تارا فایل

پاورپوینت شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری



شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری
z

تعریف مشاوره سرمایه گذاری
بر اساس بند 16 ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار ایران، مشاور سرمایه گذاری عبارت است از هر شخص حقوقی که در قالب قراردادی مشخص، درباره خرید و فروش اوراق بهادار به سرمایه گذار مشاوره دهد (قانون بازار اوراق بهادار، 1384).
در این تعریف سه ویژگی مهم آورده شده است که عبارتند از:
شخصیت حقوقی: به این معنا که اشخاص حقیقی که اقدام به ارائه مشاوره در زمینه خرید و فروش اوراق بهادار می نمایند مشاورسرمایه گذاری حساب نمی شوند.
وجود قرارداد مشخص: با توجه به این موضوع اشخاص حقوقی که بدون انعقاد قرارداد توصیه هایی در زمینه خرید و فروش اوراق بهادار می کنند، مشاور سرمایه گذاری محسوب نمی شوند.
مشاوره در زمینه خرید و فروش اوراق بهادار: بنابراین اگر شرکت مشاوره ای، اقدام به ارائه مشاوره در زمینه خرید و فروش اوراق بهادار ننماید مشاور سرمایه گذاری محسوب نمی شود.

فعالیتها و کارکردهای مشاوران سرمایه گذاری
الف) با دریافت مجوز فعالیت مشاوره سرمایه گذاری مبادرت به فعالیت های زیر طبق مقررات مربوطه:
الف – 1- توصیه به خرید، فروش یا نگه داری اوراق بهادار؛
الف – 2- اظهارنظر راجع به روند قیمت یا عرضه و تقاضای اوراق بهادار در آینده؛
الف – 3- اظهارنظر راجع به ارزش ( قیمت گذاری) اوراق بهادار؛
الف – 4- مشاوره در زمینه مدیریت ریسک؛
الف – 5- مشاوره در زمینه ادغام، تملک، تغییر و تجدید ساختار سازمانی و مالی شرکت ها؛
الف – 6- مشاوره در زمینه طراحی و تشکیل نهادهای مالی؛
الف – 7- پذیرش سمت در صندوق های سرمایه گذاری به استثنای سمت مدیریت؛
 

ب) با دریافت مجوز سبدگردانی، مبادرت به فعالیت های پیش بینی شده در مقررات مربوطه؛
ج) با دریافت مجوز فعالیت مشاور عرضه یا پذیرش، مبادرت به فعالیت های پیش بینی شده در مقررات مربوطه؛
د) با دریافت مجوز پردازش اطلاعات مالی، مبادرت به فعالیت های پیش بینی شده در مقررات مربوطه.

اھﻢ دﻻﯾﻞ ﺣﺎﮐﯽ از ﺿﺮورت وﺟﻮد ﭼﻨﯿﻦ ﺷﺮﮐﺘهاﯾﯽ در ﺑﺎزار
ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ اﯾﺮان:

1- ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ھﺎی ﺳﻮم(83-79) ، ﭼهارم (88-84)و ﭘﻨﺠﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ(94-90)
ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮐﺸﻮر در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ھﺎی ﺳﻮم ، ﭼهارم و ﭘﻨﺠﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدی، اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و ﻓﺮھﻨﮕﯽ ﮐﺸﻮر ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ.
ﻣﺎده 94 ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺳﻮم ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﻮر، اﯾﺠﺎد ﺷﺒﮑﻪ راﯾﺎﻧﻪ ای ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ، ﺟﮫﺖ اﻧﺠﺎم داد و ﺳﺘﺪ اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮑﯽ اوراق ﺑﮫﺎدار در ﺳﻄﺢ ﻣﻠﯽ وﭘﻮﺷﺶ ﺧﺪﻣﺎت اطﻼع رﺳﺎﻧﯽ در ﺳﻄﺢ ﻣﻠﯽ و ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ را ﻣﺘﺬﮐﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ.
در ﻣﺎده 15 ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﭼﮫﺎرم ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ اﺷﺎره ﺷﺪه اﺳﺖ. ﺑﺮ اﯾﻦ اﺳﺎس ﺷﻮرای ﺑﻮرس ﻣﮑﻠﻒ ﺷﺪه ﺗﺎ ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ را ازطﺮﯾﻖ راه اﻧﺪازی ﺗﺎﻻرھﺎی ﻣﻨﻄﻘﻪ ای و اﺳﺘﺎﻧﯽ، اﯾﺠﺎد ﺷﺒﮑﻪ ﮐﺎرﮔﺰاری و ﭘﺬﯾﺮش ﮐﺎرﮔﺰاران ﻣﺤﻠﯽ از ﻧﻈﺮ ﺟﻐﺮاﻓﯿﺎﯾﯽ ﮔﺴﺘﺮش دھﺪ و در اداﻣﻪ ﺑﻪ ﻣﻘﻮﻻﺗﯽ ﻧﻈﯿﺮ اﯾﺠﺎد و ﮔﺴﺘﺮش ﺑﺎزارھﺎی ﺗﺨﺼﺼﯽ، ﺑﺎزارھﺎی ﺧﺎرج از ﺑﻮرس، ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ ﺑﻮرس ھﺎی ﺟهانی ﺟﮫﺖ ﺗﺒﺎدل اطﻼﻋﺎت و ﭘﺬﯾﺮش ﻣﺘﻘﺎﺑﻞاوراق ﺑﮫﺎدار ﻧﯿﺰ، اﺷﺎره ﺷﺪه اﺳﺖ.
در ﻣﺎده 99 ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﭘﻨﺠﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارﺗﻘﺎء ﺟﺎﯾﮕﺎه ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ در اﻗﺘﺼﺎد ﮐﺸﻮر و ﺳﺎﻣﺎﻧﺪھﯽ ﺑﺎزار ﻣﺘﺸﮑﻞ اوراق ﺑﮫﺎدار ، اﻧﺠﺎم اﻗﺪاﻣﺎﺗﯽ از ﻗﺒﯿﻞ ﺛﺒﺖ اﻧﺘﺸﺎر اوراق ﺑﮫﺎدار ﻧﺰد ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﻮرس، اﻧﺠﺎم ﻣﻌﺎﻣﻼت اوراق ﺑﮫﺎدار ﺛﺒﺖ ﺷﺪه ﻧﺰد ﺳﺎزﻣﺎن در ﺑﻮرس ھﺎ ﯾﺎ ﺑﺎزارھﺎی ﺧﺎرج از ﺑﻮرس دارای ﻣﺠﻮز، ﺛﺒﺖ ﻧهادھﺎی ﻣﺎﻟﯽ ﻧﺰد ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﻮرس و ﺗﺄﯾﯿﺪ ﺻﻼﺣﯿﺖ ﻣﺪﯾﺮان ﻧهادھﺎی ﻣﺎﻟﯽ ﻧﺰد ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﻮرس اﻟﺰاﻣﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ.
2- ﺳﻨﺪ ﭼﺸﻢ اﻧﺪاز 20 ﺳﺎﻟﻪ ﮐﺸﻮر
در ﺳﻨﺪ ﭼﺸﻢ اﻧﺪاز 20 ﺳﺎﻟﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﻮر ﻧﯿﺰ ﮔﺴﺘﺮش و ﺗﻌﻤﯿﻖ ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ در ﺣﻮزه اﻟﺰاﻣﺎت رﺷﺪ ﻣﺴﺘﻤﺮ و ﭘﺎﯾﺪار، ﺑﻪ ﭼﺸﻢ ﻣﯽ ﺧﻮرد. ﺑﺎﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﺑﻮرس و ﺷﺮﮐﺖ ھﺎی ﺑﻮرﺳﯽ ﺳﮫﻢ ﻧﺎﭼﯿﺰی از ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮐﺸﻮر را در اﺧﺘﯿﺎر دارﻧﺪ، ﺣﺮﮐﺖ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﮔﺴﺘﺮش ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ،اﻓﻖ ھﺎی ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﺷﺪه در ﺳﻨﺪ ﭼﺸﻢ اﻧﺪاز را ﻣﻠﻤﻮس و ﻗﺎﺑﻞ دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺧﻮاھﺪ ﮐﺮد.

