تارا فایل

پاورپوینت تاثیرپذیری میزان انتقال دانش از عوامل سازمانی ساختار و فرهنگ




پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی
گرایش مالی
عنوان:
بررسی تاثیرپذیری میزان انتقال دانش از عوامل سازمانی (ساختار و فرهنگ)
(مورد مطالعاتی وزارت کار و امور اجتماعی)
1390

فهرست مطالب

فصل اول کلیات تحقیق
فصل دوم مروری بر ادبیات تحقیق
فصل سوم روش اجرای تحقیق
فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها
فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادات
نقد و ارزیابی

فصل اول

کلیات تحقیق

فصل اول :کلیات تحقیق

بیان مساله
جهان که پیش از انقلاب صنعتی، زمین را به عنوان منبع اصلی درآمد می پنداشت، درعصر انقلاب صنعتی، سرمایه و نیروی کار را منبع اصلی می دانست.پس از گذر از عصر انقلاب صنعتی، بشر پا به آستانه دنیای اطلاعات نهاد. در عصر اطلاعات نماد اصلی این عصر، دانش است که تافلر آن را برترین قدرت ها می داند. در اقتصاد های دانش محور امروزی دانش به عنوان منبع کلیدی محسوب می شود که باید همانند جریان نقدینگی، منابع انسانی و یا مواد اولیه مدیریت شود. در چنین شرایط تنها سازمان هایی می توانند عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشند که بتوانند از دانش بعنوان یک مزیت رقابتی پایدار بهره گیرند. از این رو مدیریت دانش به یکی از مهمترین وظایف سازمان هایی تبدیل شده است که تلاش می کنند به سازمان یادگیرنده تبدیل شوند، سازمان هایی که بطور موثر اقدام به کسب خلق و انتقال دانش و استفاده از دانش برای اصلاح و بهبود فعالیت ها و عملکرد خود می کنند.

فصل اول :کلیات تحقیق
بیان مساله
بسیاری از سازمانها با تمرکز بر مدیریت دانش و سرمایه گذاری گسترده در زمینه ی فناوری اطلاعات به دنبال دسترسی به مزایای حاصل از مدیریت دانش هستند و تلاش می کنند با به کارگیری مدیریت دانش عملکرد خود را بهبود بخشند.
مدیریت دانش بر تلاشهایی اشاره دارد که بطور سیستماتیک برای یافتن ،ساماندهی و قابل دسترس نمودن سرمایه های فکری سازمان و تقویت فرهنگ یادگیری مستمر و فهم دانش در سازمان صورت می گیرد.
بسیاری از سازمان هایی که به دنبال به کارگیری موفقیت آمیز مدیریت دانش هستند می بایست عوامل سازمانی از جمله ساختار، فرهنگ، تکنولوژی و منابع انسانی از انسجام و هماهنگی لازم بر خوردار باشد. در این راستا از میان عوامل سازمانی متعددی که در مدل های سازمانی مختلفی ذکر شده است به بررسی دو عامل کلیدی ساختار و فرهنگ سازمانی در ارتباط با مدیریت دانش پرداخته می شود.

فصل اول :کلیات تحقیق
چارچوب نظری تحقیق

از میان عواملی که در چرخه مدیریت دانش به آنها پرداخته می شود در این پژوهش واژه ی انتقال دانش می باشدکه تاثیر به سزایی در برنامه های مدیریت دانش دارد. از این رو در این پژوهش عامل میزان کارایی انتقال دانش به عنوان متغییر وابسته پژوهش در نظر گرفته می شود. از طرف دیگر پیاده سازی موفقیت آمیز مدیریت دانش مستلزم این است که عوامل ساختار و فرهنگ سازمانی دارای ویژگی خاصی بوده واز انسجام خاصی برخوردار باشند.
اطلاعاتی که در زمینه مدیریت دانش در سازمانهای دولتی وجود دارد قابل توجه نمی باشدکه با تاکید دولت به ایجاد جامعه دانشی و اولیت حرکت به سوی اقتصادهای دانش محور در برنامه چهارم توسعه مسئله مهم استفاده از مزیت رقابتی می باشد.

فصل اول :کلیات تحقیق
چار چوب نظری تحقیق
در این پژوهش به بررسی رابطه ساختار و فرهنگ سازمانی به عنوان متغییر های مستقل و میزان کارایی انتقال دانش به عنوان متغییر وابسته در وزارت کار و امور اجتماعی پرداخته می شود.
بر این اساس پژوهشگر معتقد است وضعیت مناسب این عوامل سازمانی برای موفقیت در پیاده سازی مدیریت دانش در هر سازمان عمومی ضرورت دارد.اگر این عوامل به طور کارا و اثر بخش اداره شوند دانش به راحتی می تواند در سازمان تولید و انتقال یابد.

فصل اول :کلیات تحقیق
مدل نظری تحقیق

ساختار سازمانی
(گردش ارتباطات، محرمانه سازی اسناد)

انتقال دانش

فرهنگ سازمانی
(فرهنگ یادگیری، فرهنگ تسهیم)

فصل اول :کلیات تحقیق

فرضیه های تحقیق

1- میان ساختار سازمانی وزارت کار و امور اجتماعی و عملکرد انتقال دانش رابطه خطی معنا داری وجود دارد.

2- میان فرهنگ سازمانی وزارت کارو امور اجتماعی و عملکرد انتقال دانش رابطه خطی معنا داری وجود دارد .

فصل اول :کلیات تحقیق
پیشینه ی تحقیق
مطالعه ای در همین مورد در سال 2001 در کشور مالزی و وزارت کار آن کشور برگزار شد که البته در آن تحقیق متغییر های مستقل دیگری از جمله فنآوری اطلاعات، منابع انسانی و امور سیاسی علاوه بر ساختار و فرهنگ سازمانی نیز به کار برده شده بود.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که:
1- شماری از ارتباطات متنوع میان اندوخته های علمی و عناصر سازمانی با روند انتقال معلومات را آشکار می سازد.
به منظور داشتن یک استراتژی تاثیرگذار برای مدیریت دانش، سازمان ها باید مدیریت دانش و انتقال آن را یک مجموعه و سیستم بدانند.
3- در سازمان ها بدون توجه به زمینه های فرهنگی و ساختاری عواملی همچون فن آوری اطلاعات عامل موثری در انتقال دانش نمی باشد.

فصل اول :کلیات تحقیق
 اهداف تحقیق
اهداف تحقیق حاضر در 2 بعد خلاصه می گردد:
1-بررسی وضعیت ساختار سازمانی وزارت کار برای بکارگیری مدیریت دانش و بررسی رابطه عوامل ساختار درون سازمان با مدیریت دانش و پیشنهاد برخی تغییرات لازم در ساختار سازمان این وزارتخانه برای بکارگیری موفقیت آمیز مدیریت دانش.

2- بررسی وضعیت فرهنگ سازمانی وزارت کار برای پیاده سازی مدیریت دانش و بررسی رابطه بین عوامل فرهنگ درون سازمان با مدیریت دانش و پیشنهاد برخی تغییرات لازم در ساختار سازمان این وزارتخانه برای بکارگیری موفقیت آمیز مدیریت دانش.

فصل اول :کلیات تحقیق
 اهمیت و ضرورت تحقیق
امروز دانش و اطلاعات به عامل کلیدی در موقعیت و قدرت رقابت پذیری سازمان ها تبدیل شده اند. با توجه به توصیه های مکرر مقام معظم رهبری در سخنرانی های خود در جمع اساتید دانشگاهها، دانشجویان و فرهیختگان کشوری در زمینه جنبش نرم افزاری و همچنین افزایش تاکید دولت بر ایجاد جامعه دانشی و اولویت حرکت به سوی اقتصادهای دانش محور در برنامه چهارم توسعه، مسئله مهمی که بوجود آمده درک این موضوع است که چگونه از دانش به عنوان یک منبع مهم مزیت رقابتی استفاده کنیم؟که در این بین سازمانهایی در تلاشند که دانش را چطور مدیریت کنند؟ . مدیریت دانش مزایای بسیاری برای سازمان ها به همراه دارد که ار آن جمله می توان به بهبود کیفیت کار، در اختیار داشتن اطلاعات به روز شده، افزایش کارایی ،بهبود اثر بخشی ،بهبود تصمیم گیری، افزایش توان پاسخگویی نسبت به نیازهای مشتریان و موفق در تکریم ارباب رجوع، افزایش توان پاسخ به نیازهای سازمان های دیگر و امکان تغییر و تطبیق پذیری سریع اشاره نمود.

فصل اول :کلیات تحقیق
 اهمیت و ضرورت تحقیق

بکار گیری درست مدیریت دانش مستلزم این است که ابتدا نسبت به مناسب بودن وضعیت عوامل سازمان همچون ساختار سازمان و فرهنگ سازمان اطمینان حاصل شود.
وزارت کار نیز به عنوان یک سازمان دولتی وظیفه تامین تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص بخش های مختلف صنعت و اقتصاد و خدمات جامعه را به عهده دارد، در تلاش است تا با اصلاح و بهسازی ساختارها و فرایندهای خود بتواند نقش خود را در توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جامعه به نحوی موثر و موفقیت آمیز ایفا کند. مدیریت دانش یکی از مهمترین علم هایی است که می تواند در شرایط موجود به ارتقا هر چه بیشتر سطح عملکرد و موفقیت این وزارتخانه کمک کند.

فصل اول : کلیات تحقیق
تعریف عملیاتی متغیرها
مدیریت دانش به اقداماتی اشاره دارد که به طور سیستماتیک برای یافتن؛ ساماندهی و قابل دسترس نمودن سرمایه های فکری سازمان و تقویت فرهنگ یادگیری مستمر و تقسیم دانش در سازمان صورت می گیرد.
خلق دانش: فرآیند ایجاد دانش جدید در اثر تعامل بین دانش ضمنی و آشکار شکل می گیرد.
انتقال دانش:منظور انتقال دانش از یک فرد،گروه و یا واحد سازمانی به فرد،گروه و یا واحد سازمانی دیگر می باشد.
دانش آشکار: دانش صریح یا آشکار دانشی است که به آسانی قابل انتقال می باشد و می توان آن را به کمک یک سری از نشانه ها مثل حروف، اعداد و … در قالب نوشته، صدا، تصویر، عکس، نرم افزار، پایگاه داده و … مدون و کدگذاری کرد .

فصل اول : کلیات تحقیق
تعریف عملیاتی متغیرها
دانش ضمنی: بینش، بصیرت، شعور و درک هر شخص، ترفندهای به کار رفته توسط هر کس در حوزه دانش ضمنی او قرار دارد.
ساختار سازمانی: بیانگر شیوه و روشی است که افراد و مشاغل در یک سازمان ترتیب داده شده اند به طوری که امکان انجام امور سازمان فراهم گردد.
جنبه محرمانه اسناد: یکی از عوامل مهم درایجاد و انتقال معلومات دریک سازمان موثر می باشد، جنبه محرمانه اسناد است. بخش های معینی از اطلاعات و اسناد به سطوح خاصی از کارکنان محدود می باشد که از گردش اطلاعات در میان سازمان جلوگیری می کند.
گردش ارتباطات: نحوه ایجاد و انتقال اطلاعات و داده ها در ساختار سازمانها گوناگون است و در سازمانهایی که اطلاعات صرفا از یک نوع کانال های خاصی منتقل نمی شوند از آزادی عمل بیشتری برای کارکنان برخوردار است

فصل اول :کلیات تحقیق
 تعریف عملیاتی متغیرها
فرهنگ سازمانی: به طور کلی فرهنگ سازمانی ادراکی است که افراد از سازمان خود دارند و چیزی است که نه در سازمان وجود دارد و نه در فرد و ویژگی های خاصی که در یک سازمان وجود دارد نمایانگر خصوصیات معمول و ثابتی است که سازمانها را از یکدیگر متمایز می کند.
فرهنگ یادگیری: فرهنگی است که سازمان را قادر می سازد با توسل به فرآیندی پویا به سرعت با تغییر سازگاری یابد. این فرایند شامل تولید دانش جدید، مهارتها و رفتارها می شود و به وسیله تسهیم میان کارکردی و یادگیری همکارانه، تقویت می شود.
فرهنگ تسهیم: فرهنگ تسهیم توسط مک درمت(1999) بدین صورت تشریح شده که وقتی می گوییم فردی دانش خود را تسهیم می کند به این معنی است که آن فرد، فرد دیگری را با استفاده از دانش، بینش و افکار خود راهنمایی می کند تا او را کمک کند که موقعیت خود را بهتر ببیند.

فصل دوم : مروری بر ادبیات تحقیق

فصل سوم : روش اجرای تحقیق

فصل سوم : روش اجرای تحقیق

 روش تحقیق
به طور کلی روش های تحقیق در علوم رفتاری را می توان با توجه به دو ملاک تقسیم کرد:
الف) هدف تحقیق
ب) نحوه گرد آوری داده ها

روش تحقیق در این پژوهش توصیفی پیمایشی می باشد. چون تحقیقات توصیفی-پیمایشی به مطالعه و بررسی وضع موجود می پردازند و هیچ گونه امکان دستکاری روی متغیر مستقل برای محقق وجود ندارد ولی می تواند از دستاوردهای تحقیق برای پیشنهاد یا مدل و یا طراحی سیستم استفاده نمایند.

فصل سوم : روش اجرای تحقیق

 جامعه آماری و روش نمونه گیری

جامعه آماری در این تحقیق، کلیه کارشناسان مشاوران و مدیران ساختمان مرکزی وارت کار و امور اجتماعی در بازه زمانی سه ماهه چهارم سال1387 می باشد. ازآنجا که دراین پژوهش، به دلیل گستردگی واحدهای جامعه امکان گردآوری دادها از طریق شمارش کامل وجود ندارد، لذا داده های مورد نیاز، با نمونه گیری جمع آوری شده اند. با توجه به مواد فوق در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است.

فصل سوم : روش اجرای تحقیق

حجم نمونه

دلیل نمونه گیری این بود که جمع آوری اطلاعات برای کل جامعه آماری بسیار پر هزینه و زمان بر است ولی جمع آوری اطلاعات از نمونه هم هزینه دارد و هر چه که حجم نمونه بزرگتر باشد هزینه نیز بیشتر است، از طرف دیگر می خواهیم که نمونه به اندازه کافی بزرگ باشد تا تخمین های خوبی از پارامترهای جامعه بدست آوریم. بنابراین با توجه به این دو مسئله، این سوال پیش می آید حجم نمونه چقدر باشد؟
به منظور تعیین حجم نمونه از فرمول متداول (n ) در جامعه استفاده گردید که در نهایت نمونه ای 200 تایی جهت توزیع انتخاب نمونه شد .

فصل سوم : روش اجرای تحقیق
 ابزار گرد آوری داده ها

در این تحقیق از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شده است که حاوی 42 سوال می باشد.
سوالات پرسشنامه بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت که شامل 5 طیف بسیارکم ،کم ، متوسط ،زیاد و بسیار زیاد تنظیم گردیده است.

فصل سوم : روش اجرای تحقیق
روایی و اعتبار ابزار اندازه گیری
روایی از واژه (روا) به معنی جایز و درست گرفته شده است و روایی به معنای صحیح و درست بودن است. مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه و ویژگی مورد نظر را اندازه بگیرد. جهت اطمینان از روایی، پرسشنامه در اختیار چند تن از اساتید که در زمینه مدیریت دانش و تنی جند از کارشناسان خبره وزارت متبوع قرار گرفت که نظر آنان موید روایی پرسشنامه بود.
برای اطمینان از عدم ابهام در سوالات و همچنین بومی کردن مقیاس ها و انطباق هر چه بیشتر با جامعه آماری و اقدام به انجام مطالعات اولیه و تعیین اعتبار پرسشنامه گردید. بدین منظور پرسشنامه به طور آزمایشی بین 50نفر از کارکنان قرار گرفت که 49 عدد آن تحویل گرفته شد. در این پژوهش به منظور تعیین اعتبار از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. با استفاده از کامپیوتر و نرم افزارspss ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که مقدار آلفای کرونباخ برای این پرسشنامه حدود92% است که نشان دهنده اعتبار بالای این پرسشنامه می باشد و با توجه به این موضوع اقدام به توزیع پرشسنامه گردید.

فصل سوم : روش اجرای تحقیق
روش تجزیه تحلیل داده ها

آمار توصیفی: در این تحقیق از آمار توصیفی در تجزیه و تحلیل سوالات عمومی پرسشنامه استفاده شده است. جدول توزیع فراوانی، درصد فراوانی تجمعی میانگین و انحراف معیار از جمله عوامل توصیفی است که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است.
آمار استباطی: در این تحقیق از ضریب همبستگی اسپیرمن، تحلیل واریانس و سایر روشهای آماری مورد نیاز فرآیند پژوهش استفاده شده است.
ضریب همبستگی اسپیرمن(تحلیل همبستگی) ابزاری آماری است که به وسیله آن می توان میزانی که یک متغیر به متغیر دیگر از نظر خطی مرتبط است را اندازه گیری نمود ضریب همبستگی را معمولا با تحلیل رگرسیون به کار می برند. همبستگی معیاری که برای تعیین میزان ارتباط بین دو متغییر استفاده می شود.

فصل سوم : روش اجرای تحقیق
 روش تجزیه تحلیل داده ها
در همبستگی درباره دو معیار بحث می شود. ضریب همبستگی،ضریب است که اگر از ضریب تعیین ریشه دوم بگیریم به مقدار بدست آمده ضریب همبستگی می گوییم. ضریب همبستگی تعیین شدت رابطه و همبستگی نوع رابطه مستقیم یا معکوس را نشان می دهد و مقدار آن همواره بین 1و1- است.

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
 طبقه بندی جامعه آماری بر حسب سن و جنسیت

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
 طبقه بندی جامعه آماری برحسب جنسیت

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
 طبقه بندی جامعه آماری بر حسب سابقه خدمت و جنسیت

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
 طبقه بندی جامعه آماری بر حسب مدرک تحصیلی و جنسیت

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل فرضیه اول

گردش ارتباطات و انتقال دانش

میان گردش ارتباطات و انتقال دانش رابطه معناداری وجود ندارد Ho :

میان گردش ارتباطات و انتقال دانش رابطه معناداری وجود دارد H1 :

با توجه به نتیجه بدست آمده از آزمون این فرضیه(444.) درصد و با توجه به اینکه مقدار آماره آزمون از صفربزرگتراست در نتیجه فرض H1 پذیرفته شده و H0رد می شود که نشان می دهد در سطح خطای 01. درصد با افزایش میزان گردش ارتباطات میزان انتقال دانش نیز افزایش می یابد.

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل فرضیه اول

محرمانه سازی اسناد و انتقال دانش

میان محرمانه سازی اسناد و انتقال دانش رابطه معناداری وجود ندارد HO:

میان محرمانه سازی اسناد و انتقال دانش رابطه معناداری وجود دارد H1: .

با توجه به نتیجه بدست آمده از آزمون این فرضیه( 089. ) درصد و با توجه به اینکه این مقدار ازصفربه مقدار نا چیزی بزرگتر است فرضH1 پذیرفته شده و فرض H0 رد می شوداما بدلیل اینکه مقدار آماره به صفر نزدیک می باشد می توان نتیجه گرفت این عامل تاثیر چندانی در انتقال دانش ندارد.

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل فرضیه دوم

فرهنگ تسهیم و انتقال دانش

میان فرهنگ تسهیم و انتقال دانش رابطه خطی معنا داری وجود ندارد HO:

میان فرهنگ تسهیم و انتقال دانش رابطه خطی معنا داری وجود دارد. H1:

با توجه به نتیجه بدست آمده از آزمون این فرضیه(584.) درصد و با توجه به اینکه مقدار آماره آزمون از صفربزرگتراست در نتیجه فرض H1 پذیرفته شده و H0رد می شود که نشان می دهد در سطح خطای 01. درصد با افزایش میزان فرهنگ تسهیم میزان انتقال دانش نیز افزایش می یابد.

فصل چهارم :تجزیه تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل فرضیه دوم

فرهنگ یادگیری و انتقال دانش

میان فرهنگ یادگیری و انتقال دانش رابطه خطی معناداری وجود ندارد. HO:

میان فرهنگ یادگیری و انتقال دانش رابطه خطی معناداری وجود دارد. H1:

با توجه به نتیجه بدست آمده از آزمون این فرضیه (.509)درصد می باشددر نتیجه فرضHO رد می شود و فرض H1پذیرفته می شود که نشان می دهددر سطح خطای 01. درصد با افزایش میزان فرهنگ یادگیری میزان انتقال دانش نیز افزایش می یابد.

فصل پنجم:نتیجه گیری وپیشنهادات

فصل پنجم:نتیجه گیری وپیشنهادات
 نتایج حاصل از بررسی سوالات عمومی
با توجه به داده های جمع آوری شده حدود 73% پاسخ دهندگان سنی حدود 25 تا 44 سال دارند. سطح تحصیلاتی لیسانس و فوق لیسانس پرسنل این وزارتخانه حدود 90% می باشد. رده جنسیتی پرسنل این وزارتخانه حدود 48.5% زن و 51.5% مرد می باشند. سطح تجربی و سابقه خدمتی پرسنل این وزارتخانه بین 10تا 19 سال حدود 40% می باشد.
با توجه به این نتایج می توان فهمید که کارکنان وزارت متبوع از پتانسیل یادگیری بالایی برخوردارند و سطح تحصیلاتی ،تجربه و سن این پرسنل در حد مطلوبی می باشد که می تواند در عملکرد انتقال دانش کارکنان اثر مثبتی دارد و هچنین این نتایج نشان می دهدکه تجربه و دانش ضمنی بالایی در بین کارکنان این وزارتخانه و جود دارد.

فصل پنجم:نتیجه گیری وپیشنهادات
 نتیجه گیری و پیشنهادات در مورد فرضیه اول
بین ساختار سازمانی وزارت متبوع و انتقال دانش رابطه ی مستقیمی وجود دارد.
پس از تجزیه و تحلیل فرضیه اول، این فرضیه تایید شد. به عبارت دیگر وزارت کار و امور اجتماعی با ساختار فعلی تاثیر مثبتی بر انتقال دانش دارد. یعنی بر اساس نتایج حاصله، افزایش میزان گردش ارتباطات منجر به افزایش وتسهیل عملکرد انتقال دانش می شود.
1)کاهش رسمیت وافزایش گردش ارتباطات.
2) کاهش مقررات ،افزایش روابط و تعاملات غیر رسمی.
3) افزایش تفویض اختیار،افزایش میزان استقلال عمل و قدرت تصمیم گیری کارشناسان .
4) کاهش تاکید به رعایت دستورالعمل،تسهیل جریان ارتباطات.
5) استمرار درتشکیل جلسات منظم با حضور کارشناسان و صاحب نظران وزارت متبوع.

فصل پنجم:نتیجه گیری وپیشنهادات
 نتیجه گیری و پیشنهادات در مورد فرضیه دوم
بین فرهنگ سازمانی وزارت متبوع و انتقال دانش رابطه ی مستقیمی وجود دارد. پس از تجزیه و تحلیل فرضیه دوم، این فرضیه تایید شد. به عبارت دیگر وزارت کار و امور اجتماعی با فرهنگ سازمانی فعلی تاثیر مثبتی بر انتقال دانش داردو نشان می دهد که هرچه فرهنگ سازمانی (فرهنگ یادگیری و فرهنگ تسهیم) در سازمان و میان پرسنل آن افزایش یابد انتقال دانش نیز بیشتر می شود.
1) مدیران سازمان ها باید خود مشوق یادگیری باشند.
2) فرهنگی را در سازمان پیاده کنند که حداکثر دانش تولیدی و خلق شده در میان پرسنل سازمانها رد و بدل شود.
3) در خصوص برگزاری جلسات گروهی کارکنان تشویق شوند.
4)دسترسی کارکنان به وسایل ارتباط جمعی میان خود و جهان علمی بیرون مثل اینترانت و اینترنت و اسباب آن آسانترگردد.

فصل پنجم:نتیجه گیری وپیشنهادات
 پیشنهاد به محققان آتی
1) بررسی زمینه های لازم برای پیاده سازی مدیریت دانش در سایر سازمانهای دولتی به منظور دست یابی به مدل مناسب مدیریت دانش.
2) بررسی سایر عوامل موثر بر مدیریت دانش.
3) بررسی ارتباط بین عوامل سازمانی اثر گذار بر مدیریت دانش.
4) بررسی موانع و مشکلات پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان های دولتی وشرکتهای خصوصی.

نقد و ارزیابی
در این پایان نامه که در حوزه مدیریت دانش انجام شده است، تنها یکی از مولفه های آن (انتقال دانش) استفاده شده است. که می توانست جهت وزین تر شدن کار تعداد بیشتری از مولفه را به عنوان متغیر وابسته در نظر می گرفتند.
در مورد متغیر مستقل نیز اگر از تعداد بیشتری از مولفه های ساختار سازمانی استفاده می شد هم کار کامل تری انجام می شد و هم امکان رتبه بندی این مولفه ها با آزمون فریدمن وجود می داشت.
در عنوان کار تاثیر پذیری مطرح شده و این در حالی است که در طول کار از آزمون رگرسیون استفاده نشده و فقط از آزمون همبستگی استفاده شده است.
در مورد پرسشنامه نیز در خود پایان نامه، سوالات مرتبط با هر متغیر نیز معلوم نشده است.
در شرح استفاده از اماره های آزمون، تحلیل های توصیفی و استباطی یکجا امده و از هم مجزا نشده اند.
در قسمت پیشنهادات عموما مطالبی مطرح شده اند که معلوم نیست از کجا نتیجه گیری شده اند. نتایج عرفی بوده و به صورت کلی آمده اند.
با توجه به مدل مفهومی میان خود متغیرهای مستقل نیز ارتباط برقرار شده که این خود در جایی از مطالعه تست نشده است.


تعداد صفحات : 41 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود