به نام خدا
موضوع: نمونه های موردی ویلا
مشخصات ویلا: نام ویلا: درویش آباد محل اجرا: درویش آباد مازندران معمار: پویا خزایلی پارسا تاریخ:2010 مساحت:240متر مربع ساختار:پیمان خضری کارفرما:نسترن شهبازی گرافیست: بهنام امامی
ویلای درویش آباد؛ماشین زیستن
این ویلا توسط مهندس پویان خزائلی پارسا درسال 89 در درویش آباد مازندران ساخته شد بسیاری از منتقدان این ویلا را گفت و گوی میان معماری سنتی ایران و معماری مدرن می دانندو خزائلی پارسا در مورد این پروژه می گوید: "من این خانه را برای همسرم (نسترن شهبازی) طراحی کردم او یک نقاش است ونه یک معمار واین فرصت خوبی بود تا من به کشف ایده های جدید فضایی بپردازم.این خانه در روستای کوچکی واقع در شمال ایران ودر نزدیکی دریای خزر قرار دارد." برای طراحی این چنین کارهایی ,معماری در فضای "مرموز" است که می تواند پیوند دهنده ی معماری ایرانی وآزادی مدرنیسم باشد.
درواقع طبقه ی همکف سعی دارد با آنچه که او به نام "فضای آزاد" درمعماری مدرن می شناسد؛ رقابت کندو چشم اندازطبقه ی فوقانی هم رو به مرکز، به منظور ایجادحرکتی عمودی، از آسمان به زمین طراحی شده است. این گشایش فضایی همان ویژگی معمارانه ای است که می توان در معماری ایرانی دید.خزائلی پارسا در جایی دیگر می گوید:"اماجالب ترین بخش این خانه ،فضای مرکزی آن است ؛ جایی که فضای مدرن همکف با فضای ایرانی فوقانی گفت و شنودی را آغاز می کنندو فضای جدیدی در میان آن دو متولد می شود."
پلان طبقه ی اول
سایت پلان
فضای کم صدا فضای پر صدا
نورگیر
راه پله
اتاق خواب
اتاق خواب
سرویس بهداشتی پ
اشپزخونه
سرویس بهداشتی
راهرو و راپله و اتاق خواب
برش
مدلینگ ستون مرکزی ویلا
نورپردازی در کار ونقش تعیین کننده ی ان در تشدید حجم معلق ویلا
تاثیر فضای مرکزی بر سقف کار:
به گفته ی خود معمار: اماجالب ترین بخش این خانه ،فضای مرکزی آن است ؛ جایی که فضای مدرن همکف با فضای ایرانی فوقانی گفت و شنودی را آغاز می کنندو فضای جدیدی در میان آن دو متولد می شود.
از ویژگی های این پروژه می توان به موارد زیر اشاره کرد: _نورپردازی در کار ونقش تعیین کننده ی آن در تشدید حجم معلق ویلا _پرداخت فضای مرکزی و بازی نور وسایه _تاثیر فضای مرکزی بر سقف کار
روند طراحی کار توسط معماراثر
پلان طبقه اول
پلان طبقه دوم
پرداخت فضای مرکزی و بازی نور وسایه
ویلای دوم
مشخصات ویلا:
معماران: گروه معماری sergey makhno studio
موقعیت: کوهستان اوکراین
مساحت: 160 مترمربع
سال طرحی: 2017
سبک طراحی: مینیمال
معمار این پروژه با به کار گیری سبک مینیمال و با حذف المان های غیر ضروری سعی دررساندن بیشترین مفهوم این سبک را داشته است.
ویژگی های سبک مینیمال:
1-کاهش تزیینات در کار
2-فرم خالص مثل اشکال هندسی
3-سطوح بسیار بزرگ
4-اهمیت نقش نور
5-استفاده از قوانین فیزیک در خلق اثار
6-استفاده از مصالحی همچو بتن شیشه فولاد و سنگ
7-کیفیت ناب و هم رنگ با فرم ، فضا و ماده
پلان طبقه همکف: خصوصی عمومی نیمه عمومی
طراحی زیبای این خانه: شرکت اوکراینی این خانه را در بالای کوهستان های اوکراین ساخته اند و فضایی برای اقامت و استراحت به شمار میرود. مساحت پروژه 160 مترمربع میباشد با پنجره های وسیع در نما که باعث میشود در طول روز نور طبیعی فضای داخلی را روشن کند و همین موضوع باعث شده تا فضاهای داخلی با محیط طبیعی ترکیب شود.
دلیل انتخاب نام این خانه: دیوار های قرمز رنگ آن میباشد،تغییر فوصول در این مکان جلوه زیبایی را دارا میباشد که نشان دهنده ی چرخه ی زندگی رز است.
یک استخر مصنوعی مسطح در مقابل ساختمان قرار دارد همچنین مجسمه واقع در سطح استخر توسط هنرمند اوکراینی در سال 2010 ساخته شده است. -اهمیت این استخر انعکاس و تصویر زیبای ساختمان است
مصالح مورد استفاده: بتن،فولادو شیشه -فولادی که استفاده شده به طور طبیغی و غوطه ور در طبیعت یافت میشود.
مجسمه واقع در سطح استخر توسط هنرمند اوکراینی در سال2017 طراحی شده و نیز این مجسمه برنزی بلند قامت بخش اصلی این پروژه به حساب می آید.
ویلای سوم
مشخصات ویلا:
موقعیت: محمد شهر کرج
تعداد خواب: 4
تعداد سرویس های بهداشتی: 3
مساحت:4,375 متر مربع
تعداد طبقات: 2
سیستم گرمایشی:چیلر سقفی ژاپنی جهت سرمایش و گرما یش – سیستم گرمایش از کف خارجی ترموستاتیک با امکان کنترل دمای محیطی هر نقطه در کل ویلا
سبک: مدرن
این اقامتگاه مسکونی و ویلا لوکس بسیار باشکوه و با استانداردهای بالا اثر معماران ایرانی به شکل طراحی گردیده است .
مساحت اراضی این ویلا ۴۳۷۵ مترمربع بوده که ۷۲۰ مترمربع آن ساختمان ویلا و ۳۸ مترمربع مربوط به فضای مخصوص سرایداری و پارکینگ مسقف می باشد.
– سقف بلند ساختمان ویلا ( به ارتفاع۵/۵ متر) امکان نورپردازی در سقف و کف را میسر کرده است.
– این ویلا دارای سیستم هوشمتد فول کنترل می باشد. – این ویلا دارای سیستم تلفن – این ویلا دارای ژنراتور و برق اضطراری از برند ولوو سوئد می باشد. سانترال می باشد.
– فرنیش این ویلا همگی از برندهای ایتالیایی و نروژی می باشد.
– استخر این ویلا دارای سیستم ازن و کلرزن اتوماتیک است.
در محوطه باز این ویلا از ۱۸۰ گونه گیاهی استفاده شده است. – محوطه باز این ویلا دارای تراسی است با آبنما که درست مقابل ورودی و استخر قرار دارد، مبله شده با میز صبحانه خوری و فضایی جهت آفتاب گرفتن می باشد. – محوطه باز این ویلا با سنگ فرش گرانیتی خیابان بندی شده است. – محوطه باغ ویلا دارای آلاچیق و فضای باربکیو می باشد.
– این ویلا دارای ۲ آشپزخانه مستقل است، یکی در محوطه باز و دیگری در داخل ویلا
این ویلا دارای ۳ اتاق خواب(اتاق خواب مستر، اتاق کودک و اتاق مهمان) با ۳ سرویس بهداشتی مجزا و یک سرویس بهداشتی در فضای نشیمن می باشد.
– چوب های استفاده شده در طراحی این ویلا همگی وارداتی و از کشور اتریش می باشند. – جنس سنگ کف ویلا مرمریت هندی میباشد
_در طراحی نمای ساختمان ویلا از شیشه و بتن استفاده شده است.
ویلای چهارم
مشخصات ویلا:
نام: ویلای شکسته
آدرس: آمل، دوراهی عوجی آباد، شهرک قادی محله
معماران: مشفق شفیعی لردجانی، حسین هجرت
معمار اولیه: امیر حق شناس
تیم طراحی: عطا صفی نژاد، فریده قادری، روزبه فیال، محمد علی قربانی
تاریخ: ۱۳۹۵- ۱۳۹۷
مساحت زمین: ۳۲۰۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۶۴۰ مترمربع
نوع: مسکونی
سازه: علی شیخی
گرافیست: بهنام امامی
مصالح: سیمان، چوب، فلز
سطوح با خطوط شکسته: این خطوط هم مانند خطوط مورب انرژی و پویایی به فضای طراحیبخشیده و تقابل زیبایی با خطوط عمودی و افقی موجود در فضا ایجاد می کند.
استفاده از متریال های سرد در نماهای داخلی و خارجی
عمومی نیمه عمومی خصوصی