3- توسعه بخش مالی و بازار سرمایه

4- افزایش کارایی بازار

5- بهبود تصمیمات سرمایه گذاری

6- عدم کفایت دانش تجزیه و تحلیل نزد سرمایه گذاران

7- ظرفیت محدود شرکت های کارگزاری

شرایط موافقت با تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری
طرح اساسنامه ی ارائه شده، مطابق نمونه ی مصوب سازمان برای شرکت های مشاور سرمایه گذاری باشد؛
سرمایه ای که در نظر است هنگام تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری پرداخت شود، معادل یا بیش از 3 میلیارد ریال باشد؛
موسسین و اشخاص وابسته به آن­ها، منفرداً و مجموعاً، در شخص حقوقی دیگری با فعالیت مشاور سرمایه گذاری به عنوان موسس یا شریک عمده محسوب نشوند( مگر با ذکر دلایل و موافقت هیات مدیره ی سازمان) و ترکیب موسسین یا شرکاء به گونه ای باشد که شرکت بتواند اهداف مورد نظر برای مشاور سرمایه گذاری را دنبال نماید؛
موسسین شرکت، براساس اطلاعات و مدارک در اختیار سازمان، دارای پیشینه کیفری یا تخلفاتی موثر نباشند؛
داوطلبین سمت مدیرعاملی و عضویت در هیات مدیره ی شرکت، طبق دستورالعمل مربوطه صلاحیت لازم را داشته باشند؛

جایگاه مشاوران سرمایه گذاری در اصولIOSCO
سازمان بین المللی کمیسیون های اوراق بهادار به منظور دستیابی به سه هدف عمده خود یعنی حمایت از سرمایه گذاران، تضمین عدالت، کارآیی و شفافیت بازارها و کاهش ریسک سیستمی، سی اصل در قانون گذاری اوراق بهادار تدوین کرده است.از آن جا که شرکتهای مشاوره یکی از واسطه های فعال در بازار مالی محسوب می شوند؛ لذا در مقررات مربوط به فعالیت مشاوران سرمایه گذاری اصول چهار گانه مربوط به واسطه های بازار مورد توجه قرار می گیرد. این اصول عبارتند از:

قانون باید حداقل استانداردهای لازم برای فعالیت واسطه های بازار را تعیین نماید؛
برای واسطه های بازار باید یک سری الزامات، جهت انعکاس ریسک فعالیت های آن ها وجود داشته باشد؛
واسطه های بازار باید به پیروی از یک سری استانداردها، جهت حمایت از حقوق مشتریان و تضمین وجود نظام مدیریت ریسک ملزم شوند؛
برای کاهش خسارت و زیان سرمایه گذاران و هم چنین کاهش ریسک سیستمی بازار، باید رویه مشخصی برای مواجهه با ورشکستگی واسطه های بازار وجود داشته باشد.

—اصول اخلاقی مشاوران سرمایه گذاری
در سال 2004 کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا مشاوران سرمایه گذاری را ملزم به پیروی از اصول اخلاقی تدوین شده نمود.
هدف از تدوین این اصول عبارتند از:
حمایت از حقوق مشتریان؛
آموزش کارکنان در خصوص قوانین مرتبط؛
افزایش حسن شهرت و اعتماد به شرکت؛
جلوگیری از نقض قوانین و مقررات مرتبط با بازار اوراق بهادار؛
تشریح فرآیند ارائه خدمات به مشتریان؛
پوشش بیمه ای حساب های مشتریان توسط شرکت حمایت ازحقوق سرمایه گذار؛
استفاده از اطلاعات رسمی و قابل اتکا.

محیط قانونی حاکم بر فعالیت شرکت های مشاور سرمایه گذاری
مهمترین قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت شرکت­های مشاور سرمایه­گذاری به عنوان یکی از نهادهای مالی بازار سرمایه ایران، به شرح زیر است:
1. قانون تجارت
2. قانون بازار و اوراق بهادار
3. قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظورتسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی
4. دستورالعمل­های صادره از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار
5. قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت
6. قانون و دستورالعمل مبارزه با پولشویی
7. قانون تامین اجتماعی و قوانین مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده

دستورالعمل تشکیل شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری در 31 ماده 22 تبصره و چهار پیوست در تاریخ 4/3/1389 به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.

هم اکنون، ۹ شرکت مشاور سرمایه‎گذاری با توجه به دریافت مجوز فعالیت از سازمان بورس واوراق بهادار تحت نظارت آن سازمان در بازار اوراق بهادار ایران فعالیت دارند.

1.قانون بازار اوراق بهادار: منظور قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذر ماه 1384 و اصلاحات بعدی آن است.
ماده 1 اصطلاحات و واژه های تعریف شده در ماده¬ی 1 قانون بازار اوراق بهادار، مصوب آذر ماه 1384، به همان معانی در این دستورالعمل به کار می روند. واژه های دیگر بکار رفته در این دستورالعمل به شرح زیر تعریف می شوند:
2.قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید: منظور قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی مصوب آذرماه سال 1388 است.
3.مشاوره سرمایه گذاری: عبارتست از هرگونه مشاوره ی موضوع بند 16 ماده ی 1 قانون بازار اوراق بهادار در مورد خرید یا فروش اوراق بهادار که از جمله شامل موارد زیر می شود:

الف) توصیه به خرید، فروش یا نگه داری اوراق بهادار؛
ب) اظهارنظر راجع به روند قیمت یا عرضه و تقاضای اوراق بهادار در آینده؛
ج) اظهارنظر راجع به ارزش ( قیمت) اوراق بهادار.
4. مشتری: شخصی است که در قالب قراردادی مشخص، از خدمات مشاور سرمایه گذاری استفاده می کند.
5. شخص وابسته: شخص وابسته به هر شخص حقیقی و حقوقی به شرح زیر است :
الف) شخص وابسته به هر شخص حقیقی عبارت است از همسر و اقرباء نسبی درجه ی اول از طبقه ی اول آن شخص و هر شخص حقوقی که حداقل 20 درصد منافع آن متعلق به شخص حقیقی مورد نظر باشد یا شخص حقیقی موردنظر بتواند حداقل یکی از مدیران آن را تعیین کند.
ب ) شخص وابسته به هر شخص حقوقی عبارتست از شخص وابسته به واحد تجاری که در استانداردهای حسابداری ملی ایران، تعریف شده است.
6. شریک عمده: یک شخص وقتی شریک عمده ی در یک شخص حقوقی محسوب می شود که به همراه اشخاص وابسته به خود، حداقل ده درصد از حق رای برای انتخاب مدیران شخص حقوقی را در اختیار داشته یا حداقل در ده درصد منافع شخص حقوقی شریک باشد.

7. موسس عمده: یک شخص وقتی موسس عمده ی یک شخص حقوقی در شرف تاسیس محسوب می شود که به همراه اشخاص وابسته به خود، حداقل ده درصد از حق رای برای انتخاب مدیران شخص حقوقی را پس از تاسیس در اختیار می گیرد یا حداقل در ده درصد منافع شخص حقوقی پس از تاسیس، شریک می شود.
8. مجوز تاسیس یا تبدیل: مجوزی است که در اجرای بند 6 ماده ی 7 قانون بازار اوراق بهادار، توسط سازمان صادر و به متقاضی اعطا می شود و در آن ضمن موافقت با تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری یا تبدیل یک شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری، شرایط تاسیس یا تبدیل نیز قید می گردد.
9. مجوز فعالیت: مجوزی است که به منظور رعایت بند 1 ماده ی 49 قانون بازار اوراق بهادار، توسط سازمان صادر و به متقاضی اعطا می شود و در آن با فعالیت در زمینه ی مشاوره ی سرمایه گذاری موافقت می شود.
10. متقاضی: شخصی است که درخواست دریافت مجوز تاسیس، مجوز تبدیل یا مجوز فعالیت را به سازمان ارائه داده و حسب مورد یکی از اشخاص زیر است:
الف) درخصوص درخواست مجوز تاسیس برای تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری ، منظور نماینده ی موسسین شرکت مشاور سرمایه گذاری در شرف تاسیس است؛

ب) درخصوص درخواست مجوز تبدیل یک شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری، شرکت مورد نظر می باشد؛
ج) درخصوص درخواست مجوز فعالیت مشاوره¬ی سرمایه گذاری، منظور شخص حقوقی درخواست کننده ی دریافت مجوز فعالیت مشاوره¬ی سرمایه گذاری است.
اشخاص مکلف به دریافت مجوز تاسیس یا فعالیت
ماده 2 تاسیس هر نوع شخص حقوقی که در نام خود از دو کلمه¬ی "مشاور" و "سرمایه گذاری" تواماً به طور متصل یا به طور منفصل استفاده نماید یا تغییر نام یک شخص حقوقی تاسیس شده به نامی که در آن از دو کلمه مذکور به طور متصل یا منفصل استفاده شود، منوط به دریافت مجوز تاسیس از سازمان است و آن شخص حقوقی باید ضمن احراز شرایط مذکور در این دستورالعمل، تقاضای ثبت خود را به عنوان مشاور سرمایه گذاری موضوع بند 16 ماده¬ی 1 قانون بازار اوراق بهادار، به سازمان ارائه دهد. همچنین تصدی به فعالیت مشاوره¬ی سرمایه¬گذاری ( که در بند 3 ماده¬ی 1 این دستورالعمل تعریف شده است) به موجب بند 1 ماده¬ی 49 قانون بازار اوراق بهادار، مستلزم اخذ مجوز فعالیت از سازمان است و سازمان اشخاصی را که بدون دریافت مجوز لازم، مبادرت به این فعالیت نمایند، به موجب ماده¬ی 52 قانون بازار اوراق بهادار تحت پی¬گرد قانونی قرار می دهد.

شرایط اعطای مجوز تاسیس
ماده3 برای دریافت مجوز تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری یا تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری، متقاضی باید حسب مورد مدارک و اطلاعات ذیل را به منظور بررسی به سازمان تسلیم نماید:
الف) برای دریافت مجوز تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری:
1- فرم تکمیل شده ی تقاضای صدور مجوز تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری ( پیوست شماره ی یک این دستورالعمل)؛
2-طرح اساسنامه که تمامی صفحات آن به امضای متقاضی رسیده است؛
3-طرح تجاری شامل اهداف، استراتژی ها و برنامه های شرکت برای سه سال پس از تاسیس، و ترازنامه و صورت سود (زیان) پیش بینی شده برای یک سال کامل شمسی پس از تاسیس که تمامی صفحات آن به امضای متقاضی رسیده است؛
4-پرسشنامه ی تکمیل شده ی مشخصات داوطلب سمت مدیرعاملی یا عضویت در هیات مدیره ی شرکت مشاور سرمایه گذاری، مطابق دستورالعمل تائید صلاحیت حرفه ای مدیران نهادهای مالی.
ب) برای دریافت مجوز تبدیل یک شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری:

1-فرم تکمیل شده¬ی تقاضای تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری ( پیوست شماره دو این دستورالعمل)؛
2-اساسنامه یا شرکتنامه شرکت متقاضی؛
3-تصویر مدارک ثبت شرکت متقاضی نزد مرجع ثبت شرکتها ( شامل آگهی تاسیس در روزنامه¬ی رسمی)؛
4-تصویر آگهی روزنامه رسمی مربوط به آخرین مدیران شرکت، صاحبان امضای مجاز و حدود اختیارات آن¬ها؛
5-صورت¬های مالی حسابرسی شده¬ی دو سال اخیر شرکت متقاضی همراه با اظهارنظر حسابرس؛
6-طرح تجاری و برنامه¬های شرکت متقاضی برای سه سال پس از تبدیل به شرکت مشاور سرمایه گذاری مطابق فرم های سازمان و ترازنامه و صورت سود( زیان) پیش بینی شده برای یک سال پس از تبدیل؛
7-پرسشنامه¬ی تکمیل شده¬ی داوطلبین تصدی سمت های مدیریت شرکت پس از تبدیل به شرکت مشاور سرمایه گذاری ( مطابق دستورالعمل تایید صلاحیت مدیران نهادهای مالی).
تبصره: در مورد تقاضای مجوز تبدیل، صورت¬های مالی آخرین سال مالی شرکت متقاضی باید توسط یکی از موسسات حسابرسی معتمد سازمان حسابرسی شده و راجع به آن ها اظهارنظر شده باشد.

ماده 4 ظرف مدت 30 روز کاری پس از تکمیل مدارک و اطلاعات موضوع ماده¬ی 3، تقاضای تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری یا تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه¬گذاری توسط مدیریت مربوطه در سازمان رسیدگی شده و در صورت احراز شرایط زیرحسب مورد به تشخیص سازمان، مجوز تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری یا تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه¬گذاری توسط سازمان، صادر و به متقاضی تسلیم می شود:
الف) شرایط موافقت با تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری:
1-طرح اساسنامه ی ارائه شده، مطابق نمونه ی مصوب سازمان برای شرکت های مشاور سرمایه گذاری باشد؛
2-سرمایه ای که در نظر است هنگام تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری پرداخت شود، معادل یا بیش از 3 میلیارد ریال باشد؛
3-موسسین و اشخاص وابسته به آن¬ها، منفرداً و مجموعاً، در شخص حقوقی دیگری با فعالیت مشاور سرمایه گذاری به عنوان موسس یا شریک عمده محسوب نشوند( مگر با ذکر دلایل و موافقت هیات مدیره ی سازمان) و ترکیب موسسین یا شرکاء به گونه ای باشد که شرکت بتواند اهداف مورد نظر برای مشاور سرمایه گذاری را دنبال نماید؛
4-موسسین شرکت، براساس اطلاعات و مدارک در اختیار سازمان، دارای پیشینه کیفری یا تخلفاتی موثر نباشند؛
5-داوطلبین سمت مدیرعاملی و عضویت در هیات مدیره ی شرکت، طبق دستورالعمل مربوطه صلاحیت لازم را داشته باشند؛

6-درصورتی که در نظر است قسمتی از سرمایه¬ی شرکت به صورت غیرنقد تامین شود، سرمایه¬ی غیرنقد در راستای اهداف شرکت قابل استفاده بوده و استفاده از آن در طرح تجاری شرکت پیش بینی شده و به قیمت معقول و متناسب با ارزش روز آن تقویم شده باشد؛
7-طرح تجاری، اهداف، برنامه ها و صورت های مالی پیش بینی شده، معقول و متناسب با شرایط تجاری موضوع فعالیت مشاور سرمایه گذاری تنظیم شده باشد؛
8-نام پیشنهادی متضمن عنوان مشاور سرمایه گذاری و مناسب بوده و با نامهای ثبت شده¬ی دیگر مشابه نباشد و به گونه ای گمراه کننده انتخاب نشده باشد.
ب) شرایط موافقت با تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری:
1-جمع حقوق صاحبان سرمایه ی شرکت، معادل یا بیش از سه میلیارد ریال باشد یا به تشخیص سازمان، با تجدید ارزیابی دارایی هایی که در فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری قابل استفاده اند، جمع حقوق صاحبان سهام شرکت به بیش از سه میلیارد ریال بالغ خواهد شد؛
2-ترکیب داراییهای شرکت و ساختار مالی آن برای فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری مناسب باشد؛
3-اظهارنظر موسسه حسابرس معتمد سازمان در خصوص صورتهای مالی آخرین سال ( دوره) مالی فعالیت شرکت، مقبول بوده یا حاوی بندهای شرطی که نشان دهد فعالیت شرکت پس از تبدیل، در زمینه¬ی مشاوره سرمایه¬گذاری احتمالاً با مانع یا مشکل مواجه میشود، نباشد؛

4-داوطلبانی که مقرر است پس از تبدیل شرکت مشاور سرمایه گذاری سمت مدیریت ( مدیرعامل یا عضو هیات مدیره) را به عهده بگیرند، براساس دستورالعمل تایید صلاحیت مدیران نهادهای مالی، صلاحیت لازم را داشته باشند؛
5-شرکای عمده ی شرکت متقاضی، براساس اطلاعات و مدارک در اختیار سازمان، دارای پیشینه ی کیفری یا تخلفاتی موثر نباشند؛
6-شرکای عمده¬ی شرکت متقاضی و اشخاص وابسته به آنها، منفرداً و مجموعاً، در شخص حقوقی دیگری که در زمینه¬ی مشاوره¬ی سرمایه-گذاری فعالیت می¬کند، به عنوان شریک یا موسس عمده نباشند(مگر با ذکر دلایل و موافقت هیات مدیره ی سازمان)؛
7-ترکیب شرکای عمده¬ی شرکت متقاضی به گونه¬ای باشد که شرکت بتواند پس از تبدیل به شرکت مشاور سرمایه¬گذاری، اهداف مورد نظر برای مشاور سرمایه¬گذاری را دنبال نماید؛
8-طرح تجاری، اهداف، برنامه ها و صورت های مالی که برای دوره های پس از تبدیل به شرکت مشاور سرمایه گذاری پیش بینی شده اند، معقول و متناسب با شرایط تجاری موضوع فعالیت مشاور سرمایه گذاری تنظیم شده باشند؛
9-نام فعلی شرکت یا نام پیشنهادی برای شرکت پس از تبدیل، متضمن عنوان مشاور سرمایه گذاری و مناسب بوده و با نام های ثبت شده ی دیگر مشابه نباشد و به گونه ای گمراه کننده انتخاب نشده باشد.

تبصره1: درصورت عدم موافقت با تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری یا تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری، موضوع باید توسط مدیریت مربوطه در سازمان و با ذکر دلایل به متقاضی اطلاع داده شود.
تبصره 2: نام شرکت می تواند از طرق زیر گمراه کننده باشد:
الف) استفاده از کلمات و عباراتی نظیر "ایران"، "ملی" و غیره در نام شرکت که معمولاً از طرف اشخاص و نهادهای وابسته به دولت استفاده می¬شوند در حالی که چنین وابستگی وجود نداشته باشد.
ب) استفاده از کلمات و عباراتی که عرفاً به ذهن مخاطب وابسته بودن شرکت به شخص یا اشخاص خاصی را ( اعم از دولتی یا خصوصی) متبادر نماید، در حالی که چنین وابستگی وجود نداشته باشد.
تبصره 3: در صورتی که متقاضی بعضی از شرایط مذکور در این ماده را احراز ننموده باشد، سازمان می تواند به تقاضای متقاضی، موافقت اصولی خود را با صدور مجوز تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری یا تبدیل شرکت متقاضی به شرکت مشاور سرمایه¬گذاری، مشروط به احراز شرایط و رعایت این دستورالعمل به متقاضی اعلام کند. در این صورت مدت زمان احراز شرایط که حداکثر شش ماه از تاریخ صدور موافقت اصولی خواهد بود، در موافقت اصولی صادره قید می گردد. در این صورت متقاضی موظف است برنامه ی احراز شرایط را به سازمان ارائه کند.

ماده 5 پس از ابلاغ مجوز تاسیس مشاور سرمایه گذاری یا مجوز تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه گذاری، متقاضی شش ماه مهلت خواهد داشت تا شرکت مشاور سرمایه گذاری را به صورت یک شرکت سهامی خاص مطابق با شرایط اعلام شده، تاسیس یا شرکت موجود را مطابق شرایط اعلام شده به یک شرکت مشاور سرمایه گذاری سهامی خاص تبدیل نماید و موارد لازم را در مرجع ثبت شرکت ها، ثبت و مدارک مربوطه را به سازمان تسلیم کند، در غیر این صورت مجوز تاسیس یا مجوز تبدیل صادره از درجه ی اعتبار ساقط خواهد شد.
تبصره: به تقاضای متقاضی و ذکر دلایل موجه، سازمان می¬تواند مهلت موضوع این ماده را حداکثر سه ماه دیگر تمدید کند.
ماده6 حداکثر 20 روز کاری پس از تاسیس شرکت مشاور سرمایه¬گذاری و ثبت آن نزد مرجع ثبت شرکت¬ها یا انجام تغییرات لازم در شرکت موجود برای تبدیل به شرکت مشاور سرمایه¬گذاری و ثبت تغییرات نزد مرجع ثبت شرکت ها، شرکت باید مدارک زیر را به سازمان ارائه نماید تا در صورتی که شرایط مندرج در مجوز تاسیس یا مجوز تبدیل، رعایت شده باشد، به عنوان مشاور سرمایه گذاری موضوع بند 16ماده ی 1 قانون، نزد سازمان به ثبت برسد و برای دریافت مجوز فعالیت اقدام نماید:
1-اساسنامه شرکت
2-تصویر آگهی مشخصات مدیران و صاحبان امضای مجاز شرکت و حدود اختیارات آن ها در روزنامه رسمی کشور؛

3-نام ثبت شده، تاریخ ثبت، محل ثبت و شماره ی ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها؛
4-تصویر آگهی تاسیس یا تغییرات شرکت مندرج در روزنامه رسمی کشور؛
5-مبلغ سرمایه ی ثبت شده، فهرست شرکاء و میزان سرمایه ی پرداخت شده و تعهد شده ی هریک؛
6-سایر مدارکی که نشان دهنده ی احراز شرایط تعیین شده در مجوز مربوطه باشد.
شرایط صدور مجوز فعالیت مشاوره سرمایه گذاری
ماده 7 تاسیس شرکت مشاور سرمایه¬گذاری یا تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایه¬گذاری براساس مجوز سازمان و همچنین ثبت شرکت تحت عنوان شرکت مشاور سرمایه گذاری مطابق مواد 5 و 6 این دستورالعمل نزد سازمان، به عنوان مجوز فعالیت در زمینه¬ی مشاوره¬ی سرمایه¬گذاری محسوب نمی¬شود و شروع به فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری منوط به دریافت مجوز جداگانه تحت عنوان مجوز فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری از سازمان است. اشخاص حقوقی با احراز شرایط زیر می توانند با تکمیل فرم مربوطه (پیوست شماره ی 3) تقاضای دریافت مجوز فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری نمایند:
1 – متقاضی قبلاً مجوز تاسیس شرکت مشاور سرمایه گذاری، شرکت سبدگردان، شرکت تامین سرمایه، شرکت پردازش اطلاعات مالی،شرکت کارگزاری، یا شرکت کارگزار/معامله گری یا مجوز تبدیل به یکی از نهادهای مالی یاد شده را از سازمان اخذ نموده و تحت یکی از این عناوین به صورت یک شخصیت حقوقی مورد تائید سازمان نزد مرجع ثبت شرکت ها و سازمان به ثبت رسیده و خارج از موضوع فعالیت خود به فعالیت عمده ی دیگری نمی پردازد؛

3- نیروی انسانی، فضا و تجهیزات مناسب اداری و نرم افزارهای رایانه ای را به شرح پیوست شماره ی 4 مهیا کرده باشد؛
4- در صورتی که متقاضی در نظر دارد صرفاً به فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری مبادرت کند، سرمایه ی ثبت و پرداخت شده ی متقاضی معادل یا بیش از سه میلیارد ریال باشد یا به تشخیص سازمان، تجدید ارزیابی دارایی های قابل استفاده در فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری، منجر به افزایش حقوق صاحبان سهام به مبلغی بیش از سه میلیارد ریال گردد؛
5-در صورتی که متقاضی به فعالیت یا فعالیت های دیگری بپردازد و جمع حقوق صاحبان سرمایه ی متقاضی براساس صورت های مالی آخرین دوره ی مالی و تراز آزمایشی حساب های وی در زمان تقاضای مجوز فعالیت، کمتر از50 میلیارد ریال باشد، آن گاه سرمایه ی متقاضی حداقل باید برابر مجموع سرمایه ی موضوع بند3 و سرمایه ی مورد نظر برای فعالیت یا فعالیت های مذکور باشد یا به تشخیص سازمان، تجدید ارزیابی دارایی های قابل استفاده در فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری، منجر به افزایش حقوق صاحبان سهام به مبلغی بیش از سه میلیارد ریال به علاوه ی حداقل سرمایه مورد نظر برای فعالیت یا فعالیت های مذکور گردد.

تبصره 1: در صورتی که در اثر زیان های وارده، بیش از ثلث سرمایه یا حقوق صاحبان سهام در نظر گرفته شده برای مشاور سرمایه گذاری طبق این ماده از بین برود، مشاور سرمایه گذاری موظف است حداکثر ظرف شش ماه نسبت به ترمیم سرمایه یا حقوق صاحبان سهام اقدام نماید.
تبصره 2: در صورت احراز شرایط و ظرف حداکثر 30 روز پس از تکمیل مدارک و اطلاعات مربوطه مجوز فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری، با اعتبار دوساله به نام متقاضی صادر می گردد. درصورتی که حکم لغو مجوز تاسیس یا فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری طبق مقررات صادر نشده باشد، اعتبار مجوز فعالیت مشاوره سرمایه گذاری برای دوره های دوساله ی بعد تمدید می شود.
الزامات ارائه خدمات مشاور سرمایه گذاری
ماده 8 ارائه ی خدمات توسط مشاور سرمایه گذاری به هر مشتری بر اساس انعقاد قرارداد جداگانه انجام خواهد شد.در قرارداد منعقده ذکر موارد زیر الزامی است:
1-مشخصات و نشانی مشاور سرمایه گذاری به عنوان یک طرف و مشخصات و نشانی مشتری یا مشتریان به عنوان طرف دیگر قرارداد و مدت اعتبار قرارداد و تاریخ انعقاد آن و شماره قرارداد؛
2-خدماتی که مشاور سرمایه گذاری به مشتری ارئه می دهد و نحوه ی ارائه خدمات مذکور؛

3-مسئولیت های مشاور سرمایه گذاری در قبال خدمات ارائه شده به مشتری و ضمانت های اجرایی آن؛
4-حق الزحمه و کارمزدی که مشتری در قبال دریافت هر نوع خدمات مشاور سرمایه گذاری، باید پرداخت کند و زمان بندی پرداخت حق الزحمه و کارمزد مذکور؛
5-اینکه پرداخت حق الزحمه و کارمزد مشاور سرمایه گذاری صرفاً براساس صورت حساب صادره و از طریق واریز به حساب بانکی متعلق به شرکت مشاور سرمایه گذاری صورت می پذیرد با ذکر مشخصات حساب بانکی مذکور؛
6-این موضوع که اطلاعات مشتری نزد مشاور سرمایه گذاری محرمانه تلقی شده و مشاور سرمایه گذاری نمی تواند آنها را بدون اجازه کتبی مشتری افشا کند یا به دیگری اعطاء، کند مگر در چارچوب مواردی که در این دستورالعمل مجاز یا مکلف به اعطا، افشا یا انتشار اطلاعات مذکور است؛
7-ذکر اینکه در صورتی که مفاد قرارداد مغایر قوانین و مقررات تصویب شده تا زمان انعقاد قرارداد باشد، مشاور سرمایه گذاری نمی تواند به مفاد قرارداد عمل کند و چنانچه در اثر آن خسارتی به مشتری وارد آید، مشاور سرمایه گذاری مسئول جبران آن است؛
8-ذکر اینکه مشاور سرمایه گذاری ملزم به اجرای آن بخش از قرارداد که با قوانین و مقرراتی که بعداً به تصویب می رسد، مغایر باشد نیست و از این بابت مسئولیتی برای جبران خسارت وارده به مشتری نخواهد داشت؛

9-اینکه قرارداد تحت چه شرایطی منفسخ می شود ( با رعایت ماده ی 9 این دستورالعمل) و طرفین قرارداد تحت چه شرایطی اختیار فسخ قرارداد را پیش از اتمام مدت اعتبار آن دارند؛
10-ذکر این موضوع که مرجع رسیدگی به اختلافات بین مشتری و مشاور سرمایه گذاری در صورت عدم سازش در کانون های موضوع ماده 36 قانون بازار اوراق بهادار، هیات داوری مذکور در ماده ی 37 قانون بازار اوراق بهادار است و تا تشکیل کانون مربوطه، وظیفه ی مذکور توسط سازمان صورت می پذیرد؛
11-تشریح نحوه ی برقراری ارتباط بین مشاور سرمایه گذاری و مشتری برای تبادل اطلاعات و مدارک مختلف؛
12-ذکر این موضوع که مسئولیت های قید شده در قرارداد به هیچ عنوان محدود کننده ی مسئولیت های مشاور سرمایه گذاری مطابق مقررات مربوطه نخواهد بود؛
13-تعداد نسخ قرارداد و نحوه ی توزیع آنها.
تبصره 1: مشاور سرمایه گذاری باید نمونه ی قراردادهای خود با مشتریان را قبل از بکارگیری به سازمان ارسال دارد تا از حیث رعایت این ماده به تایید برسد.
تبصره 2: هر گونه تغییر در مفاد قرارداد با اضافه کردن متمم به قرارداد امکان پذیر است، مشروط به آن که این ماده در متمم قرارداد نقض نشود. متمم های قرارداد باید به امضای طرفین قرارداد رسیده و حداقل شامل موارد زیر باشد:

الف) شماره و تاریخ قرارداد و شماره ی متمم؛
ب) مشخصات طرفین قرارداد همانطور که در قرارداد ذکر شده است؛
ج) توافقات حاصله طی متمم قرارداد؛
ماده 9 در موارد ذیل مشاور سرمایه گذاری باید موضوع را به اطلاع مشتری برساند و قرارداد بین مشتری و مشاور سرمایه گذاری خود به خود منفسخ می گردد و مشاور سرمایه گذاری باید کلیه ی مطالبات مشتری را به وی پرداخت کند:
1 – تعلیق مجوز فعالیت مشاور سرمایه گذاری به قسمی که انجام تمام یا بخشی از موضوع قرارداد با مشتری بیش از 15روز ممکن نباشد(مگر با توافق کتبی مشتری ظرف هفت روز کاری پس از تعلیق)؛
2 – لغو مجوز تاسیس یا فعالیت مشاور سرمایه گذاری؛
3 – ورشکستگی یا انحلال مشاور سرمایه گذاری؛
4 – کناره گیری از فعالیت مشاوره ی سرمایه گذاری.
ماده 10 بخش های زیر در شرکت مشاور سرمایه گذاری باید از یکدیگر جدا بوده و مستقیماً یا به واسطه ی مدیران جداگانه، تحت نظارت بالاترین مقام اجرایی (مدیرعامل ) باشند:
1 – بخش مشاوره ی سرمایه گذاری؛
2 – بخش مالی؛
3 – بخش اخذ و اجرای سفارش خرید و فروش اوراق بهادار از مشتریان، درصورتی که به فعالیت کارگزاری نیز می پردازد.

ماده 11 مشاور سرمایه گذاری می تواند با اخذ مجوز از سازمان اقدام به ایجاد شعبه یا نمایندگی کند. مسئولیت فعالیت شعبه یا نمایندگی مشاور سرمایه گذاری به عهده ی مشاور سرمایه گذاری است. در ایجاد شعبه یا نمایندگی رعایت موارد زیر ضروری است:
1-تعیین مسئول شعبه یا نمایندگی که باید حداقل دارای گواهی نامه اصول مقدماتی بوده و آموزش های لازم را سپری کرده باشد؛
2-تدوین رویه های مکتوب برای (الف) راهنمایی مشتریان،(ب) انعقاد قراردادهای مشاوره ی سرمایه گذاری و (ج)کنترل های داخلی لازم؛
3-اختصاص امکانات مورد نیاز به شعبه یا نمایندگی، شامل فضای اداری، ملزومات نرم افزاری و سخت افزاری؛
4-نصب تابلو در محل مناسب برای شعبه یا نمایندگی شامل نام و عنوان مشاور سرمایه گذاری.
تبصره: در صورت ثبت مشاوره ی سرمایه گذاری نزد سازمان درج عبارت « تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار» در تابلوهای مشاور سرمایه گذاری و کلیه ی اوراق، اطلاعیه ها و آگهی های آن مجاز است.
ماده 12 مشاور سرمایه گذاری، قبل از ارائه مشاوره به مشتری خود در زمینه ی خرید، فروش یا نگه داری اوراق بهادار، موظف است ابتدا اطلاعات کافی در مورد مشتری را در قالب فرم های از پیش طراحی شده، کسب نموده و پس از تحلیل این اطلاعات، مشاوره را متناسب با نیازهای مشتری ارائه دهد. ارائه ی مشاوره ی سرمایه گذاری در زمینه ی خرید، فروش یا نگه داری اوراق بهادار بدون دریافت و تحلیل نظام مند اطلاعات مشتری، توسط مشاور سرمایه گذاری و همچنین ارائه ی مشاوره در مورد اوراق بهاداری که در تخصص مشاور سرمایه گذاری نبوده، و در تارنمای مشاور سرمایه گذاری به عنوان اوراق بهاداری که وی در خصوص آنها مشاوره می دهد، اعلام نشده اند، تخلف محسوب می گردد. اطلاعات دریافتی از مشتری باید حداقل شامل موارد زیر باشد:

1 ) در مورد کلیه ی مشتریان اطلاعات هویتی، نشانی وتلفن؛
2 ) در مورد مشتریانی که در زمینه ی خرید، فروش، یا نگه داری اوراق بهادار مشاوره دریافت می کنند، اطلاعات زیر:
2 – 1 ) اطلاعاتی که دریافت آن ها اجباری است:
2 – 1 – 1 ) وضعیت شغلی، نحوه ی اشتغال، سن، سطح تحصیلات و تجربیات کاری مشتری؛
2 – 1 – 2 ) برنامه ها و اهداف مشتری از سرمایه گذاری و مبلغی که قصد سرمایه گذاری دارد؛
2 – 1 – 3 ) تجربیات مشتری در سرمایه گذاری های قبلی؛
2 – 1 – 4 ) میزان وجوه نقدی که مشتری برای اجرای برنامه ها و اهداف آتی خود به آن نیازمند است و زمانبندی آن؛
2 – 2 ) اطلاعاتی که دریافت آن ها اختیاری است :
2 – 2 – 1) اطلاعات کلی راجع به افراد خانواده و افراد تحت تکفل مشتری که در مورد هر یک حداقل شامل: سن، سطح تحصیلات، وضعیت شغلی و حدود درآمد می گردد؛
2 – 2 – 2 ) محدوده ی درآمدها و هزینه های کنونی مشتری و افراد تحت تکفل و پیش بینی وضعیت آتی آن با ذکر منابع درآمدی
2 – 2 – 5 ) اهداف و برنامه های آتی مشتری؛
2 – 2 – 4 ) وضعیت درآمدی سایر اعضای خانواده و میزان مشارکت آنها در پرداخت هزینه های مشتری و افراد تحت تکفل؛
2 – 2 – 3 ) میزان دارایی ها و بدهی های کنونی مشتری و افراد تحت تکفل به طور تقریبی؛

تبصره1: برای ارائه ی مشاوره در زمینه ی خرید، فروش، یا نگه داری اوراق بهادار، فرم کسب اطلاعات مشتریان باید طوری طراحی گردد که علاوه بر کسب اطلاعات این ماده، حاوی سوالاتی برای ارزیابی توان مشتری برای تحمل ریسک باشد. روش مشاور سرمایه گذاری برای اینکه از پاسخ به سوالات مذکور، میزان توان مشتری در تحمل ریسک را ارزیابی نماید باید مدون و مکتوب باشد. مشاور سرمایه گذاری نمی تواند در این پرسشنامه، ارزیابی میزان توان مشتری در تحمل ریسک را به خود مشتری واگذارد یا مستقیماً تعیین آن را از مشتری طلب کند.
تبصره 2: مشاور سرمایه گذاری باید فرم کسب اطلاعات مشتریان و رویه ی خود در ارزیابی میزان توان مشتری در تحمل ریسک را قبل از به کارگیری رسماً به سازمان ارسال کند. در صورتی که سازمان اصلاح فرم و روش یاد شده را ضروری تشخیص دهد، موضوع را به مشاور سرمایه گذاری ابلاغ می کند و وی موظف است قبل از اقدام براساس فرم و روش مذکور، اصلاحات درخواستی را اعمال نماید. تغییرات در فرم و روش یاد شده نیز باید قبل از اعمال، به سازمان ارسال گردد.

ماده13 تحلیل موضوع ماده ی 12 باید مطابق رویه ی موضوع تبصره ی 2 ماده ی 12 که به سازمان ارسال شده است، توسط یکی از کارکنان شرکت مشاور سرمایه گذاری که این مسئولیت را صریحاً پذیرفته و لااقل دارای گواهی نامه ی تحلیل گری بازار سرمایه با حداقل 2 سال سابقه ی تجربی مرتبط است، انجام شده و نتایج تحلیل در فرم جداگانه ای حاوی نام و مشخصات تحلیل گر و تاریخ تحلیل درج گردد. نتایج این تحلیل باید حداقل شامل موارد زیر باشد:
1-اهداف مشتری از سرمایه گذاری؛
2-میزان ریسک قابل تحمل توسط مشتری؛
3 – مقاطع زمانی که سرمایه گذار تمایل یا نیاز به برداشت و مصرف تمام یا قسمتی از سرمایه ی خود دارد و مبلغ برداشت در هر زمان؛
4 – دارایی های مناسب برای سرمایه گذاری مشتری و نسبت مناسب سرمایه گذاری در هر کدام.
تبصره 2 : در صورت عدم کفایت دارندگان گواهی نامه ی تحلیل گری، مشاور سرمایه گذاری می تواند با تایید سازمان از اشخاص دارنده ی گواهی نامه ی اصول مقدماتی که دارای سوابق حرفه ای مرتبط و کافی باشند، استفاده نماید.
تبصره 1 : مشاور سرمایه گذاری باید یک نسخه از فرم کسب اطلاعات مشتری و فرم تحلیل و نتیجه گیری آن ( موضوع این ماده) را در پرونده ی مشتری، نگه داری کند و یک نسخه از فرم تحلیل و نتیجه گیری موضوع تبصره ی این ماده را در اختیار مشتری و کارکنانی که وظیفه ی ارائه ی مشاوره را به عهده دارند، قرار دهد. مشاوره در زمینه ی خرید، فروش، یا نگه داری اوراق بهادار به مشتری باید براساس نتایج این تحلیل و توسط کارکنانی که لااقل دارای گواهی نامه ی تحلیل گری بازار سرمایه هستند، ارائه شود.

ماده 14 در شرایط وجود تضاد منافع بین مشاور سرمایه گذاری و مشتری وی، اولویت با منافع مشتری خواهد بود.
ماده 15 انجام فعالیت های زیر توسط مشاور سرمایه گذاری مجاز نمی باشد:
1-ارائه ی خدمات مشاوره ی سرمایه گذاری در خصوص اوراق بهاداری که بدون دریافت مجوز مربوطه منتشر شده یا در حال انتشارند؛
2-انعقاد قراردادها یا پذیرش تعهداتی که منجر شود تا مشاور سرمایه گذاری نتواند تمام یا بخشی از وظایف خود را مطابق این دستورالعمل انجام دهد یا مسئولیت های مشاورسرمایه گذاری را کمتر از مسئولیت هایی نماید که در این دستورالعمل برای مشاوران سرمایه گذاری پیش بینی شده است؛
3-انعقاد قراردادهای مشاوره ی سرمایه گذاری با مشتریان که در آن مسئولیت های مشاورسرمایه گذاری در قبال مشتریان از مسئولیت های مندرج در این دستورالعمل یا سایر مقررات مرتبط، محدودتر باشد؛
4-اعطای وام به مشتریانی که با آنها قرارداد مشاوره ی سرمایه گذاری منعقد نموده یا دریافت وام از آنها؛
5-دریافت کارمزد در ارائه ی خدمات خود بیش از سقف های مصوب سازمان؛
6-استفاده از دارایی مشتریان به طور مستقیم یا غیرمستقیم به نفع خود یا به نفع اشخاص وابسته به خود.
ثبت و نگه داری حساب ها، مدارک و اطلاعات
ماده 16 مشاور سرمایه گذاری موظف است طبق استانداردهای حسابداری ملی و دستورالعمل های اجرایی که سازمان ابلاغ می کند، وقایع مالی خود را ثبت و صورت های مالی خود را تنظیم نماید و در دفاتر مالی خود برای هر مشتری حساب جداگانه ای نگه داری و کلیه ی مبادلات مالی فیمابین خود و مشتری را در حساب مشتری ثبت کند.

ماده 17 مشاور سرمایه گذاری موظف است اسناد و مدارک مربوط به فعالیت خود از جمله اسناد و مدارک زیر را حداقل به مدت پنج سال نگه داری نماید:
1-فرم های شناسایی و اطلاعات مشتریان و نتایج حاصل از تحلیل این اطلاعات؛
2-قراردادهای منعقده با مشتریان؛
3-مکاتبات و گزارش های تبادل شده با مشتریان؛
4-گزارش ذینفعان اوراق بهادار، که مشاور سرمایه گذاری در اجرای تبصره ی 2 ماده ی 19 این دستورالعمل دریافت کرده است؛
5-مدارک مثبته ی وقایع مالی مرتبط با خود به خصوص مبادلات مالی با مشتریان و صورتحساب های صادره برای آن ها؛
6-نسخه ای از اطلاعاتی که مشاور سرمایه گذاری از طریق تارنمای رسمی خود منتشر کرده است، حاوی تاریخ و ساعت انتشار؛
7-مدارک راجع به دعاوی حقوقی له یا علیه مشاور سرمایه گذاری؛
8-سایر مدارک و گزارش هایی که توسط سازمان تعیین و ابلاغ می گردد.
ماده 18 مشاور سرمایه گذاری و کارکنان آن باید اطلاعات و مدارک مربوط به مشتری طرف قرارداد خود را محرمانه تلقی نموده و به استثنای اشخاص زیر در حدود درخواست آن ها، بدون رضایت مشتری به شخص دیگری ارائه ننماید در غیر اینصورت مشمول ماده 48 قانون بازار اوراق بهادار خواهند شد:

1- کارکنان مشاور سرمایه گذاری که برای ارائه ی خدمات به مشتری یا انجام سایر وظایف خود به اطلاعات و مدارک مشتری نیاز دارند، در حدود نیاز آن ها؛
2 – سازمان یا مراجعی که سازمان تعیین می کند؛
3 – وکیل، بازرس قانونی یا حسابرس مشاور سرمایه¬گذاری؛
4 – مراجع صالح قضایی؛
5 – کانون مربوطه در حدودی که در مقررات مصوب سازمان تعیین شده است؛
6 – سایر مراجعی که ارائه ی مدارک و اطلاعات مذکور به آنها، طبق قانون الزامی است.
تبصره1: انتشار عمومی یا ارائه ی اطلاعات به صورت سرجمع به طوری که امکان ردیابی و تشخیص اطلاعات مربوط به هر مشتری ممکن نباشد، مشمول ممنوعیت موضوع این ماده نمی گردد.
تبصره2: مشاور سرمایه گذاری باید رویه ای مکتوب برای حفاظت، نگه داری و نحوه ی دسترسی به اطلاعات و مدارک مشتریان فارغ از اینکه به شکل الکترونیکی یا به اشکال دیگر نگه داری می شوند، داشته باشد به طوری که اطمینانی معقول از عدم دسترسی کارکنان غیر مرتبط به مدارک و اطلاعات مشتری، عدم افشای مدارک و اطلاعات مشتری یا عدم ارائه ی آنها به اشخاص غیر مرتبط و در غیر موارد مقرر، بوجود آید. مشاور سرمایه گذاری باید برای اجرای صحیح رویه ی یاد شده آموزش کافی به کارکنان داده و رعایت آن را کنترل نماید.

اطلاع رسانی و گزارش دهی
ماده 19 درصورتی که مشاور سرمایه گذاری به مشتری خود در زمینه ی ورقه ی بهاداری خاص، مشاوره می دهد در حالی که؛ (الف) شرکت مشاور سرمایه گذاری یا اشخاص وابسته به آن (ب) کارکنان مشاور سرمایه گذاری یا اشخاص وابسته به آن ها (ج) سایر مشتریان مشاور سرمایه گذاری یا ( د) صندوق های تحت مدیریت مشاور سرمایه گذاری، در آن ورقه ی بهادار مطابق تبصره ی 1 این ماده ذینفع محسوب می شوند، و مشاور سرمایه گذاری از این موضوع مطلع بوده یا از طریق دریافت گزارش های موضوع تبصره ی 2 این ماده از این موضوع مطلع شده باشد، آن گاه مشاور سرمایه گذاری موظف است قبل از انعقاد قرارداد با مشتری و همچنین قبل از ارائه ی مشاوره ی سرمایه گذاری در مورد آن ورقه ی بهادار خاص، مشتری را از این موضوع مطلع کند. اطلاعات ارائه شده به مشتری در اجرای این ماده شامل مشخصات ورقه ی بهادار و شرح منافع ذینفع در آن ورقه ی بهادار خواهد بود.
تبصره1: در صورتی که یک شخص از تغییر قیمت یک ورقه ی بهادار، به طور مستقیم یا غیر مستقیم سود یا زیان نماید یا آن ورقه ی بهادار برای وی حقوق یا منافعی ایجاد کند یا از معاملات آن ورقه ی بهادار منتفع شود یا خود ناشر ورقه ی بهادار محسوب شود، آن گاه شخص یادشده، نسبت به آن ورقه ی بهادار، ذینفع محسوب می شود. بنابراین شخص از جمله در شرایط زیر، ذینفع ورقه ی بهادار محسوب می گردد:
1-در صورتی که مالک ورقه ی بهادار باشد؛
2-پدر صورتی که اختیار خرید یا فروش ورقه ی بهادار را به دیگری اعطاء یا از دیگری دریافت نموده باشد؛
3-در صورتی که ورقه ی بهادار را قرض گرفته یا قرض داده باشد؛
4-در صورتی که پذیره نویسی یا فروش ورقه ی بهادار را تعهد کرده باشد یا بازاریابی برای پذیره نویسی یا فروش ورقه ی بهادار را پذیرفته باشد یا مشاور ناشر در زمینه ی عرضه ورقه ی بهادار باشد یا در این موارد با دیگران مشارکت داشته باشد؛
5-در صورتی که ناشر ورقه ی بهادار باشد.

تبصره2: کارکنان مشاور سرمایه گذاری موظف اند بلافاصله پس از ذینفع شدن خود یا اطلاع از ذینفع شدن هریک از اشخاص وابسته ی خود نسبت به هر ورقه ی بهادار، موضوع را با جزئیات کامل به مشاور سرمایه گذاری گزارش کنند. مشاور سرمایه گذاری موظف است فهرست اوراق بهاداری را که کارکنان در اجرای این ماده به وی گزارش نموده اند را به اضافه ی فهرست اوراق بهاداری که خود یا مشتریان یا اشخاص وابسته به مشاور سرمایه گذاری ( در حد اطلاع مشاور سرمایه گذاری) نسبت به آن ها ذینفع محسوب می شوند؛ تهیه کرده و در اختیار کارکنانی که وظیفه ی ارائه ی خدمات به مشتری را به عهده دارند قرار دهد، تا در اجرای این ماده مورد استفاده قرار گیرد. این گزارش صرفاً شامل این موارد است : (الف) مشخصات اوراق بهادار، (ب) تعیین اینکه ذینفع شرکت است یا یکی از کارکنان یا اشخاص وابسته به آن ها یا مشتری یا صندوق تحت مدیریت مشاور سرمایه گذاری، (ج) تعیین اینکه آیا منافع ورقه ی بهادار به طور مستقیم یا غیرمستقیم به ذینفع تعلق می گیرد یا خیر و (د) تعیین اینکه افزایش یا کاهش قیمت ورقه ی بهادار منجر به سود یا زیان ذینفع، می گردد. سایر اطلاعات ارائه شده توسط کارکنان به مشاور سرمایه گذاری، به صورت محرمانه نزد مشاور سرمایه گذاری نگه داری شده و در اختیار مشتریان یا سایر کارکنان ( به استثنای کارکنانی که وظیفه ی تهیه یا تایید فهرست مذکور را به عهده دارند) قرار نمی گیرد.
ماده 20 مشاور سرمایه گذاری ملزم است در تارنمای خود موارد زیر را افشا نماید:
1-نام، نوع شخصیت حقوقی، مشخصات ثبتی، مبلغ سرمایه ی پرداخت شده و مشخصات شرکای عمده؛
2-مشخصات و سوابق حرفه ای و تحصیلی اعضای هیات مدیره، مدیرعامل، مشاوران، تحلیل گران، کارشناسان و نمایندگان مشاور سرمایه گذاری؛
3-خدمات قابل ارایه توسط مشاور سرمایه گذاری و شرایط، حدود مسئولیت و کارمزد هر یک از این خدمات و نحوه ی محاسبه ی این کارمزدها؛
4-عناوین خدماتی که مشاور سرمایه گذاری طی پنج سال گذشته از هر یک به تنهایی درآمدی معادل یا بیش از پنج درصد کل درآمد ارائه ی خدمات را کسب نموده است به تفکیک هر سال و ذکر درصد مربوطه؛
5-نوع اوراق بهادار یا دارایی های سرمایه ای که مشاور سرمایه گذاری در مورد آنها مشاوره می دهد؛

6-روش هایی که مشاور برای تجزیه و تحلیل و ارزشیابی اوراق بهادار و ناشرین اوراق بهادار یا پیش بینی روند قیمت یا عرضه و تقاضای اوراق بهادار مورد استفاده قرار می دهد تا حدی که منجر به افشای اسرار تجاری وی نگردد؛
7-منابع مهم اطلاعاتی که مشاور سرمایه گذاری برای کسب اطلاعات مورد نیاز خود به آنها متکی است؛
8-تضاد منافعی که ممکن است به دلیل ارائه ی خدمات مختلف بین منافع مشاور سرمایه گذاری یا اشخاص وابسته و کارکنان وی با مشتریان بوجود آید و راه های کنترل و حل و فصل این تضاد منافع؛
9- هر گونه رابطه ی تجاری اساسی که مشاور سرمایه گذاری با دیگران دارد و با خدمات مشاوره ای و سایر خدماتی که مشاور سرمایه گذاری ارائه می دهد در تضاد است ( نظیر توافق با یک یا چند کارگزار برای ارجاع مشتریان خود به آنها)؛
10-هر گونه منافعی که در نتیجه ی عمل مشتری به توصیه ی مشاور سرمایه گذاری به خرید یا فروش اوراق بهادار، نصیب مشاور سرمایه گذاری می شود ( نظیر دریافت بخشی از کارمزد کارگزاری از شرکت کارگزاری که واسطه ی معاملات مشتریان مشاور سرمایه گذاری می شود)؛
11-هرگونه منافعی که ارائه ی خدمات مشاوره ی سرمایه گذاری برای اشخاص ثالث به استثناء کارکنان شرکت مشاور سرمایه گذاری، بوجود می آورد؛
12-هرگونه سمت یا شغلی که هر یک از اعضای هیات مدیره، مشاوران، تحلیل گران، کارشناسان یا نمایندگان مشاور سرمایه گذاری در سایر شرکت ها و اشخاص حقوقی، پذیرفته یا به آن اشتغال دارند اعم از تمام وقت، نیمه وقت یا پاره وقت؛
13-نشانی و تلفن دفتر مرکزی و هر یک از شعب یا نمایندگی ها و مشخصات مسئولین هر شعبه یا نمایندگی؛
14-هر گونه اطلاعات دیگری که طبق مصوبات سازمان ضروری باشد.

نظارت و بازرسی
ماده 21 سازمان می تواند به صورت ادواری یا در مواقع لزوم، مدارک و هرگونه مستندات مشاور سرمایه گذاری و هر گونه اماکن متعلق به مشاور سرمایه گذاری یا تحت اختیار یا کنترل وی را با اهداف زیر مورد بازرسی قرار دهد یا ارائه ی اطلاعات، مدارک و گزارش هایی را از مشاور سرمایه گذاری درخواست کند:
1 – اطمینان از تهیه و نگه داری اسناد، مدارک، گزارش ها و دفاتر مالی مطابق قوانین و مقررات؛
2 – اطمینان از انطباق عملکرد مشاور سرمایه گذاری با قرارداد مشاوره ی سرمایه گذاری و مقررات مربوطه؛
3 – اطمینان از حفظ شرایط تعیین شده برای تاسیس و فعالیت مشاور سرمایه گذاری؛
4 – بررسی شکایات و اعتراضات رسیده از سوی مشتری یا افراد دیگر؛
5 – بررسی تخلفات احتمالی مشاور سرمایه گذاری؛
6 – تهیه ی گزارش ها، اسناد و مدارک برای سایر نهادهای ذیصلاح.
تبصره: مشاور سرمایه گذاری موظف است کلیه ی اطلاعات، اسناد، مدارک و گزارش های مورد درخواست را در موعد مقرر در اختیار سازمان قرار دهد و به تمامی سوالات نمایندگان سازمان پاسخ داده و امکان بازرسی از دفاتر، مدارک و اماکن مورد نظر را برای بازرسین سازمان بدون فوت وقت فراهم آورد. بازرسین سازمان توسط رئیس سازمان معرفی می شوند.
ماده 22 مشاور سرمایه گذاری باید بازرس قانونی و حسابرس خود را از بین موسسات حسابرسی معتمد سازمان انتخاب کند و قرارداد خود با وی را به گونه ای تنظیم کند که بازرس یا حسابرس، رعایت قوانین و مقررات از جمله این دستورالعمل، آیین نامه های داخلی شرکت، تطبیق مفاد قراردادهای مشاوره ی سرمایه گذاری با این دستورالعمل و ثبت صحیح حساب های مشتری را بررسی و در مورد آنها در گزارش سالیانه خود اظهارنظر نماید. هزینه ی این رسیدگی بر عهده ی مشاور سرمایه گذاری است و در قرارداد مربوطه پیش بینی می شود.

ماده23 در صورت درخواست سازمان برای تهیه ی گزارش ویژه ی حسابرسی از شرکت مشاور سرمایه گذاری مطابق ماده ی 29 قانون بازار اوراق بهادار، مشاور سرمایه گذاری باید علاوه بر ارائه ی اطلاعات، اسناد و مدارک لازم برای تهیه ی این گزارش، هزینه های تهیه ی گزارش مذکور را مطابق آنچه سازمان تعیین می کند، بپردازد.
ضمانت های اجرا
ماده 24 تخلف مشاور سرمایه گذاری از قرارداد مشاوره ی سرمایه گذاری یا مفاد این دستورالعمل، براساس دستورالعمل مربوطه رسیدگی می شود. درصورت احراز تخلف، مرجع رسیدگی کننده متناسباً یک یا چند مورد از تنبیهات زیر را در نظر می گیرد:
1 – تذکر کتبی به مشاور سرمایه گذاری بدون درج در پرونده؛
2 – تذکر کتبی به مشاور سرمایه گذاری با درج در پرونده؛
3 – تعلیق فعالیت شعبه یا نمایندگی که تخلف از طریق آن صورت پذیرفته حداکثر تا یک سال؛
4 – الزام به تعطیلی شعبه یا نمایندگی که تخلف از طریق آن صورت پذیرفته؛
5 – محدود کردن فعالیت مشاور سرمایه گذاری حداکثر تا یک سال؛
6 – محرومیت از ارائه ی خدمات مشاور سرمایه گذاری حداکثر تا یک سال؛
7 – تعلیق مجوز فعالیت مشاور سرمایه گذاری برای مدت حداکثر تا یک سال؛
8 – تعلیق سایر فعالیت های مشاور سرمایه گذاری به مدت حداکثر تا یک سال؛
9 – لغو مجوز فعالیت مشاور سرمایه گذاری؛
10 – لغو مجوز تاسیس مشاور سرمایه گذاری؛
11 – جریمه ی نقدی مشاور سرمایه گذاری مطابق آیین نامه ی ماده ی 14 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید.

تبصره 1: در صورتی که تخلف ناشی از فعل یا ترک فعل مدیر یا مدیران یا سایر کارکنان مشاور سرمایه گذاری باشد، مرجع رسیدگی به تخلفات مشاور سرمایه گذاری، علاوه بر تنبیهات مقرر در این ماده برای مشاور سرمایه گذاری، مدیر یا هر یک از کارکنان متخلف را حسب مورد به یکی از تنبیهات انضباطی زیر محکوم می کند:
1 – تذکر کتبی بدون درج در پرونده؛
2 – اخطار کتبی با درج در پرونده؛
3 – محرومیت از ارائه ی خدمات مشاوره ی سرمایه گذاری حداکثر تا دو سال؛
4 – سلب صلاحیت از ادامه ی تصدی سمت مدیریت در شرکت مشاور سرمایه گذاری مربوطه حداکثر تا دو سال؛
5 – محرومیت از تصدی سمت در تمام یا برخی از بورس ها، بازارهای خارج از بورس، کانون ها و نهادهای مالی حداکثر تا دو سال؛
6 – محرومیت از استفاده از گواهی نامه ی حرفه ای صادره توسط سازمان به مدت حداکثر تا دو سال؛
7 – جریمه نقدی مطابق آیین نامه ی ماده ی 14 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید.
تبصره 2: مرجع رسیدگی به تخلفات می تواند به منظور پیشگیری از تکرار تخلف یا گسترش دامنه ی آن، اعاده ی وضعیت به قبل از انجام تخلف یا رفع اثرات تخلف انجام شده، مشاور سرمایه گذاری را ملزم به موارد زیر نماید:
1 – اصلاح یا تقویت نظام کنترل های داخلی؛
2 – اصلاح رویه ها و آیین نامه های داخلی؛
3 – تامین، تکمیل و آموزش نیروی انسانی در بخش ها و زمینه های خاص؛
4 – منع مشاور سرمایه گذاری از گسترش کمی و یا جغرافیایی فعالیت ها تا زمان احراز شرایطی خاص؛
مرجع رسیدگی همچنین می تواند برای انجام موارد موضوع این تبصره، مهلت تعیین کرده و رفع تعلیق از تمام یا بخشی از فعالیت ها یا رفع محدودیت از فعالیت های مشاور سرمایه گذاری را منوط به اجرای آن ها در مهلت مقرر نماید. در صورت عدم اجرای موارد تعیین شده در این تبصره در مهلت مقرر، مرجع رسیدگی می تواند تنبیهات مذکور در این ماده را اعمال کند.

تبصره 3: اعمال تنبیهات موضوع این ماده مانع از مجازات هایی که در قوانین در صورت ارتکاب جرم پیش بینی شده یا مانع از جبران خساراتی که در اثر ارتکاب تخلفات یا جرایم به مشتری یا سایر اشخاص وارد شده، نخواهد شد.
ماده25 در صورتی که یک نهاد مالی بدون دریافت مجوز مشاور سرمایه گذاری، به ارائه خدمات مشاوره ی سرمایه گذاری بپردازد، مرجع رسیدگی کننده پس از رسیدگی به موضوع براساس دستورالعمل مربوطه، یک یا ترکیبی از تنبیهات زیر را در نظر خواهد گرفت:
1 – تذکر کتبی بدون درج در پرونده ی نهاد مالی متخلف؛
2 – اخطار کتبی با درج در پرونده ی نهاد مالی متخلف؛
3 – تعلیق تمام یا بخشی از فعالیت های نهاد مالی به مدت حداکثر تا یک سال؛
4 – سلب صلاحیت مدیر یا مدیران نهاد مالی متخلف، از تصدی برخی سمت ها در نهاد مالی مربوطه حداکثر به مدت دو سال؛
5 – محرومیت مدیر یا مدیران متخلف نهاد مالی از تصدی سمت در تمام یا برخی از بورس ها، بازارهای خارج از بورس، کانون ها و سایر نهادهای مالی به مدت حداکثر تا دو سال؛
6 – محرومیت مدیران نهاد مالی از استفاده از گواهی نامه های حرفه ای صادره توسط سازمان حداکثر تا دو سال؛
7 – لغو مجوز تاسیس نهاد مالی متخلف؛
8 – جریمه ی نقدی مطابق آیین نامه ی ماده ی 14 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید.
ماده 26 به اختلافات بین مشاور سرمایه گذاری و مشتری، طبق ماده ی 36 قانون بازار اوراق بهادار رسیدگی می شود.

سایر موارد
ماده 27 هرگونه نقل و انتقال سهام یا پذیره نویسی سهام جدید در شرکت مشاور سرمایه گذاری به گونه ای که موجب شود شخصی به یک شریک عمده ی مشاور سرمایه گذاری تبدیل شود، باید ظرف هفت روز کاری توسط مشاور سرمایه گذاری به سازمان اطلاع داده شود.
ماده 28 مشاور سرمایه گذاری ملزم است هرساله مبلغی تحت عنوان حق نظارت سازمان بر مشاور سرمایه گذاری به سازمان پرداخت نماید. این مبلغ به پیشنهاد سازمان توسط شورای عالی بورس و اوراق بهادار تعیین می گردد.
ماده 29 درصورت پیش بینی در قرارداد مشاوره ی سرمایه گذاری، مشاور سرمایه گذاری می تواند به وکالت از طرف مشتری طرف قرارداد خود، نسبت به اعمال حقوق مالکانه ی اوراق بهادار مشتری از جمله حضور در مجامع عمومی شرکت ها و اعلام رای، دریافت سود سهام و سود سایر اوراق بهادار، دریافت سهام جایزه، دریافت حق تقدم خرید سهام و شرکت در افزایش سرمایه، اقدام نماید. شرکت های ثبت شده نزد سازمان موظف اند، بخشنامه ای را که در این خصوص از طرف رئیس سازمان صادر می گردد، رعایت نمایند.
ماده 30 تصمیم گیری ، اعلام نظر، تشخیص، صدور مجوز و انجام اقدامات توسط سازمان مطابق این دستورالعمل، به پیشنهاد معاونت نظارت بر نهادهای مالی و تایید رئیس سازمان صورت می گیرد.
ماده 31 این دستورالعمل در 31 ماده 22 تبصره و چهار پیوست در تاریخ 4/3/1389 به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید و از تاریخ تصویب لازم الاجرا می باشد.

بر اساس قوانین آمریکا مبالغی که مشاوران دریافت می کنند به یکی از حالت های زیرخواهد بود:
ƒƒ
درصدی از ارزش دارایی تحت مدیریت آن؛

ƒƒمیزان ساعت صرف شده جهت انجام کار برای افراد؛

ƒƒهزینه ثابت؛

ƒƒدرصدی از اوراق بهاداری که می فروشند؛

ƒترکیبی از موارد فوق.

درآمدهای شرکت­های مشاور سرمایه گذاری به تفکیک فعالیت­های اصلی و فرعی – سال 1390

درآمد ارائه خدمات
4,787 میلیون ریال
درآمد ارزشگذاری شرکتها
1,327
جمع درآمد ارائه خدمات اصلی
6114(56%کل درآمد)
سایر درآمدها
4726(44%کل درآمد)
جمع کل درآمدها
10840

آرزویم برایتان این است : در میان مردمی که می دوند برای زنده بودن،
آرام قدم برداری برای زندگی کردن…
یاحق…


تعداد صفحات : 49 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود