تارا فایل

پاورپوینت بررسی معماری موزه گوگنهایم نیویورک اثر فرانک لوید رایت


بررسی معماری موزه گوگنهایم نیویورک اثر فرانک لوید رایت

موزه گوگنهایم در نیویورک آخرین پروژه عظیم طراحی شده توسط فرانک لوید رایت می باشد که در فاصله سال های 1943 تا زمان گشایش آن به روی عموم یعنی سال 1959 ساخته شد. این پروژه 6 سال بعد از درگذشت فرانک لوید رایت به بهره برداری رسید و یکی از طولانی ترین کارهای او به لحاظ زمان ساخت می باشد. موزه گوگنهایم قطعا یکی از مشهورترین پروژه های فرانک لوید رایت نیز محسوب می شود. در این پروژه برخلاف شبکه بندی خطی و مستطیلی شهر منهتن، از فرم منحنی استفاده شده است که فرم مورد علاقه دوستداران هنر و بازدیدکنندگان آثار هنری و همین طور عابران پیاده می باشد.
معمار-موقعیت-ویژگی بنا

موزه گوگنهایم نیویورک با معماری دایره ای و بی ضلع، آن هم درست وسط شلوغی و ازدحام جمعیت در نیویورک، با المان های اختصاصی فرانک لوید رایت، سال ها است که خودش به تنهایی یکی از بخش های اصلی توریستی شهر محسوب می شود.
ویژگی طراحی

در سال ۱۹۴۳ و با گسترش مجموعه آثار هنری، گوگنهایم (بنیانگذار موسسه وموزهای زنجیره ای گوگنهایم) در نامه ای به فرانک لوید رایت از او تقاضای طراحی موزه ای را کرد که در آن بتواند مجموعه اش را به نمایش بگذارد. رایت با قبول این پیشنهاد تصمیم گرفت تا شیوه ی ارگانیک طراحی اش را در محیطی شهری محک بزند.

تاریخچه

بعد از گذشت ۱۵ سال و کشیدن بیش از هفتصد طرح جزئی و ۶ طرح کلی از ساختمان، سرانجام رایت به طراح نهایی موزه رسید و طرحی را به وجود آورد که امروز با نمای قوسی و رمپ داخلی مارپیچی اش در فهرست ۱۷ اثر ماندگار این معمار قرار گرفته است. رایت در طراحی گوگنهایم از فرمهای ارگانیک استفاده کرده است. یک فرم پیچشی که می چرخد و حرکت می کند، شبیه به  یک صدف یا حلزون. شاید اساسی ترین و گیراترین نقطه ی مجموعه، رمپ مارپیچ داخل آن است که آثار هنری در امتداد آن و روی دیوارها به نمایش در آمده اند. بنا به گفته ی شخص رایت این ویژگی بسیار جذاب تر از چرخه ی گردشی دیگر موزه ها است. چرا که مخاطبان می توانند با آسانسور به بالاترین نقطه برسند و به تدریج روی سطح شیبدار مارپیچی پایین بیایند و از موزه خارج شوند.

در عین حال که امکان تغییر سطح به وسیله ی آسانسور هم همواره در اختیار بازدیدکنندگان قرار دارد. اما در سایر موزه ها مخاطبان فضایی دایره ای را دور می زنند تا سرانجام با بازگشت به نقطه ی شروع از موزه خارج شوند.
این موزه در ۶ طبقه شکل گرفته است ساختار اصلی بنا به صورت یک رمپ است. مخاطب از بالاترین سطح وارد می شود و به آرامی با حرکت روی این رمپ به پایین می رود و در این مسیر آثار هنری رو تماشا می کند و با دنیای هنر از دریچه این هنرمند بزرگ قرن آشنا می شود، گویی از مخاطب خواسته  می شود همراه این رمپ، هنر را دور بزن و حرکت کن، سیال باش و یکجا نمان.

نمای خارجی موزه گوگنهایم یک استوانه سفید رنگ است که با بتن تحکیم شده ساخته شده و به سوی آسمان تاب می خورد. بعلاوه منحنی های دراماتیک بنای موزه در نمای خارجی، از نمای داخل جالب توجه تر نیز به نظر می رسند. در مورد فضای داخلی این موزه، فرانک لوید رایت از تعبیر "فضایی عظیم با یک سطح کف یکپارچه و دنبال دار" استفاده می کند و قطعا کانسپت او در طراحی این بنا موفق عمل کرده است.
بررسی نما

فرانک لوید رایت هدفش را از خلق گوگنهایم این گونه بیان می کند:
 ساخت یک ارتباط غیر منقطع میان معماری و نقاشی به شکلی که قبلا هیچ وقت در دنیای هنر دیده نشده است.
این رمپ مارپیچی اما با انتقاداتی هم مواجه بوده است. بعضی از این نقدها متوجه اختلاف زاویه در قرارگیری آثار روی دیوار و سطح دید بازدیدکننده اند.
رایت به وسیله آسانسور، بازدیدکنندگان را به طبقه فوقانی ساختمان هدایت می کند. برای ورود نور طبیعی به مجموعه یک نورگیر در سقف بنا قرار دارد و در قسمت فوقانی دیوارها، پنجره های یکپارچه تعبیه شده است. 

هدف طراحی

بسیاری از منتقدان نیز نسبت به این بنا بحث هایی را مطرح کردند از جمله اینکه ظاهر این بنا، خود در رقابت با آثار هنری است که قرار است در فضای موزه نمایش داده شوند. نقدی که مدیر موزه، جیمز جانسون سوئینی، آن را بسیار جدی گرفت و نسبت به آن چنین عنوان کرد که " این بنا شاخص ترین موزه در کشور به لحاظ طراحی معماری فضای داخلی می باشد. اما شغل من این است که مجموعه های شگفت انگیز هنری را به بهترین نحو و در عالی ترین شکل ممکن، در این موزه به نمایش بگذارم." فرانک لوید رایت نیز با مسئولین شهر منهتن بر سر مسائل سازه ای که آنها مطرح می کردند مشکل داشت. مانند اینکه گنبد شیشه ای باید ابعاد کوچکتری داشته باشد و دوباره طراحی شود تا داخل منحنی های بتنی قرار گیرد و به آنها محاط شود.

زمانی که یک بازدیدکننده وارد این فضا می شود، در ابتدای ورود، با یک آتریوم عظیم مواجه می شود که با ارتفاع  حدود 28 متر به یک گنبد شیشه ای بزرگ منتهی می شود. پیرامون فضای این آتریوم، یک رمپ پیوسته در 6 طبقه بالا پیچ خورده و بالا آمده است که طول آن بیش از 400 متر می باشد و استفاده از این رمپ باعث شده است که طبقات با مرز مشخصی تفکیک نشوند و به درون یکدیگر امتداد یابند. بعلاوه این رمپ مسیری را به وجود آورده که بازدیدکننده با حرکت در امتداد آن، آثار هنری نصب شده بر روی دیوار را نیز تماشا می کند، در عین حال که در حال تجربه مسیری رو به آسمان است.
تحلیل پلان

رانک لوید رایت، طرح سطوح شیبدار موزه گوگنهایم نیویورک را از معماری بنای زیگورات الهام گرفته است. همچنین او توانست فلسفه ترکیب شکل های ارگانیک در معماری که در ذهن خود داشت را در طراحی این موزه پیاده کند. بنابراین فرانک لوید رایت با الهام گرفتن از بنای زیگورات و شکل های ارگانیک، طراحی خود را انجام داد. هدف او از این نوع طراحی این بود که بازدیدکنندگان، به وسیله آسانسور به بالاترین طبقه موزه بروند و از طریق سطوح شیبدار، در حالی که آثار هنری را می بینند، به پایین ساختمان بیاین
کانسپت طرح

نمای ساختمان مدرن موزه گوگنهایم نیویورک، از 12 دیوار مارپیچ و فضای داخلی آن، از سطوح شیبدار مارپیچ تشکیل شده است که یک فضای داخلی منحصر به فرد را به وجود آورده است. این ساختمان مدرن شامل 70 بخش برای نمایش آثار هنری می باشد که بازدیدکنندگان با قدم زدن به روی سطوح شیب دار، تجربه ای متفاوت برای دیدن آثار هنری مدرن خواهند داشت. ساختمان موزه گوگنهایم نیویورک دارای گنبد شیشه ای بزرگ با چهارچوب آلومینیومی است که اجازه می دهد نور طبیعی در طول روز، فضای داخلی موزه را روشن کند
ویژگی معماری

طراحی این موزه به صورت یک رمپ دنباله دار به جای استفاده از طبقات منفک، بعلاوه باعث می شود که بین بازدیدکنندگان در طبقات مختلف تعامل به وجود آمده و بعلاوه طراحی مقطع بنا را نیز به صورت جالب توجهی زیبا کرده است. اگرچه فضای داخلی این بنا به صورت غیر قابل انکاری سحرانگیز است و اینکه نمای بنا به صورت یک المان یادمانی است، اما این بنا به لحاظ عملکرد خیلی موفق نبوده است. دیوارهای منحنی فضای داخلی به نحوی تعیین شده بودند که آثار نقاشی را با زاویه کمی به عقب نمایش دهند درست مانند نحوه قرار گیری اثر نقاشی روی سه پایه. اما این طرح موفقیت آمیز نبود و کماکان نمایش آثار نقاشی به دلیل انحنای دیوارها بر روی آنها بسیار سخت است و این امر باعث شد که پیش از افتتاح موزه، 21 هنرمند نامه ای امضا کرده و نسبت به نحوه نمایش آثارشان در چنین فضایی اعتراض کنند.

برای ساخت موزه گوگنهایم نیویورک، از 7000 فوت مکعب بتن و 700 تن فولاد ساختمانی در ساختار و نمای آن استفاده شده است. اغلب مصالح ساختمان مدور از بتن تشکیل شده است. بتن معمولی در طبقات پایین تر این ساختمان و بتن سبک در دیوار و سطح شیبدار ساختمان موزه مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین برای نمای خارجی دیوارهای مارپیچ و منحنی موزه گوگنهایم از بتن تگری یا بتن پاشیده استفاده شده است. فرانک لوید رایت به این منظور بتن تگری را برای نمای ساختمان انتخاب کرد تا ساختمان دارای نمای یکپارچه باشد.
مصالح

در سال 1992 برای این موزه یک بخش الحاقی توسط  شرکت معماری Gwathmey Siegel & Associates Architects طراحی شده که خود رایت نیز در زمان ساخت بنا اتودهایی برای آن زده بود. این شرکت معماری اسکچ های اصلی رایت را بررسی کرده و با استفاده از ایده او یک بنای 10 طبقه ساخته شد که جداره های تخت داشته و برای نمایش آثار هنری مناسب تر است.
الحاقات موزه

بین سال های 2005 تا 2008  این بنا تحت مرمت قرار گرفته است. برای این کار یازده لایه رنگ از روی سطح اصلی نمای این موزه برداشته شده که در زیر آن ترک های زیادی در نما به واسطه تغییرات آب و هوایی به وجود آمده بود. این لایه برداری از نمای بنا باعث شد که تحقیقات گسترده ای در جهت انتخاب متریال های مناسب برای بازسازی بنا و نمای خارجی آن، صورت گیرد.

علیرغم ایده هایی که منتقدان نسبت به این بنا داشتند، هیچ شکی نیست که طراحی رایت برای موزه گوگنهایم، در فضا، آزادی به وجود آورده که منحصر به سبک و سیاق اوست. رایت در حدود 700 طرح دستی و 6 مجموعه از شیت های طراحی برای این کار آماده کرد بود تا تصور خود را به یک بنای مجسمه گونه شگفت انگیز تبدیل کند. کمترین چیزی که در مورد این بنا که به سنترال پارک مشرف است می توان گفت این است که این بنا یکی از زیباترین آثار معماری سبک بین الملل به واسطه سازمان دهی فضایی منحصر به فرد خود، می باشد.

یکی از چالش های این پروژه، جا دادن فضاهای وسیع نمایش در زمینی کوچک بود. این مشکل با قرار گرفتن فضاها در طبقات حل شد و سطح شیب دار مارپیچی هم انسجام فضاها را حفظ کرد. موزه، شامل یک گالری اصلی است که به دور فضای خالی میانی با ارتفاع ۲۵ متر می چرخد. این فضای خالی در بالاترین سطح خود سقفی گنبدی شکل دارد که نورگیر دوزاده ضلعی آن نور مناسبی برای فضای موزه تامین می کند.
چالش های طراحی

در بیرون فرم تندیس گرا با ظاهری ساده و فاقد هرگونه تزیین بر روی سطوح، الگوی فضایی درون را مشخص می کند و چشم اندازی متفاوت در بین ساختمان های مکعب مستطیل شکل شهر نیویورک ایجاد می کرد. شاید بتوان گفت این نقطه آغاز طراحی موزه ها با احجام تندیس گرا بود که دیگر نه تنها آثار هنری، بلکه ساختمان موزه نیز به جاذبه ای برای بازدید تبدیل شد.

آتریوم مرکزی مخروطی شکل معکوس با نور طبیعی اشباع می شود. باز شدن آن به سمت بالا حداقل سایه اندازی بر روی رمپ–طبقه را ایجاد می کند. این مارپیچ (spiral) بیان دیگری از معماری ارگانیک رایت می باشد. فرم اسپیرال مهیج تر از مثلث، شش ضلعی و یا دایره که در بسیاری از کارهای اولیه رایت بکار گرفته شده بود چرا که اسپیرال باز شونده به سمت بالا نیروی جاذبه را به چالش می کشید.
نورگیری

طراحی گوگنهایم تقلیدی از یک زیگورات وارونه است که رامپ مارپیچی آن دور یک حیات مرکزی شکل گرفته است. اصول پلاستیسیته و استمرار از اصول حاکم بر فرم های ارگانیک است و رایت توانسته است آن را به بهترین شکل در این بنا نشان دهد.

طراحی داخلی موزه در بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ این بنا تحت مرمت قرار گرفته است. برای این کار یازده لایه رنگ از روی سطح اصلی نمای این موزه برداشته شده که در زیر آن ترک های زیادی در نما به واسطه تغییرات آب و هوایی به وجود آمده بود. این لایه برداری از نمای بنا باعث شد که تحقیقات گسترده ای در جهت انتخاب متریال های مناسب برای بازسازی بنا و نمای خارجی آن، صورت گیرد.

https://www.arel.ir/fa/News-View-6998.html
https://www.kojaro.com/2016/8/22/121379/guggenheim-museum-newyork/

hthttp://mediadecor.ir/weird-architecture/guggenheim-museum-new-york
tps://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjs15fojtvmAhWGalAKHVe0DiwQFjADegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fwww.parsacad.com%2F%25D9%2585%25D9%2588%25D8%25B2%25D9%2587-%25DA%25AF%25D9%2588%25DA%25AF%25D9%2586%25D9%2587%25D8%25A7%25DB%258C%25D9%2585-%25D9%2586%25DB%258C%25D9%2588%25DB%258C%25D9%2588%25D8%25B1%25DA%25A9-%25D9%2581%25D8%25B1%25D8%25A7%25D9%2586%25DA%25A9-%25D9%2584%25D9%2588%25DB%258C%25D8%25AF-%25D8%25B1%25D8%25A7%25DB%258C%25D8%25AA%2F&usg=AOvVaw0JBYdxGErn9DEwycrSpFzV
https://www.soroorstudio.com/article/%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%DA%AF%D9%88%DA%AF%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C%D9%85-%D9%86%DB%8C%D9%88%DB%8C%D9%88%D8%B1%DA%A9/91


تعداد صفحات : 32 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود