلی و و انتروباکتریاسه در گروه گیاهخواران مطلق و بعد از آن گروه گیاهخواران کمتر بود.
این دو گروه نسبت به گروه کنترل، PHمدفوع پایین تری داشتند.

Probiotic:
معنی برای زندگی
سازمان جهانی بهداشت “ارگانیسم های زنده ای” اطلاق میکند که در صورت مصرف مداوم، اثرات “سلامت زایی” موثری برای میزبان خود دارند.
منبع: لبنیات و میوه ها
نقش:
به تحریک رشد باکتریهای مفید روده و یا به کاهش بیماری زایی میکروب های مضر
کمک به گوارش مولکولهای پیچیده
تولید ترکیباتی مانند ویتامینها و آنتی بیوتیکهای مختلف

مزایای استفاده از پروبیوتیک ها:
1-کاهش مقاومت لاکتوز. چراکه باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک میگردد.
2-جلوگیری از سرطان کولون، روده کوچک، کبد و پستان.
3-کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده)
4-کاهش فشار خون.
5-بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت ها.
6-درمان و پیشگیری از اسهال حاد.
7-کاهش التهابات روده ای.
8-کاهش آلرژی غذایی و یا اگزما در کودکان.
9-بهبود جذب مواد معدنی و ویتامینها.
10-بهبود علایم نشانگان روده تحریک پذیر و کولیت (ورم مخاط روده بزرگ)
و …

فواید باکتری های روده:

سنتز ویتامین K و B
تبدیل پیگمان های صفراوی و اسیدهای صفراوی
جذب مواد غذایی و محصولات متابولیک
اثرات آنتاگونیسم با بیماری زاهای میکروبی
آمونیاک و دیگر محصولات متابولیک را تولید می کنند که از مخاط روده جذب می شوند و می توانند در بروز کمای کبدی شرکت کنند.

Sources and notes:
Jawetz. B., Melnick., B and Adelberg’s., M. Medical Microbiology. 24th Edition., 2007.
Identification of bacteriocin producing Enterococcus in diry productcs by PCR., Mirhosseini M. 2013.
A vegan or vegetarian diet substantially alters the human colonic faecal microbiota., J Zimmer, B Lange, J-S Frick, H Sauer, K Zimmermann, A Schwiertz, K Rusch, S Klosterhalfen and P Enck., European Journal of Clinical Nutrition (2012) 66, 53–60.
Cummings, J.H.; MacFarlane, G.T. (1997). "Role of intestinal bacteria in nutrient metabolism". Clinical Nutrition 16: 3–9. doi:10.1016/S0261-5614(97)80252-X.
Björkstén, Bengt; Sepp, Epp; Julge, Kaja; Voor, Tiia; Mikelsaar, Marika (2001). "Allergy development and the intestinal microflora during the first year of life". Journal of Allergy and Clinical Immunology 108 (4): 516–20. doi:10.1067/mai.2001.118130. PMID 11590374.
Guarner, F; Malagelada, J (2003). "Gut flora in health and disease". The Lancet 361 (9356): 512–9. doi:10.1016/S0140-6736(03)12489-0. PMID 12583961.
Cynthia L. (2005). "A dynamic partnership: Celebrating our gut flora". Anaerobe 11 (5): 247–51. doi:10.1016/j.anaerobe.2005.05.001. PMID 16701579.
Steinhoff, U (2005). "Who controls the crowd? New findings and old questions about the intestinal microflora". Immunology Letters 99 (1): 12–6. doi:10.1016/j.imlet.2004.12.013. PMID 15894105.
Savage, D C (1977). "Microbial Ecology of the Gastrointestinal Tract". Annual Review of Microbiology 31: 107–33. doi:10.1146/annurev.mi.31.100177.000543. PMID 334036.

Print master
Your Text here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود